Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 13:48 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Harmónia......
megingathatatlanságot (ingatlan) vagy házzal, lakással kapcsolatos jellemző változást (költözés, felújítás, átrendezés). Ingatlannal kapcsolatos ügyek intézésre jó nap. A ház a nomád életforma megszűntével a helyhez kötött életet szimbolizálja. Gyakran a kozmikus tájolás szabályai alapján fogtak neki az építkezésnek. Egyik alapvető jelentése szerint feminin szimbólum, a Nagy Anya (Magna Mater), örök menedéket, körülölelő védelmet jelent. Jelképezi a társadalom alapját, a családot is. Utal az emberi testre is, mivel a világot, a makrokozmoszt kicsiben, mikrokozmoszként jeleníti meg. Ma átrendezheted lakásod, otthonod. Olvass a feng shuiról, vagy a vaszturól a HarmoNeten. Költözés, vagy ingatlan adás-vétel napján ez a kártya különleges szerencse!

Szerelmi üzenet: Párkeresőknek karmikus kapcsolat, találkozás egy lélektárssal, vagy ikerlélekkel, alacsony szinten ismeretséget hoz egy házas emberrel. Lehet jel összeköltözésre - szétköltözésre is. Párkapcsolatban élők számára szilárd alapokon álló,
agica2004, 2019. december 06. péntek, 18:00
Kövér: a bizalomból eredő lelki összhang is szükséges egy egészséges társadalomhoz
alakulása közvetve a lakosság harmadát érinti.

Napjainkra Magyarországon 2011-hez képest összességében 80 ezerrel - 490 ezerről 408 ezerre - csökkent a fogyatékossággal élők száma. Ám ez csak egy statisztikai átlag, amelyen belül az értelmi fogyatékosságban szenvedők száma nem csökkent, hanem nőtt, és meghaladja az ötvenezret - mutatott rá a házelnök.

Kövér László azt mondta: "ha ezen polgártársainkon segítünk, nemcsak azt érezhetjük, hogy mi magunk is egy kicsit jobbá válunk, hanem azt is, hogy a világot is kicsit élhetőbbé, szerethetőbbé és barátságosabbá tesszük, s ez a tudat önbecsülésünket és lelki erőnket is növeli".

A házelnök kiemelte azt is, hogy az a biztatás, bátorítás, tanítás, az a törődés és támogatás, amit az ösztöndíjasok kaptak és kapnak, sokszorosan megtérül mindannyiunk számára. Nemcsak ők járnak jól, hanem az egész magyar társadalom - mondta.

Kövér László a díjazottaknak gratulálva arról beszélt, hogy nekik a szükségből erényt kellett kovácsolniuk, és ez sikerült. A
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 17:12
Magyar művekből rendezett kiállítást nyitott meg a miniszterelnök Japánban
A Kincsek Budapestről: európai és magyar mesterművek a budapesti Szépművészeti Múzeumból és a Magyar Nemzeti Galériából címmel megrendezett tárlat megnyitóján a kormányfő hangsúlyozta: egy japán nehezen értené meg a magyarokat, mert Japán egy nagy nemzet, négyszer akkora a területe, mint Magyarország, a népessége pedig tízszer akkora. Egy japán biztosan azt gondolja, hogy japán ember mindig volt, van és lesz, japánok nélkül nem lehet elképzelni a világot - közölte.

Azt mondta: ezzel szemben a magyar egy kisebb nemzet, mint a japán, ezért az a gondolat motoszkál bennünk, hogy a világot, az emberiséget Magyarország és a magyarok nélkül is el lehet képzelni. "Visszatérő rémálmunk", hogy egyszer megjelenik a Jóisten Magyarországon, megkérdez minket, mi végre vagyunk a világon, és ha mi nem tudunk válaszolni, kihúz minket a nagy könyvből, ahova a nemzetek vannak felírva - fogalmazott.

