Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 04:17 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csipes Tamara az ob-n indulna, a vb-n "már nem annyira"
magukat méretniük, nehéz minden nap úgy edzésre menni, hogy motiváltan végezzék a munkát.

"Készülünk is, meg nem is" - mondta, utalva arra, hogy a következő nagy eseményük éppen egy év múlva lesz.

Hozzátette ugyanakkor, hogy szerinte ez csak egy átmeneti időszak, és nagyon várja a szeptembert, amikor majd újra elkezdik az ötkarikás felkészülést.

Az ob-val és a tervezett vb-vel kapcsolatban Csipes Tamara arról beszélt, hogy honvédos csoportjukban még nincsenek százszázalékos terveik a versenyekkel kapcsolatban, ez a felkészülésük minőségétől, illetve a motivációjuktól függ majd."Nehéz eldönteni, mert nem érdemes úgy elindulni egy viadalon, hogy az embernek nincs kedve hozzá, mert akkor többet árt, mint használ. Őszintén szólva én az ob-n nagyon szívesen elindulnék, egy nem olimpiai számos vb-n már nem annyira" - jelentette ki.

A 30 éves, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos a tokiói játékokkal kapcsolatban megerősítette, hogy több számban is szeretne majd indulni a japán
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 19:02
Schmidt Gábor: július második felében kezdődhet a kajak-kenu szezon
egyeztetések a klubokkal, mind a 90 olyan egyesület véleményét megismertük, amelyek tavaly szereztek bajnoki pontot. - nyilatkozta a Kajak-Kenu TV-nek az elnökségi ülés után Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke. - Fontos volt, hogy lássuk, a klubok tudják-e tartani a kapcsolatot a versenyzőkkel. Nagyon eredményes beszélgetés-sorozaton vagyunk túl, amit köszönök minden résztvevőnek."

Az elnök beszélt a tervezett idei versenynaptárról is.

"Arra látok most esélyt, hogy július második felében a regionális versenyekkel, és a vízitúra-kupa fordulókkal újraindulhat az élet. Jó lenne, ha minden szakágban és korosztályban avathatnánk 2020-ban is magyar bajnokot. Az első területi bajnoki fordulókat augusztus közepén tartjuk, augusztus végén rendeznénk az ob-t a felnőtt, U23-as, ifjúsági és serdülő korosztályoknak, a masters versenyzőknek és a kicsiknek pedig szeptemberben. Szeretnénk megtartani október elején a Kadler Gusztáv maraton ob-t is." - mondta az elnök.

Kiemelte: az elnökség úgy döntött, hogy a
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 09:31
A többpróbázó Krizsán Xénia már fájdalom nélkül edz
A 27 éves, tokiói kvótával rendelkező atléta az M1 aktuális csatornának azt mondta, a napja fénypontja, amikor felöltözhet, és elmehet edzésre a szükséges óvintézkedések betartásával a most is nyitva tartó Lantos Mihály Sportközpontba.

"Mivel nem tudjuk, mire készülünk, ezért kicsit visszább vettünk az edzésekből, és 120 százalék helyett csak olyan kilencvenötön pörgünk" - adott betekintést a mindennapokba az MTK sportolója. Krizsán elmondta, a technikai számokban igyekeznek az apróbb hibákat kijavítani, ő jelenleg a távolugrásán és a gerelyhajításán dolgozik az erő- és gyorsaságfejlesztő feladatok mellett.

"Nagyjából kilencven százalékos állapotban vagyok, de minden edzésmunkát el tudok végezni" - utalt a sportoló arra, hogy a tavalyi dohai világbajnokságtól combhajlítóizom-sérülés miatt kellett visszalépnie, míg az idei kínai fedett pályás vb-től - amely a járvány miatt végül elmaradt - ülőgumó-fájdalom miatt maradt volna távol.

