Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 05:23 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Kreml: az elnöki apparátusban is van fertőzött
tisztségviselő nem lépett érintkezésbe Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A szóvivő személyiségi jogokra hivatkozva nem nevezte meg az illetőt. A TASZSZ hírügynökség meg nem erősített sajtóforrásokat idézve azt írta, hogy egy Spanyolországban megfordult női alkalmazottról van szó, aki jelen volt azon az eseményen, amelyen Putyin kitüntette a Krími híd építőit.

Pénteken koronavírus-fertőzés gyanújával a feleségével együtt az új-moszkvai járványkórházba szállították Nyikolaj Gubenkót, a parlamenti alsóház egyik alelnökét. Csütörtökön a kormányapparátus egyik munkatársának megfertőződéséről tettek bejelentést.

A moszkvai művész- és politikai elitben is nyugtalanságot keltett, hogy Covid-19 megbetegedéssel kórházban kezelik Lev Lescsenko ismert veterán esztrádénekest, aki nagy valószínűséggel az egyesült államokbeli vendégszereplése során fertőződött meg, de a vonatkozó előírásokat megszegve nem vonult karanténba hazatérését követően, hanem részt vett számos társadalmi eseményen.

Az egyik ilyenen,
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 18:02
Korrupciós vádak súlyemelésben - Június 19-ig meghosszabbították a vizsgálatot
Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz pénteki anyaga szerint ügyvivőként az IWF elnöki tisztét továbbra is az amerikai Ursula Papandrea, az IWF első női alelnöke látja el, akit az elnökség eredendően 90 napra januárban bízott meg a feladattal.

Aján Tamás az elnökség év eleji dohai ülésén maga kérte tevékenységének három hónapos felfüggesztését annak érdekében, hogy vizsgálat derítse fel a vádak valóságtartalmát. A magyar sportdiplomata már az ARD által január első hétvégéjén bemutatott dokumentumfilm vetítését követően visszautasította a német tévécsatorna korrupcióról és szervezett doppingolásról szóló vádjait. Hangsúlyozta, hogy a film készítői nem megfelelő és nem megbízható forrásokra hivatkoztak, az állítások pedig hamisak. Hozzátette: biztos abban, hogy a külső szakértők vizsgálata is igazolja majd azt az elkötelezett munkát, melyet az elmúlt 50 évben végzett a súlyemelés fejlesztéséért.

Az ARD január 5-én bemutatott filmjében azt állította, hogy a súlyemelésben
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 13:22
Koronavírus - Benkő: a legfontosabb, hogy az ország megőrizze a működőképességét
karanténban mintegy háromszázan, csapatorvos által elrendelt karanténban százötvenen, hatósági házi karanténban öten vannak.

Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke megkérdezte, milyen feladatokat jelent, hogy "korlátozott kijárási tilalom" lép életbe szombattól.

Benkő Tibor elmondta, ez alapvetően rendőri feladat, de a katonáknak is lesznek plusz feladataik. Részleteket viszont még nem közölt, mivel erről majd az akciócsoportok vezetői péntek este egyeztetnek.

Vadai Ágnes, a testület DK-s alelnöke azt kérdezte, Áder János államfőt tájékoztatták-e az intézkedésekről; mit fognak csinálni az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett "egyenruhás kórházparancsnokok", valamint rákérdezett arra is, hogy pontosan melyek a kiválasztott cégek és milyen szempontok alapján választották ki őket.

Benkő Tibor azt felelte: jelentős kórházaknál katonák látják majd el ezt a feladatot, de megjegyezte: az akciócsoportok vezetőinek esti ülése előtt erről bővebben nem tud beszámolni. Hozzátette, csak azoknak a
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 12:41
Koronavírus - Oroszországban és Ukrajnában is nőtt a fertőzöttek száma
A 85 orosz régióból immár 58 érintett. A fertőzöttek számában 703 fővel toronymagasan az orosz főváros vezet, a környező Moszkva megyében további 49 pácienst regisztráltak.

