Belépés
2020. február 19. szerda | 8. hét | 50. nap | 14:50 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Körömpörkölt
Ez egy hatalmas kedvenc, bár az is igaz, hogy igazándiból csak télen
rajongunk érte.
A körömpörkölt is azon fogások közé tartozik, amit sokan akár naponta
megennének, de vannak bőven olyanok is, akik még hallani sem
szeretnek róla.
Így a hideg beálltával azért jó néha előkapni...

Hozzávalók:

2 kg köröm
1 hátsó sertés csülök
3 evőkanál zsír
30-40 dkg vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint, alapból 1 közepes fej
2 db paradicsom (télen jó a lecsó is)
2 db zöldpaprika - ha szeretjük, jót tesz neki a csípős
3-4 evőkanál édes nemes paprika
só ízlés szerint (kiló húsonként nagyjából egy evőkanálnyi)

A körmöket előkészítjük, a rajta maradt szőröket eltávolítjuk, legjobb, ha le
tudjuk perzselni.
Feldaraboljuk őket.
A csülköt a legjobb, eleve a hentestől vagy kicsontozva venni természetesen
csontjával egyetemben haza víve, vagy karikára fűrészelve, így nem lesz
klarika47, 2020. február 10. hétfő, 10:10
Krémsajtos bundában sült hússzeletek recept
Krémsajtos bundában sült hússzeletek recept

Hozzávalók:

13 szelet hús
4 dl tej
12 ek liszt
2 db FUCHS TOJÁS
2 db natúr tömlős krémsajt (200 g)
1 ek étolaj
őrölt fekete bors (ízlés szerint)
2-3 gerezd fokhagyma (zúzott)
só (ízlés szerint)

Sütéshez:

étolaj


Elkészítése:

A felszeletelt húst megmossuk, kiklopfoljuk és megsózzuk.

A tojásokat a tömlős sajttal, az őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagymával és az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Az egészet alaposan, csomómentesen összekeverjük.

A hússzeleteket a sajtos masszába jól belemártogatjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Tipp:

Ez a krémsajtos bunda mennyiség 13 db hússzeletre van megadva, de ha Te
lilagondolatok, 2020. február 07. péntek, 10:15
Karácsonyi patkók
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 tojás sárgája + 1 egész tojás
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- só, reszelt citromhéj

A töltelékhez:
- 22 dkg darált dió
- 22 dkg darált mák
- 16 - 16 dkg cukor
- tej vagy
víz a sziruphoz
- vaníliáscukor,
fahéj,
reszelt citromhéj,
mazsola ízlés szerint
- porcukor

Elkészítése:
A vajat gyorsan elmorzsoljuk a liszttel, és hozzáadjuk a porcukrot, 4 tojássárgáját és a tejben feloldott élesztőt. Az élesztőt tényleg csak feloldani kell, nem szabad felfuttatni!
Teszünk bele egy csipetnyi sót és reszelt citromhéjat.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd diónyi (kb. 3 dkg-os) gombócokat formálunk belőle, egy tányérra rakjuk őket és fóliával letakarva a hűtőben legalább fél óráig pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a töltelékeket. Két edénybe kettéosztjuk a cukrot.
Annyi vizet vagy tejet öntünk rá, hogy csak
suzymama, 2020. február 05. szerda, 16:39
Arcpakolás szódabikarbonáttal
Tudtad, hogy a szódabikarbóna remekül puhítja a bőrt, így arcpakolásokban is használhatod?

Ha például mézzel kevered össze, és így kened az arcodra, 15 perc után nagyon elégedett leszel az eredménnyel.

Ez a keverék ugyanis segít megszabadulni a pattanásoktól, sötét karikáktól, mitesszerektől, és szép, tiszta lesz tőle a bőröd.

A szódabikarbóna leradírozza az elhalt hámsejteket. Így teszi a bőrt simábbá, tisztábbá és frissebbé már az első használat után. A méz ezután könnyebben fertőtleníti az arcot, megnyugtatja a gyulladt felületet. Ez a maszk remekül ránctalanít, és felfrissíti a sejteket.

Hozzávalók:

4 evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál méz
1 teáskanál víz
Öntsd a szódabikarbónát egy tiszta üvegedénybe, és keverd hozzá a mézet. Lassan öntsd hozzá vizet. Kend fel a tiszta arcbőrre. 10-15 percig hagyd rajta.

