Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 17:59 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megy a költővonat
Albert Szuhanics

Megy a költővonat
Megy a gőzös Makóra,
elöl ül a pilóta,
fűtő rajta a Pósa,
ki a veje apósa.

A kalauz Eduárd,
utas ötszáz pesti bárd,
átlyukasztja jegyünket,
elfoglaljuk helyüket.

Következik Szoboszló,
fel fog szállni Rómeó,
Júlia az úti cél,
Shakespeare tudja, célba ér!

Megérkezett Wass Albert
vett egy kötött pulóvert,
ihleteket keresve
a fülkénkbe esett be.

Abban gubbaszt Szimonov,
ül párjára várva ott.
Talán felszáll Cegléden
szól Reményik szerényen.

Megy a gőzös, zakatol,
az Alföldön araszol,
Dobó dühöng leverve:
Mikor érünk Egerbe?

Szomjas lett Bornemissza,
poshadt sörét megissza,
Romhányit megkínálja,
s ő rímeit kihányja...

Anonymus, idegen,
szól: Jobb a ser hidegen!
Madách Imre jövendöl:
Tragédia lesz ebből!

Csokonai Lillához
utazik, úgy határoz,
kéz a
foldinefehereva, 2019. augusztus 07. szerda, 21:50
Üzenet a halottól
- kérdezte a nő.
- Ha sikerül csapdába csalnunk, ön lecsaphatna rá.
Pascal már tudta is a módját.

A halott vejével való nagy találkozásra a cég háza előtt került sor.
Pascal és emberei a kocsiban, a lehallgatóberendezések mellett ültek.
A mikrofon Gilbert asszony ruhája alatt rejtőzött

Amikor végre a vő - nagydarab, brutális arcú férfi - kijött az épületből és a luxuskocsijához ment, mintha az aszfaltból nőtt volna ki előtte a törékeny, sápadt nő.
- Az apósa azt üzeni hogy várja önt odaát. Ezt küldi - és fölmutatta a halott ingét, amit azon az éjszakán viselt...
A férfi döbbenten nézte, miközben az asszony tovább beszélt:
- Minden éjjel eljön hozzám, és elmondta már, ön hogyan okozta a halálát. Biztos benne, hogy hamarosan találkoznak... Az az éjszakai ijesztés igazán nem volt szép dolog öntől uram.
A vő csak tátogott, végre megjött a hangja:
- Kicsoda ön és mit akar?
- Hiszen mondtam, ő küldött magáért. Arra kéri, majd vegye föl
scorpionsrose, 2017. február 03. péntek, 16:44
Trump lánya és veje várhatóan lemond valamennyi vállalatvezetői funkciójáról
Eszerint Ivanka Trump lemond a Trump-vállalatbirodalomban betöltött valamennyi funkciójáról, férje, Jared Kushner pedig szintén lemond a Kushner Companies nevű ingatlanfejlesztő cég elnök-vezérigazgatói posztjáról, valamint a New York Observer című lap kiadói vezetői megbízatásáról. Mindketten eladják részesedésüket is a cégbirodalmakban.

Washingtonban előző nap vált ismertté, hogy Donald Trump veje a Fehér Házban kap megbízatást: apósa tanácsadója lesz, s várhatóan elsősorban közel-keleti ügyekben és kereskedelmi kérdésekben ad majd tanácsokat, munkájáért semmi fizetést nem kap.

