Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:29 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Giro d'Italia - Élménykerékpározással kezdődnek a felvezető programok Székesfehérváron
kerékpározásra, a közlekedési szemléletformálásra és a kerékpáros turizmusra hívják fel a figyelmet.

Révész Máriusz az október 19-ei esemény kapcsán jelezte, hogy több magyar kerékpárversenyzőt el kívánnak hívni Székesfehérvárra, akiknek esélye van indulni a jövő évi olasz körversenyen.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy a délelőtt élménybringázásra várnak minden érdeklődőt, délután a Zichy-liget környékén pedig különböző kerékpáros programok lesznek. Példaként említette, hogy egy virtuális eszköz és egy kerékpár segítségével bárki együtt tekerhet a versenyzőkkel a Giro d'Italia egyes szakaszain.

Oláh Gábor, az egyik szervező, a Szingo Szabadidős Sportegyesület tagja elmondta, hogy a jövő szombati élménybringázást több helyi sportszervezet és kerékpáros egyesület rendezi az önkormányzattal és a Giro 2020 szervezőgárdájával közösen. A Giro harmadik szakaszának nagy részét lefedő útvonalon tekernek majd két távon: lesz egy 75 kilométeres etap, ahová főként országúti kerékpárosokat
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 11:32
Gondolatvezérelt külső váz segítségével újra járt egy lebénult férfi
balesetben 15 métert zuhant, gerince megsérült és mind a négy végtagja lebénult. A következő két évét kórházban töltötte.

2017-ben részt vett a Grenoble-i Egyetem és a Clinatec kutatóközpont exoskeletonos, vagyis külső vázas kutatásában.

Agyának felszínére, a mozgásirányítási terület fölé két implantátumot ültettek be a kutatók. Mindegyik eszközön 64 elektróda érzékelte az agytevékenységet és közvetítette a jeleket egy számítógépnek.

Először számítógépes játékkal kellett gyakorolnia virtuális figurája, vagyis avatár mozgatását az agyi implantátum segítségével, majd ráerősítették az exoskeletont, hogy próbáljon meg mozogni benne.

"Ilyen lehetett, amikor az ember az első lépéseket tette meg a Holdon. Előtte két évig nem tudtam járni, elfelejtettem, milyen állni, és azt is, hogy magasabb vagyok, mint a többiek a laborban" - mesélte Thibault, aki azt kérte, családnevét ne közöljék.

A kar mozgatása bonyolultabbnak bizonyult, tovább tartott, míg megtanulta.

A 65 kilogrammos
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 12:51
Huszadik alkalommal rendeznek Internet Fiestát a könyvtárakban
korosztályok, helyszínek és témák szerint részletesen a http://fiesta.kjmk.hu oldalon lehet tájékozódni.

Az Internet Fiesta programjait a szervezők a Közösségi kommunikáció, az Eszköz-ember kommunikáció, a Dolgok Internete, a Tudásmegosztó kommunikáció és a Könyvtárak felfedezése okoseszközökkel című témakörök szerint csoportosították.

Az esemény honlapján szereplő programok szerint az előadásokon egyebek mellett szó lesz a biztonságos internethasználatról, a közösségi oldalak veszélyeiről, a virtuális gyűjteményekről, a netikettről, az Insta-világról és az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos weboldalakról is. Emellett országszerte szerveznek játékos vetélkedőket és kiállításokat is a téma kapcsán.

A eseménysorozat egy konferenciával ér véget, melynek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi könyvtára ad otthont március 28-án.

Az Internet Fiestát 2000 óta tartják meg minden évben a rendezvényhez csatlakozó könyvtárakban azzal a céllal, hogy minél több emberrel ismertessék meg az
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 15:18
Helikopterszimulátort adtak át a Magyar Honvédség szolnoki bázisán
Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison tartott eseményen elmondta: újabb állomásához érkezett a honvédelmi és haderőfejlesztési program.

