Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:36 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A dió és a gránátalma - érdekesség
Semmi sem írja le jobban, milyen csodálatos a természet, mint az, hogy számos gyógyhatású táplálék kinézetre hasonlít a belső szervekhez.
Habár leggyakrabban az emberek azt gondolják, hogy csak a véletlen műve, és ezért nem is nagyon foglalkoznak vele, a dió érdekes, különleges alakja mégis hátborzongatóan emlékeztet a koponyára, amely körülveszi a zsírsavban gazdag, két agyféltekéből álló dió "agyat".

Érdekes, mert olyan, mintha az anyatermészet beleszőtte volna a metaforát, a többletjelentést és a magas fokú és bonyolult koevolúciós elméletet a dolgok természetébe.

A dióról köztudott, hogy aránytalanul nagy mennyiségben tartalmaz zsírsavakat, különösen EPA/DHA omega-3 zsírsav alapú alfa-linolén savat, amely szükséges az agy optimális egészségének fenntartásához. Továbbá közismert, hogy a dióban neuroprotektív vegyületek találhatóak, például a galluszsav, E-vitamin izomerek, melatonin, folsav és polifenolok.

Egy kicsit olyan, mintha a természet direkt próbálná felhívni
pacsakute, 2018. október 09. kedd, 19:24
4 élelmiszer, amely égeti a hasi zsírt
4 élelmiszer, amely égeti a hasi zsírt


Töltsd fel az éléskamrádat a következő súlycsökkentő ételekkel, amelyek nem csak az éhséghormonokat segítenek szabályozni, hanem laposabbá varázsolják a hasadat és energetizálnak is!

Hal

Szinte minden nap új tanulmány lát napvilágot a halfogyasztás egészségügyi előnyeiről. Az állatkísérletekből már az is kiderült, hogy az omega-3 zsírsavban hiányos étrend miatt az agy közepében lévő tobozmirigy megváltoztatja a melatonin termelését, amely a kielégítő alvásért felel. A kísérletben résztvevő omega-3 hiányos állatok nem aludtak a szokásos pihenőidejük alatt, pont úgy fel voltak pörögve, mint az álmatlanságban szenvedő emberek.

A zsírsavban gazdag étrend viszont fokozhatja a szív egészségét, csökkenti a demencia kockázatát és javítja a fogakat. Ami a fogyást illeti: számos omega-3-at hordozó étel fehérjében gazdag és eltelít.

Különösen ajánlott tehát a szardínia, lazac, laposhal, dió, lenmag és a sötét levelű
vorosrozsa66, 2018. május 22. kedd, 18:45
Ekcéma ellen természetesen
Az ekcéma manapság egyre több embert érint. Ennek oka lehet a stresszes életmódunk, a tisztítószerekben lévő káros anyagok és akár még a feldolgozott élelmiszerek is kiválthatják. A szteroidtartalmú kenőcsök pedig lehet, hogy használnak, de ezek nem tesznek jót a szervezetünknek. Azonban házilag mi magunk is készíthetünk ekcéma elleni kenőcsöt, amely nemcsak a viszketést csillapítja, de a kis hólyagok megjelenését is meggátolhatja. Aki hajlamos az ekcémára, fogyasszon minél több omega-3 zsírsavban gazdag táplálékot, mivel ezek jelentősen képesek a szervezetben kialakuló gyulladásokat lecsökkenteni. A tejtermékek is hajlamosíthatnak az ekcémára.

Ha ekcémás a bőre, akkor kerülje a hosszú és túl gyakori fürdőzéseket, mert ez is kiszáríthatja a bőrt, amely ugyancsak felerősítheti az ekcéma kellemetlen tüneteit. A napfény hatására D-vitamin termelődik a szervezetünkben, amely csökkenti az
pacsakute, 2018. április 06. péntek, 21:18
8 káros szokás, amitől hamarabb öregszel
figyelsz oda a magas vérnyomásodra
A magas vérnyomás miatt a vérerek veszíthetnek a rugalmasságukból, így a szívre még nagyobb munka hárul, hogy a keringést fent tudja tartani. Ha nem is lesz szívrohamod a magas vérnyomástól, az arcodon biztos, hogy meg fog látszani, hogy baj van.

