Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:38 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kovács Sarolta második helyen végzett
hagyományos öttusa szabályai szerint teljesítette az egyes tusákat. A máskor rettegett lovaglás azonban ezúttal nem rendezte át a mezőnyt, mert nem volt nehéz a pálya, és jó képességű lovak álltak rendelkezésre. Sokan teljesítették hibátlanul a pályát, köztük Kovács és a fiatal Józan. A magyar csapat harmadik tagja, az idén Kovács mellett csapatban világ- és Európa-bajnoki aranyérmes Alekszejev lova viszont kitöréssel kezdett, majd akadályt is vert.
A záró, lövészetből és futásból álló kombinált számot az orosz Aliszja Fahrutgyinova várta az élről, őt kilenc másodperccel követte Kovács, Alekszejev a 15., Józan pedig a 16. helyről rajtolt. Az első sorozat lövészete nagyon jól sikerült Kovácsnak, elsőként hagyta el a lőállást. Fahrutgyinova visszaesett, viszont egy másik orosz, Huraskina az élre állt, s végig nagy csatát vívott Kováccsal. Az utolsó körben az orosz növelte előnyét, Kovács pedig hiába hajrázott, ezüstérmesként ért célba.
- Örülök, hogy hazai közönség előtt ilyen jól szerepeltem. A záró
maroka, 2018. szeptember 28. péntek, 16:23
Jubileumi tanévnyitót tartott a FODISZ
és a játék különösen alkalmas arra, hogy összehozza az épeket és a fogyatékkal élőket."

Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke az elmúlt tíz év történetének összegzésekor kiemelte, hogy míg 2008-ban négy, az idén már 36 országos versenyt rendeztek fogyatékos diákoknak. Az országos sportversenyeken mintegy 3800 tanulót tudnak rendszeresen megszólítani, a területi viadalokon pedig még ennél is többet. Megemlítette, hogy 2015-ben bevezettek egy sportolói adatbázist, ennek segítségével tudnak valós számot adni a sporteseményekről, illetve a sportoló diákokról. Amíg kezdetben két, addig már húsz fölötti számú sportágból választhatnak a fogyatékkal élők. Kiemelte, hogy ma már biztos és folyamatos állami támogatásban részesülnek. A jövő feladatai között elsősorban a sportrendezvények színvonalának emelését, valamint a szakiskolás diákok diákolimpiai versenyrendszerének kiépítését nevezte meg, ugyanis szerinte ezen a területen kevésbé aktívak a fiatalok.

"Ritkák az olyan együttműködések, melyek
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 13:11
Ötórányi úszás után még hajrázni is volt ereje, fantasztikus
Rasovszkynak öt másodperc volt a hátránya a negyedik helyen. Az utolsó hajrát a magyar úszó nyitotta meg, és két testhossz előnyre tett szert, a különbséget pedig folyamatosan növelte. Láthatóan ezúttal a célba érkezésnél nem akarta a benyúlásra bízni a döntést. A hajrára hárman eljöttek a mezőnytől, eldőlt, hogy rajta kívül az orosz Beljajev és az olasz Furlan állhat majd a dobogón. Riválisai hatalmas hajrát nyitottak, de nem tudták utolérni a zseniális magyar versenyzőt, aki jól bírta a végét és megnyerve a számot, megszerezte második aranyérmét is Glasgow-ban.
A magyar úszó úgy lett első 25 kilométeren, hogy fájt a térde, a válla és a tenyere. Nem akart a többiekkel úszni, ezért az élre állt. Rasovszky Kristóf pazar versenyzéssel aranyérmet szerzett 25 kilométeren a nyílt vízi úszók Európa-bajnokságának vasárnapi zárónapján. Az Eb-t két arany és egy ezüstéremmel záró versenyző a gyilkos táv után is mosolyogva tudott nyilatkoznia az M4 Sportnak.
"Az utolsó kör első felében próbáltam nem a
maroka, 2018. augusztus 12. vasárnap, 15:15
Atlétikai Eb - Krizsán a 10. helyről várja a záró számot
Gerelyhajításban Krizsán Xénia legjobbja 45,45 méter volt, ezért 772 pontot kapott.

