Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 08:01 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Serie A - Ranieri nem kér a nézők nélküli futballból
"Mindenekelőtt meg kell őrizni a nyugalmat - mondta a La Repubblica című lapnak a 68 éves olasz tréner, aki jelenleg a Serie A-ban szereplő Sampdoria szakvezetője. - A kormány mondhatja azt, hogy folytatjuk a szezont, de ezt az orvosoknak kell eldönteniük."

Ranieri szerint Olaszország olyanná vált, mintha háború lenne.

"A nagy kórházak térdre kényszerültek. Kérdem én: mikor lesznek a hotelek és a közterek biztonságosak?"

A vezetőedző futballhelyzetet illető álláspontja szerint vagy minden csapat folytatja a bajnokságot, vagy egyik sem.

"A zárt kapuk mögötti játék nem futball, hanem halál. De ha így kell játszani, akkor elfogadjuk" - nyilatkozta Ranieri, aki 33 esztendeje edzősködik, dolgozott olasz élcsapatokon kívül élvonalbeli együtteseknél Spanyolországban, Angliában, Franciaországban és Görögországban is. 2016-ban angol bajnoki címet szerzett a Leicester Cityvel, amiért akkor az Év edzőjének választották a nemzetközi szövetség, a FIFA szavazásán.
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 21:27
Zico nagyobb profizmust vár el Neymartól
A 67 éves volt középpályás - aki hosszú éveken át edzősködött is - azt mondta a brazil nemzeti együttes jelenlegi kapitányáról, hogy példát kell vennie az argentin Lionel Messiről és a portugál Cristiano Ronaldóról, "akik a futballért élnek".

"Nagyon szeretem Neymart, igazán tetszik, amit csinál. Hihetetlen a játékstílusa, de még hiányzik nála a tökéletes professzionalizmus. Sok gondolata van, ami elvonja a figyelmét" - idézi Zicót az olasz La Gazzetta Dello Sport.

A japán Kashima Antlers technikai igazgatójaként tevékenykedő Zico hozzátette, nemrégiben beszélt a csatárral, és neki is elmondta a meglátásait.
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 19:57
Az edző együtt tartaná a Ferencváros jégkorongcsapatát
Az FTC-Telekom a koronavírus-járvány miatt idő előtt lezárult idényben - a párharcok állását és a szezon eredményeit szem előtt tartva - a Sport Club Csíkszeredával megosztva lett az Erste Liga győztese, egyben megszerezte a magyar bajnoki címet is.

"Nem tudunk mást tenni, olyan távra tervezünk előre, amilyenre a mostani lehetőségek szerint tudunk, és olyan feltételek szerint, amelyek jelenleg fennállnak körülöttünk. Nem titok, hogy rengeteg a kérdőjel a ligával kapcsolatban is, és még abban sem lehetünk biztosak, milyen csapatok és milyen feltételrendszerek között tudnak majd versenyezni, ha újra visszatér az élet a normális kerékvágásba" - fogalmazott a klub honlapján Fodor Szabolcs.

Leszögezte: a "győztes csapaton ne változtass!" elv jogosságát igazolta együttese idei teljesítménye, és ennek szellemében dolgoznak a továbbiakban.

"Szeretnénk együtt tartani ezúttal is a keret nyolcvan-kilencven százalékát, azért csak ennyit, mert ahogy tavaly, úgy idén is benne van a pakliban néhány
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 19:07
Nerea Pena szerint június előtt biztosan nem folytatódik a kézilabdaszezon
"Én voltam a legelső, aki visszavágyott a pályára. Vissza akartam térni, de nagyon, most viszont június előtt nem látok reális esélyt erre. Ha biztonságosak lesznek a körülmények, majd akkor szeretnék játszani, de minden országban más a helyzet, ezért nagyon nehéz tervezni" - nyilatkozta az M4 Sportnak a világbajnoki ezüstérmes átlövő.

