Belépés
2019. április 23. kedd | 17. hét | 113. nap | 00:13 | Béla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kávés hókifli
Mutatok is egy könnyen elkészíthető és finom aprósüteményt, amit még az ünnepi asztalon is eltudok képzelni. :)

Hozzávalók:

- 10 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojássárga
- 2 ek instant kávé
- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- szükség esetén kb. 2 ek lefőtt erős kávé

Hempergetni: - vaníliás cukor

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadva alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kávéval és sóval elkevert lisztet majd egy egynemű, sima tésztát gyúrunk. Ha nem állna össze, akkor annyi evőkanálnyi lefőtt kávét adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk (nekem 2 evőkanál kávéra volt szükségem).

A kész masszát folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe tesszük pihenni.

Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, majd újabb 10-10 részre és mindegyiket hengerré sodorjuk. Megformázzuk kifli alakúra, majd sütőpapíros tepsire
suzymama, 2019. április 04. csütörtök, 18:08
Mandula krémleves
Hozzávalók:
12 dkg mandula, 1 l mandula tej, fahéj, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 dl habtejszín, 2 ek. étkezési keményítő, mandula forgács, aprított aszalt gyümölcsök

Elkészítés:
A megtisztított mandulát szárazon megpirítjuk és kissé összetörjük. A mandula tejhez hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat, felforraljuk. Simára keverjük a tejszínt az étkezési keményítővel és a mandulával együtt a tejhez öntjük. Egyet forralunk rajta, majd langyosan, pirított mandula forgáccsal és az aszalt gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
suzymama, 2019. április 02. kedd, 17:51
Dióval töltött pulykarolád
Hozzávalók:
1 kg pulykamell, 35 dkg dió, 4 fej vöröshagyma, 8 gerezd fokhagyma, 3 ek. olívaolaj, 10 dkg szeletelt bacon, só, bors

Elkészítés:
A pulykamellet félbevágjuk, kinyitjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a ledarált diót száraz serpenyőben egy kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk az olajon kissé megpirított apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Ezt a tölteléket eloszlatjuk a húson, majd feltekerjük. A szalonnával egyenletesen beburkoljuk. A tepsi aljába rakjuk a három megtisztított, negyedbe vágott hagymát, közepére ültetjük a húst, rálocsoljuk a sört, és fóliával lefedve 200 fokon egy órát pároljuk, majd a fóliát levéve pirítjuk. Szeleteljük, krumplipürével, sült zöldségekkel, salátával kínáljuk.
suzymama, 2019. április 02. kedd, 16:27
Májpástétom, az abbahagyhatatlan Hozzávalók: Fél kg csirkem
Májpástétom, az abbahagyhatatlan

Hozzávalók:
Fél kg csirkemáj, 4 evőkanál kacsazsír, 2 fej vöröshagyma összevágva, 1 zöldpaprika összevágva, 3 gerezd fokhagyma, só, fekete bors,1 ek. morzsolt majoranna, fél dl fehér bor, 15 dkg vaj, a tetejére 3 ek. olvasztott kacsazsír

Elkészítése:
A májat megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben a kacsazsírt felhevítjük, majd szépen sorban rádobáljuk a hagymákat, a májat, a paprikát, majd a fűszereket, ráöntjük a bort, és gyakori kevergetés mellett átsütjük. Turmixgépben krémesre pépesítjük az egészet még melegen és a vajjal habosra keverjük. Üvegbe szedjük, a tetejére kacsazsírt csorgatunk, betesszük egy-két órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.
suzymama, 2019. április 02. kedd, 16:19
Kávéhabos sütemény
Hozzávalók:
az alaphoz: 4 db tojás, 4 ek. cukor, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi sütőpor, só.

A krémhez:

1/4 kg cukor, 1 dl nagyon erős feketekávé, 10 tojásfehérje.
Elkészítés:
Az alaphoz elkészítjük a piskótát, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. A krémhez a cukorból és az erős feketekávéból szirupot főzünk, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habhoz. Ezt a krémet ráöntjük a tésztára, és sütőben nagyon alacsony hőmérsékleten még 30 percig sütjük, inkább szárítjuk.
Miért egészséges? Mert a kávé króm tartalma segít hasznosítani az inzulint, így a vércukor szintünket szabályozza.
suzymama, 2019. április 02. kedd, 16:17
Vörös lencse az egészségünkért
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthető héjtól, és a rostanyag tartalma kevesebb lesz mint a teljes barna vagy zöld. lencsének. Főzés előtt nem kell beáztatni, és sokkal gyorsabban megfő, mint más hüvelyesek.

A lencsefélék közül a legkönnyebben tudjuk emészteni, és próbálkozhat vele az is aki egyébként nem fogyaszt babféléket a gázképző tulajdonsága miatt. Különösen, ha a belőle készült ételt gazdagon fűszerezzük az emésztést elősegítő római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával.

A jól megfőzött lencse, javítja az anyagcserét, növeli az immunitást, és normalizálja a nemi és vizeletkiválasztó rendszer működését.

Egy átlagos adag lencseételben szinte az egész napi szükséges folsav mennyiséget megkapjuk.

