Belépés
2020. április 07. kedd | 15. hét | 98. nap | 02:50 | Herman
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sós Csaba szerint körülbelül 15 koronavírus-teszt lett pozitív az úszóknál
Neveket nem említett, de négy versenyző, a 2016-os riói olimpián 800 méter gyorson bronzérmes, a tavaly nyári kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón aranyérmes Kapás Boglárka, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Kozma Dominik, a junior vb-második Horváth Dávid, valamint a vb-harmadik Bohus Richárd maga árulta el a múlt héten, hogy koronavírussal fertőzött.

Sós Csaba kijelentette, annak ellenére, hogy a felkészülést félbe kellett szakítani - minden külföldi edzőtáborból hazatért úszó számára megtiltották az uszodai edzéseket jövő szerdáig -, a magyar versenyzők nem kerülnek hátrányba riválisaikkal szemben, igazán az első hazai versenyeken derül majd ki, mennyire viselte meg a sportolókat a kialakult helyzet.

Az edző külön kitért a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkára, akit a legkevésbé félt: "Ő az, aki minden mások számára katasztrófaértékű helyzetben is mindig a talpára esett. A személyét illetően bizakodó vagyok" - fűzte hozzá.

Sós Csaba szerint a tokiói játékok
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 20:53
Tokió 2020 - Gálos Roland az éremszerzés reményében utazik az olimpiára
A bokszoló az M4 Sportnak tréfásan fogalmazva elárulta: márciusban, a londoni olimpiai kvalifikációs verseny előtt feleségének és családtagjainak is megígérte, kvóta nélkül inkább haza sem tér.

Hozzátette, a súlycsoportjában már kvalifikációt szerző bokszolók közül hárommal találkozott eddig, közülük kettőt legyőzött, egyiküktől pedig szoros meccsen szenvedett vereséget.

"Huszonnyolcan lehetünk a súlycsoportomban, és ha kifogok egy jó sorsolást, nem kell bokszolnom a tizenhat közé jutásért, majd két olyan riválissal találkozom, akiket már megvertem, akkor az érem is meglehet. Ezért harcolni is fogok, mindent beleadok majd" - mondta.

A bajai sportoló hangsúlyozta, az olimpiára való kijutással gyerekkori álma teljesült, és persze az aranyéremről is álmodott, de éremszerzésnek, akár a bronzéremnek is nagyon örülne.

Gálos Roland elmondta, a kvalifikációs verseny után - amelyet a koronavírus-járvány miatt félbe kellett szakítani - eredetileg egy hetet, tíz napot tudott volna otthon
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 20:13
A Szent István Király Múzeum és több budapesti színház is online videósorozattal jelentkezik
hangsúlyozzák a színház az MTI-hez eljuttatott közleményében, hozzátéve, hogy a maszk, a gumikesztyű viselése, vagy a gyakori, alapos kézmosás most akár életet is menthet.

A videósorozat első két részében Fullajtár Andrea és Ónodi Eszter látható kutyasétáltatás, illetve bevásárlás közben. A videók a színház honlapján érhetők el.

A Madách Színház is újabb videósorozatot indított, Ez mind én vagyok címmel. A sorozat alkalmával a színház művészei készítenek magukról egy rövid videót. Olyan dalt, verset, táncot, mozgást, személyes történetet adnak elő, amelyet szívesen bemutatnak, amelyre büszkék. A Madách Színházban fellépő művészek közül eddig csaknem negyvenen jelentkeztek, köztük Dunai Tamás, Weil Róbert, Sáfár Mónika, Sasvári Sándor, Mahó Andrea és Gálvölgyi János.

A videókat a Madách Színház online felületein - a honlapon, a Facebookon, az Instagramon - teszik közzé. A videókat hétfőtől napi rendszerességgel töltik fel - olvasható a színház közleményében.

