Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:40 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hólabda torta
olvasztva

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, liszttel, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel. A fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keverékkel és eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tojás sárgákból,a cukorból,a vanília rúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen elkeverjük benne a zselatint,majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a krémbe. A vanília krémből elveszünk annyit,hogy az oldalát be tudjuk kenni.

A piskótát háromba lapba vágjuk,visszatesszük a formába az alsó lapot megkenjük a krém felével,rátesszük a következő lapot,rákenjük a maradék krémmel és befedjük
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:45
Receptek túróval!
gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.

Kivis túrókrém
*******************
Hozzávalók:
4 kivi, 20 dkg túró, őrölt fahéj, 2 evőkanál gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).

Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsolát, a fahéjat, a gyümölcsszörpöt, a kókuszreszeléket elmixeljük (ha a túró nagyon száraz, adunk hozzá egy kis tejet), a masszát szétporciózzuk, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.

Túrós uborkasaláta
*************************
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 25 dkg túró, 3 gerezd
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Gumi süti recept
porzselatin


Elkészítése:

Keresünk egy tepsit mindenek előtt, amiben el tudjuk készíteni a sütit. Ha sietni szeretnénk, fontos, hogy beférjen a fagyasztóba, ha nem sietünk, akkor elég, hogy a hűtőben legyen számára annyi hely, hogy kényelmesen, vízszintesen elférjen.

Az én magas falú tepsim 38*23 cm-es. Pont jó magasságú lett így a süti, de persze készítheted más méretű tepsibe is - és akkor alacsonyabb vagy magasabb sütikéd lesz.
Az 1. réteg:

A hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. Megduzzad majd, ne ijedj meg! A sárgáját a porcukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.

A zselatint megmelegítjük. Nem forraljuk, hanem addig melegítjük kevergetve, míg elolvad a zselatin és folyós állaga lesz az egésznek.

Ezt a sárgájához öntjük vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, nehogy megfőjön a tojás. Ezután beleforgatjuk a fehérje habot és beleöntjük a masszát a tepsinkbe.

Jó esetben simán elterül, de ha nem
vorosrozsa66, 2018. március 05. hétfő, 23:35
Kekszes-meggyes-almás torta sütés nélkül
olcsó

Hozzávalók:
1 kg alma
25-30 db háztartási keksz
30 dkg meggy vagy(1 nagy üveg kompót)
16 dkg cukor
400 ml tejszinhab
20 dkg maszkarpone
2 vaniliacukor
2 vaniliás puding
2 lapzselatin
mandula

Elkészítés:
Az almát lereszeljük és a cukorral (8dkg) összefőzzük mikor már a leve elpárolgott belekavarunk 1 pudingot és összefőzzük. A meggyet kimagoljuk és a cukorral(8 dkg) összefőzzük hozzáadjuk a másik pudingot. A zselatint beáztatjuk felolvasztjuk(nem főzzük) és a meggyhez vegyítjük ,hűlni tesszük .
Kikavarom a maszkarponét a vaníliás cukorral.
Felverem a tejszínhabot jó keményre.
A két krémet összevegyítem.(a maszkarpone+tejszínhab)

A tortaringet egy tortás tányérra teszem és kirakom az alját keksszel +alma +maszkarponeskrém +keksz +meggyes krém +maszkarponeskrém ...ezt mégegyszer megismételem a maszkarponéval fejezem be.Tetejét pirított mandulával szórtam meg ,de lehet , dióval,mogyoróval is
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:51
Narancsos torta
180°C-ra.

Először a tésztát készítjük el. A tojást a sárgájával és a cukorral vízgőz felett állandó kevergetés mellett megmelegítjük. levesszük a vízgőzről és folyamatosan habosítjuk. Ezalatt a massza ki is hűl.

A lisztet a kakaóporral elkeverjük, majd a kihűlt tojásos habhoz keverjük, majd az olajat is belecsorgatjuk.
Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amikor készen van, hűlni hagyjuk. Addig elkészíthetjük a krémet

A zselatint beáztatjuk kevés hideg vízbe.

