Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 17:26 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megjelent a Sport 2019 évkönyv
évkönyv, mint a sportolóknak az olimpia, amelyen mindenki ott akar lenni, amelyből mindenki ki akarja venni a részét.

"A szerzők ugyanúgy szeretnének emlékezetes írásokkal bekerülni, a fotósok látványos képekkel megjelenni, miként a sportolók kvótát szerezni az olimpiára" - mondta. Hozzátette: a szerzők sokszínűsége pedig arra emlékezteti, ahogy a világ országainak képviselői találkoznak az olimpiákon.

"Bár a könyvben a szerzők nem feltétlenül úgy vetélkednek egymással, mint a sportpályákon a versenyzők, hanem érdekes történetekkel, színes karakterekkel, látványos képekkel. A családias közeg viszont ugyanúgy jellemző a sportújságírókra, mint egy olimpia résztvevőire" - emelte ki, majd zárásként újabb párhuzamot vont.

"A megnyitó, ahol felhúzzák a zászlót és eldördül a képzeletbeli startpisztoly, az a könyv életében ahhoz hasonlatos, amikor az a boltokban a polcokra kerül" - fogalmazott.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke kiemelte: a négyévenkénti olimpia
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 16:22
Giro d'Italia - Csapata indítani szeretné Valter Attilát
Valter idén a CCC fiókcsapata, a Development Team színeiben harmadik lett összetettben a Tour de Hongrie-n, megnyerte a magyar időfutam-bajnokságot, majd a fiatalok Tourján, a Tour de l'Avenir elnevezésű viadalon szakaszt nyert, míg az idényt a korosztályos versenyzők egynapos lombardiai körversenyén zárta, ahol negyedik lett.

"Két éve a lehetetlen kategória lett volna egy World Tour-csapatban szereplés gondolata, azt hittem, csak a mesében van ilyen. Szuper évet húztam le a CCC Development Teamnél, amely segített, hogy bekerüljek a nagycsapatba, és továbbra is kettesével szeretném venni a lépcsőfokokat" - mondta a 21 éves versenyző pénteki sajtótájékoztatóján.

Leszögezte: "fontos és nagy lépés" volt felkerülni a World Tour-csapathoz, innen azonban még egy óriási lépés bekerülni az olasz körversenyen induló nyolcfős sorba.

"Nem teher számomra, ráadásul nemcsak az itthoni rajt miatt szeretnék bekerülni, noha ez sporttörténelmi lenne, hanem azért is, hogy hasznos tagja legyek az
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 17:49
Jövőre Valter Attilára a nagy csapatában számít a CCC
döntéssel felgyorsítják fejlődését.

A sportvezető elmondta, kiváltképpen örülnek annak, hogy magyar versenyzőt is soraiban tudhat a csapat egy olyan különleges évben, mint amikor az olaszországi háromhetes viadal éppen Magyarországon veszi majd kezdetét.

"Természetesen az álmom vált valóra. Mindössze egyetlen szezon után a legnagyobbakhoz kerülni felettébb boldoggá és motiválttá tesz, mert azt jelenti, gyorsan megtettem a szükséges lépést a fejlődésemben" - mondta Valter, aki kiemelte: olyan versenyzőktől tanulhat csapattársként, mint az olimpiai bajnok belga Greg Van Avermaet, a tavaly Európa-bajnok, idén pedig világbajnoki ezüstérmes olasz Matteo Trentin, vagy éppen az orosz Ilnur Zakarin, aki 2017-ben harmadik lett a Vuelta a Espanán.

Valter idén azzal hívta fel magára a figyelmet a CCC Developmentnél, hogy a fiatalok Tourján, a Tour de l'Avenir elnevezésű viadalon szakaszt nyert, míg a fiatalok egynapos lombardiai körversenyén negyedik lett.

Amíg az elmúlt nyolc évben egyetlen magyar
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 20:32
Krónika 4. rész (kérdések)
Jobbik: kijuthatnak-e a tópartra a balatonvilágosiak?

A Balatonvilágoson még állami kezelésben lévő tízhektáros terület jövőjéről kérdezte az illetékes tárca nélküli minisztert a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita. Hangsúlyozta: a kikötő bérlője már jelezte, hogy le kívánja zárni a mólót, ezzel a szabadparti sétányt is, így a helyiek nem járhatnak be oda.

Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár közölte: a magyar állam még nem döntött a Club Aliga sorsáról, az ingatlanok egy részére az önkormányzat ingyenes tulajdonba vételi kérelmet nyújtott be, de ezek még nem zárultak le, a területről más féllel nem tárgyalnak.MSZP: miért hallgat a kormány a püspökladányi gázrobbanásról?

Az MSZP-s Bangóné Borbély Márta arról érdeklődött, miért hallgat a kormány a múlt hétfőn Püspökladányban történt gázrobbanásról, amely még az ötven kilométerre fekvő Debrecenben is észlelhető volt.

Pogácsás Tibor, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:22
Nemzetközi hárfaversenyt rendeznek Szegeden
pódiumra mint szóló hangszer, emellett fontos szerepet kap kamaraművekben is - mutatott rá Kerek Ferenc.

Mint Anasztázia Razvaljajeva hárfaművész elmondta, a zenei tanulmányok teljes spektrumát lefedő versenyen három kategóriában indulnak a növendékek: a 14 év alatti zeneiskolások, a legfeljebb 19 éves középiskolások, valamint a 25 évnél fiatalabb pályakezdő művészek.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hárfatanára kifejtette, a verseny programját úgy állítják össze, hogy teret adjanak a versenyzők egyéniségének is, emellett kötelező darabok révén mégis valamelyest összehasonlíthatóvá tegye a részvevőket. Céljuk a magyar kultúra nemzetközi népszerűsítse is, így a kötelező művek minden versenyen magyar zeneszerzők alkotásai. Idén a legfiatalabbak Maros Rudolf egy darabját adják elő, a 19 év alattiak Bartók Béla Mikrokozmoszából választhatnak egy művet, a pályakezdő művészek pedig Liszt Ferenc egy választott alkotásának átiratát adják elő.

A hárfaművész elmondta, egyetemistaként maga is sok
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 12:31
Rali Eb - Nagy az érdeklődés a nyíregyházi futam iránt
FIA-nál a további hosszabbítást is.

Csaknem 100 tévécsatorna fogja közvetíteni a szombati és vasárnapi versenyeket, a korábbi futamokat pedig összesen 177 millióan láthatták szerte a világon - jelezte az államtitkár.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke a tájékoztatón arról beszélt, a kandidáláshoz és az Eb futam megrendezéséhez elengedhetetlen volt a stabil szakmai és rendezői háttér biztosítása, a kormány garanciája, illetve a mezőnyben a Magyarországot képviselő versenyzők felkészítése.

"Nagy felelősség és feladat áll előttünk, hogy ezen a héten jól teljesítsünk, de felkészültünk, és minden készen áll ahhoz, hogy Magyarország méltó módon megrendezze ezt a versenyt" - közölte Oláh Gyárfás.

Hozzátette, a futam fontos a magyar versenyzőknek, hiszen méltóképpen meg tudnak majd küzdeni a nemzetközi elittel és bebizonyíthatják, hogy rendelkeznek a megfelelő versenyzési tudással.

Szerencsére nem dőlt még el az Európa-bajnoki cím sorsa, ami mindenképpen jót
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 13:58
Motorsport Games - Szántó továbbjutott driftben, Tóth harmadik az F4 szabadedzésein
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által létrehozott és első alkalommal sorra kerülő "autósport-olimpia" első versenynapján csak a driftesek számára rendeztek kvalifikációs futamot, a többi résztvevőnek szabadedzései voltak.

A Magyarországot képviselő Szántó Zoltán 51 pontot szerzett, ezzel 13. lett a 22 fős mezőnyben a driftesek villanyfényben rendezett esti futamain, így szombaton a legjobb 16 között folytathatja szereplését.

Tóth László a Formula-4-esek 20 fős mezőnyében az első és a második szabadedzésen is a legjobb köridőért küzdött, végül mindkét gyakorláson meg kellett elégednie a harmadik hellyel. Ám míg a délelőtti tréningen fél másodperc volt a hátránya az élen záró és hazai közönség előtt szereplő olasz Andrea Rosso mögött, úgy a délutáni edzésen már csak két tizedmásodperccel maradt el Rosso legjobb köridejétől.

