Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 04:34 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Energiahivatal: a kijárási korlátozások feloldásával lassan normalizálódik a villamosenergia-kere
Közölték: heti bontás szerint Magyarországon a hőmérséklet és munkanaphatástól szűrt mutató alapján március közepéig emelkedett a villamosenergia-fogyasztás, az éves növekedési ütem 2 százalék körül ingadozott. A trend a 12. héten (március 16-23.), a veszélyhelyzet március 11-i kihirdetése után fordult meg, és a kijárási korlátozások bevezetését követően, április második hetében mutatta a legnagyobb visszaesést. Ebben az időszakban a fogyasztás 11 százalékkal maradt el a tavalyi év hasonló időszakától. Április közepétől megindult némi korrekció, a hőmérséklet és munkanaphatással korrigált fogyasztás júniusban 8 százalék körüli visszaesést mutat az előző év azonos időszakához viszonyítva.Az energiahivatal emlékeztetett: áprilisban tették közzé a járvány hatásait bemutató első helyzetelemzést. Az azóta eltelt időszakban a régiós országok többségében már mérséklődött a villamosenergia-kereslet visszaesése, ami jelzi, hogy a gazdaság egészében is megindult egy lassú normalizálódás. A
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 16:33
Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések, további emelkedést várnak a kibocsátók nyáron
Az OTP Szép-kártya legfrissebb adatai alapján aktív nyárra számíthat a hazai turisztikai és vendéglátó szektor. A kora tavaszi visszaesést követően ugyanis májusra már a tavalyi szint közelébe emelkedett a költések összege, a feltöltéseké pedig meg is haladta az egy évvel korábbi eredményt. Idén áprilisban, elsősorban a veszélyhelyzet miatt szükséges korlátozások következtében a költések összege 24 százalékkal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest. Ehhez képest májusban az OTP Szép-kártya birtokosai mindössze 7 százalékkal költöttek kevesebbet, mint egy éve ilyenkor. A visszaesés a szálláshelyi költéseket érintette a leginkább, de a pozitív változás már itt is egyértelmű - írták.

Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója a közleményben elmondta: az OTP Szép-kártyás költésekből is látható, hogy az elmúlt hónapok elsősorban az otthonmaradásról és a kivárásról szóltak. Erre reagálva elengedték a lejáró, két évvel korábbi feltöltések után felszámított díjat.
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 19:12
Koronavírus - Ismét 200 fölé ugrott Romániában az egy nap alatt jegyzett új fertőzések száma
Az adatsor szerint az elmúlt 24 órában 237 megbetegedést jegyeztek, ami 30 százalékkal magasabb érték, mint az elmúlt egy hónap átlaga. Ráadásul nem egyedi kilengésről van szó, mert a szerdai érték is magasabb volt a korábbi 30 nap átlagánál.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint a vírus február 26-i romániai megjelenése óta 21 182-en fertőződtek meg az országban. Közülük 15 283-an (a fertőzöttek 72 százaléka) meggyógyultak, 1369-en (a fertőzöttek hat százaléka) pedig meghaltak. Jelenleg 4530 fertőzött személyt ápolnak a kórházakban, közülük 153-at intenzív osztályon.

A kór megjelenése óta Romániában több mint félmillió (531 619) tesztet végeztek. Az elmúlt két napban ismét százezer fölé ugrott azoknak a száma, akik hatósági karanténban vagy lakhelyi elkülönítésben töltik a kór lappangási idejét. A napi elhalálozások száma immár két hete tíz körül stabilizálódott.

Romániában társadalmi nyomás mutatkozik a járványügyi korlátozások feloldására, a jobboldali kisebbségi kormány azonban
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 13:42
Koronavírus - Operatív törzs: péntektől karantén nélkül utazhatnak be Horvátországból a magyar állampolgárok Ma
Kiss Róbert rendőr alezredes hozzátette: a korlátozásokat enyhítő intézkedések eredményeként már jelenleg is karantén nélkül utazhatnak be Magyarországra a magyar állampolgárok Csehországból, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából és Szlovéniából is.

