Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 01:31 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szívedben
Én pedig beköltözöm a szívedbe. Azok, akiket szeretsz, mind-mind ott laknak.
Amikor rájuk gondolsz, akkor kicsit libabőrös leszel, mert eszedbe jutnak az
emlékek, a szép pillanatok, amiket együtt töltöttetek - magyarázta Tündérbogyó.
Ekkor nemcsak szomorú leszel, hogy nincs veled az, aki hiányzik, hanem vidám
is, mert jó ezekre az emlékekre visszagondolni. Hálás leszel azért, hogy olyan
sok jó dologban volt részetek.

(Részlet a Mesepszichológia című könyv mellékletében szereplő Lilla és
Tündérbogyó mesékből)
klarika47, 2020. június 30. kedd, 07:20
Rátgéber László: nagy skalp nélkül nincs igazi indián
az volt a döntő. Ezek a csapatok ugyanis más dimenzióban játsszák a kosárlabdát" - nyilatkozta akkor Rátgéber, akinek együttese a fináléban a házigazda spanyolokat győzte le 85-70-re, főként az azóta négyszeres olimpiai bajnok Diana Taurasi 31 pontjával.

A hatalmas molinó, rajta az "Euroliga-bajnok 2009" felirattal most az otthonát díszíti, az aranyérem és a kisfia által a gyűrűről levágott levágott háló pedig az irodájában látható a Rátgéber Akadémián.

"Természetesen nagyon jó érzés visszagondolni erre az időszakra. Mostanában már nem is az szokott eszembe jutni, hogy miként nyertünk, mi történt a döntőben, hanem sokkal inkább az odáig vezető út, az, ahogy Moszkvába kerültem, és hogy ott mennyit dolgoztunk ezért a sikerért. Én egy dolog miatt mentem a Szpartakhoz: azért, hogy Euroligát nyerjek. Jó érzés, hogy sikerült. Valójában ez egy skalp, amely keveseknek van meg. Nagy skalp nélkül pedig nincs igazi indián" - tette hozzá a mesteredző.

Az emlékezetes salamancai Final Four másik magyar
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 12:21
1010 év kegyelméért adtak hálát Pécsett
kereszthordozásban föltárul az emberi lét méltósága. Választott nép, királyi papság, szent nemzet vagyunk krisztusi méltósággal. Ezt a méltóságot ismerjük fel az Egyházban, és ezt a méltóságot ünnepeljük most, ezen az évfordulón.
,,Menjetek el az egész világra - ebből a krisztusi küldetésből jut el hozzánk Isten evangéliuma, Isten örömhíre. Megérint bennünket - így születik meg 1010 évvel ezelőtt a Pécsi Egyházmegye. A pásztori gondoskodásnak, a megszentelődésnek műveként. Milyen jó visszagondolni erre a hosszú történelemre" - fogalmazott a főpásztor. ,,Testvérek, hála van a szívünkben! Hála az Egyházért, azért, hogy az Egyház tagjai lehetünk. Hála az elődökért, hála van a szívünkben a plébánián, oktatási intézményeinkben, közösségeinkben történő munkáért. És hála van a szívünkben már előre a jövőért. Mert biztos, hogy Isten pásztorként gondoskodik az ő népéről. Megvalljuk ebben az ünnepi alkalomban is, hogy hiszünk a kereszt jövőjében, hiszünk a kereszt erejében, a
maroka, 2019. augusztus 27. kedd, 18:58
Szép baba
Én pedig beköltözöm a szívedbe. Azok, akiket szeretsz, mind-mind ott laknak.
Amikor rájuk gondolsz, akkor kicsit libabőrös leszel, mert eszedbe jutnak az
emlékek, a szép pillanatok, amiket együtt töltöttetek magyarázta Tündérbogyó.
Ekkor nemcsak szomorú leszel, hogy nincs veled az, aki hiányzik, hanem vidám
is, mert jó ezekre az emlékekre visszagondolni. Hálás leszel azért, hogy olyan
sok jó dologban volt részetek
klarika47, 2019. január 10. csütörtök, 15:37
Szép napot mindenkinek!
képzeletemben a magyar rónák és begyek lakossága. És akkor sem csalódtam bennük, mikor közelebbről megismertem őket. A kép, melyet alkottam, megfelelt a valóságnak. Annál szomorúbb és fájdalmasabb, hogy Trianon elvette o hatalmas és virágzó nép minden gazdagságát s egy ártatlan és szerencsétlen országot porba sújtott. De én, a józan hollandus, azt mondom, hogy nem szabad elcsüggedniük. Ismerjük az agyonidézett olasz költő mondását, hogy nincs fájdalmasabb, mint szomorú időkben az elmúlt szép napokra visszagondolni, de az Önök szép napjai nem múltak el véglegesen. Ez az ország, mely a mások érdekeiért ment tönkre, ismét azzá lesz, ami volt, ha az emberi lélekben rejtőző, szent akaratnak engedelmeskednek. Itt vannak az élet és felvirágzás csírái és Önöktől függ, hogy napvilágra is kerüljenek. A békét be kell tartani, de a béke nem fojthatja meg Önöket.
Az aktualitások! Mindez csak múló napok sorozata. A frankpör? Ez szomorú és lesújtó ügy Önökre nézve, mert ismét elhomályosította az önök felé néző,
kirscha, 2018. december 11. kedd, 09:26
Világháborús centenárium - A hősökről megemlékező bélyegsorozatot mutattak be
A csütörtöki budapesti bemutatón Benkő Tibor honvédelmi miniszter azt mondta, az emlékezés és az emlékeztetés egyaránt fontos. A tíz, katonát ábrázoló bélyeg utat mutat a ma élőknek, hűen bizonyítja, hogy voltak és vannak hősök, akik fontosnak tartják hazájukat, népük szabadságát és biztonságát. A jövőben is szükség lesz rájuk - tette hozzá. Van kire felnézni, léteznek példaképek - hangoztatta.

