Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 17:50 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Emmi: az új kézikönyv hatékony segítséget nyújt a kórházaknak
A közlemény szerint az egységes szakmai szempontokat tartalmazó kézikönyv hatékony segítséget nyújt a kórházi szakemberek számára a megelőzéssel és az igazolt betegek ellátásával kapcsolatban.

A könyv - mint kiemelték - a nemzetközi ajánlások figyelembevételével bemutatja az egyéni védőeszközök alkalmazásának helyes gyakorlatát, az egészségügyi személyzet betegekkel való közvetlen érintkezésének szabályait.

Külön felhívja a figyelmet arra, hogy minden beérkező beteg kapjon sebészi maszkot, amely jelentősen csökkenti az egészségügyi dolgozók megfertőződésének kockázatát - hangsúlyozták, hozzátéve: a könyv pontosan szabályozza a háziorvos, az Országos Mentőszolgálat és a kórházi személyzet betegekkel kapcsolatos teendőit is.

Közölték: a könyv - amelynek összeállításában számos neves szakember közreműködött - közérthető módon segíti a kórházakat a fertőzött betegek ellátására való felkészülésben. Például iránymutatást nyújt a betegek osztályozásával, a környezetük fertőtlenítésével, a
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 17:42
Koronavírus - BTF - Elmarad idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál
Magyarország kormányának döntése értelmében, a világméretű egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve elmarad az idén 40. születésnapját ünneplő Budapesti Tavaszi Fesztivál - közölték az MTI-vel szombaton a szervezők, hozzátéve: mindent megtesznek azért, hogy a jubileumi fesztivál tervezett programjából minél több produkció eljuthasson majd a közönséghez a későbbiekben.

"A nézők, az alkotók, a háttérben dolgozó kivételes szakemberek biztonságánál és egészségénél nincs fontosabb. Ez most az összefogás, az egymásra figyelés ideje. Nagyon köszönjük a közönség és a művészek támogatását és biztatását, embert próbáló hetek állnak mindannyiunk mögött: a Budapesti Tavaszi Fesztivál a főváros legjelentősebb kulturális intézményeivel, játszóhelyeivel, nemzetközi partnerintézményekkel és társulatokkal együttműködésben valósul meg évről évre, így a fesztivál jelenével és jövőjével kapcsolatos eljárásrend kidolgozása körültekintő, országhatárokon átívelő egyeztetést igényelt és igényel"
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 17:32
Koronavírus - Bari polgármestere: Dél-Olaszország előbb újraindul, mint a gócpont északi tartományok
Emiliano kifejtette, hogy a Covid-19 szabályosan kettéosztotta Olaszországot: a gócpontnak számító északi tartományokban még hónapokig eltarthat, mire a járványgörbe elkezd erőteljesen lefelé ívelni, miközben délen sikerült nemcsak lelassítani, hanem meg is fékezni a fertőzés terjedését.

Úgy vélte, ezért a szigorú óvintézkedéseket nem egyszerre fogják feloldani az egész országban. Elsőként a délolasz térségben indulhat újra az élet, a most leállított, nem létfontosságú termelés és szolgáltatások újbóli működtetésével. Hozzátette: ezt az előnyt a déli vállalatoknak, üzemeknek ki kell majd használniuk, és azt kell szorgalmazniuk, hogy az északon vagy más országokban elhúzódó vészhelyzet miatt a "már megnyitott" dél-olaszországi tartományokba helyezzenek át bizonyos termelési egységeket.

"Persze Pugliában is korai újranyitásról beszélni, hiszen még a járvány ellen vívott harc kellős közepén vagyunk" - jegyezte meg.

Az Olaszországban eddig diagnosztizált 86 ezer fertőzöttből több mint 30
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 17:32
Tavasz
Faludy György - A négy évszak - Tavasz

- Tündérrózsa kinn a tóban,
mit csinálsz ott egyedül?
- Velem van a tükörképem,
minden reggel felmerül,
én meg nézem, egyre nézem,
hogy ne legyek egyedül,
míg a nap fenn jár az égen
s mikor este lemerül:
jön a szellő s mindkettőnknek
altatódalt hegedül.
liliana01, 2020. március 28. szombat, 17:31
Egy dunántúli mandulafáról
Janus Pannonius - Egy dunántúli mandulafáról

Herkules ilyet a Hesperidák kertjébe' se látott,
Hősi Ulysses sem Alkinoos szigetén.
Még boldog szigetek bő rétjein is csoda lenne,
Nemhogy a pannon-föld északi hűs rögein.

