Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 00:53 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Befejeződött az Újszegedi liget rekonstrukciója
A közlemény szerint az önkormányzat a Zöldváros fejlesztési program keretében több városrészben felújítja a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket.

Az Újszegedi ligetben a fejlesztés során jelentősen javították a közösségi sportolás feltételeit: futópályákat, edzőpontokat, gyaloglópályát, kültéri fitneszparkot alakítottak ki, és felújították a meglévő sportpályákat.

Elkészült a park természeti értékeit bemutató tanösvény, valamint egy kutyafuttató, és új játékokkal bővítették a játszóteret. Teljesen felújították a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyét, a Szabadtéri Színpadot is. Megújultak a liget zöldfelületei, öntözőrendszert építettek ki. Korszerűsítették a közvilágítást, új térbútorokat helyeztek ki, rendezték és felújították a parkolókat, járdákat, sétautakat, és kétsávos kétirányú kerékpárutat alakítottak ki a fősétányon.

(FOTÓ)
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 18:52
Kötbérigényt jelentett be az önkormányzat az Újszegedi liget rekonstrukciójának csúszása miatt
A közleménnyel az önkormányzati cég a Fidesz helyi szervezete alelnökének sajtótájékoztatójára reagált, melyen Tápai Péter közölte, rendszeressé válik a beruházások csúszása Szegeden. Az Újszegedi liget csaknem egymilliárd forintból megvalósuló felújításának az eredeti határidő szerint októberre kellett volna befejeződnie, de a munkák még jelenleg, a téli fagyban is tartanak - tudatta.

A Szeged Pólus fejlesztési Nkft. közleménye szerint Szegeden a zöldváros fejlesztési program részeként több városrészben felújítja a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket. Elsőként tavaly február 21-én az Újszegedi liget rekonstrukciója indult el. A kivitelezési munkákat, a közbeszerzési eljárás nyertese az "Új Liget 2018" Konzorcium végzi.

Mivel a kivitelező nem teljesített határidőre, a megrendelő önkormányzat kötbért állapított meg. Ez már elérte a kivitelezési díj szerződés szerinti legmagasabb összegét, azaz a 20 százalékot, ami csaknem 150 millió forint.
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 13:41
Döntött a kormány a kaposvári közlekedési központ támogatásáról
Szita Károly (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatón elmondta: a jövő év tavaszán kezdődő, 2019 végére befejeződő 17,7 milliárd forintos projekt olyan építkezéseket foglal magába, amelyek révén tisztább lesz a levegő, biztonságosabb a közúti közlekedés és szebbé válik a Petőfi tér és a Csík Ferenc sétány közötti terület.

Patak Norbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda vezetője közölte, hogy egy régi felüljáró helyett gyalogos- és kerékpáros-forgalomra is alkalmas hidat, valamint járdákat építenek, több körforgalmat, számos parkolóhelyet alakítanak ki. Hozzátette, egy helyre kerül a helyi és a távolsági autóbuszok állomása, é közös peronja lesz a vasútállomással a könnyebb átszállás érdekében.

Szita Károly utalt arra, hogy a közlekedési központ kialakítása a második legnagyobb beruházás lesz Kaposvár 2020-ig tartó, 171 milliárd forintos fejlesztési programjában, ennél többet csak a somogyi megyeszékhelyet az M7-es autópályával összekötő M67-es gyorsforgalmi út építésére
velemenyezd, 2017. augusztus 10. csütörtök, 12:01
TOP-források: 14,4 milliárd forintnyi pályázati pénzt ítéltek oda Fejérben
Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke a sajtótájékoztatón történelmi eseménynek nevezte a TOP-források odaítélését, mondván, ezzel a megyei önkormányzat ismét középszintű szerepet lát el a magyar közigazgatásban. Emlékeztetett arra, hogy korábban mintegy 4,5 milliárd forintot már odaítéltek négy és öt számjegyű utak felújítására, a megye foglalkoztatási paktumára, valamint helyi gazdaságfejlesztési programokra.

Fejér megye 106 településéből - megyei jogú városok nélkül - ezúttal 69 kap fejlesztési pénzt, ami 134 sikeres pályázatot jelent. Hozzátette, hogy a most kimaradóknak is lesz lehetőségük fejlesztési elképzeléseik megvalósítására, mivel hamarosan további 20 milliárd forintról születik döntés.

Törő Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő közölte, hogy Fejér megye 2-es választókerületének 29 településéből 14 nyert. Megjegyezte, hogy Székesfehérvárnak külön kalapból 64 milliárd forint TOP-forrás jut.

Tessely Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő elmondta, hogy a
velemenyezd, 2017. április 28. péntek, 12:03
Egyre népszerűbb vidéken a közösségi kerékpáros közlekedés
módon közlekedhessenek az egyetemi helyszínek között. Legközelebb a padovai egyetemen működik a debrecenihez hasonló egyetemi kerékpárkölcsönző rendszer. A kerékpárrendszer 1,5 év alatt épült ki, az egyetem a jövőben bővíteni tervezi, a Református Hittudományi Egyetemet is bekapcsolva az elérhető útvonalakba.