Meleg vízzel mosd le.
Forrás :
pacsakute, 2020. február 03. hétfő, 23:53
Sajtos- túrós rudak
Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
25 dkg rámamargarin, ( vagy 20 dkg vaj)
2 kávéskanál só,

A kenéshez egy tojás,
A tetejére: 10 dkg reszelt sajt (én trappista sajttal szórtam meg)

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, összegyúrjuk a túróval és a margarinnal. Hideg helyre tesszük.(1-2 órára, vagy akár egy éjszakára is lehet. Majd kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a sajtot. Egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába. Rudakat vágunk belőle. Sütőpírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Nem terül szét, inkább magasabb lesz a sütőben. Én most ilyen hosszú rudakat vágtam, de lehet kisebbekre is szelni.
Nagyititka
suzymama, 2020. január 31. péntek, 16:49
Káposztás hajtóka
A nagyanyám receptje, régen nagyon sokszor készített nekünk és mi nagyon imádtuk, hogy olyan ropogós és jó káposztás...
Nagyon hosszú idő után ismét rátaláltam és elkészítettem.

Hozzávalók:

1 kg liszt,
15 dkg zsír, (házi)
1 csomag sütőpor,
2 tojás,
2 dl tejföl,
2 kávés kanál só,
2 dl tej, (vagy víz is jó)

Töltelékhez:

1 kisebb fej káposzta,
só, bors

A tetejét megkenni 1 tojás

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, ha elég morzsalékos akkor jó.
Ezután kerül bele a két tojás, a tejföl és a tej, annyi tejet teszünk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Két cipóra osztjuk. Vékonyra kisodorjuk, a sült káposztát rátesszük, majd középen elfelezzük, felhajtjuk középig a két ellentétes oldaláról, majd a felezővonalon elvágjuk a tésztát. Kicsit megnyomkodjuk, megnyújtjuk a rudakat és srégen elvagdossuk. Zsiradékkal kikent,
suzymama, 2020. január 31. péntek, 16:21
Diós – vaníliás kifli
Hozzávalók : 30 dkg liszt, 22 dkg puha vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 1 db egész tojás

Vaníliacukros porcukor a forgatáshoz

Elkészítés : a lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. Pihentessük 1 órát a hűtőszekrényben, majd sodorjunk belőle kb. 3 cm-es átmérőjű hengert. Vágjunk belőle 1 cm-es szeleteket, és formázzuk kiflikké. Én most kifli formázó sablonnal készítettem, ezért lettek ilyen egyformák.

Helyezzük a kifliket sütőpapíros tepsire, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 7 - 8 perc alatt süssük készre, ami persze függ a sütők teljesítményétől. Szinte azt sem kell a sütésnél megvárni, hogy szint kapjon az alja, mert akkor már egy kicsit szárazabb lesz. Nem forrón ( mert törhet ), de még melegen forgassuk vaníliás porcukorba. Ha a sütését nem rontjuk el akkor egy nagyon finom, puha, omlós diós
suzymama, 2020. január 31. péntek, 16:12
Farsangi fánk recept Az ünnepek étke
Farsangi fánk recept

Az ünnepek étke a szép magas, pirosra sült, de hófehér, ,,szalag­gal díszített" farsangi fánk. Kerekre szaggatott finom kelt tészta, ré­giesen pánkó vagy pampuska

HOZZÁVALÓK
38 dkg liszt
4 dkg élesztő
5 tojássárgája,
7 dkg vaj
8-9 evőkanál tej
1 evőkanál cukor
2 evőkanál rum
negyed citrom reszelt héja
csipet só
vaníliás cukor a meghintéséhez
ELKÉSZÍTÉSE

A lisztet meleg helyre tesszük. Az élesztőt egy kanál cukorral, ke­vés liszttel és négy kanál langyos tejjel elkeverjük kovásznak. A tál közepébe, amelyben a fánk készül, tegyük a kovászt, köréje a lisz­tet.

Takarjuk le és tegyük langyos helyre, amíg megkel. Öt tojás sár­gáját csipet sóval elkeverünk és a liszthez öntjük, hozzáadjuk a fris­sen olvasztott vajat, a rumot és a négy-öt kanál forralt, kihűlt tejet. Addig
koszegimarika, 2020. január 29. szerda, 08:43
A természet fájdalomcsillapítója az MSM
Az MSM (Methyl Sulfonyl Methane) egy természetben előforduló, természetes kénvegyület. A kén az egyik legfontosabb alkotórészünk. A kén minden egyes élő organizmusban jelen van; az élet feltétele.

A kén bizonyos ételeink egyik fő alkotórésze, és az egyik leguralkodóbb anyag az emberi szervezetben. Megtalálható növényekben, állatokban és az emberben. Szinte minden egyes sejtünkben jelen van, legnagyobb koncentrációban a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben található.

Az MSM előanyaga az óceánok planktonjában képződik, majd gáz formájában feljut a felső légkörbe, ahol ózon, és ultraibolya sugárzás hatására kialakul a tulajdonképpeni MSM molekula. Ez az esőkkel belemosódik a talajba, ahonnan a növények gyökerei felszívják. Megtalálható: zöldségben, gyümölcsben, húsban, halban, májban, tejben.