Szimulátorban a 29 fős mezőnyt három csoportra osztották, magyar részről Báder Benjámin a második turnusban foglalhatta el a helyét, és az egyórás gyakorlás első
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 21:02
Jövő májusban újra Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált rendeznek Szegeden
fesztivált immár negyedik alkalommal azzal a szándékkal rendezik meg, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, s egyúttal lehetőséget teremtsen fiatal filmesek bemutatkozására.

A filmes seregszemlére olyan 2017. január 1-je után készült nagy- és kisjátékfilmeket, valamint kísérleti filmeket várnak, ez utóbbiak között nevezhetők animációs- és mobiltelefonnal készült filmek is. A fesztiválra a világ bármely tájáról jelentkezhetnek versenyzők korhatári korlátozás nélkül, de a szervezők külön örülnek azoknak a munkáknak, melyek készítésében filmművészetet tanuló, rendező és operatőr szakos hallgatók vettek részt.

Az online nevezéseket 2020. január 31-ig várják. A versenyprogramot operatőrökből, rendezőkből, filmes szakemberekből álló bizottság állítja össze. A május 26-án kezdődő fesztiválon a legjobb alkotásokat Szabó Gábor - az egyetlen, Zsigmond Vilmos rendezte film (Tékozló apa, 1991) operatőre - vezette zsűri választja ki. A
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 10:04
U23-as birkózó vb - Magyar éremesélyek a hazai világbajnokságon
Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke a 2018-as világbajnokság lebonyolítását dinamikusnak és pörgősnek minősítette, Budapestet pedig a "világ egyik sportfővárosának" nevezte, amely "mindig kitesz magáért".

Bacsa emlékeztetett rá, hogy az U23-as vb része annak a sorozatnak, amelyben jövőre kadet vb, 2021-ben pedig felnőtt Európa-bajnokság házigazdája lesz Magyarország.

"Ez a sorozat is mutatja, hogy nemcsak az eredményekben, hanem a rendezésben is nagyhatalom vagyunk, szívesen jönnek hozzánk a versenyzők és a szakemberek" - mondta, majd arról beszélt: a viadal kiváló alkalom arra, hogy a magyar utánpótlás megmutassa erejét."Tokió után őrségváltás várható a magyar birkózásban. Ennek a korosztálynak kell a mai nagyok helyébe lépnie" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a mezőny tagjai közül sokan már a felnőttek között is bizonyítottak, és hogy a Ludovika Aréna a birkózásban új helyszín.

Lévai Zoltán, a kötöttfogás szakági vezetőedzője szerint a tíz szőnyegre lépő magyar közül négyen
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 11:21
Dobogóra állt a gyorsaságimotoros Győrfi Alen Daytonában
gyorsaságimotoros viadalán, a Daytona 200-on, amelyen csaknem 322 kilométer volt a versenytáv.

"A mostani hosszabb távú futamon a márciusi beállításainkat finomítottuk, ez pedig meghozta az eredményt, a sprintversenyek előtt pedig maximálisan kihasználtuk az edzés adta lehetőségeket, így tovább gyorsultam, ennek is volt köszönhető az újabb harmadik, illetve a negyedik helyezés" - mondta az MTI-nek a Forty Racing motorosa, akinek a csaknem 30 fős mezőnyben a helyi pilóták mellett brit, holland, és olasz versenyzőkkel is meg kellett küzdenie. Utóbbiak között ott volt a gyorsaságimotoros-világbajnokságon 2002 óta versenyző Simone Corsi is, aki a második sprintfutamon éppen Győrfi mögött ért célba negyedikként.

"Azért is volt fontos, hogy itt rajthoz állhassak, mert ez a pálya évente csak kétszer van nyitva, és nagyon készülök a jövő márciusi Daytona 200-ra, ahol az idei 13. helyezésemet szeretném jelentősen megjavítani, a célom az első ötben végezni" - jelentette ki Győrfi, és hozzátette, a
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 09:41
Nemzeti Vágta - Szombaton kezdődik a lovas seregszemle
körül felállított különleges pályán.