Hozzátette: ebben a térségben egyedülálló képességet hoztak létre francia támogatással. A mintegy egymilliárd forintos beruházás elengedhetetlen Magyarország, a magyar katonák szempontjából, és bízik abban, hogy más nemzet pilótaképzésében is részt tudnak venni.

A most rendszerbe állított szimulációs berendezés - helicopter crew tactical trainer (HCTT) - a kornak megfelelő szintű technológiával biztosítja, hogy a katonák a lehető legfelkészültebben nézzenek szembe a modern hadviselés kihívásaival - mondta a miniszter.

Magyarország és a Magyar Honvédség Európában is példaértékű fejlesztésen megy keresztül - hangsúlyozta Benkő Tibor, hozzátéve: a szimulátorok ma már a modern harcászati kiképzés alapvető eszközei.

Közölte: legalább száz, de inkább százhúsz pilóta kiképzését kell a jövőben megvalósítani, csak a
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 17:21
Nagy értékű szoftvert adományozott az NI Hungary Kft. a Debreceni Egyetemnek
Bács Zoltán, a DE kancellárja emlékeztetett arra, hogy a texasi központú vállalat 2001-ben alapította debreceni gyárát, azóta az egyetem és a cég sikeresen együttműködik a műszaki és a mérnökképzés területén.

Hozzátette: az NI a kezdetektől fogva számítástechnikai eszközökkel támogatja az egyetem közintézményeit, villamosmérnöki és műszaki képzését. A vállalat és a felsőoktatási intézmény együttműködése jó, a hallgatók az NI Hungary Kft.-nél szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat, az ott dolgozó mérnökök pedig részt vesznek a diákok képzésében - mondta a kancellár.

Kéki Sándor, a DE Természettudományi és Technológiai Karának dékánhelyettese elmondta: az NI Hungary Kft.-nél működik a kar elektortechnikai gyártás és méréstechnikai kihelyezett tanszéke, ahol a gyár szakemberei is oktatják a villamosmérnök hallgatókat, emelve a piacképes, gyakorlatorientált képzés színvonalát.

Felidézte, hogy a vállalat már eddig is jelentős összegű adománnyal, az elmúlt három évben mintegy 60 millió
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 14:52
Cseh Nemzeti Filmmúzeum nyílt Prágában
A tematikus tárlatokon a filmezéshez szükséges számos műszaki eszköz bemutatása mellett virtuális valóságként vagy holografikus ábrákon megjelenítik az egykor nagyon népszerű filmszínházakat is, valamint kommentált filmvetítéseket is tartanak a különféle régi vetítőberendezéseken.

A Nemzeti Filmmúzeum a belvárosi Jungmannova utcában lévő Mozarteum épületében kapott helyet, amely Jan Kotera neves cseh építész alkotása. A modern, geometrikus stílusú épületben volt a 20. század elején a cseh főváros egyik legjobb és legfelkapottabb koncertterme.

"A cseh film több mint százéves múltra tekinthet vissza. Úgy gondoltuk, hogy az eredmények bemutatása és maga a cseh filmvilág is megérdemelnek egy múzeumot, amely nagy segítséget nyújthat az iskoláknak, valamint a hazai és külföldi érdeklődőknek egyaránt" - jelentette ki Adéla Mrázová, a múzeum egyik alapítója.

Terezie Krízkovská, a múzeum másik alapítója szerint a délelőtti órákat ezért az iskolák és a csoportos látogatók számára tartják fenn,
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 11:11
Cisco: hétköznapivá válik a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás
önvezető autók révén. Az IoT szenzorok (Internet of Things - a dolgok internete: a világhálóra csatlakozó intelligens használati eszközök kapcsolódása) kiterjedt hálózata kevésbé látványos, de jelentős hatása van az iparban, a mezőgazdaságban, a logisztikában, vagy az intelligens városi parkolórendszerekben. 2022-re több mint 28 milliárd eszköz csatlakozik majd az internetre, és ennek több mint fele gép-gép (M2M) kapcsolat lesz.