Békés megyében Békéscsabán a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület tervezi a közösségi kerékpárrendszer kialakítását. A gyulai önkormányzat májusban adott be az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programba (TOP), az úgynevezett zöldváros kialakítás felhívásra 500 millió forintos pályázatot, amelyből egyebek mellett kiépítenének egy 50 kerékpárból álló, a budapestihez hasonló közösségi kerékpárkölcsönző-rendszert.

A magyar fejlesztésű és gyártású Gepida és a Velotrack sikeres fejlesztési és együttműködési munkájának eredményeként elindult az első e-bike bérbringa rendszer a Balaton körül. A Gepida kerékpárokba szerelt Velotrack rendszer szolgáltatja a Vodafone M2M technológiáját
velemenyezd, 2016. július 06. szerda, 07:06
Több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztésre pályázik a gyulai önkormányzat
Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Gyula 1 milliárd 450 millió forintra pályázik ipari parkok, iparterületek létesítésére. A támogatás elnyerése esetén a város déli részén kezdenék meg egy új ipari park kiépítését.

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester az ülésen elmondta: az önkormányzatot tizennégy vállalkozás kereste meg azzal, hogy betelepülne az ipari parkba. A város egyelőre az alapinfrastruktúrát és a közműveket építené ki, csarnokokat és egyéb új épületeket a későbbiekben létesítene - közölte.

Görgényi Ernő reményét fejezte ki, hogy az M44-es gyorsforgalmi út elkészülte után a viharsarki városban nagyobb számban jelennek meg befektetők, akiknek ugyancsak a déli iparterületen tudnának helyet biztosítani.

Ugyancsak a TOP keretében, az úgynevezett zöldváros kialakítására a város 500 millió forintra pályázik. Ebből egyebek mellett felújítanának egy közterületi parkot, újraépítenék az Erkel Ferenc Gimnázium előtti gyalogos fahidat, napelemes
velemenyezd, 2016. május 12. csütörtök, 10:21
Öt területfejlesztési pályázat beadásáról döntött a békéscsabai közgyűlés
forintból fejlesztené és bővítené a jaminai városrész orvosi rendelőjét. A forrásból beszereznének egy fogászati röntgengépet és egy védőnői méhnyakrákszűréshez szükséges berendezést is.

Zelenyánszkyné Fábián Ágnes (Fidesz) egészségügyi tanácsnok az ülésen elmondta: azt kérik Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkártól, hogy a rendelőjüket korábban megvásárló háziorvosok - Békéscsabán 28 ilyen háziorvos van - is pályázhassanak ilyen forrásra, jelenleg ugyanis ők ki vannak zárva a fejlesztési lehetőségből.

Egy-egy uniós pályázat a helyi foglalkoztatási együttműködések, illetve a társadalmi együttműködés erősítését szolgálja.

Előbbi elsősorban képzési és foglalkoztatási programok megvalósítását, foglalkoztatásösztönzést jelent, amelyet a városnak a pályázati kiírásoknak megfelelően a Békés megyei önkormányzattal konzorciumi partnerként kell megvalósítania. Idén erre 1 milliárd 104 millió forint áll rendelkezésre. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezetője
velemenyezd, 2016. március 24. csütörtök, 14:11
Képek, videók
rekonstrukció.jpg
dnemethk
2012. április 12. csütörtök, 00:54
Ötzi rekonstrukció.jpg
dnemethk
2009. április 06. hétfő, 07:35
Rekonstrukció.hu.jpg
rambobby
2007. május 21. hétfő, 08:32
Szegedi Szabadtéri 2014.j
agica2004
2014. június 06. péntek, 16:53
szegedi szabadtéri játéko
lacipecsenye
2012. augusztus 02. csütörtök, 09:50
szegedi szabadtéri szinpa
lacipecsenye
2012. április 12. csütörtök, 17:23
szegedi szabadtérin.jpg
agica2004
2010. július 27. kedd, 16:14
szegedi szabadtérin--.jpg
agica2004
2010. július 27. kedd, 15:58
Szegedi Szabadtéri.jpg
agica2004
2010. július 27. kedd, 15:58
Szegedi Szabadtéri 2009..
agica2004
2009. július 03. péntek, 14:34
Szegedi Szabadtéri Cigány
agica2004
2009. július 03. péntek, 14:33
a szegedi szabadtéri első
agica2004
2009. február 17. kedd, 14:47
szabadtéri oltár0724.jpg
maroka
2018. július 24. kedd, 11:54
Szabadtéri.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 20:29
Szeged-Szabadtéri.jpg
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 16:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.