Belépés
2019. április 23. kedd | 17. hét | 113. nap | 00:17 | Béla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres joghurtos
Hozzávalók:

1 cs. babapiskóta
folyékony édesítő vagy porcukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín (állati eredetű)
2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala)
35 dkg + 40 dkg eper
1 cs habfixáló

Elkészítés:

A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot,
édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően. Jól összekeverjük. A kétféle
tejszínt egy edénybe öntjük jól felverjük és hozzáadjuk a habfixálót.
Hozzáadjuk az epres joghurtos keverékhez és összekeverjük.
A maradék epret kisebbekre feldaraboljuk .
Egy tálat kibélelünk folpackka, aljára összedarabolt epret teszünk, erre
jön a krém, eper következik, babba piskóta, ismét krém (amiből egy kicsit
hagyunk az aljára), eper, babapiskóta és erre kenjük a kevéske krémet,
hogy az alja is átpuhuljon teljesen.
Legalább egy éjszaka hűtőbe tesszük. Tálalásnál egy tálcát teszünk a
doboz tetejére és
klarika47, 2019. április 20. szombat, 06:59
Ötperces túrós
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:

- 50 dkg túró
- 1 nagy dobozos tejföl (330 g)
- 10 dkg puha vaj
- 6 tojás
- háromnegyed bögre liszt
- bő fél bögre cukor
- 1 csomag sütőpor (12 g)

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty,
mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a
sütőbe.

3. Ezután tűpróbáig sütjük, kiemeljük papírostól a tepsiből,
és öt perc múlva porcukorral jól meghintjük, és már szeleteljük is.
klarika47, 2019. április 19. péntek, 18:50
H.Kohut Katalin: Linzer
H.Kohut Katalin: Linzer

Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 reszelt citrom héja
1 tojás
sárgabarack lekvár

Egy tálba öntöm a kimért lisztet, melyet összemorzsolok a hűtött vajjal. Hozzáteszem a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásnak a sárgáját, azzal is összegyúrom a tésztát, majd alufóliában a hűtőbe teszem 1-2 óráig pihenni.

Lehűlés után kiveszem a tésztát, kivágok a tepsik aljára sütőpapírt, előmelegítem a sütőt 170 fokra. A gyúródeszka felét belisztezem, ahol nyújtani akarok. Késsel szeleteket vágok a tésztából, mindegyik szeletet egyesével meglisztezem, kinyújtom. Kiszaggatok belőlük egyforma mennyiségű köröket, ugyanannyit a lyukas tetejének való körből, mint az alapból. Egymás mellé helyezem őket sorokban a tepsibe. A lyukasak tetejét a felvert tojásfehérjével megkenem. Kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből. Vigyázni kell a sütéssel, hamar odaégnek, ezért ha már kicsit kezd pirulni a szélük, ki kell venni a
kohlinka, 2019. április 18. csütörtök, 07:20
Torokgyulladásra, rekedtségre és orrpolip kezelésére
Egy egyszerű recept torokgyulladásra, rekedtségre és orrpolip kezelésére

A lestyán, zellerre hasonlító jellegzetes illatú- és ízű. Helytelenül "vegeta növénynek" is hívják. Fűszerkeverékek szerves alkotóeleme. Emellett a népi gyógyászat számtalan kedvező élettani hatása miatt gyógynövényként is számon tartja.



