Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:57 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krumplilángos amit csak a borsodiak ismernek
Hozzávalók
1 kg krumpli,
30-40 dkg liszt,
só,
olaj.
Elkészítés
A krumplit hámozd meg, majd sós vízben főzd meg. Krumplinyomó segítségével törd össze, picit sózd meg, majd hagyd langyosra kihűlni. Szórd hozzá a liszt felét, és kezdd el összegyúrni.

Addig adagold hozzá a megmaradt lisztet, amíg szépen összeáll, és rugalmas, de nem tapad a tészta. Tulajdonképpen olyan tésztát kell kapni, mintha derelyét vagy gombócot csinálnál.
Ha összegyúrtad, sodord rúd alakúra, karikázd fel a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki a karikákat egészen vékonyra.

A palacsintasütőt kend meg olajjal, hevítsd fel, és mintha palacsintát készítenél, süsd ki a krumplilángosokat. Ízlésed szerint az olajat akár fokhagymával is ízesítheted.

Nagymamám is így készítette, ő is mindig
suzymama, 2018. november 18. vasárnap, 15:14
Pudingos keksz
Régóta szemeztem ezzel a recepttel a Sütigyár oldalán. Nagyon tetszett, mert gyors és egyszerű. Kipróbáltam és nem bántam meg! Nagyon finom, omlós, napokig eláll.

Én vaníliás tésztát készítettem, elfeleztem és kakaóport tettem bele. Ismerőseim különböző ízű pudingporokkal is elkészítették már.

hozzávalók / 4 adag
25 dkg margarin (puha)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg finomliszt
100 g pudingpor (vaníliás vagy csokoládés ízlés szerint)

elkészítés
Összedolgozzuk az anyagokat.
Golyókat formázunk, tepsire rakjuk, villával megnyomjuk és 200 fokon pár perc alatt megsütjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

2 - változat
Nagyon finom, mutatós rágcsálni való.

hozzávalók / 4 adag
37.5 dkg puha margarin
37.5 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tasak főzés nélküli csokoládés pudingpor
1 tasak főzés nélküli vaníliás pudingpor
1
suzymama, 2018. november 18. vasárnap, 11:36
hajtovány
HOZZÁVALÓK

tészta
1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek. só
pici cukor
5 dkg élesztő

Krém:
20 dkg margarin
1 tk. só
20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
Lágyabb kelt tésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté vágom. Egyenként kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám.

A krém hozzávalóit elkeverem. Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a bejglit, majd trapézokra szeletelem.

Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy fél órát, hagy keljenek. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sülnek. Frissen a legjobb, mint minden sós süti! -:)
faciendum, 2018. november 17. szombat, 23:33
Kókuszcsókos, vaniliakrémes csoda
Hozzávalók a kakaós laphoz:

6 db tojás,
4 evőkanál liszt,
3 evőkanál kakaó,
6 evőkanál cukor,
1 teáskanál sütőpor,
egy csipet só.
Hozzávalók a kókuszos habcsókhoz:

4 tojásfehérje,
6 evőkanál cukor,
120 g kókuszreszelék.
Hozzávalók a krémhez:

4 tojás sárgája,
5 evőkanál cukor,
40 g étkezési keményítő,
300 ml tej,
vaníliaaroma,
200 g vaj,
1 ananász konzerv,
200 ml tejszín,
50 g fehér csoki a díszítéshez.
Elkészítése:

A lap elkészítése: keverjük össze kézi mixerrel egy tálban a tojásfehérjét a sóval, adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, majd a lisztet, amelyben elkeverjük a sütőport és a kakaót. Amikor elkészült kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsi 28 x 38 cm átmérőjű legyen. Süssük 180 fokos sütőben 15 percet, majd rátesszük a kókuszos habot és még sütjük 10 - 15 percet.

