Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 04:04 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Május 25. éjfélig lehet jelentkezni a Nemzeti összetartozás napja alkalmából meghirdetett miniszterelnökségi vi
Az államtitkárság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: május 12-én tették közzé a felhívást, amelyre 10-25 év közötti fiatalok jelentkezését várják az anyaországból, a Kárpát-medencéből és a diaszpórából. A fiatalok olyan pályamunkákkal - telefonnal vagy kamerával készült videóval vagy kisfilmmel - jelentkezhetnek, amelynek témája a nemzeti összetartozás. Az anyagokban nem csak a megjelölt korosztály szólalhat meg: a pályázó fiatalok interjút készíthetnek nagyszüleikkel, szüleikkel, barátaikkal, szomszédjaikkal, de akár csoportosan, zenés vagy táncos produkció keretében is elmondhatják, bemutathatják, mit jelent számukra a magyarság és június 4-e.

A kezdeményezéshez az indulás óta számos közéleti személy is csatlakozott, így Keresztes Ildikó előadóművész, Szűcs Nelli és Trill Zsolt színművészek, Dér Heni énekes, Pál Eszter népdalénekes, Pataky Attila előadóművész, Böde Dániel magyar válogatott labdarúgó és sok más híresség is videoüzenetben fogalmazta meg, mit jelent számára
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 14:32
Koronavírus - Mastercard: az online vásárlás meghaladta az összes egyéb költési formát
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint a kutatást májusban készítették 15 európai országban - köztük Magyarországon -, és 7500 embert kérdeztek meg.

A felmérésből kiderült, hogy a magyarok több mint egyharmada elmondása szerint még soha nem vásárolt annyit online, mint az elmúlt hetekben. Az európaiak 57 százaléka válaszolta ugyanezt.

Míg az európaiak 30 százaléka, addig a magyarok 17 százaléka a korábbinál több pénzt költ virtuális élményekre. A megkérdezett magyarok 40 százaléka használ streaming szolgáltatást, a fitnesz edzések és az online múzeumlátogatás mellett a lakosság körében a stand-up előadásokés az online koncertek is nagyon népszerűek - írták.

A felmérés alapján Európában 36 százalékkal nőtt az alapvető cikkeket online vásárlók száma, emellett a legnépszerűbbek a könyvek (32 százalék), a hajvágó eszközök (19 százalék) és a fitnesz eszközök (13 százalék). A magyarok körében az első helyen a könyvek (23 százalék), a konyhai eszközök (21 százalék), a hajfestékek és az
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 13:44
Rendhagyóan adta ki a Dr. Magyari Endre-díjakat az NMHH elnöke a Távközlés Világnapján
A közlemény szerint az idén az ünnepelt távközlés eszközei által létrehozott térbe került át a Távközlési Világnap méltatása. A győri Széchenyi István Egyetem által szervezett virtuális szimpóziumra készített szakmai előadások az intézmény You Tube csatornáján érhetőek el.

Karas Monika, az NMHH elnöke köszöntőjében kiemelte, az elmúlt hónapok azzal szembesítettek minket, hogy a hírközlési hálózatok nemcsak átszövik a többi ágazat működését, de a koronavírus kapcsán kialakult helyzetben a digitalizáció és a hálózatosodás többé nem vonzó alternatíva, hanem az egyetlen lehetséges megoldás. Az internet valóban a mindennapok alaptevékenységéhez kell: a munkához, a tanuláshoz, a vásárláshoz és a szeretteinkkel való kapcsolattartáshoz - mondta.

Kitért a 2014-es mobilnethálózat kiépítésére, aminek eredményeképpen a hazai lefedettség jelenleg is Európa élvonalába tartozik, valamint az idei 5G kiépítéséhez szükséges frekvenciasávok értékesítésére, ami további lehetőséget kínál a fejlődésre.

