Belépés
2019. december 08. vasárnap | 49. hét | 342. nap | 03:44 | Mária
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar cég száll be a húshelyettesítő vegán termékek amerikai piacára
A tájékoztatás szerint a Plantcraft több év kutatási munka eredményeként fejlesztett ki természetes növényi fehérjeforrások és egyedi hozzávalók felhasználásával szója-, glutén- és adalékanyagmentes felvágottakat, hogy a másodgenerációs húshelyettesítő termékekkel az amerikai piacra léphessen.

Az MTI érdeklődésére a társaság közölte, jövőre lép az Amerikai Egyesült Államok piacára, a tervek szerint 2021 végére 5 millió dollár árbevételt érnek el, öt év alatt pedig 4 ezer tonna terméket adnak el.

Az Amerikai Egyesült Államokban javában zajlik a növényi alapú húshelyettesítők forradalma - írják a közleményben. Az amerikai lakosságnak jelenleg 5 százaléka vegetáriánus, 3 százaléka vegán, ami a lakosság számát és fogyasztási szokásait nézve is nagy piacnak számít - tették hozzá.

A céget az Új-Zélandon élő, magyar származású Ohens Katalin és a budapesti Hetényi Csaba alapította, akik egy magyar biotechnológus kutató receptje alapján indultak el a termékfejlesztésben, a startup munkáját a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 17:22
Karácsony túrós - sajtos
APRÓSÜTEMÉNY

Hozzávalók:
20 dkg vaj
35 dkg finomliszt
1 db tojássárgája
1.5 tk só
15 dkg ementáli vagy gouda sajt reszelve
15 dkg tehéntúró
2 ek tejföl
tetszés szerint lenmag, szezámmag, mák, napraforgómag, köménymag

Elkészítés:
Lehetőleg szoba-hőmérsékletű hozzávalókkal dolgozzunk.
A túrót villával áttörjük, a sajtot lereszeljük
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a túrót, a tojássárgát, a tejfölt és jól összegyúrjuk és 30 percre betesszük a hűtőbe..
A pihentetés után 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kockákra vágjuk, vagy mintákat szaggatunk belőle.
Megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk a magvakkal
Előmelegített sütőben 180 C°-on 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nagyon
suzymama, 2019. december 02. hétfő, 14:01
Szaloncukor süti
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta

A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola

A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja

A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.
A készen vásárolt, egy darabban lévő leveles tésztát félbevágjuk, majd lisztezett munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk. Derelye- vagy pizzavágóval felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A tölteléket
suzymama, 2019. december 02. hétfő, 13:52
Adventtől Karácsonyig
ADVENTTŐL KARÁCSONYIG

1 Adventtől karácsonyig - avagy a karácsonyi ünnep története

2 Advent: Jézus eljövetelére való felkészülés időszaka, december 24-ét megelőző 4 hét, amely mindig vasárnappal kezdődik.

3 Advent hagyományai

4 Adventi koszorú A gyertyákkal díszített fenyőkoszorú jelezi a még karácsonyig hátra lévő idő múlását. Az adventi vasárnapokon először egy, majd két, három, végül négy gyertya gyulladhat meg rajta...

5 Advent angyalai: Az első vasárnap angyala: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A második vasárnapi angyala: piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. A szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe
menusgabor, 2019. december 01. vasárnap, 21:30
Diós-habos lekváros sütemény (Londoni szelet)
Hozzávalók
Tészta:
300 g liszt
1 tk sütőpor
120 g vaj
4 db tojássárgája
120 g kristálycukor
8 g vaníliás cukor
2-3 ek tejföl
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
Diós-habos réteg:
6 db tojásfehérje
150 g kristálycukor
8 g vaníliás cukor
200 g darált dió
1 kk őrölt fahéj
1 csipet só
Baracklekvár

Lépések
Lépés 1

Lépés 2
Londoni szelet recept: a Londoni szelet elkészítése egyszerű. A liszthez adjuk a vajat és alaposan összemorzsoljuk.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 1. lépés

Lépés 3
Jöhet a kristálycukor, a vaníliás cukor, a reszelt citromhéj, a sütőpor és egy csipet só. Egy fakanállal összekeverjük.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 2. lépés

Lépés 4
Végül a tojássárgája és plusz a két evőkanál tejföl. Sima tésztát gyúrunk.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 3.
suzymama, 2019. december 01. vasárnap, 17:51
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ah
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ahogy még a nagyik készítették