A habtejszínből habot verünk, a szitált porcukrot beleszórjuk, belekeverjük a mascarponét, a narancs reszelt héját, valamint a narancslekvárt. A zselatint a vízzel felmelegítjük úgy, hogy teljesen felolvadjon, majd egy picit hűlni hagyjuk (pár perc), aztán belecsorgatjuk a mascarponés masszába.
A piskóta lapot kettévágjuk. Az egyiket visszahelyezzük a tortakarikába és az elkészített narancsos krém felét egyenletesen a lapra adagoljuk. Rátesszük
koszegimarika, 2017. szeptember 09. szombat, 22:43
Stracciatella, Sztracsatella szelet
tojásból sárga piskótalap
2 × 3 tojásból kakaós piskótalap

Két sárga és két kakaós piskótát sütünk hagyományos módon 22 × 32 cm-es tepsiben.

Krém:

8 dl tej
2 csomag vaníliás purdingpor
15 dkg cukor
1 narancs
8 dkg csokoládé
1 csomag étkezési zselatin
3 dl habtejszín

A krémhez a tejből, a pudingokból a cukorral sűrű krémet főzünk, majd még melegen belereszeljük a narancs héját. A zselatint beáztatjuk pár percre a narancs kifacsart levében, egy pillanatra megmelegítjük a mikróban, aztán hozzákeverjük a pudinghoz. Hagyjuk kihűlni. Közben felverjük a tejszínt, a csokit pedig lereszeljük. A kihűlt pudingot óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal és a csokival.

Összeállítás:

sárga piskóta
krém
barna piskóta
krém
sárga piskóta
krém
barna piskóta

A tetejére tejszínhabot simíthatunk és reszelt csokival is
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 11:43
Málnás piskóta
Hozzávalók

Piskótatekercs

4 tojásos piskóta
eperlekvár
Joghurtos krém

4 doboz málnás joghurt
2,8 dl tejszín
1 csomag zselatin
0,5 dl víz
cukor
300 g málna

Elkészítés

4 tojásból piskótát sütünk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd eperlekvárral megkenjük, feltekerjük és szeleteljük. Én most hosszúkás jénaiba tettem a szeleteket, mivel nincs tortaformám.
A vízbe beáztatjuk a zselatint, 3 pohár joghurtot ízlés szerint cukorral és a málnával összekeverjük. Felverjük a tejszínt kicsi cukorral, majd felolvasztjuk a zselatint 1 pohárka joghurttal és a többi joghurthoz keverjük. A tejszínhabbal összeforgatjuk, és máris öntjük a piskótatekercsekre.
Tetejét málnaszemekkel díszítjük.

Tárolás

Egy éjszakára hagyjuk a hűtőben.
koszegimarika, 2017. július 30. vasárnap, 21:41
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
pihentetjük. Tálalásnál málnadarabokat teszünk a közepére, és kívánság szerint tejszínhabbal díszítjük.



FŐÉTELEK

Szilvapálinkás kacsamell aszalt gyümölcsökkel töltve

2 db egész kacsamell
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
1 evőkanál paradicsompüré
1 csomag vegyes zöldség
5 cl szilvapálinka
só, bors, rozmaring
olaj, cukor
burgonyakrokett

Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket a szilvapálinkával kevert cukros vízben beáztatjuk. Ezután a kacsamelleket felszúrjuk, az áztatott gyümölcsökkel megtöltjük, fűszerezzük és zöldségágyon, sütőben megsütjük. Ha kész, kivesszük, a sült zsírt lábasba öntjük. Paradicsompürét pirítunk benne. Kevés liszttel megszórjuk, vízzel felengedjük, sóval, borssal ízesítjük és felforraljuk, majd átszűrjük és a kész mártáshoz rozmaringot adunk. Burgonyakrokettel tálaljuk.



