Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 17:55 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Gulyás: meg kell akadályozni a vírus külföldről történő behurcolását
Magyarországnak meg kell védenie saját biztonságát, meg kell akadályoznia azt, hogy a vírust külföldről be lehessen hurcolni - mondta Gulyás Gergely sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta, Magyarország közös erőfeszítéssel megnyerte az első csatát a vírussal szemben, az életet sikerült május közepe óta több részletben újraindítani.

"Hazánk ma egész Európában az egyik legbiztonságosabb ország a járvány szempontjából" - mondta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a világban azonban nem mindenhol ennyire sikeres a védekezés, ezért a járvány újra és újra több helyen fellángol.

"Akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust sikerül a határokon kívül tartani" - tette hozzá.

A tárcavezető aláhúzta, a kormánynak továbbra is a magyar emberek egészsége, élete és biztonsága a legfontosabb, ezért mindent megtesz, hogy megakadályozza a vírus visszatérését.

A kormány az operatív törzs javaslatára ezért arról döntött, hogy a koronavírus-járvány
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 13:21
Megégett idő - Háromszáznegyvenkilencedik nap
pályakezdőről szóló elismerő véleményt. Ám legújabb kötete, a Megégett idő (Budapest, 2020. Magyar Napló) immár arról győz meg, hogy nem egyszerűen jó, hanem jelentős költő. Lehet, hogy korábbi kötetein én nem vettem észre e jelentőssé válás folyamatát, az is lehet, hogy csakugyan az ezredforduló után vált naggyá, de az bizonyos, hogy most már a kortárs magyar líra egyik jelentős alkotója.
Költészetének szembetűnő jegye, hogy munkásságában együtt vannak jelen a konstans vonások és a friss fejlemények. Versvilágának karaktere évtizedekre visszamenően állandó, mégsem ismétli önmagát. Frissességének, megújuló eredetiségének titka, hogy folyton képes árnyalni, érzékletesebbé tenni egyéni valóságszemléletét, sajátos stílusát, hangvételét, versbeszédét, miközben a tanult példákat ötvözi eredeti elképzeléseivel. Eredetiségének lényege pedig - ahogyan azt Kerék Imre is megállapította --, hogy szóképei, metaforái, prozódiájának minden eleme az elgondolkodtatást szolgálja. Vagyis a szóképei nem egyszerűen
sandrapolke, 2020. július 12. vasárnap, 08:57
Útravaló – 2020. július 12
jól előkészített is a föld, nem lehet elkerülni a példázatban leírtakat: a kövek, a tövisek közé vagy az útszélre eső magokat. Ez szinte szükséges veszteség, ilyen az élet, ilyen a természet, így működik a vetés.
Jézus értelmezése elgondolkodtat bennünket, akik annyiszor kaptunk már az Úr igéjének magvából. Mi történt bennünk általa? Mintha mindegyik állapot mi magunk lennénk: mert
van olyan, amit nem is értünk meg; van olyan is, ami növekedni kezdett, de lelkesedésünk gyorsan elszállt; és a világi gondok is elég valóságosak mindannyiunknak, lelki életünk gyümölcstelen. Érdemes ránéznünk a magvetőre, aki nagylelkűen, fáradhatatlanul hinti a magot, még annak ellenére is, hogy tudja, nem mindenből lesz az, aminek szánta. De lesz azért termés, ő pedig a bizonytalan jövő ellenére teszi a dolgát.
Ilyen a Magvető, ilyen a mi Istenünk: fáradhatatlanul dolgozik, hív, szólít minket, és bízik abban, hogy termést hozunk, hogy nem marad hatástalan ez a lelkesedés, ez a fáradhatatlan tetterő. Széles és
maroka, 2020. július 12. vasárnap, 07:08
Évközi 15. vasárnap 07.12
hallotta.
Hallgassátok meg hát a magvetőről szóló példabeszédet!
Akik hallgatják a mennyek országáról szóló tanítást, és nem értik meg, azokhoz eljön a gonosz, és elragadja mindazt, amit a szívükbe vetettek Ez az, ami az útszélre esett. A kövek közé hullott mag pedig az, aki meghallgatja ugyan a tanítást, és szívesen be is fogadja, de az nem ver benne gyökeret, csak ideig-óráig él. Amikor a tanítás miatt szorongatás, üldözés éri, csakhamar eltántorodik. A tövisek közé esett mag az, aki meghallgatja a tanítást, de a világi gondok s a csalóka vagyon elfojtja azt benne, és gyümölcs nélkül marad. Végül a jó földbe hullott mag az, aki meghallgatja, megszívleli a tanítást, és jó termést is hoz: az egyik százszorosat, a másik hatvanszorosat, a harmadik harmincszorosat."
Ezek az evangélium igéi.Mt 13,1-23
............

