Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 23:15 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Dr. Gyökössy Endre
akkor azokért mondok imát, akik Isten felé mutatják utamat. Magáért is akkor imádkozom. Amikor nagyujjamat emelem fel, a világ vezetőiért könyörgök: hagyják abba a háborút. Túl sok vér folyt már. A következő a gyenge ujjam. Azzal a gyöngéket, az üldözötteket, a kicsinyeket és a haldoklókat ajánlom Isten kegyelmébe. A kisujjam az enyém. Azzal kérem Gazdámat, hogy halálomig vidám szívvel szolgálhassam. Hogy senki ki ne maradjon, ezért tartom két tenyeremet az ég felé, s így kérem Istent, tartsa tenyerét a világot - mégis. Mosolygott és hogy szokott, eltűnt a szobájába.

Hónapok múlva derült csak ki, akkor már nem dörögtek az ágyúk, hogy egy rongyos zsákban az ágya alatt dugdosta a kifosztott rákospalotai zsinagóga hétágú gyertyatartójának és egyéb összetört kegyszereinek darabjait. A vandál pusztítás után, éjjel kilopódzott a házból, s amit a
zsinagóga körül talált szétdobálva, zsákba szedte, hazahozta és elrejtette.

Nem felejtem el, hogy később Duschinszki barátom, a rákospalotai
menusgabor, 2020. június 29. hétfő, 22:00
Mai harmónia kártyám
megingathatatlanságot (ingatlan) vagy házzal, lakással kapcsolatos jellemző változást (költözés, felújítás, átrendezés). Ingatlannal kapcsolatos ügyek intézésre jó nap. A ház a nomád életforma megszűntével a helyhez kötött életet szimbolizálja. Gyakran a kozmikus tájolás szabályai alapján fogtak neki az építkezésnek. Egyik alapvető jelentése szerint feminin szimbólum, a Nagy Anya (Magna Mater), örök menedéket, körülölelő védelmet jelent. Jelképezi a társadalom alapját, a családot is. Utal az emberi testre is, mivel a világot, a makrokozmoszt kicsiben, mikrokozmoszként jeleníti meg. Ma átrendezheted lakásod, otthonod. Olvass a feng shuiról, vagy a vaszturól a HarmoNeten. Költözés, vagy ingatlan adás-vétel napján ez a kártya különleges szerencse!

Szerelmi üzenet: Párkeresőknek karmikus kapcsolat, találkozás egy lélektárssal, vagy ikerlélekkel, alacsony szinten ismeretséget hoz egy házas emberrel. Lehet jel összeköltözésre - szétköltözésre is. Párkapcsolatban élők számára szilárd alapokon álló,
eva6, 2020. június 29. hétfő, 07:47
Koronavírus - Putyin három-négynaponta tesztelteti magát
vállalkozások támogatását.

"Még sokat kell tennünk a gazdaság diverzifikálása érdekében, ámha az 1990-es évekkel vetjük össze, Oroszország ma egy másik ország" - mondta.

Úgy vélekedett, nincs alap azt feltételezni, hogy az új koronavírus mesterséges eredetű és azt valaki szándékosan szabadította el. Mint mondta, a lényeg most a védekezés rendszerének kiépítése, a nemzetközi összefogás, nem pedig a konfrontáció. Fejtegetésében kitért arra is, hogy szerinte aki úgy gondolta, hogy irányítja a világot, annak a járvány bebizonyította, hogy téved.

A vasárnap közölt hivatalos országos összesítés szerint az igazolt koronavírus-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 6791-gyel 634 ezer 437-re emelkedett. Ez 1,1 százalékos napi növekményt jelent és a szám április 29. óta harmadik alkalommal maradt alatta a 7 ezernek. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek 32,4 százaléka tünetmentes.

