Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:22 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Irjunk történelmet 2019 május 26-án is!
választás, amely előtt most állunk, erről dönt. Dönthetünk a kereszténységből kinőtt kultúránk és életformánk, szabadságunk és függetlenségünk mellett!


Gyurta Dániel: Egy erős Magyarország mindannyiunk érdeke!

Sportolóként számtalanszor éreztem a nemzet erejét. Egy erős Magyarország mindannyiunk érdeke! Ezért megyek el vasárnap. Szavazz Te is! - áll Gyurta Dániel olimpiai bajnok sportolónk Facebook posztjában, a videóban pedig a következő szöveg hangzik el:

A hazádat képviselni egy olimpián hatalmas megtiszteltetés. Amikor a címeres melegítőt viseled magadon, tudod hogy nem vagy egyedül, hiszen egy egész nemzet áll mögötted. Én azt szeretném, ha ez az erő a jövőben is megmaradna, ha Európa továbbra is sikeres, erős nemzetekből állna. Ezért megyek el szavazni május 26-án. Gyere el te
menusgabor, 2019. május 25. szombat, 20:00
Afrojack és a Dubioza Kolektiv is fellép a Szegedi Ifjúsági Napokon
Idén a korábban bejelentett fellépők mellett Szegedre érekzik a világ legjobb DJ-i között számon tartott Afrojack, a techno lemezlovasok thai sztárja, Nakadia, visszatérő vendégként pedig a bosnyák Dubioza Kolektiv is koncertet ad augusztusban - közölték pénteken a szervezők az MTI-vel.

A magyarországi fesztiválok közül először a SZIN-en lép fel a Salvatore Ganacci, kinek legújabb száma, a Horse egy hónap alatt már 6,1 millió megtekintésnél jár a legnagyobb videó megosztó portálon.

A fesztivál korábban olyan neveket jelentett be, mint Alvaro Soler vagy a Clean Bandit.

Szeged 300 éve kapta vissza szabad királyi városi rangját, így e jeles évforduló alkalmából idén kivételes jegyakcióval is igyekeznek kedveskedni a közönségnek. Az akciós 300 bérletet péntektől lehet megvásárolni.
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 13:59
Dobrev Klárának és nagyapjának kedvez a múlt elhallgatása
DOBREV KLÁRÁNAK ÉS NAGYAPJÁNAK KEDVEZ A TÖRTÉNELMI TÉNYEK ELHALLGATÁSA
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM
1. Hol van ebben a videóban arról szó, hogy már 1956 AUGUSZTUSÁBAN a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről terjesztették azokat a röplapokat, melyekkel oly sikeresen kiprovokálták az egyébként jogos népharagot, hogy október 23-án szervezetten, nagy tömeg jelent meg a pesti utcákon?
*
2. Hol van ebben arról szó, hogy akkoriban HEGEDÜS ANDRÁS volt Magyarország miniszterelnöke? Sehol!
*
3. Hol van ebben arról szó, hogy valójában Hegedüs Andrással és Bata Istvánnal tárgyaltak 1955-ben a szovjet csapatok Ausztriából történő kivonása után Magyarországra történő átirányításáról? Sehol!
*
4. Hol van ebben a videóban a fegyveres harcok előtt megalakult KATONAI BIZOTTSÁGRÓL SZÓ?
SEHOL!
Védelmet élvezve megúszhatták az 1956 október 25-i Kossuth téri, mosonmayaróvári, salgótarjáni... stb SORTŰZÉRT VALÓ FELELŐSSÉGREVONÁST is!
Pedig, HEGEDÜS ANDRÁS
furaila, 2019. május 16. csütörtök, 16:09
Sok munkára és nem kevés imádságra van szükség.
lenyűgözte. Az érsek már a nemzetközi sajtótájékoztatón árulta el: többször járt már hazánkban, Budapest pedig olyan város, ahol kiváló az infrastruktúra, könnyű kiválasztani a rendezvény helyszíneit, szinte zavarba ejtő a választék. Marini érsek emlékeztetett: legutóbb, a fülöp-szigeteki Cebuban más volt a helyzet, ott külön épületet kellett emelni a tízezernyi zarándok számára. ,,Itt nincs ilyen probléma" - állapította meg..

