Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 23:28 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Füstös padlizsán tagine sárgabarackkal
Hozzávalók (2 - 3 adag):

1 nagyobb padlizsán
olivaolaj
1 evőkanál hagymakrém vagy egy kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
1 2 cm-es darab gyömbér reszelve
1 mokkáskanál Ras el Hanout fűszerkeverék
1 mokkáskanál füstölt pirospaprika
1 szelet sóban eltett citrom
5 dkg aszalt sárgabarack
kb. 1 dl passzírozott paradicsom
1,5 dl csirkeleves alaplé, esetleg víz
1 evőkanál méz
½ citrom leve és héja lereszelve

2 evőkanál pirított szezámmag
petrezselyemzöld

Első lépésként egy vastag aljú serpenyőben megfuttattam az olajon a hagymakrémet, a lereszelt gyömbért és a Ras el Hanout fűszert. Félrehúztam, ekkor beletetem a füstölt paprikát és elkevertem.

A padlizsánt 1,5 cm-es karikákra, majd a szeleteket négybe vágtam. Meghámozni nem muszáj, én meghámozom mindig. Száraz bordázott grillserpenyőben éppen csak megkapattam a darabokat, hogy nyomot hagyjon a borda. Nem kell, hogy megsüljenek, nem is tudnak
suzymama, 2019. augusztus 16. péntek, 09:42
Vajbab leves túrógombóckákkal
Hozzávalók:

1/4 kg vajbab vagy zsenge zöldbab
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál vöröshagyma krém

kevés cukor
fehérborecet
pirospaprika
tejföl és kukorica keményítő a habaráshoz

1/4 kg tehéntúró
1 tojás
3 evőkanál rétesliszt

apróra vágott petrezselyem
frissen őrölt tarka bors

A zsenge vajbabot feldaraboltam. Kevés olajon a vékonyra szeletelt fokhagymát és a vöröshagymakrémet megfuttattam, rádobtam a babot, felöntöttem vízzel és ízesítettem. Ennek a levesnek a titka a három íz - édes, sós, savanyú - tökéletes harmóniájának a megtalálása. Kóstolgatással, csak úgy megy. Pirospaprika is került rá, de azt csak a vége felé, nehogy elvesszen a szép élénk színe.

A túrógombóchoz a hozzávalókat csak villával összedolgoztam. Nem szabad sem áttörni a túrót, sem nagyon agyonkevergetni. Kicsit állhat, ezért akár reggel már összekeverhetjük.
Amikor a bab már majdnem jó - ki hogy szereti, én resre
suzymama, 2019. augusztus 16. péntek, 09:37
Almás arcpakolás
A lédús, piros almákban minden megtalálható, amire a bőrnek szüksége van ahhoz, hogy a legegészségesebb formáját hozza. Ez a házi pakolás a zsíros bőr összes makacs tünetével leszámol.

A pattanásos, zsíros bőrnek három dologra van szüksége: antibakteriális, mély tisztításra, a faggyútermelés normalizálására, valamint a gyulladások és sebhelyek regenerálására. Az alábbi almás pakolás mindezekre egy füst alatt nyújt megoldást.

Tisztító és regeneráló arcpakolás almával
Ez a pakolás rém egyszerű, hiszen nem tartalmaz drága, egzotikus és speciális hozzávalókat, és nagy előkészítést sem igényel. Összetevőivel valószínűleg mindennap találkozol a konyhádban, de, ha épp kifogytál belőlük, akkor sem kell majd a sarki boltnál messzebb menned.

Hozzávalók:
fél csészényi pépesített vagy reszelt alma
1 tojásfehérje
csipetnyi őrölt fahéj

Egyszerű
pacsakute, 2019. augusztus 15. csütörtök, 17:37
Arcpakolás zsíros bőrre - egyszerűen otthon
MÉREGTELENÍTŐ ARCPAKOLÁS ZSÍROS BŐRRE: ELTÜNTETI A MITESSZEREKET IS .

A szerecsendió antioxidáns hatását kiválóan kiegészíti a méz antibakteriális tulajdonsága.