S íme virágzik a mandulafácska merészen a télben,
Ám csodaszép rügyeit zuzmara fogja be majd!
Mandulafám, kicsi Phyllis, nincs még fecske e tájon,
Vagy hát oly nehezen vártad az ifju Tavaszt?
liliana01, 2020. március 28. szombat, 17:27
Koronavírus - Meghaladta az ezret a halálos áldozatok száma Nagy-Britanniában
Az állami egészségügyi szolgálat (NHS) nyilvántartása alapján eddig 1019-en haltak meg Nagy-Britanniában a SARS-CoV-2 nevu vírus okozta Covid-19 megbetegedésben.

A szombaton bejelentett 260 haláleset az eddigi legnagyobb napi halálozási szám a brit adatok rendszeres közlésének kezdete óta.

A brit egészségügyi minisztérium szombat délutáni adatai alapján az előző napi 14 579-ről 17 089-re emelkedett azoknak a száma, akiknek szervezetében kimutatták a Covid-19-betegséget okozó SARS-CoV-2-koronavírust.

Előző nap Boris Johnson miniszterelnök és a Matt Hancock egészségügyi miniszter is bejelentette, hogy a betegség enyhe tüneteit észlelték magukon, és az ezután elvégzett koronavírustesztjük egyaránt pozitív lett.

Johnson és Hancock az érvényes útmutatásnak megfelelően egy hétig tartó elkülönítésbe vonult és otthonról dolgozik.

Ugyancsak pozitív lett Chris Whitty angliai tisztifőovos koronavírustesztje. Whitty a brit kormány egészségügyi főtanácsadója is, és az elmúlt hetek
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 17:12
Koronavírus - Elkülönítették a sürgősségi ellátást igénylő betegeket Debrecenben
Közleményük szerint a felső légúti tüneteket mutató betegeket szombat reggeltől kizárólag a járványellenes küzdelemre kijelölt légúti sürgősségi ellátó helyen, a Kenézy Gyula egyetemi kórházban fogadják. Minden más sürgős esetet a klinikai központban látnak el. A beérkező betegek mindkét sürgősségi ellátóhelyen előzetes vizsgálaton esnek át.

Bár Debrecenben jelenleg nincsenek tömeges megbetegedések, azok, akiknek felső légúti panaszai - köhögés, láz, nátha - vannak a járványügyi helyzetben kizárólag a Kenézy kórház látja el. A klinikai központ sürgősségi klinikájára ilyen panaszokkal érkezőket is a Kenézybe irányítják át - közölték.

Az egyetem kéri, hogy szombat reggeltől a Kenézy Gyula egyetemi kórház sürgősségi osztályára csak azok a betegek menjenek, akiknek lázzal, köhögéssel párosuló légúti panaszaik vannak. Egyébként mindkét sürgősségi ellátóhelyen előzetes vizsgálaton, úgynevezett előszűrésen esnek át a betegek, és amennyiben szükséges átirányítják őket a megfelelő intézménybe.

A
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 15:42
Koronavírus - LGT-slágerrel mondanak köszönetet magyar zenészek
Generációkon és zenei műfajokon átívelő feldolgozás készült a Neked írom a dalt című LGT-slágerből. A negyvenhárom magyar zenész összefogásából készült videóban feltűnnek az LGT tagjai is. Ezzel fejezik ki hálájukat a zenészek azok felé, akik a jelenlegi, embert próbáló időszakban működésben tartják az országot.

Mint írják, az előadók otthonaikban énekelték fel a saját részüket, a kész klip az általuk küldött telefonos felvételekből állt össze. A felkérésre az előadók első szóra igent mondtak, hiszen ők a zene által tudnak a legtöbbet segíteni.

A kezdeményezés mellé állt Dorozsmai Péter, a Tom-Tom Records lemezkiadó tulajdonosa és kollégái is, ötletekkel, felkérésekkel, stúdióval és zenei alappal segítve a munkát.

A klip az alábbi linken érhető el: https://youtu.be/g9oln0zb8II
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 15:32
Aglomeraţie la trecerea frontierei între Ungaria şi România - UPDATE (timpii de aşteptare au crescut)
Camioanele trebuie să aştepte patru ore la ieşire, respectiv trei ore la intrarea în Ungaria.

Potrivit datelor Informaţiilor Rutiere, pe autostrada M43 s-a format o coadă de camioane de 15 km înaintea punctului de trecere a frontierei Csanádpalota-Nădlac.

La frontiera între Ungaria şi România camioanele mai au de aşteptat la punctul de trecere Ártánd-Borş, trei ore la ieşirea spre România, două ore la intrarea în Ungaria.

