Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:47 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Putyin javasolta az orosz katonai hírszerzés korábbi elnevezése, a GRU visszaállítását
elnevezés használatára, ám a GRU rövidítés megszokásból továbbra is makacsul tartja magát mind az orosz, mind a külföldi sajtóban, sőt, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában a hivatalos nyilatkozatokban és dokumentumokban is.

A GU, teljes nevén az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erői Vezérkarának Főcsoportfőnöksége, a védelmi tárca külső hírszerző szerve és egyúttal az orosz fegyveres erők központi felderítési szerve. Kompetenciájába a régiókra specializálódott, a rádiótechnológiai és világűrből folytatott hírszerzés, valamint az operatív műveletek mellett beletartozik a katonai technológiák, a gazdaság, valamint a hadászati doktrínák és fegyverzetek alakítása, továbbá az információs hadviselés is.

Putyin a szolgálat megalakulásának centenáriuma alkalmából az Orosz Hadsereg Színházában üdvözölte pénteken a veteránokat, és azt mondta, hogy a GRU elnevezést vissza kellene állítani. Az elnök, főparancsnoki minőségében, azt hangoztatta, hogy a hírszerzés mindig is a katonai hivatás és a
velemenyezd, 2018. november 02. péntek, 17:00
Szíria - Putyin provokációnak nevezte az orosz bázisok elleni dróntámadást
Moszkva a szolidaritás szellemében fog eljárni és tovább fogja erősíteni partnetségét Ankarával, együttműködve vele a Szocsiban megtartandó szíriai rendezési tárgyalások előkészítésében. Az orosz elnök a nyilatkozatát megelőzően telefonon beszélt török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal.

Putyin szerint egyébként a drónok csak azért tűnnek házilag előállítottnak, mert annak álcázták őket, valójában fejlett technikai elemeket is tartalmaztak. A szerkezeteket rádiólokációs eszközökkel, a világűrből lehet irányítani, azok képesek nagy pontossággal célba juttatni bombáikat és visszatérni kiindulási pontjukra.

Szavai szerint Moszkvában tisztában vannak azzal, hogy hány ilyen szerkezet van, és hogy azokat ki és hol adta át. Kijelentette, hogy Oroszország pótlólagos intézkedéseket foganatosított szíriai bázisának védelmében.

Putyin a március 18-án megrendezendő orosz elnökválasztásról szólva kijelentette: az Egyesült Államok "lelepleződött" azáltal, hogy bírálta Oroszországot, amiért
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 21:05
A Szahara szeme
Szahara szeme több ezer éven át rejtve maradt a világ előtt. Egyszerűen azért, mert a képződmény csak a világűrből látható, a földön még a közelben sétálva is nehezen észrevehető, ha nem tudjuk, mit keresünk.

Az ember az űrkorszakba lépve fedezte fel a Szahara mauritániai részén lévő kör alakú képződményt, amelynek hivatalosan Richat-struktúra a neve. Már az első űrhajósoknak feltűnt a szemre hasonlító kör. Köznapibb nevét is erről kapta, a Szahara szemének nevezik.

A Gemini-IV útján arra kérték James McDivitt és Edward White űrhajósokat, hogy készítsenek fényképeket az űrhajóból, és ők figyeltek fel a rejtélyes alakzatra. Kifejezetten olyan képződményeket kellett keresniük, amelyek nagyságuk és formájuk alapján meteorbecsapódások lehettek.
schuro, 2017. szeptember 22. péntek, 20:42
Az esztelen űrverseny áldozata lett a szovjet űrhajózás első
Ötven éve, 1967. április 24-én történt a szovjet űrhajózás első emberéletet követelő balesete: a világűrből visszatérő Szojuz-1 ejtőernyője nem nyílt ki, a lezuhant és kigyulladt kabinban életét vesztette Vlagyimir Komarov űrhajós. Neil Armstrong egy plakettet hagyott égi kísérőnkön, amelyre azok nevét vésték, akik az űr meghódításáért áldozták életüket, köztük volt Komarové is.Az amerikai-szovjet űrversenyben a két fél mindenáron a másik megelőzésére törekedett. Az 1960-as évek közepén mindkét országban azt tűzték ki célul, hogy 1967-ben embert küldjenek a Holdra. Az amerikaiak hatalmas szellemi és anyagi erőforrásokat összpontosítottak az Apollo-programban, a szovjetek azonban nehéz helyzetbe kerültek. A Vosztok-program véget ért, s az új generációs űrhajók megépítése nehezen haladt. Kezdetben a Vosztok továbbfejlesztésével próbálkoztak, de a főkonstruktőr Szergej Koroljov 1966-ban bekövetkezett halála után a teljesen új
bordat, 2017. április 27. csütörtök, 21:01
Donald Trump beszélgetést folytatott a nemzetközi űrállomáson tartózkodó két amerikai űrhajóssal
Az elnök a Fehér Ház Ovális Irodájából, a lánya, Ivanka Trump és Kate Rubins űrhajósnő társaságában folytatta a beszélgetést, amelyet a NASA televíziója és a Facebook közösségi portál élőben közvetített. A nagy amerikai tévéállomások - ha nem is élőben, de - szintén beszámoltak az eseményről, és sok oktatási intézményben is közvetítették a világűrből érkező képeket.

