Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:46 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Izzóan ragyogó tekintet . . .
Izzóan ragyogó tekintet
szerelme függővé tette
az ingatag szívemet .
- Ez mégis túlzás !
Nem tenném tűzbe érte
mégsem a kezemet .
Félő , hogy megéget , s
gúzsba kötné minden erőmet .
Elillantak vágyaim , bíztató
ígéret többé már nem éltet .
Nem engedem , hogy kövessen ,
mint egy kíméletlen kísértet .
Hamis szavaktól megtörik a lélek .. Bédné Marika : 2019 . 03 . 21 . 21 : 15 - saját versem
bedmarika47, 2019. március 21. csütörtök, 21:24
Megkezdődött a 6. Bábos Drámaíró Verseny Békéscsabán
Péter.

Kiemelte, hogy a bábszínház az első lépés a színházak világa felé, ám azt is hozzátette, hogy szerinte "a jó bábszínház korosztály független", egyként fogalmaz meg üzenetet a gyermekeknek és a felnőtteknek, mint ahogy azt a nemzetközi tapasztalatok is alátámasztják.

A házigazda, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház négy napon át játszik együtt bábosokkal, írókkal, színészekkel, rendezőkkel, zenészekkel. Az idén az esemény társrendezője a veszprémi Kabóca Bábszínház, amelynek színészei részt vesznek a versenyben.

A megnyitót követően este húzzák ki a témát a Békés Megyei Hírlap egyik cikke alapján, amelyből éjszaka a három író színdarabot alkot, s dől el, hogy melyik színészcsapat, melyik író munkája alapján kezd el dolgozni. Rendezőként Bereczki Csilla, Halasi Dániel és Perényi Balázs dolgozik a csapatokkal. A színészcsapatok az idén a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a veszprémi Kabóca Bábszínház színészeinek, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatóinak részvételével
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 19:33
Aranyosi Ervin: Vers a Teliholdhoz
Megtelt a Holdunk csordulásig fénnyel,
de vajon mit kezd e múló tüneménnyel?
Dicsekvőn, büszkén szórja azt a Földre,
mástól vette, s az nem sajnálta tőle!
De jó, nem rejti el előlünk kincsét,
bár tudja azt, hogy saját fénye nincs még.
Hova a Nap nem jut - az éjszakába -
a Hold visz fényt, az égboltot bejárva.
Köszönöm Hold, hogy ott ragyogsz az égen,
s megosztozol velünk a tiszta fényen!
Tudom, csak azért talált rád a hajnal,
mert akartad, hogy szembenézz a Nappal.
Hát szembenéztél, s felragyogott arcod,
mosolygósan, tükröd a fénybe tartod,
s utánozod, miközben tiszteled,
és hálás vagy, mert fényt hozott neked.
Képes vagy kapni, mástól elfogadni,
s megosztozol, hiszen már van mit adni!
Mert szeretettel adták azt neked,
hogy terjedjen a fény, a
eva6, 2019. március 21. csütörtök, 17:56
Lipcsei Könyvvásár - Tandori Dezső emléke előtt tiszteleg a magyar program
Könyvvásár magyar programja, később Kemény István és Monika Rinck közösen olvasnak fel frissen megjelent köteteikből, majd az Y-generáció költészetét bemutató esttel zárul a kortárs lírának szentelt nyitónapi műsor.

A magyar programsorozat keretében debütál Dragomán György Oroszlánkórus című novelláskötetének frissen megjelent német nyelvű kiadása, amelynek fordítója, Tankó Tímea a lipcsei könyvvásár fordítói díjának egyik jelöltje. A nyelvek és kultúrák közötti "tér" szépségeiről és kihívásairól a ViceVERSa magyar versfordítóműhely résztvevői, Dunajcsik Mátyás, Christine Schlosser és Zilahi Anna beszélgetnek. A lipcsei magyar jelenlét záróeseménye Forgách András németül frissen megjelent kötetének bemutatója lesz vasárnap délután.

A közlemény szerint a német nyelvterület legnagyobb irodalmi közönségfesztiváljára megjelenő magyar vonatkozású kötetek közül kiemelkedik az 1980 után született magyar költőgeneráció új verseit - Kalász Orsolya és Peter Holland szerkesztésében - német nyelven bemutató
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 14:01
Golden Globe Race - Kopár István negyedik lett
A 66 éves magyar hajós, aki amerikai zászló alatt indult, 263 napos út után futott be a franciaországi Les Sables d,Olonne kikötőjébe. Kopár István először 1990-91-ben hajózta körbe a bolygót egyedül, saját építésű vitorlásával, 1996-97-ben a Hong Kong Challenge földkerülő viadalon győztes magyar hajó kapitánya volt.

A Golden Globe Race-t a 72 éves francia Jean-Luc van den Heede nyerte, egyben nemcsak a leggyorsabb, de a legidősebb vitorlázó is lett, aki teljesítette a földkerülő versenyt. Ideje 211 nap 23 óra 12 perc és 19 másodperc.