Mint írják, a színház korábbi
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 19:54
Juhász Roland bízik benne, hogy szurkolók előtt búcsúzhat
megoldja, ahogy tudja, de mivel csapatjátékról van, nagyon nehéz pótolni két hónapot, visszahozni egy olyan formát, ami a bajnokság hajrájához kell" - magyarázta.

A kiváló védő karrierje jelentős részét az Anderlechtnél töltötte, így természetesen közel áll hozzá a belga labdarúgás, az ottani bajnokságot azonban a járványügyi helyzet miatt, Európában elsőként törölték.

"Nagyon meglepett, hogy ilyen elhamarkodottan döntöttek, hiszen amikor még kint játszottam, mindig azt hangoztatták, hogy az igazi verseny még csak ilyenkor kezdődik, felezik a pontokat és indul a rájátszás" - mesélte.

Juhász Roland arról is beszélt, hogy nem olyan régen még egy reálisnak tűnő, álomszerű befejezés képe is a szeme előtt lebegett, ugyanis a Magyar Kupa-döntő eredetileg kiírt napján, május 20-án lett volna húsz esztendeje annak, hogy bemutatkozott a profik között, az MTK színeiben egy Diósgyőr elleni NB I-es találkozón debütált. A fehérváriak jelenleg a négy között vannak - ellenfelük a Mezőkövesd -, míg a másik
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 18:03
Online videókkal segíti az oktatást a szekszárdi német színház
iskolák és gimnáziumok kötelező olvasmányai közül válogat irodalmi műveket, amelyeket a DBU színészeinek tolmácsolásában láthatnak majd a diákok.

"Ezzel szeretnénk hozzájárulni a digitális oktatáshoz, megkönnyíteni a tanárok munkáját és a diákoknak is élvezhetőbbé teszi a tananyagot" - tette hozzá.

A színház legkésőbb a jövő hét elején teszi közzé honlapján (https://dbu.hu) a már elkészült felvételeket; többek között A bölcs Náthán egy monológját, a Koch Valéria műveiből összeállított Valéria verselt világa című előadás részleteit. Emellett klasszikus német költők - Goethe, Schiller, Rilke - verseiből, drámai monológokból, novellákból készítenek filmeket.

A DBU közösségi oldalán és a népszerű videomegosztó csatornán is megjelenik produkciókkal, mások mellett A sirály március végére tervezett, de elmaradt bemutatójának "kedvcsinálóját" láthatják az érdeklődők.

Áprilisban nemcsak az előadások, hanem a színház más programjai is elmaradnak, köztük a német nyelvű gimnáziumok színjátszóinak
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 17:33
A költészet napja - Verses fotók és videók készítésére buzdít Balatonszárszó
Az emlékház azután hirdette meg a helyi önkormányzattal, művelődési házzal és általános iskolával közösen a Posztolj verset az éterbe! elnevezésű akciót, hogy a koronavírus-járvány miatt törölni kellett a község keddre tervezett hagyományos költészet napi programját.

A felhívásukban arra kérik a versszerető közönséget, hogy április 11-én készítsenek fotót nyomtatott, kézzel írott, vagy monitoron látható versről vagy verseskötetről, tegyék ki az esemény oldalára, vagy a saját hírfolyamukra a #JA115# hashtag kíséretében. Ugyanígy lehetőség van kedvenc versek, idézetek előadására és közzétételére élő videók formájában.

A Szárszón tragikus körülmények között elhunyt József Attila, a magyar költészet egyik legnagyobb alakja 115 éve, 1905. április 11-én született Budapesten, a Ferencvárosban, a Gát utca 3. szám alatti házban. A költészet napját 1964 óta ünneplik a születésnapján.
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 16:23
A költészet napja - Online térben lesznek programok Győr-Moson-Sopron megyében
A győri Író Alkotók Klubja kötészet napi tárlatát kétrészes videóban mutatják be. A kiállítást eredetileg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi térben mutatták volna be április 9-én. Dittrich Panka, a klub elnöke az MTI-nek elmondta: bár ígéretük van arra, hogy a kiállítást ősszel megrendezik, azonban a kötészet napja alkalmából is szerettek volna adni a közönségnek. A 15 és 19 perces videókban zenei aláfestéssel olyan fotókat mutatnak be, amelyekre a klub tagjai verseket írtak. A fotók felét Nemes Zoltán fotós készítette az elkészült versekre, a másik felében a főként győri fotósoktól beérkezett képekre írtak verset a klub tagjai. A videókat a Győri Szalon és a Győr Plusz online felületein mutatják be.

A győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér gyermekkönyvtára április 6. és 30. között Versek a Facebookon címmel internetes játékot hirdetett általános iskolás korú gyermekek részére gyermekkönyvtár közösségi oldalán. A játék lényege, hogy minden héten egy-egy kérdést tesznek fel a versekhez
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 14:31
Aranyosi Ervin: Zene a hangszerben
A muzsika ott van,
igen ott él benne!
Benne is maradna,
ha zenész nem lenne!
Ő, aki a zenét
ki akarja csalni,
ki életre kelti,
s nem hagyja meghalni!
S lám a szeretet is
ott él a szívekben,
s nem kelhet életre
magányos lelkekben,
mert mindegyik szívnek
szüksége van társra,
éltető erőre,
élni akarásra!
Olyanra, ki hallja
benne a szép zenét,
aki képes fogni
a szív üzenetét,
ki az alvó hangszert
új életre kelti,
s szívét megtanítja,
hogyan kell szeretni.
A szív is egy hangszer,
játszani kell rajta,
bár igen törékeny,
sérülékeny fajta.
Ám ha megmutatja
szépségét és báját,
zenével tölti be
belső csend-világát.
eva6, 2020. április 06. hétfő, 14:07
A fájdalmak megkezdődtek
A fájdalmak megkezdődtek

,,De nemcsak ez a világ, hanem még azok is, akik a Lélek első zsengéjét kapták, mi magunk is sóhajtozunk magunkban." (Róm 8,23)

A szenvedés egyetemes. Egyetlenegy otthon sem marad ki, és nincsen élet szomorúság nélkül. Az apostol azt mondja, hogy nemcsak az emberek, hanem az egész teremtettség is nyög. Ez jelenti az állatokat és még a növényeket is.
Isten népe ebben a világban él és dolgozik, még ha a Biblia szóhasználata szerint az eljövendő világhoz tartozik is, ahhoz az új világhoz, amelyet Isten teremt. Ebben a világban élünk, de nem ehhez a világhoz tartozunk.
Mi már megkaptuk a ,,Lélek zsengéjét". Ez még csak a primőr gyümölcs. Az egész termés még nincs betakarítva. Az előleg már a miénk. A teljes örökséget még nem kaptuk meg. Valami új kezdet van jelen Isten népe életében. Olyasmi, amit sehol másutt nem találhatunk a régi világban. Ez pedig a Szentlélek ajándéka. Ő az új országból való kóstoló. Ő a ,,túlnanról",
kalmanpiroska, 2020. április 06. hétfő, 08:14
Koronavírus - Operatív törzs: fegyelmezetlenek a budapestiek, a járvány "berobbanását" kockáztatják
Kiss Róbert rendőr alezredes, a központ munkatársa elmondta: a kijárási korlátozásokat ellenőrző fővárosi rendőrök szombaton jelentős csoportképző helyeket észleltek a Városligetben, a Margitszigeten, a Normafánál, a belvárosban pedig a Király utca és a Gellért tér környékén. A XIII. kerületben még illegális gyorsulási verseny is volt. A rendőrség a csoportosulásokat felszámolta: szombaton a fővárosban 301 intézkedést hajtott végre, 24 feljelentést tett és 14 esetben szabott ki helyszíni bírságot.

Az üzletek nyitvatartásának ellenőrzése nyomán országszerte 64 feljelentést tettek a rendőrök, ebből a fővárosban 41-t - tette hozzá az alezredes.