Az előrejelzés szerint az ultra-HD felbontás, az élő videók és a virtuális valóság (VR) terjedése jelentős sávszélesség-igényt generál majd: 2022-re a videóforgalom az összes IP-alapú adatforgalom 82 százalékát teszi majd ki. Ezen belül az élő videók adatforgalma 2017 és 2022 között tizenötszörösére növekszik, és a teljes internetes videóforgalom 17 százalékát teszi majd ki, miközben fokozatosan felváltja a hagyományos műsorok nézésével töltött időt.

A mobil adatforgalom 2019-ben is tovább növekszik. Az 5G-re való áttérés még korai szakaszban van, így a legelterjedtebb
velemenyezd, 2018. december 23. vasárnap, 10:01
Ericsson: nőni fog az autonóm és hangulatfigyelő technológiák szerepe
A jelentés a közeljövő technológiai vívmányaival - így a mesterséges intelligenciával, virtuális valósággal, 5G hálózatokkal és automatizálással - kapcsolatos fogyasztói véleményeket és várakozásokat foglalja össze.

Az Ericsson adatai szerint a 10 legfontosabb fogyasztói trend között az első helyen szerepel, hogy a virtuális asszisztens használók több mint 60 százaléka szerint 3 éven belül elterjedtek lesznek az olyan eszközök, amelyek képesek hangulatunkat értelmezni.

A második trend, hogyaz okoshangszórók három éven belül már a családtagokhoz hasonlóan vesznek részt a családi vitákban.

Az elemzésből kiderült az is, hogy a fogyasztók több mint 45 százaléka szerint az alkalmazások akkor is gyűjtenek rólunk adatokat, amikor nem használjuk azokat. A fogyasztók 51 százalékát bosszantja, hogy mindig hozzá kell járulniuk az adatgyűjtő sütik használatához. A kiterjesztett valóság (AR) és virtuális valóság (VR) felhasználók több mint 50 százaléka szívesen használna olyan alkalmazást, szemüveget
velemenyezd, 2018. december 19. szerda, 11:11
Átadták a Pegazus Élményközpontot Salgótarjánban
erőből költöttek 31 millió forintot.

Gőz Gábor projektmenedzser elmondta, hogy a két szinten berendezett élményközpont alsó részén három szakköri terem, és egy nagy interaktív terem kapott helyet túlnyomórészt mechanikai játékokkal, lézerpuskával, okoshomokozóval, örvénygépes vizesteremmel, de akár víznyomásos ismereteket is szerezhetnek a gyerekek labdás játékokkal, vagy kerékpárral járhatnak be túraútvonalakat, képernyőn követve a tájat és a teljesítményt.

Az emeleti Virtual Reality teremben virtuális, térbeli programokban vehetnek részt a látogatók, bejárhatják a világ több nagyvárosát az épületek között sétálva, szimulátorokkal városi KRESZ-programmal futó autózást indíthatnak vagy valós időben kereshetnek fel repülőtereket.

Az optikai teremben van tükörlabintus, sötétszoba, ahol lézerfény segítségével lehet vizsgálni lencséket, fényvisszaverődést.

Arra törekedtek, hogy a tudásszerzés játékos alapú legyen, itt nem fizikai képletek révén, hanem tapasztalati úton lehet ismereteket
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:31
Kutatók éjszakája - Jubileumi programok a miskolci Bay Zoltán Kutatóintézetben
kutatók éjszakája kiemelten fontos számukra, mivel a kutatóintézet idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját, és a negyedszázados jubileum alkalmából több eseményt is rendeztek, rendeznek.Az évforduló jegyében nyitja meg a rendezvényt a miskolci majorette egyesület, és a kutatók világában eltöltött hangulatos bolyongást a The Memphis Band koncertje zárja, a programok alatt pedig a Bay Zoltán Kutatóintézet falai Extreme fényfestéssel kelnek életre.

Idén is megtekinthetők lesznek a virtuális valóság termei, a RoboRoomban pedig a Csodák Palotájában vendégeskedő BayBoy "unokatestvérével" lehet megismerkedni, amely több más robot társaságában várja, hogy kivezessék a labirintusból. A kutatók éjszakáján a 3D nyomtatás rejtelmeibe is beavatják az érdeklődőket, akik ellátogathatnak az anyagvizsgálati és az anyagfejlesztési laborba, valamint a régi számítógépes eszközök és játékok termébe is.

