Belépés
2020. január 25. szombat | 4. hét | 25. nap | 23:37 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Impeachment - Amerika-szakértő: a jogi helyett egyre inkább politikai síkra terelődik a vita
A szakértő szerint a demokraták nem valószínű, hogy célt érnek az eljárással, nem fogják tudni hivatalából eltávolítani Donald Trumpot, az Egyesült Államok republikánus elnökét.

Hozzátette: egyre kevesebb szó esik arról, hogy konkrétan milyen visszaélést követett el az elnök, egyre többször arról beszélnek a demokraták, hogy Donald Trump veszélyt jelent a nemzetbiztonságra, veszélyezteti a választások tisztaságát.

Ezek pedig nehezen megfogható politikai jellegű kérdések - közölte.

Magyarics Tamás azt mondta, a demokraták megpróbálják azt is hangsúlyozni, hogy a republikánusok "tűzön-vízen át" kiállnak az elnök mellett, azaz nemcsak Trumpot, hanem a szenátus republikánus tagjait is támadják. Szerinte egy-két republikánus szavazhat csak a demokratákkal az elnök eltávolítására.

A szakértő szerint ha sikertelen lesz az impeachment, akkor a demokraták előveszik a "B-tervet", Donald Trump adóbevallásait.

Kifejtette: a demokraták azt akarják elérni, hogy Donald Trump tegye
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 21:23
Major Veronika légpisztollyal országos csúcsot lőtt
A hazai szövetség közlése szerint a szombaton elért 583 körrel saját országos rekordját döntötte meg egy körrel. Teljesítményének köszönhetően a már olimpiai kvótás magyar sportlövő a harmadik helyen került a döntőbe, és végül ötödik lett.
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 21:22
Labdarúgó NB I - Góllövőlista
8 gólos:

--------Feczesin (Újpest)

7 gólos:

--------Futács (MOL Fehérvár), Grozav (Kisvárda), Gyurcsó (Puskás Akadémia), Henty (Puskás Akadémia), Hodzic (MOL Fehérvár), Lanzafame (Budapest Honvéd), Zubkov (Ferencváros)

6 gólos:

--------Bobál G. (Zalaegerszeg), Szécsi (Debrecen), Zivzivadze (Mezőkövesd)5 gólos:

--------Adeniji (Debrecen), Ádám M. (Kaposvár), Garba (Debrecen), Hahn (Paks), Isael (Ferencváros), Nguen (Ferencváros), Radó (Zalaegerszeg), Vanecek (Puskás Akadémia)

4 gólos:

--------Boli (Ferencváros), Cseri (Mezőkövesd), Könyves (Paks),Varga R. (Ferencváros)

3 gólos:

--------Berecz (Mezőkövesd), Böde (Paks), Ikoba (Zalaegerszeg), Lucas (Kisvárda), Milanov (MOL Fehérvár), Moutari (Budapest Honvéd), Sesztakov (Diósgyőr), Urblik (Puskás Akadémia), Varga K. (Debrecen), Zsótér (Újpest)

2 gólos:

--------Balázs Zs. (Kaposvár), Bedi (Zalaegerszeg),Brkovic (Diósgyőr), Gazdag (Honvéd), Gosztonyi (Kisvárda), Iszlai (Diósgyőr), Juhász
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 21:13
Labdarúgó NB I - Korábbi eredmények
1. forduló (augusztus 3-4.):MOL Fehérvár FC-Kaposvári Rákóczi FC 4-2, Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-1, Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-0, Újpest FC-Puskás Akadémia FC 1-3, Kisvárda Master Good-Paksi FC 1-0, a Ferencváros-Debrecen mérkőzést elhalasztották.

2. forduló (augusztus 10-11., szeptember 22.):Paksi FC-Budapest Honvéd 3-1, Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC 0-2, Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 4-1, Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2, Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2, ZTE FC-Ferencvárosi TC 1-2

3. forduló (augusztus 17.):Debreceni VSC-Zalaegerszeg 3-2, Ferencváros-Kaposvári Rákóczi FC 1-0, Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-0, MOL Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 5-1, Újpest FC-Paksi FC 1-1, Budapest Honvéd-Kisvárda Master Good 1-3

4. forduló (augusztus 24-25.):Kisvárda Master Good-Újpest FC 2-0, Paksi FC-MOL Fehérvár FC 0-2, Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 0-3, Kaposvári Rákóczi FC-ZTE FC 0-4, Budapest Honvéd-Debreceni VSC 2-3, Puskás Akadémia FC-Ferencváros 4-1

5.
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 21:13
Labdarúgó NB I - A Debrecen simán verte az Újpestet
OTP Bank Liga, 17. forduló: Debreceni VSC-Újpest FC 4-0 (0-0)---------------------------------- Debrecen, 2120 néző, v: Farkas Á.

gólszerző: Szécsi (49., 53.), Bódi (68., 11-esből), Adeniji (73.)

sárga lap: Kusnyír (33.), Szécsi (51.), Csősz (91.), illetve Szakály P. (7.), Burekovic (34.)

kiállítva: Bacsa (67.)