Hétfő este Kushner tanácsadója, Jamie Gorelick már jelezte, hogy Kushner minden megbízatásáról lemond és részesedéseit is eladja beruházásokkal és vagyonkezeléssel foglalkozó cégében. "Mr Kushner elkötelezett abban, hogy megfeleljen a szövetségi etikai törvények előírásainak s ez ügyben konzultálunk a Kormányzati Etikai Hivatallal" - közölte Gorelick. Hozzátette, hogy Jared Kushner várhatóan 278 dokumentumot tölt ki
velemenyezd, 2017. január 10. kedd, 18:52
A deszkavári királyfi
öröm. Szaladt a feleségéhez. Megölelte, megcsókolta s mondta:
- Lelkem, édes feleségem, ne búsulj, szabad beszélnem ezután!
Aztán mindjárt el is búcsúzott a feleségétől. Nyakába vette a három tarisznyát, felpattant a kicsi lovára, kivágtatott a városból, s ott a város végén elővette az első tarisznyát, kifordította, s hát uram, teremtőm, annyi katona omlott ki belőle, hogy a föld megremegett alattuk, s az ég elfeketedett.
Ahogy éppen indult rettentő nagy seregével, szaladott szembe vele az apósa, szaladtak a sógorai, utánuk néhány katona, s kergette cudarul szegényeket az ellenség. De még csak most ijedt meg igazán az öreg király! Azt hitte, hogy elöl is, hátul is ellenség. No, a nagy ijedtsége szertelen nagy örömre változott. Elébe ugratott Dániel, s jelentette:
- Felséges királyom, én a deszkavári királyfi vagyok, ne félj, mert én a segítségedre jöttem.
Azzal neki az ellenségnek, s egy óra sem telt bele, még hírmondónak sem maradott belőle, miszlikbe vágták az udvarmesterből lett
kanahu, 2017. január 07. szombat, 10:59
Benedek Elek meséi!
feleségéhez. Megölelte, megcsókolta s mondta:

- Lelkem, édes feleségem, ne búsulj, szabad beszélnem ezután!

Aztán mindjárt el is búcsúzott a feleségétől. Nyakába vette a három tarisznyát, felpattant a kicsi lovára, kivágtatott a városból, s ott a város végén elővette az első tarisznyát, kifordította, s hát uram, teremtőm, annyi katona omlott ki belőle, hogy a föld megremegett alattuk, s az ég elfeketedett.

Ahogy éppen indult rettentő nagy seregével, szaladott szembe vele az apósa, szaladtak a sógorai, utánuk néhány katona, s kergette cudarul szegényeket az ellenség. De még csak most ijedt meg igazán az öreg király! Azt hitte, hogy elöl is, hátul is ellenség. No, a nagy ijedtsége szertelen nagy örömre változott. Elébe ugratott Dániel, s jelentette:

- Felséges királyom, én a deszkavári királyfi vagyok, ne félj, mert én a segítségedre jöttem.

Azzal neki az ellenségnek, s egy óra sem telt bele, még hírmondónak sem maradott belőle, miszlikbe vágták az
piroska0101, 2016. december 01. csütörtök, 18:35
Donald Trump békét akar teremteni a Közel-Keleten és nyitott a párizsi klímaegyezmény megvizsgálására is
-, Jared Kushner fontos szerepet játszhatna, bár nem pontosította, hogy milyet. Kushner, aki maga is milliomos ingatlanfejlesztő és emellett laptulajdonos is, már a kampányban is fontos tanácsadói szerepet kapott, és sajtóhírek szerint Trump megkérte számára a nemzetbiztonsági ellenőrzéssel járó titkosszolgálati engedélyt ahhoz, hogy a Fehér Házban dolgozhasson. Amerikai lapok szerint az ortodox zsidó vallású Kushnernek kiváló kapcsolatai vannak Izraelben, s ezeket már a kampány idején is mozgósította apósa támogatására. Az izraeli jobboldal egyébként örömmel is fogadta Trump győzelmét, míg a palesztinokat elbizonytalanítottaa kampányban tett ígérete, miszerint elnöksége alatt Washington Jeruzsálemet elismeri Izrael állam egy és oszthatatlan fővárosaként.