Az NMHH
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 11:11
Nemzeti összetartozás napja - Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel videopályázatot hirdet a Miniszterelnökség nem
Az államtitkárság kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a pályázat célja, hogy megemlékezzenek a trianoni békediktátum századik évfordulójáról, és a járványügyi helyzet miatt szinte mindenhol elmaradó június 4-i ünnepségek helyett a virtuális térben erősítsék a világ magyarságának határokon átívelő összetartozását.

Meséljük el együtt, milyen jó, hogy itt vagyunk - 100 év után is a Kárpát-medencében és a nagyvilágon - ezzel a gondolattal, az Ismerős Arcok Nélküled című dalának, az összmagyarság "nem hivatalos himnuszának" közismert sorával fordulnak a magyar fiatalokhoz szerte a világon. Azt kérik, kérdezzék meg szüleiket, nagyszüleiket, mondják el barátaikkal, a szomszéd nénivel, az osztályfőnökkel vagy bárkivel, mit jelent a nemzeti összetartozás.

A pályázatra 10-25 év közötti külhoni és anyaországi fiatalok jelentkezhetnek olyan, telefonnal vagy akár kamerával készült alkotással (kisfilmmel vagy videoüzenettel), amelyben bemutatják, mit jelent számukra az
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 10:51
Közös dizájn inkubációs program indult gyártóknak és formatervezőknek
megvalósíthatóság, valamint az exportképesség szempontjait kiemelten figyelve. A zsűri tagjai többek között a szériagyártás teljesíthetőségét, a futamidő és költségtervezés megvalósíthatóságát, valamint a fenntarthatósági szempontokat vizsgálják.

A pályázat mellett a gyártók és formatervezők együttműködését egy Speed Dating nevű online üzleti találkozó megrendezésével is segíti az ügynökség. A találkozó június 10-én lesz, amelyre előzetesen regisztrálni kell a designlab@hfda.hu e-mail címen.

A virtuális rendezvényen a gyártók és a dizájnerek 15-20 perces webkamerás interjúkon ismerhetik meg egymást és mérhetik fel a közös munkában rejlő lehetőségeket. A létrejövő gyártó-tervező párosok pályázati munkáinak elkészítésére mintegy 2 hónap áll rendelkezésre.

A közlemény idézi Bata-Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezetőjét, aki szerint hazánkban egyelőre még kevés, ám annál jobb példák vannak a gyártók és formatervezők közötti projektmunkákra. A Magyar Divat & Design Ügynökség célja, hogy minél több
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 16:32
Kommunisták koszorúztak Lenin mauzóleumánál születésének 150. évfordulója alkalmából
A szertartást a Covid-19 világjárvány miatt bevezetett biztonsági előírások betartásával tartották meg. A részvevők többsége arcmaszkot viselt, a megemlékezők néhány lépés távolságra álltak egymástól.

Gennagyij Zjuganov, a párt vezetője ünnepi beszédében méltatta, hogy a jubileum alkalmából országszerte számos Lenin-emlékművet állítottak helyre, nem ritkán a hatalom hozzájárulásával. Elmondta, hogy a kommunisták kedden országos ünnepi online értekezletet tartottak.

A Covid-19 miatt az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja a megemlékezéseket őszre halasztotta. Ezeket valószínűleg november 7., a bolsevik forradalom évfordulójára fogják időzíteni. Az egyik kiemelt rendezvény egy nemzetközi konferencia lesz, de a fiatalok számára egy Lenin műveit ismertető online kurzust is terveznek indítani.

Az orosz állami Történelmi Múzeum 2020. november 7-én honlapot indít majd el Vlagyimir Iljics Uljanov (Lenin) emlékére, amelyen az 1993-ban megszüntetett, de fizikailag fel nem számolt gyűjteményű
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 20:28
Koronavírus - Európai összefogást sürgetett az olasz kormányfő a járvány okozta sokkhatással szemben
később bocsánatot kért Görögországtól. Most pedig Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke előbb az olasz sajtóban, majd az Európai Parlamentben kért bocsánatot Olaszországtól, amiért nem nyújtott gyors segítséget a Covid-19 járvány olaszországi terjedésének februári kezdetén.