A viadalon 18 hajó állt rajthoz, eddig négyen értek célba, s még egy hajó van versenyben a honlap szerint.

A Golden Globe Race 2018 egy emlékverseny, amelyet hagyományteremtő szándékkal rendeztek meg a brit Sunday Times által kiírt első földkerülő verseny 50. évfordulóján. Akkor a brit Robin Knox-Johnston végül 312 napos hajózás után elsőként vitorlázta körbe a bolygót kikötés és külső segítség nélkül. A kiírás szerint ezúttal csak 1988 előtt épült hajóval
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 13:31
Ébred a hegy - ébred a völgy . . .
Ébred a hegy , ébred a völgy ,
ez már a Tavasz alig hihető .
Melegét ontja az áldott napsugár ,
zümmögő kis méhecske ide - oda száll .

Patak menti réten nyílik a gólyavirág ,
gólya a fészkére újra rátalál .
Kis pacsirta az égen egyre magasabbra
száll , hangosan hallatja trillás nótáját .

Napozik a zsenge pázsiton a katicabogár ,
a Tavasz illatától bódult a Világ .
A tavaszi szellő suttogva mesél , hogy
sikeresen túl járt a büszke Tél eszén .Bédné Marika : 2019 . 03 . 21 . 10 : 53 . - saját versem


bedmarika47, 2019. március 21. csütörtök, 10:55
Élő tv-sportközvetítések - Csütörtök, péntek
március 21., csütörtök:

-----------------------

M4 Sport 8.00: Műkorcsolya, világbajnokság, férfi rövidprogram, Szaitama17.45: Labdarúgás, női U17, elitkör, Magyarország-Görögország, Gyirmót20.00: Labdarúgás, Eb-selejtező, Szlovákia-Magyarország, Nagyszombat

Sport 115.45: Labdarúgás, Eb-selejtező, Kazahsztán-Skócia, Asztana18.00: Labdarúgás, Eb-selejtező, Ciprus-San Marino, Nicosia20.30: Labdarúgás, Eb-selejtező, Horvátország-Azerbajdzsán, Zágráb

Sport 220.00: Darts, Premier League, Berlin

Eurosport 110.45: Síugrás, világkupa, selejtező, Planica16.15: Sílövészet, világkupa, női sprint, Oslo18.15: Labdarúgás, U21-es felkészülési mérkőzés, Németország-Franciaország20.30: Curling, női világbajnokság, Silkeborg

Eurosport 2 8.00: Műkorcsolya, világbajnokság, férfi rövidprogram, Szaitama14.00: Curling, női világbajnokság, Silkeborg

Digisport 116.00: Tenisz, ATP-torna, Miami

Digisport 217.55: Kosárlabda, férfi Euroliga, CSZKA Moszkva-Fenerbahce19.45: Kosárlabda, férfi
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 07:51
AM: a kormány törekszik a minőségi sörök piacának élénkítésére
Hozzátette, hogy ebben az agrártárca kiemelt partnere a jelenleg 54 főzdét tömörítő Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete (KSE), amely a sör, illetve a kulturált alkoholfogyasztás népszerűsítése érdekében számos fesztivált rendez. Ezek közül a legjelentősebb a Nemzetközi Sörverseny és Sörmustra, amelynek megvalósítását az agrártárca is támogatja.

Gyenge Zsolt, a KSE elnöke ismertette, hogy az egyesület sörversenyére eddig 9 országból 85 főzde küldte el sörét. A gödöllői verseny kísérő rendezvénye a Sörmustra, ahol 40 hazai kisüzemi sörfőzde mintegy 80 fajta sörével várja a látogatókat április 12-én és 13-án.

Zsigó Róbert elmondta, hogy a sörgyártás az elmúlt évtizedek fúziói és felvásárlásai nyomán a világ egyik legkoncentráltabb ágazatává vált. A magyar sörgyártásban 4 közepes- és nagyvállalat, valamint számos kis- és mikrovállalkozás van jelen: 2017-ben a négy legnagyobb szereplő (Dreher, Heineken, Borsodi és Pécsi Sörfőzde) együttes teljesítménye adta az ágazat árbevételének közel 95 százalékát,
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 17:51
Korai Puccini-ritkaságok a Müpa és a Pécsi Kodály Központ műsorán
amelyben a szirén által elcsábított, és így a hűtlenség bűnébe esett vőlegényt a bosszúálló lidércek halálra táncoltatják.

A későbbi Puccini-művekre jellemző parlando stílus már a Lidércekben is megjelenik. Lényegesen több azonban a cselekményt megállító látványos vagy éppen kontemplatív jeleneteket kísérő zenekari betét, mint a későbbi nagy operákban - ismertették.

