Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 08:29 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csaba testvér Valentin napi gondolata 02.14
Nemrég, egy előadás alkalmával, egy zsúfolásig megtelt teremben megkértem, hogy emelje fel a kezét az, aki az elmúlt fél évben, de nem az elmúlt 10 évben az ő kedvesétől, férjétől kapott egy szerelmes verset. Engem is meglepett a "felmérés eredménye", hisz összesen 3-4 hölgy emelte fel a kezét! Aztán, hogy oldjam a feszültséget megkértem, hogy most az emelje fel a kezét, akinek azért igénye lenne egy szép, szívből jövő szerelmes versre! No erre minden nő felemelte a kezét, volt aki mindkettőt, kortól függetlenül!
Ezen a szép napon, (csak, hogy a férfi társaimnak súgjak) megosztok egy szép szerelmes verset Petőfi Sándortól, melyet Szendrei Júliához írt! Tudjuk, hogy Júlia előbb kikosarazta Sándort, de amint e vers is jelzi, a férfit a visszautasítás nem torpantotta meg, hisz jól tudta, hogy a lányokat és a várokat ostrommal veszik be!
Érzelmeinket megfogalmazni, kifejezni emberhez méltó dolog! E víg farsangi időszakban, február 14-én, e tavaszi szép napon egyenesen kötelező! Isten áldását, a szép
maroka, 2020. február 14. péntek, 10:54
Hárs Ernő laudáció - Kettőszázhatvanhatodik nap
Ekőkerült a gépből egy kaudáció. Farkas Pista piarista igazgató kért meg, hogy az öreg piaristák találkozóján . akik Magyaróváron végeztek - laudáljam Ernő bácsit abból az alkalomból, hogy hetven éve végzett az iskolában. Ernő elkésettm s s elkérte a nár felolvasott szöveget, Azt írta, jó, hogy nem jött időben, mert elsírta volna magát.
Most itt a szöveg:

Laudáció

Augusztusban lesz 30 éve, hogy a városba kerültem, s harminc éve szívom magamba levegőjét, feszülök szelének. S próbálom megérteni múltját, megismerni. Ez nem könnyű. Nem csak ezért, mert alaposan átrajzolta a város arcát az az átkos néhány évtized (itt jegyzem meg, jelenje is elég mostoha), hanem azért is, mert az idegen arcú házak történetét nem segített megismertetni senki.
Nekem ez az épület a 10-es iskola volt és a Diákotthon. Gimnázium az a később emelt, Gorkijról elnevezett utcában székelő volt. 1989 után aztán lassan nyíltak meg a múlt bugyrai, legelőször egy háborús napló került a kezembe, s a piarista
sandrapolke, 2020. január 28. kedd, 06:40
Vízilabda Eb - Huszonegy év után aranyérmes a magyar válogatott
nyertek Eb-t, ráadásul arra is csak egyszer, 1995-ben az olaszok révén volt példa, hogy ugyanazon a kontinensviadalon a férfiaknál és a nőknél is egyazon nemzet válogatottja diadalmaskodjon.

Az biztos volt, hogy ebben az évszázadban először nem valamelyik jugoszláv utódállam válogatottjának a nyakába kerül az aranyérem, a magyarok 1999-es firenzei diadala óta ugyanis csak ezek az országok osztoztak a végső sikeren.

Néhány perccel 19 óra előtt, a magyar válogatott bemutatásakor "felrobbant" a zsúfolásig megtelt Duna Aréna, ahol még a közlekedő folyosókon is egymás hegyén hátán álltak az emberek.

A találkozó rögtön spanyol emberelőnnyel és góllal kezdődött, de Zalánki Gergő akcióból gyorsan válaszolt egy távoli lövéssel. A spanyolok elhibázták a második fórjukat, ráadásul a visszaúszás közben Alvaro Granadost kiállították, de a magyarok sem éltek a kínálkozó létszámfölénnyel. Gyorsan jött az újabb spanyol fór, Alberto Munarriz pedig nem hibázott, a túloldalon viszont Hosnyánszky Norbert a
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 20:39
Női röplabda BL - A Vasas négyszettes veresége Nantes-ban
összecsapást.