Kókuszos habcsók készítése: a tojásfehérjét verjük fel jó keményre, adjuk
eva6, 2018. november 16. péntek, 14:37
Fokhagymás sütőtök krém
Hozzávalók:
1 közepes sütőtök
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
Fél teáskanál himalája só
Negyed teáskanál őrölt chili ( izlés szerint )
1 evőkanál natúr joghurt

a tálaláshoz:
pirítós
olívaolaj

Fokhagymás sütőtökkrém elkészítése:
A tököt feldaraboljuk, magházát kikaparjuk, és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt puhára sütjük. Hűlni hagyjuk. A héjából kivájjuk a sült tökhúst, és 30 dkg-ot a többi hozzávalóval együtt krémesre pürésítünk. Pirítósra kenve, ízlés szerint kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Forrás : http://www.desszertszoba.hu/fokhagymas-sutotokkrem/

Megjegyzés : A hozzávalóknál a chili egyéni ízlésszerinti, joghurt helyett tejföl is jó, a tököt nem sütöm, hanem igen kevés vízben főzöm ( CzI )
pacsakute, 2018. november 13. kedd, 14:58
Ál-tiramisu
Ál-tiramisu


Különösen nyáron, amikor nagyon meleg a konyha, akkor ajánlatos ez a sütemény, mivel nem kell sütni, csak hidegen összeállítani, s a hűtőben másnapra megpuhul benne a babapiskóta, s már szeletelhető, s ehető is...

hozzávalók / 8 adag

20 dkg babapiskóta
1.2 l tej
3 tasak vaníliás pudingpor
10 ek cukor
20 dkg darált dió
2 ek cukor (a dióhoz hozzákeverni)
5 dkg mazsola
1 ek cukrozatlan kakaópor (egy része a locsoláshoz, többi a szóráshoz)
1.5 dl tej (locsoláshoz)


elkészítés

Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk.
Ezután egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével a felét a babapiskótákra locsoljuk.
A 20 dkg darált diót
vorosrozsa66, 2018. november 12. hétfő, 12:07
Pecsenyeburgonya
Pecsenyeburgonya


Számtalanszor készítünk sütőben sült húsok mellé "vele sült" burgonyát, ezek azonban ritkán elegendőek, mert a hús mellett már kevés a hely. Ebben a receptemben ugyanolyan ízletes burgonyát készíthetünk, mintha hús mellett sülne, csak éppen nagyobb mennyiségben.
hozzávalók / 4 adag

1.5 kg rózsaburgonya
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

Sütőzsiradék

500 g pecsenyezsír


Általában akkor készítem ezt a fajta burgonyaköretet, amikor tepsis húsételt is bő zsiradékkal. Azonban ha rendelkezünk pecsenyezsírral otthon, amit egy korábbi sütés alkalmával eltettünk, akkor önmagában is elkészíthető, és semmit nem veszít a megfelelő ízvilágból.

elkészítés

A burgonyákat hámozzuk meg, majd hosszanti irányban vágjuk félbe.
Sózzuk, borsozzuk
vorosrozsa66, 2018. november 12. hétfő, 12:04
Babapiskótás őzgerinc
Babapiskótás őzgerinc


Barátnőmtől kaptam a receptet, nyáron a legjobb fogyasztani.

hozzávalók / 5 adag
A piskótához

200 g babapiskóta
2 dl tej
15 ml rumaroma

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
15 dkg margarin
3 db nektarin (bármilyen gyümölcs jó)

A csokimázhoz

10 dkg csokoládé
1 ek napraforgó olaj



elkészítés

Az őzgerinc formát kibéleljük babapiskótával, de előtte rumos tejbe áztatjuk.
Egy csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk és kihűtjük. Közben 15 dkg margarint kikeverünk ízlés szerint porcukorral.
A kihűlt főzött krémet és a margarint összekeverjük, és keverés közben dobálhatunk a krémbe gyümölcsdarabokat. A babapiskótára rákenjük a fele krémet,
vorosrozsa66, 2018. november 12. hétfő, 11:56
Baconbe göngyölt csípős csirkemell-40 perces mámorító fogás
Baconbe göngyölt csípős csirkemell - 40 perces mámorító fogás


Ha nincs sok időnk főzni, de mégis valami fenségeset szeretnénk készíteni, akkor ez a recept tökéletes lesz.

Hozzávalók:

4 főre:

0,7 kg csirkemell
100 g krémsajt
100 g reszelt sajt
8 szelet bacon
4 jalapeno chili

bors

Elkészítése:
A csirkemellt szeleteljük fel, és veregessük ki. (Annyira hogy tölthető legyen). Dörzsöljük be mindkét oldalát sóval és borssal. Az erős paprikát vágjuk fel apró kockára és keverjük el a krémsajttal és a reszelt sajttal. Töltsük be vele a kiveregetett csirkemelleket, ezután pedig göngyöljük be a csirkemellet 2 szelet baconnel. Ha nem akar egyben maradni, nyugodtan szúrjunk bele akár több fogpiszkálót is. Helyezzük tűzálló tálba, és előmelegített sütőben 200 fokon süssük 25-35 percig.
vorosrozsa66, 2018. november 12. hétfő, 11:23
Gesztenyemasszás süti (sütés nélkül)
Aki szereti a gesztenyepürét annak ajánlom: Gesztenyemasszás süti (sütés nélkül)