A kulturális örökség európai éve alkalmából honismereti társasjátékkal is várják a látogatókat, és
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:23
VR-szemüveg segítségével mutatja be az ősállatokat a pécsi állatkert
A tájékoztatás szerint a VR-szemüveg segítségével "az országban egyedülálló módon" az állatkert zoopedagógiai foglalkozásain résztvevő diákok több millió évvel ezelőtti, rég elmúlt földtörténeti korszakokba utazhatnak vissza.

Az alkalmazás 11 olyan földtörténeti korba kalauzolja el a felhasználóit, amelyek Pécs és a Mecsek ősi környezetét, valamint a Kárpát-medence évmilliókkal ezelőtti tájait modellezik és mutatják be - írták.

A közlemény az eszköz óriási előnyének nevezte, hogy a megteremtett virtuális valósághoz tartozik egy háttértudás-bázis is, amelyet a pécsi állatkert zoopedagógusai biztosítanak, akik megszabhatják, hogy melyik kort, hogyan, milyen szempontok alapján mutassák be az adott korcsoportok diákjainak.

Az alkalmazást a suIT Solutions nevű cég munkatársai fejlesztették az állatkert szakemberinek közreműködésével. A 15 millió forintból beszerzett VR-szemüveggel és a hozzá tartozó alkalmazással a fiatalok a jövőre induló foglalkozásokon ismerkedhetnek meg - derült ki a
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 16:46
Elsőként a Telekom teszi elérhetővé az eszközbe integrált virtuális SIM-kártya használatát
Pereszlényi Zoltán, a cég lakossági marketing és értékesítés menedzsment igazgatója szerdán virtuális sajtótájékoztatón elmondta, az eSIM-kártya a mobilitás teljes világa és a dolgok internete (IoT) felé nyit utat.

Az első eSIM-képes eszköz egy okosóra, a megoldást minden nagyobb platform támogatja, a készüléktípusok bővülése folyamatos - közölte.

Az eSIM-et ügyfélszolgálaton keresztül lehet igényelni.

Elmondta, az új technológia belépő a dolgok internetébe (IoT), megnyitja az utat a hálózatba kötött eszközök előtt, amelyek idővel helyettesíthetik a piacon meghatározó szerepet játszó okostelefonokat.

Közölte, a Cisco kutatása szerint 2020-ra 50 milliárd eszköz csatlakozik a mobilhálózatra, 2025-re pedig ez a szám a többszörösére nőhet. Öt-tíz éven belül így már nem az okostelefonok lehetnek a mobilhálózatok elsődleges használói, hanem más hordozható eszközök, a fitneszkarkötők, az okosórák, a mobil vérnyomásmérők, továbbá az autók és a különféle szenzorok, a háztartási eszközök -
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 15:52
1/24
Képek, videók
újkenyér székesfehérváron
maroka
2017. augusztus 23. szerda, 10:19
Szekesfehervaron.jpg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:34
Bory vár Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:49
Ivókút Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:22
Ivókut Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:22
M41 2308 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:59
M47 1230 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:58
M62 330 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:57
Székesfehérváron
monik21
2007. március 18. vasárnap, 08:58
Klicsko-Mariusz W..jpg
agica2004
2012. november 11. vasárnap, 15:20
Tibi, Miki, Máriusz, Jani
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:20
Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:11
Laci, Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:06
Címkék
állatkert szakemberinek, készüléktípusok bővülése, diákok képzésében, virtuális asszisztens, belvárosi Jungmannova, Grenoble-i Egyetem, felvezető programok, világ több, téma kapcsán, Szingo Szabadidős Sportegyesület, cseh filmvilág, hálózatba kötött, egyik szervező, Pegazus Élményközpontot Salgótarjánban, optikai teremben, előrejelzés szerint,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.