A magyar bajnok hétfőn Amszterdamon keresztül repült a francia városba, ahol ahatalmas sportkomplexumban - több csarnokot és fedett teniszpályát is láthattak a játékosok a létesítményben - annak ellenére meglepetésre készült, hogy nem a legjobb előjelekkel várta a találkozót. Feladóátlója, Villám Lilla bokasérülése miatt el sem tudott utazni Franciaországba, míg az együttes liberójátékosa, Mihály Dorka vírusos betegség miatt az éjszakát kórházban töltötte, így ő sem volt ott a kezdésnél a zsúfolásig megtelt, 2500 néző befogadására alkalmas csarnokban.

Az első szettben a magyar csapat sokáig vezetett, és egészen a végjátékig egyenrangú ellenfele volt francia riválisának. Hiába vezetett azonban 20-18-ra a Vasas, a végén sokat rontott, így hátrányba került.

A második felvonásra alaposan feljavult, és nagyszerűen röplabdázott a Vasas, már a játszma közepére nyolcpontos előnyt épített ki, amit aztán magabiztos játékkal egészen a játékrész végéig növelni tudott. A harmadik játszmában a
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 21:47
Erdő Péter szenteste: Isten nemcsak eljött közénk, 12.24
Erdő Péter szenteste: Isten nemcsak eljött közénk, de velünk is maradt
Jézus vállalta a mi didergő, kiszolgáltatott emberi életünket, hogy elvezessen minket a saját örök és boldog isteni életébe - hangsúlyozta Erdő Péter bíboros, prímás szenteste, a zsúfolásig megtelt budapesti Szent István-bazilikában bemutatott éjféli szentmisén.
*
1. ,,Gyermeket találtok pólyába takarva, jászolba fektetve" (Lk 2,12) - ezt a jelet adja az angyal a pásztoroknak. De hát miféle jelről van szó? Mi ebben a különös? A betlehemi születés hétköznapi, szegény története önmagában is két szálon fut. A nagyon is emberi, földhözragadt képet látjuk és a jelentést, az üzenetet, az isteni terv megvalósulásának eseményét fedezzük fel. Mert a pólya mutatja az újszülött ember gyöngeségét. És ebben mi mindnyájan egyformák vagyunk. Lehet, hogy a koraszülöttek még jobban dideregnek, de minden csecsemő arra szorul, hogy fölkarolják és betakarják. Salamon királyról olvassuk a Bölcsesség könyvében:
maroka, 2019. december 25. szerda, 17:17
Magyar Levente: a viski és a kárpátaljai magyarság rendületlenül őrzi a nemzetet megtartó lángot
A Huszthoz közeli szórványtelepülés zsúfolásig megtelt, nyolc évszázados, 800 férőhelyes templomában tartott hálaadó istentisztelet keretében mondott köszöntőjében Magyar Levente példaértékűnek nevezte, ahogy a szórványban élő viskiek és általában a kárpátaljai magyarok ragaszkodnak őseik hitéhez.

"Sok bizonyítékát látom Visken és Kárpátalján járva annak, hogy a magyarok őriznek egy olyan lángot, amely a nemzet más részeiben talán már gyengébben pislákol: a hagyománynak, hűségnek és istenfélelemnek egy olyan lángját, amely az egész nemzet megmaradásának elsődleges záloga" - mondta.

Az istenhit reményt adó, megtartó erejét hangsúlyozva a miniszterhelyettes, aki a 140 éves viski templomi orgona felújításának fővédnöke volt, kiemelte, a hit mellett nagyon fontos, hogy a magyarság minden körülmények között építkezzen, "építsen templomot, orgonát, parókiát, iskolát, óvodát, falut, várost, országot, hazát és nemzetet. Ha hitből és jó szándékból építkezünk, akkor meg fog segíteni bennünket az
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 15:22
Súlyemelő-vb - Thaiföldi csúcsverseny thaiok nélkül
A 193 országot összefogó IWF első embere hozzáfűzte, hogy ha van hazai résztvevő, zsúfolásig megtelt nézőtér előtt zajlott volna a vébé mind a tíz napja, mivel a súlyemelés az ázsiai ország legsikeresebb olimpiai sportága.

