Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 22:31 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
NATO-főtikár: a szövetség válaszlépéseket tesz a Salisbury városában orosz fejlesztésű idegméreggel elkövetett
meggondolatlan cselekedeteinek sorába tartozik.

A főtitkár közölte, hétfőn Londonban megbeszélést folytat Boris Johnson brit külügyminiszterrel a Novicsok elnevezésű idegmérgek csoportjába tartozó vegyülettel elkövetett támadásról és a lehetséges és arányos válaszlépésekről.

A főtitkár az angliai esetet összefüggésbe hozta az Ukrajna ellen 2014-ben elkövetett agresszióval, Oroszország grúziai és a moldovai jelenlétével, valamint a Nyugat-Balkán országaiban kifejtett tevékenységével, amelyekkel kapcsolatban hangsúlyozta: Moszkva "beavatkozásaival veszélyezteti a nemzetközi békét és biztonságot. Arra törekszik, hogy aláássa a demokratikus választásokat és intézményeket, destabilizálja a nyugati társadalmakat - húzta alá.

Stoltenberg elmondta, Nagy-Britannia számíthat a szövetségesek szolidaritására, de London nem kérte a szövetség alapszerződésének a közös védelemről szóló 5. cikkének alkalmazását, sem segítségnyújtást az eset kivizsgálásához. Hangsúlyozta: a szövetségesek egyetértenek abban,
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 14:52
Keresztesvírágúak jótékony hatásai
kelkáposzta, a fehérrépa, a rukkola vagy a retek.

Mi teszi olyan különlegessé ezeket a zöldségeket? A szulforafán nevű vegyület. Ez a vegyület rengetegféle betegségtől képes megóvni bennünket, hiszen kiemelkedő például a rákellenes hatása. De természetesen sok más betegségtől is képes lehet ez a vegyület védelmet biztosítani számunkra.

Mint említettem, a szulforafán egy rákellenes vegyület, amely nemcsak antioxidáns, hanem gyulladásgátló hatással is rendelkezik. Ezzel a vegyülettel kapcsolatban még ma is folynak a tudományos kutatások. A szulforafánnak nem csupán a rákmegelőző, hanem a rákbetegséget gyógyító hatását is vizsgálják. Eddig különösen pozitív eredményeket értek el a gyomor, a hólyag, a bőr, az emlő, a prosztata, a tüdő és a vastagbél rákos megbetegedéseit vizsgálva. A szulforafán- és a szelénkezelés során megállapították, hogy ez a két anyag jelentős védelmet nyújt az oxidatív stressz által okozott sejthalállal szemben.

A keresztesvirágúakban fellelhető
pacsakute, 2018. január 11. csütörtök, 22:16
Ügyvédjei szerint S. Ábel senkire sem veszélyes
Ügyfelüknek gyűjtőszenvedélye van, szereti a muzeális fegyvereket, a magyar történelmi ereklyéket, de például karórákat is gyűjt - tette hozzá.

Kiss D. Csaba arról beszélt, hogy ügyfelüket "konspiratív módon" figyelték, követték, lehallgatták, a szülei ingatlanját bekamerázták. Arról, hogy egy barátjával folytatott beszélgetésre hivatkozva azzal gyanúsítják, prostituáltak kirablására készült, a védő azt mondta, nevetve beszélgettek egy barátjával erről, csak viccelődtek.

A megfigyelésekkel kapcsolatban közölte: olyan falba épített titkosszolgálati eszközt használhattak, amelyet csak rendkívüli esetekben szoktak. Kérdésként vetette fel, hogy ha olyan veszélyes szerekkel kísérletezett védencük, akkor miért hagyták a városban közlekedni, miért nem fogták el két héttel korábban. Szerinte a magyarázat az lehet, hogy a szer - amelyet egyébként Kamaraerdőnél egy fa tövében kiöntött S. Ábel - valójában nem volt robbanószer. A vegyület bármely összetevője barkácsboltban, festékboltban beszerezhető, a
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 12:52
Rákgyógyszer az Ausztrál őserdőből
vanilloidreceptorokon, és erre alapozva egy, a jelenlegiektől teljesen eltérő módon ható gyulladáscsökkentő hatóanyagtípus fejlesztésébe kezdtek (ezek a kutatások még nem hoztak teljes áttörést).