Oroszország a külföldön rekedt állampolgárainak hazaszállításától eltekintve péntektől megszüntette a légiutas-forgalmat a külvilággal. Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön jövő hétre az alapszolgáltók kivételével az egész országra kiterjedő kényszerszabadságot hirdetett meg.

Nyikolaj Gubenkót, a parlamenti alsóház egyik alelnökét pénteken a feleségével együtt az új-moszkvai járványkórházba szállították koronavírus-fertőzés gyanújával. Hétfőn az összes képviselőt koronavírus-tesztnek vetik alá.

Ukrajnában egy nap alatt 62-vel 218-ra nőtt péntekre az igazolt koronavírusos fertőzöttek száma, eddig öten haltak bele a betegségbe, és négyen gyógyultak ki belőle.

Szerhij Komiszarenko akadémikus, az egyik neves ukrajnai biokémiai intézet igazgatója az 1+1 televízió műsorában kijelentette, hogy a fertőzöttek száma valójában a
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 10:41
Koronavírus - Az amerikai elnök szorgalmazná a szigorítások enyhítését, a visszatérést a munkába
A műsort a Fox televízió munkatársa készítette a Fehér Ház kertjében.Jelen volt Mike Pence alelnök és Deborah Birx, a vírus megfékezésén dolgozó kormányzati munkacsoport egyik tagja is.

Trump úgy vélekedett, hogy depresszióhoz, akár öngyilkosságokhoz is vezethet, hogy szerte az országban bezártak a gyárak, az üzletek és általában a munkahelyek.

"Több embert fogunk elveszíteni azzal, ha mély recesszióba vagy depresszióba süllyed az ország" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ezrek lehetnek öngyilkosok. Állításának igazolására azonban nem idézett sem adatokat, sem szakértői véleményeket.

"Az országot vissza kell állítani a munkába, és az országunk ismét munkába akar állni" - hangoztatta. Majd kijelentette: "ez a gyógymód rosszabb, mint maga a probléma", és a teljes leállással "tönkre lehet tenni az országot". Szerinte április közepéig újra minden beindulhatna.

Deborah Birx azt hangsúlyozta: meglehet, hogy a közegészségügyi szakemberek majd a szigorú intézkedések általános enyhítését
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 22:14
Koronavírus - Donald Trump: hamarosan megkezdődik a vírusellenes szer klinikai tesztelése
Egyesült Államok ázsiai közösségeit, mivel a koronavírus terjedése - mint fogalmazott - "nem az ő hibájuk". A megjegyzést a szakemberek annak tulajdonítják, hogy Trump rendszeresen "kínai vírusként" emlegeti a fertőzést, amit Peking többször is erősen kifogásolt, és a helyi sajtó szerint feltételezhetően az amerikai ázsiai közösségekben is félreérthetőnek tarthatnak.

Donald Trump a sajtókonferencia előtt írt alá elnöki rendeletet az árdrágítás megfékezésére. Az értekezleten ezúttal - Mike Pence alelnök és Deborah Birx orvos mellett - jelen volt William Barr igazságügyi miniszter is, aki elmondta, a minisztérium már megindította a nyomozást számos olyan esetben, ahol életbevágó fontosságú gyógyászati eszközök árdrágításáról érkezett jelentés. A tárcavezető hozzátette: az Egyesült Államok valamennyi, összesen 93 ügyészségén megbíztak egy-egy vezető ügyészt az ilyen ügyek kivizsgálásával.

Deborah Birx kitért arra is, hogy Washington figyeli a japán, a dél-koreai és a kínai járványellenes
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 07:04
Koronavírus - Trump elrendelte a Nemzeti Gárda bevetését
A Gárda tagjai gyógyászati segédeszközök és gyógyszerek kiosztásában, valamint mobil orvosi rendelők és vírustesztet végző állomások felállításában segédkeznek.

Mark Esper amerikai védelmi miniszter hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján közölte: a hadsereg felkészült, és készen áll részt venni a vírusellenes harcban. Tudatta: a tárca egészségügyi egységeket küld több amerikai nagyvárosba, ahol mobilkórházakat állítanak fel.

