Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:43 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Európa Játékok - Letették az esküt a magyar indulók
Magyarországot 122 sportoló képviseli majd a kontinens idei legnagyobb multisport eseményén, amely június 30-ig tart és 15 sportágban 50 ország mint 4000 versenyzője vesz részt rajta.

A 15 sportág közül négy, az ökölvívás, a gyorsasági kajak-kenu, a cselgáncs és a tollaslabda küzdelmei a tervek szerint egyben az idei Európa-bajnokságot is jelentik majd, míg nyolc sportág - íjászat, tollaslabda, atlétika, sportlövészet, karate, kerékpár, cselgáncs, asztalitenisz - esetében a versenyek részei a jövő évi, tokiói olimpia kvalifikációs sorozatának.

Az ünnepségen egy kisfilmmel felelevenítették az Európa Játékok fáklyaváltójának májusi, budapesti szakaszát, majd Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke köszöntötte a versenyzőket.

"Ez az egész esemény rólatok szól. Többen közületek már jártak multisport-eseményen, de van olyan is, aki most utazik először ilyen viadalra" - mondta a MOB vezetője. "Az Európa Játékok ugyan nem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt zajlik,
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:59
BTF - Mintegy 2600 közreműködővel rendezik meg az országos táncháztalálkozót
egybekötött nyitótáncházzal indul a rendezvény. Másnap, a táncháztalálkozó első napján a Budapest Sportarénában táncházak és bemutatók, valamint kézműves foglalkozások és játéktanítás is várja az érdeklődőket - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az április 7-i program a gyermekekre és a gyermekes családokra összpontosít. A nyugat-magyarországi régiót bemutató Aprók bálján a gyermektáncosokkal együtt a közönség is részt vesz a táncokban, mindenki kipróbálhatja magát a népi játékokban és ügyességi versenyeken. Ezen programrész kiemelkedő pontja a Minden magyarok tánca, amikor alkalmanként mintegy kétszáz fő áll színpadra a világ legkülönbözőbb részeit képviselve.

A vasárnapi programot interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók, valamint a felnőtteknek szóló ínyenc táncház egészíti ki. Mindkét nap délutánján kamaratermi népzenei koncertek is várják a látogatókat. Az esti gálán Szalonna és Bandája, valamint a Cimbaliband lép színpadra Danics Dórával, majd a rendezvényre
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 08:51
Érdekesség
Úgy tűnik, hihetetlen, hogy egy bizonyos afrikai országban politikai okok miatt tilos futni.

A futás divatos, bár azt mondhatnád, hogy mindig is. Szakértők úgy vélik, hogyemberszabású őseink kifejlesztették azt a képességet, hogy futottak a nagy távolságokban mintegy 2,6 millió évvel ezelőtt, az elsődleges célja a vadászat állatokra. A versenyeknek a világ különböző részein zajló fesztiválok vagy vallási szertartások védelme alatt merültek fel. Bizonyítékot és feljegyzéseket mutat ez a tevékenység sportos értelemben, mivel a Tailtean Games Írországban, 1829 körül. C. Az első olimpiai játékok 776-ban kerültek megrendezésre Görögországban. C., és bennük természetesen gyalogos versenyek voltak. Röviden, futás tekinthető a leginkább hozzáférhető sport. Egy cipővel elég vagy néha, még akkor sem, mert a világ számos régiójában mezítláb. Különben is, ma már divatosabb, mint valaha.

A Burundi Köztársaság, egy kis szuverén nemzet található a Nagy-tavak régió Kelet-Afrika 2014-ben, a
kirscha, 2018. július 31. kedd, 22:03
Jövő ősszel Győrben rendezik a 16. World Robot Olympiad világdöntőjét
emelte ki, hogy a magyar exportban az európai uniós országok közül a legmagasabb a high tech hozzáadott érték.

Kijelentette, ez a verseny azért is fontos a diákok számára, hogy tudatosuljon bennük: a robotok egyszer az életünk részeivé válnak. Ugyanakkor a robotok megalkotásánál és használatánál ma már nem műszaki kérdésekkel, hanem olyan pénzügyi, jogi és erkölcsi kérdésekkel "szembesülünk, amikre nem vagyunk teljes mértékben felkészülve" - fűzte hozzá a miniszter.