"A Nemzeti Vágta meg tudja szólítani azt a kört, amely nem szerepel a lósport élvonalában, itt viszont esélyt kap arra, hogy az ország egyik legszebb terén lovagoljon és képviselje saját települését, ezáltal részesévé válhat a lovas világnak" - emelte ki Szotyori Nagy Kristóf.

Idén is 72 magyarországi és határon túli település lovasa kvalifikálta magát a versenyre.

A programsorozat szombaton délben az ünnepélyes megnyitóval, koszorúzással, majd a versenyzők fogadalomtételével kezdődik. Ezt követi a 12 előfutam, melyek között a fogatvágta előfutamait, a kishuszár vágta két elődöntőjét, valamint különböző bemutatókat láthat a közönség. Idén először a kutyák is szerepet kapnak: komondor- és kuvaszfelvonulást is rendeznek.

Este a Pusztát elevenítik meg a főváros közepén a hortobágyi ménes körbehajtásával a pályán.

Vasárnap korábban, 10 órakor kezdődnek a megmérettetések. Lesz gyerekek számára ügyességi verseny, megrendezik a középdöntőket, a
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 10:41
Hét magyar indulóval rendezik a David Popper Nemzetközi Csellóversenyt
A megmérettetésre idén 24 országból 75 csellista jelentkezett, Magyarországot 7 gordonkás képviseli, rajtuk kívül Kínából, Dél-Koreából, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Brazíliából, a Fülöp-szigetekről és Malajziából is érkeznek versenyzők - közölték a szervezők az MTI-vel.

A zenei versenyen a 9-23 éves korosztály tagjai öt korcsoportban, két fordulóban mérik össze tudásukat.

A 7 tagú nemzetközi zsűri elnöke Onczay Csaba Kossuth-díjas gordonkaművész, professzor emeritus, tagja Bellyeiné Horváth Györgyi gordonkatanár, Mérei Tamás gordonkaművész, Susan Moses, Kangho Lee, Matias de Oliveira Pinto és Zdzislaw Lapinski csellóprofesszorok lesznek.

Az előző versenyek nyertesei olyan kimagasló tehetségű csellisták voltak, mint Várdai István vagy a román Andrei Ionita, akik később a Csajkovszkij-gordonkaverseny győztesei lettek.Ebben az évben két korábbi győztes - Várdai István és Jacob Shaw - tanítványa is a versenyzők között szerepel.

Különdíjként a székesfehérvári Alba Regia
velemenyezd, 2019. október 12. szombat, 09:41
1/64
Képek, videók
SZKT-Szöllősi A. Homoki.j
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:01
SZKT-Szöllősi Attila.jpg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:23
SZKT Kati és Szöllősiék.j
agica2004
2017. június 30. péntek, 20:34
SzKT- Zsuzsi - Szöllősi A
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:30
SzKT-Szöllősi Attila-.jpg
agica2004
2015. október 26. hétfő, 16:00
SzKT-Szöllősi Attila.jpg
agica2004
2015. október 26. hétfő, 15:59
Szöllösi Emese.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 11:14
Szőllősi család
gesztieszti48
2007. január 12. péntek, 19:06
Isten szövetségének jele
dandej
2017. július 15. szombat, 10:35
A természet ugyanúgy állí
sanci81
2018. június 08. péntek, 17:52
kovácskati-ugyanúgy.jp g
baratha
2014. január 31. péntek, 20:05
Minden nap ugyanúgy....jp
pacsakute
2013. március 01. péntek, 17:41
Ritka látványosság.jpg
basikele
2013. december 28. szombat, 02:08
Látványos babafoci.gif
pacsakute
2013. október 11. péntek, 17:28
Látványoság.
marikaszanto
2013. szeptember 30. hétfő, 11:43
Címkék
sportolók kvótát, Nemzetközi Olimpiai Bizottság, választott alkotásának, legnagyobbakhoz kerülni, Alba Regia, Rali Eb, harmadik hellyel, Várdai István, fiatalok egynapos, nemzeti vagyonnal, online nevezéseket, ország egyik, darabját adják, szerzők sokszínűsége, korosztályos versenyzők, Oliveira Pinto,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.