Kijelentette, hogy a küzdelmek nem voltak hiábavalók, mert Magyarország megmaradt magyarnak. Elkötelezettek azért, hogy ez továbbra is így legyen - jegyezte meg.

Emlékezni kell arra a bátorságra, amellyel a katonák életüket áldozták a hazáért. A ma élők ugyanakkor nem csupán fegyverrel tudják az ország érdekeit szolgálni, hanem vállalatoknál dolgozva is - mondta Benkő Tibor.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a centenáriumi emlékbizottság tagjaként hangsúlyozta, a szervezet célul tűzte ki, hogy méltó módon megőrzi minden magyar hős emlékét, ezért
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 20:14
Medvegomba
hogy ha megsikul rajta, vízbe eshet a pap bácsi, és kezét, de a lábát is eltörheti.
Mert mind a kettőre szüksége van a falunak, a lábára is, hogy lejöjjön a zárdából, és megtanítson a szép szenténekekre, de a kezére is, amiben néha karmesteri pálcát is tartott. De az orgonán is, a jó öreg orgonán is csak ép kezű kántor orgonázhatott. Nagy volt tehát az én felelősségem. Csak egyetlen mohás-nyálkás követ tettem volna le, és már attól is talán elnémult volna a három falu zárdatemploma.
Jó visszagondolni azokra a pillanatokra, amikor följutottunk egy újabb hegygerinc tetejére. Onnan fentről, amikor átnéztünk a szemben lévő hegygerinc oldalára, az őt borító zöld erdőre, akkor a túloldal valahogy mindig kéknek látszott, sötétkéknek. Azóta sem tudom, hogy a zöld erdő miért látszik sötétkéknek. De ahogy lefelé indultunk, újból minden zöld lett, még az a hegyoldal is zöldre cserélte le sötétkék ruháját, amelyik a gerinc tetején még fejedelmi sötétkékben affektált.
Ezt mi már megszoktuk. A távoli hegy
hidegkut, 2018. október 12. péntek, 06:16
Kellemes ébredést, jó reggelt!
"idegen dolgot" ignorálnak. Nem hagyják, hogy a modern technika tönkretegye a reggel békéjét, és összezavarja a kialakuló, jótékony rezgéseket.

9. Mindig célokat tűznek ki. A boldog emberek nem csak az elintéznivalókat tervezik meg a korai órákban, hanem azt is, milyen kisebb vagy nagyobb célokat szeretnének elérni aznap. Így nem csak hogy értelmet adnak az előttük álló délelőttnek, délutánnak, hanem fel is spanolják magukat - méghozzá nagyon! Képzeljük csak el, milyen jó érzés este visszagondolni arra, mennyi mindent valósítottunk meg...

10. Elhatározzák, hogy keresni fogják a boldogságot. Aki valóban örömökben gazdag életet szeretne élni, annak minden egyes reggel meg kell fogadnia, hogy aznap is a boldogságot fogja keresni. Mindenhol. Ha például egy csúnya eső mossa el a hétfőt, a boldog emberek este nem arról fognak mesélni, hogy rossz idő volt, hanem arról, hogy milyen finom, friss esőillatba burkolózott az egész város, miután megfürdött a vízcseppekben.