Hangsúlyozta, a sport jelenleg nem az elsődleges dolog számára, hiszen már három hete hatósági karanténban van pamplonai otthonában, és becslése szerint még legalább egy hónapot így kell töltenie.

"Nem könnyű a helyzet, mert nagyon sokan megbetegedtek és sokan meghaltak Spanyolországban. Én is félek, amikor kimegyek az utcára. Nagyon sajnálom, ami történt, de a családom jól van, ennek örülök" - mondta Pena.

Spanyolországban eddig több mint 130 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és 12 ezernél is többen veszítették életüket.

Pena hozzátette, sétálni és sportolni sem lehet, csak vásárlás céljából hagyhatják el otthonaikat, de azt sem minden nap,
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 17:16
Koronavírus - Hleb: soha ennyien nem voltak kíváncsiak a fehérorosz labdarúgásra
A fehérorosz labdarúgás élő legendájának számító Hleb ezt arra válaszolva mondta az orosz Szport Ekszpressz újságírójának, hogy miért folytatódik - Európában egyedüliként - a fehérorosz labdarúgó-bajnokság a koronavírus-járvány közepette is. Hozzátette azonban, a helyzet változhat.

Az Arsenal és az FC Barcelona korábbi középpályása az interjúban - az újságíró beszámolója szerint - mosolyogva mondta, hogy a fehérorosz bajnokság mérkőzéseire még soha nem voltak annyian kíváncsiak külföldről, mint manapság.

"Sok ország fizetett a közvetítésekért, olvastam, hogy már Törökország is, és egyre nagyobb az érdeklődés Spanyolország és Anglia részéről is" - jelentette ki.

Majd így zárta a beszélgetést: "köztársaságunkban, amennyire tudom, ma minden futballista egészséges. Lehet, hogy a legegészségesebb nemzet vagyunk."
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 17:42
A pestisjárvány dokumentum film
A nagy pestisjárvány történetét bemutató dokumentumfilm. - Fekete halál
Úgy kezdődött, mint egy nátha. Aztán jött a láz, baseball-labda méretű fekete duzzanatok a nyakon, véres köhögés. Kevesen élték meg a betegség harmadik napját... 1347-et írunk, amikor lesújt a történelem legsúlyosabb biológiai katasztrófája, amelynek három éve alatt Európa lakosságának csaknem a fele meghalt. Eredeti naplóidézetek, személyes beszámolók és megdöbbentő képek segítségével mutatjuk be ezt a vészterhes időszakot.
- A dokumentumfilm a középkori Európa nagy pestisjárványát ismerteti meg a nézővel. Mindössze három esztendő alatt Európa lakosságának több mint az egyharmada esett áldozatául a "fekete halálnak", ahogy akkoriban nevezték. Sokan hittek benne, hogy eljött a világ vége, hogy a pestis az Özönvíznél is nagyobb csapást mér a földkerekségre. Vajon hogyan terjedt el a pestis, és milyen hatással volt az akkori életre? Utunk során történészek kalauzolnak el a középkori orvoslás, vallás, babonák és társadalmi élet
maroka, 2020. április 04. szombat, 12:50
Elmarad a budapesti cselgáncs Grand Slam-torna és az Európa-bajnokság
Marius L. Vizer, a nemzetközi szövetség elnöke az IJF honlapján közzétett levelében jelentette be, hogy a versenynaptár felfüggesztését meghosszabbították június végéig. A judoinfo.hu szakportál rávilágított: ez a döntés sok eseményt érint, a többi között a június 12-14-re tervezett budapesti Grand Slam-tornát, illetve a prágai Európa-bajnokságot. Utóbbit eredetileg május 1-3-án rendezték volna, a módosított dátuma pedig június 19-21. volt.

Vizer hozzátette: a nemzetközi versenynaptárról akkor döntenek majd, amikor a körülmények azt lehetővé teszik. Az elnök leszögezte, a versenyszezon újraindulásának feltétele a biztonságos és egészséges részvétel az összes érdekelt fél számára, továbbá valamennyi ország korlátlan részvétele.

