Belépés
2020. június 02. kedd | 23. hét | 154. nap | 06:47 | Kármen, Anita
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vádat emeltek a Balatonnál drogot terjesztő bűnmegelőzési egyesület tagjai és bűntársai ellen
A négy férfi múlt évi elfogásakor nagy sajtóérdeklődést kiváltó bűncselekményről azt írták: a vádlottak közül az egymással baráti kapcsolatot ápoló budapesti és Balaton-parti férfi gyakran fogyasztott kábítószert, utóbbi 2011-től rendszeresen vásárolt marihuánát és amfetamint fővárosi társától, a drog szállítását az egyesület gépkocsijával oldotta meg.

A Balaton-partra jutott kábítószerből többször vett egy helyi kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó 30 éves férfi, aki más kereskedőktől is szerzett be tiltott anyagokat. Ehhez egy 27 éves balatonboglári férfi segítségét is igénybe vette, őt háromszor bízta meg, hogy Székesfehérváron és Siófokon drogot vegyen, az árut később helyben értékesítette.

Nyomozók 2019 júniusában összehangolt akció keretében házkutatásokat tartottak, amelyek során drogok és készpénz mellett kábítószer-kereskedelemhez szükséges tárgyakat is lefoglaltak. A gyanúsítottak őrizetbe, majd letartóztatásba kerültek.

Az ügyészség a négy férfit jelentős mennyiségre
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 10:41
Illegális bevándorlás - Szicíliai ügyész: új erőre kapott a földközi-tengeri migráció
elrejtenek.

Luigi Patronaggio értesülései szerint a hétvégén a tunéziai hatóságok további 238, indulásra kész személyt tartóztattak fel az észak-afrikai ország partjain, köztük 98 volt a közép-afrikai, a többiek tunéziaiak voltak. További két hajó a tunéziai vizeken felborult, hetven túlélőt mentettek ki. Felmerült, hogy a sok kisebb hajót egy nagyobb hajó húzza el az olaszországi vizekig, de ezt a vízi járművet még nem azonosították.

A Lampedusa és Agrigento "határvonalára" érkező migrációval foglalkozó szicíliai ügyész megjegyezte, év eleje óta már mintegy 4500 migráns érkezett Olaszországba, háromszor annyian, mint tavaly ugyanezen időszakban. Két éve nem volt ennyire erős a migráció - hangoztatta, veszélyesként ítélve meg a még csak most kezdődött nyári migrációs periódust. Szerinte a következő hetek "kiemelt készültséget" igényelnek. Hozzátette, hogy a római belügyminisztérium is aggódik, mivel a járványhelyzetben a migránsoknak az EU-tagállamok közötti önkéntes áthelyezése leállt.
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 12:11
... tudod mi az igazán szép? A mosolyod, ami örök
"...tudod mi az igazán szép?

A mosolyod, ami örök és megunhatatlan kiegészítőd. A szemed, ami a kipihentségtől és a boldogságtól ragyog. Szépek a szem alatti táskák: mert egy átmulatott éjszakát jelentik a barátnőkkel vagy egy nagy beszélgetést a pároddal. Esetleg azt, hogy a gyermeked mellett virrasztottál egész éjjel.

Szép, ahogy a kibontott hajadba belekap a szél egy séta során. Szépek a szeplőid, amiket gyakran megpróbálsz eltüntetni, és nincs azzal az égadta világon semmi gond, ha reggelre egy pattanás virít az orrod hegyén. Megesik. Nevess többet, hogy elvond róla a figyelmet. Nézz a szemébe bátran bárkinek.

A magabiztosság gyönyörű.

Egy érdekes beszélgetés jobban feltüzelhet valakit, mint egy mélyen dekoltált ruha. Elmondani a véleményed, fejből tudni egy verset vagy idézetet, mind észbontó és dögös.

Kimenni a szabadba és a naptól lebarnulni, úgy, hogy közben úszol, játszol vagy éppen kertészkedsz. Ha letörik a körmöd, miközben a szomszéd néninek
koszegimarika, 2020. május 15. péntek, 09:12
Akit a fia meggyilkolt
El sem tudok képzelni tragikusabb és fájdalmasabb történetet, mint mikor egy apát a saját fia ver agyon. Mélyen megrázott.
Gábor Sándor Bokonyi által a Facebookon megosztott emlékezést Szilágyi István emlékére teszem közzé.