Ez az anyag (más, hasonló szerkezetekkel együtt) a proteinkináz C enzimre hat, és ez a hatás felveti a lehetőségét annak, hogy rákellenes szerként hasznosítsák - majd valamikor, ha daganatellenes hatását nem csak lombikban és állatokon, hanem emberen is igazolják. Jelenleg ott tartunk, hogy a vegyülettel kapcsolatban megjelent néhány ígéretes eredmény, amelyek arra jók, hogy ösztönözzék annak a soklépéses vizsgálatsorozatnak az elvégzését, amelynek a vége akár embereken történő kipróbálás is lehet. A gyógyszeripar meg mélyen hallgat (ha ugyan hallgat, mert az EBC-46-ról szóló cikk egyik szerzője történetesen egy gyógyszerkutató cég alkalmazottja), de ez nem az elhallgatás, hanem a várakozás csöndje. A háttér ismeretében talán érthető a kettő közötti különbség.

Egy ausztrál esőerdőből
anci-ani, 2015. szeptember 18. péntek, 07:25
12 lépés az egészség felé
céltudatosan - mit teszel annak érdekében, hogy elfoglald magad? Ez az, amit közülünk sokan elhanyagolunk. Pedig lenne miből választani: önkénteskedés, írás, festés, rajzolás, főzés, közül bármit csinálhatsz, amihez épp kedved szottyan. Hogy miért? Ha olyasmivel foglalod el magad, amiben örömödet leled, csökkented a stresszt, a boldogsághormonjaid gyarapíthatod, és lesz egy célod minden napra. Igyekezz 15-30 percet szórakozni naponta.

8. Fogd fel az igazságot a finomított ételekkel kapcsolatban - akár a paleo, vega vagy mediterrán diétát próbálnád ki, nyert ügyed van, ugyanis mindháromban közös az, hogy finomítatlan, ,,bruttó" élelmeket foglal magába. Tudtad, hogy a finomított táplálék lényege, hogy még többet fogyassz belőle? A lényeg, hogy olyan ételeket egyél, amelyeket a nagyszüleid is felismernének.

9. Kerüld a hormonrombolókat - számos olyan kémiai vegyülettel találkozunk naponta, melyek hatására felborulhat a hormonháztartásunk. Bár nem könnyű
horvathnemagdi, 2014. november 02. vasárnap, 10:28
12 lépés az egészség felé
- mit teszel annak érdekében, hogy elfoglald magad? Ez az, amit közülünk sokan elhanyagolunk. Pedig lenne miből választani: önkénteskedés, írás, festés, rajzolás, főzés, stb közül bármit csinálhatsz, amihez épp kedved szottyan. Hogy miért? Ha olyasmivel foglalod el magad, amiben örömödet leled, csökkented a stresszt, a boldogsághormonjaid gyarapíthatod, és lesz egy célod minden napra. Igyekezz 15-30 percet szórakozni naponta.

8. Fogd fel az igazságot a finomított ételekkel kapcsolatban - akár a paleo, vega vagy mediterrán diétát próbálnád ki, nyert ügyed van, ugyanis mindháromban közös az, hogy finomítatlan, ,,bruttó" élelmeket foglal magába. Tudtad, hogy a finomított táplálék lényege, hogy még többet fogyassz belőle? A lényeg, hogy olyan ételeket egyél, amelyeket a nagyszüleid is felismernének.

9. Kerüld a hormonrombolókat - számos olyan kémiai vegyülettel találkozunk naponta, melyek hatására felborulhat a hormonháztartásunk. Bár nem könnyű valamennyi
horvathnemagdi, 2014. június 25. szerda, 14:08
Egészség
felírt, például álmatlanság, inkontinencia, allergia és emésztőszervi görcsök elleni gyógyszer összeférhetetlen egy fontos ingerületátvivő vegyülettel. Időskorban ezek az antikolinergnek nevezett gyógyszerek elhomályosuló gondolkodást és feledékenységet okozhatnak.

Védje magát: Ha már elmúlt 65 éves, jobban ki van téve a difenhidramin mellékhatásainak: ez több recept nélkül is kapható álmatlanság és allergia elleni orvosság összetevője. Ha gondolkodása zavarossá válik és úgy véli, ez kapcsolatban áll gyógyszerszedéssel, azonnal forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Csoszogó járás
Az orvosok mágneses járásnak is nevezik, mivel olyan, mintha a lábak hozzátapadnának a talajhoz. A csoszogás normál nyomású vízfejűség kialakulását jelezheti, mely során az agyvíz nyomása az agy üregeiben nő.

Védje magát: Jellegzetes tünetek a csoszogás, inkontinencia és emlékezetzavar, bár nem mindenkinél lép fel mind a három. Az azonnali műtéti kezelés adja a legnagyobb esélyt az
piroska0101, 2014. április 14. hétfő, 17:41
A mandarin gyógyító hatásairól
vevő géneket. Hosszabb távú vizsgálatokban pedig azt is megfigyelték, hogy a vegyület gátolta az artériák falának elmeszesedését.