A Fehér Ház közleménye szerint a cél az volt, hogy segítsék és népszerűsítsék a nők szerepét a tudományban.

"Nagyon különleges nap ez a mai az amerikai űrrepülés történetében, mert Ön amerikai rekordot döntött a világűrben töltött időt illetően" - fogalmazott Peggy Whitsonhoz intézve szavait Donald Trump. Az elnök nagyrabecsüléséről biztosította az űrhajósnőt.

Az 57 éves Peggy Whitson irányítja jelenleg a nemzetközi űrállomás munkáját, s hétfőn megdöntötte az amerikai Jeff Williams űrhajós rekordját, aki 534 napig tartózkodott a világűrben. Az abszolút csúcsot egyébéént az orosz Gennagyij Padalka mérnök-pilóta tartja, aki
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 19:53
Vatikáni földöntúli hatalom titkai, nincs többé ember általu
volt, amit végrehajtott Magyarország néven a világegyetem többezer éve a semmiről sem tudó, szeretetben élő szívvel rendelkező embereken és tökéletes angyalokon.

Itt voltak már nyáron, kezdték kivizsgálni a dolgokat, átnézték az írásaimat, hogy mi az a Vörös Oroszlán, amit novellákban megírt, mint saját életét, minden könyvfőszerepbe őt tették maguk helyett, saját kivégzésüket megrendezve, ahogyan gyilkolták eddig az embereket, angyalokat, istennőket.

A Vatikán Bodor pókját a világűrből találta a nemi szervében, Ménesi fekete mágus csapásait minden részében eleven állatokként mozogni benne, de addigra jöttek át a szomszédok, próbálták kiszedni MÉnesiék rontásait, de megszólalt egy hang, hogy ez bakkfitty, tudták, hogy itt nagyobb a baj. A hang a vatikán által mindig emberek, istenek, angyalok ellen bevetett óriás elektormos elmeosztály csapása, itt maradt, miután a vatikán MÜller Péter Sziámija megcsonkította a sátán népe által felismert atlantiszi Vénuszt, majd kivégezte végleg, minden
kohlinka, 2017. január 31. kedd, 18:00
A Bermuda-háromszögben
eltűntek. Utána még sokáig töprengtünk, mi lehetett ez, de senki nem volt képes megfejteni a rejtélyt." Azonban a fehér fényeket a Bermuda-háromszög környékén már évszázadok óta észlelik, s már régen gyanakodnak arra, hogy a fények az óceán mélyéről valamilyen tárggyal kell, hogy kapcsolatosak legyenek. Ezek a megfigyelt fények általában párszáz méter kiterjedésűek, de akad köztük több kilométeres is. Többnyire a huszonnégy órás időtartamot nem érik el, eltűnnek, azonban olyannyira feltűnőek, hogy a világűrből is lehet őket látni. A jelenség olyan benyomást kelt, mintha valami tejfehér köd mozogna a vízfelszín alatt, mely fehérré, ezüstössé varázsolja az óceánt.

1970-ben dr. Ray Brown természetgyógyász a barátaival a bahamai Berry szigettől mintegy harminc kilométerre búvárkodott, amikor egy merülés során elszakadt a társaitól. Miközben kereste őket, egy furcsán világító piramisszerű építményre lett figyelmes az óceán 30-40 méteres mélységében. Elmondása szerint a piramis legalább száz méter
sz719eszter, 2016. február 25. csütörtök, 08:16
Azt hitted ismered az állatokat, de még nem láttad őket rönt
Állatbarát egyperces

Azt hitted ismered az állatokat, de még nem láttad őket röntgen alatt.

Ha van háziállatod, valószínűleg nem zavar benne sok minden.

Biztos valami aranyos nevet adtál neki, és lehet, hogy most is ott bújik hozzád. Szereted a kis állatot, 1000 közül is ráismernél. De még nem láttad őt röntgen alatt. Megdöbbentő, mintha földönkívüliek lennének.

Egy macska (a világűrből)..


A kakas lába hosszabb mint a teste.

A vakondok rémisztőek :)

Brek-brek...


A kaméleon a
gabfe, 2015. december 18. péntek, 19:57
A Kínai Nagy fal
A KÍNAI NAGY FAL

A Kínai Nagy fal, a Föld leghatalmasabb építménye. Az egyetlen, amit a világűrből is lehet látni. Megépíttetése különös történet...