Urunk, Jézus Krisztus! Te az örök élet tanításának jó magját veted el szívünkbe.
maroka, 2020. július 12. vasárnap, 06:53
nőellenes megnyilvánulások
A nők saját jogukon, egyenrangú félként vehetnek részt a munkamegosztásban munkahelyükön és a családjukban is. Ideje lenne végre belátni ezt.

Van, ahol ezt már belátták
Vannak közösségek, országok, ahol ezt már belátták. Ahol a férfiak nem próbálják fenntartani megalapozatlan ,,előjogaikat" ostobaságok skandálásával. Nem igyekeznek megőrizni státuszukat puszta erőfölénnyel vagy gyűlöletkeltés révén. Ők bizonyosan a nyertesek között lesznek.

A modern technológia is világosan megmutatja ezt az irányt. Új világ jön ebben az értelemben is. Egyre több nő jelenik meg nemcsak valamennyi munkakörben, de közéleti véleményformáló szerepben, vezető politikai gazdasági pozícióban is. Ma már tapasztalatok bizonyítják, hogy azok a vezető testületek, amelyekben a nők részaránya magas hatékonyabbak, válságállóbbak. Kevesebb az értelmetlen versengés, a felesleges kockázatvállalás és nagyobb az együttműködési készség.

A nők közéletben való erőteljesebb megjelenése a
foldinefehereva, 2020. július 11. szombat, 21:16
Csaba testvér medvés verse
Döbbenetes, kedves kollégánk Secelean Anna legnagyobb megrökönyödésére a vadcseresznyefa tetejéről a tusnádi állomás felé menet egy medve nézett kíváncsian rá! "Jé ezek már itt is fészkelnek", kérdezte az egyik gyerek... aztán tüzetesebb vizsgálat után kiderült, komolyabb a móka. Na azóta van egy új szakasza is a dalnak:
"Már minálunk babám,már minálunk babám az jött a szokásba,
hogy nem szedik a meggyet, nem szedik a meggyet fedeles kosárba.
Felmegy a maci a fára, a meggyfa tetejére,
lerázza a meggyet, te meg az állomásra menve szedjed a lábad"
....................
szaporán, mert ahol a bocsok cseresznyéznek, ott serteper egészen biztos valahol a nagy medve is!
Világunk elvadulását szomorú szívvel szemlélve, Csaba t.
maroka, 2020. július 11. szombat, 18:28
Händel-operával kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada
A fesztivál nyitóprodukcióját Pányik Tamás rendezi az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A művész szerint a darab pontosan bemutatja, miként viszonyulnak az emberek a mindenkori hatalomhoz. A Claudius császár idején, az ókori Rómában játszódó történetben a nők azok, akik mindent megtesznek azért, hogy hatalomra kerüljenek.

A címszereplő - akit Mester Viktória alakít - az a megalomán őrült, aki minden lélegzetvételével azon dolgozik, hogy fia, Néró kerüljön a trónra. A Hanczár György által megformált leendő császár ellen az elbűvölő szépségű Poppea - Gyüdi Eszter - szervezi az ellentámadást. A viszálykodókon azonban a Varga Anna alakította Juno istennő - hogy ne történjen végzetes baj - végig rajta tartja a szemét, a történet végére pedig a béke állapota köszönt be Rómában.