Ezen kívül kórházhajók indulnak Los Angelesbe, New Yorkbe és Seattle-be. Mint mondta: a kórházhajók és a mobilkórházak személyzetét nagyrészt a hadsereg tartalékosai adják majd. A tartalékosok egy részét már mozgósították.

A hadsereg soraiban nem végeznek vírustesztet, csak akkor, ha valaki a fertőzés tüneteire panaszkodik. Eddig 133 fertőzött katonát találtak - tette hozzá Mark Esper.

Az amerikai politikusok körében újabb fertőzöttet regisztráltak: Rand Paul kentuckyi republikánus szenátort. Korábban Mario Diaz-Balart floridai republikánus képviselőnél és Ben
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 20:05
Amerikai előválasztás - Bloomberg 18 millió dollárt adományoz a Demokrata Pártnak
Bloomberg az eddig a saját, a demokraták elnökjelöltségéért folytatott kampánya számláján lévő összeget a párt vezető szervének, a Demokrata Országos Bizottságnak (DNC) utalja át, továbbá kampányának irodáit is a párt rendelkezésére bocsátja.

A milliárdos, aki korábban New York város polgármestere is volt, március elején, az úgynevezett szuperkeddi voksolás után - amikor egyszerre 14 tagállamban tartottak előválasztást - szállt ki a választási küzdelemből. Akkor Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét biztosította a támogatásáról, és azt ígérte, hogy minden erejével, anyagilag is segíti a demokratákat.

Tom Perez, a DNC elnöke közleményben tudatta, hogy az adománynak köszönhetően a párt több száz kampányszervező munkatársat vehet fel szerte az országban. Hangsúlyozta: Bloomberg hű maradt azon ígéretéhez, hogy mindent megtesz Donald Trump jelenlegi elnök legyőzéséért a novemberi választáson.

A The New York Times című napilap a Szövetségi Választási Bizottság adataira hivatkozva
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 07:04
Koronavírus - Három Magyarországról hazautazó kínai vívót diagnosztizáltak a vírusfertőzéssel Pekingben
külföldről érkezett az országba.

Mióta a múlt héten az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pandémiává nyilvánította az új koronavírus-járványt, ezzel egy időben pedig a kínai egészségügyi hatóságok közölték, hogy Kína túl van a járvány nehezén, a külföldön dolgozó, illetve tanuló kínaiak közül sokan döntenek úgy, hogy hazautaznak. A döntés egyik oka számos esetben, hogy az érintettek nem érzik elegendőnek a járvány által sújtott országok óvintézkedéseit.

Szun Suo-peng, a Kínai Vöröskereszt alelnöke, aki egy kínai szakértői csapat élén Olaszországba utazott segítségnyújtás céljából, csütörtökön Milánóban úgy nyilatkozott: "itt Milánóban, a Covid-19 által egyik legsúlyosabban érintett területen nagyon lazák a karanténintézkedések. A tömegközlekedés még mindig működik, az emberek továbbra is közlekednek, szállodákban összejöveteleket tartanak, és nem viselnek maszkot". A kínai szakértő hozzátette: "valóban le kell állítanunk a megszokott gazdasági tevékenységet és a megszokott emberi interakciókat.
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 07:31
Koronavírus - Az MNB az ügyfelek megbízható kiszolgálását várja a bankoktól
- mondta.

Kandrács Csaba hangsúlyozta: ha egy fiók átmenetileg bezárna, gondoskodni kell a környékbeli ATM-ek feltöltéséről a megfelelő készpénzmennyiséggel. "Az MNB semmiképp sem fogja támogatni, hogy egy bank 24 óránál tovább tartó általános bankszünnapot hirdessen meg" - jelentette ki.

A hitelintézeteknek folyamatos tájékoztatást kell adniuk honlapjukon fiókjaik nyitvatartásáról, ideiglenes bezárás esetén a legközelebbi ügyfélkiszolgálást biztosító fiókról - nyomatékosította a jegybanki alelnök. "Ösztönözniük kell ügyfeleiket az elektronikus, telefonos ügyintézésre, illetve a bankkártyás és azonnali fizetéses lehetőségek igénybevételére is, emellett informálniuk szükséges ügyfeleiket a fertőzésveszély mérséklésére megtett intézkedéseikről is" - hangsúlyozta.