A produkcióban közreműködik a Kodály Kórus Debrecen, Anna szerepében Olga Busuioc szopránénekesnő, aki számos rangos nemzetközi verseny győztese, Robertóként pedig Carlo Ventre uruguayi származású tenor lesz látható, aki a nagy olasz tenorszerepek interpretálásával hívta fel magára a figyelmet világszerte - részletezte a tájékoztató.

A közlemény emlékeztet, hogy néhány évvel a Lidércek után, 1890-ben Puccini elégikus hangvételű vonósnégyest komponált Krizantémok címmel. A darabot zenekari változatban is szokás megszólaltatni - ezúttal is így hallható majd. Szerzője "egyetlen éjszaka improvizált elégiáról" beszélt, amelynek két
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 16:31
Kihívás Napja - Elindult a nevezés
A Magyar Szabadidősport Szövetség szerdai közleménye szerint iskolák, oktatási intézmények, önkormányzatok, munkahelyek, tűzoltó parancsnokságok mellett idén először sportszervezetek jelentkezését is várják a rendezvény honlapján. A határidő május 20., de a munkahelyek csak április 29-ig jelezhetik részvételi szándékukat, mivel számukra egy hónapig tart a verseny.

Május utolsó szerdáján a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is legalább 15 perc mozgásra ösztönöznek mindenkit, tavaly a részvevők majdnem 58 millió percet mozogtak.

A legsportosabbak között ezúttal több mint hárommillió forint összértékű sportszerutalványt osztanak szét.

Magyarország 1991 óta részese a nemzetközi Kihívás Napja mozgalomnak, amely 1982-ben Kanadában indult. Itthon eddig több mint 1600 település vett részt a vetélkedésben.
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 15:01
Az Európai Bizottság újabb 1,5 milliárd euróra büntette a Google-t a versenyszabályok megsértése miatt
Brüsszeli sajtóértekezletén Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos arról számolt be, hogy vizsgálataik szerint a Google visszaélt piaci fölényével, domináns helyzetével.

Mint mondta, a vállalat megsértette a közösség trösztellenes szabályait azáltal, hogy számos korlátozó záradékot foglalt bele a különböző weboldalakkal megkötött szerződéseibe, amelyek megakadályozták ezeken a rivális cégek hirdetőinek megjelentetését.

Vestager hangsúlyozta: a Google bebetonozta dominanciáját a piacon, és versenyellenes szerződéses korlátozások használatával kivonta magát a versenynyomás alól.

"Ez a gyakorlat az EU előírásai értelmében illegális. Tíz éven keresztül megfosztotta a konkurenseket az érdemi verseny és az innováció lehetőségétől, valamint a fogyasztókat ezek előnyeitől" - szögezte le.

Az Európai Bizottság rámutatott, hogy a Google messze a legerősebb szereplő az online keresőhirdetési és hirdetésközvetítési szolgáltatásokban, piaci részesedése 2006 óta meghaladja a 70 százalékot a
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 13:11
Új Tavaszt hoz Benedek . . .
Tavaszi szél simogat ,
csodás minden pillanat .
A babakék ég alatt ,
kis pacsirta dalolgat .

A napocska melege ,
napról - napra erősebb .
Madárfüttyös reggelek ,
szántó - vető emberek .

Új Tavaszt hoz Benedek ,
hegyre , völgyre meleget .
Igyekszik és megígéri , hogy
szégyent nem szeretne érni .

Igyekezz hát Benedek , zsákban
ne tartsd a meleget , oldozzd el
a zsák száját , s öltözze fel szép
ruháját , erdő , mező , s a határ !
bedmarika47, 2019. március 20. szerda, 11:51
1/8366
Képek, videók
marikától.jpg
maroka
2019. március 08. péntek, 22:34
marikától0308.gif
maroka
2019. március 08. péntek, 20:41
Németh Marika&barátnői.jp
menusgabor
2019. január 24. csütörtök, 13:46
őszné Marikától0107.jpg
maroka
2019. január 08. kedd, 15:56
SZKT-Tóth Marika.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:01
Szigetfű Marika
irmus
2018. augusztus 26. vasárnap, 12:02
Marika Sz.-tól
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:08
Marika S.-né
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:08
Marika L.-né
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:07
Marika kisu...
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:07
Marika N.töl
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:09
Szívemet valónan nem tudo
alvaro-hopihe
2018. július 22. vasárnap, 10:15
A szívemet nem tudom.
alvaro-hopihe
2018. június 03. vasárnap, 13:19
Én a szívemet 01.jpg
chillik
2016. november 07. hétfő, 02:34
Én a szívemet 02.jpg
chillik
2016. november 07. hétfő, 02:34
Címkék
online keresőhirdetési, Dunajcsik Mátyás, lipcsei magyar, földkerülő versenyt, Békés Megyei Hírlap, Tandori Dezső, látogatókat április, szirén által, Zilahi Anna, innováció lehetőségétől, kiírás szerint, Aranyosi Ervin, Nemzetközi Sörverseny, érdemi verseny, esemény társrendezője, CSZKA Moszkva-Fenerbahce19,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.