Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 17:01 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elhunyt Ennio Morricone Golden Globe-díjas olasz zeneszerző
Megdöbbenve értesültem, hogy a filmzene egyik legismertebb és egyik legnagyobb hatású alakja a kétszeres Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző Ennio Morricone ma hajnalban elhunyt. Nagy tisztelője vagyok a munkásságának számos művét játszottam és játszom a mai napig. A Mester tiszteletére és emlékére fogadják szeretettel a Volt egyszer egy Vadnyugat westernfilmhez írt zenéjét.

Ennio Morricone tiszteletére Zoltán Mága - Once upon a Time in the West - Volt egyszer egy vadnyugat

Videó

Nyugodjon örök békében Isten országába.
maroka, 2020. július 06. hétfő, 21:53
Öt bemutatót tervez a Budapesti Operettszínház a jövő évadban
be a nagyszínpadon Bozsik Yvette rendezésében. A János vitéz című produkciót is színpadra állító művész elmondta: az foglalkoztatja mostanában, hogyan tudja a szépséget megfogalmazni. A darabot a Szentivánéji álom című műhöz hasonlította, mint mondta, egy szép erdélyi tündérkertben képzelték el a teret és a jelmezeket is. Kiemelte: az előadásban komoly szerepe lesz a színház balettegyüttesének. Alkotótársként Krizsán Dániel és ifj. Zsuráfszky Zoltán koreográfus is részt vesz a munkában.

A mosoly országa című Lehár-operett premierjét 2021. január 29-én tartják. Mint a darabot rendező Stephen Medcalf videoüzenetében felidézte, korábban Marseille-ben dolgozott együtt az operettszínház főigazgatójával, aki a budapesti munkára felkérte. A mosoly országa magával ragadó mű, szórakoztató, teli látványos jelenetekkel, vidámsággal és szomorúsággal is - emelte ki a rendező, hozzátéve, hogy a darabban jól látszanak a nemzetiségi sztereotípiák és klisék veszélyei.

Március 26-i bemutatóval a Nine/Kilenc című
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 20:03
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
tisztuljon és szentelődjön meg, és ha szükséges - szűnjék meg. Megváltónk nagyon világosan tanított az Úri imádság első kérésében minket: ,,Szenteltessék meg a te neved" (Mt. 6: 9). Ezzel meghatározzuk célunkat és minden egyebet, ami nekünk feltétlenül szükséges ennek elérésében; ezzel imádságunk Isten dicsőségére és szentségére irányul, amelynek vissza kell tükröződnie mindenben, amelyben Ő kijelentette magát, és éppen azért az Ő nevének megszentelése miatt kívánjuk, hogy jöjjön el az Ő országa és legyen meg az Ő akarata, hogy legyen eledelünk és tartsa meg életünket, és bocsássa meg bűneinket. Az Isten magasztalására való állandó törekvés az az őszinteség, amely az Evangélium betöltése. Csak a bárhol és bármikor kifejeződni akaró értelmezés tölti meg fénnyel az egész testet és lelket. Isten által csak az ilyen imádság van irányítva.

b) Istenhez való imádságunk beszél a mi valódi törekedésünk állandóságáról. Nekünk Isten felé kell fordítanunk imádságainkat, azaz, úgy kell Reá
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Gárdonyi Géza munkássága
GÁRDONYI GÉZA MUNKÁSSÁGA

Gárdonyi Géza (Gárdony-Agárdpuszta, 1863. augusztus 3. - Eger, 1922. október 30.) író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja.
Egerben végezte el a tanítóképzőt, hat évig falusi tanító volt. Újságíró lett, egy ideig Pesten működött. 1897-től haláláig Egerben élt és dolgozott a világtól elzárkózva.
A polgárosodás híve, de kedvenc hősei a falu szegényei közül kerülnek ki. Azt vallja, amit Arany János: a nemzet a köznépből fölemelkedő, tehetséges emberek által formálódik.
Szenvedélyesen érdekli a nemzeti múlt, a falusiak élete és a nép nyelve. Stílusa egyszerű, könnyen érthető. Legszívesebben gyerekekről, fiatalokról ír - főleg történelmi regényeiben, akik a szegény nép soraiból küzdik fel magukat a művelődés révén. A magyar ifjúsági irodalom legjelentősebb alkotói közé tartozik.
Fejfájára végakarata
menusgabor, 2020. április 28. kedd, 21:00
Andrea Bocelli húsvétvasárnapi koncertje
Az egész világon hallgathatjuk Andrea Bocelli húsvétvasárnapi koncertjét az üres milánói dómból
A város és a székesegyház főpapjának meghívására a híres tenor énekel a milánói dómban, a koncertet élő közvetítéssel április 12-én 19 órakor az egész világon lehet hallgatni. Különleges alkalom, imádság és zene egyszerre, Jézus feltámadásának napján, hogy reményt adjon ennek a szenvedő világnak.
z üres székesegyházban csendülnek majd fel a keresztény ihletésű áriák. ,,A dóm üres lesz, de élő adás segítségével a hangját odaajándékozzuk az egész világnak. Biztos vagyok benne, hogy Bocelli különleges hangja ölelés lesz, ami annyira hiányzik nekünk ezekben a napokban, egy erős, rendkívüli ölelés, amely képes megmelengetni Milánó, Olaszország és az egész világ szívét" - nyilatkozta Giuseppe Salai, a város polgármestere. Andrea Bocelli, aki ingyen vállalta a koncertet, így válaszolt: ,,Azon a napon, amelyen az életbe vetett bizalom győzelmét ünnepeljük, megtisztelve és boldogan mondok
maroka, 2020. április 09. csütörtök, 07:10
Színházi világnap - A Magyar Teátrumi Társaság is üzenetet tett közzé
A üzenetet Trill Zsolt színművész, a Nemzeti Színház tagja olvasta fel és a Youtube-on tették közzé.