Kandrács Csaba jelezte: az MNB megfontolásra ajánlja a jogalkotónak, hogy a járvány esetleges fokozódása esetén - a jogszabály által előírt személyes banki panasztételi lehetőség helyett - az ügyfelek számára a panaszok beadását
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 07:05
Koronavírus - Donald Trump: létezik néhány alkalmazható terápia a vírusfertőzés kezelésére
már forgalomban lévő gyógyszerek alkalmasságát esetleges más betegségekkezelésére. Kifejtette, hogy klinikai vizsgálatok lesznek a maláriaellenes gyógyszerek bevizsgálásai is annak megállapítására, hogy vajon alkalmazhatók-e az új típusú koronavírus ellen is. Hangsúlyozta, hogy csakis biztonságos készítmények kerülhetnek forgalomba.

Hahn hangsúlyozta azt is, hogy legalább 12 hónapra lesz szükség, míg a jelenleg klinikai bevizsgálás alatt lévő vakcina forgalomba kerülhet.

Mike Pence amerikai alelnök közölte: a kórházakban már működő lélegeztetőgépek és lélegeztető készülékek közül több tízezret tudnak átirányítani csakis koronavírusos megbetegedések kezelésére.

Deborah Birx, a kormányzati munkacsoport tagja kifejtette, hogy az elkövetkező napokban a vírusfertőzések ugrásszerű emelkedésére lehet számítani. Ennek magyarázata szerinte az, hogy egyre több vírustesztet végeznek. Mindazonáltal a járvány még nem érte el csúcspontját az Egyesült Államokban - tette hozzá.Újságírói
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 20:03
Koronavírus - Donald Trump: minden tagállamban aktív a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal
Trump konkrét összeget ezúttal sem mondott, a lapértesülések szerint ezerdolláros csekkről van szó. Szerdai lapértesülések tudni vélik, hogy a kormány szerdán arra kérte fel a kongresszust, hogy szavazza meg mintegy 500 milliárd dollár értékű készpénz kifizetését az adófizető polgároknak. A kifizetésekre - szintén sajtóinformációk szerint - két körben kerülne sor: április elején és májusban. Az összegek nagyságát a családok lélekszáma és jövedelme alapján állapítanák meg.

A konferencián Mike Pence alelnök és a munkacsoport egészségügyi szakemberei mellett ezúttal jelen volt Mark Esper védelmi miniszter is. Bejelentette, hogy a hadsereg kész további expedíciós kórházak felállítására akkor és ott, amikor és ahol ez szükséges. Az expedíciós kórházakat a katonai válságreagáló hadműveletek egészségügyi biztosításának részeként szokták felállítani, ezek mozgékony és gyorsan telepíthető egészségügyi ellátó létesítmények.

A konferencián Deborah Birx orvos, a kormányzati munkacsoport tagja felhívta
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 21:02
1/615
Képek, videók
vlagyimir-putyin.jpg
agica2004
2014. június 01. vasárnap, 15:54
-vlagyimir-putyin-es-f ele
agica2004
2013. június 28. péntek, 17:37
20120829-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:08
20120310-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:56
20110926vlagyimir putyin.
agica2004
2011. szeptember 27. kedd, 13:52
20110905vlagyimir putyin.
agica2004
2011. szeptember 07. szerda, 15:39
Nyikolaj Rimszkij_Korszak
aranyibarbara
2009. február 12. csütörtök, 18:10
Santiago(Chile) Elnöki pa
pacsakute
2011. december 08. csütörtök, 18:28
K.L. elnöki emelvényen.jp
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 15:39
Kövér az elnöki emelvénye
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 15:22
elnöki kutyus fotózása.jp
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:11
elnöki tollak.jpg
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:10
elnöki reggeli.jpg
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:09
elnöki desszert.jpg
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:09
elnöki vacsora.jpg
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 14:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.