Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 16:17 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Dárdai Pálnak egyelőre a szakkommentátorkodás mozgatta meg a fantáziáját
kapitányaként is dolgozott.

"Úgy érzem, kellett ez a pihenő, ki is használom, meg is tehetem, szerintem meg is érdemlem. Most vagyok egy másfél hónapos pihenőnél és még nem érzem azt, hogy hiányozna a labdarúgás" - mondta Dárdai Pál, hozzátéve: ilyen szempontból még nem érzi magát "késznek" arra, hogy valami feladatot elvállaljon.

A Hertha április közepén, a szezon hajrára előtt jelentette be, hogy nyáron váltás lesz a vezetőedzői poszton. Dárdai Pál közös megegyezéssel egy év pihenőre megy, visszatérését követően pedig majd egyeztetnek arról, hogy a folytatásban milyen feladatot kap az egyesületnél.

Dárdai Pál elmondta: az elmúlt hetekben a német élvonalból és külföldről is sok ajánlatot kapott, amelyeket visszautasított. A német megkeresés jólesett a hiúságának, a külföldit ellenben kapásból elutasította, mert úgy érzi, az ő mentalitása a német vagy a magyar közegbe való, azokat ismeri, ott érzi jól magát. Ezzel szemben megmozgatta a fantáziáját a televíziós szakkommentátorkodás, amellyel
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 09:51
Gyulay Zsolt: minden szempontból sikeres volt a Nagy Futam
A sportvezető az M1 aktuális csatornán csütörtök délelőtt azt mondta, az időjárás mindig befolyásolja, hogy mennyi néző látogat ki a belvárosi show-ra, de ahogyan tavaly, úgy az idén is "szerencsénk volt ezzel", a kijelölt nyomvonal pedig nagyon tetszett a közönségnek.

"Max Verstappen jelenléte számunkra nagyon fontos, ő minden évben sok holland szurkolót hoz el a Hungaroringre is, ráadásul nagyon jól érezte magát a sajtótájékoztatón és az egész rendezvényen, fesztelen, jó hangulatú, szakmai beszélgetést folytatott a televíziós interjú során is" - jelentette ki Gyulay Zsolt, hozzátéve, hogy a külföldi szakemberek és meghívott vendégek is tökéletesnek ítélték a Nagy Futam rendezését.

"Ilyenkor ugyanúgy dolgoznak azok a szakemberek és sportbírók, akik a Forma-1-es Magyar Nagydíjakon is, és a visszajelzések alapján most már magabiztosan állíthatjuk, hogy mi vagyunk a világon a legjobbak ebben a műfajban" - mondta az elnök-vezérigazgató, aki hangsúlyozta: Közép-Európában először Budapesten vett
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 10:31
Illegális bevándorlás - Újabb menekültügyi szigorításokról döntött a német kormány
börtönben elhelyezni olyan személyeket, akiket nem bűncselekmény, hanem tervezett kitoloncolás miatt fosztanak meg a mozgás szabadságától.

Horst Seehofer ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az európai uniós jogszabályok lehetőséget adnak a szabály ideiglenes felfüggesztésére. A tárcánál korábban, a törvénycsomag előkészítési szakaszában azt is hangsúlyozták, hogy úgy szerveznék meg a kitoloncolásra jelölt emberek elhelyezését, hogy érintkezzenek elítélt bűnözőkkel.

A Törvény a rendezett visszatérésről elnevezésű jogszabálytervezet szerint szigorúbban lépnének fel mindazokkal az elutasított menedékkérőkkel szemben is, akiket úti okmányok hiányában nem lehet hazatoloncolni, és az iratok beszerzésében nem működnek együtt a hatóságokkal. Ezt a magatartást büntetni lehetne, egyebek mellett teljes körű munkavállalási tilalommal, és őrizetbe is lehet venni őket, hogy biztosítsák megjelenésüket a papírok beszerzésére a hazájuk németországi külképviseletén indított eljárásban.

A reform szigorításokat
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:20
Ökumenikus Segélyszervezet: az iraki keresztény családok szeretnének visszaköltözni otthonaikba
Lehel László tudatta, ahhoz, hogy valaki otthagyja a menekült táborokat, nem elég a biztonság, tartalommal is meg kell tölteni az életet. A visszatérés fontos feltétele például, hogy a gyermek iskolába tudjon járni.