Soha többet ne húzzak futócipőt a lábaimra ha most nem írok igazat!!

A napokban sokszor eszembe jutott Lópici Gáspár, legutóbb ma futás közben a Börzsönyben.Valahol Csóványos alatt izzadtam az emelkedőn mint egy ló, amikor bevillant ez a fénykép.
A Piócás ember, csak ő mentheti meg a földet,a koronástól, és engem itt, a véget nem érő Z- jelzèsű emelkedőn.

Szeptemberben lesz 2 éve hogy találkoztam Szilágyi ,,Lópici Gáspár" Istvánnal, és a ,,kedves arany gyermekével- ja nem, nem volt kedves...!!''
Az Örs vezér téren az Árkádban csoszogott a színész óriás, mégpedig egy, a lábátol kb. 2-3 számmal nagyobb, koszos kopott
liliana01, 2020. május 04. hétfő, 17:08
Koronavírus - Újabb lazításokról döntöttek Németországban
mutató adatokat, ezért csak a következő, május 6-i megbeszélésen döntenek nagyobb szabású ügyekről, az óvodák, az iskolák és a sportegyesületek működéséről - mondta Angela Merkel kancellár.

Kiemelte, hogy lehetnek eltérések a tartományok között, de a stratégia egységes, és a cél közös. El kell érni, hogy ismét minden egyes fertőzésnél feltárják és lezárják a vírus terjedésének lehetséges útjait, mint a járvány legelején. Ezért tovább kell erősíteni a fertőzöttek kapcsolatainak felkutatásával foglalkozó helyi egészségügyi hatóságokat, és mindent meg kell tenni a fertőzöttek számának újabb robbanásszerű, exponenciális növekedésének megakadályozásáért.

Kifejtette, hogy a csütörtöki megállapodás csak egy "köztes lépés" az új típusú koronavírussal védőoltás híján hosszú távon együtt élni kénytelen Németország új mindennapi rendjének kialakításában. A május 6-i tanácskozáson már egy "nagyobb csomagról", és a rákövetkező megbeszélésen - amelynek időpontját még jelölték ki - a vendéglátás és az
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:02
Koronavírus - Szigorú előírások betartása mellett folytatódhat a válogatott úszók felkészülése
Az államtitkár leszögezte, a sporttörvény alapján a válogatott keretek működtetése a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), mint országos sportági szakszövetség kizárólagos hatásköre. Amennyiben a MÚSZ, a válogatott kerettag sportolók és felkészítő szakembereik - az arányosság és a szükségesség mérlegelése mellett - a további járványügyi intézkedések szigorú betartását biztosítani tudják, akkor az államtitkárság részéről az edzésszervezés nem kifogásolt.

Szabó Tünde hozzátette, az államtitkárság számára kiemelten fontos a magyar úszósport jövője, a válogatott versenyzők jövőbeni eredményes szereplése, az ehhez szükséges edzésmunka lehetőségének mihamarabbi megteremtése, ennél is fontosabb azonban a versenyzők és a velük foglalkozó szakemberek egészségének védelme.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke kedden jelentette be, hogy minden válogatottat érintő koronavírusteszt negatív eredményt hozott - az elmúlt kedden és pénteken összesen 243 vizsgálatot végeztek el -, így a tervek szerint jövő hétfőtől folytatnák
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 16:42
Koronavírus - Továbbra is gyors ütemben terjed a fertőzés Ukrajnában
A betegségből eddig 347-en gyógyultak fel. A két legfertőzöttebb terület továbbra is a délnyugat-ukrajnai Csernyivci megye 889, és a főváros, Kijev 801 regisztrált esettel. Kárpátalja megyéből eddig - a tárca adatai szerint - 182 Covid-19 beteget jelentettek.

Vitalij Klicsko főpolgármester vasárnap arról számolt be, hogy Kijevben egy nap alatt 31 új beteget regisztráltak, köztük 4 egészségügyi dolgozót, valamint egy újabb haláleset történt.