Az aktív esetek száma 952-vel 226 ezer 277-re nőtt. A halálozások száma 104-gyel 9073-ra, a gyógyultaké pedig 5735-tel
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 18:50
Szent Adalbert-díjjal tüntették ki Müller Cecíliát
magyarság érdekében kimagaslóan értékes művet alkottak vagy tevékenységet végeztek. Ilyen elismerő díjat vehetett át korábban többek között Jáki Szaniszló, Lezsák Sándor, Tempfli József püspök, Járóka Lívia, Nádasi Alfonz és Velkey György is.
A KÉSZ elnöksége ezúttal szakított hagyományaival, és a szokásosnál korábban (a Szent Adalbert-díj átadása rendszerint a KÉSZ őszi küldöttgyűlésén történik) döntött a rangos díj sorsáról. 2020-ban váratlan feladatok és megpróbáltatások elé állította az egész világot a koronavírus-járvány. Hazánkban kiemelkedő szerepe volt a járványhelyzet kezelésében a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzsnek, melynek tagjaként az emberek mindennapi életének részévé vált Müller Cecília országos tisztifőorvos. A veszélyhelyzet visszavonásával munkájuk nem ért véget, de lezárult egy jelentős időszak. A KÉSZ vezetősége a Szent Adalbert-díjjal Müller Cecília a magyar emberek egészségének megóvása érdekében nap mint nap fáradhatatlanul, magas szakmai színvonalon
maroka, 2020. június 28. vasárnap, 13:11
Csak akkor olvasd el, ha van időd Istenre.
Egy nap a sátán és Jézus beszélgettek. A sátán elment az Édenkertbe, és ő csak szórakozott és nevetett, és azt mondta:
Igen, uram. Épp most vittem el egy világot, tele emberekkel.
Felállítottam őket, csalit használtam, tudtam, hogy nem tudnak ellenállni. Mindannyian le vannak bukva!
Mit fogsz csinálni velük? Jézus kérdezte.
Ah, jól fogom érezni magam velük. A sátán válaszolt. Megtanítalak házasodni
És válás,
hogyan kell utálni
és bántalmazzuk egymást,
Igyál italt italt
és dohányzás és persze megtanítom nekik, hogyan találjanak fel fegyvereket és bombákat, hogy elpusztítsák egymást.
Tényleg jól fogom érezni magam!
És mit csinálsz, ha eleged lesz belőlük? Jézus megkérdezte tőle.
Ah, megölöm őket. A sátán azt mondta, tele gyűlölettel és büszkeséggel.
Mennyit kérsz értük? Jézus kérdezte.
Ah, te nem kedveled azokat az embereket. Nem jók. Miért akarnád elvinni őket? Elveszed őket, és ők utálnak téged. Arcon köpnek, átkoznak és megölnek. Nem
maroka, 2020. június 24. szerda, 23:48
Erdő Péter úrnapján: 06.14
tényleges szentáldozás valami többet jelent. Ha nem így volna, Jézus megelégedett volna azzal, hogy egy szép imádságra tanítson minket.

5. Az Oltáriszentség különleges erő. Sugárzása áthatol templomaink falán. Ebben a szentségben Krisztus mindig úton van a világ felé. Az eucharisztikus jelenlétnek ez az egyetemes vonása jelenik majd meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Krisztust akarjuk hordozni városunk utcáin és közben az ő jóságára és szeretetére bízzuk Budapest városát és az egész világot. Rábízzuk a mindennapi életünket. Mert jelenléte át kell, hogy járja a tetteinket is. Neki ajánljuk a betegek szenvedését, a fiatalok és az idősek magányát, minden kísértést és minden félelmet, neki ajánljuk egész életünket. A Kongresszus nagy és nyilvános áldás kíván lenni városainkra és falvainkra. Terjedjen ki Krisztus jelenlétének áldása az egész világra!
Ha szentáldozáshoz járulunk, ez azt jelenti, hogy készek vagyunk Krisztushoz igazítani életünket.
Ez a bensőséges közösség magában
maroka, 2020. június 16. kedd, 10:33
A fogyás 10 törvénye
azért, mert éhes vagy. Tervezd meg már este a napod, és azt is, hogy mit fogsz másnap enni. Ne fogyassz félkész ételeket, vásárolj be a piacon, és készítsd el te magad az ételeidet.

7.Ne engedj a kísértésnek! Próbáld elkerülni az esti nassolást, inkább tereld el a gondolataidat egy jó könyvvel, vagy egy kellemes, lazító fürdéssel.

8.Tanuld meg elfogadni a hibáidat! Nem mindig van az embernek jó napja, néha minden balul sül el, és ilyenkor nagyon szürkén látjuk a körülöttünk levő világot. Fogadd le, hogy mind a jó, mind pedig a rossz kedved, az erényeid, és a hibáid is az életed része. Ettől lesz kerek egész a világod.

