Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 20:32 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lombardiai helyzetjelentés: - korona vírus
Elfogytak a védőmaszkok, sorra maradnak el a rendezvények.
Hiánycikk a védőmaszk és a kézfertőtlenítő, elmaradnak a tömegeket vonzó rendezvények, például a misék. A koronavírus egyik olaszországi gócpontjának számító, Lombardia régióhoz tartozó Manerba del Garda településen élő, zalai származású Kovács Krisztina mesélt nekünk az ott töltött mindennapokról.
- A zalaegerszegi születésű hölgy az ezredfordulót követően, Teskándról költözött a férjéhez Olaszországba. Közel húsz éve él a Lombardia régióba tartozó, Brescia megyében található, közel 5 000 főt számláló Manerba del Gardában.
Az első két olaszországi új koronavírus-fertőzést egy kínai házaspárnál diagnosztizálták, akik Rómában turistáskodtak. Azóta több mint 300 fő fertőződött meg. A kedden este kiadott közlemény szerint eddig 322 fertőzött személyről van tudomás Olaszországban. Ebből 114-en vannak kórházban, 35-en az intenzíven. A többi 162 fertőzött a saját otthonában van karanténban. Az eddigi 11 halott mind komoly, krónikus
maroka, 2020. február 26. szerda, 16:18
Újabb egyéni csúcsot futott Szűcs Valdó
A fedett pályás szezonban remeklő Szűcs Valdó 7.57 másodperces egyéni csúccsal nyerte meg a férfi 60 gátat a lengyelországi Lódzban rendezett nemzetközi atlétikai viadalon.
.....................
A magyar szövetség Facebook-oldalának rövid híradása a zalaegerszegi születésű sprinter eredményével kapcsolatban azt emelte ki, hogy az már csak négy századdal marad el Baji Balázs országos csúcsától.
Szűcs idén versenyről versenyre egyre jobb időket ért el, tavalyi 7.69 másodperces egyéni rekordján múlt kedden Düsseldorfban javított 7.62-re, majd szombaton Torunban 7.59-et ért el, amin kedd este Lódzban további két századot faragott.
maroka, 2020. február 12. szerda, 16:12
Pozsgai Zsolt és a Kassai Thália Színház kapja idén a Madách-díjat
a Madách-ünnepségen adnak át. Ezt az elismerést olyan, Balassagyarmathoz kötődő képzőművészek kapják, akik alkotásaikkal országos és nemzetközi elismerést szereztek.

A központi ünnepségen, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban Skuczi Nándor, a megyei önkormányzat elnöke adja át az ez évi Madách-díjakat.

A méltatás szerint a pécsi születésű Pozsgai Zsolt író, színházi és filmrendező, producer 1996-ban Magyarországon elsőként állította színpadra Madách Imre Férfi és nő című drámáját a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. 2008-ban, Az ember tragédiája bolgár fordításának megjelenése idején nagy sikerű beavató előadást rendezett Szófiában. Dramaturgként vett részt Az ember tragédiája azeri fordításában, és jelenleg tárgyalásokat folytat a mű bakui bemutatásáról. Több tanulmányt publikált Madách elfelejtett drámai műveiről színházi szaklapokban a kilencvenes években.

Az 1969-ben alakult, 1990-től önálló Kassai Thália Színház nemzetiségi színház, de Szlovákia magyar közössége mellett minden
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 11:41
Színház, néptánc komolyzene és dzsessz a nagykanizsai tavaszi fesztiválon
Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című műsora szerepel nyitányként, a sokszínű tánckavalkádot természetesen élő zenei kísérettel mutatják be a közreműködők.

Három színházi estre is várják a közönséget, elsőként Gogol monodrámájára, az Egy őrült naplójára, amelyet Bodó Viktor rendezett és Keresztes Tamás ad elő. Először vendégszerepel Nagykanizsán a szombathelyi Weöres Sándor Színház, amely a Mohácsi János által színpadra állított A falu rossza című népszínművel mutatkozik be. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című, Besenczi Árpád által rendezett vígjátékát viszi el Nagykanizsára.

