Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 00:07 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Asztalitenisz World Tour - Ezüstérmes a Szudi, Pergel vegyes páros
Az ázsiaiak ötödik, a magyarok pedig - akik közül Pergel influenzás tünetekkel, betegen vállalta a játékot - nyolcadik kiemeltként jutottak el a döntőig, mely tömött lelátók előtt kezdődött el. A közönség már nagyon várta a hazai játékosokat, a program ugyanis jelentősen csúszott, a torna első döntője így csak több mint egyórás késéssel kezdődhetett el.

Az első játszma nagyon gyorsan a szettvesztés nélkül fináléba került kínaiaké lett, majd a második is, bár ebben már nagyobb ellenállást tanúsítottak a magyarok. Látszott a klasszis különbség a két duó között, de Szudiék becsülettel küzdöttek, játszmanyerésre azonban nem volt esélyük. Az ellenfél végül villámgyőzelmet aratva gyűjtötte be a bajnoki címet, a 22 éves Szudi és a 30 éves Pergel pedig ezüstérmet vehet át.

A magyarországi WT-verseny ebben a számban már az olimpiai kvalifikációs időszak része, itt már pontokat lehet gyűjteni, s aki megfelelő helyen áll a kontinentális rangsorban márciusban, indulhat a júniusi, minszki Európa
velemenyezd, 2019. január 19. szombat, 15:06
A BÉT 18 kategóriában díjazta a 2018. évi kiemelkedő teljesítményeket
Az év befektetési szolgáltatója az OTP Bank Nyrt., a legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cég pedig a Concorde Értékpapír Zrt. lett, míg a tőkepiac fejlesztésért járó díjat Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. volt vezérigazgatója kapta.

Christopher Mattheisen tevékenységének méltatásakor egyebek mellett elhangzott, hogy amikor 2006 és 2018 között a Magyar Telekom vezérigazgatója volt, a vállalat az innováció megtestesítője, iparágában piacvezető és a digitalizáció élharcosa volt.

Az év befektetési szolgáltatója díjat az OTP Bank egész éves, a magyar tőkepiacért kifejtett munkája alapján kapta.

A legnagyobb forgalmú részvénykereskedő kategóriában az első helyezett a Concorde Értékpapír Zrt. lett, a második a Wood & Co, a harmadik pedig az Erste Befektetési Zrt.

Az év legnagyobb forgalmú határidős BUX index-kereskedő és legnagyobb forgalmú határidősrészvénykereskedő cége az Erste Befektetési Zrt., legnagyobb forgalmú határidős devizakereskedő cége a Raiffeisen Bank Zrt.,
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 16:11
A Dal 2019 - Both Miklós: valósághűbben a magyar könnyűzenéről
elmúlt négy évben mintegy százharminc ottani faluban csaknem négyezer dallamot gyűjtöttek össze az MTA Zenetudományi Intézete és az Ukrán Néprajzi Múzeum munkatársainak közreműködésével. "A projekt idén folytatódik, egy német csapattal fogok közösen dolgozni".

A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő az elmúlt időszakban Európa több országában adott koncertet, szerepelt különböző fórumokon a már feltárt dalok kapcsán. Az összegyűjtött zenefolklór jelentős része a polyphonyproject.com weboldalon érhető el.

A Dal 2019 első válogatója szombaton 19 óra 30 perctől lesz látható a Duna Televízióban és a Duna World képernyőjén. Színpadra lép Antal Tímea feat. Demko Gergő (daluk címe: Kedves Világ!), Berkes Olivér (Világítótorony), DENIZ (Ide várnak vissza), Hamar Barni (Wasted), a Konyha (Százszor visszajátszott), a Nomad (A remény hídjai), Oláh Gergő (Hozzád bújnék), Pátkai Rozina (Frida), Szekér Gergő (Madár, repülj!) és Váray László (Someone Who
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 17:41
Enneagram - Hetes Archetípus Szintjei
el van túlozva, a könnyebb felismerhetőség kedvéért. Más hasonló magyar szavak is ugyanúgy utalhatnak a karaktertípusra.]

