Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 23:24 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!
Mi a névnap?
A személy nevének napja a védőszentének kijelölt napjára esik, akinek neve volt. Bár nem minden név származik a szentek ortodox keresztény listájából, ha a név hasonlóan hangzik a szent nevéhez, a személy valószínűleg ünnepli azt a névnapot.

Felköszöntés, egész évben
A világ egy részén, főként a katolikus kultúrájú országokban a születésnap mellett a névnap megünneplése is bevett szokás. Jó alkalom, hogy kifejezzük szeretetünket és tiszteletünket az ünnepelt felé, és vidám, sokszor eszem-iszommal összekötött családi, baráti együttlétre is.

Összefoglaltunk számodra néhány érdekes információt, amire talán eddig nem is figyeltél. Honnan ered a névnap, és milyen szokások kötődnek hozzá Európában?

Gondoltál már rá, hogy miért is vannak nevek? A név lényege a személyek megkülönböztetése, azonosítása, ezért mindenkinek joga van a névviseléshez. A névadásnak is megvannak a maga, divat diktálta szokásai. Gondoljunk csak a korábbi időkre, amikor minden második
kirscha, 2019. augusztus 18. vasárnap, 11:08
Egymásra? fotózott képek - Boomerről
Feladó: leona2

hola te dejo mis mejores deseos para este sabado y buen comienzo de domingo que lo pases divinamente feliz lleno de alegrias y paz con todo mi cariño,y amistad,maria besitos cuidate
MAGYAR
Helló, üdvözlettel hagyom ezt a szombatot és a jó vasárnap kezdetét, hogy boldog napot töltsön örömmel és békével minden szeretettel és barátsággal, maria besitos vigyázzon
lovaszmarika, 2019. augusztus 18. vasárnap, 10:47
Békén hagyni Kis dolgoktól vagyok boldog
Békén hagyni

Kis dolgoktól vagyok boldog.

Nem szeretem a porondot.

Csendben tudok örülni.

A sorsommal megbékélni.

Apró örömeim szeretem gyűjtögetni

Nyugalom van a lelkemben

Nem küzdök én senki ellen.

Szeretem, ha békén hagynak.

Megváltoztatni nem akarnak.

Szívből örülök minden jónak

Csak a beképzelt agyak bántanak.

Az is lehet az irigységtől olyan vadak.

Mert csak bántani tudnak.

Örülnek a más bajának.

Ha nincs neki, akkor majd csinálnak.

Tőlük minden kitelik!

Kárt csinálni másnak, nekik semmibe telik.

Kezdetleges emberi lények ezek.

Kik másokat bármi módon bántják, megalázzák, kinevetik.

Pedig nem tudni a holnap mit hozhat még nekik

/Pék Rozália/
koszegimarika, 2019. augusztus 18. vasárnap, 10:41
Szép napot mindenkinek!
Remélem, hogy az emberek a józan ítélőképességükre hallgatnak, és nem szeretnének tovább egy olyan országban élni, ahol a kizsákmányolás az elsődleges és a rabszolgatartás!!! Így a szavazáson nem szavaznak a Fideszre, mert csak így tudunk egy szebb és élhetőbb országot építeni!
Szabadságot a népnek!
kirscha, 2019. augusztus 18. vasárnap, 10:35
Áldott Vasárnapot
From: Annamary
08/18/2019 01:34:21
 
ÁLDOTT VASÁRNAPOT,SOK PIHENÉST ÉS SZÉP JÓ REGGELT KIVÁNOK. PUSZI.
lovaszmarika, 2019. augusztus 18. vasárnap, 10:31
Szép napot mindenkinek!
Persze mindig vannak olyan elvetemült, a politikusok által nem igazán szeretett deviánsak, akik mernek gondolkodni és saját véleményt megfogalmazni, sőt időnként még másokkal is megosztják ezt, az ő legnagyobb szerencséjük az, hogy anno eltörölték a halálbüntetést (különösen a máglyahalál formáját), különben a választásokhoz közeledve a főváros nagyobb terein a karácsonyi keresztek jól bejáratott helyein tüzek égnének.