Úgy vélte, a magyarok azért innovatívak, azért képesek olyan világszínvonalú alkotásokra, mint amilyeneket itt is
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 12:31
Előre nem látott génmutációkat idézhetett elő a génszerkesztés a kínai babáknál
A tanulmány egyes részeit az MIT Technology Review tudományos folyóirat tette közzé azzal a céllal, hogy bemutassa, Ho Csian-kuj biofizikus nem tartotta be az etikai és tudományos normákat, amikor létrehozta az ikreket, Lulát és Nanát, akiknek születése 2018 végén megrázta a tudományos világot - olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

A kínai kutató azt állította akkor, hogy ezzel az orvosi áttöréssel uralni lehet a HIV-járványt, az azonban nem volt nyilvánvaló, hogy sikeres volt-e a beavatkozás eredeti szándéka, hogy a babák ellenállók legyenek a HIV-vírussal szemben.

Az emberek egy kicsiny része ezzel az immunitással születik, mivel a CCR5 génjükben van egy mutáció. A kínai kutató azt állította, hogyez volt az a gén, amelyet megcélzott a CRISPR/CAS9 elnevezésű genetikai olló használatával.

"Az aktuális adatok nyilvánvaló félremagyarázása az az állítás, hogy reprodukálták az uralkodó CCR5 variánst, és ezt csak egyetlen kifejezéssel lehet leírni: szándékos hazugság"
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 21:12
Advent időszaka: Szabadítsd fel lelked a terhek alól!
ereszteni. Ha ezzel szembesülünk, tudni fogjuk, hogyan változtassunk életünkön.

Ne függj senkitől! Ez egy magányos időszak. Mindenki a saját feladataival van elfoglalva, és ez így van jól.
Ne feledd, minden megoldott feladat erősebbé tesz.

Minél magasabbra mászol a hegyen, annál több mindent látsz, ami a völgyből láthatatlan. Ha bátor vagy, megnyílik a világ, rálátsz majd a megoldásokra. Ha most szembenézel a félelmeiddel, elengeded őket, akkor legyőzted önmagad, s ezáltal a világot. Magad mögött hagyod több ezer élet fájdalmát. Kipipálhatsz számtalan karmikus leckét. Ez a gyors energia lehetővé teszi. Használd ki ezt az időszakot, hogy belépj egy olyan kapun, ami elvezet ahhoz a valódi életedhez, ahol lételemed az öröm és a boldogság.

Régóta tartó, minden ideget felörlő karmikus kapcsolatok záródnak le, és szívmelengető találkozásokban lehet részünk.

Már nincs vissza sok ebből az évből, és ha most tudatosan dolgozol magadon, végre egy kellemesebb időszak
koszegimarika, 2019. december 01. vasárnap, 18:35
A NATO előtt álló kihívásokról tanácskoztak az Országházban
ami szerinte a magyar gazdaság számára is fontos kitörési irány.

Mesterházy Attila - akit a napokban választottak a NATO Parlamenti Közgyűlésének alelnökévé - arról beszélt: nincs olyan ülése a NATO-nak, ahol Oroszország ne kerülne napirendre akár a krími hadviselés, akár a fegyverkezés és fegyvermodernizáció, akár az agresszív, katonai akciókba csapó külpolitikája miatt. Szintén a jövőbeni kihívások közé sorolta az MSZP-s politikus Kínát, amely "nem tankokkal, hanem bankokkal kívánja elfoglalni a világot", illetve az ország az új technológiákban is élen jár. Példaként említette az 5G technológiát, a mesterséges intelligenciát, amelyeknek akár katonai leágazása is lehet.

Ugyancsak a kihívások közé sorolta a technológiai újításokat, az autonóm döntésekre képes, mesterséges intelligenciával működtetett eszközöket, az űrben való fejlesztést, a kiberbiztonságot, az önvédelmi kapacitások fejlesztését, de szerinte kihívást jelentenek a szervezet számára a NATO-tagországok közti politikai feszültségek
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 18:22
Orbán: Közép-Európa lesz Európa jövője
"ugyanazt kapták jutalmul, mint amit mi magyarok kaptunk büntetésül, szovjet diktatúrát".

A miniszterelnök felidézte: a nyolcvanas években a magyar fiataloknak a cseh és a lengyel antikommunista ellenállás volt a példa, amelynek segítségével a magyarok is hozzákezdtek a kommunista rendszer lebontásához.