A zsíros arcbőr kezelésében elsősorban arra kell törekednünk, hogy kiegyensúlyozzuk a faggyúmirigyek működését. Az arcbőr alapos, de kíméletes tisztítást igényel, hiszen az sem áldásos, ha túlságosan kiszárítjuk a hámréteget.

A pattanások ugyan leszáradnak, de a faggyúmirigyek túlbuzgó munkához látnak, hogy kompenzálják a felszín szárazságát. Ez még több gyulladáshoz vezethet, mert az elhalt bőrlemezkék eltömíthetik a pórusokat.

A természet sokféle gyógyírt felkínál a pattanásos és mitesszeres bőr kezelésére, ilyen például a szerecsendió és a méz keveréke, melyben az összetevők tökéletesen kiegészítik egymást.

A szerecsendió hatása zsíros bőrre
A szerecsendió A-, C- és B-vitaminokban, valamint antioxidánsokban gazdag fűszernövény, mely a népi gyógyászatban is közkedvelt. Sejtregeneráló és
pacsakute, 2019. augusztus 15. csütörtök, 17:29
Mézes-diós sült szilva
Hozzávalók:
szilva
fél diók
fahéj
méz
Elkészítés:
A szilvákat felezzük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megszórjuk fahéjjal. Mindegyikre egy-egy fél diót helyezünk és csorgatunk rá mézet, ezt is jó bőven, lepje el a tetejét. Aztán betoljuk a kb. 200 fokos sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Lehet kínálni vanília fagyival és a tepsiben összefolyt méz-szilvalé keveréket sem szabad otthagyni.
U.i.: bármennyire gusztusos is, nem szabad türelmetlenül a tepsiben levő, még rotyogó mézes-szilvalébe belenyúlni, mint ahogy én tettem, várjuk meg míg legalább nem forr
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:13
Rumos szilvakrémleves
Hozzávalók:
1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromot is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Lehűtjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:12
Strandos lángos receptje
Az igazi strandos lángos így készül otthon: Marika néni receptjével mindig tökéletes
Az igazi strandos lángos vékony, kívül ropogós, belül foszlós, és jó sok feltét van rajta.

Ha csak ábrándozol a strandról, vagy olyan hosszú volt a sor, hogy nem bírtad kivárni a lángost, süsd meg otthon! Érdemes a lisztet átszitálni, sokkal könnyebb lesz a tészta. Bármilyen feltéttel kínálhatod, a sajtos-tejfölös változat mindig nyerő, de turbózhatod is baconnel vagy lila hagymával. A szomszéd Marika néni ezt a receptet használta a balatoni sütödéjében.

Strandos lángos
Hozzávalók:35 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd keverd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a
pacsakute, 2019. augusztus 07. szerda, 22:41
Uborka saláta télire
.....
..........
Hozzá valók:
uborka
víz
só ízlés szerint
cukor ízlés szerint
ecet ízlés szerint
kevés szalicil, vagy más tartósító
*
Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan.
A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés szalicilt (nem kell felforralni!). Ízlésünknek megfelelően tegyünk bele a hozzávalókból.
Felöntjük a lével és légmentesen lezárjuk. Már mehet is a polcra.

*
Uborkasaláta : 2.5 kg uborka megpucolva és legyalulva, 2-3 teáskanál só ezt összekeverem és egy órát állni hagyom.
Felöntölé: 2.5 liter viz , másfél dl ecet 10 %-os, Eredeti recept szerint 3-4 kanál cukor (én ezt kihagytam igy diabetikus) és egy teáskanál tartósitó. Az uborkát a sós vizből kinyomkodom,nem nagyon lazán.
maroka, 2019. augusztus 06. kedd, 13:30
A mai nap fénypontja !!!!!
Hozzávalók:

4 egész tojás
30 deka porcukor
25 deka margarin
2 deci tejföl
30 deka liszt
1 cs. sütőpor
1 cs. citromos pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
3 kanál holland kakaópor

A tetejére:

10 deka csokoládé
5 deka margarin
fél deci olaj

Elkészítés:

A porcukrot a tojással habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint és tovább habosítjuk. (a margarin ne legyen forró!)
Hozzáadjuk a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.

A bekevert tésztát háromfelé osztjuk, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverünk.

