Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 18:42 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sváb kifli, a recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!
Sváb kifli, a recept nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni!

A finom kiflit mindenki szereti, most elárulom, hogyan szoktam sütni, nem lehet elrontani.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
1 csapott ek só
1 tk cukor
3-3,5 dl tej
1 db tojás
1 ek olvasztott zsír
A lapok lekenéséhez:
2 ek puha zsír
A tetejére:
köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)
A kiflik kenéséhez:
1 db felvert tojás
ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle.

Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük. A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle. Tetejét felvert egész
koszegimarika, 2020. március 23. hétfő, 16:25
Kakaós kevert
Hozzávalók:

2 ek kakaópor
12 dkg zsír
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 ek lekvár

Elkészítése:

Az összes hozzávalót egy tálba mérem.
Jól összekeverem, sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm.
200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha megsült, még melegen porcukrot szórok a tetejére, vagy megvárom amíg kihűl, ketté vágom és lekvárral megkenem.
eva6, 2020. március 23. hétfő, 12:17
Hajhullás ellen
A hajhullás egy gyakori probléma, ami férfiakat és nőket is egyaránt érint. Különböző okok állnak a háttérben, beleértve az öröklődést, a dohányzást, a stresszt, a pajzsmirigy betegségeket, az álmatlanságot, a hormonális változásokat és a vitaminhiányt is.


Sok kezelés és termék létezik már a probléma orvoslására, de sajnos ezek többsége nem túl hatékony. Főként abban az esetben, ha genetikai hajlam áll a háttérben. Az alábbi recept viszont eléggé hatékony:

Hozzávalók:
Édesgyökér
Bojtorjángyökér
Gyermekláncfű gyökér
víz

Elkészítés:
Minden gyökérből egy keveset, körülbelül 1-2 cm-es darabot használjunk. A gyökereket tegyük egy turmixgépbe, előtte alaposan mossuk, tisztítsuk meg.

Keverjük össze annyi vízzel, hogy krémes állagú masszát kapjunk és kenjük be vele a fejbőrt. Hagyjuk hat 1-2 órán át, ez idő alatt fóliázzuk és törölközővel tekerjük körbe a hajat.

Végül bő vízzel alaposan mossuk le. Minden 3. nap alkalmazzuk, a 10.
pacsakute, 2020. március 20. péntek, 22:09
Burgonyapakolás
A konyhában megtalálható termékek között egyre többször bukkanunk csodaszerre, amely valamilyen egészségügyi problémánkat, vagy szépségápolási dolgunkat képes megoldani fillérekből, természetes módon.
A burgonya is ide tartozik, amelynek ha megismered csodatévő hatását, garantáltan mindig alkalmazod majd!

Burgonyapakolás
A krumplipakolás több bőrproblémára is megoldást jelent, például remek fiatalító, mert kisimítja az arcot, eltünteti az apróbb ráncokat, a szarkalábakat és a szem alatti karikákat. Emellett a káliumban, A-, B- és C-vitaminban gazdag burgonya gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású is, így a következő kencét feltétlenül ki kell próbálnod, ha pattanásokkal küzdesz!

Hozzávalók:
1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli
1 tojássárgája
1 teáskanál méz
Reszeljük le a burgonyát és jól nyomkodjuk ki a levét. Keverjük össze a tojássárgájával és a mézzel, egy villa segitségével pedig alaposan törjük össze, majd vigyük fel a megtisztított arcbőrre! 15 perc
pacsakute, 2020. március 20. péntek, 22:02
Sült tarja római tálban
A nagy hóesésben nem tudtuk a párommal eldönteni, hogy mi is legyen a szombati ebéd. Kitaláltuk, hogy pakoljuk meg a római tálat.

hozzávalók / 2 adag

40 dkg sertéstarja
50 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint (vagy borsos steak)
bors ízlés szerint (őrölt)
fokhagymapor ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek mustár (ízlés szerint)
10 dkg zöldborsó
10 dkg csemegekukorica
2 db paradicsom
1 dl sör
1 ek napraforgó olaj

elkészítés

A római tálat beáztatjuk egy jó fél órára.
A húst besózzuk, a fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a húsba, majd mustárral is átkenjük, és 1 órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
A krumplit, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk. Rétegesen belehelyezzük a tálba, először a krumplit, amire sót és petrezselymet teszünk, és 1 ek étolajat. Erre következik a hagyma és a
klarika47, 2020. március 13. péntek, 06:29
Illatos narancsos kuglóf
Hozzávalók
6 adag
4 db tojás
28 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
240 ml olaj
2 db narancs reszelt héja
240 ml narancslé
300 g liszt
1 csomag sütőpor
Sütés után
120 ml narancslé
Porcukor

Elkészítés
60 perc
A tojásokat elkeverjük a cukorral. Hozzáöntjük az olajat, a reszelt narancsok héját és a narancslevet.