A magyar fordítást is készítő Pál Tamás karmester elmondta, 1709-ben, Velencében hatalmas sikerrel bemutatott - egyhuzamban egy hónapig játszott - operát a zenei sokszínűség jellemzi. Az előadás nem a barokk operák
velemenyezd, 2020. július 11. szombat, 12:41
Dönthetsz úgy, hogy örülsz a bajban is
,,Kedves testvérek, amikor bajokkal szembesültök, gondoljatok rá mint a nagy öröm lehetőségére!" (Jak 1,2 NLT fordítás).

Nem számít, milyen kihívásokkal és nehézségekkel szembesülsz, bízhatsz Istenben, hogy átvezet rajta. Ezért mondja a Biblia, hogy örülhetsz, ha bajba kerülsz: ,,Kedves testvérek, amikor bajokkal szembesültök, gondoljatok rá mint a nagy öröm lehetőségére!" (Jak 1,2 NLT fordítás).

Könnyű félreérteni ezt az igeverset. Isten nem azt mondja, hogy legyél mártír. Nem azt mondja, hogy tagadd le a valóságot. Nem azt mondja, hogy színlelj addig, amíg nem sikerül.

Nem örülünk a bajnak. De örülhetünk a bajok idején, mert tudjuk, hogy mi az igazság.

És mi az igazság? Tudjuk, hogy Isten lát mindent, és törődik mindennel, amit átélünk, és amin keresztülmegyünk. Tudjuk, hogy soha nem vagyunk egyedül, és hogy Isten mindig velünk van. Tudjuk, hogy erőt ad nekünk, ha megbízunk benne.

Amikor bajok érnek, akkor az egyik legnagyobb
dandej, 2020. július 11. szombat, 08:11
A török elnök elrendelte az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakítását
Erdogan a szöveget hivatalos Twitter-fiókján is közzétette. A rendelettel a világörökséghez tartozó isztambuli épület megnyílt a muszlim közösségi imádkozások előtt, irányítása pedig a török vallásügyi hivatalhoz került.

A bíróság szerepét betöltő Államtanács (Danistay) a határozatát azzal indokolta, hogy a Hagia Sophia annak az alapítványnak a tulajdona, amely 1453-ban az akkori Konstantinápolyt meghódító II. Mehmed szultán nevét viseli, és az épületet "mecsetként bocsátottak a társadalom szolgálatára". A Hagia Sophiát mecsetként jegyezték be az ingatlan-nyilvántartásba, minősítése jogilag nem is változtatható meg - tette hozzá a testület.

A múzeum ismételten mecsetté alakítását célzó kérelmet 2016-ban egy konzervatív török egyesület nyújtotta be az Államtanácshoz. Az ügy egyetlen tárgyalásán, idén július 2-án a per érintettjeit hallgatták meg, az egyesület ügyvédjét, az állam jogi képviselőjét és az államfői hivatal jogi irodájának képviselőit. Az egyesület ügyvédje azzal érvelt, hogy a
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 19:03
Az orosz ortodox egyház sajnálkozását fejezte ki az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakításának engedélyezése
meglévő ellentétek kibékítésére, hanem ellenkezőleg, még nagyobb megosztottsághoz vezethet, amiről Kirill pátriárka július 6-án nyilatkozatot tett" - mondta Lejgoda.

A szóvivő arra reagált, hogy a török legfelsőbb közigazgatási bíróság pénteken a nemzetközi felszólítás ellenére semmisnek minősítette azt az 1934. november 24-ei török minisztertanácsi döntést, amely a Hagia Sophia egykori ortodox bazilika múzeummá alakításáról rendelkezett. Recep Tayyip Erdogan török elnök ezt követően elrendelte, hogy a világörökség részét képező isztambuli épületet ismét mecsetté alakítsák át.

