Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 16:05 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zavartalan és folyamatos a határátkelés Záhonynál
Az ukrán fél fogadóképtelensége miatt a záhonyi közúti határátkelőhelyen délután négy órától a kilépő irányú személyforgalomban hat órás várakozási idő alakult ki. A határátkelőhelyen este kilenc órától megszűnt a várakozási idő - olvasható a police.hu oldalon.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:02
Szünetel a forgalom a záhonyi határátkelőhelyen
A tájékoztatás szerint a tüntetés miatt az ukrán határőrség nem tudja beléptetni Ukrajnába a Záhonynál kilépő utasokat.

A rendőrség arra kéri az Ukrajnába utazókat, hogy válasszák a legközelebbi beregsurányi, vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyet.

A határátkelőhelyek nyitvatartási és várakozási idejéről a rendőrségi honlap határinfó oldalán (http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo) lehet tájékozódni.
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 19:22
Szünetel a határforgalom a beregsurányi és a tiszabecsi határátkelőn
Az ukrán oldalon fellépett informatikai probléma miatt Beregsurányban hajnali négy órától, Tiszabecsen reggel hat óra óta szünetel az átléptetés.

Az Ukrajnába utazók a lónyai, a barabási vagy a záhonyi közúti átkelőhelyet választhatják.

A határátkelőhelyeket érintő aktuális nyitvatartási és várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikációban lehet tájékozódni.
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 08:21
A magyar-ukrán határátkelőhelyeken is több órás a várakozás
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a beregsurányi közúti határátkelőhelyen a kilépő személyforgalomban már három óra a várokozási idő. A záhonyi és a barabási átkelőhelyeken két órát kell vesztegelniük az utazóknak.

A határátkelőhelyek nyitva tartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikációján lehet tájékozódni.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nyugat-Európából az ünnepekre hazatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, szombat délelőtt a várakozási idő elérte a három, illetve két órát.
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 10:51
Ismét szünetel a határforgalom a záhonyi határátkelőhelyen
Mint írták, az ukrán fél nem tudja beléptetni Ukrajnába a Záhonynál kilépő utasokat, ezért a magyar oldalon is szünetel az átléptetés.

A határszakaszon a beregsurányi, a barabási, a lónyai vagy a tiszabecsi közúti határállomások valamelyikét ajánlja átkelésre a rendőrség. Elindulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán.
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 11:49
Megindult a forgalom a záhonyi határállomáson
Az átkelő ukrán oldalát, a csapi közúti határátkelőhelyet demonstrálók zárták le hétfőn, emiatt a magyar oldalon is szünetelt az utazók átléptetése. Az ukrán határőrizeti szerv azt közölte, hogy a demonstrációt ideiglenesen felfüggesztették, a határforgalom már zavartalan - olvasható a www.police.hu oldalon.

Kárpátalján vasárnap este kezdődtek a tüntetések, amelyeket az európai regisztrációjú gépkocsik ukrajnai belépésének szigorítása ellen szervezett több száz autótulajdonos. A tüntetők az elmúlt két napban több kárpátaljai határátkelőhely forgalmát akadályozták.
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 11:18
Torlódnak a járművek a záhonyi határállomáson
Tájékoztatásuk szerint a járművek már hétfő reggel óta torlódnak, a kamionok kifelé hatvan percet, a Magyarországra belépő személyautók pedig jelenleg mintegy háromnegyed órát kénytelenek vesztegelni.

A rendőrség arra kéri az utazókat, hogy a várakozás elkerüléséért Ukrajna felé válasszák a barabási, a beregsurányi, a lónyai, valamint a tiszabecsi közúti határátkelők valamelyikét, amelyeken sokkal rövidebb ideig, vagy egyáltalán nem kell várakozniuk. Elindulás előtt célszerű tájékozódni a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az aktuális várakozási időkről a rendőrség hivatalos honlapján elérhető Határinfó rovatban.
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 13:19
Több mint ötven záhonyi határrendész ellen emeltek vádat korrupciós bűncselekmények miatt
Keresztes Imre azt írta, a határrendészeket az előnyért hivatali helyzettel visszaélve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolják.

A vádirati tényállás szerint a záhonyi közúti határátkelőhelyen útlevélkezelői szolgálatot ellátók rendszeresen kértek és fogadtak el jogtalan előnyként eurót a Magyarország területéről kilépő külföldi állampolgároktól.

A határon átkelni szándékozók az útlevelükben helyezték el a pénzt, és úgy adták át a fülkében tartózkodó határrendészeknek. Az okmányból kivéve a férfiak az alsónadrágjukban, a nők a melltartójukban rejtették el az összeget.

A jogtalan előny mértéke változó volt: alkalmanként 20-400 euró. A vádlottak a bűncselekmények elkövetésével fejenként összesen 70 és 2660 euró közötti összegeket szereztek meg.

A határrendészek esetenként kötelességüket is megszegték, a vonatkozó szabályoktól eltérően nem intézkedtek túlsúlyos rakomány, úti okmány érvényességének lejárta vagy túltartózkodás esetén.

A
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 10:11
Megkezdődött az ellenőrzés a schengeni külső határokon
várakoznia a kilépésre. A sofőrök közül néhányan kiszálltak a kamionokból, de hangoskodás, méltatlankodás nem volt.