Mint az üzenetben elhangzik, színházi elődeink a társadalmi felelősséget is mélyen átérezték és tanúsították, így az 1848. március 15-i félbeszakadt Bánk bán idején, az I. világháború front- és hadifogoly színházaiban, a sebesültek megsegítésére tartott estélyeken. Tanúsították a második világégésben lebombázott színházak akár saját kezű újjáépítésével, az 1956-os forradalomban és az 1989-90-es eseményekben való bátor kiállásukkal.

Az üzenet arra hívja a figyelmet, hogy a színházak a mostani embert próbáló időszakban is józanul helyt állnak, felismerve, hogy néha az a felelős döntés, ha a színház bezárja a kapuit. Sokan közülük türelemre, egymás iránti felelősségvállalásra, otthonmaradásra biztatták nézőiket, miközben tudták azt, hogy az elmaradt előadások számukra súlyos bevételkiesést okoznak.

Egyre több színház, zenekar interneten közvetít, enyhítve az emberek kényszerű
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:01
Domahidi Klára versei
DOMAHIDI KLÁRA VERSEI

Domahidi Klára ( Marosvásárhely 1969. december 18. - ) Marosvásárhelyen született, Tiszalúcon nőtt föl, s itt él ma is. A miskolci Herman Ottó Gimnáziumban érettségizett, majd Sárospatakon tanítói diplomát szerzett. 2000 óta ír verseket és prózákat. Festészettel és fotózással is foglalkozik. A tokaji Váci Mihály Irodalmi Körnek és a Magyar Alkotók Internetes Társaságának a tagja.

RólamGyermekek számára írt versei

Isten kegyelméről szóló versei
menusgabor, 2020. március 05. csütörtök, 22:00
Holnap Szent Bálint ünnepén elkezdhetnénk
belétek, és gondoskodom róla, hogy parancsaim szerint járjatok, törvényeimet megtartsátok és meg is cselekedjétek" (Ez 36,26-27). A Lélek úgy vesz körül minket, mint a levegő, amit belélegzünk, vagy ahogy tengerben a víz a halakat. Itt van, körülölel, átkarol... Isten szeretetét hozza közelembe. "Veled vagyok... melletted állok... hátulról támasztalak... előtted haladok... mindennap, a világ végéig".
A betlehemi csoda közénk hozta Istent, de a pünkösd most a szívedbe hozhatja. Isten Országa Jézus tanítása szerint "bennünk van". Figyelmességetekre, érzékeny lelketekre van szüksége ahhoz, hogy szívetekbe lépjen. Igen, jöjj, költözz hozzánk, élj bennünk, Szentlélek!
Figyelek az Úrra? Érzékeny vagyok indításaira, sugallataira? Elég alázatos vagyok, a csend barátja? Hogy vagyok az előzékenységgel? Bűnbánat, elfordulás a bűnöktől... fokozatos odafordulás a Szentlélekhez - ez jelenik meg cselekedeteimben?
Az imabeszélgetésben kérjétek az Urat, hogy szíveteket fordítsa
suzymama, 2020. február 13. csütörtök, 08:58
Rőmer Ottó népzenész ad koncertet a Hagyományok Házában
Rőmer Ottó Európa szinte minden országában turnézott már, emellett Egyiptomban, Dél-Koreában, Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban, Argentínában is fellépett Morotva nevű együttesével. Népzenei és klasszikus zenei pályafutása kiemelkedő, a koncerten barátaival és tanítványaival, szintén elismert muzsikusokkal lép színpadra - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint Rőmer Ottó a Hagyományok Háza színpadára olyan tanítványaival érkezik, mint Molnár Péter, a Herczku Ági és a Banda nagybőgőse vagy Barcza Zsolt, a Csík Zenekar cimbalmosa, harmonikása. Rőmer Ottó több tanítványa mellett fia, a Birminghami Szimfonikus Zenekar brácsa-szólamvezetője, Rőmer Ádám és a művész népzenetanár-etnográfus lánya, Kompár-Rőmer Judit is színpadra lép a koncerten.
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 07:05
Életünk zeneműve
,,Elment onnan... egy puszta helyre egyedül" (Mt 14,13)