9.Tornázz, mozogj minél többet. Egy-két könnyebb gyakorlatot, például vállkörzést, fejkörzést még az irodában is elvégezhetsz. Hetente egy-két alkalommal pedig menj edzőterembe.

10.Csodáld magad. A kitartó munka meghozza eredményét, nézegesd magad a tükörben, és osztogass dicséretet magadnak, hiszen megérdemled.
Forrás :
pacsakute, 2020. június 14. vasárnap, 22:43
Hogyan kampányolt Szent Ferenc az Eucharisztia illő ......
ezt vehetjük észre.
Ezzel kapcsolatban két összefüggést szeretnék kiemelni a ferences hagyományból.
Az egyik, hogy az Eucharisztia tiszteletéhez mindig társul az egyéni istenkapcsolat szomjazása. Szent Ferenc már lelki útja elején rátalál egy imádságra, amit mi magunk is mindennap imádkozunk. Ez eredetileg egy Szent Kereszt-antifóna: ,,Imádunk téged, legszentebb Urunk, Jézus Krisztus, itt és a világon lévő minden templomodban, és áldunk téged, mert szent kereszted által megváltottad a világot."
Ferenc gyakran töltött el hosszú időt csendben, egyedül vagy a testvérekkel együtt üres templomokban, ahol csak az Eucharisztia volt jelen, vagyis az eucharisztikus színek alatt az Úr Jézus. Számomra ez tanulságul szolgál a mi mindennapi áldozásunkhoz is, mert akkor lesz bennem is gyümölcsöző a szentáldozásban kapott kegyelem, ha ott van mellette a napról napra történő egyéni istenkeresés: Isten kizárólagos imádása.
A másik egy közösségi vonatkozás. Szent Ferenctől sokszor halljuk azt a
maroka, 2020. június 08. hétfő, 12:20
A kulcskérdés
fizikai ítéletet Isten a világra egy erkölcsi gonoszságért? Ádám és Éva megtagadták Istent. A szívük Isten ellen fordult. A saját bölcsességüket választották Isten bölcsessége helyett, a függetlenséget választották a bizalom helyett. Isten megtagadása, helyette valami más előnybe részesítése és más választása lelki és erkölcsi gonoszság volt. Elsősorban a lélekben volt bűn, nem a testben. Elsősorban Isten ellen irányult, és nem ember ellen.
De a morális és lelki lázadás következtében Isten a fizikai világot vetette alá a katasztrófáknak és a nyomorúságnak. Miért? Miért nem hagyta a fizikai világot jó rendben, és miért nem hozott nyomorúságot az emberi lélekbe, ahol ez az egész elkezdődött?

Egy válasz

Álljon itt az én válaszom: Isten a fizikai világot azért helyezte átok alá, hogy fizikai borzalmaival, amelyeket magunk körül látunk, a betegségek és szerencsétlenségek élénken elénk tárják, mennyire borzalmas dolog a bűn. Más szavakkal, a fizikai világban lévő gonoszság egy példázat,
kalmanpiroska, 2020. június 06. szombat, 22:01
Francesco Bamonte írja Pio atya tapasztalataira hivatkozva:
Az ördög véleménye a rózsafüzérről