Zsivoczky-Farkas Györgyi sorozatról sorozatra javított - 43,51, 44,96 és 45,09 m -, s 765 pontot szerzett.

Az utolsó szám előtt vezet az olimpiai és világbajnok belga Nafissatou Thiam (5984), Krizsán a 10. (5367), Zsivoczky-Farkas pedig a 19. (5091) helyen áll.

A hétpróbázók 20.20-tól kezdik a 800 méteres futást.
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:08
Péni összetettben, Sidi légpuskában volt jobb a sportlövők vb-válogatóján
A Fehér úti lőtéren rendezett viadalon a szombati 10 méteres számban a világ- és Európa-bajnok Sidi 630,9 körös kiemelkedő eredményt ért el, a világranglista-vezető Péni pedig 627,4 körrel lett második. Vasárnap aztán az 50 méteres viadalra került sor, melyben utóbbi 1178 körrel végzett az élen az 1171-gyel záró komáromi riválisa előtt.

Az első válogató a férfi puska számok mellett női sportpisztolyban hozott kiemelkedő eredményeket. A 258 méteres olimpiai számot Major Veronika 585 körrel nyerte, mögötte Egri Viktória 584-gyel lett második, az Európa-bajnok Csonka Zsófia pedig 583-mal harmadik.

Légpisztolyban érdekesség, hogy a parasportoló Dávid Krisztina volt messze a legjobb 578 körrel, ám az ő eredménye nem számít a válogatásba. A második Nemes Adrienn ugyanakkor hat körrel maradt el tőle.

A szeptemberi, Csangvonban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra három válogatót írt ki a hazai szövetség. A második és a harmadik viadalt júliusban
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 18:31
Öttusa idénynyitó - Magyar bronz a férfiaknál
Martinek János férfi szövetségi kapitány az idény első viadalán elsősorban a fiataloknak adott lehetőséget, a "nagy" válogatott tagjai - Kasza Róbert, Marosi Ádám, a Demeter testvérek - a világkupa-versenyekre készülnek, illetve kisebb sérülés miatt nem kockáztatták a szereplésüket.

A pénteki selejtezőből tíz hazai öttusázó biztosította a helyét a 36 fős fináléban. Közülük Szép Balázs várta a legjobb pozícióból - a negyedik helyről - a futásból és lövészetből álló záró kombinált számot. Hátránya 15 másodperc volt az élről startoló Casse mögött. A 18 éves magyar taktikus versenyzéssel, jó futással valamennyit ledolgozott a hátrányából, s egy helyet javítva harmadikként végzett.

"Balázs elsőéves junior, a felnőtt mezőnyben először lett úgy megméretve, hogy bebizonyítsa, juniorként számíthatunk rá. Vívásban felülmúlta selejtezőbeli teljesítményét, s ezzel megalapozta jó szereplését. A hibátlan lovaglása pedig minden dicséretet megérdemel" - mondta az MTI-nek Martinek.

Szép Balázs úgy
velemenyezd, 2018. január 28. vasárnap, 21:42
A KFT 35 évvel ezelőtti lemezét mutatja be újra az A38-on
tették, de figyeltek minket, szerepeltünk bizonyos listákon, és nekünk is voltak problémáink a fellépésekkel. Még csak néhány koncertet adtunk 1981-ben, amikor látott minket Somló és Presser, és felkértek előzenekarnak az LGT nyári turnéjára. Ezt az Országos Rendező Irodában nem akarták engedni, de ők ragaszkodtak hozzánk" - mondta a zenész.

Hozzátette, hogy a Bábu vagy a KFT döntése alapján nem került fel a Macska az úton lemezre, ami hiba volt, de az album így is nagyobb érdeklődésre tarthatott volna számot, ha a hanglemezgyár szándékosan nem ül az anyagon. A zeneileg a kísérletező underground és az újhullám között egyensúlyozó Macska az úton 50 ezer példányban jelent meg és kelt el, ami akkoriban nem számított kiugrónak.