Sok családnál a régi ünnepek elkerülhetetlen kelléke volt. Pici, csak épp egy harapásnyi szinte, íze nagyon finom, és a kor neki csak jót tesz. Napról-napra csak puhább lesz.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 dkg élesztő
pici só
2-3 kanál porcukor
1,5 dl tejföl

1 cs. gesztenyemassza - persze a nagyi még tisztította,főzte,törte, ízesítette a gesztenyét
1 habtejszín
ízlés szerint cukor
vagy 25 dkg darált mák, vagy dió,
néhány kanál cukor
1 citrom héja
pici tej a felfőzéshez

Az alapanyagokat összegyúrjuk a szokásos módon. Lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzárakjuk a sót, szétmorzsoljuk benne a zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, és a tejföllel szépen összegyúrjuk. Ez is pihentetős tészta, mint általában a belegyúrt élesztősök, úgyhogy néhány órára, de akár egy egész éjszakára is berakjuk a hűtőbe.
Mikor
suzymama, 2019. november 27. szerda, 18:40
Kelt kuglóf csokival és gesztenyével
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
1,2 dkg friss élesztő 2 ek cukor
45 dkg liszt 1 csipet só
2 db tojássárgája kb.
2 dl langyos tej
10 dkg puha vaj

A gesztenyés töltelékhez:
50 dkg cukrozott gesztenyepüré 10 dkg puha vaj

A csokis töltelékhez:
25 dkg csokis mogyorókrém

A bevonathoz:
30 dkg étcsokoládé 5 dkg tört mogyoró

ELKÉSZÍTÉS
Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, kikavarjuk egy teáskanál cukorral, hagyjuk kicsit állni.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a sót.
A közepébe egy kis mélyedést vájunk, ide öntjük a cukrot és a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a cukorral elkevert élesztőt, húzunk a tetejére egy kis lisztet, és ismét hagyjuk 20 percig kovászolódni.
Odakészítjük a langyos tejet, öntünk rá körülbelül másfél decit, és szépen kidagasztjuk, kézzel vagy géppel.
Ha szükséges, adunk még hozzá kis tejet, lágy, de nyújtható tésztát szeretnénk
suzymama, 2019. november 21. csütörtök, 16:50
Mákos -Diós bejgli / Azonnal készíthető/
Ez egy olyan bejgli recept amit nem kell keleszteni,csak gyúrom-nyújtom és sütöm.

Hozzávalók: ( 3 rúd van belőle )

Pohár:2 dl
1 pohár tejföl (20 dkg)
1 pohár szoba hőmérsékletű sertés zsír (20 dkg)
2 egész tojás
3 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál só
3 dkg élesztő
kb 60 dkg liszt

Kenéshez :
1 tojás

Mák töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg mák
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni lehet :
reszelt citromhéj
mazsola
aszalt gyümölcsök
birsalmasajt

Dió töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg dió
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni ugyanazokkal lehet mint a mákost.

1, Előre elkészítjük a tölteléket ,mivel nem kell keleszteni.

2, Mákhoz vagy dióhoz hozzáadjuk a cukrot,van.cukrot pici tejet ,( én nem szoktam főzni )vagy a hozzávalók között felsorolt anyagokat ki melyiket szereti belőle. A töltelék mennyiségei 3 rúdhoz van
suzymama, 2019. november 11. hétfő, 18:03
Pozsonyi kifli,igazi omlós,finom diós kifli minden alkalomra
Pozsonyi kifli, igazi omlós, finom diós kifli minden alkalomra!
Hoztam nektek egy igazi omlós diós kifli, amit évek óta sütök. Minden alkalomra remek választás, nem lehet belőle annyit készíteni, hogy megunjuk!

HOZZÁVALÓK
65 dkg liszt
30 dkg zsír vagy
35 dkg margarin
1 csapott mokkás kanál só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkás kanál cukor
pici tejföl
ELKÉSZÍTÉS

A tejben a cukorral - az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük, élesztős tejjel és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk összeállítjuk . Félórányit kelesztjük, vékonyra kinyújtjuk, egyenlő négyzeteket vágunk, dió - vagy mák töltelékkel töltjük! Házi lekvárral is isteni finom .
Tepsibe rakjuk, tetejét tojással lekenjük, 180 fokos sütőben világosra sütjük, még melegen vaníliás porcukorba fogatjuk. Zárható dobozban sokáig el áll
koszegimarika, 2019. november 09. szombat, 19:35
Bundás karfiol sajttal összesütve
Karfiolfalatok ropogós bundában, sajttal összesütve: sokkal finomabb, mint rántva
A karfiol ősszel és télen is olcsó, egészséges alapanyag, amiből jobbnál jobb ételeket
készíthetsz. Próbáld ki palacsintabundában és sok sajttal is!

