Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 01:47 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A klasszikus, krémes körteleves
vaníliás pudingot használsz.

A klasszikus, krémes körteleves joghurttal habarva, csodás fűszerekkel

Hideg estéken különösen jólesik egy kis meleg kényeztetés. Végy elő néhány körtét, és készíts gyorsan csodás, selymes gyümölcslevest. Semmiképp ne hagyd ki belőle a vaníliát, a szegfűszeget és a fahéjat. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, tejszínnel kínáld!

Hozzávalók 4 személyre:

4 db körte
2 dl joghurt
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliáspuding
1 rúd vanília
1 db citrom
1 teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só

Elkészítés:
A körtét mosd meg, pucold meg, és darabold fel. Tedd egy lábosba, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Ízesítsd a cukorral, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével, a vanília kikapart belsejével, a sóval, a szegfűszeggel és a fahéjjal. Főzd körülbelül 15 percig, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha nem szereted darabosan, botmixerrel pépesítsd.
suzymama, 2017. október 27. péntek, 11:44
Kész a krémes
Tészta:20 dkg liszt,15dkg margarin,csipet só,3 tojás sárgája;annyi tejföl,hogy gyúrható legyen.2 lapot sütünk belőle.villával megszurkáljuk a tetejét,hogy ne púposodjon fel.
Krém:6 dl vizet 15 dkg cukorral felforralunk,majd hozzáadjuk a- 2 dl víz,4 csomag vaniliáspuding, 1.5 csomag tortazselét csomómentesre keverjük.Sűrű pépet főzünk.9 tojásfehérjét 12 dkg cukorral habosra keverjük és a még meleg pudinghoz keverjük.
"Másnap szeleteljük,,ha kibírjuk várni,de azért várjunk egy kicsit,hogy puhuljon a teteje.
JÓ ÉTVÁGYAT és sok sikert!!!!:-)
leyla68, 2016. december 23. péntek, 11:08
Charlotte torta
Charlotte - szögletes torta

Hozzávalók:
Két piskóta rolád,amit sütés után melegen felcsavarunk és ha kihűlt megkenjük lekvárral.
Piskóta: 3 tojás - 6 dkg cukor - 7dkg liszt - 1 kiskanál sütőpor
tojásfehérjéből kemény habot készítünk,hozzáadjuk a cukrot,majd a
sütőporral elkevert lisztet.
Piskóta lap: mint az előző
Krém: fél liter tej - 1 cs. vaníliáspuding amit rendesen megfőzünk
fél liter tejszín - 1/2 cs. zselatin
a puding ha kihűlt hozzáadjuk a tejszínt, majd a felolvasztott zselatint.
a krémbe óvatosan meggyet keverünk, de lehet ananász vagy őszibarack

Összeállítás: a torta formába zsírpapír, kibéleljük a kis lekváros tekercsekkel ( kb. fél centisre vágtam )
beletesszük a krémet, elsimítjuk és ráhelyezzük az egész piskótalapot
hűtőben megdermesztjük, ( én egy éjszakára szoktam )
Amikor kiborítom a tekercseket megkenem lekvárral,majd tejszínezem a
bkisseva, 2016. június 30. csütörtök, 18:16
A világ legegyszerűbb somlóija-kétszersültből
hozzávalók / 3 adag

2 db kétszersült (vagy kenyércsücsök vagy kenyérdarab)
1 csomag vaníliás pudingpor (főzhető)
1 csomag csokoládés pudingpor (hidegen elkészíthető pl. Gála)
1 l tej
2 ek cukor (vagy 4 édesítőszer )

A kenyeret felszeleteljük, kenyérpirítóban kétszersültet készítünk-ez a lépés leegyszerűsödik, ha boltban vásárolható kétszersültet veszünk.
Összetördeljük ízlés szerint a pirítósainkat (én rusztikusan szeretem-vannak egészen apró, és 3-4 centis darabok is) egy mélyebb tálba (én jénaiba készítettem) pont kicentizve a helyet.
Elkészítjük a zacskón leírtak szerint a vaníliáspudingot, még melegen ráöntjük a kenyérdarabkákra. (én először mindig a felét öntöm rá, elkeverem, aztán a többit is beleborítom és megint elkeverem)
Hagyom kihűlni legalább langyosra, de jobb hidegebben és egy nagyobb kanállal
akiram45, 2014. június 14. szombat, 18:46
Gyümölcsös borkrém cukorbetegeknek
5 dl száraz asztali fehérbor
4 tojás
1 zacskó vaniliáspudingpor
25 dkg félzsros tehéntúró
20 dkg málna
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
3 teáskanál édesítőszer