"Most az EU bátor, ambiciózus és azonnali válaszadására van szükség a járvány okozta sokkal szemben" - hangsúlyozta Giuseppe Conte. Megjegyezte, nem vár végleges döntést az EU állam- és kormányfőinek csütörtöki virtuális csúcstalálkozóján, de a tagországok vezetőinek "világos politikai irányt" kell mutatniuk a járvány utáni újrainduláshoz.

Giuseppe Conte először a római szenátusban, majd képviselőházban vázolta kormánya álláspontját. Felszólalását a kevés, személyesen jelenlevő parlamenti tag szájmaszkban és kesztyűt viselve hallgatta.

Conte hangoztatta, hogy Olaszország óvatosan, de mérlegeli a rendelkezésre álló EU-források felhasználását. Kifejtette, hogy az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) kínálta
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 17:32
Koronavírus - Rekord közelében az arany árfolyama
A cég MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint az arany iránti kereslet annyira megugrott a világméretű koronavírus-járvány kitörése után, hogy márciusban gyakorlatilag elfogytak a vásárolható fizikai aranykészletek. A pandémia miatti óvintézkedések az utánpótlás szállítását is megnehezítették. Svájcban és Olaszországban is zártak be egy időre színitő üzemek, helyzetük áprilisi rendeződéséig heteken át nem szállítottak ügyfeleiknek.

Az unciánkénti árfolyam jelenleg 1730 dollár felett jár, elemzők a lehetséges forgatókönyvek között említik a rekorddöntést is a következő időszakban. Az arany unciánkénti ára eddig csak 2011 augusztusában és szeptemberében járt a lélektani 1900 dolláros szintnél.

Bodnár Viktor, a BlockBen vezérigazgatója a közleményben kifejtette: áttörésre számítanak az arany árában, sokan továbbra is ebbe kívánnak menekülni az egyéb piacokból. Hozzátette, hogy a trend nemcsak a fizikai arany, hanem az arany alapú virtuális eszközök piacán is tapasztalható.

A magyar
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 14:35
A pápa levélben köszönte meg a torinói érseknek t
A pápa levélben köszönte meg a torinói érseknek a lepel előtt nagyszombatra meghirdetett imát
..............
Cesare Nosiglia torinói érsek április 11-én délután 5 órától Krisztus halotti leple előtt imádkozik a járvány befejeződéséért.
A torinói érseki palota kápolnájában őrzik a szent leplet, amelyet most rendkívüli módon, a körülményekre való tekintettel virtuálisan közszemlére helyeznek nagyszombat délután a kommunikációs eszközök segítségével. A nagy érdeklődést kiváltó torinói kezdeményezés kapcsán Ferenc pápa levelet küldött Nosiglia érseknek, amelyben elismerését fejezi ki, hogy a főpásztor meghallgatta Isten hűséges népének kérését a koronavírus-járvány nagy próbatételei idején.
A pápa lélekben csatlakozik az érsek könyörgéséhez a Lepel Emberére tekintve, akiben Urunk szolgájának vonásait fedezzük fel. Idézi Izajás próféta szavait: ,,A fájdalmak férfia, aki tudta, mi a szenvedés; olyan, aki elől
maroka, 2020. április 11. szombat, 15:53
Húsvét - Erdő Péter: a világjárvány arra tanít, hogy felelősek vagyunk egymásért
idei húsvét a koronavírus-járvány miatt egészen sajátos lesz. A templomok ugyan továbbra is nyitva vannak, de nyilvános szentmisét, szertartást nem tartanak, a papok hívek nélküli, magánmiséket mondanak.

Ugyanakkor a templomi együttlétek elmaradásával párhuzamosan érzékelhetően nőtt az emberekben az igény a közösség másfajta megélésére, például a közösségi médiában.

A korábban természetesnek vett templomi együttlétek sokaknak hiányoznak, ezért a plébániák igyekeznek - olykor amatőr módon - a virtuális térben kínálni a híveknek különböző lelki programokat.