Csirkecomb pikáns almával

4 csirkecomb
4 evőkanál olaj
5 dkg vaj
8
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Meggyes kókuszvarázs
cukrászhab (habtejszín)
20 dkg magozott meggy
1 ek zselatin
½ dl víz

A tetejére:

5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor

Elkészítése
A krém elkészítése:

Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és beletördeljük a fehércsokit is. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben beáztatjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban a pudingos krémmel kikeverjük.

A kihűlt, felolvadt zselatint is hozzácsurgatjuk, majd jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe.
A lapok elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd jöhet bele a liszt, a vaníliás cukor, a kakaó és a sütőpor is.

Az összekevert tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelet tepsiben, majd 180 fokos
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:43
Áfonyás túrótorta
Hozzávalók:
1 tojás, 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 4 dkg búzaliszt, 2 dkg étkezési keményítő, 20 dkg áfonyakompót almaszörppel, 1 tk. őrölt Bourbon vanília, 35 dkg túró, 4 lap fehér zselatin, 1,5 dl tejszín, vaj a formához

Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat 3 evőkanál vízzel és 4 dkg cukorral habosra keverjük. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A lisztet az étkezési keményítővel a krémre hintjük, hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, majd óvatosan összekeverjük. A tésztát a formába öntjük, és sütőben 15-20 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A túrót 10 dkg áfonyával és a maradék cukorral elkeverjük. 3 lap zselatint beáztatunk, és felolvasztunk. A zselatint a túrókrémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrókrémhez adjuk. A piskótaalapot kettévágjuk. Az alsó lapot visszarakjuk a formába, megkenjük a krém felével, majd ráfektetjük a másik lapot, és elosztjuk rajta a
bkisseva, 2016. november 28. hétfő, 12:09
Receptek túróval!
gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.
Kivis túrókrém
*******************
Hozzávalók:
4 kivi, 20 dkg túró, őrölt fahéj, 2 evőkanál gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsolát, a fahéjat, a gyümölcsszörpöt, a kókuszreszeléket elmixeljük (ha a túró nagyon száraz, adunk hozzá egy kis tejet), a masszát szétporciózzuk, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.
Túrós uborkasaláta
*************************
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 25 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz
reifregina, 2016. május 15. vasárnap, 10:48
Nem süti de ide tettem Túró Rudi házilag
Nem süti de ide tettem
Túró Rudi házilag

Hozzávalók:
10 db termetesebb Rudihoz:
25 dkg túró
1 narancs reszelt héja,és leve
4 teáskanál zselatin (kb. 10 g)
5 g hideg víz
5 evőkanál porcukor
kb. 20-25 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
Mindenek előtt a túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot
A zselatint beáztatjuk. Porzselatin esetén a következőkre figyeljünk: a zselatin mennyiségének ötszörösébe áztassuk be. Vagyis egy rész zselatint 5 rész,(ha a gyümölcs levét is felhasználjuk,azt is mérjük meg,és kevesebb vizet fogjunk) hideg vízben kell megduzzasztani. Esetünkben 4 teáskanál (nem púpozott) zselatint használunk, ami összességében 10 gramm. Ehhez mérten 50 gramm hideg vizet öntünk a porra, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a zselatin megduzzadjon. A megduzzadt zselatint megolvasztjuk, majd robotgéppel alaposan
tnemarika, 2016. április 03. vasárnap, 13:31
1/19
Képek, videók
Hólabda torta
irmus
2018. augusztus 15. szerda, 05:48
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
Fehérje táblázat
irmus
2018. június 20. szerda, 16:53
Tele fehérjével...
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 09:57
fehérjék
biharijudit
2016. április 03. vasárnap, 08:38
kimutatja foga fehérjét.j
agica2004
2015. március 11. szerda, 19:29
O.V.foga fehérje.jpg
agica2004
2014. augusztus 12. kedd, 14:16
fehérje források.png
sarkadykati
2013. május 28. kedd, 04:42
húsmentes fehérjék.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:33
Fehérje palacsinta
snbela44
2012. március 24. szombat, 08:22
a foga fehérje.jpg
agica2004
2011. november 09. szerda, 13:19
fehérjéből piskóta
barbette
2010. február 28. vasárnap, 14:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.