Krizsán kiemelte, az idei versenyekkel kapcsolatban
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 19:55
Tokió 2020 - Kulcsár Krisztián: úgy készülünk, hogy július 24-én elkezdődik az olimpia
történt egyeztetés után, és egyöntetű, százszázalékos támogatottságot kapott a NOB javaslata" - fogalmazott Kulcsár Krisztián. Kiemelte, még több mint négy hónap van az olimpia rajtjáig, nekik pedig minden szakértő azt mondja, hogy semmi okuk semmilyen drasztikus döntés meghozatalára.

"Minden sportoló, edző és mi is úgy gondolkodunk, hogy július 24-én elkezdődnek a nyári játékok Tokióban, ahonnan augusztus 10-én jövünk majd haza."

A koronavírus-járvány terjedése miatt elmaradt kvalifikációs versenyekkel kapcsolatban azt mondta, a nemzetközi sportági szövetségekkel kötött megállapodásnak egyik legfontosabb eleme, hogy a már megszerzett kvóták érintetlenek maradnak.

"Amely versenyeket, tornákat pedig egészségügyi kockázat nélkül meg lehet rendezni, azokat meg fogják rendezni" - tette hozzá Kulcsár. Elmondta, lehetőség van a kvalifikációs időszak megnyújtására - legkésőbb június 30-ig -, illetve a szövetségek átdolgozhatják saját kvótaszerző szabályaikat, és eseti jelleggel bizonyos sportágakban
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 20:43
Új kardió-edzőteremmel bővítették a szegedi vízitelepet
fontos helyet foglal el a hazai sportéletben. Idén egyetlen mérce van, az olimpia - hangsúlyozta az elnök. Hozzátette: a szövetség mindent el fog követni azért, hogy a felkészülés zökkenőmentes legyen.

Boros Gergely, a szövetség szakmai igazgatója elmondta, a válogatott versenyzők Dél-Afrikában, illetve Spanyolországban vannak melegvízi edzőtáborban. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben folyamatosan tartják velük a kapcsolatot, és szükség esetén intézkednek.

A pótkvalifikációs versenyekkel kapcsolatban még nem érkezett hivatalos állásfoglalás, a szövetség úgy készül, megrendezik azokat - közölte a szakember.

Petrovics Kálmán klubigazgató kifejtette, az 1959-ben létrehozott vízitelepet az elmúlt időszakban évről-évre fejlesztették. A telep főépületében a szövetség által biztosított 50 millió forintos állami támogatással és 10 millió forint saját forrásból 200 négyzetméteres kardió-edzőtermet, öltözőket, irodákat alakítottak ki. Az épület energetikai korszerűsítése mellett egy
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 12:21
Vizes vb 2017 - Ötszázötvenen vesznek részt a vizes vb egészségügyi biztosításában
Merkely Béla, a FINA orvosi bizottságának elnöke a témában tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a versenyek ideje alatt a kórházi hátteret Budapesten a Semmelweis Egyetem, míg Balatonfüreden a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház adja a versenyzőknek és az akkreditált résztvevőknek.

Beszámolt arról, hogy az orvosokból és egészségügyi végzettségűekből álló csapat tagjai öt helyszínen és további nyolc edzéshelyszínen lesznek jelen. A helyszíneket már bejárták, felkészültek a feladatra - tette hozzá.

Merkely Béla kiemelte, az egészségügyi személyzet természetesen szoros együttműködésben dolgozik a mentőszolgálattal és a vízimentőkkel, és igyekeznek a felmerülő egészségügyi problémákat a helyszínen megoldani.

Úgy fogalmazott: egy ilyen eseményt túl kell biztosítani, és a legváratlanabb problémákra is fel kell készülniük, ilyen lehet például egy hirtelen szívhalál, egy fulladás, egy jelentősebb sérülés a műugrásnál vagy a toronyugrásnál.

Győrfi Pál, az OMSZ
velemenyezd, 2017. július 10. hétfő, 14:52
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség 250 millió forintot kap olimpiai felkészülésre
kangneungi olimpiai tesztversenyen, hogy senki nem esett el a riválisok közül, akik így végig csak a magyarok hátát nézték" - mondta a MOKSZ vezetője.