Kirill, az orosz ortodox egyház pátriárkája hétfőn nyilatkozatban szólította fel a török vezetést arra hogy tanúsítson józanságot, és őrizze meg "a keresztény kultúra egyik legjelentősebb remekműve" és "a világ keresztényeinek milliói számára szimbolikus templom" semleges státusát, hozzájárulva ezzel Oroszország és Törökország kapcsolatainak további fejlődéséhez, valamint a vallásközi béke és egyetértés megerősítéséhez. Az
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:42
Uniós biztos: a Hagia Sophiának meg kell őriznie jelenlegi semleges státuszát
Hozzátette: a Hagia Sophia a vallások és kultúrák közötti párbeszéd szimbóluma.

"2010-ben, amikor Isztambul az Európa kultúrális fővárosa címet kapta, Erdogan elnök azt mondta, hogy a metropolisz egy igazi európai város. 10 év után is azt várjuk az elnöktől, hogy ezt tiszteletben tartsa" - hangsúlyozta a görög Szkínász.

A török legfelsőbb közigazgatási bíróság múlt csütörtökön kezdte meg az isztambuli Hagia Sophia múzeum mecsetté alakítására vonatkozó kérelem elbírálását, amelynek eredményét jövő szerdán készül kihirdetni. A pert egy konzervatív egyesület indította 2016-ban azzal az igénnyel, hogy a testület minősítse semmisnek azt az 1934. november 24-i minisztertanácsi döntést, amely a Hagia Sophia múzeummá alakításáról rendelkezett.

Szkínász egy görög televíziócsatornának adott interjújában múlt szombaton kijelentette, hogy az Európai Bizottság nem fogja válasz nélkül hagyni a bíróság döntését. Erdogan a biztos kijelentését olyan fajta "vádaskodásnak" nevezte, amely "közvetlenül ássa
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 14:02
Tour de Hongrie - Indul a címvédő World Tour-csapata
A lett versenyző tavaly két szakaszsikert is ünnepelt az akkor még prokontinentális szintű izraeli együttes színeiben. Az idei évnek már csúcskategóriás World Tour-istállóként nekivágó Israel Start-Up Nation kerékpárosa a magyar körverseny 2016-os győztese, az észt Mihkel Räim is. A csapat sztárja a háromhetes körversenyeken 22 etapgyőzelemmel rendelkező német sprinter, André Greipel, valamint az ír hegyimenő Dan Martin, aki az öt legnagyobb presztízsű egynapos viadalok, a Monumentumok közül a Liege-Bastogne-Liege-t és a lombardiai körversenyt is megnyerte.

Az istálló csütörtökön szenzációs bejelentést tett, januártól ugyanis a csapat tagja lesz a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome.

A 41. Tour de Hongrie-n a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. A szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát, amihez legalább tizennégy World Tour- és prokontinentális együttesnek kell rajthoz állnia. Korábban 11 csapat indulását
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 11:01
1/5010
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Az akadályok....jpg
pacsakute
2014. július 18. péntek, 13:59
Az akadályok nem törhetne
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:17
az akadályok olyan...
jakabgasparne
2009. január 22. csütörtök, 07:40
Akadályok.jpg
idgie1975
2008. október 12. vasárnap, 20:03
át az akadályon
urbandi
2008. június 05. csütörtök, 14:18
az akadályok
urbandi
2007. november 26. hétfő, 22:03
Szintén az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:14
Az akadályon
jessyca91
2007. május 01. kedd, 12:13
Gulyás Gergely.jpg
agica2004
2011. március 02. szerda, 10:53
kulfoldi-munka-adozasa -20
menusgabor
2018. május 29. kedd, 21:00
Magyar fiatalok külföldön
furaila
2016. április 05. kedd, 14:35
Rozmaringgal, külföldön
orban47
2013. szeptember 29. vasárnap, 16:51
külföldiek a magyar nyelv
tinka1951
2013. április 13. szombat, 13:34
külföldi gyümölcskelyhek
szecsianna
2013. április 09. kedd, 20:36
Címkék
isztambuli Hagia, világban azonban, Mehmed szultán, háromhetes körversenyeken, történet végére, lett versenyző, kortárs magyar, modern technológia, magyar fordítást, Varga Anna, Gyüdi Eszter, világ keresztényeinek, négyszeres Tour, vezető testületek, csalóka vagyon, nyertesek között,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.