Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 23:50 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
javaslatot pedig nem áll szándékukban visszavonni.

A választ Sneider Tamás nem fogadta el, a képviselők azonban igen, 106 igen és 29 nem szavazattal.LMP: miért asszisztálnak a Monsanto tevékenységéhez?Sallai R. Benedek (LMP) szélhámosságnak és egyszerű földspekulációnak tartotta, hogy a Monsanto nevű cég földterületek felosztásával és átminősítésével kijátssza a jogszabályokat és jogi személyként jut területekhez. Mint mondta, a kormány szavakban kiáll a GMO-lobbi és a zsebszerződések ellen, az ügyben azonban éppen ezek merülnek fel. Azt kérdezte, hogyan gondolják ezt.

Bitay Márton, a földművelési tárca állami földekért felelős államtitkára válaszában egyetértett abban, hogy nem helyes, ha egy iparterület a cég kezébe kerül, s továbbra is a kormány GMO-mentes álláspontját hangoztatta. Mint mondta, nem termőföldről volt szó, arra nem vonatkozik a földtörvény, nem lehet az NFA felelősségét megállapítani.

Megjegyezte, hogy ahol gazdák fordulnak hozzájuk megosztási
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 17:23
L. Simon László: vissza kell adni a pedagógusok szakmai becsületét
által megszerezhető, azaz a szellemi értelemben vett egzisztencia, amit senki nem vehet el tőlük, és amelynek alapja a folyamatos tanulás.

"Fontos, hogy olyan anyagi és szellemi egzisztenciával rendelkezzenek a polgáraink, amely függetlenné, szabaddá, szabadon gondolkodóvá teszi őket" - mondta az államtitkár, szót ejtve napjaink egyik alapkérdéséről is, arról, hogy kié a termőföld mint az anyagi egzisztencia egyik alapja. Az elmúlt évek legfontosabb politikai döntései között említette a zsebszerződések felszámolását, valamint a magyar termőföld visszaszerzését és magyar gazdákhoz juttatását.

A Kaposvári Egyetem legfőbb képzéseinek fontosságáról szólva L. Simon László felsorolt több aktuális agrár- és gazdasági kérdést, ezek között említve a GMO-termékekkel szembeni, illetve a tej- és hústermékek illegális Magyarországra szállítása elleni küzdelmet.

Fontosnak nevezte a művészképzést, a pedagógusképzéssel kapcsolatban pedig kiemelt feladatnak nevezte a pedagógus szakma presztízsének emelését.
velemenyezd, 2015. szeptember 08. kedd, 17:42
Ügyészségi beszámoló: jelentősen csökkent a bűnözés
közérdekvédelmi szakterület ügyészeinek az együttműködésével valósul meg. Előfordult több alkalommal - például Heves megyében -, hogy az uzsorás szerződés érvénytelenségének a megállapítása és a jogkövetkezmények alkalmazása iránti keresetindítás során az ügyész évi 1200 százalékos kamatra felvett pénzkölcsön miatt fordult a bírósághoz. Több tucatnyi hasonló ügy volt uzsorások miatt Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

Ügyészi perindításra került sor például az úgynevezett zsebszerződések miatt, főként a nyugat-dunántúli megyékben, például a Zala Megyei Főügyészség 10 keresetet nyújtott be adásvételi szerződések színlelt, illetve jogszabályi tilalomba ütközésére hivatkozással a semmisség megállapítása, valamint az ingatlanok tulajdonjogának állam javára történő megítélése, illetve az eredeti tulajdoni állapot visszaállítása érdekében.

Környezetveszélyeztető, állatvédelmi szabályokat sértő magatartástól eltiltás, illetve a környezetveszélyeztetésselokozott kár megtérítése
velemenyezd, 2015. május 20. szerda, 13:32
Költségvetés - Jövőre milliárdos nagyságrendben nő a bíróságok, ügyészségek forrása
többlettámogatással - jövőre 87,5 milliárdra növekszik, ebből a Kúriára 2015-ben 2,64 milliárd millió jut.