Az operatív törzs ügyeleti központja folyamatosan elemzi a járványügyi adatokat, valamint a szomszédos országok intézkedéseit, és indokolt esetben javaslatot tesz a hatósági intézkedések enyhítésére vagy felfüggesztésére - mondta.

Házi karanténban 9167-en vannak, közülük 783 embert ellenőriznek elektronikusan, a mobiltelefonos applikáció segítségével - ismertette.

A járványhelyzettel összefüggésben megindított büntetőeljárások száma 437-re nőtt. Rémhírterjesztés miatt 125, közveszéllyel fenyegetés miatt 29, csalás miatt 132, a járványügyi szabályok megszegése miatt pedig 28 esetben indítottak vizsgálatot - sorolta.

Kérdésekre válaszolva Kiss Róbert elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók, a katonák, a honvédségi
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 13:32
Koronavírus - Dömötör Csaba: augusztus 15-ig lehet majd beküldeni az új nemzeti konzultáció válaszait
szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy a járványnak jöhet egy második hulláma, így eljött az ideje, hogy a kormány párbeszédet folytasson arról, mely intézkedéseket támogatják a magyarok.

Az egészségügyi szakvélemények alapján is azok a legjobb intézkedések, amelyeknek a legnagyobb a társadalmi támogatottsága - jegyezte meg a politikus.

A kérdőív többek között foglalkozik a járványügyi készültség fenntartásával - tudatta, hozzátéve, ez egy aktuális felvetés, hiszen a rendkívüli veszélyhelyzet feloldásáról júniusban szavaz az Országgyűlés. A várható újabb hullám okán a járványügyi készültséget fenn kell tartani, az operatív törzsnek üléseznie kell, és az egészségügy felkészült állapotban kell, hogy maradjon - fogalmazott.

Dömötör Csaba közlése szerint a konzultáció kitér arra is, hogy az emberek mennyire értenek egyet az idősotthonok védelmének erősítésében, továbbá a védőfelszerelés-gyártás magyarországi kapacitásainak növelésének kérdését is felveti a kérdőív. Utóbbi kapcsán megjegyezte,
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 10:31
Koronavírus - Románia júniustól megnyitja a határokat, a kerthelyiségeket és strandokat
feltételező - küzdősportok kivételével.

Az érettségit és a nyolcadikosok vizsgáját a korábban meghirdetett időpontokban, szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett rendezik meg. Azoknak a végzősöknek, akik egészségi állapotuk vagy a karanténintézkedések miatt ezeken nem vehetnek részt, később újabb vizsgaidőszakot szerveznek - magyarázta az államfő.

Romániában május 15-én kezdték feloldani a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt szigorú óvintézkedéseket, amikor a rendkívüli állapotot veszélyhelyzet váltotta fel. Az egészségügyi hatóságok szerint az első "szabad hétvége" és a kijárási korlátozások enyhítése nyomán megtorpant ugyan az újabb fertőzések csökkenése, de nem kezdett tartósan növekedni az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

Romániában csütörtökön másfél hónapja először csökkent ötezer alá a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek száma.

A betegség megjelenése óta 18 791 embernél mutatták ki a koronavírust, közülük 1229-en életüket vesztették, 12 629-en
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 17:56
Koronavírus - Meghaladta a 22 ezret Ukrajnában az azonosított fertőzöttek száma
A vírus okozta Covid-19 betegségben elhunytak száma 11 újabb halálos áldozattal 669-re nőtt. Eddig 8439-en gyógyultak fel, közülük 444-en az elmúlt napban.

Az egészségügyi dolgozók közül eddig 4345 fertőzöttet azonosítottak, közülük előző nap 104-et.

Az elmúlt 24 órában 10 298 laboratóriumi, úgynevezett PCR-tesztet végeztek el az országban, a járvány kitörése óta csaknem 333 ezret.

A legtöbb új fertőzöttet ezúttal a nyugati országrészben lévő Rivne és Lviv megyékből jelentették, 74, illetve 70 főt. A két legfertőzöttebb területen, a romániai határnál lévő Csernyivci megyében 57, a fővárosban, Kijevben 54 új beteget jegyeztek fel.

