Belépés
2020. április 07. kedd | 15. hét | 98. nap | 02:14 | Herman
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hajbalzsam a konyhánkból
Három hozzávalóból fantasztikus hajápoló kencét lehet összedobni, ami teli van tápanyagokkal, vitaminokkal, amelyre egy megviselt hajnak nagy szüksége van. Ha szeretnénk, hogy fürtjeink, tincseink ragyogóak, selymesek és egészségesek legyenek, ne habozzunk, készítsük el ezt az egyszerű, olcsó és hatékony hajbalzsamot.
Amellett, hogy hajunk újjászületik, eltűnik a korpa, a fejbőr többé nem lesz kiszáradt és a hajhullás is megszűnik.
A három alapanyag a fahéj, a méz és az olívaolaj.
A fahéj azért csodás, mert serkenti a vérkeringést, így a hajhagymák is jobban hozzáférhetnek a tápanyagokhoz, amelyek a hajszálerek mentén érkeznek. A fahéj fényesé varázsolja a hajunkat, védi az időjárási viszontagságoktól, mint az alacsony hőmérséklet, ibolyán túli káros napsugarak, vagy éppen a stressz, ami szintén kedvezőtlenül hat a hajszálakra.

Ha a fahéjt összekeverjük mézzel, olyan balzsamot kapunk, amely elsősorban a vékony, gyenge hajszállal rendelkezőkön segít.

Hozzávalók:
1
pacsakute, 2020. április 04. szombat, 23:15
Többé nem tapad a por a bútorokhoz
A portörlés sokaknak egy rémálom éppen azért, mert gyorsan újra leülepszik a por a bútoron, és úgy tűnik, mintha nem csináltál volna semmit.

De van egy jó trükk, hogy a bútorokon ne jelenjen meg újra a por, egy portaszító keverék, ami ráadásul nem teszi tönkre a bútorok felületét.
Hozzávalók:
1 liter víz
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál glicerin
Készítése:
Keverjük össze a vizet, ecetet és glicerint. Kenjük ezt a folyadékot egy pamut törlőkendő segítségével és minden problémás felületen a lakásban.

Néhány tipp: Ne használj tollseprűt mert csak szétszórja a port, az egyik felületről a másikra kerül. Tisztítsd meg a fűtőtesteket és légkondicionálót is, mert ezekben is bujkál nagy mennyiségű por, és ahogy bekapcsolod ezeket, szétszóródik a szoba levegőjében. Száraz ronggyal értelmetlen port törölni, csak szétszórjuk így is a levegőben, mindig enyhén nedves ruhát kell erre
eva6, 2020. április 03. péntek, 18:00
Házi praktikák a mellkasi nyomás és elhúzódó köhögés ellen
A mellkas lazításának legegyszerűbb módszere egy egyszerű, házilag elkészíthető forró puncs elfogyasztása. Nem csak a köhögést szünteti meg, de segít ellazítani a testet és pihentető alvást biztosítani.

Gyógyszerek helyett próbálja ki a puncs fogyasztását, amely 3 alapanyagból elkészíthető.

Napjainkban számtalan megfázás elleni gyógyszer kapható, ám ezek sokszor többet ártanak, mint használnak, hiszen szervezetünk természetes védekező rendszerét gyengítik a tünetek erőszakos megszüntetésével.

Toroknyugtató, köhögés csillapító, ellazító hatással bír. A recept titka, hogy a hozzávalókat lassan, tűzhelyen kell felforralni.

A hozzávalók:

- 2 friss citrom kifacsart leve
- 85 gramm méz
- egy adag rum

Forralja fel a citromlevet és a mézet, adja hozzá a rumot, majd kicsit hagyja hűlni. Szükség esetén egy teáskanálnyi adagot önmagában, vagy teába keverve fogyassza. A receptet whiskey hozzáadásával is elkészítheti.

Ha
pacsakute, 2020. április 02. csütörtök, 08:57
Ez a legfinomabb házi kenyér!
Nagyon finom, puha, és nem morzsolódik.

Ennek a kenyérnek nagyon egyszerű az elkészítése, és az íze össze sem hasonlítható a boltban vásárolt kenyérével.