A személyforgalom a kilépő oldalon gyorsabban zajlott, három személyautó és egy biciklis öt perc alatt jutott át a határon. Befelé ugyanennyi idő alatt engedtek be három személyautót. A csomagtartót mind ki-, mind belépésnél megnézték, ahogyan az okmányokat is ellenőrizték ki- és belépésnél is. Magyarországra való belépésre reggel nyolc órakor legalább 15 kamion várakozott.

A záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen péntek reggel még nem volt tapasztalható nagyobb forgalomnövekedés a szigorított határellenőrzés miatt. A belépő és kilépő oldalon sem alakult ki komolyabb autósor és a kamionoknak fenntartott sávokon sem torlódtak a teherautók. A kilépésre jelentkező autók sora öt-hat járműből állt. Az MTI tudósítójának a helyszínen az autósok azt mondták, nem hallottak a szigorításról, ugyanakkor megjegyezték: Záhonynál mindig szigorú volt az ellenőrzés, eddig is mindent megnéztek.

Az
velemenyezd, 2017. április 07. péntek, 09:51
Magyar állampolgársága miatt lemondatták a kárpátaljai Csap alpolgármesterét
A tisztségviselőt azt követően idézték be az SZBU helyi hivatalába, hogy az egyik közösségi videomegosztón valaki lesből készült felvételt tett közzé, amelyen jól látszik, amint Magyarországra történő belépésekor, a záhonyi közúti átkelőhelyen Balogh Oszkár nem kék fedelű ukrán útlevelet, hanem piros borítójút nyújt át a határőrnek, aki az európai uniós állampolgárok esetében alkalmazott módszer szerint vizsgálja az autóját.

Az SZBU nevében közölték a köztisztviselővel, hogy vagy önként lemond a tisztségéről, vagy jogi eljárást indítanak vele szemben.

Balogh Oszkár benyújtotta felmondását, amit az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó című megyei lap csütörtökön megjelent számának megerősített Valerij Szamardak, Csap megyei jogú város polgármestere. Mint mondta, Balogh Oszkárnak ettől a naptól nem kell megjelennie a munkahelyén.

A 2015-ös ukrajnai helyhatósági választásokon a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) a második helyen végzett Csapon, és a szervezet önkormányzati
velemenyezd, 2017. március 23. csütörtök, 18:15
Magyar-ukrán kapcsolattartási pont létesült a záhonyi határállomáson
megoldani a határőrizetben felmerülő kérdéseket, megakadályozni az illegális migrációt, a csempészetet és a terrorizmust.

Ez egy együttműködési központ, ahol gyorsan és operatívan meg lehet oldani minden olyan kérdést, amely felmerül a határt törvényesen átlépő állampolgároknál - hangsúlyozta az ukrán főmegbízott.

Az éjjel-nappal működő szervezeti egységben Magyarország és Ukrajna rendőrségi és határőrizeti szakemberei, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai látnak el feladatot.

A záhonyi beruházás része a három magyar-ukrán határállomás fejlesztését célzó 7,6 millió euró (több mint 2,3 milliárd forint) költségvetésű, Hatékony és biztonságos határ Magyarország és Ukrajna között elnevezésű uniós támogatású programnak.

A projekt keretében a beregsurányi-asztélyi közúti határátkelőhelyen rendészettechnikai és informatikai eszközöket telepítenek, a tiszabecsi-tiszaújlaki határátkelőhely magyar oldalán lecserélik az útlevélkezelő fülkéket, Tiszaújlaknál (Vilok) pedig ideiglenes vízi
velemenyezd, 2017. január 25. szerda, 13:12
Szünetel a gépkocsiforgalom a barabási határátkelőhelyen
A tájékoztatás szerint az ukrán oldalon fellépő informatikai probléma miatt egyik irányban sem engedik át az autósokat, a gyalogosforgalom azonban zavartalan.

A rendőrség azt kéri, hogy a gépkocsival Ukrajnába vagy onnan Magyarországra utazók válasszák az éjjel-nappal üzemelő beregsurányi vagy tiszabecsi, illetve a 8-tól 16 óráig nyitva tartó lónyai határátkelőhelyet.

A közlemény szerint a záhonyi közúti határátkelőhelyen is nagyobb torlódásra kell számítani, így a határszakasz átlépésére érdemes inkább a beregsurányi, a tiszabecsi vagy a lónyai határállomást választani.
velemenyezd, 2016. augusztus 08. hétfő, 10:21
1/4
Képek, videók
Esztergom-határátkelő. jpg
katicacska
2011. szeptember 07. szerda, 10:09
Határátkelő
fega13
2008. augusztus 19. kedd, 02:28
Záhony
lenke1964
2015. május 24. vasárnap, 16:51
2008,jun.28.Záhony.taf t.z
bubaj
2009. január 10. szombat, 14:29
2008.jun.28.Záhony.zöl d.0
bubaj
2009. január 09. péntek, 20:56
parafa kilépő.jpg
dnemethk
2012. október 18. csütörtök, 22:18
horgolt kilépők.jpg
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 22:58
Téli este
eva6
2019. december 05. csütörtök, 22:11
Őszi este
eva6
2019. november 27. szerda, 16:55
az-este-verse--william -wo
menusgabor
2019. november 03. vasárnap, 21:08
2 este szép legyen 23116_
lovaszmarika
2019. október 20. vasárnap, 12:32
2 este suáő 72d.jpg
lovaszmarika
2019. október 20. vasárnap, 12:31
este--jóéj.jpg
bnedora
2019. szeptember 14. szombat, 16:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.