A mandarin hatékonyabb a grépfrútnál

Huff évek óta kutatja a természetben előforduló, élettanilag jótékony hatású molekulákat. Évekkel ezelőtt nagy nemzetközi figyelmet kaptak vizsgálatai egy grépfrútból kivont vegyülettel, a naringeninnel kapcsolatban - ez a vegyület szintén védőhatást fejtett ki egerekben az elhízás és a metabolikus szindróma ellen. A mostani vizsgálatban alkalmazott mandarinflavonoid azonban a grépfrútvegyületnél tízszer hatékonyabb védőhatást fejt ki.

A mandarinnak még sok olyan tulajdonsága van, ami miatt érdemes fogyasztani, lássuk, mik ezek!

Vitaminokban gazdag
Mint általában a citrusfélék, a mandarin is gazdag vitaminokban. Nagyjából 45%-os C-vitamin-tartalma van, így erősíti az immunrendszert,
pacsakute, 2014. március 08. szombat, 12:54
A mandarin egészségvédő hatásai
a zsírfelesleg elégetését szabályozó gének kifejeződését, másrészt gátolta a zsírok szintézisében részt vevő géneket. Hosszabb távú vizsgálatokban pedig azt is megfigyelték, hogy a vegyület gátolta az artériák falának elmeszesedését.

A mandarin hatékonyabb a grapefruitnál

Huff évek óta kutatja a természetben előforduló, élettanilag jótékony hatású molekulákat. Évekkel ezelőtt nagy nemzetközi figyelmet kaptak vizsgálatai egy grapefruitból kivont vegyülettel, a naringeninnel kapcsolatban - ez a vegyület szintén védőhatást fejtett ki egerekben az elhízás és a metabolikus szindróma ellen. A mostani vizsgálatban alkalmazott mandarin-flavonoid azonban a grapefruit-vegyületnél tízszer hatékonyabb védő hatást fejt ki.

Továbbá a mandarinnak sok olyan tulajdonsága van, ami miatt érdemes fogyasztani.

Vitamindús
Mint általában a citrusfélék, a mandarin is gazdag vitaminokban. Nagyjából 45%-os C-vitamintartalma van, így erősíti az immunrendszert, ami által
suzymama, 2014. január 03. péntek, 11:38
Tudományos áttörést hozhat a magyar felfedezés
először, hogy a stressznek biológiai hatása van, többek között felgyorsítja az öregedés folyamatát. Az 1980-as évekre az is ismertté vált, hogy a stresszorok okozta káros hatások ellen a szervezet védekezik, többek között stresszfehérjék termelésével. 1997-ben magyar kutatók először ismerték fel a stresszválasz szabályozásának jelentőségét, amellyel megnyílt az esély az új elven működő gyógyszerfejlesztés előtt. A stresszfehérjék alapvető szerepet játszanak az energiatermelés szabályozásában, így kapcsolatban állnak a csökkent energia háztartással járó időskori betegségekkel (időskori cukorbetegség, Alzheimer-kór, Parkinson-kór, daganatos megbetegedések, izomsorvadás). A BPG-15 vegyület a stresszfehérje-termelést fokozza.

"Ha valami túl sok mindenre jó, az gyanús" - mondta el dr. Literáti Nagy Péter, az ausztrál kutatóknak a Nature-ben megjelent publikációja alkalmából tartott sajtóbeszélgetésen. "De ebben az esetben ennek az az oka, hogy a vegyület a szervezet egy ősi mechanizmusát célozza meg.
horvathnemagdi, 2012. április 19. csütörtök, 20:41
1/2
Képek, videók
Forrás-Fóti-Utisúgó.jp g
menusgabor
2017. február 14. kedd, 12:00
foti_dal.jpg
menusgabor
2017. február 14. kedd, 12:00
pihenés, a Fóti tetőn
orban47
2013. szeptember 25. szerda, 19:49
Fóti látkép
orban47
2013. szeptember 18. szerda, 13:43
majális a fóti gyermekvár
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:31
jurij andropov az új főti
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:08
Újpest, Fóti út - 2011.11
snbela44
2011. november 17. csütörtök, 17:17
fóti Károlyi-kastély.jpg
gigi55
2011. október 06. csütörtök, 13:57
foti futi
fotipolgarorseg
2009. október 25. vasárnap, 14:05
Fóti Római Kat. Templom
stevebarocsi
2009. január 15. csütörtök, 10:22
én, a fóti szintiboy
tothgergo
2007. október 10. szerda, 23:42
A fóti templom.jpg
isukaking
2007. február 03. szombat, 18:24
Magyar fejlesztésű Kalasn
richardbodo
2008. március 08. szombat, 19:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.