A lisztbe keverjük a sütőport és a vaníliás cukrot. Ezt apránként adagoljuk a masszához. Lágy, folyós állagú lesz, ne ijedjünk meg tőle. Kuglóf vagy 26 cm-es tortaformába öntjük. 160 fokra elmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.

Amikor kivettük a sütőből, locsoljuk meg narancslével. Várjuk meg míg teljesen kihűl, utána könnyen kiboríthatjuk a formából. Vaníliás porcukorral szórjuk meg a
suzymama, 2020. március 11. szerda, 14:13
Briós
Hogy én mennyire szeretem a brióst! Leginkább a cukorszórást a tetején, ami csak úgy ropog a fogam alatt. És bár ez egy édes péksütemény én felvágottal és sajttal jobban szeretem, mint mondjuk lekvárral.

Hozzávalók
4 adag
50 dkg liszt
6 dkg cukor
Csipetnyi só
1 db tojás
2,5 dl langyos tej
2 dkg élesztő
8 dkg vaj
1 db tojás a kenéshez
2 ek cukor a szóráshoz

Elkészítés

A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, és a cukrot, közepébe beleütjük a tojást. 50 ml langyos tejhez adunk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 1-2 ek lisztet. Ha megkelt a többi hozzávalóval elkeverjük. Összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ne ijedjünk meg, nem lesz tocsogós, a tészta beszívja a vajat a dagasztás közben. 35 percig pihentetjük

A nyújtódeszka felületét kicsit megolajozzuk. A tésztát henger formájúra nyújtjuk. Kb. 6 dkg-os gombócokat formázunk. Kb. 15-16 db lesz belőle.

Pihentetjük kb 2 percig.
suzymama, 2020. március 11. szerda, 14:10
Narancsos kevert suti
Hozzávalók :

4 nagy méretű tojás
300 gr cukor (ez egy elég édes sütemény lesz, aki kevésbe édeset akar, az tegyen 250 g cukrot)
240 ml olaj
2 narancs reszelt héja
1 pohár (240 ml) narancslé
300 gr sima liszt
1 zacskó sütőpor.

1 fakanál vagy habverő
1 tál amiben összekeverjük
26 cm átmérőjű tortaforma vagy bármi más. Nekem most nem volt kedvem kereket sütni, úgyhogy english cake formaban sutottem.

Sütés után:

120 ml narancslé meglocsolni a süteményt (elhagyható de én meglocsoltam és nem bántam meg)

Elkészítése :

A tojásokat feltörjűk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol osszekeverjuk. A lisztbe belekeverjuk a sutoport, majd 2-3 reszletben hozzakeverjuk a tobbi hozzavalohoz. Hig tesztat kapunk, nem kell megijedni ilyen kell legyen. A sutot kozben bemelegitjuk 160c. A masszat 26 cm
suzymama, 2020. március 05. csütörtök, 18:49
Jojó fánk Mézes Otthontól
hozzávalók / 6 adag

A tésztához

5 db tojás
20 dkg porcukor
22 dkg finomliszt
30 dkg finomliszt
15 g szalalkáli

A krémhez

7 dl tej
3 db tojássárgája
8 dkg finomliszt
2 csomag bourbon vaníliás cukor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
A tetejére
5 dkg csokoládé

elkészítés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk 22 dkg lisztben elkevert szalakálit.
Reggelig letakarva pihentetjük, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és jól összegyúrjuk.
Nagyon vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk.
(Én most kisebb szaggatót használtam.)
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük, vigyázva, mert nagyon
hamar sül a tészta.
A tejet, a lisztet és a tojássárgát csomómentesre kikavarjuk és sűrű krémet főzünk
belőle, majd hagyjuk hűlni.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, és több részletben hozzákeverjük
klarika47, 2020. március 04. szerda, 09:22
Körömpörkölt
Ez egy hatalmas kedvenc, bár az is igaz, hogy igazándiból csak télen
rajongunk érte.
A körömpörkölt is azon fogások közé tartozik, amit sokan akár naponta
megennének, de vannak bőven olyanok is, akik még hallani sem
szeretnek róla.
Így a hideg beálltával azért jó néha előkapni...

