Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 09:29 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Mérséklődött Ukrajnában a vírus terjedése
második legfertőzöttebb térségben, a fővárosban előző nap 45 új esetet regisztráltak. Kijevben az azonosított fertőzöttek száma velük együtt elérte a 4980-at, a halálos áldozatok száma két újabb elhunyttal 108-ra emelkedett, míg eddig 1552-en gyógyultak meg - derült ki Vitalij Klicsko főpolgármester és az egészségügyi tárca által közölt adatokból.

Közben az UNIAN ukrán hírügynökség jelentette az ukrán határőrszolgálatra hivatkozva, hogy a magyar-ukrán határon kinyitott még négy közúti határátkelő a záhonyi mellett. A jelentés alapján kijevi idő szerint reggel 8 óráig 625-en keltek át rajtuk, közülük 185-en utaztak be Ukrajnába és 440-en léptek be Magyarországra.

A hivatal emlékeztette az ukrán állampolgárokat arra, hogy Magyarországon a határ 30 kilométeres övezetében 24 órát tartózkodhatnak karanténba vonulás kötelezettsége, illetve kiegészítő dokumentumok nélkül. Ezenkívül tranzitcéllal léphetnek be az országba, de a továbbutazóknak szükségük van állandó tartózkodási engedélyre a fogadó
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 13:34
Megindult a forgalom a záhonyi határállomáson
Azt írták: a ki- és a beléptetés már egyaránt zavartalan és folyamatos, a rendőrség növelt létszámmal és teljes kapacitással működteti a közúti határátkelőt.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen vasárnap 10 órától szünetelt az átléptetés, emiatt több mint 16 óra volt a várakozási idő a kilépő személyforgalomban.

A magyar-ukrán határszakaszon a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt csak a záhonyi átkelő működik.

A külföldre tartó utasoknak a rendőrség azt tanácsolja, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján vagy a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével.
velemenyezd, 2020. május 31. vasárnap, 15:41
Koronavírus - Záhonyi polgármester: folyamatosan érkeznek a hazafelé tartó ukránok buszai
Helmeczi László elmondta: az elsősorban Csehországból érkező, a magyar határt Hegyeshalomnál átlépő autóbuszok a humanitárius tranzitfolyosót használva jutnak el Záhonyig. Ott a járművekről magyar rendőri felügyelet mellett szállnak le a vendégmunkások, akiket a határ túloldaláról érkező buszokkal visznek át Ukrajnába.

Naponta átlagosan 500-1500 ember érkezik, kedden körülbelül ötszázan lépték át így a határt, annak ellenére, hogy a hétfő éjjeltől hatályos ukrán korlátozások szerint kizárólag személyautóval lehetne átmenni Ukrajnába - ismertette a polgármester.

Helmeczi László számításai szerint a járványhelyzet miatt elrendelt ukrán határkorlátozások bevezetése óta nagyjából 15-20 ezer ukrán állampolgár tért haza így Záhonynál, és húsvétig valószínűleg még többen szeretnének majd hazautazni. Ez a forgalom nem számít kirívónak a záhonyiak számára, a helyiek inkább attól tartanak, hogy ha az ukrán hatóságok valamilyen okból mégsem fogadnák be saját állampolgáraikat, akkor sok vendégmunkás
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 22:09
Csak a záhonyi határátkelőn lehet Ukrajnába belépni
történő belépése - a légi és vasúti közlekedés kivételével - kizárólag személygépjárművel történhet. A gyalogos átléptetés és az utazók busszal és mikrobusszal történő átszállítása megszűnik.

Az Ukrajnába történő kilépésre kizárólag a Záhony és a Csap közötti közúti határátkelőhelyet lehet használni, a barabás-mezőkaszonyi, a beregsurány-asztélyi, a lónya-haranglábi és a tiszabecs-tiszaújlaki átkelőket pedig ideiglenesen leállítja az ukrán fél. A nemzetközi teherforgalom beléptetése Ukrajnába a záhonyi határállomáson továbbra is folyamatos marad - olvasható a police.hu oldalon.

Az ukrán állami határőrszolgálat szóvivője hétfőn közölte, hogy az ukrán kormány utasítására keddtől összesen csak 19 közúti határátkelőhely marad nyitva, amelyen kizárólag saját tulajdonú gépjárművel lehet majd áthaladni, azaz a gyalogos átkelést teljesen megszüntetik. Amennyiben a szomszédos állam a határátkelőhöz nem engedi be a gyalog érkezőket, akkor értelemszerűen megszűnik az a gyakorlat is, hogy az ukrán oldalról
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 14:52
Záhonyban négy, Beregsurányban egy órát kell várniuk az Ukrajnába utazóknak
A közleményben emlékeztettek: vasárnap délelőtt az ukrán fél fogadóképtelensége miatt nyolc órára emelkedett a várakozási idő a záhonyi közúti határátkelőhelyen kifelé, a személyforgalomban, Beregsurányban pedig három óra volt szombaton a várakozási idő.

A legfrissebb információk szerint Tiszabecsen hétfőre megszűnt a várakozási idő.

Az Ukrajnába tartó utasoknak a gyorsabb határátlépés érdekében a rendőrség azt javasolta, hogy a záhonyi helyett válasszák a 7 és 18 óra között üzemelő lónyai, a 7-től 19 óráig üzemelő barabási vagy folyamatosan nyitva tartó tiszabecsi közúti határátkelőhelyet.