Hozzátette, Magyarországon az olimpiai finanszírozás a nyári játékokhoz igazodik, ezért is örömteli a most biztosított plusz forrás.

"Az eredményeket látva nagy reményekkel várjuk a januári Európa-bajnokságot, amelyen a legsikeresebb nemzet a magyar lehet" - közölte.

Darázs István, a MOKSZ gyorsasági szakágának vezetője a dél-koreai versenyekkel kapcsolatban kifejtette, hasznos tapasztalatokra tettek szert. Példaként említette, hogy a csarnok új, így a piszkos jég eleinte megnehezítette a versenyzők dolgát, a szállás és a helyszín közötti utazás egy órát vett igénybe, de hóvihar esetén ez kettőre nőtt, ugyanakkor szerinte a korábbi dél-koreai versenyekhez képest sokat javult az ellátás.

"Ha a következő másfél év minden világversenyén ilyen eredményt hoz a csapat, mint most hétvégén Kangneungban, akkor boldogok leszünk. Persze tudjuk, a jég
velemenyezd, 2016. december 19. hétfő, 21:23
Hétvégén ismét megrendezik a Gyulai Mézfesztivált
Méze 2016 verseny eredményeit. Haász Ferenc ezzel kapcsolatban elmondta, 92 méhésztől 254 méz érkezett a felhívásra. A minták száma azonos a tavalyival, ám az rekordnak számít, hogy 36 különböző fajtájú mézet neveztek be a versenyre. A budapesti, második körös, úgynevezett laboratóriumi vizsgálatra 60 minta jutott tovább. "Nagyon jó minőségűnek ígérkeznek" - fogalmazott.

A vasárnap a gyermekekről szól majd, mézeskalács-díszítéssel, játszósarokkal, kreatív, ügyességi feladatokkal és családi versenyekkel várják a legkisebbeket, emellett kihirdetik a rajzverseny eredményét. Csak Gyuláról 550 gyerekrajz érkezett - emelte ki az egyesületi elnök.A fesztivál keretein belül szakmai napokat is rendeznek, pénteken a vidékfejlesztés és a méhészet kapcsolatáról; szombaton az év méhegészségügyi helyzetéről; vasárnap a magyar méhészet jövőjéről rendeznek konferenciát, emellett a mézmarketingről, a most induló, hároméves nemzeti méhészeti programról és a magyar méhészet helyzetéről is hangzanak el előadások - emelte
velemenyezd, 2016. december 06. kedd, 12:02
Közlekedésbiztonsági vetélkedőt hirdettek
negyedszerre megrendezendő verseny fő célja, hogy minél több gyerek nőjön fel szabálykövető közlekedőként. Ezzel kapcsolatban kiemelte a szülők példájának fontosságát, legyen szó gyalogos, kerékpáros vagy autós közlekedésről.

Közölte: a korábbi években több száz család részvételével lebonyolított vetélkedő az idén április 25-én indul és június 13-ig tart. A 20 területi - 19 megyei és a fővárosi - versenyt a helyi balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le Skoda-márkakereskedésekben.

A területi versenyekkel kapcsolatos feltételek, információk a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon olvashatók, és itt lehet jelentkezni is.

A honlapon is tartanak közlekedésbiztonsági vetélkedőt, május 1-je és június 7-e között, a résztvevők Forma-1-es belépőt, üzemanyag-utalványt és ajándékcsomagot nyerhetnek. Továbbá az ott legtöbb pontot szerző család 21. résztvevőként bejut az országos döntőbe. A döntőt június 21-én tartják a Hungaroringen.

Dalnoki Balázs, a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. Skoda
velemenyezd, 2015. április 08. szerda, 15:12
EuroSkills - Húsz érmet nyert a magyar csapat
közlése szerint az október 2. és 5. között rendezett lille-i EuroSkills megmérettetésen 90 000 látogató fordult meg és összesen 25 európai ország 450 fiatal szakmunkás mérte össze tudását 41 szakmában. A 22 tagú magyar csapat 16 szakmában versenyzett.