Hozzávalók:

500 g liszt
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
260 - 270 ml víz (langyos legyen)
1 tasak porélesztő (7 g)
40 g vaj
1 db tojás vagy 1 - 2 evőkanál tej (a kenyér lekenéséhez)

Elkészítés:

Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos vizet és kavarjuk össze, majd tegyük bele a vajat és dolgozzuk össze a tésztát a robotgép segítségével kb. 15 perc alatt. Kézzel is dagaszthatjuk a kenyeret, akkor kissé hosszabb ideig tart, de úgy is finom lesz.

Formázzuk meg hosszúkás alakúra a kapott tésztát (ebből az adag tésztából 1 db kenyeret kapunk). Tegyünk a tepsibe sütőpapírt, majd helyezzük rá a kenyeret.

Takarjuk
eva6, 2020. március 31. kedd, 10:22
Bögrés vajas zsömle
Hozzávalók:
50 dkg fehérliszt (kb. 4 bögre),
2.5 dl langyos tej,
2 csomag száraz élesztő (2×7 gramm),
1 ek kristálycukor,
2 teáskanál só,
1 tojás,
5 dkg olvasztott vaj, vagy RAMA.
A tetejére 1 darab tojás felverve, a kenéshez.
A tészta elkészítésénél dagasztógépet használjunk. A tojást, az előmelegített tejet, a vajat, a sót és a cukrot egy tálba tesszük, és 2-3 perc alatt habosra verjük.

Beleszitáljuk a lisztet, amihez az élesztőt is hozzáadjuk. Ezután a géppel 10 percig dagasztjuk, majd pihentessük a tésztát 20-30 percig. Amikor az edényben elkezd feljönni, akkor jó. Sütőpapírral bélelt szilikonos tepsibe tesszük a 8 egyenlőre részre osztott tésztát. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással.

Fontos, hogy a sütést hideg sütőben kezdjük! 200 fokon (légkeveréses sütő) 18 perc alatt készre sütjük. Nem kell feltétlenül ragaszkodnunk a zsemleformához, ebből a tésztából készíthetünk kiflit, vagy akár fonott kalácsot
eva6, 2020. március 31. kedd, 10:18
Lusta lángos
Tökéletes ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt, pillanatok alatt megsül az olajban, szinte hozzá sem ér és már kész is.

Hozzávalók:

3 dkg élesztő

fél liter tej

1 kg liszt

2 dl tejföl

1 evőkanál só
Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.

Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.

Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.

A maradékot kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk.

Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom
eva6, 2020. március 31. kedd, 07:56
Virslis kifli kelt tésztából
Hozzávalók:

25 dkg liszt

5 dkg élesztő

2 dl tej

1-1,5 dl víz

10 dkg margarin

2 evőkanál cukor

4 kávéskanál só

a töltéshez:

5 pár virsli (félbevágva 20 db)

a tetejére:

1 tojás


reszelt sajt, szezámmag és őrölt bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

Az élesztőt fél deci langyos tejben1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalót összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadva összegyúrjuk. Cipó alakúra formáljuk, és langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagra, 20 cm széles téglalapra nyújtjuk. A hosszanti oldalára merőlegesen 20 egyenlő csíkot vágunk belőle, amivel betekerjük a húsz fél virslit.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük a felvert tojással és ízlés szerint megszórjuk sajttal, szezámmaggal vagy színes őrölt
eva6, 2020. március 30. hétfő, 11:45
5 perc a munka, 30 perc sütés!
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (5 enyhén púpozott pohár liszt)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 pohár kefir vagy natúr joghurt (150 g-os)
- 2 dl víz (1 pohár víz)

Elkészítése:
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényleg csak nagyjából, ahogyan a képen is látszik.

A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül nagyjából kerekre igazgatunk és egyszerűen beleemeljük egy sütőpapírral kibélelt jénaiba. Most jön a kozmetikázás: vizes kézzel a tetejét elsimogatjuk, hogy picit simább legyen, majd késsel bevágjuk keresztalakban.

Már mehet is a sütőbe, ahonnan bő harminc perc múlva illatozó, aranyszínre sült formában emelhetjük ki és tehetjük az asztalra legnagyobb örömünkre
eva6, 2020. március 30. hétfő, 11:37
Békebeli ropogós kifli
Hozzávalók 8 db kiflihez:

50 dkg búzafinomliszt (BL55)
1 nagy evőkanál (50 g) tejföl
2 dl tej (200 g)
1 dl víz (100 g) Jobb ha szénsavmentes ásványvíz nem csapvíz
2 dkg (20 g) friss élesztő VAGY egy zacskó szárított élesztő
2 teáskanál (10 g) só

Recept:

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró.