A megválasztott elnök az újságírók előtt kitért egy másik fontos, a világ jövőjét érintő ügyre: a párizsi klímaegyezményre. A kampányban végig határozottan tagadta, hogy az emberi tevékenységnek köze lenne a globális felmelegedéshez, és kitartott
velemenyezd, 2016. november 22. kedd, 22:00
Bírák könyvének 16-21-ig terjedő fejezetei
legtávolabbi részén lakott. Idővel feleségül vett egy ágyast a júdai Betlehemből, 2ámde ágyasa paráznaságot követett el vele szemben, végül pedig otthagyta őt, és elment apja házába, a júdai Betlehembe, és ott is maradt négy teljes hónapig. 3Ekkor a férje felkelt, és utánament, hogy beszéljen vele vigasztalóan, és visszahozza. Vele volt szolgája, és egy pár szamár is. Az asszony pedig bevitte apjának a házába, és amikor a fiatalasszony apja meglátta őt, rögtön megörült, hogy találkozhat vele. 4Marasztalta az apósa, a fiatalasszony apja, így hát ott maradt nála három napra; ettek, ittak, és ott maradt éjszakára.5A negyedik napon pedig, amikor kora reggel felkeltek, ahogy szoktak, a férfi indulni készült, de a fiatalasszony apja ezt mondta vejének: ,,Erősítsd meg szívedet egy falat kenyérrel, és utána mehettek." 6Leültek hát, s mindketten együtt ettek és ittak. Azután a fiatalasszony apja ezt mondta a férfinak: ,,Kérlek, gyere, maradj éjszakára, és vidítsd fel szívedet." 7Amikor a férfi
charlotteani, 2016. március 08. kedd, 20:25
Lemondott frakcióvezetői tisztségéről Ponta apósa
Sarbu 22 év aktív politizálás után vasárnap jelentette be visszavonulását arra hivatkozva, hogy pártja őt jelöli a számvevőszék egyik alelnöki tisztségére. A román politikai megfigyelők azonban távozását Ponta párton belüli térvesztésének újabb jeleként értelmezték.

A korrupciógyanúba keveredett Victor Ponta román miniszterelnök júliusban visszalépett a pártelnöki tisztségből, ám a párt élére a PSD nem az általa javasolt jelöltet, hanem Liviu Dragnea korábbi ügyvezetőt választotta ideiglenes elnökké.

Dragnea azóta több ízben is felülbírálta Ponta döntéseit, jelezve, hogy a hatalom immár az ő kezébe került. Ponta több ízben utalt rá: tisztában van vele, hogy csak addig lehet miniszterelnök, amíg pártja és a köréje szerveződött koalíció támogatását élvezi.

Dragnea a szenátusi frakció vasárnapi ülése után megerősítette, hogy a számvevőszéki tisztségről tartandó szavazáson a PSD Sarbut támogatja, ugyanakkor cáfolta, hogy feszült lenne a viszonya a miniszterelnök apósával.

Sarbu - aki
velemenyezd, 2015. augusztus 30. vasárnap, 20:33
Tallóztam
vasalóval
vernének fejbe, de lásd, ki vagyok én: szabadon engedlek!

---- Mi az abszolút vegyes érzelem?
- ?
- Ha látjuk, amint az anyósunk a szakadékba zuhan a vadonatúj
Mercedesünkkel.

---Kovács anyósát az udvaron megrúgja a ló. Az asszony szörnyethal.
A temetésen hatalmas tömeg gyűlik össze.
- Milyen hatalmas gyászmenet! Mondja Kovácsnak Szabó.- hát ennyire
szerették az anyósodat?
- Dehogy is. Mindenki a lovamat akarja megvenni.

---A srác meg az apósa beszélgetnek. Egyszer csak a srác megkérdezi:
- és a mama hogy van?
- Na de fiam! Hisz' tudod, hogy szegény anyósod 2 éve meghalt!
- Tudom, de olyan jó hallani!

---- Miért küldik el az anyóst gyakran szavazni?
- ???
- Hogy szokja az urnát.

---- Mit jelent az, hogy Paff, a bűvös sárkány?
- Anyósom elesett a biciklivel.