Tempójuktól a többi ember kissé kifullad, de az átlagos Hetesek szeretnek aktívak, mindig tettrekészek lenni, és nem is értik, hogy a többi ember miért nem tud lépést tartani velük. Végül is, gondolják, a nap csak huszonnégy órából áll, és olyan sok új dolgot kellene még kipróbálni.

A Hetesekben határozott orális jelleg figyelhető meg, kedvenc tevékenységeik jelentős része a szájjal van kapcsolatban. Szeretnek beszélni, enni, inni, dohányozni, nevetni, szellemeskedni és pletykálkodni - a legszívesebben mindezt egyszerre, ha lehetséges. Az összes személyiségtípus közül ők a legbeszédesebbek, rögtön kimondják, ami eszükbe jut. [...]

[...] Hetesek nagyon mulatságosak tudnak lenni attól, hogy nincsenek gátlásaik, és mivel általában olyan sok mindent csináltak már az életben, rendszerint egész hajórakományra való történetük van, amelyeket élvezetes stílusban,
eposz, 2019. január 15. kedd, 12:48
Michelisz nagy kihívásokra számít az idei WTCR-szezonban
remélem, hogy ez így lesz, nekünk pedig az marad a feladatunk, hogy célirányosan és hatékonyan osszuk szét az összeget" - jelentette ki Michelisz.

A magyar pilóta kitért rá, hogy az elmúlt években egyre több nemzetközi versenysorozat, a Forma-1 mellett a DTM, a WTCR, a kamion Európa-bajnokság, vagy akár a rali-Eb futamait rendezik Magyarországon, ehhez pedig a hazai szövetség és a versenyeket szervezők részéről is "kemény munkára volt és van szükség."

"Azt gondolom, hogy ennek azért van nagy jelentősége, mert ezek a hazai események a magyar autósport kultúrának segítenek, ugyanis azok, akik eddig csak itthon versenyeztek, testközelből láthatják, hogy hol és miben lehet még fejlődni" - mondta Michelisz, aki utalt rá, hogy pályafutása elején az országos bajnokságokban maga is úgy érezte, "ezt nem lehet ennél jobban csinálni", a nemzetközi környezetben viszont hamar rádöbbent, hogy a versenyzés számos területén van még előrelépési lehetősége.

A WTCR 2019-es idénye április elején, Marokkóban
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 09:51
Tokió 2020 - A MOB elnöke a riói létszámmal és eredménnyel elégedett lenne
A MOB elnöke az MTI-nek azt mondta, bár az idei év elején időszerű a kvóták számát illető célkitűzésről beszélni, ők egyelőre nem határoztak meg konkrét számot.

"Nincs rajtunk kényszer ezzel kapcsolatban, mégpedig azért, mert nagyjából tudjuk, hogy mit szeretnénk" - jelentette ki a 47 éves sportvezető. Emlékeztetett, hogy vitorlázásban van már két magyar kvóta, végeredményben pedig a riói létszámhoz hasonló csapatban gondolkodnak. "Azért is képlékeny ez a kérdés, mert a csapasportágakban, még azokban is, amelyekben hagyományosan sikeresek vagyunk, nagyon nehéz kijutni az olimpiára, ugyanakkor ezek nagy mértékben hatnak a küldöttség létszámára" - mondta.

Kulcsár Krisztián a riói nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzéremről, amellyel Magyarország a 12. helyen zárt az összesített éremtáblázaton, úgy vélekedett, "ez egy tízmilliós országtól gyönyörű eredmény", ugyanakkor tény, hogy aranyérmeket mindössze három sportágban sikerült szerezni.

"Mi nagyon szeretnénk, ha az érmek, különösen az
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 07:05
A teniszszövetség továbbra is nyitott az együttműködésre Babossal és Fucsoviccsal
A két éljátékos szombaton Facebook-bejegyzésében megerősítette, hogy szeptemberi közleményük kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontjuk továbbra is érvényben van, így nem szerepelnek februárban a Davis, illetve Fed Kupában.