Úgy vélte, ma már világos, hogy "'68-asnak lenni gyökeresen mást jelent Nyugaton és Közép-Európában". A nyugati '68 felszámolná a szabad nemzetállamokon és keresztény kultúrán nyugvó európai világot, ezzel szemben "a mi '68-unk" éppen ezek visszaszerzését és megvédését akarja - fogalmazott. Hozzátette: a közép-európai '68 üzenete ma is az, hogy "mi akarunk dönteni a saját sorsunkról", szabad nemzetként akarunk élni, "nem pedig birodalmi tartományként vagy birodalmi alattvalóként".

A kormányfő hangsúlyozta: "közép-európai demokraták vagyunk", ezért védelmünkbe kell vennünk a nemzetállami szuverenitást, "mert ha lemondunk róla, azzal a demokráciának is vége lesz".

Orbán Viktor szerint ma sem
velemenyezd, 2019. november 17. vasárnap, 13:22
32. évközi hét péntek 11.15
OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
A teremtő Isten létezését a teremtmények bizonyítják.
Balgák azok, akik megrekednek a teremtett szépségeknél.
Így szól az örök Bölcsesség: Mind balga ember, akiben nincs istenismeret: a látható világ szépségéből nem ismeri fel azt, aki van, és nem fogja fel az alkotásból, hogy van Alkotó. Inkább a tüzet, a szelet, a vizet vagy a csillagok körét, a Holdat s a Napot tartja a világot kormányzó isteneknek. De hogyha isteneknek hitték ezeket elbájoló szépségükért, tudhatták volna, hogy e szépség Alkotója még dicsőbb. S ha megcsodálták mindezeknek munkáját és erejét, miért nem ismerték fel, hogy az Alkotójuk még hatalmasabb? Mert a teremtmények nagyságából, szépségéből összehasonlítás útján felismerhető a Teremtőjük létezése. Az ilyenek ellen mégis kevesebb a panaszunk, mert ők csak tévednek, miközben Istent keresik; hiszen meg akarják találni őt. Amikor ugyanis alkotásaival foglalkoznak és azokat vizsgálják, megejti szívünket azok látása, mert annyira szép az, amit
maroka, 2019. november 15. péntek, 08:22
Megnyitotta kapuit a felújított Borsos Ház Budapesten
is helyet kapnak.

Fertőszögi Péter, a Kogart kuratóriumának tagja, a BÁV művészeti igazgatója a csütörtöki megnyitón hangsúlyozta: a hely szelleme több mint egy lakásmúzeum. E falak között élt a téli időszakokban Borsos Miklós szobrász- és grafikusművész feleségével, Kéry Ilonával az 1980-as évektől. A művész 1990-ben bekövetkezett halála után felesége lakott ott 2002-ig, majd utána alakították ki a lakásmúzeumot.

"A hely őrzi azt a szellemiséget, amelyben ők a vendégeket fogadták, azt a világot, amelyet teremtettek. Még a falak is eredeti állapotban maradtak meg" - hangsúlyozta.

Az első terem volt Borsos Miklós szobája, ott kapott helyet a könyvtár és a szobrász legfontosabb alkotásai, a másik terem felesége szobája volt, amelynek teljes berendezése ma a győri Borsos Miklós Múzeumban látható.

Borsos Miklós a 20. század egyik legjelentősebb magyar szobrásza és grafikus művésze volt, akinek egész életművét áthatja a korai reneszánsz művészet szellemisége. 1906-ben született
velemenyezd, 2019. november 14. csütörtök, 22:34
31. évközi hét péntek 11.08
Száz véka búzával« - hangzott a válasz. Fogd adósleveledet - mondta neki -, és írj nyolcvanat.
Az úr megdicsérte a hűtlen intézőt, hogy okosan járt el.
Bizony, a világ fiai a maguk módján okosabbak a világosság fiainál."
Ezek az evangélium igéi. Lk 16,1-8

Imádság
Istenünk, te időt ajándékozol nekünk, és föltárod előttünk életünk értelmét. Segíts, hogy napjainkat számba tudjuk venni. Kérünk, segíts, hogy fölépíthessünk egy emberibb és boldogabb világot, amelyben nem a pillanatnyi érdekek, hanem az örök értékek határozzák meg az emberek cselekedeteit. Add, hogy tudjuk megosztani mindazt, ami jót és szépet birtokolunk. Add, hogy ne ragaszkodjunk a mulandó dolgokhoz, és szívünk tebenned váljék gazdaggá

