Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 16:53 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az élet
Az élet folyamatos tanulás, és az egyik tantárgy, amit meg kell tanulnunk:
az emberi kapcsolatok. A világegyetem adja fel a leckéket. Ha nem tanulunk
meg egy leckét, akkor azt újra feladja nekünk. Néha osztályt ismétlünk ugyan
azzal a személlyel, néha pedig egy új emberrel, de a régi problémával.

(Andrew Matthews)
klarika47, 2020. június 30. kedd, 07:25
Simonyi Imre versei
nem szeretek engedelmeskedni

(gondolom innét számítható
hogy útjaink szétágaztak
az enyém és a világé)

arra persze már nem emlékszem
hogy mely pillanatban és hol is történt
eme megvilágosodás az én elmémben -
(talán örökké történt
és mindenhol történt
mert hiszen énbennem történt)
de arra már igazán nem emlékszem
a térnek mely pontján
s az időnek mely tartamában
is tartózkodtam akkor?
meglehet:
talán csak úgy a világegyetemben általában
- a téridőben mint divatosan mondani szokás -
vagy egy szeretőm ágyában
vagy egy barátom félreértésében
vagy egy lakbérhátralékos hónapos szobában
már nem tudom már nem emlékszem
csupán azt tudom
hogy azóta is a kijáratot keresem.Kis fahíd a Körösön - részlet

Rohanj! - a másik oldalon
vár rád valami oltalom,
csak addig győzze még inad
elérni azt a
menusgabor, 2020. február 21. péntek, 19:00
Márai Sándor: Négy évszak – December
esténként félrebeszéltem, hideglelős dadogással meséltem dajkámnak vágyaimról. Mit is akartam?
Gőzvasutat és jegylyukasztót, igazi színházat, páholyokkal, színésznőkkel, rivaldafénnyel, sőt valószínűleg kritikusokkal és azokkal a szabónőkkel is, akik megjelennek a főpróbákon, és rosszabbakat mondanak a darabról. Ezenfelül lengyel kabátkát akartam, továbbá Indiát, Amerikát, Ausztráliát és a Marsot. Mindezt persze selyempapírban, angyalhajjal tetézve.
Egyáltalán, gyermekkoromban mindig a világegyetemet akartam, az életet, amely egyszerre volt bicikli, kirándulás a Tátrába, anyám zongorázása a sötét társalgóban, bécsi szelet, almás rétes és diadal összes ellenségeim fölött.
Most, hogy az ünnep közeledik, meglepetéssel észlelem, mintha még mindig várnék valamire. E napokban megesik, hogy elindulok az utcákon, megállok a kirakatok előtt, nézelődöm. Öngyújtó nem kell. Fényképezőgép, Victor Hugo összes művei, bőrben. Zsebkés, melynek gyöngyház tokjában ötféle penge van, továbbá dugóhúzó,
maroka, 2019. december 23. hétfő, 18:23
Ez a hónap az ünnep. Mintha mindig harangoznának
lázas voltam, esténként félrebeszéltem, hideglelős dadogással meséltem dajkámnak vágyaimról. Mit is akartam? Gőzvasutat és jegylyukasztót, igazi színházat, páholyokkal, színésznőkkel, rivaldafénnyel, sőt valószínűleg kritikusokkal és azokkal a szabónőkkel is, akik megjelennek a főpróbákon, és rosszakat mondanak a darabról. Ezenfelül lengyel kabátkát akartam, továbbá Indiát, Amerikát, Ausztráliát és a Marsot. Mindezt persze selyempapírban, angyalhajjal tetézve. Egyáltalán, gyermekkoromban mindig a világegyetemet akartam, az életet, amely egyszerre volt bicikli, kirándulás a Tátrába, anyám zongorázása a sötét társalgóban, bécsi szelet, almásrétes és diadal összes ellenségeim fölött.
Most, hogy az ünnep közeledik, meglepetéssel észlelem, mintha még mindig várnék valamire. E napokban megesik, hogy elindulok az utcákon, megállok a kirakatok előtt, nézelődöm. Öngyújtó nem kell. Fényképezőgép, Victor Hugo összes művei, bőrben, zsebkés, melynek gyöngyház tokjában ötféle penge van, továbbá dugóhúzó,
koszegimarika, 2019. december 01. vasárnap, 08:16
Mi egy vérből vagyunk...
Nóra/HIMNUSZTÖREDÉK

Emeld föl fejedet büszke nép,
Viselted a világ szégyenét
Emelkedj magasba, kis haza
Te, az elnyomatás iszonya

Emeld föl fejedet büszke nép,
Viselted a világ szégyenét
Emelkedj magasba, kis haza
Te, az elnyomatás iszonya

Emeld föl szívedet, nemzetem,
Emeld föl szívedet, nemzetem
Emeld föl szívedet, nemzetem
Lángoljon, lángoljon a világegyetem

Himnusztöredék -
menusgabor, 2019. november 20. szerda, 19:30
M. Laurens versei
dalolja, hogy élni jó!