Az MTSZ hétfői sajtótájékoztatóján Richter Attila főtitkár hangsúlyozta, hogy hat-hét éve változatlan feltételeket kínálnak a válogatottbeli szereplésért a játékosoknak, és továbbra is nyitottak Fucsovics, illetve Babos felé. Ennek jeleként a szövetség Fucsovics rendelkezésére bocsátotta erőnléti edzőjét a téli felkészülési időszakban.

"Akárhogy is, a válogatott szereplést nem lehet feltételül szabni az egyeztetések során. Mindenkinek rossz ez a helyzet, a szövetségnek, a szurkolóknak, a játékosoknak és az egész magyar teniszsportnak" - jelentette ki a főtitkár.

Juhász Gábor Fed Kupa-kapitány közölte, hogy továbbra is a behívott öt játékosra számít az angliai Fed Kupa-tornán, és noha ő is olvasta a közösségi médiában a lemondó nyilatkozatot,
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 12:41
Potápi: sikeres volt a külhoni magyar családok éve program
Potápi Árpád János sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 6500 családot és 10 ezer gyermeket tudtak elérni a program keretében.

Felidézte, hogy a nyitórendezvényre 200 Kárpát-medencei családszervezet és vállalkozó érkezett, ezt követte a külhoni magyar családi nap az Országházban. Több Kárpát-medencei körutat is szervezetek, 5 helyszínen 300 egészségügyi szakembert sikerült bevonni a programba.

Egészségügyi szakemberek képzése két turnusban zajlott Budapesten, amelyet idén is folytatni kívánnak.

Megtartották a vállalkozók hagyományos találkozóját is Mezőkövesden, illetve nyári képzéseket szerveztek.

A Miénk a város programelemet szintén folytatták, a 6-10 éves külhoni magyar óvodásoknak és kisiskolásoknak hirdetett versenyben több mint 5000 gyermek vett részt, akik közül a legjobbak értékes ajándékcsomagokat nyertek közösségeiknek.

Kitért arra, hogy 600 millió forintos kerettel vállalkozás fejlesztési pályázatot hirdetettek, és ebből 118 külhoni magyar projektet tudtak
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 12:21
Babos és Fucsovics továbbra sem játszik a válogatottban
A két legeredményesebb magyar játékos szombaton a Facebookon közösen jelentette be, hogy szeptemberi közleményük kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontjuk továbbra is érvényben van.

"Tény, hogy az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazgató úr mindkettőnknek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Tenisz Szövetség nevében a februári Fed, illetve Davis-kupa találkozókon való szereplésért. Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Tenisz Szövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, soha nem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában" - olvasható Babos közösségi oldalán a női világranglista 65., és a férfi rangsor 35. helyezettjének indoklása.

A két játékos hangsúlyozta, a címeres mez, a válogatott mindig is prioritás volt számukra pályafutásuk során. Ezért is gondolnak az olimpiára, melynek érdekében a jövő héten kezdődő Australian
velemenyezd, 2019. január 12. szombat, 13:01
ITM: a fuvarozás készülő uniós szabályozása versenyhátrányba hozza az európai cégeket
Az ITM felidézte: az uniós közlekedési tanács tavaly decemberi ülésén a mobilitási csomagra vonatkozó általános megközelítést kilenc tagállam, köztük Magyarország ellenszavazata mellett fogadták el.

Az Európai Parlament közlekedési szakbizottsága (EP Tran) csütörtökön, plenáris ülése pedig várhatóan január végén szavaz az I. mobilitási csomagról - ismertették.

A bolgár, a lengyel, a litván és a magyar szakminisztériumi vezetők e döntések előtt találkoztak Violeta Bulc közlekedésért felelős biztossal, Karima Dellivel, az EP Tran bizottság elnökével és a kérdéskörrel foglalkozó parlamenti jelentéstevőkkel.

A nemzeti delegációk vezetői szerint a mobilitási csomag egyik legfontosabb célja az volt, hogy javítsa a járművezetők szociális körülményeit, ezért tiszteletben kell tartani az alapvető jogokat, és megőrizni annak lehetőségét, hogy a járművezetők maguk döntsék el, hol töltik a pihenőidejüket - olvasható a közleményben.

