Belépés
2020. január 22. szerda | 4. hét | 22. nap | 16:22 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Giro d'Italia - Révész Máriusz: a kerékpározás népszerűsítését is szolgálja a verseny
A kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos a Nemzeti Sportügynökség által szervezett eseményen Papp Gábor polgármesterrel közösen kijelölte a részhajrá célvonalát, illetve a verseny tiszteletére egy emlékkövet is felavatott.

Révész Máriusz úgy fogalmazott, hogy az ország és azok a városok, amelyeken keresztülhalad a verseny, minden bizonnyal sokat fognak profitálni. Kiemelte, emberfeletti teljesítményt nyújtanak azok a versenyzők, akik az összesen mintegy 3500 kilométeres útvonalon, komoly hegyi és gyorsasági szakaszokon végighajtanak, nem véletlenül számítanak világsztároknak.

A verseny egyben hatalmas turisztikai marketingakció is, hiszen tavaly 195 országban közvetítették és mintegy 810 millió ember nézte a kerékpárosokat. Mindez elképesztő népünnepéllyel is együtt jár, a helyszíni nézőszám naponta 400 ezer - sorolta a kormánybiztos.

Hozzátette: szeretnék, ha a Giro az egész kerékpározás ügyét fellendítené Magyarországon, beleértve
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 14:01
Két megemlékezésen búcsúzhatnak tisztelői Kiss Lászlótól
Kiss László, a versmondás és az amatőr színjátszás egyik legjelesebb jelenkori képviselője december 29-én váratlanul, 72 éves korában hunyt el. A Magyar Versmondók Egyesülete és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is saját halottjának tekinti.

Kiss László egyházi szertartással egybekötött temetése Budapest VII. kerületében, az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplomban lesz 17 órakor. A plébános gyászmiséje mellett a család részéről fia, Kiss Gergely László búcsúzik, Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház művésze, egykori tanítvány, Huzella Péter Kossuth-díjas és Gerendás Péter Liszt-díjas előadóművészek énekelnek, valamint Lutter Imre versmondó előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke mond verset és nekrológot. Kiss László előtt a Magyar Kultúra Lovagjai is tisztelegnek. A búcsúszertartás végén a templom alagsorában található urnatemetőben a család és a Magyar Versmondók Egyesületének elnöksége helyezi Kiss László hamvait végső nyugalomra felesége, Kiss Marianna
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 13:21
Aegon Irodalmi Díj - Új név, átalakult a jelöltkiválasztás
A névváltás és az új arculat is kifejezi az Aegon Magyarország elkötelezettségét a kortárs irodalom iránt, amelynek népszerűsítésére a vállalat az elmúlt másfél évtizedben csaknem félmilliárd forintot költött - áll az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

Mint írták, míg korábban a kiadók választották ki azokat a könyveket, amelyek versenybe kerülhettek a díjért, 2020-tól egy hétfős szakértői testület dönti el, melyik az a húsz alkotás az előző év kortárs magyar szépirodalmi terméséből, amelyik érdemes lehet az elismerésre. A szakmai testület tagjai online felületen adják le voksaikat, a legfiatalabb olvasókat az Aegon Magyarország által támogatott Irodalom másképp középiskolai verseny egyik korábbi résztvevője képviseli.

Az idei jelöltek húszas listája a www.aegondij.hu oldalon olvasható, a szerdán nyilvánosságra hozott húsz alkotásból végül egy ötfős zsűri állítja össze az öt könyvből álló shortlistet, és dönt egyúttal a 3 millió forintot elnyerő alkotásról.

Az idei szakmai jelölő
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 12:11
Engedd , hogy önmagam legyek . . .
Engedd , hogy önmagam legyek ,
nyugtalan vágyakkal , ne akard
magadhoz láncolni kétkedő szívem .
Had legyek szabad , mint az álmodó
hegyek , ne akarj tulajonoddá
tenni soha engemet . Szelíden szólj , ha
lelked sugallatára , mégis megkövetsz .
Légy kedves , megértő , mint az édes
mostoha , kinek kimondott szava ,
felejthetetlen bánatot nem okoz soha .Bédné Marika : 2020 . 01 . 22 . 11 : 56 - saját versem
bedmarika47, 2020. január 22. szerda, 11:57
A magyar kultúra napja - Átadták a Pro Cultura-díjakat
A magyar kultúra napját hagyományosan a Himnusz születésének évfordulóján ünnepeljük - emlékeztetett a díjak átadása előtt az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós hangsúlyozta: a magyarság ezen a napon emlékezik a kultúra nemzetmegtartó erejére; napjaink kihívása pedig biztosítani a magyar kultúrán belül a sokszínűséget és ezzel együtt az arányosságot.

A miniszter értékelése szerint az utóbbi időben sikerült elmozdulni az értékek felé és megoldani a kultúra finanszírozását is. Ennek köszönhetően a magyar kultúra egyetlen területe sem kap kevesebbet, mint korábban, a független színházak sem - fűzte hozzá.