A borba beleszórjuk a fűszereket és az édesítővel együtt felforraljuk,majd 5 percig főzzük.Közben a tojások sárgáit a pudingporral kikeverjük és kanalanként adjuk hozzá a már nem forró bort.Ha az egész masszává vált, akkor gőzre téve sűrűre főzzük,végül belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot.Hagyjuk kicsit hűlni,ezután pedig beleforgatjuk az előzőleg áttört tehéntúrót és a málnaszemeket.Ügyeljünk arra,hogy a gyümölcs ne nagyon törjön össze, lehetőleg habverővel és lassan dolgozzunk. Hat pohárba osztva a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük.

A poharak tetejére tálaláskor tehetünk egy-egy szem málnát.
erzsikepuskas, 2013. november 16. szombat, 09:19
Vörösborös eperkrémleves
Hozzávalók:
1 kg eper
2 dl vörösbor
kis darabka fahéj
cukor ízlés szerint
1 vaníliáspuding
1 dl tejszín
2 ek. brandy
2 citromkarika
A megmosott eperből néhány szemet félretettem a díszítéshez. A többit 8 dl vízzel és a 2 dl borral feltettem főni. Ha nem eszik gyerekek, akkor csak a főzés végén, mikor elzárom alatta a lángot, teszem hozzá a bort. Adtam hozzá 4-5 ek. cukrot és egy kis darabka fahéjat. Pár perc alatt puhára főztem. A tejszínt elkevertem a pudingporral, a forrásban lévő leveshez adtam és hagytam, hogy besűrűsödjön, majd botmixerrel pürésítettem. Hozzáadtam a brandyt és egy sűrű szövésű szitán átszűrtem. Beledobtam a két karika citromot és hagytam,hogy szobahőmérsékletűre hüljön. Én így szeretem, de természetesen jól lehűtve is remek. Tejszínhabbal és egész szem eprekkel tálaltam.
suzymama, 2013. május 23. csütörtök, 14:47
Almás mézes
Hozzávalók:
25dkg liszt
8dkg porcukor
2evőkanál méz
5 dkg vaj
1 tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2evőkanál tejföl
Krém:
1,5 kg alma /reszelt vagy szeletelt/megpárolunk
20dkg cukor
1 kiskanál fahéjjal
1 dl tej
2 csomag vaniliáspuding
rum

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és kis pihentetés után 2 lapot sütünk.
Krém:
1,5 kg almát /reszelt vagy szeletelt/megpárolunk 20dkg cukorral, és kiskanál fahéjjal.1 dl tejben elkeverünk 2 csomag vaníliáspudingot, és belefőzzük az almába.
Amikor kihűlt, az egyik lap tetejére rásimítjuk az almakrém felét, rárakunk egy sor babapiskótát, meglocsoljuk kevés rummal, majd rátesszük a maradék krémet, s befedjük a másik tésztalappal.

Tetejére szórhatunk porcukrot, vagy tehetünk csokimázat.
mildiko50, 2012. február 09. csütörtök, 08:22
Menü
Jugó szelet
Nagyon kiadós és finom sütemény

Jugó szelet

5 tojás, 5 ekanál liszt, 5 ekanál cukor, kakaó, késhegynyi sütőpor
2xer sütjük meg nagy tepsiben /Kb. 30x30cm-es/

5 tojás, 5 ekanál liszt, 5 ekanál cukor, késhegynyi sütőpor
Sütünk egy sárga piskótát is, amit feltekerünk. Ha kihűlt, lekvárral töltjük, majd kb. egy cm-es szeletekre felvágjuk.

Krém:
1cs vaniliáspudingot, 3,5 dl tejjel keményre főzzük és kihűtjük
25 dkg margarint, 15 dkg cukorral kikeverünk, és hozzáadjuk a kíhűlt főzött krémet.
Fele krémet a barna piskótára kenjük, rárakjuk a felszeletelt piskótatekercset, majd a maradék krémet és a második barna lapot.
Tetejére csokimázt teszünk, de porcukrozva is finom.

Ha kevés a tojásunk, akkor a barna piskóták helyett 2 db lapot sütünk.