Együttes véleményük az is, hogy a heti pihenőidő gépjármű
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 09:41
Stratégiai partnerséget kötött a kormány és a Tungsram
sorba.

A miniszter ismertette: az elektronikai iparban - ahol a Tungsram tevékenykedik - 145 ezer embert alkalmaznak, az ágazat a magyar gazdaság további növekedését alá tudja támasztani; tavaly az első 10 hónapban 4200 milliárd forint termelési értéket állított elő 9 százalékos növekedéssel.

Hozzátette: a cég a technológiai újításoknak kitett iparágban működik, ezért kemény nemzetközi versenyben kell megvédenie és fejlesztenie pozícióit. A magyar állam ezért is állt a Tungsram mellé, az Eximbank jelentős hitelt nyújtott a vállalatnak a hazai és nemzetközi versenyképességének fejlesztéséhez.

Szijjártó Péter kifejtette: a vállalatnak öt városban működnek gyárai, Budapesten, Nagykanizsán, Hajdúböszörményben, Zalaegerszegen és Kisvárdán, a Tungsram további magyarországi beruházásainak támogatásával pedig elősegítik a telephelyek bővítését. Észak-Afrikában és a Közel-Keleten továbbra is erős márka a Tungsram, némi munkával a Távol-Keleten és Délkelet-Ázsiában is az lehet, az Egyesült Államok piaca
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 11:42
Gyorskorcsolya sprint ob - A nőknél fölényesen vezet a címvédő
A versenyzőknek az erős havazással is meg kellett küzdeniük a Városligeti Műjégpályán zajló viadalon, így igazán kiemelkedő időeredményekre nem lehetett számítani. A nőknél a TDKE korcsolyázója 500 és 1000 méteren is több másodperccel bizonyult jobbnak riválisainál. Mögötte két klubtársa, Rigó Nikolett és Malinovszky Lilla harcol az ezüstéremért.

A férfiaknál annak ellenére sokkal szorosabb a verseny, hogy mindkét távon Dieterle Fábián volt a leggyorsabb, ugyanis Bejczi Botond mindkét esetben megközelítette őt, így kettejüket kevesebb, mint egy pont választja el. A harmadik helyen álló Gyurmánczi Dániel több mint négypontos hátránya már jelentős.

Vasárnap újabb egy-egy 500 és 1000 méteres futammal zárul az ob.
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 19:14
1/248
Képek, videók
asztalitenisz.jpg
agica2004
2011. október 19. szerda, 11:59
ázsiaia vadkutya.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:07
ázsiaias.gif
simonfai
2012. március 12. hétfő, 16:11
ázsiaia boglárka.jpg
maroka
2009. augusztus 05. szerda, 20:47
magyarok nyerték érmek.jp
maroka
2018. október 13. szombat, 13:05
A Magyarok Istenének üz
sz719eszter
2018. május 06. vasárnap, 17:01
Magyarok
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 15:42
Hajrá magyarok.png
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:14
magyarok vagyunk.jpg
menusgabor
2018. március 17. szombat, 19:47
Magyarok királynője.jpg
sz719eszter
2018. február 22. csütörtök, 14:34
magyarok.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 13:38
Magyarok-vagyunk-2-223 x30
menusgabor
2017. november 13. hétfő, 13:47
O.V.-hajrá magyarok.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:40
O.V.magyarok főbunkója.jp
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:24
Rio olimpia -magyarok
agica2004
2017. április 21. péntek, 22:14
Címkék
technológiai újításoknak, mobilitási csomagra, Hetes Archetípus Szintjei, legszívesebben mindezt, Bank Nyrt, Duna Televízióban, válogatott mindig, összes személyiségtípus, heti pihenőidő, Kedves Világ, Több Kárpát-medencei, kérdéskörrel foglalkozó, rali-Eb futamait, hazai szövetség, program keretében, nemzeti delegációk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.