A bíróságokon jövőre tervezett bevétel az ideivel egyezően 2,26 milliárd, így a 2015-ös bírósági fejezet főösszege a törvényjavaslat szerint 89,8 milliárd. A fejezeten belül beruházásra 8 milliárd forintot különítettek el, ebből a Budapest Környéki Törvényszék rekonstrukciójára 1 milliárd jut.

Az ügyészség idei eredeti támogatási előirányzata 37,66 volt, amely a jogellenes földügyletek, zsebszerződések feltárására külön törvényben juttatott 500 millió forinttal 38,2 milliárd forintra nőtt, amihez 88 millió forintos tervezett bevétel járulhat. A 2015-ös támogatás 39,78 milliárd, a tervezett bevétel pedig 102 millió, így a fejezet kiadási főösszege 39,9 milliárd.

Az Alkotmánybíróság költségvetési előirányzata az idei 1790,1 millióról 1797,1 millióra emelkedik.

Az IM jövő évi kiadási előirányzata 16,9 milliárd forint, amiből támogatás 10,5 milliárd, az előirányzott bevétel pedig 6,4
velemenyezd, 2014. október 30. csütörtök, 17:23
Jogszabályváltozások - Május elsején életbe lép az új földtörvény
földet, továbbá az is, hogy a zsebszerződéssel jogellenesen való termőföldhöz jutást, és annak kísérletét is szankcionálja az új Büntető törvénykönyv. Ezek mind olyan elemei az új földtörvénynek, amelyek korábban nem szerepeltek a vonatkozó jogszabályokban.

A kormány célja az is, hogy a magyar termőföld 80 százaléka ne a nagyüzemek használatában, hanem a családi gazdaságok művelésében legyen. Ezért a családi gazdaságok megerősítése fontos szempont volt az új földtörvény megalkotásakor.

A zsebszerződések elleni küzdelem szintén fontos része a magyar termőföld védelmének. Ezért vált büntető jogi fogalommá a zsebszerződés. A földspekuláció elleni harc eredményességét szavatolja a földforgalmi törvény is, amely előírja, hogy a termőföld adás-vételeket a jövőben csak az állam által előállított biztonsági jellel rendelkező okmányon lehet megkötni. További garancia az állami elővásárlási jog rögzítése, valamint - a természetvédelmi területek esetében - a kisajátítás lehetőségének biztosítása.

A május
velemenyezd, 2014. április 27. vasárnap, 10:52
Választás 2014 - Fidesz: a baloldal visszahozná korábbi veszélyes agrárpolitikáját
reagált arra, hogy a szocialista országgyűlési képviselő kedden arról beszélt: több információ alátámasztja, hogy az Orbán-kormány azért hirdetett harcot a külföldi földtulajdonosok ellen, hogy "Fidesz-közeli szereplők bennfentes információkkal nagy területekhez jussanak a külföldiektől, akik félelmükben el fogják adni azokat".

A Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján erre válaszul azt mondta: pártja megdöbbentőnek tartja, hogy "a Gyurcsány-koalíciónak amiatt fáj a feje", hogy a zsebszerződések elleni szabályok miatt a külföldiek megriadnak és szabadulnak földjeiktől, így pedig végre magyar gazdákhoz kerülhet a magyar termőföld.

A kormánynak éppen az a célja, hogy ne külföldi spekulánsok, hanem magyar gazdák, családi gazdaságok kezében legyen a föld - jelentette ki Zsigó Róbert, aki úgy értékelte: Gőgös Zoltán, "a baloldal mezőgazdaságiminiszter-jelöltje" visszahozná ugyanazt a veszélyes agrárpolitikát, amelyet 2010 előtt folytattak.

A szóvivő szerint Gőgös Zoltánnak a
velemenyezd, 2014. március 18. kedd, 13:13
Választás 2014 - Fazekas: sikerült fejlődési pályára állítani a mezőgazdaságot
magyar föld legyen "a szent korona tulajdona". Az indítványt a miniszter a magyar föld jövőjével szembeni felelőtlen hazardírozásnak minősítette, jelezve, hogy a felvetés államosítást takar, amely automatikusan bérlővé tenné a hazai földtulajdonosokat.