Elmélkedés
A történet egy intézőről szól, akinek az a feladata, hogy kezelje urának vagyonát. Munkája során az a vád éri, hogy rosszul végzi munkáját, elpazarolja a rábízott javakat. Gazdája mindenféle vizsgálódás nélkül elhiszi a vádat
maroka, 2019. november 08. péntek, 08:12
Tanúságtevők akkor és most
Szükség van közös ünneplésre? Észre kell vennünk, hogy Isten és az én kapcsolatom mellett egy közösségbe tartozom.
Igen, ma is szükség van bátor emberekre, olyanokra, akik kiállnak, és elmondják, nem vagyunk egyedül a küzdelmeinkben. Rávilágítanak, hogy összetartozunk, hogy egy Istenben hiszünk, aki őket már segítette a legnagyobb megpróbáltatások idején. Minden nehézség mellett az ünneplésre Jézus megnyugtató szavai adnak okot: ,,A világban üldözést szenvedtek, de bízzatok, mert legyőztem a világot." (Jn. 16,33)
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson számos tanúságtevőt hallgathatunk meg, olyanokat is, akik megtapasztalták a keresztényüldözést, mert országaikban a kereszténység még mindig üldözött vallás. Vegyük észre, hogy közénk tartoznak, hogy az ő istenkapcsolatuk ugyanolyan fontos, mint a miénk, merjünk mi is kilépni önmagunkból, és felismerni, hogy mindnyájunknak ugyanaz a forrása.
Akik százszor bátrak, százszor viharvertek - mondja Ady Endre. Ez fordítva is igaz:
maroka, 2019. november 05. kedd, 13:29
Krónika 2. rész (napirend előtt: nemzeti gyásznap, jászberényi választás, imareggeli)
hatalomért.KDNP: a teremtett világ védelméről beszéltek a 3. Magyar Nemzeti ImareggelinVejkey Imre (KDNP) az 1956-os szabadságharc hősei előtt hajtott fejet a nemzeti gyásznapon. A képviselő beszámolt a 3. Magyar Nemzeti Imareggeliről, amelyet Budapesten rendeztek októberben. Elmondta: 26 országból közel kétszázan jöttek el az eseményre, amelyen a teremtett világ, az emberiség és a családok védelméről beszéltek, valamint rávilágítottak arra, hogy a mohóság, a nyereségvágy és a szeretetlenség pusztítja a világot, az emberi kapcsolatokat és a családokat.

Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár szerint jogos igény a választók részéről, hogy legyenek olyan ügyek, amelyek a politikai csatározásokon felül állnak, és a kereszténység lehet egy ilyen érték. Mint mondta, az imareggelik hagyománya az Egyesült Államokból indult 65 évvel ezelőtt, és azóta ezen minden amerikai elnök részt vesz most már több ezer vendég jelenlétében.

Elmondta: a
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 15:51
1/457
Képek, videók
Teréz anya idézet: Nagy d
cuppika59
2018. január 21. vasárnap, 14:13
Anya és nagy lánya.jpg
kismotor
2012. január 02. hétfő, 18:00
Anya is nagyon büszke
korosigaborne
2011. június 21. kedd, 15:06
Nagy_eZsr_anya_felnott _la
nanoka72
2011. január 24. hétfő, 13:58
Anya nagyon szeretlek.jpg
nagyiful
2010. november 09. kedd, 18:51
anya ez nagyon fincsi.JPG
anyulia
2010. július 25. vasárnap, 13:55
Anya vállán is nagyon jóó
lizzybaba
2008. február 13. szerda, 13:08
apa és anya nagyon szeret
margareta22
2007. január 07. vasárnap, 08:50
anya-nagy fiával
drjony-lord
2006. október 06. péntek, 17:24
Leptis Magna.jpg
pacsakute
2014. június 23. hétfő, 19:49
Déva ; a Magna Curia (Bet
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:32
Leptis Magna-romvaros-8 L
06mohild
2013. november 19. kedd, 05:47
Leptis Magna-romvaros-14
06mohild
2013. november 19. kedd, 05:47
Leptis Magna-romvaros-13
06mohild
2013. november 19. kedd, 05:46
Leptis Magna- romvaros-5
06mohild
2013. november 18. hétfő, 07:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.