---- Szervusz, Béla! Hol voltál?
- Jaj, ne is kérdezd! A temetőből jövök, most temettem el az
horvathnemagdi, 2015. július 06. hétfő, 09:03
Morus Szent Tamás
MORUS SZENT TAMÁS
Június 22.
* London, 1478. február 7. + London, 1535. július 6.

Morus Tamás kétségtelenül a legrokonszenvesebb szentek közé tartozik. Apja bíró volt Londonban, s fiát igen korán iskolába küldte. A tehetséges fiú tizenhárom éves korában egy érsek udvarába került apródnak, aki hamarosan az oxfordi egyetemre küldte. Két év múlva apja visszahívta Londonba, és ott fejezte be tanulmányait. Huszonhárom éves korában Tamás már ügyvéd volt. Három évvel később kezdte politikai pályafutását, és tagja lett a parlamentnek. Lelkes humanista volt, és szoros barátság fűzte a nagy humanistához, Rotterdami Erazmushoz. Angol és latin költeményeket írt, és előadásokat tartott Szent Ágoston Civitas Dei című művéről. Mindenütt kedvelték, és hivatásbeli sikerei a legszebb reményekre jogosították föl. Ennek ellenére Tamás nem volt egészen biztos abban, hogy a helyes utat választotta-e? Hosszú időn át arra gondolt, hogy pap lesz. Különösen a karthauziakhoz vonzódott. Érett megfontolás után
hidaszl, 2015. június 22. hétfő, 17:19
Anyaállatok
A vőlegényjelölt így szól leendő apósához:
- Nézze, papa, ha sokallja az 1 milliós hozományt, amit kérek, ha magának nem ér meg 1 milliócskát, hogy megszabadítom a kellemetlenségektől, amit a lánya okozott és okozhat még ezután, teszek egy másik ajánlatot! Elcsábítom a kedves nejét és arra is, ráveszem, hogy váljon el öntől. De ezért 2 milliót kérek!

A múltkor egy csinos nőn felejtettem a szemem, mire a feleségem rámszólt:
- Úgy bámészkodsz, mint egy kisgyerek az édességboltban.
Azt válaszoltam:
- Mivel sajnos nős vagyok, inkább úgy bámészkodom, mint egy cukorbeteg kisgyerek az édességboltban...

Egy roppant sikeres üzletember találkozott újdonsült vejével:
- Imádom a lányomat - mondta -, és örömmel üdvözöllek téged a családunkban. Hogy megmutassam, mennyire kedvelünk, 50%-os részesedéssel beveszlek társnak az üzletbe. Nem kell mást csinálnod, csak mindennap kimégy a gyárba, és megtanulod, hogy működik az egész.
- Utálom a gyárakat! - vágott közbe a vő. -
szicu, 2015. április 24. péntek, 17:33
1/8
Képek, videók
Szuhanics Albert Magdol
maria_kadar_148
2016. július 23. szombat, 16:35
szuhanics_albert_regi_ ede
lilagondolatok
2015. május 04. hétfő, 10:09
SZUHANICS ALBERT HADD MAR
feviroza
2014. november 24. hétfő, 16:29
Szuhanics Albert.jpg
erzsikepuskas
2014. február 03. hétfő, 12:57
Szuhanics Albert Jön a té
sarkadykati
2011. december 03. szombat, 12:48
Szuhanics Albert Úgy gond
mester126mari
2011. szeptember 24. szombat, 19:52
sharon_szuhanics_alber t_j
lizbet01
2010. december 10. péntek, 16:43
Szuhanics Albert Halottak
mester126mari
2010. november 01. hétfő, 07:33
Szuhanics Albert-A katona
szalai0913
2010. január 20. szerda, 07:21
a bozótirtás következik
peterimajoridozsahe
2011. január 09. vasárnap, 12:19
Becehegy mh. következik
bucika96
2009. július 16. csütörtök, 12:15
Állomás következik...
caris11935
2009. június 12. péntek, 12:54
most mi következik?
bocsortany
2009. április 29. szerda, 19:10
nyaralás következik...
tothatis
2006. november 20. hétfő, 22:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.