S dala száll a tiszta égen,
Mily sok szép tavasz volt régen,
Hogy jön még nyár sok virággal,
Mert a boldogság fenn szárnyal.

Ott fenn a szabadság hegyén,
Fagyott lelkemnek kék egén,
Hol szél süvít, és hull a hó,
Csak ott boldog e kis rigó!


FOHÁSZ

Óh Uram!
Ha létezel valahol a világegyetemben.
Hallgasd meg kérlek ez apró porszemet,
- ki önmagam vagyok a puszta semmi -
az általad alkotott óriás` végtelenben.

Hallgasd hát,
miként mondok hitetlen létemre is imát:
Kérlek Uram oltalmazd mindazokat,
kiket vénülő szívem olyannyira imád.
Kérlek segítsd őket, ahogyan velem is tetted!
Szereteted magvából nevelj lelkükben lombos fát,
miként azt egykoron: bennem is elültetted.

Add óh Uram, hogy higgyenek önmagukban,
és
menusgabor, 2019. július 26. péntek, 17:15
Soltész: elengedhetetlen a felelős gondolkodás
nyitottságot feltételez, a legtöbb ember ezzel szemben individuális beállítottságú.

Közölte: fontos lenne a közösségi felelősség, bár ennek mélységét általában nem élik meg az emberek, csupán "érdekfelelősség" alakul ki. Mi, emberek az Isten felé tartozunk felelősséggel, ez adja a jövő iránti felelősség alapját. Ezzel szemben az emberiség alapproblémája az önzés és az, hogy képtelenek vagyunk az összefogásra - fogalmazott.

Veres András azt mondta, törekedni kell arra, hogy az ember megértse: a világegyetem összetartozik, vagyis minden mindennel összefügg. Ezen kívül alaposabb természettudományos ismeretek oktatására lenne szükség, valamint a világ teremtett voltának hangsúlyozására.

Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke arról szólt, hogy a keresztény ember a döntéseit a szentírás alapján mérlegeli, a bűn ellen szabad lelkiismerettel harcol, táplálja az emberi szabadságszeretetet, szót emel a keresztényüldözés ellen.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:49
Szentlélekre várva
a lelkeket boldoggá teszi, taníts meg engem meglátni mások szükségleteit, és segíts, hogy a jó cselekedeteket ne hanyagoljam el.

Légy magasztalva és dicsőítve!

24. Szentlélek Úristen, elhunytak Atyja, add megismernem, saját hibáimat.

Légy magasztalva és dicsőítve!

25. Szentlélek Úristen, aki csodákat művelsz a lelkekben, vezess engem éberséggel a tökéletességre.

Légy magasztalva és dicsőítve!

26. Szentlélek Úristen, aki ismered a világegyetem jövőjét, segíts nekem megszabadulni a sátán és a test rabszolgaságából.

Légy magasztalva és dicsőítve!

27. Szentlélek Úristen, aki előtt semmi titok nem létezik, segíts elosonni a sátán ármányai elől.

Légy magasztalva és dicsőítve!

28. Szentlélek Úristen, aki ismered a jövőmet, a Te gondoskodásodba helyezem magam és családomat, testvéreimet, barátaimat, minden jótevőmet és minden embert az egész világon.

Légy magasztalva és dicsőítve!

29.
suzymama, 2019. május 30. csütörtök, 14:35
Ahogyan Krisztus: olyan, mint aki szolgál
vendégek lábát megmossák. De nem volt rabszolga, hogy elvégezze a munkát. Minden tanítvány a másikra vár; a tizenkettő közül egyik sem akarja magát megalázni. Azzal a gondolattal vannak elfoglalva, még az asztalnál is, hogy ki a nagyobb közülük az Isten országában (Lukács 22,26-27). Ekkor váratlanul Jézus feláll (ők maradnak az asztalnál), leveti a felsőruháját, körülköti magát egy mosdókendővel, és elkezdi megmosni a lábaikat. Váratlan esemény, amit az angyalok csodálkozva bámultak. Krisztus, a világegyetem Teremtője és Királya, akinek szavára milliónyi angyal kész a szolgálatra, aki csak egyetlen szót szól az egyik apostolnak, és az meg is teszi, igen, a Krisztus, az övéiért rabszolgamunkát vállal és végez. A Szent a kezébe veszi mindegyik tanítvány mocskos lábát és tisztára mossa. Úgy teszi, hogy közben mennyei dicsőségének teljes tudatában van. János ezt írja: ,,Jézus, jól tudva, hogy az Atya mindent kezébe adott, és hogy az Istentől jött, és az Istenhez megy, felkelt." Mivel az Isten mindent
kalmanpiroska, 2019. február 05. kedd, 19:47
Az ember mint a teremtő [...]
Föld is élt, mikor még nem vált Földdé, mikor még átszőtte magát az ég erőivel. A sas az a büszke állat, aki nem akart együttműködni a szilárd föld létesülésével. Kivonta magát a Föld fejlődésből és csakis a földi lét kiindulási erőivel akart együtt maradni.