Újjászervezik a magyar irodalmi életet, átszervezik a Petőfi Irodalmi Múzeumot, rendezett viszonyokat teremtenek a múzeumokban, levéltárakban és az előadóművészet területén - sorolta a példákat Kásler Miklós.

Mint hozzátette, a 2010-es 172 milliárdról idén már 584 milliárd forintra emelkedett a kultúra állami támogatása, miközben Budapesten és vidéken is a kiegyezés óta
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 11:41
Szombaton ünnepli 50. születésnapját a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség
A sportág első magyar világbajnoka, Monspart Sarolta szerdán reggel az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta: a gálán hozzá hasonlóan köszöntik majd a másik magyar vb-aranyérmest, a két alkalommal is első Oláh Katalint, de ott lesz az ünnepségen a magyar tájékozódási futók népes családja sem. Közöttük azok a tehetséges fiatalok, akik az elmúlt években a korosztályos versenyeken nyertek világbajnoki vagy Európa-bajnoki címet.

"Az ország különböző részein hét verseny lesz, és aki mindegyiken elindul, az jutalmat kap, a végén pedig lesz egy nagy nemzetközi konferencia" - mondta a jubileumi esztendő további kiemelkedő eseményeiről Monspart Sarolta.

Hozzátette: a tájékozódási futásban ugyanazzal a problémával küzdenek, mint minden más sportágban, hogy a mai fiatalok nem szívesen áldoznak energiát, de még inkább időt a sportolásra.
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 10:52
Bankszövetség: márciusban elindul az azonnali átutalás
munkaórát fordítottak a kifejlesztésére. Úgy vélte, ez is mutatja a bankszektor elkötelezettségét a rendszer sikeressége iránt, ami új pénzforgalmi korszakot hoz a magyar gazdaságba.

Kiemelte, hogy a 10 millió forintos tranzakciós limit világviszonylatban is egyedülállónak számít alapszolgáltatásként.

A bankszövetség elnöke kifejtette, szeretnék elérni, hogy a lakossági elektronikus pénzforgalom utáni tranzakciós adó kivezetése a következő hónapokban megtörténjen. Ezt követően a bankok közötti verseny eredményeként új, a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb árazású számlacsomagok fognak megjelenni - jelezte.

Kovács Levente főtitkár elmondta: a kormányzat, a jegybank, és a bankszektorközötti együttműködés jó, és az idén is szoros lesz.

Véleménye szerint az azonnali fizetési rendszerhez új folyószámlacsomagokra és új pénzforgalmi alkalmazásokra van szükség.

Az idei feladatok és kihívások közé sorolta a pénzügyi szolgáltatások országon belül tartását, és a digitális átállást az
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 10:31
A pénzügyi biztonság és az ötletből vállalkozás az idei PÉNZ7 központi témái
folyamatosan jelentkezhetnek, a regisztrációs felület a https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak.cshtml honlapról érhető el. A márciusi rendezvényhez eddig már 660 iskola 135 000 diákkal csatlakozott.

A témahetet kísérő programok közül példaként említették a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet, amelynek az első online fordulóját február 16-ig bárki kitöltheti.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány második alkalommal hirdeti meg a középiskolásoknak szóló, országos pénzügyi csapatversenyét, a BankCode-ot. A négy fordulós versenyre február 14-ig regisztrálhatnak - a www.bankcode.hu oldalon - a három emberből álló diákcsapatok.

Az általános iskolások pedig a BankVelem PénzOkos Kupán mérhetik össze pénzügyi tudásukat. A felső tagozatos diákcsapatok a verseny online fordulóiban február 28-ig vehetnek részt. Az első 3 fordulót követő megyei elődöntőket a PÉNZ7 zárónapján, március 6-án rendezik, a döntőbe jutott legjobb csapatok pedig május 8-án a Magyar Nemzeti Bank
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 10:01
ünnep - Kétszázhatvanegyedik nap
Nálam minden nap a kultúra napja. (Nem csak a magyaré.) Szánalomból nem teszek megjegyzést az elzárt termekben önmagukat ünneplőkről...