A dzsesszkedvelőknek két programot is kínálnak, elsőként egy Gershwin-estet, a szerző születésének 120. évfordulójához kapcsolódva, Karosi Júlia kvartettjének feldolgozásaival. A helyi művészeti életet képviseli a Kanizsa Big Band, amely vendégként az énekes Pecze Zsófiával és a trombitás Pecze Balázzsal együtt lép majd színpadra.

A barokk és reneszánsz
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 12:32
Médiatanács: 78,8 millió ismeretterjesztő filmekre, 74,6 millió rádiós műsorokra
A testület e heti üléséről az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a Magyar Média Mecenatúra Program Kollányi Ágoston-pályázatának idei második fordulójában odaítélt támogatással Mosonyi Szabolcs is újabb részt forgathat a "Vad" filmekhez Vad erdők, vad bércek címmel, amelynek központjában az európai hiúz áll majd.

Simonyi Balázs egy elismert magyar állatorvos és egy önkéntes görög állatvédő madárkórházainak kihívásait mutatja majd be. A kőbaltás ember harmadik epizódjának elkészítésére kapott támogatást Gauder Áron; a film alkotói ezúttal Tatán kutatják fel egy valamikor mamutra vadászó neandervölgyi törzs mindennapjait - tudatták.

A tájékoztatás szerint folytatódhat Jankovics Marcell hazai szenteket bemutató sorozata is; ezúttal azt a tucatnyi külföldi származású szent papot ismerhetik meg a nézők, akik élen jártak a magyarok - elsősorban a fejedelem és udvara - megtérítésében, köztük a Géza fejedelmet megkeresztelő cseh Szent Adalbertet, a Szent Imre nevelőjeként ismert velencei
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 14:02
Orbán: egyedülálló lesz a zalaegerszegi tesztpálya
akarjuk mozgósítani, nem akarunk bevándorlókat, migránsokat". A mi szemünk előtt egy teljesítményre, munkára, innovációra és hagyományos értékekre épülő európai jövő áll, meggyőződésünk, hogy egy ilyen Európában mi magyarunk helyt tudunk majd állni - fogalmazott Orbán Viktor.

Vigh László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, a pálya miniszteri biztosaként arról beszélt, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt jelentette be a kormányfő a Műegyetemen tartott, a Jövő autói című konferencián a zalaegerszegi járműipari tesztpálya építését. Hangsúlyozta, hogy a tesztpálya kapcsán a hazai ipar, a felsőoktatás, a kutatás-fejlesztés a szakmai értelmiséggel "Magyarország járműipari Szilícum-völgyét" teremtheti meg.

Balaicz Zoltán(Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere azt emelte ki, hogy a városban 2015-ben 1800 új munkahely jött létre, tavaly további 1200-zal nőtt az álláshelyek száma, idén pedig a vállalkozások jelzései és a befektetői tárgyalások alapján várhatóan újabb ezer munkahelyet hoznak
velemenyezd, 2017. május 19. péntek, 13:32
Eszenyi Enikő estjével indul az Egerszegi Páholy műsora
ismertette Karáth Anita, a programsorozat háziasszonya.

Májusban Sebestyén Márta és a Zala zenekar lesz az Egerszegi Páholy vendége. A Kossuth-díjas művész előadásában a tradicionális magyar hangok és más népek dalai is elhangzanak. A zalai népzenészek alkotta csapat célja a Zala megye, vármegye zenei hagyományinak ápolása, a zenekar 2007-ben alakult meg, nevüket - Zala zenekar - 2011-óta viselik - emelte ki Karáth Anita.

Az ősz második hónapjában a zalai születésű Bödőcs Tibor mutatkozik be a zalaegerszegi közönségnek. A beszélgetésen sok kulisszatitok is szóba kerül majd, az est háziasszonya egyebek mellett arról is kérdezi, miként áll össze egy műsor, mi zajlik a színfalak mögött. A rövidesen megjelenő, irodalmi paródiákat tartalmazó önálló kötetét Szálinger Balázs ajánlja a közönség figyelmébe - ismertette az est részleteit Karáth Anita.