Könnyedén elkészíthető és nagyon fincsi! Ez az édesség mindenkit elvarázsol, mert nagyon krémes és nagyon finom. Ünnepi alkalmakra is remek választás!
Hozzávalók

Alap:

2 csomag gesztenye massza
25 dkg darált keksz
rumaroma
15 dkg porcukor
kevés tej

Elkeverjük. Egyenletesen a tepsi aljára nyomkodjuk.

Krém:

9 dl tej
3 csomag vaníliás puding
25 dkg porcukor

Ezt a három dolgot felfőzzük, majd ha kihűlt, belekeverünk 25 dkg hideg margarint.

A krém egy részét a masszára kenjük.

Következő réteg: 2 csomag babapiskóta, rumos tejbe áztatva. Erre a krém másik felét kenjük. Tetejére 2,5 dl Hulalát habbá verünk.
vorosrozsa66, 2018. november 12. hétfő, 11:21
Álom finom gesztenyekocka sütés nélkül!
Álom finom gesztenyekocka sütés nélkül! Édes csábítás, amit imádni fogsz!


Pillanatok alatt meg lehet csinálni, nem bonyolult süti, de nagyon ízletes!!!

Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
pár csepp rumaroma
1 dl tej

A gesztenyés réteghez:

60 dkg gesztenyepüré
10 dkg háztartási keksz
3 dkg porcukor
10 dkg vaj
pár csepp rumaroma
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
2 evőkanál tej

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumaromát is hozzáadjuk, összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, így akár kézzel is összedolgozhatjuk. Majd egy 22 x 22-es tepsit kibélelünk
vorosrozsa66, 2018. november 12. hétfő, 11:18
Almás mascarponés csábítás sütés nélkül!
Almás mascarponés csábítás sütés nélkül! Csábító édesség, vendégvárónak is remek!




Hozzávalók:

az alsó réteghez:

25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor

A felső réteg:

40 dkg reszelt alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanálnyi fahéj
10 dkg vaníliás keksz

A tetejére:

1 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál fahéj

Elkészítése:

A mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az egészet. A reszelt almát a cukorral együtt egy kis edénybe tesszük és folyamatos kevergetés mellett addig kavargatjuk amíg karamelizálódik. A kekszet összetörjük és
vorosrozsa66, 2018. november 12. hétfő, 11:16
1/8383
Képek, videók
krumplilángos 003.JPG
katalinkohut
2017. szeptember 21. csütörtök, 17:17
Krumplilángos
bellykonyhaja
2009. szeptember 08. kedd, 07:00
krumplilángos
zsenyenka
2008. február 25. hétfő, 21:24
borsodi vagyok.jpg
kicsoda57
2016. november 05. szombat, 20:41
Borsodi.jpg
kicsoda57
2015. január 18. vasárnap, 17:04
Borsodi SUPER DRY.jpg
lacigame
2013. május 29. szerda, 18:56
Borsodi citromos.jpg
lacigame
2012. július 25. szerda, 17:35
BORSODI
pacsakute
2012. június 28. csütörtök, 09:55
Borsodi akció.jpg
lacigame
2011. augusztus 07. vasárnap, 14:59
borsodi béla disigner.jpg
szidnifox
2011. augusztus 03. szerda, 21:52
Borsodi Anikó 1957- 65.B.
filantrop
2011. június 23. csütörtök, 05:47
borsodi arviz pps-hez.jpg
cipello
2010. június 29. kedd, 23:03
Borsodi árvizek
kicsoda57
2010. május 21. péntek, 15:04
Borsodi Niagara
errika
2009. december 30. szerda, 16:02
Borsodi Világos.JPG
lacigame
2008. november 09. vasárnap, 13:03
Címkék
felső réteg, habot felverjük, megfelelő ízvilágból, gesztenyés réteghez, reszelt sajttal, babapiskótákra locsoljuk, csirkemellt szeleteljük, masszára kenjük, legjobb fogyasztani, margarint összekeverjük, fele krémet, kihűlt főzött, édesség mindenkit, borsodiak ismernek, recept tökéletes, három dolgot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.