- Kisfilm a NEK 500 napos flashmobjáról
S ha már videók! Örömmel ajánljuk figyelmébe ezt az ötperces etűdöt, amely megörökíti a pillanatokat, amikor május 2-án gyermekek 500 fős kórusa töltötte be a Szent István-bazilika előtti teret. A fiatalok világgá énekelték: még 500 nap és kezdetét veszi az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) ünnepségsorozata. A flashmobon Kodály Zoltán Tantum ergo című szerzeménye mellett Derzsi György és Meskó Zsolt kifejezetten az eseményre írt dala is elhangzott. Címe nem más, mint a NEK mottója, a 87. zsoltár
maroka, 2019. május 14. kedd, 13:21
Pártos Erzsi
nagymami, a tündér és a boszorka, meg a te gyerekednek a Ráknéni, meg énekeltem és táncoltam. A Forgószínpad az az én hattyúdalom fiam. Szerettem bejárni. Petrik Jóska az a drága örök gyerek, az meglátta bennem a lehetőséget. Hát azt hiszed akartam én menni? Nekem már nem hiányzik a színpad. Mi lesz, ha elfelejtem a szöveget? Azt mondja, ugyan Erzsi, te kivágod magad. De nem úgy van az fiam! És a partnered? Hát nem csak én vagyok ott, és ennyi öregasszony így összehozva! Fiam ez nem volt akármi, de Te levideóztad az egészet! Teszed már le azt a kamerát?! Kész! Felvidéki nem ismerlek. Olyan szép ember voltál, most meg már nem látok belőled mást, csak a fél szemedet, és azt a fekete izét a másik szemed előtt. Te sem vagy normális, ahogy én sem, de ki normális manapság? Mit is akartam? Kérdezz hangosabban. Igen én egy Nemecsek vagyok ebben a szakmában. Mondták, hogy öltözzek lent a földszinten, ahol a Lukács, meg a Perczel, hogy nekem is szorítanak helyet, de az én helyem ott van fenn a többiek között, én
liliana01, 2019. május 06. hétfő, 18:56
Békeffi István: Ó az én mamám
Ó az én, az én mamám egy angyal volt tán
A két szeme úgy kéklett rám, mint a nyári éj
Hófehér kezét, ha néha megcsókoltam
Istenem de boldog voltam valamikor rég

Vett kis konyhát, tarka csuprot, utcasarkon krumpli cukrot
Húsvétkor vett kicsiny nyuszit, képes könyvet
Sírva ült az ágyamnál, ha lázas voltam
Szegény amíg meggyógyultam mennyit szenvedett

Az én mamám nem hordott bubifrizurát
nem hordott párizsi ruhát és mégis szép volt
Az én mamám lágy hangja csupa zene volt

Emlékszem olyan szeme volt akár az égbolt
Az én mamám még néha elpirult
Szívében még a múlt melódiája gyúlt

Az én mamám nem hordott bubifrizurát
nem hordott párizsi ruhát és mégis szép volt

Adhat Isten néked kincset, gazdagságot,
Rubintokat és gyémántot, márvány palotát
Adhat pénzt, ragyoghat rajtad drága ékszer,
Csak egyet nem adhat kétszer: édes jó anyát

Csókot adj az ősz fejére, ráncos, reszkető
maroka, 2019. május 03. péntek, 16:36
Gyermekek 500 fős kórusa töltötte be.....
Gyermekek 500 fős kórusa töltötte be a Szent István-bazilika előtti teret május 2-án. Kicsik és nagyok álltak fel a templom lépcsőjére, hogy világgá énekeljék: még 500 nap és kezdetét veszi az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ünnepségsorozata! Nézd meg te is összefoglaló videónkat!
Facebook oldali videó

- ... egyszer együtt fogják járni az örömteli táncot, mintegy a beteljesülés korában. Ezt a beteljesedést várjuk, és ezt szeretnénk már most a földi életünkben is előmozdítani: a szeretetet a népek között. Ebben segít minket az Eucharisztia, a hitünk.
Flashmobbal a szeretetért - Már csak 500 nap a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig
2019. május 2., csütörtök | 16:03
Éppen 500 nap van hátra a Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig (NEK). Ebből az alkalomból 500 fős gyermekkórus énekelt május 2-án délben Budapesten, a Szent István-bazilika előtt. Erdő Péter bíboros
maroka, 2019. május 02. csütörtök, 21:01
Eredeti, vagy fénymásolt életet élsz?
Kamaszként az életszentség kapujában. Carlo Acutis életének középpontjába helyezte az Eucharisztiát. Informatikai tudását felhasználva 14 évesen létrehozott egy virtuális kiállítást az eucharisztikus csodákról, ami máig is megtekinthető.
Isten a fiatalok szívén is kopog - találkozás Carlo Acutis-szal
............
Járhat együtt komoly számítógépes tudás és mély istenkapcsolat? Kamaszkorban is? Igen! A mindössze 15 évet élt Carlo Acutis méltó példája ennek.
A számítógép világa napjainkra - különböző szinteken ugyan -, de mindannyiunk számára hétköznapi valósággá vált. Az Alfáktól egészen a Veteránokig. Kezeljük a Word szövegszerkesztőt, szörfölünk a Google keresőjét használva és online levelezünk. Neten rendeljük az ebédet és ott veszünk színházjegyet is. A gyerekek között is egyre gyakoribb a számítógép és az internet használata. Sokan tanulnak programozást, és
maroka, 2019. április 30. kedd, 16:32
Péntektől látható II. Építészeti Nemzeti Szalon kiállítása a Műcsarnokban
közösségek állnak, amelyeknek komoly segítségre lenne szükségük.