Nincs rajta az anyagon a KFT első kislemeze, a Nem sikerült kikúrálni magam sem, ugyanakkor számos, koncerteken ma is játszott szerzemény rákerült, köztük A vonat, a Tea, a címadó Macska az úton vagy a fellépéseket hagyományosan záró Jójszakát!, amelynek különlegessége, hogy
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:31
Kajak-kenu Eb - Két arany és egy bronz a vasárnap délelőtti magyar termés
szombaton, 1000 méteren bronzérmes Kopasz Bálint remekül küzdött, végig az élboly nyomában haladt, de a befutó után sokáig úgy tűnt, négy ezredmásodperccel lemarad a dobogóról. Később aztán módosították az eredményt, s kiderült, hogy a 20 éves magyar sportoló a világbajnok dán Rene Poulsennel holtversenyben ismét harmadik lett. Az aranyat a cseh Jakub Zavrel szerezte meg szoros csata után.

A kenus Fekete Ádám is jól helytállt, nem tudott azonban beleszólni az érmek sorsába, hetedikként ért célba. A számot a címvédő és világbajnok cseh Martin Fuksa nyerte.

A nap egyetlen 1000 méteres fináléjában, férfi K-4-ben az a Kammerer Zoltán vezette a magyar hajót, aki húsz évvel ezelőtt éppen itt, Plovdivban nyerte élete első felnőtt Eb-aranyát, s éppen ebben a számban Borhi Zsomborral, Almási Péterrel és Hegedűs Róberttel. Most a sokadik "garnitúra", Noé Bálint, Ceiner Benjámin és Bárdfalvi Márk ült a 39 éves, háromszoros olimpiai bajnok klasszis mögött, de az egységnek ezúttal esélye sem volt győzni, végül
velemenyezd, 2017. július 16. vasárnap, 11:01
Az Omega lesz az idei Partiumi Magyar Napok egyik kiemelt fellépője
A tizenhat éves hagyománnyal rendelkező Partiumi Magyar Napok idén augusztus 20. és 27. között zajlik. A fesztivál záró estjén az Omega lép fel, amelynek frontembere, Kóbor János is jelen volt a sajtótájékoztatón. Elmondta: sokat jelent számukra, hogy tizenegy év után ismét Szatmárnémetiben léphetnek színpadra. Hozzátette, hogy két órás koncertjükön mintegy 30 számot adnak elő.

Stier Péter, a Partiumi Magyar Napok főszervezője közölte, hogy az elmúlt tizenhat évben 121 nagyzenekar lépett fel a fesztiválon. Az idei nyolcnapos programsorozaton mintegy 100 szervező és önkéntes dolgozik, a rendezvény négy helyszínen zajlik, 22 koncert és színházi előadás lesz. A szervezők mintegy 70 ezer látogatóra számítanak.

Szőcs Péter, az Identitás Alapítvány elnöke, a rendezvény társszervezője elmondta, hogy a fesztiválon a kulturális programok is kiemelt fontossággal bírtak, az elmúlt 16 évben 113 színházi előadással, kulturális témájú előadással és kiállítással gazdagodott a szatmári közönség. Az idei
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 16:15
Gyulai Memorial - Wlodarczyk megvédte címét
Fiodorow zárt, míg legjobb magyarként Gyurátz Réka kilencedik lett 68,25 méterrel.

Férfi gerelyhajításban szintén lengyel siker született Marcin Krukowski révén, aki közel három méterrel bizonyult jobbnak második helyen záró moldovai ellenfelénél. Rivasz-Tóth Norbert negyedikként végzett 78,51 méterrel.

A női 3000 méteres akadályfutást az etióp Etenesh Diro Neda nyerte 9:20.01 perces eredménnyel.

A hétfői előnapon a Magyar Szuperliga és a korosztályos liga küzdelmei mellett három nemzetközi számot rendeztek a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban. A vasárnapi Hopp Parádé és a hétfői nyitány után a fő versenynap a keddi lesz a Gyulai Memorialon, amikor kizárólag nemzetközi számokat rendeznek 15 órától.