mindent megtesz a demokratikus intézmények földig rombolásáért, a független bírók, újságírók, művészek, másképp gondolkodók lehetőleg Holdra kilövéséért (de minimum éhen halasztásáért),
az adófizetők pénzéből a rájuk szavazókat kilóra megvásárolja, ennek érdekében akár külföldre is kitolja a nehezen összeadott százmilliárdokat és egymillió friss, ropogós választót is beszerez, biztos ami biztos,
az állami és önkormányzati költségvetéseket valamint az uniós
kirscha, 2019. augusztus 18. vasárnap, 10:26
Szép napot mindenkinek!
Elmúlt az a lelkesültség, ami 1945 második felét és 1946 legelejét áthatotta, amikor az új utakat kereső, a régi renddel szakítani kívánó Magyarország hosszú, de rendkívül intelligens vita végén közös, egyesült akarattal kiáltotta ki a köztársaságot

Az első köztársaságot Kun Béla buktatta meg, a másodikat Rákosi Mátyás, a harmadikat Orbán Viktor

"nem lehet más dolgunk, mint ennek a rendszernek a megbuktatása, az új a negyedik köztársaság megalapítása"


Most, hogy augusztus 20-a közeledtével egyre több seggnyalói méltatás jelenik meg, melyek párhuzamot vonnak István király állama és az orbáni rezsim között, nem lepődnék meg, ha a Nemzeti Genetikai Bizottság egyértelműen igazolná, hogy Orbán Viktor államalapító királyunk egyenes ági leszármazottja.
kirscha, 2019. augusztus 18. vasárnap, 09:58
Szép napot mindenkinek!
Közeleg az ünnep - augusztus 20.
Vasárnap derült időnk lesz sok napsütéssel 30 C fok körüli hőmérsékletekkel.

Hétfőn is marad a napos időjárás, estefelé alakulhat csak egy-egy zápor, zivatar ÉNY-on

Kedden is napos, meleg időnk lesz, de délután az északi megyékben már előfordulhat zápor-zivatar.

szerdán egy hidegfront érkezik, több lesz a felhő, és zápor-zivatar is előfordulhat. Nyugaton már visszaesik a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős idő várható, elszórt csapadékkal.
kirscha, 2019. augusztus 18. vasárnap, 09:47
Szakértő: új fegyverkezési hullám kezdődik
A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy az Amerikai Egyesült Államok augusztus 2-án hivatalosan felmondta a szárazföldi telepítésű közepes és rövidebb hatótávolságú rakéták felszámolásáról 1987-ben kötött orosz-amerikai (INF-)szerződést arra hivatkozva, hogy az orosz fél megsértette a szerződésben foglaltakat.

A szakértő szerint az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország is próbálja elfogadtatni a világban, hogy új fegyverkezési hullám kezdődik.

Hozzátette: az egyezmény felmondása szabad utat nyit a hadászati támadóeszközök fejlesztéséhez, ezek pedig alapvetően arra irányulnak, hogy minél közelebb tudják vinni a célhoz az eszközöket, hogy a másik félnek minél kevesebb ideje legyen reagálni egy esetleges támadásra.

Megjegyezte: a jelenlegi légvédelmi rendszereket - amelyek alapvetően szenzorokon, lokátorokon alapulnak - "el lehet felejteni", mert ezekkel nem lehet kivédeni a közvetlen közelről indított támadásokat, így ezeket is modernizálni kell.
velemenyezd, 2019. augusztus 18. vasárnap, 09:21
Idén először versenyeznek egész estés dokumentumfilmek a miskolci CineFesten
A szervezők MTI-hez elküldött közleménye szerint a CineFest nemzetközi trendekre reagálva hozta létre a CineDocs nevű új szekciót, amelyben 11 magyar és nemzetközi alkotás szerepel.

Az új szekcióban két világhírű Oscar-díjas rendező - Ron Howard és Asif Kapadia - filmje is versenybe száll. Ron Howard Pavarotti című életrajzi dokumentumfilmje a többszörös Grammy-díjas tenort, a világsztárt mint az embert mutatja be. Ugyancsak egy világsztárt hoz testközelbe Asif Kapadia Diego Maradona című filmje, amely a feltörekvő tehetséget, a futballista szupersztárt, a nápolyi istent, a gengszterek barátját és az emberi ronccsá váló sztár bukását egyaránt a nézők elé tárja.

