Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:16 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Roppanós karfiol fűszeres palacsintatésztában sütve:
nem kell hozzá sok olaj

Ha szereted a bundás ételeket, de a hús helyett szívesebben ennél zöldségeket, süss karfiolt palacsintatésztában!



A karfiolhoz télen is egyszerűen hozzájuthatsz, olcsó és nagyon egészséges. Szükség is van ilyenkor a vitaminpótlásra. Készítsd el minél többféleképpen. Palacsintatésztában sütve legalább olyan jó, mint rántva. Minél kisebbre vágod a zöldséget, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz. Fontos, hogy legyen jó sűrű a tészta.

Karfiol palacsintatésztában

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej karfiol
15 dkg liszt
1.5 dl tej
1 db tojás
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és keresztben vágd mutatós szeletekre. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három-öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Törölgesd is át papírtörlővel. A
suzymama, 2019. január 12. szombat, 10:42
Ropogós csirkeszárnyak steakburgonyával és mártogatóssal
szárnyak pácolódtak, a sütőt előmelegítettem 200 fokra és előkészítettem a steakburgonyát.
5. A csirkeszárnyakat 200 fokon sütjük 35 percig, majd 220 fokon pirítjuk meg a tetejét 10 perc alatt.

Steakburgonya:
5 nagyobb burgonya
1 ek mustár
6 ek olaj
2 zúzott fokhagyma gerezd
1 tk rozmaring
1 ek sült csirke fűszerkeverék


1. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és hasábokra vágjuk.
2. Az olajat összekeverjük a mustárral, a fokhagymával, rozmaringgal, sóval.
3. Egy fém tepsibe tesszük a burgonyákat és leöntjük a keverékkel, addig kutyuljuk fakanállal, amíg mindegyiket egyenletesen bevonja.
4. A végén meghintjük a fűszerkeverékkel.
5. Előmelegített sütőben 220 fokon sütjük 35-40 percig, néha meg lehet kevergetni fakanállal.
Mártogatóssal magában is isteni.

Mártogatós:
2 dl tejföl
1 tk pirosarany
1 tk mustár
3 zúzott fokhagyma gerezd
fél citrom leve
őrölt
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:48
Bihari töltött káposzta
Bihari töltött káposzta

Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús,
1 fej édes káposzta,
fél tasak gyorsrizs,
20 dkg füstölt kolbász,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só, bors, pirospaprika.

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk. A káposztát egy
edénybe helyezve vízzel felöntjük és 6 percig 500 W-on pároljuk. A 10 külső levelet lefejtjük a
fejről és a többit félretesszük. A darált sertéshúst, a rizst, az apróra vágott vöröshagymával,
a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összegyúrjuk. Az így kapott masszát a káposztalevelekbe tekerjük, és egy edénybe rakjuk. Vizet öntünk alá és a maradék káposztát, valamint a 20 dkg füstölt kolbászt belevagdaljuk. Az edényt letakarjuk és 25 percig 500 W-on főzzük. A készülékből kivéve egyenletesen ráöntjük a tejfölt és további 3 percig 500 W-on összefőzzük.
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:21
Fenséges fokhagymás, fűszeres burgonya!
Fenséges fokhagymás, fűszeres burgonya! Készíts egy óra alatt fenséges köretet bármilyen hús mellé!



Könnyen elkészíthető és az íze egyszerűen csodás. Mikor valami finomságot készítenél, próbáld ki ezt a receptet. A csodás ízével biztosan nem tud majd betelni a család!
Hozzávalók:

1 kg burgonya
70 ml olaj
fél teáskanál őrölt kömény
6 gerezd fokhagyma

negyed teáskanál őrölt bors
újhagyma szára, petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Tetszés szerint meg is lehet hámozni. Egy konyharuhára tesszük, hagyjuk megszáradni. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, a burgonyára öntjük. Összekeverjük, hogy mindenhol érje és sütőpapírral bélelt tepsire
vorosrozsa66, 2018. július 04. szerda, 17:56
Paradicsomos cukkinikrém télire, ha ezt megkóstolod, többé n
Link



Padlizsánkrém

Akkor szedjük, ha a sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű.Fogyasztható, paradicsommal, lila hagymával, erős paprikával. Hozzá...
Tovább: lásd Link



Padlizsánkrém alaprecept

A padlizsánt a sütőben héjában megsütjük, majd meghámozzuk, műanyag késsel apróra vágjuk, és megmérjük. Sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával,...
Tovább: lásd Link



Almaszörp recept - 100%-os frissítő almaszörp

Egyszerű, nagyszerű és finom :) Egy élmény! Hozzávalók: 3 kg alma, ahány liter az almalé, annyi mokkáskanálnyi szalicil és annyi kiló cukor. Megmossuk...
Tovább: lásd
menusgabor, 2018. június 28. csütörtök, 16:30
Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal
Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal - nagyszerű recept

Fincsi és egyszerű recept, pikk-pakk összedobható, a húsok ettől lesznek igazán csodásak!

