Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 11:20 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Újraválasztották a Magyar Versenyjogi Egyesület vezetőségét
A Magyar Versenyjogi Egyesület 1993-ban alakult, a tisztességtelen verseny elleni jog és a versenykorlátozások joga területén végez aktív tudományos munkát. Kiemelt célja a hazai versenykultúra fejlesztése, a tisztességes piaci magatartás népszerűsítése, valamint a tisztességes piaci magatartás védelmére vonatkozó javaslatok kidolgozása és előterjesztése. Az egyesületnek több mint 60 egyéni tagja és több mint 40 jogi személyi tagja van.

Hegymegi-Barakonyi Zoltán és Liber Ádám 2015 óta töltik be vezetői pozíciójukat az egyesületnél - áll a közleményben.
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 15:43
Soha ne bánkódj . . .
Soha ne bánkodj , ha
úgy érzed kerülnek ,
ne fájjon , ha kevesen
szeretnek . Ne szenvedj ,
ne őröld érte a szívedet .
Ha kővel dobnak , dobj
vissza kenyérrel !
Teremts rendet a lelkedbe ,
nem veszhet el soha ,
reményeid fátyolos ködében .Bédné Marika : 2019 . 06 . 17 . 13 : 32 . - saját versem
bedmarika47, 2019. június 17. hétfő, 13:37
Aranyosi Ervin: A szeretet jegyében
A szeretet jegyében élek és cselekszem,
ha lehet, nem bántok, és nem is veszekszem.
Mindig a legjobbat adom önmagamból,
hisz, amit kiküldök, végül nálam landol.
Velem együtt ébred szívemben a hála,
amire csak vágyom, mind valóra válhat!
Ettől aztán persze még szebb lesz az élet,
nincsen bennem sértés, nincs bennem ítélet.

Látom a szeretet mi mindenre képes,
így közeledem hát a mások szívéhez.
A szeretetemtől a világ gazdagabb,
s boldogabbá tesznek a dicsérő szavak.

Hisz dicsérni könnyű, semmibe sem kerül,
és a jó érzésem emelkedik belül.
Hála és szeretet jobbá teszi lelkem,
szeretet jegyében utamat megleltem.
eva6, 2019. június 17. hétfő, 07:38
Ma este elhalkult minden hang a húron . . .
Bolyongok csendben egymagam az úton ,
törékeny álmot vonszolok csupán .
Ma este elhalkul minden hang a húron ,
s én futok egyre kósza álmaim után .
A tegnapok tűnt fénye át sodort a mára ,
minden derűs óra bennem megfagyott .
Kereslek a hajnal bíborvörös bársonyában ,
minden alkonyatban , ám te nem vagy ott !
Keserves sóhajtássá szelidül az álom ,
melyet a szellő ma nekem suttogott .
Most szélfújta jeges hómezőkön járok , s
dérlepte emléked érzem megfagyott .
Néha még visszajár az álom , s rügyfakasztó
tavasszá festi át a mát , s én képzeletben
lepke könnyű szárnyon szállok , mint fent
az égen a szabad sólyommadár .


Bédné Marika : 2019 . 06 . 16 . 19 : 49 - saját versem
bedmarika47, 2019. június 16. vasárnap, 19:52
Brexit - Brit külügyminiszter: az EU hajlandó lenne újratárgyalni a Brexit-csomagot
Jeremy Hunt, a kormányzó Konzervatív Párt és a kormány éléről távozó Theresa May utódlásáért folyó versengés egyik résztvevője a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: ha az európai vezetőket megkeresi "egy olyan brit miniszterelnök, akivel hajlandók tárgyalni", és ötleteket terjeszt eléjük az ír határprobléma megoldására, akkor "hajlandók lennének a csomag újratárgyalására".

Az Európai Bizottság többször is hatozottan leszögezte, hogy nem lehetséges a kilépési egyezségről folytatott tárgyalások újraindítása, és több uniós vezető is ilyen értelmű nyilatkozatokat tett.

Arra a kérdésre, hogy Emmanuel Macron francia elnök vagy Angela Merkel német kancellár kifejezte-e neki valaha is készségét a kilépési megállapodás újból megnyitására, a brit külügyminiszter a vasárnapi BBC-műsorban úgy fogalmazott: a két vezető politikus hajlandó lenne "szemügyre venni a csomag egészét", különösen azt, hogy a csomagnak a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerrel foglalkozó részét nem
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 14:02
Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba
............
Június volt s ujjongtunk, nincs tovább,
Most gyertek szabad mellű örömök
S pusztuljatok bilincses iskolák.

De elcsitult a jókedv-förgeteg
S helyére ült a döbbent némaság:
Köröttünk már az Élet csörtetett.

Óh, ifjui, szent megjózanodás,
Komoly, nagy fény, hős férfiú-szerep,
Emléketek ma is milyen csodás.