Magyarország a szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills versenyeken 2007, a EuroSkills-en 2008 óta vesz részt.A magyar kormány és az MKIK között 2010-ben kötött szakképzési keretmegállapodás értelmében 2011-től a WorldSkillsés a EuroSkills versenyekkel kapcsolatos feladatokért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a felelős.

A záróünnepség végén átadták a EuroSkills zászlót a következő, 2016-os versenyt rendező Göteborgnak. A 2018-as versenyt Budapesten rendezik.Fekete Balázs elmondta: sok tapasztalatot szereztek Lille-ben a szervezéssel, a versenyhelyszín és a versenypástok felépítésével kapcsolatban, és ezeket a tapasztalatokat felhasználják majd a magyarországi rendezésben. "Biztosak vagyunk benne, hogy tökéletes
velemenyezd, 2014. október 05. vasárnap, 22:26
Versenyekkel és kiállítással ünneplik a 75 éves budaörsi repteret
A pénteken kezdődő rendezvénnyel szeretnék felhívni a figyelmet az idén 75. születésnapját ünneplő budaörsi repülőtérre, illetve magára a sportrepülésre - emelte ki a szervező.

A gliding siklást jelent - magyarázta Fekete Kornélia -, ami a könnyűrepülő légi sportokra, így például siklóernyős, vitorlázó- és sárkányrepülőkre utal.

"Szeretnénk legyőzni a távolságot az égen zajló események és a nézők között, akiket különböző technikai megoldások segítenek ebben. A versenyzőket közeli kamera figyeli, míg a földön óriáskivetítők közvetítik az élményt" - fogalmazott a főszervező, hozzátéve, hogy a sorsolások révén a szerencsések egy-egy startot közelről is megnézhetnek.

A bemutatók főszereplői között olyan neves sportrepülőket találni, mint Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok vagy Nádas Tamás műrepülő világbajnok, a szombati és vasárnapi versenyeken pedig képzett pilóták és oktatók vesznek részt.

Szombaton légi balett és kötelékrepülés várja a látogatókat, de megjelennek az oldtimerek is
velemenyezd, 2012. szeptember 20. csütörtök, 18:44
Képek, videók
csipes tamara a babájával
maroka
2018. július 28. szombat, 16:49
Csipes Tamara.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:46
Sétálni indulnak
caris11935
2009. február 26. csütörtök, 19:52
Böbétöl a következö hétre
csalogany13
2014. október 06. hétfő, 20:10
És jött a következő mese.
kismotor
2013. január 03. csütörtök, 14:22
Következő nekünk..jpg
mailona
2012. május 31. csütörtök, 16:26
Következő ..jpg
mailona
2012. május 28. hétfő, 17:43
következő otthonom.jpg
dnemethk
2012. február 20. hétfő, 16:49
kepregeny a következő poé
sarkadykati
2012. február 11. szombat, 04:53
01-kenguruk következo 25k
tvnati
2011. október 30. vasárnap, 11:35
ki lesz a következő?
orban47
2011. július 22. péntek, 07:52
Jenő a következő az unoká
ancsa6310
2011. február 14. hétfő, 15:05
a következő unoka Adrián
ancsa6310
2011. február 14. hétfő, 15:04
mi a következő látnivaló.
matavkut
2010. november 07. vasárnap, 10:07
a következő beszálló.jpg
agica2004
2010. szeptember 29. szerda, 12:51
Címkék
ob-n indulna, sorsolások révén, bemutatók főszereplői, Kulcsár Krisztián, szövetség szakmai, témában tartott, felmerülő egészségügyi, következő másfél, idén április, rajzverseny eredményét, járvány miatt, Merkely Béla, Fekete Kornélia, méhészet kapcsolatáról, Porsche Hungária Kereskedelmi Kft, versenyzők dolgát,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.