Két őzgerinc formát kikenünk olajjal, és meghintünk morzsával.(használhatunk helyette sütőpapírt is)

Alulra a sárga massza felét a tetejére majd a másik felét, közé pedig a csokis és a puncsos masszát rétegezzük.
Mind a két formába így tesszük a masszát.

A formákat 180
suzymama, 2019. augusztus 03. szombat, 18:06
Szűzpecsenye paradicsomos
hozzávalók /

2 adag
½ vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
75 g zsenge spenótlevél
2 ek apróra vágott friss rozmaring
400 g szűzpecsenye
6 szelet bacon
1 ek olaj

bors
cukor
1 ek sűrített paradicsom
200 ml passzírozott paradicsom
100 g főző tejszin

elkészítés
Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább
koszegimarika, 2019. augusztus 02. péntek, 20:03
Krémes-szilvás pite
Hozzávalók / 6 adag:

Tészta:

- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 3 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só

Krém:

- 3 db tojássárgája
- 5 db tojásfehérje
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 1.5 dl tejföl (egy kis doboz)
- 4 ek cukor
- 1 kg szilva
- fahéj ízlés szerint
- 5 evőkanál búzadara

Elkészítés:

Tészta:

1. A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.

2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.

3. Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott
suzymama, 2019. augusztus 02. péntek, 19:25
A méregtelenítés napjainkban
Építsd be a méregtelenítést a mindennapjaidba ezzel a 13 módszerrel

Az optimális egészség elérése rendszeres erőfeszítést igényel.

Számos taktika, amely az egészség javítására szolgál, a toxinok eltávolítására fókuszál, amelyek rendszeresen támadják testünket és néhány egyszerű életmódváltozást ajánl.

Kövesd ezt a 13 természetes és olcsó módszert, a mindennapi méregtelenítés érdekében, és javulni fog az egészséged és a közérzeted.

1. Igyál sok vizet
Testünk megfelelő hidratálást igényel, annak érdekében, hogy segítsen a vesékben és az emésztőrendszerben a toxinok kiürítésében. Az ajánlott mennyiség naponta 3 liter víz. Azok számára, akik nem szeretik a sima víz ízét, a citrom, lime vagy más gyümölcs beáztatása segíthet az íz fokozásában, anélkül, hogy túlzott mennyiségű cukrot tartalmazna.

2. Izzadd ki
Az izzadás egy másik módja annak, hogy megszabadulj a méreganyagoktól. Segíti az izmok és a csontok egészségének megőrzését is. Az olyan
lovaszmarika, 2019. július 31. szerda, 15:56
1/8407
Képek, videók
sárgabarack.jpg
durcimarcika
2018. július 07. szombat, 18:08
Sárgabarack
irmus
2018. július 02. hétfő, 07:24
sárgabarack 1
taltos1
2017. július 13. csütörtök, 23:42
Sárgabarack leves
irmus
2017. június 27. kedd, 17:39
Sárgabarack.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 11:26
Sárgabarack a fán.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 11:25
Egy tál sárgabarack.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 11:25
Sárgabarackos kókusz goly
cipello
2016. június 05. vasárnap, 14:46
Sárgabarack szárítás
dandej
2015. november 05. csütörtök, 19:42
vastag szárú rózsák0503.j
maroka
2019. május 03. péntek, 10:51
vastag.jpg
anubisz01
2018. augusztus 11. szombat, 21:23
Vastagh_György-Szt_Imr e_h
drciccancs
2017. augusztus 20. vasárnap, 16:28
Villonról meg a vastag Ma
chillik
2017. augusztus 07. hétfő, 05:29
O.V. Vastag bőr.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:08
vastag ing (1).JPG
dnemethk
2016. május 30. hétfő, 19:44
Címkék
toxinok eltávolítására, sütőporos lisztet, puncsos masszát, lisztet szitáld, receptet használta, sárga massza, szilvát megmossuk, tejet langyosítsd, harmadikhoz pedig, serpenyőben felforrósítjuk, széleit körben, nagy fazékba, balatoni sütödéjében, ajánlott mennyiség, bekevert tésztát, zsenge vajbabot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.