A jövő évi, taskenti világbajnokság is új időpontra kerülhet, de erről pillanatnyilag nem folynak tárgyalások.
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 21:32
Koronavírus - Moszkva leállítja az orosz állampolgárokat hazaszállító légi járatokat
A Kommerszant úgy tudja, hogy több mint 30 ezer orosz várja külföldön a hazatérés lehetőségét - az orosz külügyminisztérium szerdán 25 ezerben nevezte meg a számukat. A lap úgy értesült, hogy a korábbi tervek szerint hat orosz légitársaság gépeinek kellett volna még hazahoznia az embereket, egyebek között Peruból, Németországból, Thaiföldről, Japánból és az Egyesült Államokból, a Roszaviacija orosz légiközlekedési ügynökség koordinálásával.

A lap szerint az Aeroflot pénteken esedékes gépe már nem repült el New Yorkba. A járatot röviddel az indulás előtt törölték.

A Covid-19 világjárvány miatt Oroszország március 27-én leállította a menetrend szerinti nemzetközi légi járatokat, és csak a külföldön rekedt orosz állampolgárok hazaszállítására indított repülőgépeket. Prioritást azok élveztek, akik idén kerültek ki külföldre.

Március 31-én a kormány járványügyi megfontolásból 700-ban állapította meg a külföldről naponta maximálisan hazaszállítható orosz állampolgárok létszámát. Közülük
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 20:43
Labdarúgó NB I - Kis csoportokban edz a listavezető Ferencváros
Hajnal Tamás, a klub sportmenedzsere az M4 Sportnak pénteken elmondta, hogy hétfőnként, szerdánként és péntekenként gyakorolnak a népligeti edzőközpontban. Ilyenkor legfeljebb hat játékos van egyszerre a pályán, akik otthon öltöznek át, érkezéskor pedig megmérik a testhőmérsékletüket.

"Ezeken az ötven-hatvan perces edzéseken minden játékformát, gyakorlatot mellőzünk, amelyek során a játékosok közel kerülhetnének egymáshoz, tehát betartjuk az előírásokat" - nyilatkozta.

Hozzátette, ezek a gyakorlatok leginkább fizikai terhelést jelentenek, de próbálnak labdarúgás-specifikus feladatokat adni, vagyis a labda is jelen van a gyorsulások, lassulások, irányváltások során.

Az FTC keretében tíznél is több nemzet képviselteti magát, de Hajnal elmondása szerint egyetlen játékostól sem érkezett olyan ilyen jellegű kérés a járvány kitörése előtt, vagy azóta, hogy haza szeretne utazni.

"Számukra is természetes volt, hogy maradnak, és készenlétben várják, mit hoz a jövő" - szögezte le.

A
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 20:32
102 éve is egy járvány szakította félbe a magyar bajnokságot
A magyar labdarúgás történetében csak egyszer fordult elő, hogy egy betegség miatt szünetelnie kellett a bajnokságnak, 1918 őszén a spanyolnátha miatt szakadt meg rövid időre a futballélet.
Az első világháború utolsó hónapjaiban Magyarországon is elterjedt a 1918 tavaszán az Egyesült Államokból induló spanyolnátha. A betegségről az első világháborúban semleges Spanyolország híradásain keresztül értesültek a hadban állók, így innen ered a betegség neve.
A járvány októberben és novemberben tetőzött Európában, így nálunk is. Csak a fővárosban 30.000 fertőzöttet regisztráltak, a betegek körülbelül tizede halt bele a vírusba, amely a Föld lakosságának majd' öt százalékát elpusztította.
Az 1918/19-es bajnoki idény előtt is a korszak kiemelkedő csapata, az MTK számított esélyesnek, azonban a fővárosi együttes elveszítette válogatott kapusát, Kanpp Miksát, ami csapat teljesítményét nagyon visszavetette. A kék-fehérek játékosa, aki zászlósi rangban szolgált a hadseregben, elkapta a
maroka, 2020. április 03. péntek, 19:33
Férfi kézilabda BL - Talant Dujshebaev nyolcas döntőt javasol
A szezon a csoportkör után, az egyenes kieséses szakasz első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. Az európai szövetség (EHF) később úgy döntött, hogy a negyeddöntőbe jutásért június elején játsszanak a csapatok, a negyeddöntőre június 22-28. között kerüljön sor, a kölni négyes döntőt pedig augusztus 22-23-án rendezzék.