2. Ha nem figyelsz oda az étkezésedre
Az egészségtelen anyagokat tartalmazó élelmiszerek túlzott fogyasztása árt a sejteknek, így egy idő után ennek nyoma is lesz. Igyekezz egészséges, vitaminokban, Omega 3 zsírsavban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszereket fogyasztani, és kerüld a feldolgozott ételkészítmények fogyasztását, amelyek tele vannak káros adalékanyaggal, amelyek többsége fel van tüntetve a termék címkéjén is. Ugyanakkor ha teheted, mindig reggelizz.

3. Dohányzás
A dohányzás káros hatásairól nem szükséges sok szót ejteni, hiszen amellett, hogy szinte az összes belső szervbe méreganyag kerül a füstölés által, még a sejtek is károsodnak, ezért a dohányzók körében hamarább
lovaszmarika, 2018. március 19. hétfő, 17:16
A kókuszolaj jótékony hatásairól gomba esetén
(más néven Candida) mikroszkopikus gombacsoportok alakítják ki, amelyeket Candida albicans-nak nevezünk. Ezek általában harmóniában élnek az ember immunrendszerével. Amikor azonban az immunegyensúly felborul bizonyos okok miatt, a fertőzés szétterjed és kialakulnak a különböző tünetek.

Miért használható hatékonyan a kókuszolaj a gombás fertőzésre?
Azért kiváló választás a kókuszolaj a gombás fertőzés kezelésére, mert rendkívül jó az összetétele. Az olaj gazdag három különböző típusú zsírsavban (laurinsav, kaprinsav és kaprilinsav), amelyek hatékonyan lépnek fel mindenféle gombás fertőzéssel, különösen a Candidás fertőzéssel szemben. Ezek a savak a legerősebb gombaölő anyagok, amelyek a természetben találhatóak, és mind megtalálhatóak a kókuszolajban. Emiatt természetes módon a kókuszolaj nagyon hatékony a gombás fertőzések kezelésében.

Hogyan hat?
A kókuszolaj gazdag különböző közepes láncú zsírsavakban, amelyek nem csak a gombák, de a baktériumok és vírusok ellen is jók.
pacsakute, 2018. február 04. vasárnap, 22:34
A dió igazi kincs a konyhában
Jótékony hatású egész szervezetünkre

A dió egyik legfontosabb téli termésünk és alapanyagunk. Egészségmegőrző szerepe kiemelkedő a hideg hónapokban, de bőrünk ápolására is használhatjuk.

A dió igazi csodaszer
A dió vagy diófa (Juglans) a diófélék vagy diófafélék (Juglandaceae) családjába tartozó nemzetség. Termésük diótermés, csonthéjashoz hasonló zárt kupacsú makk. Délkelet-Európától Japánig, Délkelet-Kanadától Kaliforniáig, délre Argentínáig előfordul. A Kárpát-medencében két fajtájával találkozhatunk gyakrabban, az egyik az ehető diót termő közönséges dió, a másik az Észak-Amerikából származó, Európában díszfaként ültetett, illetve néhol erdőgazdasági jelentőségű fekete dió.

Milyen betegségeknél jó a dió?

A dió gazdag omega-3 zsírsavakban és nagyobb mértékben tartalmaz antioxidánsokat más ételeknél - a dió rendszeres fogyasztása a szervezet működésének számos területén fejthet ki jótékony hatást.
A dió egészségmegőrző szerepe
anna4459, 2017. október 18. szerda, 08:41
Diófalevélről
A diófa gyógyító levelét a hajápolástól a bőrbetegségeken át a méregtelenítésig számtalan dologra javasolják. A természetgyógyászat számtalan jótékony hatást tulajdonít: vértisztítóként, gyomorerősítőként, emésztést segítőként (összehúzó hatása miatt enyhe hasmenésnél) valamint féreghajtóként tartják számon, emellett bőrproblémák, kiütések, ekcéma, fagyások ellen is javasolják. Magas vérnyomás, illetve aranyérbántalmakra is ajánlják, de borogató szerként mandula és szemgyulladásra is. A levél főzetét hajhullás ellen illetve hajszínezésre is használják, vidéken régebben még a lépfenét is a leveléből készített teával kezelték.
A levelek közel 10 százalékban tannint (csersavat) tartalmaznak, javarészt ellagitanninnal, aminek daganatellenes hatásáról jelenleg is folynak kutatások, valamint több mint 3 százalékban kvercetin és kempferol flavonoidokat, körülbelül 1 százalékban
gabfe, 2017. október 10. kedd, 17:47
Magas vérnyomás ellen -természetes megoldások
vérnyomásunkra is.