Szögi Zoltán, a hazai versenyeket szervező és lebonyolító Edutus Nonporft Zrt. vezérigazgatója elmondta: a verseny célja, hogy a gyermekeket megismertessék és megszerettessék a robotikához tartozó természettudományos, mérnöki, matematikai és informatikai tantárgyakkal. A verseny tavaly bekerült a kormány által anyagilag támogatott tanulmányi versenyek közé.

A verseny lényege, hogy a csapatok a robotokat Lego elemekből építik meg és programozzák be a négy kategóriának megfelelően. A Regular kategóriában egy előre megadott
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 13:22
Június 16-ra emlékezőknek!
hallgatóira, a megtorlások elszenvedőire emlékezik 1989 óta.
De említésre méltó az 1986 óta a Mosoni temetőben található szimbolikus síremlék, a Hunyadi Iskola, a Karolina Kórház, a Fő út 23. számú épület, a Polgármesteri Hivatal emléktáblája, az ebben a temetőben állított obeliszk, az ismeretlen sortűz áldozatokért, de a kálnoki lőtéren található kopjafa is az erdészet hősi halottjaiért. Fontosak az eddig megjelent könyvek, kiadványok, emléklapok, művészeti alkotások, kiállítások, előadások, versenyek, vetélkedők, pályázatok is. Remélem, hogy az elkövetkező években, évtizedekben lesznek mindig újabbak!

Tisztelt Emlékezők!

Az 1956-os Mártírok Emléknapjának 25. évfordulója alkalmából, 2014-ben az '56-os Egyesület kopjafát állított akivégzett - és halálra kínzott mártírjai emlékére. Azért a Gyásztérre, hogy az áldozatok mellett a mártírok is ismertté váljanak az ide kilátogatók számára.
A kopjafát Németh Alajos, '56-os egyesületi tag faragta és állította fel. Ezt
azenujsagom, 2018. június 12. kedd, 04:06
Továbbra is támogatja a fiatal olimpiai reménységek felsőfokú tanulmányait a BOM alapítványa
fontos, hogy hosszú távon biztosítani tudjuk versenyzőink számára a nyugodt felkészülést" - szögezte le.

A BOM ösztöndíjprogramja 2014-ben indult. Az idei támogatottakkal együtt nyolcvan fiatal tanulmányait támogatta, összesen 70 millió forint értékben.

A pályázatra olyanok jelentkezhettek, akik sportolói karrierjük mellett felsőfokú, vagy szakmát adó tanulmányokat végeznek. A feltételek között szerepelt, hogy a sportoló figyelemreméltó eredményeket tudjon felmutatni nemzetközi korosztályos versenyeken, és aktív hallgatói jogviszonnyal vagy sikeresen letett felvételi vizsgával rendelkezzen. Az egyes sportágakat képviselő szövetségeknek együttműködési megállapodást kell kötniük a BOM alapítványával ahhoz, hogy tagjaik pályázhassanak az ösztöndíjra.

Az idei díjazottak:

------------------Barnai Judit (kosárlabda), Bedők Gergely (evezés), Bicsák Bence (triatlon), Boros Alexandra (öttusa), Borsányi Patrícia (ritmikus gimnasztika), Dávid Krisztina (sportlövészet, parasportoló), Hagymási Réka
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 20:01
Megjelent az idei Világjátékokat bemutató kötet
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) kiadványa megemlékezik a hat arany-, négy ezüst- és négy magyar bronzérmet hozó wroclawi seregszemle fontosabb történéseiről. A csütörtöki bemutatón a sportolók képviseletében a két számban győztes uszonyos úszó Senánszky Petra, a júliusi, lengyelországi versenysorozat legeredményesebb magyarja vette át az első könyvet.

Mészáros János, az NVESZ elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: "minden sportág életében van egy csúcsverseny, amely ciklikusan visszaköszön, amelyre kettőzött erővel kell készülni, mert úgymond az a "Verseny". A mi sportágainknak, vagyis a Nemzeti Versenysport Szövetség alá tartozó szervezeteknek ez a Világjátékok".