Az új időpontok kihirdetése óta számos kritikát kapott az EHF, mivel július 1-jén sok játékos klubot vált, másrészt a legjobbaknak szinte egyáltalán nem lenne nyári szünete.

"Rendkívül nehéz lesz júniusban lejátszani a nyolcaddöntőt és a negyeddöntőt is. Nem hozna reális eredményeket. Sokkal jobb lenne, ha a nyolcaddöntők után nyolcas döntőt rendeznének Kölnben. Ez lenne a legjobb megoldás, és biztosítaná a tisztességes játék feltételeit" - mondta Talant Dujshebaev, a lengyel bajnok Kielce vezetőedzője.

A negyeddöntőbe jutásért a MOL-Pick Szeged a címvédő északmacedón Vardar Szkopje, a Telekom Veszprém pedig a lengyel Orlen Wisla Plock együttesével
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 17:02
Egy helyszínen fejezhetik be a férfi kosárlabda Euroliga idényét
A kezdő5 szakportál pénteki tájékoztatása szerint a kontinens legjobb klubjait felvonultató sorozat irányítói azt tervezik, hogy amint a koronavírus-járvány csendesedik, összegyűjtik a 18 csapatot egy olyan városba, ahol két sportcsarnok is rendelkezésre áll, és ott játsszák le a hátralévő meccseket.

Edward Scott működtetésért felelős igazgató úgy vélte, három nap kell ahhoz, hogy az együttesek eljussanak a helyszínre, ott egy kötelező 14 napos karantén következik, amelynek során megszorításokkal már erőnléti edzéseket tudnak végezni. Ezután jöhet egy kéthetes előszezon, hogy a kosarasok "visszarázódjanak" a játékba.

Két Euroliga-szintű csarnok három városban található, Isztambulban, Athénban és Moszkvában. Belgrádban a Stark és a Pionir Arena is szóba jöhetne, utóbbi azonban időközben szükségkórházzá alakult. A madridi WiZink Center működtetői már hivatalosan jelezték, hogy lebonyolítanának egy Euroliga nyolcas döntőt. A klubsorozat az eredeti kiírás alapján négyes döntővel zárulna, amelynek
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 16:42
1/3200
Képek, videók
1-2016-BMW-7-series-fr ont
winxclubervin
2016. október 24. hétfő, 21:16
serie1.png
taszat
2016. augusztus 01. hétfő, 14:42
MKM 2014 SEPTEMBER SERIES
zskadi
2016. február 10. szerda, 20:12
MKM 2014 AUGUST SERIES MI
zskadi
2016. február 10. szerda, 20:12
MKM 2014 AUGUST SERIES CA
zskadi
2016. február 10. szerda, 20:12
MKM 2014 AUGUST SERIES AR
zskadi
2016. február 10. szerda, 20:12
MKM AUG 2014 TIGER SERIES
zskadi
2016. február 06. szombat, 15:15
June Series CarolCavalari
zskadi
2016. február 06. szombat, 15:13
Nov Series Bears 1 - 3.pn
zskadi
2016. február 06. szombat, 14:48
June Series Assorted Anim
zskadi
2016. február 06. szombat, 14:48
a feltétel nélküli.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 06. csütörtök, 11:51
Sütés nélküli krémes eper
irmus
2018. június 02. szombat, 14:27
liszt-nelkuli-turos-ba rac
vorosrozsa66
2018. május 07. hétfő, 18:19
Sütés nélküli gesztenyés
irmus
2018. március 27. kedd, 16:40
SÜTÉS NÉLKÜLI KOKUSZOS.jp
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.