A kor előrehaladtával nagyobb esélyünk van arra, hogy a vérnyomásunkkal gondok lesznek. Ez legfőképpen a posztmenopauzába lévő nőkre érvényes. Azonban a rendszeres testmozgás, a gyaloglás, a séta nagyon jó hatással van a keringési rendszerre, így a vérnyomásra is.

A rendszeres lenmagfogyasztás csökkentheti a szisztolés vérnyomást a posztmenopauza időszakában azoknál a nőknél, akiknek a kórtörténetükben szerepelt valamilyen szívbetegeség. A lenmag gazdag omega-3 zsírsavban, amely magyarázatul szolgálhat erre a pozitív hatásra.

A rendszeres meditáció oldja a stresszt, így szabályozza a vérnyomást is. A pozitív gondolatok, ,,mantrák" is segíthetnek a vérnyomás csökkentésében, de a helyes légzés megtanulása is javíthat ezen az egészségügyi problémánkon.

Azok a táplálékok, amelyek flavonoidokat tartalmaznak, szintén a segítségünkre lehetnek a vérnyomás csökkentésében. Ilyen például a magas kakaótartalommal bíró étcsokoládé, de a bor, a
pacsakute, 2017. október 02. hétfő, 10:45
A diófa
A diófának nemcsak a termése, hanem a levele is többféleképpen felhasználható, áldásos hatásáról sokfelől hallani. Nézzük, valójában mi mindenre hívhatjuk segítségül!
A diófa gyógyító levelét a hajápolástól a bőrbetegségeken át a méregtelenítésig számtalan dologra javasolják. A természetgyógyászat számtalan jótékony hatást tulajdonít: vértisztítóként, gyomorerősítőként, emésztést segítőként (összehúzó hatása miatt enyhe hasmenésnél) valamint féreghajtóként tartják számon, emellett bőrproblémák, kiütések, ekcéma, fagyások ellen is javasolják. Magas vérnyomás, illetve aranyérbántalmakra is ajánlják, de borogató szerként mandula és szemgyulladásra is. A levél főzetét hajhullás ellen illetve hajszínezésre is használják, vidéken régebben még a lépfenét is a leveléből készített teával kezelték.
A levelek közel 10 százalékban tannint (csersavat) tartalmaznak, javarészt ellagitanninnal, aminek daganatellenes hatásáról jelenleg is folynak kutatások, valamint több mint 3 százalékban kvercetin és
horvathnemagdi, 2017. szeptember 23. szombat, 12:23
A porcsin
A járdaszegély repedéseiből kibuggyanó kövér porcsin vaskos hajtásait mindenki látta már. Legfeljebb nem tudtuk róla, hogy ehető, ráadásul finom!

A porcsin ízletes, könnyen szaporodó "gyom", amely igen gazdag omega-3 zsírsavban.

A kövér porcsin (Portulaca oleracea) igen elterjedt az udvarokban, kertekben, a konyhákban azonban kevésbé bejáratos növény, pedig egyaránt finom és rendkívül tápláló. Nevezik még kövérfűnek, kövérkének, poncsérnak, disznóorjának, főzelék porcsinnak, sőt még kövér lánykának is. A világ egyik leggyakoribb gyomfélesége. Bárhol megél, ahol a vegetatív időszak legalább két hónapig tart.

Egészen a legutóbbi időkig a porcsinkutatás annak kiirtására összpontosított. Pedig a növény terjedését, elszaporodását megállíthatjuk egy igen egyszerű és kézenfekvő módszerrel: együk meg! A porcsin meglepően ízletes, ennek köszönhetően aki egyszer megkóstolja, biztosan rendszeres
irmus, 2017. augusztus 17. csütörtök, 19:34
A dió a bélflórának is jót tesz
Egy a The Journal of Nutritional Biochemistry című online lapban olvasható kutatás kimutatta, hogy az étrendbe iktatott dió képes megváltoztatni a bél baktériumállományát, ezáltal egészségesebbé tenni a szervezetet.