Az Egerszegi Páholy sorozatot Mucsi Zoltán és Scherer Péter közös estje zárja novemberben. A színművészek felidézik több mint két évtizedes barátságuk
velemenyezd, 2017. február 27. hétfő, 13:12
A magyar kultúra napja - Programok Zala megyében
leánykara ad koncertet.

Január 22-én, a gálaesten adják át a Kultúra Mecénása Díjat a Hevesi Sándor Színházban, január 23-án pedig Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter zsűrizett képeiből nyílik sajtófotó-kiállítás a kőszínház előcsarnokában.

A Zala Megyei Levéltárban a Zalai évszázadok című kiadványt mutatják be január 23-án. A tanulmánykötetet a középkortól kezdve a 20. század közepéig foglalja össze a megye történetét.

A Göcseji Múzeum Kisfaludi teremében Paksa Katalin, a zalaegerszegi születésű Széchenyi-díjas népzenekutató a Muravidéki magyar népzene címmel tart előadást január 24-én. A rendezvénysorozathoz kapcsolódva mutatják be a múzeum képzőművészeti gyűjteményének új műtárgyait: Léránt Zoltán zalaegerszegi festőművész öt akvarelljét és Pataky Andor kerámia kisplasztikáját - közölte az MTI-vel Szényi Krisztina, az intézmény kommunikációs munkatársa.A nagykanizsai rendezvények január 18-án kezdődnek el. A Magyar Plakát Házban szerdán mutatják be Markó Imre Lehel
velemenyezd, 2017. január 16. hétfő, 17:42
Új műtárgyakkal gazdagodott a Göcseji Múzeum
A Zalaegerszeg határában 1922-ben létrehozott Magyar Királyi Internálótábor foglyának emlékkönyvét egy aukciós portál kínálta eladásra - mondta el Béres Katalin történész a szerdán, a műtárgyakat bemutató sajtótájékoztatón.

A Tanácsköztársaság bukása után a zalaegerszegi fogolytáborban őrizték azokat az embereket, akiket az új hatalom veszélyesnek tartott: volt vezetőket, azok rokonait, hozzátartozóit, a falusi és városi direktóriumok egykori tagjait, a Szovjetunió területéről visszatérő hadifoglyokat. Az internálótáborban 1921-ben és 1922-ben több mint 2 ezer embert tartottak fogva, a rabok fele köztörvényes bűnöző volt. A Szovjetunóval történt hadifogolycsere-egyezményt követően a táborlakók száma folyamatosan csökkent - idézte fel Béres Katalin.

Hozzáfűzte: a múzeum tulajdonába került emlékkönyvet egy Fazekas Dezső nevű - valószínűleg baloldali érzelmű fogoly - vásárolta. A könyvecske borítóján a tábor őrtornyát és barakkjait ábrázoló képet rajzoltak, belső lapjain a színházat és a
velemenyezd, 2016. június 22. szerda, 12:52
Zalaegerszegen őrzik Kisfaludi Strobl Zsigmond II. Erzsébetről készült szobrait
találhatók.

Az életnagyságú, bronzszínűre festett gipsz mellszobor 1936-ban készült és jelenleg is megtekinthető a múzeumban. Leírása szerint tízes évei elején járó kislány mellképe, akinek ruhája egyszerű, gallér nélküli. Fejét enyhén balra fordítja, figyelmesen előre tekint, arca széles, szája keskeny. Nyakig érő, hullámos haja dús és tömör, jobboldalt elválasztott, elöl ferdén a homlokára fésült.

A porcelánból készült, 45 centiméteres lovas szobrot 1937-ben alkotta Kisfaludy, ez a szobra a zalaegerszegi látványraktárban tekinthető meg. A múzeumi tárgyleírásban az áll: nyugodtan álló lovon, lovaglóruhában, a fején zsokésapkával ül a fiatal, tizenegy éves hercegnő. Lába a kengyelben van, két kezével a gyeplőt fogja, előre néz. Lova a fejét kissé jobbra fordítja, farka a földet söpri.