A politikus szerint az új földtörvény közelgő hatálybalépése előtt "kapuzárási pánik" tapasztalható a spekulánsok körében, akik az utolsó lehetőséget kihasználva igyekeznek földet vásárolni. Hangsúlyozta: ennek megakadályozására összehívja a zsebszerződések felszámolásáért felelős operatív munkacsoportot.

A miniszter beszédében a Jobbikra utalva úgy fogalmazott: "aki komolyan politizál, az nem csinál balhét a parlamentben, az ígéreteit pedig valóra váltja". A baloldalról azt mondta: "a Gyurcsány-koalíció tagjai egytől egyig levitézlett politikusok, akiknek nincs veszítenivalójuk".

Fazekas Sándor "bölcs mérlegelésre" és a voksoláson való részvételre buzdította a helyi művelődési ház termét megtöltő, mintegy 150 fős hallgatóságát.

Az
velemenyezd, 2014. március 17. hétfő, 22:33
Bitay: a kormány megtízszerezte az állami földet bérlők számát
A kormány honlapján szereplő felvételen az államtitkár kifejtette, a kormány földprogramja három lábon áll: a földtörvényen, a földet a gazdáknak programon, valamint a zsebszerződések elleni fellépésen. A földtörvény a valódi termelés feltételeit teremti meg, a földet a gazdáknak program ehhez állami földet ad bérbe, míg a zsebszerződésekkel birtokolt földeket visszaveszik.

Eddig 276 ezer hektár állami termőföldet hirdettek meg, ebből 55 ezer hektárra lett érvénytelen a pályázat. A 221 ezer hektárpályázaton elnyert föld 28 százaléka jutott jogi személyeknek (társaságoknak), míg 72 százalék magánszemélyeknek. Az utóbbiak 23,6 százaléka - 38 ezer hektárral - fiatal gazda. A nyertes pályázatok száma alapján az arány 18:82 százalék, a magánszemélyek javára.

Az államtitkár kifejtette: a kormány célja az, hogy az állami földek 80 százaléka családi gazdálkodókhoz kerüljön.
velemenyezd, 2014. február 07. péntek, 20:01
Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák lapok a zsebszerződések elleni törvényről, belga és olasz újság a belp
A Der Standard című osztrák liberális lap emlékeztetett arra, hogy a kormány az új törvénnyel a "spekulánsok" elleni harcot erősíti, mely viszont szerinte főként az osztrák gazdák ellen irányul. A cikk szerzője szerint Andrä Rupprechter osztrák földművelésügyi miniszter irodájában megszigorításnak nevezik a törvényt, szakemberek viszont "első pillantásra" a konfliktus lehetséges megoldásának jeleit is felfedezni vélik benne, bár hangoztatják, hogy a jogszabályt még alaposan meg kell vizsgálni. A lap azt is kiemelte, hogy magyar részről egyelőre nem kívánnak tárgyalni a kérdésről, az osztrák miniszter magyar kollégájához decemberben írt levelére még nem érkezett válasz. http://derstandard.at/1389859485521/Oesterreichischen-Landwirten-d roht-Haft-in-Ungarn

A Kurier című tömeglap is beszámolt arról, hogy a most elfogadott törvény lehetővé teszi a büntetőjogi felelősségre vonást. A lap úgy értesült, hogy az osztrák mezőgazdasági minisztérium megvárja az Európai Bizottság
velemenyezd, 2014. február 07. péntek, 14:29
Krónika 2. rész (határozathozatalok)
aláírta a jászkunok 1702-ben elveszített kiváltságainak visszaadásáról szóló okmányt.

A 277 szavazattal, egyhangúlag elfogadott határozat május 6-át, a jászkun hármas kerület önmegváltását, a redemptiót lehetővé tevő diploma aláírásának napját emléknappá nyilvánítja. A parlament azt is kinyilvánította, hogy támogatja olyan megemlékezések szervezését, amelyek a jászok és kunok ősi szülőföldszeretetével, szabadságszeretetével és öntudatával kapcsolatosak.