A lestyán nagy gyógyhatással bíró növény, vízhajtó, emésztésserkentő, gyomorégésnél, puffadás esetében pedig igen jó szolgálatot tesz. Erősíti szervezetünket, teája pedig enyhíti a légúti megbetegedések panaszait. A későbbi korok orvosai, gyógynövényszakértői is mind azon az állásponton voltak, hogy a lestyán több tekintetben is rendkívűl jótékony gyógynövény. Bingeni Szent Hildegárd, a híres természettudós apátnő szerint a lestyán köhögés ellen is igen hatékony, szerinte meghűléskor, köhögéskor a gyökeres lestyánnal összefőzött bor kortyolgatása igen hasznos lehet.
pacsakute, 2019. április 16. kedd, 20:57
Tízperces sütemény
Hozzávalók: (egy nagy sütő tepsihez, vagy két normál méretű tepsihez) 20 dkg vaj
(margarin), 4 tojás, 40 dkg porcukor, só, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál
őrölt szegfűszeg, 3 evőkanál (lehetőleg meggy) lekvár, 1 üveg magozott
meggybefőtt, 8 evőkanál meggy lé, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, késhegynyi
szódabikarbóna. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A margarint először a porcukorral, majd egyenként a tojásokkal habosra keverjük.
Beletesszük a lekvárt, a gyümölcslevet, sütőport, szódabikarbónát, a fahéjas
szegfűszeget, és az átszitált lisztet. Alaposan összekeverjük, és zsírral kikent, liszttel
megszórt tepsibe borítjuk. Elegyengetjük benne, és tetejére szórjuk a befőttet. Kanállal
kicsit megnyomkodjuk, és előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kicsit
hűtjük, majd deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk.
suzymama, 2019. április 16. kedd, 17:32
A legjobb húsvéti sonka receptje
Nincsen Húsvét sonka nélkül, már megszokott hagyomány, hogy minden asztalon ott van a finom húsvéti sonka! Sokan azonban nem tudják, mik a kritériumai a tökéletes húsvéti sonkának, éppen ezért segítünk! Megmutatjuk a legjobb húsvéti sonka receptjét


Milyen a tökéletes húsvéti sonka?


A tökéletes húsvéti sonka hagyományos módon pácolt, az ilyen sonkában csak nátrium-nitrát és nátrium-nitrit van. Tudni kell, hogy a nitrát biztosítja azt a jellegzetes pácolt ízt, amit a sonkán érzünk, illetve gondoskodik arról is, hogy minél tovább megőrizze minőségét. A tökéletes húsvéti sonka ugyanakkor nem tartalmaz szénhidrátot! Összetételében 7 % sót, maximum 25 % páclét találunk, a legtökéletesebb szalonnavastagság pedig 2-3 centiméter.



A húsvéti sonka esetében fontos az ár, mivel a leértékelt, sokkal olcsóbb sonka sokkal kisebb arányban tartalmaz húsfehérjét. Tudni kell azt is, hogy a hagyományos, nyers
koszegimarika, 2019. április 16. kedd, 06:49
Sajtkrémes háromszögek
Hozzávalók:
1 kg liszt
6 dl tej
1 dl olaj
1 evőkanál só
5 dkg élesztő /felfuttatva/
2 tojás sárgája
1 evőkanál cukor / tejbe/

A krém hozzávalói :
20 -25 dkg reszelt sajt
20 dkg olvasztott margarin
1 tojás sárgája
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozom, és sima lágy tésztát dagasztok belőle.Félre teszem ,és hagyom duplájára kelni. Amíg kel a tészta , elkészítem a krémet.Összekeverem a krém hozzávalóit.
A megkelt tésztát megfelezem,és kinyújtom , a krém felét rákenem, feltekerem mint a bejglit. A tésztarudat felvágom háromszögekre,és a sütőpapírral bélelt tepsire pakolom őket.A tészta másik felével ugyanígy járok el.
Kicsit hagyom kelni a tepsin még,majd lekenem a tetejét tojással és reszelt sajtot szórok a tetejére,ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 25
suzymama, 2019. április 13. szombat, 18:03
Túrós csoda
Hozzávalók:

500 g tehéntúró,
450 g tejföl,
100 g szoba hőmérsékletű vaj,
8 db tojás,
7 kanál liszt,
7 kanál cukor,
1 tasak sütőpor,
1 citrom reszelt héja.
aki szereti az tehet a tésztába mazsolát, gyümölcsöt, diót.
vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A hozzávalókat olyan sorrendbe tegyük
egy tálba és keverjük jól össze, ahogyan a hozzávalóknál felsoroltuk őket.
A kapott masszát egy magas falú, vajjal kikent tepsibe tesszük, majd
megrázzuk a tepsit, hogy a massza egyenletes legyen és a levegő is
távozzon belőle. Betesszük az előmelegített sütőbe és sütjük 25 - 30
percet. A sütemény sütés közben növekedni fog, de amikor kivesszük a
sütőből kissé összeesik. Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is.
klarika47, 2019. április 13. szombat, 11:00
A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam!
A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam!

Hozzávalók:

1 db disznó csülök (800- 1000 g),
5-6 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál majonéz,
1 kis kanál mustár,
1 teáskanál ételízesítő.

Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük be a csülköt sóval, borssal ízlés szerint és tegyünk rá ételízesítőt ha szeretjük. Keverjük össze a majonézt a mézzel és a mustárral, kenjük meg vele a csülköt úgy, hogy a bőr alá is jusson ebből a keverékből. Hagyjuk az így bepácolt csülköt néhány órát állni, vagy készítsük el elő este és hagyjuk állni reggelig.

Tegyük a bepácolt csülköt egy sütőzacskóba és 2-2,5 órán keresztül süssük 160-170 fokon. A
koszegimarika, 2019. április 09. kedd, 08:40
Medvehagymás-sajtos pogácsa
Hozzávalók 2 tepsihez:
1 tk porcukor
1 dl tej
25 g élesztő
1/2 kg finomliszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 ek só
15-20 dkg medvehagyma levél (érdemes jó sokat beletenni, az íze sütés után is intenzív!)
10 dkg reszelt trappista sajt
A tejet fellangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet egy dagasztótálba szórjuk, megszórjuk a sóval, hozzámorzsoljuk a hideg vajat, beleöntjük az élesztős tejet. 1 tojássárgát elkeverünk a tejfölben és azt is hozzákeverjük. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 1/2 órát pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk, konyhapapíron a lehető legjobban leitatjuk róluk a nedvességet, száráról lecsipkedjük, apróra összevágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma és sajt felével. A hosszabbik végétől kezdve feltekerjük, háromba összehajtjuk (bal harmadát felhajtjuk a tészta tetejére, a jobb
suzymama, 2019. április 08. hétfő, 22:02
Mámorító főtt diókrémes sütemény – mindenki rajong ért
A diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni
suzymama, 2019. április 06. szombat, 21:32
Gyros pitában
Hozzávalók

4 adagra

A húshoz:
50 dkg csirkemell vagy sertéshús
5 evőkanál gyros fűszerkeverék
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé

A tzatzikihoz:

400 g görög joghurt
2 db kígyóuborka
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

A pitához:

50 dkg liszt
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
7 g szárított élesztő
4 evőkanál olívaolaj
3 dl víz
ízlés szerint hasábburgonya
ízlés szerint lilahagyma
ízlés szerint paradicsom

Elkészítés

90 perc
A gyros fűszerkeveréket összekeverem az olívaolajjal és a citromlével. A húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk a gyros fűszerkeverékkel. 2 órát pihentettem. Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már.

Közben elkészítem a tzatzikit. Az
eva6, 2019. április 05. péntek, 09:29
1/8401
Képek, videók
epres-joghurtos túrótorta
veronika74
2009. május 31. vasárnap, 21:36
rózsa edényben.jpg
durcimarcika
2019. április 05. péntek, 17:09
Edényben szemlélő
sanci81
2017. május 28. vasárnap, 15:46
gyertya edényben.gif
taszat
2011. augusztus 02. kedd, 15:25
sárga edényben.jpg
panna56
2011. április 06. szerda, 18:06
sárga rózsa edényben.jpg
durcimarcika
2010. június 12. szombat, 17:05
szakács-edényben.jpg
ujjozsef
2009. december 06. vasárnap, 13:32
A maradék idő.jpg
cipello
2018. május 18. péntek, 14:50
A maradék idő
irmus
2017. január 15. vasárnap, 09:45
a maradék
snbela44
2016. március 18. péntek, 08:47
maradék + édes burgonya
sarkadykati
2015. december 28. hétfő, 12:35
Katona Bálint - Maradék i
margoboszi
2015. november 24. kedd, 12:20
Maradék csendem...jpg
jozsuzsa
2015. szeptember 27. vasárnap, 20:07
A maradék idő.jpg
sznejuci
2015. szeptember 26. szombat, 16:34
Neszeszer maradékból
foltoskata
2014. szeptember 07. vasárnap, 21:49
Címkék
kimért lisztet, tészta hozzávalóit, átszitált lisztet, tojásokat kettéválasztjuk, tepsi előkészítéséhez, hűtött vajjal, lyukas tetejének, reszelt citromhéjat, hozzávalókat olyan, sonkán érzünk, ilyen sonkában, medvehagyma leveleket, fehérjéhez adjuk, tepsi kikenéséhez, tésztarudat felvágom, egyszerű recept,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.