Ez az a tanítás, amit az állatoknak ez a hármassága, az Állathármasság (Dreigetier) ad nekünk, ha képesek vagyunk azt nagy, hatalmas írásként szemlélni, melyet a világrejtély megoldására írtak bele a mindenségbe. Alapjában véve a világegyetem minden dolga egy-egy írásjel, már ha el tudjuk olvasni. Akkor értjük meg a kozmosz rejtélyét, ha e jeleket összefüggően olvasni tudjuk.

Ez a modern beavatási tudomány. Így kell ma a szellemi élet mélyéből szólni, és ez jelentős dolog: amit összeállítunk, mikor körzővel, méterrel vagy mérleggel mérünk, az tulajdonképpen csak töredék; egésszé úgy lesz, ha felfogjuk a tehén szervezetének belső rendjét. Ez jelenti, hogy olvasunk a világ titkaiban. A világ titkaiban olvasva jutunk el a világ és az
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:28
Az Urantia könyv - 54. írás
összeütköző igazság és hamisság zavart keltő vétket teremt; hogy a szabad akaratú választást lehetővé tevő isteni adomány a bűn és az igazságosság elkülönülő területeinek megjelenését eredményezi; hogy az isteniség állhatatos követése az Isten országához vezet el, s ez szemben áll annak folytonos elutasításával, mely pedig a gonoszság területeire visz.
54:0.2 Az Istenek sem rosszat nem teremtenek, sem nem engedélyezik a bűnt és a lázadást. A magvábanvaló rossz az idővel együtt létezik az olyan világegyetemben, mely a tökéletességi jelentéstartalmak és értékek különböző szintjeit foglalja magába. A bűn minden olyan területen magvában jelen van, ahol tökéletlen lények a jó és a rossz közötti választás képességével rendelkeznek. Éppen hogy az igazság és a hamisság, a tény és a valótlanság jelenléte az, ami a vétek lehetőségét magában hordozza. A bűnt a rossz szándékos választása jelenti; az igazság szándékos elutasítása a vétek; a bűn és a vétek következetes gyakorlása pedig a
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:51
Az Urantia könyv - 53. írás
Lucifert a 37-es számon tartották nyilván a rendjében, és amikor a melkizedekektől a megbízatását megkapta, akkor a fajtájának hétezer egyede közül a legrátermettebb és a legkiválóbb száz személyiség közé tartozott. Egy ilyen nagyszerű kezdetet követően gonoszságok és vétkek során át elmerült a bűnben és ma azon három Csillagrendszer Fejedelem közé tartozik a Nebadonban, akik engedtek az önös késztetésnek és megadták magukat a helytelenül értelmezett személyi szabadság álokoskodásának — a világegyetemi engedelmesség elutasításának és a testvéri kötelességek semmibevételének, a mindenségrendi kapcsolatok iránti vakságnak.
53:0.2 A Nebadon világegyetemben, Krisztus Mihály működési területén a lakott világoknak tízezer csillagrendszere létezik. A Lanonandek Fiak teljes történelmében ezen ezer csillagrendszerben és a világegyetemi központokban végzett összes működésük során mindössze három Csillagrendszer Fejedelem szegült ellen a Teremtő Fiú kormányzásának.

1. A lázadás
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:50
1/27
Képek, videók
Andrew Matthews - Az erőf
sanci81
2018. január 17. szerda, 15:26
andrew Matthews.jpg
sarkadykati
2014. január 24. péntek, 05:54
Andrew Matthews.png
sarkadykati
2013. szeptember 15. vasárnap, 01:14
Andrew Matthews idézet.gi
szalai0913
2010. augusztus 30. hétfő, 20:58
Andrew Matthews idézet.jp
szalai0913
2010. április 18. vasárnap, 18:58
Andrew Matthews idézet6.j
szalai0913
2010. január 21. csütörtök, 11:20
Andrew Matthews idézet5.j
szalai0913
2010. január 21. csütörtök, 11:19
Az élet folyamatos tanulá
charlotteani
2007. december 22. szombat, 18:39
tantárgy-.png
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:43
tantárgyam.png
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:43
emberi kapcsolatok.png
bbbarbara
2016. augusztus 14. vasárnap, 13:28
Az emberi kapcsolatokban.
pacsakute
2014. július 02. szerda, 20:33
Emberi kapcsolatok.png
mailona
2012. június 15. péntek, 22:52
Emberi kapcsolatok
sarkadykati
2009. november 06. péntek, 06:18
emberi%2520kapcsolatok .jp
frega
2009. március 07. szombat, 21:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.