Hozzávalók:

2 kg köröm
1 hátsó sertés csülök
3 evőkanál zsír
30-40 dkg vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint, alapból 1 közepes fej
2 db paradicsom (télen jó a lecsó is)
2 db zöldpaprika - ha szeretjük, jót tesz neki a csípős
3-4 evőkanál édes nemes paprika
só ízlés szerint (kiló húsonként nagyjából egy evőkanálnyi)

A körmöket előkészítjük, a rajta maradt szőröket eltávolítjuk, legjobb, ha le
tudjuk perzselni.
Feldaraboljuk őket.
A csülköt a legjobb, eleve a hentestől vagy kicsontozva venni természetesen
csontjával egyetemben haza víve, vagy karikára fűrészelve, így nem lesz
klarika47, 2020. február 10. hétfő, 10:10
Krémsajtos bundában sült hússzeletek recept
Krémsajtos bundában sült hússzeletek recept

Hozzávalók:

13 szelet hús
4 dl tej
12 ek liszt
2 db FUCHS TOJÁS
2 db natúr tömlős krémsajt (200 g)
1 ek étolaj
őrölt fekete bors (ízlés szerint)
2-3 gerezd fokhagyma (zúzott)
só (ízlés szerint)

Sütéshez:

étolaj


Elkészítése:

A felszeletelt húst megmossuk, kiklopfoljuk és megsózzuk.

A tojásokat a tömlős sajttal, az őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagymával és az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Az egészet alaposan, csomómentesen összekeverjük.

A hússzeleteket a sajtos masszába jól belemártogatjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Tipp:

Ez a krémsajtos bunda mennyiség 13 db hússzeletre van megadva, de ha Te
lilagondolatok, 2020. február 07. péntek, 10:15
Karácsonyi patkók
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 tojás sárgája + 1 egész tojás
- 1,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- só, reszelt citromhéj

A töltelékhez:
- 22 dkg darált dió
- 22 dkg darált mák
- 16 - 16 dkg cukor
- tej vagy
víz a sziruphoz
- vaníliáscukor,
fahéj,
reszelt citromhéj,
mazsola ízlés szerint
- porcukor

Elkészítése:
A vajat gyorsan elmorzsoljuk a liszttel, és hozzáadjuk a porcukrot, 4 tojássárgáját és a tejben feloldott élesztőt. Az élesztőt tényleg csak feloldani kell, nem szabad felfuttatni!
Teszünk bele egy csipetnyi sót és reszelt citromhéjat.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd diónyi (kb. 3 dkg-os) gombócokat formálunk belőle, egy tányérra rakjuk őket és fóliával letakarva a hűtőben legalább fél óráig pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a töltelékeket. Két edénybe kettéosztjuk a cukrot.
Annyi vizet vagy tejet öntünk rá, hogy csak
suzymama, 2020. február 05. szerda, 16:39
1/8417
Képek, videók
Kossuth kifli
dandej
2019. november 16. szombat, 19:42
Kossuth-kifli
irmus
2018. február 28. szerda, 08:51
Kávé kiflivel
eva6
2017. június 27. kedd, 06:33
Fehér-kifli
irmus
2017. június 12. hétfő, 08:29
KOSUTH KIFLI 02.JPG
gurmika
2017. március 12. vasárnap, 21:13
Pizzás kifli
irmus
2017. február 12. vasárnap, 12:06
Diós kifli
irmus
2016. december 20. kedd, 07:18
Pozsonyi kiflik
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:54
Vajas kifli.jpg
katicafeher
2015. március 26. csütörtök, 15:14
Vajas-sajtos-kifli1-48 0x2
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 20:43
28453_vanilias-kifli_n .jp
feviroza
2014. december 04. csütörtök, 08:54
Sohonyai Egyszerűen csak.
menusgabor
2020. január 03. péntek, 19:35
Egyszerű-tálaló-szekré nye
kathyvp
2018. július 07. szombat, 12:49
az élet egyszerű.png
sz719eszter
2018. június 13. szerda, 14:28
Egyszerű de életmentő táp
pacsakute
2018. február 09. péntek, 21:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.