Forrás ~
marikaszanto, 2018. október 02. kedd, 10:53
Búcsú
akartam idejönni, egyszerűen nem sok időm jutott az ilyen jellegű tevékenységre.
Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, ami nem 1-2 hónapra sikeredett, hanem inkább 1-2 évre...., igyekszem felépíteni újra magamat, az életemet.
Sajnálom, hogy a rendszer megváltozik, jó volt ide benézni, régebben itt lenni, beszélgetni, blogot írni.
Volt egy időszakom, amikor az ittlét adott kikapcsolódást, elvonta a gondolataimat a problémákról, így átsegítve azokon. Ez jó sok éve volt már... Olyan furcsa visszagondolni, illetve vissza is nézni miket írtam, milyen képeket töltöttem fel. Pár dolgot kitöröltem, most igyekszem lementeni a képtárból azokat az albumokat, amiket töröltem a gépemről helyhiány miatt és nem is tudom pótolni, mert már a neten sincs fenn, ahonnan letöltöttem.
Egy korszak lezárult a tvn rendszernek is, ezzel együtt valószínű sokunknak, nekem biztos.
Szép volt, jó volt, jó lesz visszaemlékezni.
Azt már megtanultam, ha bezárul egy ajtó, kinyílik egy másik. Már azt is
orsi1, 2018. szeptember 12. szerda, 20:46
Szép gondolatok...
"Vannak olyan pillanatok, amelyek a legcsodálatosabbak az életben. Amiket nem lehet megvenni, nincs pénz, nincs az a vagyon, ami elég lenne ahhoz, hogy ezeket a pillanatokat pótolja. Emlékszel mikor éltél át utoljára ilyen pillanatot?
Gondolj vissza rá. Ezekre a pillanatokra vigyázni kell. Nem tudhatod, kapsz e még belőle, nem tudhatod, mit hoz az élet. Őrizd mindennél jobban. Mert egyszer csak ezekre a pillanatokra fogsz emlékezni, semmi másra. Nem a házadra, az autódra, a ruhákra, csakis ezekre a pillanatokra.
És van köztük néhány olyan pillanat, amire úgy fogsz majd visszagondolni akkor, mikor el kell hagynod ezt a világot, hogy bizony érdemes volt leélni egy életet azért a néhány percért.
Hogy melyik volt az a pillanat? Kérdezd meg a szívedet "

Lukács Tünde
aranyoslila, 2018. július 17. kedd, 21:30
Elindult a Gasherbrum két csúcsának megmászására Suhajda Szilárd
hónapja alatt 15 kilogrammot fogyott.

Suhajda Szilárd egyedül indult el Budapestről június 7-én. Klein Dávid, aki az utóbbi évek expedíciói során mászótársa volt, a Kalifa Himalája Expedíció 2018 - Sisapangma lezárulása óta Nepálban regenerálódik. "Dávid szellemisége és hozzáállása a hegyekhez és magához a mászáshoz nagyon közel áll hozzám" - vallotta a hegymászó, aki azt is elmondta, hogy a közös túrák alatt barátság is kialakult közöttük. "Sokat tanultam, és tanulok tőle a mai napig és jó visszagondolni a közös expedíciókra is" - fűzte hozzá.

Suhajda Szilárd a 4810 méter magas Mont Blanc és számos egyéb 4000-es csúcs, valamint az Elbrusz 5000-es ikercsúcsai után 2014-ben mászta meg oxigénpalack használata és magashegyi teherhordók segítsége nélkül, úgynevezett tiszta mászással a 8051 méteres Broad Peaket. Kétszer is próbálkozott - szintén oxigénpalack nélkül - a K2-n (7400 méterig jutott, senki sem jutott fel abban a két évben a csúcsra) és a Mount Everesten is, ahol 7950 méteren aludt, de
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 14:02
Napszemüveg
Vannak olyan pillanatok, amelyek a legcsodálatosabbak az életben.
Amiket nem lehet megvenni, nincs pénz, nincs az a vagyon, ami elég
lenne ahhoz, hogy ezeket a pillanatokat pótolja. Emlékszel mikor éltél
át utoljára ilyen pillanatot?

Gondolj vissza rá. Ezekre a pillanatokra vigyázni kell. Nem tudhatod,
kapsz e még belőle, nem tudhatod, mit hoz az élet. Őrizd mindennél
jobban. Mert egyszer csak ezekre a pillanatokra fogsz emlékezni,
semmi másra. Nem a házadra, az autódra, a ruhákra, csakis ezekre
a pillanatokra.

És van köztük néhány olyan pillanat, amire úgy fogsz majd visszagondolni
akkor, mikor el kell hagynod ezt a világot, hogy bizony érdemes volt leélni
egy életet azért a néhány percért.

Hogy melyik volt az a pillanat? Kérdezd meg a szívedet.

Lukács Tünde
klarika47, 2018. március 16. péntek, 16:02
1/17
Képek, videók
Szívedben
karoly49
2018. október 18. csütörtök, 08:42
ha a szívedben.jpg
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:30
ha szívedben sok.jpg
sz719eszter
2018. július 07. szombat, 13:22
Zágorec-Szívem szívedben.
menusgabor
2017. május 13. szombat, 21:57
Szívedben
sanci81
2016. december 21. szerda, 15:17
Ha szeretet él szívedben
iole
2015. április 25. szombat, 22:00
Ha szívedben sok a bánat,
jucinenadov
2015. március 24. kedd, 20:57
Szívedben ott a válasz-Ar
irmus
2015. február 01. vasárnap, 10:09
Ha szívedben....jpg
pacsakute
2014. augusztus 11. hétfő, 20:56
Higgy a szívedben.....jpg
pacsakute
2014. június 12. csütörtök, 08:26
Higgy a szívedben.jpg
lilagondolatok
2014. június 01. vasárnap, 11:32
Békés szép pillanatokat.j
suzymama43
2014. július 28. hétfő, 13:26
szép pillanatok.jpg
klara50
2012. május 20. vasárnap, 19:04
SZÉP PILLANATOK
jakabgasparne
2009. május 04. hétfő, 06:26
Kassák szép pillanatok
jakabgasparne
2008. december 04. csütörtök, 07:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.