"Fájdalmas pont ez számunkra - jelentette ki Aján Tamás -, mert hiába kérték a thaiok a vb előtt többször is, hogy legalább egy versenyzőjük hadd indulhasson a pattayai világbajnokságon, erre fájó szívvel, de muszáj volt nemet mondanunk. A thai szövetséget fel kellett függesztenünk két évre, miután a vébét megelőzően 10 versenyzőjük 14 pozitív eredményt produkált."

Az IWF elnöke hangsúlyozta, hogy a doppingellenes szabályokat mindenkinek szigorúan be kell tartania. Hozzáfűzte: Thaiföldnek a tömeges lebukást követő eltiltása azért is vált elkerülhetetlenné, mert "nem veszélyeztethetjük a sportág olimpiai részvételét". Emlékeztetett arra, hogy az IWF-nek "nagyon fair megállapodása van" a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, és a világszövetség éppen az olykor fájdalmas
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:23
Önkormányzat 2019 - Cser-Palkovics: a kormánnyal együttműködve lehet eredményeket elérni a következő években
Szavai szerint a kormány korrekt módon járt el, amikor például az ellenzéki vezetésű Szeged számára is megteremtette a fejlesztési forrásokhoz való hozzájutást, de harmonikus együttműködésre, igazi közös gondolkodásra a kormánnyal a fideszes polgármesterektől és a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeitől lehet számítani.

A politikus úgy vélekedett, hogy hamis logikát követnek az ellenzéki pártok, amikor kampányukban nem az önkormányzatok kompetenciájába tartozó kérdéseket állítanak a középpontba.

Október 13-án nem országgyűlési választás, nem európai parlamenti választás lesz, hanem polgármestereket és önkormányzati képviselőket választunk - hangsúlyozta.

Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje azt hangoztatta, hogy Szombathelynek nem a kormánnyal való szembenállásra és vitákra, hanem nyugodt, békés fejlődésre van szüksége a következő öt évben is.

Programját pontokba szedve az önkormányzati utak és járdák rendbetételét, a tömegközlekedés korszerűsítését
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 22:03
Erdő Péter megáldotta a Boldog Ceferino Roma Misszió ......
Erdő Péter megáldotta a Boldog Ceferino Roma Misszió és Caritas Házat
............
Egy korábban szegényházként, majd kórházként használt épület felújításával elkészült Esztergomban a Boldog Ceferino Roma Misszió és Caritas Ház, ahol szociális szolgálatot és roma felzárkóztatást végez az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye. A cigány missziós központot augusztus 29-én, csütörtökön délután Erdő Péter bíboros, prímás a szentmisét követően áldotta meg.
Az esztergomi roma közösség örömünnepet ült augusztus 29-én. Erdő Péter bíboros megáldotta a felújított roma misszió - Cursillo-ház, tanoda, baba-mama klub - épületét. Velük ünnepelt a mellettük levő épületrészben elhelyezett - és velük szorosan együttműködő - karitászközpont is. Michels Antal, a roma misszió egyházmegyei felelőse pedig elmesélte nekünk, milyen út vezetett el a nagy napig.
Amikor a forgalmas út mellett, a kápolnával és a roma
maroka, 2019. augusztus 30. péntek, 17:04
In memoriam Havasmezői József 1950-2018
személyesebbé. A kávéházat ilyenkor megtöltik a családtagok, barátok, munkatársak, egyéb ismerősök. A polgármester úr vendégei között találunk egyetemi tanárt, piarista szerzetest, volt minisztert, zenészt, festőművészt, énekmondót, veterán alezredes ejtőernyőst, de orvost, ügyvédet, pénzügyi szakembert és vállalkozót is. A 2012.május 9-ei találkozó vendége dr. Székelyhidi László nyugalmazott belgyógyász, országgyűlési képviselő (1990-1994), a Mosonmagyaróvári 56-os Egyesület tagja volt. A kávéház zsúfolásig megtelt ismerősökkel,tisztelőkkel,volt kollégákkal, tagtársakkal. A beszélgetés elején a főorvos úr egy-egy fotó felvillantásával mesélt családjáról, gyermek- és diákéveiről, majd ízelítőt adott, a még cserkészként tanult dalaiból is. Orvosi diplomáját a Pázmány Péter Egyetemen szerezte meg. A fiatal orvost 1953-ban helyezték Mosonmagyaróvárra a katonai műszaki alakulathoz, mint honvédorvos. Az 1956.október 26-ai sortűz dörrenéseire dr. Székelyhidi László a műszaki laktanyából azonnal a helyszínre
azenujsagom, 2019. július 26. péntek, 06:15
Klasszikus és új művekkel várja a közönséget a jövő évadban a Vígszínház
A hagyományokhoz híven szerda délután a Vígmajálison Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója ismertette a 2019/20-as évad bemutatóit. A színház előtti tér zsúfolásig megtelt. Az évadismertető után a társulat művészei verses, zenés produkciókkal szórakoztatták a nézőket.

