Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 07:15 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
7. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
nadrágszíjat. Miközben anya meg azt visítozta nekem:
- ,,a bele Istálát, képes volt fölzabálni az egész tepsivel!"

Fel sem tételezték rólad, hogy hazudsz! Szerintem, akkor szoktál rá arra, hogy büntetlenül megrágalmazhatsz engem, vagy bárkit...
Minden esetre ha sütit sütök, azóta is kiosztom pontosan egyformán, hogy még véletlenül se jusson kevesebb az egyiknek, mint amennyi a másikának!

Bizony, nagyon terhelt volt a mi ,,testvérkapcsolatunk"!
Legjobb lenne elfelejteni egymást örökre!
De te nem hagyod!
*
Azt írod rólam, hogy: ,,... magad sem tudod szeretni, akkor hogy szeress mást."
Ezen hosszasan elgondolkodtam. Próbáltam rájönni a logikájára... De nem sikerült. Viszont, lehetséges, hogy VALÓBAN, NEM SZERETEM AZT A BÓNA MARIT, AKINEK TARTASZ, és akiről évek- évtizedek óta megy a rosszhír-keltés, a lejáratás... Csupán azért, hogy minden felelősséget el tudjál magadról, magatokról hárítani,
furaila, 2020. április 05. vasárnap, 22:52
KarantÉnek
kanapén,
Maradj otthon, nézz tévét,
Vagy pucold ki a vécét!

Szeresd jobban családod,
Jobb lesz minden, meglátod!
Bacikat ne vidd haza,
Ne parázz, légy csak laza!

Szóljon a karantÉnek,
Hallják gyerekek, vének,
Bezárt most már a bazár,
Hiába jössz, Aladár!

Se kocsmába sört inni,
Templomba terhet vinni.
Se az utcán sétálni,
Se szomszédba pletykálni.

Nem lehet már közösség,
Csak online közönség.
Ott terjed a legjobban,
A hír bombaként robban!

Karantén akkor lenne,
Ha az internet se menne.
Megölne az unalom,
Lehetne ez jutalom!

Szembesülnénk magunkkal,
Nem a butaságokkal,
Nem érne el a vírus,
Jó volna mondani: kuss!

De sajnos, ez nem így van,
Nevethetnénk mi vígan.
De csak bambán bámulunk,
Lelassult a világunk.

Nem kell más, egy házikó,
Puha, meleg ágyikó.
Könyv és kávé kezünkben,
Dobbanás a
foldinefehereva, 2020. április 04. szombat, 20:28
Ferenc pápa videóüzenete a nagyhétre
anyagilag nehéz helyzetben vannak, és aggódnak munkájukért, jövőjükért. Gondolok a börtönökben fogva tartottakra is, akiknek fájdalmát tetézi a járványtól való félelem; önmagukat és szeretteiket is féltik. Gondolok a hajléktalanokra, akiknek nincs otthona, mely védelmet nyújtana nekik.
Mindenkinek nehéz ez az időszak. Sokak számára rendkívül nehéz! A pápa tudja ezt, és ezekkel a szavakkal szeretné kifejezni közelségét mindenkihez és szeretetét mindenki iránt. Amennyire lehet, igyekezzünk a lehető legjobban felhasználni ezt az időt: legyünk nagylelkűek; segítsük a közelünkben élő rászorulóknak; keressük, akár telefonon vagy digitális eszközökön keresztül, a magányosabb embereket; imádkozzunk az Úrhoz mindazokért, akik megpróbáltatásoktól szenvednek Olaszországban és az egész világon!
Még ha elszigeteltek vagyunk is, gondolatban és lélekben messzire mehetünk a szeretet leleményességével. Erre van ma szükség: a szeretet leleményességére!
Igencsak szokatlan módon ünnepeljük a nagyhetet, amely
maroka, 2020. április 04. szombat, 14:07
Karantén, akutyák szemszügéből...
mossa és takargatja. Nemtom. Szerintem ugyanolyan, mint volt, nem lett rondább. Csak büdös. Ahogy az egész lakás. Már nem bírok megmaradni, de az erkélyen se jobb, ott vagy tapsolnak, vagy énekelnek, kész agyvérzés.