Az elnök emlékeztetett rá, hogy a magyar csapat sporttörténelmi sikert ért el Wroclawban.

"A tizennégy érem megerősítést és támogatást ad a munkánkhoz" - tette hozzá, kitérve arra: nem feledték el azt a feladatukat sem, hogy az eredményesség mellett tisztán, a fair play szellemében és doppingmentesen versenyezzenek. -
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 10:13
Vizes vb - Látványos megnyitóünnepség a Dunán
nagyszerűségét ezreknek itt a helyszínen, Budapesten, és millióknak a tv-k előtt világszerte. Ez a sport szépsége, és a vizes sportágak büszkék, hogy változatosságukkal gyönyörködtethetnek."

Áder János köztársasági elnök köszöntő beszédében felidézte, hogy az első magyar olimpiai bajnok, Hajós Alfréd, egyben az úszósport első ötkarikás győztese is volt, s amellett, hogy kiváló sportoló, remek építész is, akinek a nevét viseli a vb egyik helyszíne a Margitszigeten.

"A nézőknek, szurkolóknak izgalmas versenyeket, a sportolóknak pedig sportszerű viadalokat kívánok" - mondta a köztársasági elnök.

A beszédek után a sportolók és a bírók eskütétele következett. A magyar csapatból a műugró Fazekas-Gondos Flóra és Kormos Villő, a szinkronúszó Kiss Szofi és Schwarcz Anett, a vízilabdázó Manhercz Krisztián és Takács Orsolya jelenlétében két fiatal úszó, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás, illetve a tízszeres junior Európa-bajnok Késely Ajna mondta a szöveget, míg a bírók és tisztviselők nevében
velemenyezd, 2017. július 14. péntek, 23:24
Fazekas Sándor: A lovas hagyományőrző programok nélkülözhetetlen elemei a magyar kultúrának
Fazekas Sándor kiemelte: a kormány fontosnak tartja a hagyományőrző programok, ezen belül is a lovas rendezvények támogatását, ezek ugyanis részei a magyarság évezredes értékeinek és meghatározó elemei a nemzet identitástudatának.

Jászboldogházán ezúttal 48 fogat hajtója mérte össze tudását és ügyességét, mely jászkunsági rekordnak számít és országos összevetésben is ritkaságszámba megy annak ellenére, hogy örvendetesen gyarapszik, és immár mintegy hatszázra tehető a hazai lovas versenyek száma - hangsúlyozta.

A magyar ma is "lovas nemzet" - fogalmazott a tárcavezető, aki szerint ezt a megállapítást támasztja alá, hogy az ilyen rendezvényeken nem csak a rajthoz állók, de az érdeklődők száma is folyamatosan nőtt az elmúlt években.

A rendszerváltás idején a sportlovak mennyisége alig haladta meg az 1300-at, ez a szám mára a Kincsem Nemzeti Lovas Programnak köszönhetően többszörösére nőtt: 4500 hivatalosan regisztrált sportlovat tartanak számon ma Magyarországon. Ezzel párhuzamosan
velemenyezd, 2017. május 27. szombat, 19:08
Elbúcsúzott megszelídítőitől a félarcú pitbull Smiley 2015
őket"

A 90-es évek végi kutyaviadalok visszaszorítására hozott pitbull-törvény nyomán alaposan megcsappant a fajta magyarországi jelenléte, csak illegálisan szaporítottak, hoztak be az országba ilyen kutyát. 2011-ben a törvényt megszűntették, azóta újra nagy divat lett a pit bull és vele együtt a kutyaviadal is újra virágozni kezdett.

,,Főleg az ország szegényebb, keleti részeiben megélhetést biztosítanak az ott élő szegényeknek ezek az állatkínzó versenyek. A profibb bandák alaposan felkészítik a kutyákat a harcra, nagy pénzekben fogadnak és vannak amolyan sufnituningosok, akik meg csak összeengednek a kert végén két kutyát aprópénzekért. Egyik rosszabb, mint a másik."
Kutyaviadalért, állatkínzásért még senki nem került börtönbe Magyarországon. Mivel az ilyen versenyek
charlotteani, 2017. április 18. kedd, 02:42
BTF - A Boban Markovic Orkestar is fellép az Országos Táncháztalálkozón
fellépnek Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei és a határon túlról érkező népművészek is. A programot hajnalig tartó éjszakai bál teszi teljessé, amelynek a Fáklya Klub ad otthont.