DVSC:

----- Kosicky - Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Haris (Csősz, 84.) - Bódi, Kusnyír (Baráth, 82.), Varga K. - Adeniji, Szécsi

Újpest:

------- Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Onovo (Bacsa, 62.), Szakály P. (Csongvai, 62.) - Nwobodo, Zsótér, Simon K. (Bjarnasson, 62.) - Novothny

A Debrecen az első perctől irányította a mérkőzést, a hazaiak már az Újpest tizenhatosánál letámadták ellenfelüket. Az idő múltával aztán alábbhagyott a hazaiak lendülete. Komolyabb helyzet nélkül, többnyire mezőnyjátékkal telt el az első játékrész.

A második félidő elején hamar kétgólos előnyre tett szert a DVSC. Szécsi előbb Adeniji, nem
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 21:13
Emlékezet
Az emlékezet (...) nem csak az emlékeink múzeumának kurátora - hanem nagy művész is. Nem csak arról van szó, hogy válogat a kiállításra érdemes darabok közül, hanem ő maga is fest, sőt, belefest az emlékeinkbe. Néha impresszionista, máskor expresszionista festőként, és néha úgy, mintha Dalí LSD-tripen lett volna.

Meik Wiking
foldinefehereva, 2020. január 25. szombat, 21:09
Hűség
Hűség
,,Boldog az a szolga, akit ilyen a munkában talál ura, amikor megjön." (Mt 24,46)

A sáfárság gondolata nagyon jelentős a Biblia világában, de a modern élet nem sok segítséget nyújt nekünk abban, hogy megmagyarázzuk, ki is az a sáfár. A régieknek nem állt rendelkezésükre vonat vagy repülőgép. Az utazás hosszadalmas volt. Amikor valaki útra kelt, megesett, hogy több mint egy évig távol volt. Így a tulajdonát vagy üzletét egy sáfárra bízta távolléte idejére. Ez a valaki, a sáfár, teljes körű felhatalmazást kapott, hogy lebonyolítsa az üzleti ügyeket vagy vezesse a háztartást, amíg a gazda meg nem jön. A gazda visszatérte az elszámolás napja is volt. És mivel az uraság útját nem egy utazási iroda tervezte meg, a hazatérés időpontja bizonytalan volt.
Láthatjuk, hogy milyen kitűnő például szolgált a sáfárság intézménye Urunknak, amikor figyelmeztetni akarta követőit, hogy várakozzanak és dolgozzanak, miközben reménykednek visszajövetelében. Ezért számos példázat szól
kalmanpiroska, 2020. január 25. szombat, 21:07
Kelj föl
Kelj föl
1Kir 19,1-8

Mindnyájan elfáradunk hétköznapi rohanásainkban, s van, mikor megfáradásról beszélünk. Ez tartósabb kifáradást jelent, mint csupán leülni egy dolgos nap után egy padra vagy a fotelunkba. Az ember lelkileg is elfárad, s éppen az nehéz benne, hogy lelki ereje sincs a felálláshoz, a továbblépéshez.
Illés is ilyen helyzetbe került. A Baál papok kiirtása után fellobban Áháb király feleségének, Jezábelnek a haragja, aki halálra keresi a prófétát. Ő egyedül menekül, neki a pusztának, hogy elcsigázva rogyjon egy rekettyebokor alá. Nincs ereje még imádkozni sem, csak sóhajt egyet: ,,Elég most már, Uram! Vedd el életemet..." Ekkor Isten egy angyal által táplálja, aki lángost és vizet ad neki, és megszólítja: ,,Kelj föl, egyél, mert erőd felett való út áll előtted!" És Illés annak az ételnek erejével megy negyven napon át, amíg a Hóreb hegyén újra meg nem hallja Isten üzenetét.
Sokszor vagyunk mi is hasonló helyzetben, csak időnként azt nem tudjuk,
kalmanpiroska, 2020. január 25. szombat, 21:04
II. János Pál pápa: Mosolyod
........................
Mosolyod, mely szívből fakad,
Aranyozza be arcodat!
Mosolyod nem kerül pénzbe,
Mégis sokat ér testvéred szemében.

Gazdagítja azt, aki kapja,
S nem lesz szegényebb az sem, aki adja.
Pillanatig tart csupán,
De örök nyomot hagy maga után.