A határőrszolgálat közölte, hogy Kárpátalján újabb három határőrnél igazolták a koronavírus-fertőzöttséget, velük együtt már hétnél a megyében. Országosan jelenleg mintegy 150 határőr van karanténban vagy önkéntes elszigeteltségben amiatt, hogy kontaktusba kerültek utóbb igazolt fertőzöttekkel.Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szombati sajtótájékoztatóján közölte, hogy mostanra már csaknem ezer egészségügyi dolgozó betegedett meg, számuk aznapra elérte a 978-at.

Az ukrán közegészségügyi központ statisztikája szerint Ukrajnában az
velemenyezd, 2020. április 19. vasárnap, 12:01
Mire taníthatna a járvány?
rájön arra, hogy ha van objektív rend, akkor a korlátlan tolerancia valószínűleg nem elégséges erkölcsi elv. Talán ráébred, hogy a mennyiségi növekedés, a fogyasztás és a termelés, a haszon maximalizálása helyett minőségi növekedésre kellene törekednie.

4. Utópia, avagy világ az anyag-kor után
Az anyag-kor utáni ember hinni fog a minőség, a szellemi valóságok létében, a művészi szépben, a szeretetben, a világ végső okában és céljában. Ezért nem fogja száműzni a sekrestyébe az ezzel foglalkozó embereket, hanem kíváncsi lesz a filozófusok, bölcsek, művészek, a vallások és különösen is a Biblia szavára. Be fogja engedni ezeket a szavakat a parlamentekbe, a tudományos tanácskozások helyeire, a kultúrába, a közéletbe.
Nem a korlátlan tolerancia lesz az erkölcsi dogma, hanem sok olyan érték, amit lassanként újra felfedez, mint a család, a hit, a tisztelet, a múlt ismeretének és a belőle való okulásnak a fontossága, a nemzet, az anyanyelv, az őseink iránti hála, a nagylelkűség, a
maroka, 2020. április 05. vasárnap, 15:02
5. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
5. VÁLASZ
Attól függ, hogy ez a minden pénteken való ,,lefürdetés" mikor volt.
Mert anya 1980-ban, július 5-én kapott először agyvérzést és akkor valóban nem tudtam neki, vagy rajta segíteni. Akkor született harmadik gyerekünk és már előtte való napokban kórházban voltam. Majd amikor a szülés után hazaengedtek, telefonon egyeztettünk és együtt mentünk be veled meglátogatni. Sajnos, engem nem ismert meg. Keresztül-nézett rajtam és téged kérdezgetett, hogy van-e tejed tudsz-e szoptatni?
Hogy vagy képes ezt is ELFELEJTENI, vagy ELHALLGATNI? Nem változtál semmit alsó tagozatos kisiskolás korod óta! Még mindig olyan szelektív a memóriád, mint akkor volt!
Amikor kijöttünk tőle majd megfulladtam a visszafojtott zokogástól. Akkor döbbentem rá arra, hogy anya bármikor meghalhat... Ráadásul úgy, hogy az évek, évtizedek alatt felgyülemlett tisztáznivalónk soha nem fog tisztázódni!
Látva, ogy mennyire összeomlottam, csak annyit mondtál:
- ,,Ugyan, Mari ne csináld a
furaila, 2020. április 02. csütörtök, 12:01
Koronavírus - Franciaországban két újabb orvos meghalt
kórházakban teljesen védve vagyunk, de az otthoni ápolást ellátók esetén vagy a rendelőkben dolgozóknál felmerül a kérdés" - tette hozzá.

A vasúti- és a tömegközlekedés országszerte ingyenessé vált az egészségügyben dolgozók számára, és helyi szinteken különbuszokat is indítanak számukra, de a taxitársaságok egy része is ingyen szállítja az ápolókat.