Hős harc az Élet és megélni szép,
Ha hozzáedzik tüzes szív-kohók
Ifjú vitézlők lengeteg szívét.

Ha élet zengi be az iskolát,
Az élet is derűs iskola lesz.
S szent frigyüket így folytatják tovább.

Én iskolám, köszönöm most neked,
Hogy az eljött élet-csaták között
Volt mindig hozzám víg üzeneted.

Tápláltad tovább bennem az erőt,
Szeretni az embert és küzdeni
S hűn állni meg Isten s ember előtt.

Június van s nagyon magam vagyok
S kisértenek élt éltem árnyai
S az
maroka, 2019. június 16. vasárnap, 12:36
Műúszó világkupa szuperdöntő - Magyar helyezések, ukrán sikerek
A Duna Arénában zajló viadalon szombaton a szabadprogramokkal folytatódott a szuperdöntő, amelyben az ukránok teljesítettek kimagaslóan: egyéniben, párosban és csapatban is a legjobbnak bizonyultak. A negyedik számot, a vegyespárost az oroszok nyerték - a magyar szövetség hírlevele szerint.

A párosok között kilencedik Dávid Janka, Gács Boglárka kettős tagjai a verseny után elmondták: nem ez volt a legjobb kűrjük, az Egyesült Államokban és Kanadában is sokkal magasabb pontokat kaptak, akkor jobban együtt voltak.

"Most is jól éreztük magunkat a vízben, de azt tudtuk, hogy volt pár elcsúszásunk, amire majd jobban kell figyelni a jövőben. Az edzéseken egyébként többet gyakorlunk csapatban, mert ha már csapatszinten jól megy, akkor könnyebb a párost szinkronizálni" - nyilatkozták.

A csapatban ötödik magyarok elismerték: jobban sikerülhetett volna a versenyük, ha az emeléseket megfelelően kivitelezik. Hozzátették: a roppant fárasztó kűrjük mellett rendkívül sok energiát merítenek abból, hogy
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:42
Öttusa ob - Alekszejev Tamara másodszor lett országos bajnok
Az ob szombati versenyszámában 24-en indultak, a válogatott alapemberei közül a lábműtéten átesett Földházi Zsófia hiányzott. A május eleji székesfehérvári világkupán győztes Alekszejev megismételte akkori remek vívását, és ezúttal is megnyerte a számot.

A medencében világbajnok csapattársa, Kovács Sarolta volt a leggyorsabb, Alekszejev a tizedik idővel csapott célba. A lovaglást hibátlan teljesítménnyel, a maximális 300 ponttal a fiatal, junior Európa-bajnoki bronzérmes Guzi Blanka nyerte, Alekszejevtől csak időtúllépésért vontak le egy pontot.

A záró, lövészetből és futásból álló kombinált számot Alekszejev 16 másodperces előnnyel kezdte a fiatal Simon Sarolta előtt, Kovács Sarolta 28 másodperces hátránnyal az ötödik helyről rajtolt. Alekszejev első és második lövészete hibátlan lett, a harmadik sorozatba két hiba "becsúszott", így a negyedik helyről rajtolt Guzi némileg megközelítette őt. Az Alba Öttusa SE sportolójának negyedik sorozata azonban megint hibátlan lett, így fölényes győzelmet
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:39
Társulatok és egyéni művészek nevezését is várja idén a VersFesztivál
Egymillió forintos fődíjjal hirdette meg a Magyar Versmondók Egyesülete a 19. Kaleidoszkóp VersFesztivál versenyprogramját, amelyre versszínházi előadásokkal június 30-ig, versmondással és versfilmekkel szeptember 30-ig lehet nevezni - áll a programot szervező Magyar Versmondók Egyesületének közleményében.

Hivatásos előadók és társulatok versszínházi kategóriában verses nagyszínházi előadással, előadóesttel, verses monodrámával, performanszokkal, költői művekre épülő mozgásszínházi előadással, emlékesttel vagy jubileumi előadással nevezhetnek.

Ezeknél az alkotásoknál a költészet bármely tartalmi és formai jellegű audiovizuális megvalósítása lehetséges, de kisjátékfilmek, hangulati klipek és etűdök, valamint dokumentarista és animációs alkotások is nevezhetők.

Versmondásban a rendszerváltoztatás irodalmához kapcsolódó közéleti költészet, Ady Endre és a Nyugat első nemzedéke, továbbá Weöres Sándor és a Nyugat harmadik nemzedéke áll a középpontban.

A legjobb produkciók a
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:35
A MNASZ nem adott ki engedélyt a tótkomlósi raliversenyre
Oláh Gyárfás elnök az MNASZ vezetősége nevében szombati közleményében azt írta: "szeretnénk egyértelműen rögzíteni, a verseny rendezője nem kérte meg szövetségünktől a 2004. évi I. törvényben előírt országos sportági szövetségi hozzájárulást, nem nyújtott be semmiféle dokumentációt a verseny biztonságos megrendezhetőségének vonatkozásában és így szövetségünk nem is vizsgálta a rendezvényt és nem is adott ki semmiféle hozzájárulást a verseny megrendezéséhez".