A dió a bélflórának is jót tesz
Amint arról a kutatást vezető dr. Laury Byerley, a New Orleans Orvosi Iskola szakembere beszámolt, a diót régóta szuperételként tartjuk számon, mivel omega-3 zsírsavban, alfalinolén savban és rostban is gazdag, emellett nagyon magasa koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat. Most azonban ezek mellé még egy jó tulajdonság társult, a dió ugyanis a bél mikrobiótájára is pozitív hatással van.
h i r d e t é s
A kísérlet során a kutatók rágcsálók egy csoportjának az étrendjét dióval egészítették ki, és azt találták, hogy ezeknek a belében megváltozott a baktériumok száma és típusa, például megemelkedett a jótékony Lactobacillusok száma is. A baktériumok tehát a dió hatására
anna4459, 2017. augusztus 09. szerda, 11:55
Egyél kevesebbet, és gyorsabban lefogysz
hummuszt!

Humusz és zöldség - a legjobb párosítás! Egy-egy csík rostban és vitaminban gazdag zöldség tökéletes kísérője ennek a krémes, fehérjében gazdag csicseriborsópürének, amiből 2 evőkanál 2,5 gramm rostot tartalmaz. A humuszban az is jó, hogy rendkívül sokoldalú: nem csak mártogatósnak használhatod, salátaöntetnek, vagy akár szendvicskrémnek is kitűnő!

5. Csempéssz chia magot és lenmagot a müzlidbe!

Egy evőkanál lenmag nem elég, hogy 2,8 gramm rostot tartalmaz, de ráadásul az Omega-3 zsírsavban leggazdagabb növény a világon, ami köztudottan csökkenti a gyulladások, a szívbetegségek és a diabétesz kialakulásának kockázatát. Testvére, a chia mag szintén nagyon hasznos, ami számos kiváló élettani hatása mellett 5 gramm rostot tartalmaz evőkanalanként! Süthetsz velük péksüteményeket, adagolhatod salátához, sőt a chia magból készíthetsz pudingot is, vagy hozzádobhatod a reggeli müzlidhez.

6. Adj hozzá mandulát!

A müzlidet vagy az egyéjszakás zabkásádat
horvathnemagdi, 2017. június 15. csütörtök, 12:17
1/8
Képek, videók
Gránátalma .jpg
pacsakute
2018. május 22. kedd, 20:27
Gránátalmalé.jpg
pacsakute
2018. április 06. péntek, 20:49
Gránátalma-S-I.jpg
cserhat3
2017. november 23. csütörtök, 14:49
Gránátalma
sanci81
2017. április 30. vasárnap, 16:56
Gránátalma.jpg
pacsakute
2017. január 26. csütörtök, 18:08
Gránátalmafa
dandej
2016. december 02. péntek, 23:03
granatalma
dandej
2016. december 02. péntek, 22:56
Gránátalma virága
dandej
2016. december 02. péntek, 16:30
Gránátalma
irmus
2015. december 15. kedd, 05:49
granatalma2.jpg
lenke1964
2015. október 13. kedd, 08:11
belső szervek.gif
szidi001
2008. január 11. péntek, 11:16
Belső szervek
butababa
2006. szeptember 21. csütörtök, 17:08
véletlen nincs.jpg
sz719eszter
2018. április 30. hétfő, 16:17
1.Vak véletlen - v. 2..pn
anci-ani
2016. július 26. kedd, 10:35
Vak véletlen.jpg
anci-ani
2016. július 23. szombat, 13:41
Címkék
Délkelet-Európától Japánig, stresszes életmódunk, étrendjét dióval, ekcéma manapság, baktériumok száma, természetben találhatóak, fogyást illeti, belső szervekhez, pozitív gondolatok, kicsit olyan, baktériumok tehát, szív egészségét, ekcéma kellemetlen, vegetatív időszak, kísérletben résztvevő, kutatást vezető,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.