Vladiszlav Kriklij infrastrukturális miniszter csütörtökön a Telegram üzenetküldő portálon közölte, hogy hétfőtől 42 belföldi vasúti járat újraindítását tervezik, de számuk addig még nőhet. Hangsúlyozta, hogy nem minden régióban indulhat újra a vasúti közlekedés, erről a megyei veszélyhelyzeti bizottságok döntenek. Így Kárpátalja és Csernyivci megyében úgy
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 12:56
Koronavírus - Romániában egy hét után először haladta meg a kétszázat az újonnan igazolt fertőzések száma
Az utóbbi 24 órában 213 embernél mutatták ki a SARS-CoV-2 vírust, ami csaknem 30 százalékkal haladja meg a napi megbetegedések utóbbi héten regisztrált átlagát.

Romániában az eddigi 18 ezer 70 igazoltan koronavírus-fertőzött közül 1179-en haltak meg, 11 ezer 399-et gyógyultnak nyilvánítottak. Az országban április 29-én tetőzött a járvány több mint 7700 nyilvántartott aktív esettel. Számuk azóta 5500 alá csökkent.

A Digi 24 hírtelevízió felhívta a figyelmet, hogy a rendkívüli állapot feloldása utáni első fertőző gócok egészségügyi intézményekben jelentek meg: a dél-romániai Olt megyében a mentőszolgálat 18 ápolójának koronavírustesztje bizonyult pozitívnak, a moldvai Jászvásár (Iasi) két kórházában 19 alkalmazottnál és 13 páciensnél mutatták ki a fertőzést a napokban. Az erdélyi Szászsebes (Sebes) városi kórházában hat alkalmazott fertőződött meg.

A járvány újraéledésének kockázataként tekintenek Romániában arra is, hogy az utóbbi tíz napban a külföldön élő román állampolgárok újabb
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 13:52
Szijjártó: kiemelt feladat a világjárvány gazdasági hatásainak kezelése
vállalatvezető vehetett át támogatói okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM).

Az Abroncs Kereskedőház Kft. több mint 593 millió forintos beruházását 287 millió forinttal támogatja a magyar állam. A vállalat szolgáltatásainak komplex fejlesztéséhez új gépeket vásárol, hardver- és szoftverfejlesztést hajt végre.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője példaértékűnek nevezte, hogy a cég keresi a kitörési lehetőséget. Hangsúlyozta, hogy ebben partner a kormányzat, a veszélyhelyzetben a magyar kormány elsők között lépett a gyors kilábalás érdekében.

A Térváz Építőipari Kft. 298 millió forintot meghaladó beruházásához 149 millió forintot nyert el. A támogatásból a főként csarnok- és irodaépületeket tervező és kivitelező cég új berendezéseket szerez be.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a cég a minőségi munkára helyezi a hangsúlyt, korábban is komoly innovációkat hajtott végre. Különösen fontosnak nevezte, hogy a kormány gyorsan el tudta indítani ezt a
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 13:11
Vasárnap éjfélkor megszűnnek a budapesti korlátozások
4-től életbe lépett vidéki enyhítés szabályai érvényesek, aminek értelmében mindenki köteles lehetőleg másfél méteres védőtávolságot tartani másoktól.
A tárcavezető köszönetet mondott a budapestieknek, amiért hosszú ideig fegyelmezetten betartották a kijárási korlátozásokat, egyúttal figyelmeztetett, a most életbe lépő kevésbé szigorú intézkedések betartása is ugyanilyen fontos.
Megerősítette, amennyiben a járvány tendenciája változatlan marad, akkor a kormány május végén kérni fogja a veszélyhelyzeti felhatalmazás megszüntetését az Országgyűléstől.
Gulyás Gergely kifejtette, a kormány két héttel ezelőtt azért csak vidéken oldotta fel a korlátozásokat, mert a fertőzöttek és a halálesetek is Budapesten koncentrálódtak.
Az elmúlt napokban Budapesten is sokkal többen gyógyultak meg, mint amennyien megbetegedtek, ezért mára - bár még mindig a fővárosban van a legtöbb fertőzött - az aktív betegek száma jelentősen csökkent - tette hozzá.
Hangsúlyozta, a kormány mindenkivel konzultált, hogy
eva6, 2020. május 17. vasárnap, 09:18
Koronavírus - Gulyás: vasárnap éjfélkor megszűnnek a budapesti korlátozások
4-től életbe lépett vidéki enyhítés szabályai érvényesek, aminek értelmében mindenki köteles lehetőleg másfél méteres védőtávolságot tartani másoktól.