Hozzávalók:

1,5 dl natúr joghurt
3 evőkanál majonéz
2 teáskanálnyi édes mustár
1 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma
1 maréknyi friss bazsalikom
1 teáskanálnyi curry
só, bors


Elkészítése:

A joghurtot és a majonézt jól összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlét is, majd a fűszereket is beledolgozzuk. A zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott bazsalikomot is belekeverjük. Összedolgozzuk és egy tálkába tesszük, fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt, húsok mellé kínáljuk.
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:52
Mustáros-hagymás flekken, sült cukkinivel és fóliás burgonyá
HOZZÁVALÓK
1 kg sertéstarja, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál mustár, 4 db (kisebb) cukkini, 4 db (nagyobb) burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg petrezselyem, só, bors, olaj

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk.

Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal.

Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.

Közben megmossuk a burgonyákat és besózzuk őket.

Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket.

Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is.

A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk.

Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.



Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. május 16. szerda, 23:02
Cukkinis sült csirkecomb
HOZZÁVALÓK
4 db csirkecomb, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 levél zsálya, 4 kiskanál mustár, 1 kiskanál méz, 1/2 dl olaj, 3 dl zöldségleves, 1 mokkáskanál keményítő,

A körethez:
3 db cukkini, só, 3 db zsemle, 3 db tojás, 2 gerezd fokhagyma, bors, 1 csokor petrezselyem, zsemlemorzsa, 2 dl olaj (olíva)

A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és az aprított zsályával fűszerezzük. Bekenjük mézes mustárral és meglocsoljuk az olajjal. Ezután tepsibe fektetjük, ráöntjük a pácoló aljat, felöntjük a zöldséglevessel, és alufóliával letakarva, 190 fokos sütőben majdnem puhára pároljuk. Levesszük róla a fóliát és a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük.

A körethez, a cukkiniket belereszeljük egy tálba. Megsózzuk, összekeverjük és pár percet állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levét. Ezután hozzáadjuk az áztatott kicsavart zsemlét, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a frissen őrölt borsot és az aprított petrezselymet. Ha kell, sózzuk, és
suzymama, 2018. május 07. hétfő, 12:27
Zöldbabos sültcsirke recept
Hozzávalók 6 főre
» 80 dkg zöldbab
» 1 kg csirkemell vagy csirkecomb
» 2 gerezd fokhagyma
» olaj
» só, bors
» 1,5 dl fehérbor
» bazsalikom

Elkészítés:

A csirkét előző este befűszerezzük a sült csirke fűszersóval és szárított bazsalikommal, kis olajjal meglocsoljuk, átforgatjuk, és lefedve 1 éjszakán át állni hagyjuk.

Másnap tepsibe tesszük, fehérbort öntünk alá, és sütőben szép pirosra sütjük.

A zöldbabot sós vízben roppanósra pároljuk, majd leszűrjük, és 2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymával összeforgatjuk.
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:35
Bögrés sajtos fokhagymás lepény
gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére.


Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit.


Tegyünk egy serpenyőbe olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.


Melegen kínáljuk, tejföllel megkenve is
tinka1951, 2018. április 26. csütörtök, 19:22
Bögrés sajtos fokhagymás lepény
BÖGRÉS SAJTOS FOKHAGYMÁS LEPÉNY, FELÜLMÚLJA MÉG A LEGÍNYCSIKLANDÓBB LÁNGOST IS!

A lángos hatalmas kedvencünk, de találtunk egy receptet, ami felülmúlja még a legínycsiklandóbb lángost is! A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
1 bögre kefír,
fél kiskanál cukor,
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva),
fél kiskanál só,
2,5 bögre liszt,
150 g sajt,
200 g tehéntúró,
2 gerezd fokhagyma,
fél bögre olaj a sütéshez.

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:22
1/163
Képek, videók
baranycsulok_roppanos_ zol
szelidszeder
2011. december 21. szerda, 06:38
Rákpusztító ételek.jpg
pacsakute
2019. január 10. csütörtök, 11:53
Rákpusztító ételek . jpg.
pacsakute
2019. január 02. szerda, 19:18
Gyulladáscsökkentő ételek
pacsakute
2018. december 10. hétfő, 08:28
Ételek melyek tisztitják
irmus
2018. augusztus 16. csütörtök, 06:00
gyógyító ételek 2..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:56
gyógyító ételek 24..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:16
gyógyító ételek 23..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 22..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 21..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:15
gyógyító ételek 20..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:14
gyógyító ételek 19..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:14
gyógyító ételek 17..png
anci-ani
2018. július 29. vasárnap, 14:13
Címkék
zúzott fokhagymát, aprított petrezselymet, sült csirke, tálkába tesszük, darált sertéshúst, karfiolt szedd, lepények mindkét, serpenyőben meggrillezzük, torzsáját kivágjuk, serpenyőbe olajat, teljes nagyságát, burgonyára öntjük, krumplikat megmossuk, sütőt előmelegítettem, burgonyát megmossuk, aprított zsályával,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.