Senki sem oly gazdag,
Hogy nélkülözni tudná,
És senki sem oly szegény,
Hogy meg nem érdemelné.

Az igaz barátság látható jele,
Hintsd be a világot egészen vele.
Mosolyod: nyugalom a megfáradottnak,
Bátorság a csüggedőnek,

Vigasztalás a szomorkodónak.
Mosolyod értékes, nagyon nagy jó,
De semmiért meg nem vásárolható.
Kölcsönözni nem lehet, ellopni sem,

Mert csak abban a percben van értéke,
Amelyben arcodon megjelen'.
És, ha ezután olyannal találkozol,
Aki nem sugározza a várt mosolyt,

Légy
maroka, 2020. január 25. szombat, 20:59
Hosszú Katinka érem gyűjtése az Európa kupában
Hosszú Katinka szombaton sem maradt érem nélkül az Európa Kupában.
Hosszú Katinka egy bronzérmet szerzett szombaton az európai szövetség (LEN) által életre hívott úszó Európa Kupa-sorozat nyitóállomásának második napján, Luxembourgban.
A nagy medencés viadal hivatalos honlapjának beszámolója szerint a háromszoros olimpiai bajnok - aki pénteken 400 méter vegyesen győzött
- 100 méter pillangón 58.76 másodperces idővel lett harmadik, míg ugyanebben a számban Szilágyi Liliána - aki a nyitónapon 200-on nem talált legyőzőre - 59.61-gyel ötödikként zárt.

A 100 ezer euró összdíjazású viadal első állomásának ezen a hétvégén a miniállam ad otthont, áprilisban Eindhovenben, később pedig Párizsban, majd Rómában versenyeznek az olimpiára készülő úszók.
maroka, 2020. január 25. szombat, 20:55
Koronavírus - Nemzeti Népegészségügyi Központ: jelentési kötelezettségük van az egészségügyi szolgáltatóknak
A közleményben azt írták, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megfogalmazta mindazokat a járványügyi kritériumokat, amelyek alapján eldönthető, melyik beteget kell az új koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban gyanúsnak, illetve igazoltan fertőzöttnek tekinteni, emellett javaslatot tett a laboratóriumi teszteléshez is.

A WHO kérte a nemzeti hatóságokat, hogy a valószínűsített és a megerősített eseteket 24 órán belül jelentsék a világszervezetnek - tették hozzá.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte, az elvárásnak Magyarország is meg fog felelni: az országos tisztifőorvos utasítja az egészségügyi szolgáltatókat és a helyi népegészségügyi hatóságokat, hogy a fertőzésgyanús eseteket haladéktalanul jelentsék a központnak.
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 20:43
Milia ellen
Tapasztaltad már, hogy az arcodon váratlanul fehér, apró, grízszerű pontocskák jelentek meg, melyek sem mitesszerre, sem pattanásra nem hasonlítottak. Ennek a bőrrendellenességnek a neve milia. Az apró fehér dudorok leginkább az orron és az orcán jelennek meg. Habár legtöbb esetben kisbabáknál fordul elő, a felnőttek egy jó része is küszködik vele, viszont cseppet sem veszélyes.

Mi okozza a milia megjelenését?

A milia akkor alakul ki, amikor a bőrben található keratin bekeményedik a bőr mélyebb rétegeibe, így nem tud kiürülni, ezért apró fehér dudorok jönnek létre. Felnőttek esetében napégés, rossz minőségű krémek, és túlzásba vitt arckezelések is előidézhetik. Habár a milia cseppet sem ártalmas az egészségre, esztétikai kellemetlenséget kelthet, ezért a legtöbb ember szeretne megszabadulni tőle. A lézeres és sebészeti megoldások helyett inkább nézzünk pár természetes módszert a milia eltávolítására:

1. Méz
Az arcra felvitt méz nem csak hidratálja a problémás területet,
pacsakute, 2020. január 25. szombat, 20:36
2/31
Képek, videók
szakértők.jpg
maroka
2019. január 11. péntek, 15:22
elrontás szakértő
jns
2011. május 10. kedd, 21:51
054 szakértő.JPG
cukor1st
2009. május 29. péntek, 18:47
05 szakértők.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:35
gátvédelem szakértő.jpg
sissi38
2006. október 29. vasárnap, 17:03
Donald Trump és M.Jackson
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:44
Donald Trump és Hillary C
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:43
Donald Trump és az apja,
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:42
Donald Trump első feleség
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:36
Donald Trump családi váll
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:36
Donald Trump
csigamalac
2010. július 12. hétfő, 15:25
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.