Kína 7, egymással harcoló fejedelemségből állt. Az egyik kiemelkedett közülük. 25 év alatt, kegyetlenségének, és diplomáciai érzékének köszönhetően legyőzte a másik hatot, és egységes birodalmat kovácsolt Kínából, amit négy tenger határolt, egységes jogrendszert alakított ki.

Első lépésként "Legfőbb Császárrá" kiáltotta ki magát. Pontosabban Első Császárrá. Nem sokkal ezután összeesküvők törtek az életére.

Az Első Császár tisztában volt azzal, hogy csak akkor tarthatja fent uralmát, ha gyökeresen szakít az eddigi hagyományokkal, és elveszi alattvalói kedvét a lázadásoktól, összeesküvésektől.

Az északi földművelők mindig is nomádok voltak. Ezeket letelepedésre kényszeríttette, és megadóztatta. Az összes
menusgabor, 2015. április 13. hétfő, 22:00
Megoldódott a Bermuda-háromszög rejtélye?!
eltűntek.

Utána még sokáig töprengtünk, mi lehetett ez, de senki nem volt képes megfejteni a rejtélyt. Azonban a fehér fényeket a Bermuda-háromszög környékén már évszázadok óta észlelik, s már régen gyanakodnak arra, hogy a fények az óceán mélyéről valamilyen tárggyal kell, hogy kapcsolatosak legyenek. Ezek a megfigyelt fények általában párszáz méter kiterjedésűek, de akad köztük több kilométeres is. Többnyire a huszonnégy órás időtartamot nem érik el, eltűnnek, azonban olyannyira feltűnőek, hogy a világűrből is lehet őket látni. A jelenség olyan benyomást kelt, mintha valami tejfehér köd mozogna a vízfelszín alatt, mely fehérré, ezüstössé varázsolja az óceánt.

1970-ben dr. Ray Brown természetgyógyász a barátaival a bahamai Berry szigettől mintegy harminc kilométerre búvárkodott, amikor egy merülés során elszakadt a társaitól. Miközben kereste őket, egy furcsán világító piramisszerű építményre lett figyelmes az óceán 30-40 méteres mélységében. Elmondása szerint a piramis legalább száz
anna4459, 2015. március 23. hétfő, 19:47
A világ legnagyobb mágneses kristálya
Utána még sokáig töprengtünk, mi lehetett ez, de senki nem volt képes megfejteni a rejtélyt.? Azonban a fehér fényeket a Bermuda-háromszög környékén már évszázadok óta észlelik, s már régen gyanakodnak arra, hogy a fények az óceán mélyéről valamilyen tárggyal kell, hogy kapcsolatosak legyenek.

Ezek a megfigyelt fények általában párszáz méter kiterjedésűek, de akad köztük több kilométeres is. Többnyire a huszonnégy órás időtartamot nem érik el, eltűnnek, azonban olyannyira feltűnőek, hogy a világűrből is lehet őket látni. A jelenség olyan benyomást kelt, mintha valami tejfehér köd mozogna a vízfelszín alatt, mely fehérré, ezüstössé varázsolja az óceánt.

1970-ben dr. Ray Brown természetgyógyász a barátaival a bahamai Berry szigettől mintegy harminc kilométerre búvárkodott, amikor egy merülés során elszakadt a társaitól. Miközben kereste őket, egy furcsán világító piramisszerű építményre lett figyelmes az óceán 30-40 méteres mélységében. Elmondása szerint a piramis legalább száz méter
taltos1, 2015. február 12. csütörtök, 16:07
A világ legnagyobb mágneses kristálya
sokáig töprengtünk, mi lehetett ez, de senki nem volt képes megfejteni a rejtélyt." Azonban a fehér fényeket a Bermuda-háromszög környékén már évszázadok óta észlelik, s már régen gyanakodnak arra, hogy a fények az óceán mélyéről valamilyen tárggyal kell, hogy kapcsolatosak legyenek.

Ezek a megfigyelt fények általában párszáz méter kiterjedésűek, de akad köztük több kilométeres is. Többnyire a huszonnégy órás időtartamot nem érik el, eltűnnek, azonban olyannyira feltűnőek, hogy a világűrből is lehet őket látni. A jelenség olyan benyomást kelt, mintha valami tejfehér köd mozogna a vízfelszín alatt, mely fehérré, ezüstössé varázsolja az óceánt.

1970-ben dr. Ray Brown természetgyógyász a barátaival a bahamai Berry szigettől mintegy harminc kilométerre búvárkodott, amikor egy merülés során elszakadt a társaitól. Miközben kereste őket, egy furcsán világító piramisszerű építményre lett figyelmes az óceán 30-40 méteres mélységében. Elmondása szerint a piramis legalább száz méter magas
sanci81, 2015. február 04. szerda, 19:48
1/9
Képek, videók
GYÁRI visszaállítás OKÉ
raczandris
2008. február 20. szerda, 01:33
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.