Vasárnap a gyermekekre és a gyermekes családokra fókuszálnak a szervezők. Az észak-alföldi régiót bemutató Aprók Báljának különlegessége, hogy a küzdőtéren a gyermektáncosokkal együtt a közönség is részt vehet a táncokban, valamint bárki kipróbálhatja magát a népi játékokban és ügyességi versenyekben is. A programot interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók egészítik ki. A rendezvény különböző programrészeiben fellépnek a Fölszállott a páva tehetségkutató versenyben megismert gyermektáncosok, zenészek és énekesek is.

Délutánonként kamaratermi népzenei koncertekkel várják a látogatókat, amelyek közül kiemelkedik a Kerek évforduló című produkció, amelynek apropója a táncházmozgalom emblematikus alakjának, Sebő Ferencnek 70. születésnapja.

Szintén
velemenyezd, 2017. április 17. hétfő, 11:41
Éjszakai bál és koncert is lesz az országos táncháztalálkozón
alkalmanként mintegy száz fő áll színpadra a világ legkülönbözőbb részeit képviselve.

Az esti gálaműsorban Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei és a határon túlról érkező népművészek lépnek fel.

A vasárnapi programok a gyermekekre és a családokra összpontosítanak. Az észak-alföldi régiót bemutató Aprók Báljának különlegessége, hogy a küzdőtéren a gyermektáncosokkal együtt a közönség is részt vesz a táncokban, mindenki kipróbálhatja magát a népi játékokban és ügyességi versenyekben. A programot interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók, a felnőtteknek pedig Ínyenc táncház színesíti. A rendezvényen fellépnek a Fölszállott a páva tehetségkutató versenyben megismert gyermektáncosok, zenészek és énekesek is.

A délutáni kamaratermi népzenei koncertek között szerepel a Kerek évforduló című produkció, amelynek apropóját Sebő Ferenc 70. születésnapja adja, valamint Borbély Mihály és barátai Ókútból friss víz című
velemenyezd, 2017. április 02. vasárnap, 09:21
1/4
Képek, videók
ÚJ KÉP, GYEREKEK JÁTÉKOKK
rochlitzne
2016. február 11. csütörtök, 18:51
a játékoknál
orban47
2015. július 08. szerda, 11:32
SZENES ESTI JÁTÉKOK.gif
feviroza
2014. december 02. kedd, 15:48
Nőies Játékok teljes film
snbela44
2014. június 24. kedd, 22:33
a játékoksok
orban47
2013. szeptember 15. vasárnap, 00:00
Olimpiai játékok
aranyitamas
2013. szeptember 14. szombat, 19:16
Cica játékokkal
1951anna
2013. július 09. kedd, 05:15
Játékok Dórinak
borcsamama
2013. január 19. szombat, 15:07
Játsz velünk!Játékok
mesetar
2012. november 29. csütörtök, 13:48
retro_jatekok_02.jpg
margherita
2012. szeptember 13. csütörtök, 23:20
salzburgi ünnepi játékok
lacipecsenye
2012. szeptember 02. vasárnap, 11:13
Hozzád indulok......jpg
emilia3
2013. július 15. hétfő, 22:49
indulok haza
vorosnekati
2011. december 27. kedd, 16:35
nemsokára indulok
eva6
2011. december 04. vasárnap, 19:06
nem sokára indulok.gif
udypy
2011. október 12. szerda, 15:25
Címkék
előre megadott, Borbély Mihály, Nemzeti Versenysport Szövetség, ilyen rendezvényeken, családokra összpontosítanak, első könyvet, magyar indulók, négy kategóriának, tv-k előtt, Boban Markovic Orkestar, leginkább hozzáférhető, hazai versenyeket, 1956-os Mártírok, Bedők Gergely, kormány fontosnak, rendezvény különböző,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.