Jelezték, mivel több helyen megjelent, hogy engedélyezett autóversenyen történt a baleset, a szövetség több megkeresést kapott, amelyben arra kértek választ, hogy a MNASZ milyen körülmények között adott ki a versenyhez engedélyt.

A közleményben kitértek arra: az elmúlt években a szövetség azt tapasztalta, hogy több olyan szervezet is tevékenykedik Magyarországon, amelyek az autósport területén jogellenesen magának tulajdonítják az országos sportági szövetségi hozzájárulás kiadásának jogát.

"Amennyiben jelen esetben is ilyen, nem
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:30
A Magyar Gyorsulási Szövetség engedélyezte a tótkomlósi raliversenyt
A június 9-i rendezvény záróprogramja közben egy raliautó a nézők közé hajtott, tizenegyen megsérültek, köztük kilenc ember került kórházba.

A Magyar Gyorsulási Szövetség arra reagálva adott ki közleményt, hogy pár órával korábban a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) közölte az MTI-vel: nem adott ki hozzájárulást vagy engedélyt a tótkomlósi raliverseny megrendezéséhez.

A Magyar Gyorsulási Szövetség leszögezte, hogy a raliversenyzés az ő sportágai közé tartozik, így az MNASZ semmiféle jogkörrel nem is rendelkezik az Air Sprint versenyek engedélyeztetése vagy egyéb rendelkezési jog gyakorlása terén.

Az MNASZ közleményében kitértek arra: az elmúlt években a szövetség azt tapasztalta, hogy több olyan szervezet is tevékenykedik Magyarországon, amelyek az autósport területén jogellenesen magának tulajdonítják az országos sportági szövetségi hozzájárulás kiadásának jogát.

Az MNASZ utalt arra, hogy ha nem jogszerűen kiadott hozzájárulással rendelkezett a szervező, akkor a hatóságok
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:26
Petsuk és Zelinka sikere a középtávú triatlon ob-n
A kánikulai hőségben Petsuk 4 óra 13 perc 14 másodperc alatt teljesítette a keszthelyi verseny 1,9 kilométer úszásból, 90 km kerékpározásból és 21,1 km futásból álló távját, míg Zelinka 4:35:49 óra alatt ért célba.

A nőknél így címvédés történt, míg a férfiaknál Petsuk tavaly - Hankó Dávid mögött - a második lett.

A férfiaknál Badar Gergő és Berekméri Levente, a nőknél Eberhardt Annamária és Nagy Ivett végzett még dobogós helyen.

Eredmények:

férfiak:

--------1. Petsuk Zoltán (UTE-Merida) 4:13:14 óra2. Badar Gergő (Tiszakécske VSE) 4:15:553. Berekméri Levente (FTC) 4:26:32

nők:

----1. Zelinka Gabriella (UTE-Merida) 4:35:49 óra2. Eberhardt Annamária (Százhalombattai VUK SE) 4:56:083. Nagy Ivett (Veszprémi TE) 5:01:47
velemenyezd, 2019. június 15. szombat, 23:26
2/8402
Képek, videók
SZOLIDARITÁS EGYESÜLET al
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 17:35
egyesületi díj
bobci
2011. december 25. vasárnap, 19:21
Szavaz a vezetőség
erdosgeza
2009. január 17. szombat, 13:50
vezetőség03
kj1
2008. november 30. vasárnap, 23:35
vezetőség02
kj1
2008. november 30. vasárnap, 23:08
vezetőség
kj1
2008. november 28. péntek, 23:50
a győztes és a vezetőség
bajnakick-box
2007. december 06. csütörtök, 11:32
Ketten a vezetőségből
totyimotyi
2007. április 29. vasárnap, 19:36
Film (Tisztességtelen ajá
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:14
tisztességtelen.jpg
astropapa58
2012. május 27. vasárnap, 16:23
tisztességtelen ajánlat,.
orsi1
2010. szeptember 29. szerda, 21:16
Tisztességtelen Ajánlat.h
rambobby
2007. június 06. szerda, 14:26
Egy kis hazai...
judiana
2011. december 05. hétfő, 21:33
hazai festő
lovaszmarika
2011. október 29. szombat, 09:07
Címkék
verseny után, autósport területén, magyar szövetség, költészet bármely, tótkomlósi raliversenyre, roppant fárasztó, egyesületnek több, tótkomlósi raliversenyt, emeléseket megfelelően, oroszok nyerték, Guzi Blanka, Eberhardt Annamária, nőknél Eberhardt, legjobb kűrjük, férfiaknál Badar, kánikulai hőségben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.