10.nap
Nem tudom ki az a Wifi, meg a Teszkófutár nevü kutya, de állandóan őket szólongatja, azt se bánom, ha ideköltöznek, csak nyugodjon már le. Az Operatívtörzs nevű dög viszont tuti nem jár kutyasuliba, mert egyik feladatot sem csinálja meg rendesen. Én viszont a világ legjobb, legtisztább kutyája vagyok, mégse megyünk társaságba.

11. nap
Felmondok, nem bírom. Több mint egy hete nem tudok egy jót fingani, vakarózni, vagy a reggelit kihányni és a nap folyamán kényelmesen visszaenni. Állandóan követ, néz, és felmos. Kicsinál. Megőrült, gondolom ezért is nem látogatja senki. Lehet nekem is meg kellene pattannom, de mit csináljak, szeretem. Francba.

12. nap
Egész éjjel bámulta a világító dobozban, hogy más fajtatársai ruha nélkül verekszenek. Végre
kszilona, 2020. április 04. szombat, 11:46
Vesekő kialakulásának megelőzése
távozik a szervezetből. Akiben már volt vesekő, 50% eséllyel újra kialakulhat benne, egyes embereknek több kővel is meg kell birkózniuk életük során. A legtöbben a betegeknek azt tanácsolják, hogy fogyasszanak sok folyadékot és kerüljék a kalcium tartalmú ételeket, mivel a vesekövek egyik alkotóelem a kalcium. Mégis a kalcium kiiktatása étrendünkből, nem mindig előzi meg az újabb vesekő kialakulását, azonban utat nyithat a csontritkulásnak.

Egy friss kutatás szerint a vesekő megelőzésének legjobb és legolcsóbb módja, ha minden nap elfogyasztunk egy pohár friss citrus dzsúszt, pl. egy pohár citromos vizet.

A vesekövek a vérben lévő kalcium feleslegből képződnek. A feloldódni nem képes kalcium kristályokká alakul, áthalad a vesén és bejut a húgyutakba, ahol a fájdalmat okozza. A citrusfélékből készített frissítő levek citromsavat tartalmaznak, ami segíti a kalcium oldódását a vérben, így az az emésztőrendszeren keresztül távozhat szervezetünkből.

A kutatás eredményei azt
lilagondolatok, 2020. április 04. szombat, 09:13
Edényeken, fedőkön, flakonokon zenélnek világszerte az ütősök
Közleményük szerint a meghívásos alapon működő Percussion Challenge elnevezésű akcióban egymást hívják ki a fiatal ütősök: a weimari kezdeményezést Kolics Máté, a DE hallgatója folytatta, majd őt több százan követték a világ különböző pontjairól.

A programban fiatal dobosok otthoni eszközökön, edényeken, fedőkön, sőt még tisztítószeres flakonokon is zenélnek. A kihívás egyre népszerűbb, a világ minden tájáról csatlakoznak résztvevők.

Az ütőhangszereseknek egy megírt, háromsoros ritmikai darabot kell eljátszaniuk, kreatív képességeiket maximálisan kihasználva az otthon talált eszközökből építhetnek maguknak hangszereket.

Kolics Máté a kezdeményezésről azt mondta, ez a kihívás nagyon jó lehetőség, mert összefogja az ütősöket és megmutathatják a világnak, hogy milyen sok hangszeren kell játszani, a bezártságban azonban ezt egyáltalán nem könnyű kivitelezni.

"Minél kreatívabban kell hozzáállni a feladathoz, mindent kipróbálunk, amin csak játszani lehet, én például kicsit viccesre
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 18:52
Ez itt az én Hazám
mása.