Ideje újítani! A karfiolt legtöbbször morzsás bundában tálaljuk, pedig a sós, fűszeres
palacsintatészta is nagyon jól áll neki. Ráadásul kevésbé macerás elkészíteni. Minden
eddiginél finomabb lesz, ha sajttal megszórva összesütöd egy kicsit. A karfiol bundája
extrán ropogós, a sajt pedig nyúlós lesz.

Hozzávalók:

1 fej karfiol
15 dkg sajt
12 dkg liszt
5 dl tej
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, tedd forrásban lévő, sós vízbe és
főzd öt-hét percig. Vigyázz, hogy ne essen szét, akkor az igazi, ha még roppanós.
Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
klarika47, 2019. november 09. szombat, 14:45
Szőlőlekvár készítése
Készíts Izabella szőlőből lekvárt tartósítószer nélkül!

Hozzávalók:

2 kg Izabella szőlő



Elkészítés:

A leszemezett szőlőt krumplinyomóval áttörjük, lábasba rakjuk, és lassan elkezdjük főzni. Főzéstől számított kb. 50 perc után átpasszírozzuk egy szűrőn a lekváralapot, hogy a héjtól és magtól megszabaduljunk.

A tiszta szőlőlekvárt újra felforraljuk és literenként 2 evőkanál cukrot adhatunk hozzá, ha nem elég édes, de inkább hagyjuk el, mert elnyomja a szőlő csodálatos ízét. Kis lángon főzzük tovább félig letakarva, gyakran megkavarva. Vigyázz, mert nagyon fröcsköl!

Ízesítheted kevés mentával.

Ha már elég sűrűnek találod, akkor az előre sterilizált üvegekbe belerakod, rászorítod erősen az üveg fedelét, néhány percre feje tetejére állítod az üvegeket, majd az elkészült lekvárt száraz dunsztban hagyd kihűlni.

Az Izabella szőlőhöz adhatsz még más sötétebb szőlőt is. Nagyon jó párosítás a Kékfrankossal készült
pacsakute, 2019. november 06. szerda, 21:24
Hideg szilvakrémleves habgaluskával
Hozzávalók 4 személyre:
1 biocitrom
600 g érett, magvaváló szilva
150 g kristálycukor
1 dl félédes fehérbor
kisujjnyi fahéj
4 szegfűszeg
1 tasak vaníliás pudingpor
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 ek. pirított mandulaforgács
néhány mentalevél vagy -bóbita

1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem szilvát félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, kimagozzuk, vékony kisebb darabokra vágjuk.

2. A cukrot felforrósított lábasba szórjuk, folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, (ha megég, keserű lesz tőle az étel!), azonnal felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (5-7 perc). A citromhéjat és a fűszereket kidobjuk.

3. Elkeverjük a pudingport 7,5 dl vízzel és a tejföllell. Botmixerrel péppé-krémmé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos
suzymama, 2019. november 06. szerda, 13:24
1/8413
Képek, videók
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
0 a rozsa-szep Katalin na
lovaszmarika
2019. november 25. hétfő, 17:09
0 s KATALIN névnapra -6
lovaszmarika
2019. november 24. vasárnap, 10:51
A T Katalin mesemultban.j
liliana01
2019. augusztus 26. hétfő, 18:07
Tancos-Katalin.jpg
lilagondolatok
2019. augusztus 21. szerda, 11:52
katalin-meghan.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 19:01
katalin-hercegne-rovid nad
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:31
katalin-hercegne.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:30
katalin-hercegne-.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:28
Katalin2019.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:27
Katalin.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:26
katalin.ascoti derbi.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 18:26
vilmos herceg-katalin-her
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:48
Címkék
élesztőt felfuttatjuk, igazi omlós, üveg fedelét, szeretetet teszi, mákos töltelékhez, diós töltelékhez, olyan bejgli, darált mákot, Amerikai Egyesült Államok, darabban lévő, tészta nyújtásához, pihentetés után, sajt pedig, Adventtől Karácsonyig, készen vásárolt, Ohens Katalin,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.