A Miskolci Műhely múltja és jelene elnevezésű szekciót Sulyok Miklós művészettörténész mutatta be, aki elmondta: a műhelyt egy baráti társaság alapította, akik az egyetemen elhatározták, hogy együtt akarnak élni és dolgozni. Megépült Miskolcon a híres Kollektív Ház, amely Bodonyi Csaba a csoport vezető mesterének egyik legismertebb munkája, amely paneltechnológia segítségével épült. Ebben blokkban eredeti tervek, vázlatok, makettek, videók és amatőr film segítségével mutatják a műhely tevékenységét.

Botzheim Bálint építész elmondta: A jövő körvonalai elnevezésű szekcióba épülettervekből, főként diplomamunkából, de pályázati tervekből is válogattak. A kiállított munkák a múlttal, a jelennel és a jövővel egyaránt foglalkoznak, de központi szerepet kap a környezetszennyezés problémája is.

Potzner Ferenc, Ybl-díjas építész, művészettörténész elmondta: a következő szekcióban látható Medgyaszay István, a modern című emlékkiállítás,
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 15:59
Porcinkula ünnep Székely János előadása
Videó

- Porciunkula - búcsú: leírása

- Porciunkula ünnepe - augusztus 2.
Az Assisi Porciunkula (Angyalos Boldogasszony) kápolnának III. Honorius pápa 1216-ban adott búcsúkiváltságot, ami addig csak a római és jeruzsálemi bazilikákat illették. Aki ezen a napon (augusztus 2.) elvégzi szentgyónását, áldozik, a pápa szándékára imádságot ajánl fel (Hiszek egy, Mi Atyánk, Üdvözlégy, Dicsőség), és szívében elhatárolódik a bűntől, a világ bármely ferences templomában teljes búcsúban részesülhet XV. Gergely pápa 1622. július 4-én kelt határozata alapján.
........................
Fölséges és dicsőséges Isten,
ragyogd be szívem sötétségét,
és adj nekem igaz hitet, biztos reményt és tökéletes szeretetet,
érzéket és értelmet, Uram,
hogy megtegyem a te szent
maroka, 2019. április 25. csütörtök, 13:01
A királynő vendégeként Londonba látogat az amerikai elnök
joguk", hogy felszólaljanak a parlament két háza előtt, azt "ki kell érdemelni".

Trump elődje, Barack Obama 2011-ben járt állami látogatáson Londonban, és beszédet is mondott az alsóház és a felső kamara, a Lordok Háza tagjai előtt.

Az egymással hagyományosan rendkívül szoros kapcsolatokat ápoló két ország tavaly példátlanul éles hangú diplomáciai csörtéket is vívott, miután Trump a Twitteren újraközölte a Britain First nevű radikálisan muszlimellenes brit csoport három - kérdéses valóságtartalmú - videóját muszlimok által elkövetett állítólagos atrocitásokról.

Az ügyben Theresa May személyesen is rosszallásának adott hangot, "helytelennek" nevezve, hogy Trump "egy hazugságokat terjesztő, feszültségeket szító, gyűlölködő" csoport videóit népszerűsíti.

Az amerikai elnök May megrovó nyilatkozatára indulatos Twitter-üzenetben válaszolt, felszólítva a brit kormányfőt, hogy - mint fogalmazott -"ne rám összpontosítsa figyelmét", hanem "az Egyesült Királyságban zajló, romboló radikális iszlám
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 15:01
Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
Krisztussal és az asszonyokkal a keresztúton.
2019. április 19., péntek | 22:19
Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a ,,Slaves no more" Társaság elnöke írta.
..............

- Keresztút járása imádsággalVideó 1

- Videó 2 Celebration of the Passion

- Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit és imádságait.
Szentatya: Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében!
Ámen.
Felolvasó:
Már majdnem negyven nap telt el azóta, hogy a hamvazkodás szertartásával megkezdtük nagyböjti utunkat. Ma újra átéltük az Úr Jézus földi életének utolsó óráit egészen addig, amíg a kereszten függve ki nem mondta: ,,consummatum
maroka, 2019. április 20. szombat, 16:15
1/541
Képek, videók
A történelmet.....jpg
pacsakute
2013. október 20. vasárnap, 07:29
Gyurta Dániel London aran
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:18
gyurta-daniel-rio-2016 .jp
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:15
Gyurta Dániel Világbajnok
agica2004
2014. március 12. szerda, 16:20
Gyurta Dániel-aranyérmes.
mailona
2012. augusztus 23. csütörtök, 13:40
gyurta_daniel_london_2 012
menusgabor
2012. augusztus 02. csütörtök, 22:31
Gyúrta Dániel és a Magyar
erzsob
2012. augusztus 02. csütörtök, 09:17
Gyurta Dániel 22.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 10:41
szavazz.jpg
ria6406
2015. március 06. péntek, 05:41
Fideszre szavazz.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 13:57
ott szavazz.jpg
agica2004
2013. október 06. vasárnap, 14:12
szavazz.jpg
agica2004
2013. augusztus 21. szerda, 16:17
dem szavazzunk a Jimmykér
snbela44
2012. november 22. csütörtök, 20:00
Csaba-kiválasztás-szav azz
cipello
2012. február 26. vasárnap, 18:19
Szavazz Rá VV5 Csaba.jpg
cipello
2012. február 25. szombat, 20:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.