Az én hazámban van minden, ami a szemnek kedves. Vannak égbe nyúló bércei, tetejükön örök hóval, vannak csendes, paradicsomi szépségű völgyei, titokzatos tengerszemekkel, rengeteg erdői, bennük rég elmúlt, regényes lovagkor elomló várromjai. Vannak száz meg száz mérföldre terjedő sík pusztaságai, hatalmas folyamai, kristálytiszta patakjai. Földje megtermi a világ legjobb búzáját, borát, s aranyat, ezüstöt és sót ásnak ki mélyéből... Óh, de szép ország ez, asszonyom, ha csak egyszer látta volna, soha el nem felejtené... (...) S a nép, mely benne lakik, épp oly árva, mint én. Se testvére, se apja, se anyja, se rokona nincs Európában. A nyelve elüt minden más nyelvtől, a dalai, a zenéje egészen mások, mint a többi nemzetéi. Szomorú, mert sokat szenvedett, és vad, szilaj, mert sokat harcolt. Vérével és könnyeivel áztatta a földet, melyet hazájának nevez, azért oly
menusgabor, 2020. április 03. péntek, 16:45
Pályázatot írtak ki Budapest grafikai arculatának továbbfejlesztésére
A pályázatra főként szakirányú művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók, illetve a tervezőgrafikát hivatásszerűen folytató szakemberek jelentkezését várják - közölte a BVA csütörtökön az MTI-vel.

Budapestnek néhány évvel ezelőtt készült új arculata - emlékeztet a kiírás -, a pályázatnak ezért nem célja annak teljes lecserélése, inkább továbbfejlesztése, hogy frissebb, a digitális világra jobban alkalmazható, sokféle funkcióhoz jól illeszkedő, rugalmasan alkalmazható vizuális rendszer jöjjön létre. A pályázatra ezért a jelenleg érvényes színeket és formákat alapul vevő koncepciókat várnak.

Mivel a Fővárosi Önkormányzat több tucat saját céggel rendelkezik, a kiíró célja, hogy létrejöjjön egy a városhoz köthető ernyődizájn. A BVA egy moduláris dizájnkészlet bevezetését tervezi, amelynek segítségével a főváros tulajdonában álló cégek és kommunikációs felületek olyan arculatot kapnak, amelyről azonnal felismerhető, hogy budapesti kötődésű entitásokról van szó, ám a színek és formák variálhatósága
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:33
5. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
és fáj... De már nem volt visszaút.
Azt meg kell hagyni, hogy nagyon jó munkát végeztél anyával, mert egy év alatt az után a nagy koponyaműtét után teljesen megtanult újra mindent... Még írni és olvasni is... Az azért fájt, amikor a lelkemet is kitettem értük, akkor is örökösen téged meg a gyerekeidet reklamálták. Te kellettél nekik és a fiaid, nem pedig én! Engem, amikor megláttak mindig valami rossz (talán a lelkiismeretük?) jutott eszükbe és el volt rontva a napjuk.
Tényleg, legjobb lett volna világgá menni inkább, mint itt, Pesterzsébeten leragadni!
Viszont, nekem itt már semmibe nem volt beleszólásom attól fogva, hogy F. 1989-ben lebontatta a régi házat és felépítette az újat. Azóta külön kasszán vagyunk, és ezer jelét adta annak, hogy 1998-ban anyuék halálát követően - legszívesebben engem is eltemetett volna velük. Soha nem tudta nekik megbocsájtani, hogy 1973-ban nem fogadtak vissza... Ő már akkor elkövetett mindent, hogy elüldözzön maga mellől. Még azt is eltűrte,
furaila, 2020. április 02. csütörtök, 12:01
Valami pozitív
dolog, amit MI tudunk befolyásolni. Most még arra billenhet a mérleg amerre, MI akarjuk.

Nem számít, ki van "odafönt". Nem számítanak a pártok. Nem számítanak a tv csatornák.

TE számítasz. A családod. A barátaid. A kollégáid. A melletted álló nagy szatyrot cipelő idős néni.

Te számítasz. Hogy hogyan fogadod be EZT AZ ELKÉPESZTŐEN sok infót, változtatást, variálást.

Igen, lehet kényelmetlen lesz egy ideig, de mit számít, ha majd később azokkal lehetsz akiket a legjobban szeretsz?
Sok dolog a fejben.. és még több a Lélekben dől el!