30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2db egész tojás, 5 dkg margarin, 2 ekanál méz, 1 teáskanál szódapor, tejföl.
Így is nagyon
mkatus, 2011. május 08. vasárnap, 16:37
Százpengős süti
Százpengős süti

5 tojássárgáját,10 evőkanál cukorral és 5 evőkanál forró vízzel habosra keverünk,majd hozzáadunk 10 evőkanál lisztet 1/2cs sütőport, 15 dkg darált diót és a tojások keményre vert habját. 180 fokon sütjük. 1 cs vaniliáspudingot megfőzünk 3dl tejben. 20 dkg porcukrot kikeverünk 1 egész margarinnal és a főzött krémmel,amit kihűtünk. 3 evőkanál cukrot,8 evőkanál rumot,1.5 dl baracklekvárt és egy citrom reszelt héját összeforralunk. A tésztára rákenjük a krémet,majd piskótatallérokat forgatunk a rumos öntetbe és sorban a krémre rakjuk.Ha kész akkor csokival kidíszítjük.
majus55, 2011. április 21. csütörtök, 19:15
Coca-cola szelet.
Coca-cola szelet.

4 tojássárgáját kikeverünk,30dkg porcukorral, hozzáadunk 12 evőkanál coca colát 1 evőkanál kakaóport,20 dkg zsírt,25 dkg lisztet,1/2 cs sütőport,és a 4 tojás felvert habját.180 fokos sütőben megsütjük.KRÉM: 2 cs vaniliáspudingot megfőzünk 8 dl tejben,és kihűtjük. 20dkg margarint kikeverünk 15dkg porcukorral,és 10dkg kókuszreszelékkel.A két krémet összekeverjük.Ezt a tészta tetejére kenjük.TETEJE! 1/2 l colában megfőzünk 1 db csokispudingot,5 kanál cukorral,és ezt a krémre simítjuk! Ha megkötött akkor jóizűen elfogyasztjuk! Jó étvágyat!
majus55, 2011. április 21. csütörtök, 19:12
x
-






In memoriam Sánta László [Ze...

http://www.franciakonyha.hu/libamajpastetom.html
#71
2010. november 12. 21:35
Válaszolj!





Szucsik Elza [Cucu]

sziasztok. szeretem a gyors és egyszerü recepteket. köszi.
#70
2010. szeptember 26. 13:08
Válaszolj!





Szabó Mária

RIZSES CSOKOLÁDÉ hóember
Hozzávalók: 1,5 dl viz,50 dkg cukor,1 csomag margarin
A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a margarint. Szárazon összekeverünk 3 csomag (36 dkg) turista tejport,5 dkg kakaót és 3 csomag 12 dkg-os puffasztott rizst, majd gyorsan összekeverjük a sziruppal. Melegen kivajazott tepsibe öntjük, ha kihűlt szeletelhetjük.
#69
2010. szeptember 26. 10:22
Válaszolj!





Szabó Mária

Lúdláb meggyel
nagyuska, 2011. január 27. csütörtök, 09:21
1/3
Képek, videók
Korszerűtől a klasszikusi
jancsiba1
2008. március 26. szerda, 09:13
A klasszikus indián
viktor0830
2007. november 07. szerda, 10:50
Magyar Klasszikusok - A P
rambobby
2007. május 05. szombat, 09:36
Magyar Klasszikusok - A K
rambobby
2007. május 05. szombat, 09:35
Magyar Klasszikusok - A C
rambobby
2007. május 05. szombat, 09:34
Klasszikus Mesék - A Háro
rambobby
2007. április 29. vasárnap, 08:26
a klasszikus halászhajó
molyli
2006. július 31. hétfő, 07:14
Körteleves dióval
dnemethk
2012. október 03. szerda, 22:49
körteleves.jpg
veronika74
2009. szeptember 24. csütörtök, 13:20
Miért fogyasszunk körtét.
pacsakute
2020. január 22. szerda, 23:17
Reszelt gyömbére méz.jpg
pacsakute
2020. január 22. szerda, 22:44
Almás-habos reszelt sütem
vorosrozsa66
2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
reszelt gyömbér mézzel.jp
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:26
reszelt-karalabe-leves -17
erzsikepuskas
2014. január 13. hétfő, 10:08
almát reszeltem, most főz
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 17:22
Címkék
másik tésztalappal, tojások fehérjéből, tojások keményre, világ legegyszerűbb, cukorral sziruppá, rumos öntetbe, krémbe óvatosan, poharak tetejére, zacskón leírtak, krémre simítjuk, gyümölcs megpuhul, kenyeret felszeleteljük, Sánta László, mélyebb tálba, tésztára rákenjük, tekercseket megkenem,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.