Kevesebb a zsírtartalma mint például a
pacsakute, 2019. április 01. hétfő, 22:14
Fordított cseresznyés
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg kókuszreszelék
10 gramm konjac liszt
10 dkg porrá őrölt eritrit
8 tojás


Továbbá:
50 dkg kimagozott cseresznye
5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)

Sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába alját kirakjuk a cseresznyével. A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze. A cseresznyére öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Langyosra hűtjük. Deszkára borítjuk. A cseresznyés réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:18
Sajtgolyó
Hozzávalók kb. 15 db-hoz

10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj

A tetejére:

1 kis csokor petrezselyemzöld
1 sárgarépa
durvára őrölt tarka bors
Az öntethez:

2 dl kefir
1 kis csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk.
A petrezselymet apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
A golyókat a petrezselyemben, a reszelt sárgarépában vagy a tarka borsban meghempergetjük. Ízlésesen tálra rendezzük.
Az öntethez a kefirt simára keverjük az apróra vágott snidlinggel és a zúzott fokhagymával.
A sajtgolyókat az öntetbe mártogatva fogyaszthatjuk.
forrás:kifoztuk.hu
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:15
Ananászos csirkesaláta Testszerviz módra
Csirkesaláta hozzávalók 2 személyre:
2 db filézett csirkecomb (ha lehetséges ne nagyipari tenyésztett csirke)
1 db nagyobb méretű ananász (ha lehetséges ne konzerv)
40-50 dkg koktélparadicsom
2 db alma (zöld alma a legjobb)
1 nagyobb fej jégsaláta (lehet bébi spenót, ruccola, madársaláta)

Zöldfűszerek
2 evőkanál szűz olíva olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat enyhén megsózzuk és olíva olajban, vagy ha lehet kókusz zsírban pirosra sütjük. Mielőtt teljesen átsülne, meghámozott almát szeletelünk a tetejére és a sütőben addig sütjük tovább, míg az alma enyhén megbarnul és puha lesz.

Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Közben megpucoljuk az ananászt és felkockázzuk. Hagyjuk, hogy a leve egy kicsit lecsöpögjön róla, különösen, ha érettebb darabot találtunk.

A salátát apró darabokra tépkedjük és meglocsoljuk az olíva olajjal. Ne ússzon rajta az olíva, mert a csirke az almával egyébként is elég szaftos
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:11
Sütőben sült mustáros csirkemell
Hozzávalók (2 adag):

300 g csirkemell filé (2 darab)
2 ek dijoni mustár (kb. 60 ml)
30 ml xilit
1 tk vörösborecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 dl tejszín
Elkészítés:
1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk.
2. A mustárt elkeverjük a xilittel, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk.
3. Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-40 percig sütjük.
Forrás: nosalty.hu
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:06
Rakott zöldségek
Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
10 dkg reszelt sajt
4-5 dl tejföl
1 tojás
8-10 szál petrezselyemzöld
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
a főzővízbe: só, őrölt bors
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Forrás:
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:02
Köménymagos karfiolpogácsa
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
3 tojás
2 csipet só
1/2 kiskanál őrölt köménymag
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1/2 bögre reszelt cheddar sajt (más fajtájú, megfelelően érlelt, kemény sajttal helyettesíthető)

A karfiolt megmosva, rózsáira szedve, sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy puszta kézzel is meg tudjuk fogni. Ekkor egy tiszta konyharuhába téve kifacsarjuk belőle a levet. Nem kell fűrészport gyártani belőle, tehát a férjünket ne kérjük meg, hogy segítsen, elég, ha addig passzírozzuk, amíg már nem csorog sugárban belőle a nedvesség. Ekkorra pont eléggé össze is törődött, de azért egy tálba téve nyomkodjuk meg kicsit villával.

A megfelelően összetört-nyomott karfiolhoz hozzákeverjük a többi hozzávalót. A sóval azért bánjunk óvatosan, mert a karfiol eleve sós vízben főtt, és a sajt is elég intenzív, sós ízzel rendelkezik.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a masszából egy nedves kanállal
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 15:59
2/8401
Képek, videók
hokifli_2.jpg
bubszi
2011. február 01. kedd, 03:59
hokifli_1.jpg
bubszi
2011. február 01. kedd, 03:59
hokifli_3.jpg
bubszi
2010. december 23. csütörtök, 05:03
hókifli
flammerne
2009. december 24. csütörtök, 21:10
Van aki könnyen eléri azt
jakabgasparne
2010. június 04. péntek, 09:00
A hamu könnyen bejut a tü
samsira
2010. április 26. hétfő, 16:24
Még könnyen folyik....bmp
dujus93
2009. december 12. szombat, 20:39
Az ember könnyen megjegyz
jakabgasparne
2009. május 25. hétfő, 06:47
Bárcsak oly könnyen
jakabgasparne
2009. április 09. csütörtök, 06:15
az ember könnyen....jpg
lian5
2009. március 14. szombat, 21:16
Aki boldog, könnyen boldo
jakabgasparne
2009. március 05. csütörtök, 06:04
Van aki könnyen.......bmp
bongyi53
2009. február 21. szombat, 10:11
Bárcsak oly könnyen megta
jakabgasparne
2009. február 19. csütörtök, 08:37
könnyen megy
durcimarcika
2009. január 28. szerda, 21:56
Ami könnyen...Rózsamamátó
1vargaildyko
2008. szeptember 28. vasárnap, 10:18
Címkék
egész napi, hántoláskor megszabadítják, tojást kettéválasztjuk, tojásfehérjékből vert, krémet ráöntjük, tojássárgákat egyenként, tiszta konyharuhába, többi száraz, olíva olajjal, sütőben addig, húst megmossuk, húsra simítjuk, vajjal habosra, száraz hozzávalókat, tölteléket eloszlatjuk, kávé króm,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.