A szervezet ezért programjának következő szakaszában újjáépíti a harcokban károkat szenvedett iskolákat, és biztosítja azok felszerelését. Továbbá hat településen a vízhálózatot is rendbe teszik, ezzel mintegy harmincezer embernek segítenek - ismertette.

Hozzátette, a szervezet az iskolák újjáépítéséhez adományokat gyűjt, a kezdeményezést a www.segelyszervezet.hu oldalon, valamint a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

A szervezet szeretne a háborús helyeken újra életet teremteni, ezért folyamatosan jelen van a térségben, a helyiek bevonásával végiggondolják, hogy mire van szükségük az ott élőknek, és ellenőrzés alatt tartják a munkálatokat - hangsúlyozta.

Kiemelte, a cél az, hogy a helyiek ne akarják minél hamarabb elhagyni az
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 10:31
Azbej Tristan: a szíriai emberek helyben maradását és visszatérését kell lehetővé tenni
mindig hallani lehet olyan véleményeket, amelyek szerint továbbra is a kvóták alapján történő kényszerbetelepítést szorgalmazzák.

Magyarország ezzel szemben számos programon keresztül a helyben maradást segíti olyan módon, hogy a helyi közösségeket támogatja. Külön kiemelte a keresztény közösségeket, amelyek különösen sokat szenvedtek a háború idején, amikor az Iszlám Állam nevű terrorszervezet céltáblájára kerültek - húzta a

Kiemelte, hogy Magyarország a szíriai emberek helyben maradását és visszatérését támogató Hungary Helps program keretében immár több mint 4 milliárd forintot költött. Egyebek mellett Damaszkuszban, Aleppóban, Homszban olyan keresztény missziókat támogat Magyarország, amelyek keresztény és nem keresztény belső menekültek ellátását szolgálják. Lerombolt iskolák újjáépítését és működését segíti, valamint olyan kezdeményezéseket támogat, amelyek célja, hogy az elmenekült családok visszatérhessenek Szíriába - húzta alá.

Elmondta azt is, hogy az aleppói görögkatolikus egyház
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 18:02
Illegális bevándorlás - Avramopulosz: az illegális bevándorlás kisebb mértékű, mint a válság előtt
migrációs útvonalon jelentős mértékben emelkedett a Spanyolországba érkezők száma. Ennek részeként folytatni kell a határigazgatást támogató program végrehajtását, és újra kell kezdeni a visszafogadásról és a vízumkönnyítésről folytatott tárgyalásokat Marokkóval.

A Földközi-tenger középső medencéjén kialakult migrációs útvonalat érintően javítani kell a Líbiában fennálló "megdöbbentő" állapotokon. Elő kell segíteni a migránsok őrizetből való szabadon bocsátását, meg kell könnyíteni az önkéntes visszatérést, amelyből eddig 37 ezerre került sor. Valamint evakuálni kell a leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévőket. Ilyen ez idáig közel 2500 estben fordult elő - közölte.

A görög biztos kiemelte, a Görögországot érintő migrációs útvonalon jelentkező alapvető problémák még mindig fennállnak. A migráció kezelésének javítása érdekében Görögországnak mielőbb hatékony nemzeti stratégiát kell kialakítania - húzta alá.