A Vígszínház társulata inspiráló, elgondolkodtató előadásokkal, nem szokványos, formabontó produkciókkal várja közönségét a jövő évadban - olvasható a színház MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A Vígszínház nagyszínpadán új zenés darab születik, A nagy Gatsby címmel. F. Scott Fitzgerald azonos című regénye színpadi változatának zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét és dalszövegeit Vecsei H. Miklós, a színpadi adaptációt ifj. Vidnyánszky Attila írta, aki az előadás rendezője is.

Szintén a nagyszínpadon láthatja a közönség Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét, Eszenyi Enikő rendezésében. A darabot mintegy húsz év után tűzi újra műsorra a Vígszínház.

Molnár Ferenc A
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 21:27
Árva gyermekek megsegítéséért hegedült Mága Zoltán Déván
és hogy az elmúlt két évben Budapesten az újévi koncerten és 2018. augusztus 21-én a Szent István-bazilika előtt tartott ünnepi díszelőadáson is szerepelhettek. A gyerekek nagy élménnyel beszéltek a téli és a nyári budapesti kirándulásról, és arról, mit láttak a magyar fővárosból, milyen élményt szereztek a koncerteken való fellépésükkel. A ferences rendi szerzetes külföldi elfoglaltsága révén nem tudott részt venni a koncerten, így a gyermekek tolmácsolták Böjte Csaba szívélyes üdvözletét.
A zsúfolásig megtelt katólikus templomban tartott hangversenyen részt vettek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában nevelkedő gyermekek is, és Mága Zoltán mindegyiküket megajándékozta csokoládéval, CD-vel, és a koncert teljes bevételét átnyújtotta az alapítvány számára. Ezenkívül a hegedűművész a közönség soraiban ülő minden jelenlévő vendégnek ajándék Best of Mága Zoltán CD-vel kedveskedett.
A koncert végén nemcsak a közönség érzékenyült el, hanem a fellépőművészek is, rendkívül megható pillanatokat
maroka, 2019. március 21. csütörtök, 21:15
1/28
Képek, videók
Idézetek..Márai Sándortól
mailona
2012. április 13. péntek, 17:58
Húsvétra Sándortól
csalogany13
2011. április 25. hétfő, 00:38
Idézetes kép Sándortól
csalogany13
2011. január 12. szerda, 18:19
85, Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:52
104. Szendrei Júlia.png
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:46
176. Szendrei Julianna.jp
dnemethk
2016. január 02. szombat, 23:22
216. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 22:49
217. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 22:49
496. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:18
497.Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:18
498. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:18
499. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:18
500. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:06
501. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:05
502. Szendrei Júlia.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 16:05
Címkék
ellenzéki vezetésű, magyar válogatott, biztos volt, együttes liberójátékosa, Salamon királyról, Vidnyánszky Attila, isteni terv, betlehemi születés, előadás alkalmával, magyar bajnok, Vízilabda Eb, országok osztoztak, következő években, darabot mintegy, beszélgetés elején, Mága Zoltán Déván,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.