Francesco Bamonte, Róma hivatalos ördögűzője (Don Gabriel Amorth tanítványa és utóda)
írja most megjelent könyvében a következőket, elsősorban Pio atya tapasztalataira hivatkozva:
Szent Pio Atya gyakran beszámolt egyik álmáról, amelyben a kórusablakából - ahová a szerzetesek szoktak imára összegyűlni- kipillantva a téren végtelen nagy tolongást látott. Pio atya megkérdezte, kik vagytok, mit akartok? A tömeg kórusban, egyszerre, és fülsiketítően, torkaszakadtából ordította: ,,Pio atya halálát!" A szerzetes ekkor vette csak észre, hogy akiket emberi személynek nézett, valójában démonok. E szavak hallatára visszament a kórusra imádkozni, s a Szűzanyát látta közeledni, aki anyai tekintettel, és határozott mozdulattal kezébe nyomta a rózsafüzért, mondván, hogy ezzel a fegyverrel kezedben te leszel a győztes. Pio atya ekkor visszatért az ablakhoz, és megmutatta a kezében lévő rózsafüzért. Rémületében minden démon a földre vetette
maroka, 2020. június 02. kedd, 14:13
Krisztus nagysága
szolgálatát. Jézus, akit megfosztottak ruháitól, és akit kivégeztek egy kereszten, ugyanaz a valaki, aki e világ fejedelmének zsarnokságát összezúzta. Meg kell tanulnunk őt úgy ismerni, mint akire rá van bízva Isten teljes ,,fegyvertára". Hinnünk kell, és át kell élnünk, hogy ő képes minden szükségünket beteljesíteni, sokkal nagyobb mértékben, mint ahogy mi ezt kérhetjük vagy óhajtjuk.
Amikor azonban ezt elmondtuk, még nem mondtunk el eleget. Most meg kell tanulnunk összekapcsolni Jézust és a világot. Ez a kapcsolat létezett már jóval azelőtt, hogy ő mint csecsemő belépett a világba. ,,Ő előbb volt mindennél". Ő létezett Istennél, jóval a földi szolgálata előtt. Midőn Isten hatalmas szava megteremtette a világmindenséget, Krisztus volt a szíve és az összhangja annak a rendnek. Krisztus nélkül a teremtettség rendjének harmóniája felbomlik, elveszti összetartó erejét, értelmetlenné válik. Mert ,,minden őbenne áll fenn". Az, aki a kozmosz szíve, az egyháznak a feje is. Ha
kalmanpiroska, 2020. június 02. kedd, 07:53
A Szentlélek ünnepéről, pünkösdről beszélgettünk
Atya új vigasztalót küld, mégpedig a Szentlelket. A vigasztalás szó már az Ószövetségben sokszor szerepel, jelentősége van. Például Izajás prófétának is azt mondja az Úr: ,,menj és vigasztald meg az én népemet".

Mit jelent ez pontosan?
Tudjuk, hogy egy épület, ha megroskad, akkor azt aláfalazzák, megerősítik. A focimeccsen is drukkolunk, szurkolunk a játékosoknak. Ezt jelenti a vigasztalás. Tulajdonképpen Jézus humánerőforrás-menedzser. Ő nem azért jött el, hogy elítélje a világot, hogy számonkérjen bennünket, hogy elkezdjen velünk kekeckedni, hanem hogy segítsen. És ha megnézzük az életét, tényleg erről szól: az apostoloktól elkezdve Zakeusig és a gadarai ördöngösökig mindenki, aki Jézussal találkozik, jobb, több, erősebb, bátrabb, tisztább, szentebb lesz. A Szentlélek is ugyanígy, ezért jön. Azt üzeni, hogy a galileai mester drukkol értünk, és győzni fogunk!
Sokszor nem ezt tapasztaljuk a mindennapi életünkben. Mintha inkább a rossz győzedelmeskedne.
Isten abban
maroka, 2020. június 01. hétfő, 10:40
1/462
Képek, videók
gyokossy_endre_viragok _vi
menusgabor
2019. június 14. péntek, 21:19
Gyökössy_Endre_sírja.j pg
lilagondolatok
2014. augusztus 21. csütörtök, 16:58
Gyökössy Endre.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 21. csütörtök, 16:57
Dr Gyökössy Endre.jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:55
Gyökössy Endre idézet.jpg
pacsakute
2012. november 17. szombat, 17:54
Gyökössy Endre.jpg
bongyi53
2009. január 20. kedd, 04:09
vezetői tabló
orban47
2017. április 17. hétfő, 08:05
vezetői négyes
orban47
2017. április 17. hétfő, 07:15
vezetői kiképzés
orban47
2017. április 07. péntek, 17:03
a múlt vezetőinek egy rés
orban47
2017. április 07. péntek, 16:52
vezetői, a patakparton
orban47
2017. április 07. péntek, 16:36
vezetői értekezés
orban47
2015. május 09. szombat, 21:49
vezetői tablónk
orban47
2015. február 20. péntek, 09:45
SZKT-s kedves vezetőink.
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 13:50
Molnár Ferenc vezetői.jpg
agica2004
2014. április 18. péntek, 13:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.