Mi az az MSM?
Egyike a legősibb, legfontosabb élet-alkotó molekuláknak. Ez egy természetes, természetben előforduló vegyület, egy
pacsakute, 2020. január 28. kedd, 22:14
Szalagos fánk recept
Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
kb 2,5 dl langyos tej
4 ek cukor
4 tojássárgája
0,5 dl rum
csipet só
1 citrom reszelt héja
8 dkg olvasztott vaj
sütéshez olaj
Tálaláshoz:

lekvár és porcukor
Elkészítése:

Felfuttatom az élesztőt kevés langyos, cukros tejben.

A maradék tejjel és a többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá.

Kiolajozott tálban, letakarva duplájára kelesztem, majd lisztezett deszkára borítom.

Kézzel jó ujjnyi vastagra lapogatom a tésztát. Kiszaggatom fánkszaggatóval vagy pohárral, majd egy abrosszal letakarom az egészet és fél órát kelesztem.

Olajat melegítek egy nagyobb edényben. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba és az ujjammal benyomom a
koszegimarika, 2020. január 22. szerda, 16:22
Fo-gyó-kú-ra
A KÁPOSZTA LEVES RECEPTJE
Hozzávalók:
6 db közepes hagyma
1 vagy 2 kis paradicsompüré konzerv
1 nagy fej édeskáposzta (1,5 kg) apróra vágva
2 db zöldpaprika
4 db sárgarépa
2 db zellergumó vagy 6 szál friss zellerlevél
2 db leveskocka
petrezselyem, bazsalikom (friss) apróra vágva

Elkészítése:
A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük.
10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük.

MINTAÉTREND 7 NAPRA
1. nap: Csak leves és gyümölcs fogyasztható, kivéve banán. A görög- és sárgadinnyének legkevesebb a kalóriaértéke.

2. nap: Csak leves és zöldség ehető, gyümölcs nem. Friss vagy konzervzöldség, kivéve: szárazbab, borsó, kukorica. A levelesek a legjobbak: saláta, kínai kel.
Vacsorára egy nagy, héjában sült krumpli, vajjal.

3. nap: Leves, gyümölcs és
koszegimarika, 2020. január 21. kedd, 20:50
Korpacibere
A korpacibere, erjedéssel készült kellemesen savanykás lé, amit általában csorbák savanyítására használnak, de valószínűleg kevesen tudják azt, hogy nyáron, jól behűtve, ásványvízzel fröccsnek is elkészíthetjük, vagy magában is fogyaszthatjuk.

A korpacibere, erjedéssel készült kellemesen savanykás lé, amit általában csorbák savanyítására használnak, de valószínűleg kevesen tudják azt, hogy nyáron, jól behűtve, ásványvízzel fröccsnek is elkészíthetjük, vagy magában is fogyaszthatjuk. A korpaciberét főleg a szláv országokban használják levesek savanyítására, de savanyítanak vele Romániában és Erdélyben is. Egyes boltokban lé vagy porított tasakos formában is árulják, de aki szeretné kipróbálni az otthoni változatot, annak fogunk szolgáltatni egy receptet is minek alapján elkészítheti.

Korpacibere házi recept

A korpacibere, mint a neve is mutatja, elsősorban
pacsakute, 2020. január 17. péntek, 22:56
1/8416
Képek, videók
csülkös körömpörkölt
snbela44
2016. február 09. kedd, 08:25
koromporkoltk.jpg
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:20
koromporkolt1.jpg
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:20
koromporkolt_n.jpg
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:20
koromporkolt bográcsba.jp
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:19
koromporkolt.jpg
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:19
hatalmas-szentkep-akva rel
menusgabor
2018. november 21. szerda, 15:52
hatalmas virágcsokor0912.
maroka
2018. szeptember 12. szerda, 16:40
Az igaz barátság hatalmas
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:08
Hatalmas áldás
anna4459
2018. február 01. csütörtök, 15:23
hatalmas szőllő0921.jpg
maroka
2017. szeptember 21. csütörtök, 09:36
isten hatalmas fia.jpg
maroka
2017. augusztus 27. vasárnap, 17:27
hatalmas.png
sz719eszter
2016. november 29. kedd, 13:11
A gyáva hatalmasok.jpg
chillik
2016. augusztus 24. szerda, 07:25
Hatalmas esküvői torta.jp
pacsakute
2016. augusztus 06. szombat, 21:31
Címkék
tömlős sajttal, gyulladt felületet, korpaciberét főleg, hatalmas kedvenc, Methyl Sulfonyl Methane, nagyon finom, szép magas, szláv országokban, olvasztott vajat, kifliket sütőpapíros, nagyobb edényben, legvégén adom, keverék ugyanis, egészet alaposan, emberi szervezetben, esőkkel belemosódik,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.