Változásokkal újra elfogadták a zsebszerződések elleni törvényt, kiegészül a Btk.A parlament változtatásokkal ismét elfogadta a zsebszerződések elleni hatékonyabb fellépés érdekében hozott törvényt.

Az Országgyűlés október végén a fideszes Nagy István javaslatára szavazta meg az ügyészség jogosítványait szélesítő jogszabályt, Áder János köztársasági elnök azonban nem értett vele egyet, ezért kihirdetés helyett visszaküldte.

A Ház több kifogását orvosolta. Kivette előterjesztésből azokat a többletjogokat, amelyek nem
velemenyezd, 2014. február 04. kedd, 10:22
Változásokkal újra elfogadták a zsebszerződések elleni törvényt, kiegészül a Btk.
Az Országgyűlés október végén a fideszes Nagy István javaslatára fogadta el az ügyészség jogosítványait jelentősen szélesítő jogszabályt. Ez alapján az ügyész kezdeményezheti a bíróságnál, hogy a semmisnek minősített zsebszerződéssel eladott föld az állam tulajdonába kerüljön.

Az államfő azonban nem értett egyet a törvénnyel, ezért kihirdetés helyett visszaküldte. Kifogásolta, hogy a jogszabály szerint a zsebszerződések semmisségéből eredő követelések bírósági úton nem érvényesíthetők. Mivel az alaptörvény értelmében tulajdont kisajátítani csak kivételesen és közérdekből, törvényben meghatározott esetekben és módon, teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehet, Áder János szükségesnek tartotta annak vizsgálatát, hogy a jogszabály összhangban van-e az alkotmánnyal.

Kitért arra is, hogy az ügyészek új jogköreit sarkalatos törvényben kellene rögzíteni, valamint a tisztességes eljárást garantáló szabályok megalkotását is szorgalmazta.

A Ház az alkotmányügyi bizottság zárószavazás
velemenyezd, 2014. február 04. kedd, 10:01
A harmadik rezsicsökkentésről tárgyal ma a parlament
A Ház ülése reggel 8 óra 30 perckor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal, a képviselők ezt követően az Áder János államfő által még tavaly év végén visszaküldött két törvényjavaslaton módosíthatnak.

Az egyik a zsebszerződések elleni hatékonyabb fellépést célozza. Ezzel kapcsolatban az államfő több kifogást is megfogalmazott november elején, de az őszi ülésszakban már nem módosították. A másik a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló jogszabály, amelynél a köztársasági elnök azt ellenezte, hogy a Nemzet Művésze-díjat jogerősen elítélt alkotók is megkaphatnák.

A parlament emellett kormánypárti kezdeményezésre a jászkun önmegváltás emléknapjává minősítheti május 6-át.

A szavazást követően kezdődhet vita a rezsicsökkentés folytatásáról. Az erről szóló előterjesztést Németh Szilárd, a Fidesz témáért felelős politikusa és Rogán Antal kormánypárti frakcióvezető terjesztette be. Javaslatuk alapján az Országgyűlés kivételes sürgősségi eljárásban tárgyalja azt az indítványt, hogy a gáz lakossági
velemenyezd, 2014. február 04. kedd, 07:05
1/6
Képek, videók
Sneiper-052.jpg
japetus
2008. szeptember 28. vasárnap, 22:32
Szeged-Sallai cipész.jpg
agica2004
2016. január 03. vasárnap, 22:56
a_levegobol_foto_salla i_z
andomanyi
2012. február 16. csütörtök, 16:08
regőczykrisztina_salla ian
astropapa58
2010. április 19. hétfő, 16:21
sallaidia.jpg
gica-cica
2009. május 30. szombat, 23:51
86_sallai.jpg
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:41
82_sallai.jpg
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:39
honfoglaló_bozsik márton.
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:25
Márton nap...
simocsi
2018. november 11. vasárnap, 16:36
márton napi lampionok.jpg
liliana01
2018. november 10. szombat, 20:00
márton névv.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:10
SZKT-Marton Attila.jpg
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:07
márton nap.jpg
zsokica45
2018. március 29. csütörtök, 18:38
márton névb.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:28
Márton napi lakoma
irmus
2017. november 11. szombat, 14:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.