Kiss Róbert elmondta azt is, hogy szombat este, illetve vasárnap hajnalban több mint 200 magyar térhetett haza az ausztriai Tirolból buszokkal, személyautókkal. Az első konvoj a szombat esti órákban lépte át a határt Hegyeshalomnál, egy busszal és 30 személyautóval 149-en érkeztek, a második konvojjal vasárnap hajnalban egy busszal és 22 személyautóval
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 13:35
Aranyosi Ervin: Megtisztulás…
Hogyan lehet egy nemzetben tartani a lelket?
- Ha dalnokai szebb jövőről, szívből énekelnek!
Ha dalukkal felemelnek, hogy a gondot lépd át,
amikor a szeretetről mutatnak be példát!
Szavainkból lelkesítő, s nyugtató szó szóljon,
hogy a lélek megtisztuljon, s hittel válaszoljon!
A félelem elillanjon, és értelmét vessze,
s ne maradjon bennünk kétség, hogy holnapunk lesz-e?
Tisztuljon meg hát a világ, szálljon reánk béke,
szeretetlen korszakának legyen végre vége!
Az emberség, gondoskodás, együttérzés éljen,
hogy az ember ráébredjen, nincsen mitől féljen!
Nyugodjunk meg, hiszen tudjuk, minden rossz elmúlik!
Ahol a fény nem fentről jön, az árnyék megnyúlik.
Ám, ha lelkünk emelkedik, fénybe borul minden,
szebbé válik ez a világ égi, s földi szinten.
Segítsünk hát Teremtőnknek, s a teremtett világnak,
adjunk esélyt a lelkünkből ébredő csodáknak!
Félelmünket engedjük el, hitünk erőt adjon,
hogy a lelkünk feléledjen,
eva6, 2020. április 05. vasárnap, 09:34
Arany János: Széchenyi emlékezete
behintse
Nagy ünneped, dicső Fölébredés!
...

Nem hal meg az, ki milliókra költi
Dús élte kincsét, ámbár napja múl;
...
Te sem haltál meg, népem nagy halottja!
Nem mindenestül rejt a cenki sír"

- 160 éve halt meg Széchenyi István. Arany János nagy ódája - így a nagyhét küszöbén, ,,bibliás szókinccsel", a húsvét titkát hirdetve - mintha abban segítene, hogy a gyászt megélve küzdjünk meg a feltámadásba vetett hitért. Barta János szerint ez a vers ,,a költői erő és az emberi nagyság diadala csüggedésen és gátlásokon, a költészet és a történelem géniuszának páratlan, magas szintű találkozása".

*
Egy szó nyilallott a hazán keresztül,
Egy röpke szóban annyi fájdalom;
Éreztük, amint e föld szíve rezdül
És átvonaglik róna, völgy, halom.
Az első hír, midőn a szót kimondta,
Önnön hangjától visszadöbbene;
Az első rémület kétségbe vonta:
Van-é még a magyarnak
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 08:49
1/8473
Képek, videók
Hernyó tészta
dandej
2019. december 06. péntek, 22:33
Tojásfrisseségi teszt .jp
pacsakute
2018. szeptember 12. szerda, 00:12
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Pestós tészta
irmus
2018. január 25. csütörtök, 08:39
Teszt üzemmód 2017. ápr :
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:10
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Pestós tészta olasz pesto
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
HUSOS TESZTA 01.JPG
gurmika
2017. március 15. szerda, 12:21
Kapás Boglárka.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 17:37
dominik.png
maroka
2019. április 02. kedd, 21:55
dominik......jpg
zsokica45
2018. május 25. péntek, 11:30
Dominik.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:35
Dominika.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:35
dominik0329.jpg
maroka
2017. március 29. szerda, 09:57
Címkék
2016-os riói, kialakult helyzet, első hazai, sirály március, Kozma Dominik, olyan formát, alvó hangszert, Hosszú Katinkára, csoportosulásokat felszámolta, egész termés, ausztriai Tirolból, teremtett világnak, Magyar Kupa-döntő, szekszárdi német, igazi verseny, Győri Szalon,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.