Eredmények:

férfi gerelyhajítás:1. Marcin Krukowski (lengyel) 83,71 méter2. Andrian Mardare (moldovai) 80,993. Lukasz Grzeszczuk (lengyel) 79,89

női 3000 m akadály:1. Etenesh Diro Neda (etióp) 9:20.01 perc2. Norah Jeruto (kenyai) 9:22.933. Weynshet Ansa (etióp)
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 20:24
Kajak-kenu vk - Újabb öt magyar érem, közte két arany
fogalmazott a parton Szabó Ágnes.

A női kenupáros, Bonyai Regina és a mindössze 15 éves Molnár Rebeka hatodik helye után a riói olimpikon Hajdu Jonatánért szoríthatott a Maty-ér közönsége. A Dunaferr 20 esztendős kenusa nagyot küzdött a döntőben, de végül leszorult a dobogóról, s a negyedik helyen végzett.

A női kajakosok hasonló számában aztán Lucz Dóra alaposan kárpótolta a szurkolókat, ugyanis a jó rajt után nagy csatát vívott az új-zélandi Aimee Fisherrel, majd némi meglepetésre meg is nyerte a számot, amely az olimpia műsorán is szerepel.

"Nem nézelődtem, csak nyomtam" - értékelt a parton az UTE kétszeres U23-as világbajnok kajakosa. - "Nagyon örülök, hogy sikerült győznöm. Nagy előny volt számomra a hazai közönség, nagy biztatást kaptam tőlük. Ez az első érmem világkupáról, boldog vagyok."

A folytatásban a női kenusok 200 méteres egyes döntőjében Devecseriné Takács Kincső végig az élbolyban haladt, s előbb úgy tűnt, hogy harmadikként haladt át a célvonalon, de végül a célfotó
velemenyezd, 2017. május 28. vasárnap, 13:02
Úszó országos bajnokság - Három aranyat nyert Cseh László
Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ és Európa-bajnok versenyző 50 méter pillangón, majd - alig tíz perc elteltével - 200 méter vegyesen, végül az egriek 4x100 méteres gyorsváltójával győzött. Vegyesen világbajnoki A szintet úszott a másodikként célba érő Telegdy Ádám, de a világbajnoki válogatási időszakban jobb idővel rendelkezik nála a győztes Cseh, illetve az ezt a számot ezúttal kihagyó Verrasztó Dávid.

A nőknél 200 méter vegyesen a papírformának megfelelően a háromszoros olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes Hosszú Katinka bizonyult a legjobbnak, 2:09.36 perces ideje pedig első helyet ér számára a világranglistán. Másodikként Jakabos Zsuzsanna csapott a célba, így a bronzérmesként záró Verrasztó Evelyn továbbra is csak a harmadik a hazai ranglistán.

Női 400 gyorson a 15 éves Késely Ajna 4:06.64 perces nagy egyéni csúccsal első normál medencés felnőtt egyéni bajnoki aranyérmét nyerte, megelőzve Hosszút és Kapás Boglárkát. Utóbbi kettő azonban jobb idővel rendelkezik nála, így csak
velemenyezd, 2017. április 20. csütörtök, 20:34
1/11
Képek, videók
Vilmos-György-Sarolta. png
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:38
Diana és Sarolta hasonlít
agica2004
2018. július 19. csütörtök, 20:47
Vilmosék kislánya-Sarolta
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:14
katalin-sarolta.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:06
H-ELIZABETH-SAROLTA.jp g
cserhat3
2018. január 03. szerda, 18:03
sárga-Sarolta-jolcsile c.j
53ilona
2017. augusztus 31. csütörtök, 15:22
Szőcs Sarolta - Reményem
egrilany51
2017. július 07. péntek, 16:08
Vilmosék kislánya Sarolta
agica2004
2017. május 06. szombat, 21:57
Sarolta-ildikó l.jpg
53ilona
2017. április 28. péntek, 13:18
Diana- Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:53
Erzsébet és Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:31
Erzsébet--és Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:26
tűsarkú
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:30
tűsarkú.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:28
tűsarkú-fekete.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.