Először lesz látható Magyarországon a cannes-i díjazott Chris, a svájci című kreatív dokumentumfilm. Anja Kofmel rendező alkotásában megpróbálja kinyomozni a délszláv háború idején elhunyt Christian Würtenberg, svájci haditudósító rejtélyes halálának okait és körülményeit.

A CineDocs szekcióban három magyar film is szerepel. A
velemenyezd, 2019. augusztus 18. vasárnap, 09:11
A nő úgy működik, hogy minden nap igényli a szeretet
"A nő úgy működik, hogy minden nap igényli a szeretet megnyilvánulásait, folyamatosan bizonyítékot kell kapnia arról, hogy vágyott és szeretve van. Az első és legfontosabb az érzelmi biztonság megélése. Az érzelmi biztonság pedig azt jelenti, hogy a társam ott van, jelen van, megért, elfogad és érzelmileg támogat. A gondoskodás is férfierő, és a férfiak igenis képesek rá, pontosan a maguk férfias módján. Mert bármilyen hihetetlen, vannak még nők, akik nem tévesztik össze a férfigondoskodást egy támaszkodó, kihasználó párkapcsolattal. Akik egy szeretetkapcsolatban megtanultak adni, mert megértették, akkor mindketten ugyanannyit kapunk, és akik a hiányzó önbecsülés visszaszerzését nem egy párkapcsolattól várják."

Király Eszter
koszegimarika, 2019. augusztus 18. vasárnap, 09:10
Szép napot mindenkinek!
"Soha nem kerülünk olyan helyzetbe, amely meghalad bennünket. Minden helyzet, amellyel szembesülünk, az életünk olyan pontján áll elő, amikor képesek vagyunk túllépni rajta és megtalálni azt a gyógyító választ, ami mindenkin segít."

"Amikor ráébredünk, hogy jelenlegi tulajdonságaink, környezetünk, képességeink és fizikai állapotunk mind a múltbeli gondolkodásunk eredményei, némi fogalmat nyerhetünk a tudás értékéről."

"A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása."

Szóval éljük mindennapi életünket, de nem begubódzva, magunkba zárva, hanem igenis nyitottak vagyunk mindenre, mindenkire!
Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek.

Minden harag bűn? Nem, de némelyik az. Még Isten is haragudott, -bár jogosan- a bűn, a jogtalanság, a lázadás és a kicsinyesség miatt. A harag néha hasznos célt szolgál, ezért nem feltétlen mindig bűn.

Egyértelmű, hogy lesznek ellentétes érzéseink,
kirscha, 2019. augusztus 18. vasárnap, 09:09
2/18
Képek, videók
Mindenkinek.jpg
sznejuci
2018. március 20. kedd, 16:32
kitenni mindenkinek.png
zsokica45
2018. január 12. péntek, 17:40
mindenkinek ....jpg
dnemethk
2017. december 29. péntek, 21:16
MINDENKINEK SZÉP KARÁCSON
gosztmagdi
2017. december 24. vasárnap, 10:35
mindenkinek.jpg
havasigyorgyne
2017. december 23. szombat, 18:46
Kívánok mindenkinek.
alvaro-hopihe
2017. december 16. szombat, 12:57
Mindenkinek azt kívánom
anna4459
2017. december 13. szerda, 09:36
szép napot mindenkinek...
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:11
Mindenkinek joga van
sanci81
2017. augusztus 16. szerda, 16:58
Mindenkinek megvan a maga
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 12:00
Szép napot mindenkinek..j
jucinenadov
2016. június 06. hétfő, 09:03
szep_napot_mindenkinek _45
borigit
2015. június 28. vasárnap, 10:44
Mindenkinek szép napot.pn
margitszekacs
2015. március 13. péntek, 20:12
szép napot mindenkinek.jp
agica2004
2015. március 12. csütörtök, 19:15
Szép napot mindenkinek. (
jucinenadov
2015. január 25. vasárnap, 01:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.