Tegnap vers-aszályról írtam, aztán este kifolyt egy vers belőlem. Még nem vettem elő igazgatni rajta, pedig már izgat.
Amúgy tegnap szép délelőttöm volt, s aztán ebédeltünk a Magyarosban a feleségemmel, s majd készültem az órákra, beszéltem Pesttel, visszakaptam átnézés után a Bécsi Naplóba készített miniszteri interjút. S este Bécsbe is telefonoztam.
sandrapolke, 2020. január 22. szerda, 08:18
Aranyosi Ervin: Teremtés a hétköznapokban
Sírhatnék én is,
hiszen akad gondom,
de nem teszem, s hogy mért?
Neked most elmondom!
Főleg azért, hiszen
mindig van megoldás,
s a gond csak elvakít,
tőle ne nagyon láss!
Meg kell hát próbálnom
másra koncentrálni,
célokat keresni,
teremtővé válni.
Nem a sötétségbe
burkolózva élni,
inkább rossz dolgokat
jóra kicserélni.
Irányítom tehát
saját sorsom, s élem.
Én tudom, hogy mire
lehet majd szükségem.
Amit elképzelek,
meg is teremhetem.
ezt a célt szolgálja
értő képzeletem.
Nem is üzletelek.
Kerül, mibe kerül?
Ha fogadni tudom,
akkor az sikerül.
Hiteim vethetnek
teremtésnek gátat,
ezt kell csak megértsem:
- Ne fordítsak hátat!
Hiszen, mire vágyom,
azt meg is érdemlem,
csak a kicsinyesség
szabhat gátat bennem.
Hinnem kell magamban
- vagyok, aki vagyok -
vágyak, álmok nélkül
csak törpe
eva6, 2020. január 22. szerda, 08:08
Ma, Cser Zoltán (1950-2002) posztumusz költői est
Január 22. van, a Magyar Kultúra Napja.
Nem tudom mások hogyan ünneplik és hogyan sem, mi a kollégiumban Cser Zoltánra fogunk emlékezni, aki egy fiatalon elhunyt mosonmagyaróvári szellemi szabadfoglalkozású költő (is) volt. Mintegy ötven verse jelent meg újságokban, antológiákban.
Önálló kötete korai (52) halála miatt már nem született.
Nády Máriának és Malekné Kiss Katalinnak köszönhetően le tudtam gépelni majd összes versét a nekik meglévő antológiákból és kéziratokból.
Rudnyákné Németh Csilla helyi képzőművész közel harminchoz illusztrációt készített.
Sok-sok jó ember pedig összehozta a hetven gyertyát, amit ma 17 órakor a kollégiumban ( Gorkij u.3.) meggyújtunk, mert 2020-ban még mindig csak 70 éves lenne.
Verseiből a válogatást a diákok, felnőttek vegyesen fogják bemutatni.
azenujsagom, 2020. január 22. szerda, 07:12
Ma van a magyar kultúra napja
művészeti ösztöndíjat adnak át. Az ünnepi műsorral a 120 éve született Szabó Lőrincre emlékeznek.

Fejér megyében koncertekkel, filmvetítésekkel és kiállítás megnyitókkal ünnepelnek. Dunaújvárosban a Szent Efrém Férfikar ad koncertet az evangélikus templomban, az eseményen díjakat is átadnak. Kápolnásnyéken a Zenén túli beszélgetések programsorozat keretében Vásáry Tamás zongoraművész, karmester Oláh Vilmos hegedűművésszel beszélget a Halász-kastélyban.

Bács-Kiskun megyében himnusz- és mesemondó verseny, filmvetítés, kiállítás, zenés irodalmi est, hangverseny és könyvbemutató szerepel a programok között.

Zala megye városaiban kiállításokkal, az irodalmat és a komolyzenét ötvöző gálaesttel ünneplik a magyar kultúra napját. A programsorozat keretében népzenei együttesek lépnek fel és a látogatók betekinthetnek a közgyűjtemények tudományos munkájába is.

Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban kiállítás, előadás, kötetbemutató beszélgetés, irodalmi műsor és mesés
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 07:05
1/8432
Képek, videók
Klicsko-Mariusz W..jpg
agica2004
2012. november 11. vasárnap, 15:20
Tibi, Miki, Máriusz, Jani
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:20
Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:11
Laci, Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:06
Kerékpározás előnyei
dandej
2018. november 10. szombat, 20:27
Cicmojgó kerékpározás3.jp
pacsakute
2016. március 14. hétfő, 21:09
Cicmojgó kerékpározás2.jp
pacsakute
2016. március 14. hétfő, 21:09
Cicmojgó kerékpározás.jpg
pacsakute
2016. március 14. hétfő, 21:09
Kerékpározás
tailor
2015. október 29. csütörtök, 18:27
Kerékpározás.gif
pacsakute
2013. július 22. hétfő, 15:15
A kerékpározás előnyei.jp
pacsakute
2013. április 07. vasárnap, 08:05
kerekparozas-014.jpg
jutka50
2006. szeptember 21. csütörtök, 19:10
kerekparozas-012.jpg
jutka50
2006. szeptember 21. csütörtök, 19:09
kerekparozas-011.jpg
jutka50
2006. szeptember 21. csütörtök, 19:09
Címkék
Kovács Levente, hetven gyertyát, következő hónapokban, tehetséges fiatalok, pénzügyi szolgáltatások, jubileumi esztendő, idei jelöltek, Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplomban, miniszter értékelése, eseményen díjakat, Lutter Imre, programsorozat keretében, komolyzenét ötvöző, magyar kultúra, végén pedig, Petőfi Irodalmi Múzeumot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.