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.

Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk.

A dagasztást végezhetjük kézzel, kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát amíg sima nem lesz a felülete és nem ragad a kezünkhöz.
Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, 8-10 db-ba vágjuk (kb 85-110 g/db), gombóccá formázzuk.

Tipp: 50 g-os tésztákkal dolgozva kb 17 mini kifli
eva6, 2020. március 30. hétfő, 10:29
Olga szelet
HOZZÁVALÓK
A tésztához
25 dkg liszt
4 egész tojás
10 dkg zsír
1 dkg szalalkáli
5 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
4 evőkanál tej
Piskótatészta (4 tojásból készült.)
A krémhez
2 dl tej
2 evőkanál liszt
kevés vaníliás cukor
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
A mázhoz
lekvár
6 evőkanál cukor
1 kávéskanál kakaópor
5 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉSE

A 4 tojásos piskótatésztát készítünk. A barna lapot anyagait alaposan összegyúrjuk és 2 részre osztva megsütjük.
A krém készítése: 2 dl tejben 2 evőkanál lisztet és a vaníliás cukrot megfőzzük, majd a vajat porcukorral kikeverve hozzáadjuk és egyenletesre keverjük. A máz készítése: a cukrot tejben kakaóporral megfőzzük, majd a vajjal összekeverjük.
Összeállítás: A barna lap lekvárral megkenjük. Erre tesszük rá a piskótatésztát, amelynek felületét a krémmel megkenjük. Erre
koszegimarika, 2020. március 29. vasárnap, 16:36
Sváb kifli, a recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!
Sváb kifli, a recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!

A finom kiflit mindenki szereti, most elárulom, hogyan szoktam sütni, nem lehet elrontani.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
1 csapott ek só
1 tk cukor
3-3,5 dl tej
1 db tojás
1 ek olvasztott zsír
A lapok lekenéséhez:
2 ek puha zsír
A tetejére:
köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)
A kiflik kenéséhez:
1 db felvert tojás
ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle.

Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük. A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle. Tetejét felvert egész
koszegimarika, 2020. március 23. hétfő, 16:25
Kakaós kevert
Hozzávalók:

2 ek kakaópor
12 dkg zsír
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 ek lekvár

Elkészítése:

Az összes hozzávalót egy tálba mérem.
Jól összekeverem, sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm.
200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha megsült, még melegen porcukrot szórok a tetejére, vagy megvárom amíg kihűl, ketté vágom és lekvárral megkenem.
eva6, 2020. március 23. hétfő, 12:17
1/8418
Képek, videók
konyhánkban
orban47
2017. április 23. vasárnap, 07:21
Konyhánkban-különös fényk
pacsakute
2016. március 23. szerda, 16:34
az új konyhánkban
orban47
2015. augusztus 02. vasárnap, 15:42
a konyhánkban
orban47
2013. december 21. szombat, 18:08
régi konyhánkban
anandocska
2010. október 09. szombat, 18:35
FIAM ÚJ KONYHÁNKBA
kacagas
2009. szeptember 26. szombat, 11:07
megviselten
candi11
2010. január 13. szerda, 18:32
kissé megviselt, de szép.
mamoka41
2009. augusztus 20. csütörtök, 21:00
megviselt arc
vorosritty
2007. augusztus 03. péntek, 14:22
Egészséges Fejbőr - Attil
halalhorges
2006. július 16. vasárnap, 16:48
gumicuki-alapanyag.jpg
kicsoda57
2014. január 26. vasárnap, 22:23
alapanyagok a libaméjas b
soosistvan
2011. november 13. vasárnap, 21:41
alapanyag egy hordó
lovaszmarika
2011. március 01. kedd, 14:22
06_Még több alapanyag
sky_solar
2010. július 27. kedd, 16:52
01_Alapanyag
sky_solar
2010. július 27. kedd, 16:32
Címkék
legfinomabb házi, egyik felületről, mellkas lazításának, tésztát amíg, tészta elkészítésénél, recept titka, fahéj fényesé, dagasztást végezhetjük, alacsony hőmérséklet, recept nagyon, tetejét elsimogatjuk, cipókat kinyújtjuk, tálba tesszük, három alapanyag, asztalra legnagyobb, száraz hozzávalókat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.