Hangsúlyozta: a tengerből kimentett menekültek partra szállítására vonatkozó átmeneti
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 14:12
Igenaptár oldalon: Hamvazószerda 03.06
OLVASMÁNY Joel próféta könyvéből
Isten büntető ítélete gyakran buzdítás a hozzá való őszinte visszatérésre. Megtérésünk gyökeres, komoly cselekedet legyen!
A bűnbánatra így figyelmeztet a próféta: Térjetek meg! Teljes szívetekből hozzám térjetek! Böjtöljetek, hangos szóval sirassátok bűneiteket! A szíveteket szaggassátok meg, és ne a ruhátokat; keressétek Isteneteket, Uratokat! Ő jóságos és irgalmas, türelemmel gyógyítgatja sebeiteket. Ki tudja, hátha visszatér és újra megbocsát, s áldás fakad a nyomában; így az Úr, a ti Istenetek elfogadja majd étel- s italáldozataitokat. Fújjatok meg minden harsonát a szent hegyen! Üdvös böjtöt is hirdessetek! Népemet gyűjtsétek egybe, szent közösséggé legyen! Hívjátok az öregeket, hozzátok a gyermekeket, még a csecsemőket is! Nászházát hagyja el most a vőlegény, és a menyasszony is! A papok, az Úr szolgái, hangos szóval sírjanak, az előcsarnok és az oltár között így kiáltsanak: ,,Könyörülj, Uram, könyörülj népeden, ne tűrj ilyen gyalázatot örökségeden! Ne
maroka, 2019. március 06. szerda, 10:45
Fedett Eb - Márton Anita a kihagyás után is szeretne harcban lenni az aranyért
Az olimpiai bronzérmes, fedettpályás világbajnok békéscsabai atléta az M1 aktuális csatornán szerdán reggel elárulta, combizomsérülése után nem volt egyszerű a visszatérés, de aztán versenyről versenyre sikerült egyre jobban teljesítenie.

"Novemberben kezdtük meg az alapozást és januárban kezdtünk el lökni. Nagyon nehezen indult, hogy visszarázódjak, hogy visszajöjjenek a mozdulatok" - mondta a sportoló, aki visszatérése óta három hazai és két nemzetközi viadalon állt dobókörbe, és a január 19-i 17,22 méter után a múlt hétvégén már 18,64 métert ért el.

"Ez a fejlődés meg van tervezve, mint ahogy minden világverseny előtt. Ahogy közelítünk a versenyhez, Anita formája úgy emelkedik, és reméljük, hogy az Európa-bajnokságon ki fog csúcsosodni" - nyilatkozott a mester, Eperjesi László.

Az Eb-ig még két és fél hét van hátra, s a szakember szerint ott egyáltalán nem elképzelhetetlen egy 19 méteres vagy afeletti eredmény.

"Ha megnézzük az elmúlt hónap fejlődési görbéjét, akkor ez reális.
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 11:01
Megvonták a hatásköröket Molnár Miklós szombathelyi alpolgármestertől
"túlóratörvénnyel" kapcsolatban ellenzéki kezdeményezésre elfogadjanak két olyan közgyűlési határozatot, amely a kormánypárti városvezetés szerint "értelmetlen volt és egyedül a politikai hangulatkeltésre" szolgált. A határozatok szerint Szombathelyen a száz százalékos önkormányzati tulajdonú cégeknél nem lehet a korábbinál több túlórát elrendelni. Felkérték Hende Csabát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét arra, kezdeményezze a munka törvénykönyvének módosítását a korábbi túlóraszabályokhoz való visszatérés érdekében.

Puskás Tivadar polgármester a megyei napilapnak adott interjújában a közgyűlésben történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali közösséget, amelyik bizalmából listás képviselői helyet szerzett 2014-ben. Molnár átállt a szocialistákhoz, és felrúgta azt az írásos megállapodást, amelyet a Fidesz-KDNP pártszövetséggel kötött".

A szombathelyi városi közgyűlésben a polgármesterrel együtt 10 szavazata van a Fidesz-KDNP frakciónak, 9
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 11:11
Lengyel kormánypárt: a Kaczynski-Salvini találkozó utat nyitott további kapcsolatok felé
még az EP-választások előtt egy tízpontos, Európa érdekeit szolgáló megállapodást terjeszt elő lehetséges európai szövetségeseinek. "Szeretném, hogy létrejöjjön azok szövetsége, akik meg akarják menteni Európát. Minél többen leszünk, annál jobb" - jelentette ki.

"A cél az, hogy a második legnagyobb mozgalommá váljunk, talán elsővé is, magasra kell törni" - fűzte hozzá. A jövőbeli EU-ról beszélve, kiemelte a biztonság kérdését, a felesleges bürokrácia felszámolását, a keresztény értékekhez való visszatérést, a családok és a fiatalok támogatását.