Románia felé a csengersimai közúti határátkelőhelyen jelenleg fél órát kell várniuk a kiléptetésre - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. december 23. hétfő, 09:11
Zavartalan és folyamatos a határátkelés Záhonynál
Az ukrán fél fogadóképtelensége miatt a záhonyi közúti határátkelőhelyen délután négy órától a kilépő irányú személyforgalomban hat órás várakozási idő alakult ki. A határátkelőhelyen este kilenc órától megszűnt a várakozási idő - olvasható a police.hu oldalon.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:02
Szünetel a forgalom a záhonyi határátkelőhelyen
A tájékoztatás szerint a tüntetés miatt az ukrán határőrség nem tudja beléptetni Ukrajnába a Záhonynál kilépő utasokat.

A rendőrség arra kéri az Ukrajnába utazókat, hogy válasszák a legközelebbi beregsurányi, vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyet.

A határátkelőhelyek nyitvatartási és várakozási idejéről a rendőrségi honlap határinfó oldalán (http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo) lehet tájékozódni.
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 19:22
Szünetel a határforgalom a beregsurányi és a tiszabecsi határátkelőn
Az ukrán oldalon fellépett informatikai probléma miatt Beregsurányban hajnali négy órától, Tiszabecsen reggel hat óra óta szünetel az átléptetés.

Az Ukrajnába utazók a lónyai, a barabási vagy a záhonyi közúti átkelőhelyet választhatják.

A határátkelőhelyeket érintő aktuális nyitvatartási és várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikációban lehet tájékozódni.
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 08:21
A magyar-ukrán határátkelőhelyeken is több órás a várakozás
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a beregsurányi közúti határátkelőhelyen a kilépő személyforgalomban már három óra a várokozási idő. A záhonyi és a barabási átkelőhelyeken két órát kell vesztegelniük az utazóknak.

A határátkelőhelyek nyitva tartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikációján lehet tájékozódni.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nyugat-Európából az ünnepekre hazatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, szombat délelőtt a várakozási idő elérte a három, illetve két órát.
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 10:51
Ismét szünetel a határforgalom a záhonyi határátkelőhelyen
Mint írták, az ukrán fél nem tudja beléptetni Ukrajnába a Záhonynál kilépő utasokat, ezért a magyar oldalon is szünetel az átléptetés.

A határszakaszon a beregsurányi, a barabási, a lónyai vagy a tiszabecsi közúti határállomások valamelyikét ajánlja átkelésre a rendőrség. Elindulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán.
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 11:49
Megindult a forgalom a záhonyi határállomáson
Az átkelő ukrán oldalát, a csapi közúti határátkelőhelyet demonstrálók zárták le hétfőn, emiatt a magyar oldalon is szünetelt az utazók átléptetése. Az ukrán határőrizeti szerv azt közölte, hogy a demonstrációt ideiglenesen felfüggesztették, a határforgalom már zavartalan - olvasható a www.police.hu oldalon.

Kárpátalján vasárnap este kezdődtek a tüntetések, amelyeket az európai regisztrációjú gépkocsik ukrajnai belépésének szigorítása ellen szervezett több száz autótulajdonos. A tüntetők az elmúlt két napban több kárpátaljai határátkelőhely forgalmát akadályozták.
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 11:18
Torlódnak a járművek a záhonyi határállomáson
Tájékoztatásuk szerint a járművek már hétfő reggel óta torlódnak, a kamionok kifelé hatvan percet, a Magyarországra belépő személyautók pedig jelenleg mintegy háromnegyed órát kénytelenek vesztegelni.

A rendőrség arra kéri az utazókat, hogy a várakozás elkerüléséért Ukrajna felé válasszák a barabási, a beregsurányi, a lónyai, valamint a tiszabecsi közúti határátkelők valamelyikét, amelyeken sokkal rövidebb ideig, vagy egyáltalán nem kell várakozniuk. Elindulás előtt célszerű tájékozódni a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az aktuális várakozási időkről a rendőrség hivatalos honlapján elérhető Határinfó rovatban.
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 13:19
1/5
Képek, videók
hősi melékmű ukrajnában
petersenna
2006. december 27. szerda, 13:37
Ukrajnában
nicolca
2006. június 24. szombat, 10:13
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
indián ló terjedése
orsi1
2007. június 10. vasárnap, 06:27
Utca a fővárosban
msz303
2007. október 06. szombat, 18:59
A fővárosban
csipfer
2006. június 28. szerda, 10:23
egyedi azonosito kartya.j
basikele
2014. január 04. szombat, 02:56
MT azonosító beírásakor e
ujlakimisi
2010. december 13. hétfő, 18:32
Egy elhagyott azonosító..
attoca
2007. február 03. szombat, 21:30
Arc és azonosító nélkül..
attoca
2007. február 03. szombat, 21:29
Nics azonositója,ő rendör
ezerjo
2007. január 27. szombat, 12:56
Sortűz áldozatok 1.
azenujsagom
2019. július 14. vasárnap, 07:40
véres csütörtök áldozatok
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:31
Líbia -áldozatok.jpg
agica2004
2011. február 23. szerda, 11:12
1956-os áldozatok és hősö
sugar09
2010. november 10. szerda, 00:56
Címkék
rendőrségi honlap, tájékoztatás szerint, Mérséklődött Ukrajnában, azonosított fertőzöttek, rendőrség növelt, legközelebbi beregsurányi, fővárosban előző, rendőrség honlapján, ünnepekre hazatérő, záhonyi mellett, záhonyi átkelő, szomszédos állam, tüntetés miatt, ukrán határőrség, gyalogos átléptetés, gyalog érkezőket,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.