Nincs hang a zenei szünet alatt, de a szünet része a zenei műnek. Életünk melódiájában a zene itt és ott fel van osztva szünetjelekkel. A szünetek alatt ostoba módon azt hisszük, hogy elérkeztünk a zenemű végéhez. Hasonló módon küld Isten nekünk kényszerpihenést azáltal, hogy betegséget enged ránk meg kiábrándító terveket ad és kudarcba fulladt erőfeszítéseket. Életünk zeneművében hirtelen szünetet parancsol, és panaszkodunk, hogy elnémult a hangunk. Szomorkodunk amiatt, hogy a mi részünk hiányzik abból a zenéből, ami folytonosan fölszáll Teremtőnk fülébe. Mégis, miként olvassa a zenész a szünetjeleket? Számolja az ütemet tántoríthatatlan pontossággal, és lejátssza a kottákat bizalommal, mintha nem is lettek volna benne szünetjelek.
Isten nem terv nélkül szerzi életünk zeneművét. A mi részünk az, hogy tanuljuk meg a dallamot, és ne keseredjünk el a szünetek alatt. Azok nem azért vannak, hogy átugorjunk fölöttük vagy
kalmanpiroska, 2020. január 22. szerda, 14:30
Egyedülálló műsorral aratott sikert a Zeneakadémia és a Rádiózenekar újévi koncertje
Kiemelte: nagyon jó volt a teltházas koncert közvetítésének nézettsége, az Eurovízió 13 országa jelezte, hogy átvenné az újévi koncertet. Tekintettel a hazai és a nemzetközi érdeklődésre, komoly előkészületekkel állnak neki a jövő évi koncertnek. Emlékeztetett arra, hogy a hagyományteremtő újévi koncert jegybevételét a közmédia a Jónak lenni jó! kampány idei kedvezményezettjének, a koraszülött mentő Peter Cerny Alapítványnak ajánlotta fel. Az eseményt a Bartók Rádió és az M5 kulturális csatorna közvetítette.

Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora azt emelte ki, hogy valódi újévi köszöntés valósult meg január 1-jén, amikor egy nagy tradíció a fiatalok lendületével és tehetségével ötvözve mutatott be egy teljesen egyedi műsort. A hangversenyt az újjászületés, az öröm és az ünnep hangulata járta át - mutatott rá, kiemelve: a műsor is teljesen egyedülálló volt, szerkezetében is nagy ívben, szünet nélkül zajlott.

Hozzátette: a program egyediségét mutatja, hogy a magyar zenére, a kiváló magyar zenei
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 15:21
Elhunyt Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas karnagy
.............
Életének 96. évében elhunyt Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerző, énektanár, karnagy, a Nemzet Művésze, az MMA rendes tagja - adta hírül közösségi oldalán Mindszenty Zsuzsánna karnagy, a KÓTA elnöke.
Szőnyi Erzsébet 1924. április 25-én született Budapesten. Egyetlen gyermekként, művészetkedvelő környezetben nevelkedett. Édesapja, Szőnyi Jenő bank tisztviselő volt, de szabadidejében szívesen rajzolt, festett és gyakran énekelt otthon az édesanya, Piszanoff Alice zongorakíséretével. Szőnyi Erzsébet a zongoratanulást korán kezdte, Benczúr Gyula unokahúga, Benczúr Aglája volt segítője.
A Szilágyi Erzsébet Leánygimnáziumban énektanára, Sztojanovics Adrienne korának legkiemelkedőbb pedagógusa volt, tanítási módszerében főszerepet kaptak a népdalok. Megismerte Kodály kórusműveit, rajongott értük és csodálatos energiával, meggyőződéssel és zenei hozzáértéssel tanította be
maroka, 2019. december 28. szombat, 10:49
1/67
Képek, videók
250px-Ennio_Morricone_ Can
sarkadykati
2014. február 18. kedd, 07:41
MORRICONE-Harmonica/ Man
sarkadykati
2013. október 26. szombat, 11:48
Ennio Morricone zeneszerz
magdi53
2007. május 23. szerda, 04:47
globe008.gif
sz719eszter
2017. augusztus 29. kedd, 13:57
GLOBE44.gif
menusgabor
2015. szeptember 23. szerda, 21:43
globes-globes-christma s-5
yvett789
2014. december 25. csütörtök, 19:04
Canary Globe Flower.jpg
durcimarcika
2014. október 11. szombat, 17:50
2014 év Golden Globe legs
pacsakute
2014. április 15. kedd, 21:07
webshop_globe_table.pn g
gaborbosnyak
2013. október 07. hétfő, 00:24
Globebus I 008 (2013) -7.
farkas1945
2013. szeptember 08. vasárnap, 11:46
Globebus I 008 (2013) -6.
farkas1945
2013. szeptember 08. vasárnap, 11:46
Globebus I 008 (2013) -5.
farkas1945
2013. szeptember 08. vasárnap, 11:45
Globebus I 008 (2013) -4.
farkas1945
2013. szeptember 08. vasárnap, 11:45
Globebus I 008 (2013) -3.
farkas1945
2013. szeptember 08. vasárnap, 11:45
Globebus I 008 (2013) -2.
farkas1945
2013. szeptember 08. vasárnap, 11:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.