"Az EU-n belül teljes mértékben támogatom a demokratikus legitimációval rendelkező nemzeti kormányokat itt Lengyelországban, Magyarországon, illetve Ausztriában vagy Olaszországban is" - hangsúlyozta. Úgy vélte: a kormányzó erők törvényeket fogadhatnak el állampolgáraik érdekében, Brüsszel beavatkozása nélkül.

A Liga és a PiS együttműködésére vonatkozóan elmondta: nem biztos abban, hogy a későbbiekben "közös lesz a sorsuk", mindazonáltal "dolgoznak
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 20:33
A Missziós kereszt szentjei: Szent Becket Tamás
A legenda szerint ezek voltak utolsó szavai: ,,Készen állok halált szenvedi Jézus nevéért s az egyház védelméért.
Szent Becket Tamás a képen
.........
A Missziós kereszt szentjei: Szent Becket Tamás
Becket Tamás és II. Henrik angol király sorsa szorosan összefonódik. Barátságuk Becket kancellári és püspöki felszentelése után romlott meg. A király olyan utasításokat adott, amelyek ellenkeztek az egyház elveivel ezért Tamás lelkiismeretére hallgatva nem tartotta be azokat. Kegyvesztettsége után, több évet bujdosott Franciaországban. A király uszítására zsoldosai 1170. december 29-én az esti zsolozsmáját végző érseket az oltár előtt, papjai szeme láttára ölték meg.
*
Becket Szent Tamás püspök és vértanú.
Becket Szent Tamás püspök és vértanú - A politikusok védőszentje
2018. december 29. szombat 12:00
Becket Szent Tamásra emlékezünk liturgikus
maroka, 2018. december 29. szombat, 14:42
Toni Servillo élete legnehezebb szerepének tartja Berlusconi megformálását
rendező az MTI-nek. Toni Servillo úgy látja, hogy a "többiek" nem egyszerűen Berlusconi teremtényei, hanem olyan emberek, akik hisznek abban, hogy kifizetődő középszerűnek lenni.

A film második, intimebb és összetettebb része a 70 éves milliomos Berlusconiról szól, aki visszavonult politikusként unatkozik a villájában, ahol a házassága megmentésével próbálkozik. Miközben a magánember empátiát kelt a nézőben, a film azt is megmutatja, hogy Berlusconi korrupt politikusként hogyan készíti elő visszatérését a miniszterelnöki székbe vagy hogyan tanítja meg az unokáját hazudni.

Az 59 éves Toni Servillo ötödik alkalommal dolgozott együtt Sorrentinóval. Ő játszotta a hétszeres olasz miniszterelnökről, Giulio Andreottiról szóló Il divo - A megfoghatatlan című filmjének is a főszerepét.

"Andreotti olyan volt, mint egy templomi ember, sokkal befelé fordulóbb. Berlusconi olyan, mint egy hollywoodi sztár. Állandó mosolya az illuzionisták optimizmusát sugallja, s ez végül is konszenzust teremt. Mintha azt
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 11:41
1/80
Képek, videók
Megeszem a dárdád, vaze!
macepona
2009. július 16. csütörtök, 16:43
A természet fantáziája.JP
drozdikata
2011. október 17. hétfő, 01:13
rajzoló fantáziája-1
magdaseppa
2007. november 02. péntek, 09:02
építész fantáziája
magdaseppa
2006. szeptember 09. szombat, 11:58
anna198908 8 honapos terh
zsokica45
2018. szeptember 02. vasárnap, 08:25
Lala cicám, hónapos.jpg
kicsoda57
2018. július 02. hétfő, 10:41
Lala 3 hónapos
kicsoda57
2018. július 01. vasárnap, 15:48
Lala fiu cicám,3 hónapos
kicsoda57
2018. július 01. vasárnap, 15:36
Lala 2 hónapos
kicsoda57
2018. július 01. vasárnap, 15:35
pozsonyi magdi 5honapos u
zsokica45
2018. március 07. szerda, 09:32
Maya 3 honapos.jpg
charlotteani
2017. augusztus 23. szerda, 01:29
3 honapos lettem.jpg
charlotteani
2017. augusztus 23. szerda, 01:28
Katalin hét hónapos.jpg
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:13
Katalin 7 hónapos.jpg
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.