A tárcavezető köszönetet mondott a budapestieknek, amiért hosszú ideig fegyelmezetten betartották a kijárási korlátozásokat, egyúttal figyelmeztetett, a most életbe lépő kevésbé szigorú intézkedések betartása is ugyanilyen fontos.

Megerősítette, amennyiben a járvány tendenciája változatlan marad, akkor a kormány május végén kérni fogja a veszélyhelyzeti felhatalmazás megszüntetését az Országgyűléstől.

Gulyás Gergely kifejtette, a kormány két héttel ezelőtt azért csak vidéken oldotta fel a korlátozásokat, mert a fertőzöttek és a halálesetek is Budapesten koncentrálódtak.

Az elmúlt napokban Budapesten is sokkal többen gyógyultak meg, mint amennyien megbetegedtek, ezért mára - bár még mindig a fővárosban van a legtöbb fertőzött - az aktív betegek száma jelentősen csökkent - tette hozzá.

Hangsúlyozta, a kormány mindenkivel konzultált,
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 18:01
Koronavírus - Kiemelt feladat az idősek ellátása a vidéki városokban
gyógyszerek bevásárlásában, meleg étel kiszállításában segít az időseknek. Eddig 1159-en igényelték a szolgáltatást.

Debrecenben 1600 család, többnyire idősebb emberek kaptak 1860 tartós élelmiszercsomagot, amelyek maszkokat és fertőtlenítőszereket is tartalmaztak. A város és az egyetem telefonos lelkiegészség-szolgálatot is indított a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került debreceniek támogatására.

Miskolcon az idősek nappali ellátásában 400-an részesültek, de ez a szolgáltatás a veszélyhelyzet miatt szünetel, ha kérik, a gondozók most bevásárolnak vagy a gyógyszereiket is kiváltják nekik.

Nyíregyházán a helyi szociális gondozási központ mellett kilenc egyházi, illetve nem állami fenntartású szervezet vesz részt a 70 éven felüliek otthoni ellátásában.Pécsen az önkormányzat a segítő szolgálatain keresztül hetente kétszer igyekszik megoldani az idősek élelmezését, gyógyszereik beszerzését, ügyeik intézését.

Komlón mintegy nyolcvan idős embernek intézik a
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 16:16
1/3
Képek, videók
Kijárási korlátozás.jpg
pacsakute
2020. március 27. péntek, 23:27
kijárás korlátozása0327.j
maroka
2020. március 27. péntek, 09:42
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Növekedés
tailor
2018. március 23. péntek, 10:46
O.V.-növekedés.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 13:29
Lelki növekedés
sacimama
2015. október 09. péntek, 23:07
gazdasági növekedés.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:10
A növekedés...
rodes53
2011. november 21. hétfő, 09:56
Növekedés-domborvarrot t t
bodnarnemez
2011. október 29. szombat, 21:46
Gazdasági növekedés.png
farkas1945
2010. november 13. szombat, 18:09
növekedés, megfigyelése.J
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:58
Növekedés mérése két hét
bartokiovi
2010. május 23. vasárnap, 18:58
Viszlát március
eva6
2020. március 31. kedd, 21:35
márciusi nagy hó0323_5.jp
maroka
2020. március 23. hétfő, 18:17
márciusi nagy hó0323_4.jp
maroka
2020. március 23. hétfő, 18:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.