A France2 közszolgálati televízió riportja szerint üres ingatlannal rendelkezők jelképes egyeurós összegért felajánlanak lakásokat fertőzöttekkel foglalkozó egészségügyi dolgozóknak, ahol egyedül lakhatnak a járvány időszakában. Ezzel csökkenhet a veszélye annak, hogy megfertőzik a velük élő hozzátartozóikat.A francia kereskedelmi szövetség jelezte, hogy minden egészségügyi dolgozó mostantól elsőbbséget élvez a szupermarketekben, a fertőzés veszélyének leginkább kitett hetven éven felettieknek pedig félórával a hivatalos nyitás előtt megnyitják az üzleteket, amikor is személyi igazolvány felmutatása mellett csak őket engedik be, hogy a
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 16:32
Koronavírus - Önkéntes mozgalom alakult a pedagógusok és tanulók támogatására a digitális oktatásban
termékcsalád mellett a tanárok visszajelzései alapján népszerű egyéb szoftverekhez, a Moodle használatához és kifejezetten az alsósok oktatásához megfelelő keretrendszerekhez ajánlott és válogatott úgynevezett modulok kerülnek be, részletes útmutatókkal - összegezte Moldován Csaba.

Mivel a jelenleg elérhető digitális tananyagok csak korlátozottan alkalmasak a fogyatékkal élő, illetve speciális nevelési igényű diákok számára, a csapat Budapesten és Debrecenben is streaming stúdiót hoz létre a velük foglalkozó pedagógusok számára. Szintén a tanárok visszajelzése alapján külön kezelik az alsó tagozatosok, az érettségizők és az 5-11. évfolyamosok korcsoportjait, az eltérő igényekhez ugyanis eltérő technikai hátteret javasolnak a szakemberek - ez határozza meg a fejlesztés irányait.

A pedagógusok problémaként jelölték meg azt is, hogy a diákok jelentős részének nincs otthon számítógépe. "Dolgozunk az IVSZ vezetésével egy eszköztámogatási megoldáson, amihez most alakítjuk ki azokat az oktatási minimál
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 08:31
A rossz gondolatok ellen
Állandóan visszatérő negatív gondolatok: hogyan űzhetjük el, és miért vannak?

Nap nap után kínzó gondolatok? Nem kell velük együtt élni, van más lehetőség.

Rágódás a jelen problémáin, a megváltoztathatatlan múlton, a lehetséges legrosszabb jövőbeni kimeneteleken. Mindenkinek vannak ilyen rossz gondolatai, vissza-visszatérésük pedig egészen addig előfordulhat, míg az adott problémát meg nem emésztjük, nem derül ki vagy épp nem lel megoldásra a dolog.
Az élet természetes velejárója egy-egy borúsabb időszak, ám hosszútávon az újra és újra visszatérő rossz gondolatok megkeserítik az ember életét. Beletörődően megszokni őket annyi, mint igent mondani rá, hogy később is árnyékot vessenek a mindennapokra. A hangulatjavító teák és egyéb kedélyjavító trükkök sajnos nem oldják meg a bajt, csak tüneti kezelést jelentenek. Okosabb, ha tudatosan veszi fel valaki a harcot a rossz gondolatokkal: mit tehetünk ezek elűzésére?A szakértő tanácsai visszatérő rossz gondolatok ellen.
A
pacsakute, 2020. március 03. kedd, 23:22
1/103
Képek, videók
Bünmegelőzés.png
gaborgeneral1
2007. augusztus 11. szombat, 10:40
Bünmegelőzés.png
atkaguru
2006. november 13. hétfő, 15:58
bronz férfi négyes 0826.j
maroka
2018. augusztus 26. vasárnap, 22:34
1500 m férfi gyors negyed
maroka
2017. április 23. vasárnap, 11:08
férfi 50m hátúszás negyed
maroka
2017. április 23. vasárnap, 10:37
Massai-törzs négy férfi t
farkas1945
2013. november 19. kedd, 14:04
Vádlottak.hu.jpg
rambobby
2007. június 10. vasárnap, 09:48
Egymással szemközt lévők
sanci81
2017. július 20. csütörtök, 17:21
Egymással háttal
sanci81
2016. június 04. szombat, 12:51
Egymással szemben
sanci81
2016. március 31. csütörtök, 16:47
Egymással szemben
fdckutyaiskola
2015. szeptember 30. szerda, 17:35
Egymással
bedmarika47
2014. július 19. szombat, 20:52
Békésen egymással
bedmarika47
2014. július 09. szerda, 07:51
Egymással szemben
anna4459
2012. június 20. szerda, 13:25
Beszéljünk egymással.jpg
sarkadykati
2012. május 27. vasárnap, 05:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.