A járvány tehát esélyt ad arra, hogy az egyház megtanulja jobban használni a modern kommunikáció eszközeit.

A bíboros megjegyezte: nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek is gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez, és megtanultak rendszeresen élni a korábban kevesebbet használt lehetőségekkel, eszközökkel.

Példaként megemlítette, hogy a Magyar Kurír katolikus internetes újság olvasóinak száma az ötszörösére nőtt az elmúlt
velemenyezd, 2020. április 11. szombat, 09:11
Koronavírus - Európai Bizottság: az EU 15,6 milliárd euróval segíti partnerországait a járvánnyal szembeni véde
Európai Unió közös fellépése az egészségügyi krízishelyzet kezelését és az abból fakadó humanitárius igények kielégítését, a partnerországok egészségügyi, vízellátási és köztisztasági rendszerének, valamint a világjárvány visszaszorításához szükséges kutatási és készültségi kapacitásainak megerősítését, valamint a társadalmi és gazdasági hatások enyhítését célozza.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt közölte, hogy a koronavírus terjedésének megállítása céljából az unió hamarosan virtuális donorkonferenciát hív össze a szükséges finanszírozás előteremtésére és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a legkiszolgáltatottabb helyzetű országoknak nyújtott segítség támogatására.

Az uniós bizottság a partnerországokkal együtt biztosítani fogja azt is, hogy a korábban hozzájuk kihelyezett jelentős összegű EU-források szintén a koronavírus hatásai elleni küzdelmet szolgálják - tette hozzá.

Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítésügyi biztos bejelentette: a világjárványra
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 17:23
Pályázattal és minikoncertekkel ünneplik az 50 éves budapesti metróközlekedést
olvasható kiírás szerint az anyagokat április 15-ig várják, a fotókból folyamatosan válogatnak közösségi oldalukra. Minden pályázónak ingyenes belépést kínálnak a BKV budapesti vagy szentendrei múzeumába, amint azokat megnyithatják. A két kategória nyertese pedig a veszélyhelyzet elmúltával ellátogathat egy általa megjelölt BKV-telephelyre.

A BKV az évforduló alkalmából Facebook-oldalán válogatást ad azokból a minikoncertekből is, amelyeknek korábban a metróállomások adtak helyet, de a metróról szóló virtuális múzeummal is várják a közönséget.

Az első metróvonalat 50 évvel ezelőtt, 1970. április 2-án adták át Budapesten. Az első, már utasokat is szállító metró 1970. április 3-án 04.10-kor gördült ki a telephelyről. Noha a földalatti villamos vasút a metró közvetlen előzményének tekinthető, a budapesti metróközlekedést - eltérő rendszerük miatt - az M2 átadásától számítják - írják a közleményben.

Mint felidézik, a metró építése és indulása nagyon érdekes korszakot jelentett a metróüzemben
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:41
1/25
Képek, videók
összetartozás.jpg
charlotteani
2016. május 08. vasárnap, 23:49
Összetartozás.gif
pacsakute
2016. február 05. péntek, 22:31
összetartozás.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:38
összetartozás_n.jpg
lilagondolatok
2014. július 12. szombat, 19:11
Összetartozás napja.jpg
pacsakute
2014. június 23. hétfő, 19:32
nemzeti összetartozás nap
feviroza
2014. június 04. szerda, 09:00
Összetartozás.jpg
lilagondolatok
2014. május 30. péntek, 23:58
Összetartozás .
bedmarika47
2014. május 22. csütörtök, 19:39
összetartozás.jpg
agica2004
2013. december 11. szerda, 16:06
összetartozás2013.jpg
maroka
2013. június 02. vasárnap, 16:52
összetartozás
janna53
2013. március 01. péntek, 19:20
Jelentkezési lap
furaila
2019. május 04. szombat, 19:06
Jelentkezett
csalogany13
2017. április 16. vasárnap, 20:07
Klaudia is jelentkezett
csalogany13
2014. november 29. szombat, 09:48
Kati megint jelentkezett
csalogany13
2014. november 23. vasárnap, 09:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.