A Zala megyei Alsórajkon született szobrászművészről a Göcseji Múzeum honlapján található kislexikon megjegyzi: Kisfaludi 1932 és 1938 között az év középső hónapjait Londonban töltötte, ahol önálló műtermet
velemenyezd, 2016. április 27. szerda, 14:01
Újra Zalaegerszegre igazolt a puskás Somogyi Péter
A zalaegerszegi születésű puskás a sajtótájékoztatón azt mondta: 16 év után versenyez majd ismét zalaegerszegi színekben, s most ahhoz a ZTE Sportlövész Klubhoz igazolt, melynek 2011-ben az egyik alapítója is volt, jelenleg pedig ennek alelnöki tisztét is betölti.

"Olyan klubot szeretnénk működtetni, amiben nem a nagy létszám, hanem a minőség és az eredményesség számít" - fogalmazta meg. Hozzátette, egyik büszkesége a tanítványa, a serdülő korú Kurucz Máté, aki tavaly szinte minden versenyt megnyert, amelyen indult, az országos bajnokságon pedig ezüstérmes lett.

A 32 éves Somogyi emlékeztetett rá, hogy 12 év elteltével idén ismét Magyarországon, Győrben lesz a légfegyveres Európa-bajnokság, s ő mindenképpen szeretné biztosítani helyét a csapatban, a kontinensviadalon pedig jó eredmény elérésében bízik.

Balaicz Zoltán polgármester a városvezetés nevében örömmel üdvözölte a sportlövő hazatérését, illetve az önkormányzat nevében is támogatásáról biztosította. Mint mondta: miután ez a
velemenyezd, 2016. január 20. szerda, 14:32
Szalay Annamáriáról neveztek el díjat a zalaegerszegi Göcsej Filmszemlén
Frauenhoffer Márta elmondta: idén 44 pályaművet küldtek be a jelentkezők a sorrendben 11. alkalommal megszervezett zalai filmfesztiválra, amelyet kezdetektől támogatott az NMHH és a szervezet elődje, illetve zalaegerszegi születésű egykori elnöke, Szalay Annamária. A szervezők úgy gondolták, valamilyen formában szeretnének megemlékezni erről a gesztusról, ezért döntöttek a Szalay Annamária-filmdíj megalapításáról, amelyet most először adtak át a hét végén tartott fesztiválon.

A Németh János Kossuth-díjas keramikusművész által készített emlékplakettet a rendezvény fődíjaként a Debrecen Városi Televízió Kft. Kossuth papja című filmje nyerte el. A dokumentumfilmek kategóriájában László Gábor: Ez volt a sorsom... című alkotása lett az első, a kisjátékfilmek között Helmeczi Benjamin: Az utolsó levél című műve végzett az élen, a filmetűdök között pedig Varga Árpád Zsolt: Control (of death) címet viselő munkája nyert.

Zsűritagként András Ferenc és Koltay Gábor filmrendező, valamint Szaknyéri András,
velemenyezd, 2015. október 12. hétfő, 21:14
1/3
Képek, videók
Krisztina Kovács.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:59
KOVÁCS KRISZTINA.jpg
erzsi01
2010. szeptember 12. vasárnap, 12:53
Kovács Krisztina.jpg
picurcica
2009. december 29. kedd, 20:38
20130722-tomegek-a-buc khi
agica2004
2013. július 25. csütörtök, 22:45
tömegek
lovaszmarika
2012. január 28. szombat, 18:39
az egyik.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 11:15
a boldogság egyik.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 10:45
Az egyik szárnya
wob
2018. július 21. szombat, 10:20
Az orvos egyik fő feledat
irmus
2018. július 19. csütörtök, 15:55
az egyik legjobb dolog.jp
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 08:19
az élet egyik.jpg
sz719eszter
2018. április 24. kedd, 16:22
egyik.jpg
sz719eszter
2018. március 17. szombat, 11:49
az egyik szemem sír.png
chillik
2017. december 05. kedd, 14:15
Smile...egyike kedvenceim
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 12:43
Egyik üzletember
furaila
2017. július 20. csütörtök, 22:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.