Fogjunk össze és segítsük egymást Ha kell az éteren keresztül egy jó szóval.
A túléléshez szükséges ölelést és puszit hanyagoljuk, inkább dobjunk egy nagy pacsit az ég felé, bízva abban, hogy valami Új Magyar Szellem, Népi akarat, Összefogás indul el.

Köszönöm, ha ezt a hosszú monológot elolvastátok!
# írj pozitív írást a poszt alá, mert nagyon sokan nagyon is félnek. és emberként ez a legkevesebb,
liliana01, 2020. április 02. csütörtök, 12:00
Online már látható Rofusz Kinga Otthon című új animációs filmje
grafikus, illusztrátor Rofusz Kinga két éve megjelent, azonos című könyvéből készült.

"Én írtam a forgatókönyvet és rendeztem, a KGB Stúdió vállalta a film legyártását, tehát magát az animációt, utómunkálatokat" - idézte fel Rofusz Kinga a produkció születését.

Egy "szótlan könyv" - vagyis ahogy a világban nevezik, szavak nélküli silent book - létrehozása a Vivandra könyvkiadó ötlete volt. A témát a kiadó Rofusz Kingára bízta, akit akkoriban a költözés és otthonteremtés gondolata foglalkoztatott a legjobban. "Nyilván azért is, mivel éppen ez zajlott akkor az életünkben is" - jegyezte meg a szerző.

Mint mondta, a könyv megjelenése után nagyon jó visszajelzéseket kapott, és mostanában ismét sokan veszik kézbe, mivel az "otthon" téma új hangsúlyt, más jelentést is nyert manapság, amikor a koronavírus-járvány terjedése miatt nagyon fontos, hogy mindenki otthon maradjon.

A 8 perces animációban a könyv egész világa megmozdul. "Miután ez egy olyan könyv, amelyben a képek mesélnek, nincs benne
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 09:21
Puskás Ferencre emlékezik az Aranycsapat Testület
Születése napján felidézhetjük az Aranycsapat tagjaként elért sikereit, 84 gólt szerzett a magyar válogatottban és Európa legjobb góllövője is volt. A magyar válogatottban 85, a spanyol válogatottban 4 alkalommal játszott. Az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (1954 - Bern), olimpiai (1952 - Helsinki), Európa-bajnoki (Európa-kupa, 1953 - Róma ), Bajnokok Ligája (BEK, 1960 - Glasgow) és Világkupa-döntőben (1960 - Madrid) is.

A Wembley Stadionban 1953. november 25-én az angolok ellen lejátszott évszázad mérkőzése sporttörténelmünk egyik legnagyobb, az egész világ által a magyarság tehetségét, sportszeretetét és futballtudását a legmagasabbra helyen elismerő diadala volt és amely mérkőzést Puskás Ferenc is élete legszebb mérkőzésének nevezett.

Puskás Ferenc alakja bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, az indokolás szerint " a sportolót a világ minden részén ismerik és teljesítményét Magyarországgal azonosítják", ugyanakkor tehetségét, futballeredményeit és sportemberi
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 17:32
1/2103
Képek, videók
Titkok rólam... .jpg
pacsakute
2017. október 07. szombat, 00:09
Secrets(titkok).png
szelgyongyi
2017. január 30. hétfő, 03:52
Titkok könyve.jpg
pacsakute
2015. december 09. szerda, 11:50
A titkokat
etusmama
2013. június 04. kedd, 10:52
A_titkokat.png
skorpiolilike
2013. május 28. kedd, 14:39
Titkok kertje.JPG
kati53
2013. május 07. kedd, 08:28
titkok éjszakája-gif-2.gi
zsokaolah
2012. augusztus 21. kedd, 18:54
Titkok..jpg
mailona
2012. július 31. kedd, 22:02
Titkok könyve.jpg
mbartis
2012. június 27. szerda, 00:15
zso-0625-Titkok_kertje .gi
johannanna
2012. június 25. hétfő, 08:34
Titkok kertje.bmp
mbartis
2012. május 27. vasárnap, 22:16
A Titkok Titka.JPG
angyalcsillag
2012. május 14. hétfő, 19:36
Vannak álmok, melyeket ne
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.