La punctul de trecere a frontierei de la Nagylak-Nădlac, timpul de aşteptare pentru traficul de mărfuri este de asemenea de două ore în direcţia României.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 15:02
Koronavírus - Mága Zoltán is az otthon maradásra bíztat
Mága Zoltán felidézte, hogy családja figyelmeztetése ellenére hetekkel ezelőtt még ő sem vette komolyan a koronavírus jelentette veszélyeket, most azonban arra figyelmeztet, mindenki tartsa be az előírásokat, és aki teheti, maradjon otthon.

Az egészségesnek tűnő emberek is lehetnek fertőzöttek, és másokat is meg tudnak betegíteni, anélkül, hogy tudnának róla - hangsúlyozta a muzsikus, aki arra kérte hallgatóit, hogy óvják az időseket és segítsék a rászorulókat.

Mága Zoltán beszélt arról is, hogy New York-i útja után ő maga is önkéntes karanténba vonult, majd rövid beszédét hegedűszóval zárta.

A https://www.facebook.com/watch/?v=2815358798555885 linken megtekintő videó végén az érdeklődők láthatnak egy részletet Mága Zoltán idei Budapesti Újévi Koncertjéből is.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:52
Koronavírus - Szlovákia újra megnyitotta a határait a kamionforgalom előtt
Pénteken az ideiglenes kamionstopot a szlovák rendőrség a határokon létrejött torlódásokkal, illetve az ebből adódó balesetveszély megelőzésének szükségességével indokolta.

Közben az egészségügyi minisztérium adatai szerint szombaton újabb 23 személynél diagnosztizálták a Covid-19 kórokozóját, és így már 292-re emelkedett az új típusú koronavírussal regisztrált fertőzöttek száma, közülük 85-öt kórházban, kettőt pedig intenzív osztályon kezelnek. A betegségben eddig még senki sem halt meg.

Ezen a héten az újonnan regisztrált fertőzöttek száma napi tíz és húsz között mozgott az országban, pénteken viszont több mint negyvennel nőtt a számuk, ami azzal is összefügghet, hogy az volt az első nap, amikor megemelték az elvégzett tesztek számát. Míg korábban átlagban napi 350 személyt teszteltek, addig az utóbbi két napban közel 1700-at. Szlovákiában szombaton délig csaknem 6500 vírustesztet végeztek el, ezek közül közel 6200 bizonyult negatívnak.

Igor Matovic szlovák kormányfő a központi
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:52
Jelentős fagy várható a jövő héten
Azt írták: hétfőn egy hidegfront vonul át az ország felett, ami mögött ismét jelentős lehűlés körvonalazódik. Bár napközben többfelé 10 Celsius-fok körüli meleg lesz, hajnalban komoly fagyok várhatók.

Az előrejelzés szerint jelenleg a szerda tűnik a leghidegebbnek, akkor kora reggelre a fagyzugos helyeken mínusz 8-mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő. Hozzátették: máshol is elég hideg lehet ahhoz, hogy kárt tegyen a virágokban, rügyekben.
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:52
1/33
Képek, videók
új kórházak ma.jpg
dnemethk
2013. január 31. csütörtök, 10:23
mentőszolgálat 1910-ben.j
jpiros
2012. június 11. hétfő, 14:13
mentőszolgálat.jpg
nagyiful
2010. november 08. hétfő, 13:16
Béka mentőszolgálat
hettymiki
2006. október 26. csütörtök, 11:50
közlemény0317.png
maroka
2020. március 17. kedd, 11:52
közlemény.jpg
maroka
2020. március 09. hétfő, 22:33
Közlemény
eva6
2019. március 30. szombat, 17:08
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
Leclerc egységei Párizs u
agica2004
2018. március 06. kedd, 21:57
Szeretet egysége
paniko
2008. július 07. hétfő, 09:24
Szakemberek.jpg
sznejuci
2012. február 05. vasárnap, 16:44
szakemberek
kmmmarika
2009. december 03. csütörtök, 12:57
Kísérletek igazolták
sanci81
2018. július 02. hétfő, 18:29
Az igazoltató
sanci81
2016. július 08. péntek, 16:54
IGAZOLTA.jpg.JPG
penna52
2010. október 31. vasárnap, 09:22
Címkék
mandulafácska merészen, otthon maradásra, fertőzés terjedését, egyetem kéri, elmúlt hetek, könyv pontosan, betegségben eddig, járványgörbe elkezd, Informaţiilor Rutiere, ideiglenes kamionstopot, előző napi, koronavírus jelentette, északon vagy, egészségügyi dolgozók, szlovák rendőrség, fagyzugos helyeken,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.