Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 04:29 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hólabda torta
Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
3 dl cukor (25 dkg)
4 dl liszt (20 dkg)
1/2 csomag sütőpor
7 evőkanál olaj
1 vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
fél liter tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor

Máz:

3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
3 evőkanél kakaópor
5 dkg vaj

Díszítéshez:

kókuszreszelék

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába
(22 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre
sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

A krémhez először a szokásos módon megfőzzük a pudingot, hagyjuk hűlni.
Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elegyítjük.

Az így kapott krémet kenjük a lapok közé. Pici krémet hagyva a felső lapra
és a torta oldalára. A torta oldalát
klarika47, 2020. április 26. vasárnap, 14:29
Olga szelet
HOZZÁVALÓK
A tésztához
25 dkg liszt
4 egész tojás
10 dkg zsír
1 dkg szalalkáli
5 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
4 evőkanál tej
Piskótatészta (4 tojásból készült.)
A krémhez
2 dl tej
2 evőkanál liszt
kevés vaníliás cukor
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
A mázhoz
lekvár
6 evőkanál cukor
1 kávéskanál kakaópor
5 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉSE

A 4 tojásos piskótatésztát készítünk. A barna lapot anyagait alaposan összegyúrjuk és 2 részre osztva megsütjük.
A krém készítése: 2 dl tejben 2 evőkanál lisztet és a vaníliás cukrot megfőzzük, majd a vajat porcukorral kikeverve hozzáadjuk és egyenletesre keverjük. A máz készítése: a cukrot tejben kakaóporral megfőzzük, majd a vajjal összekeverjük.
Összeállítás: A barna lap lekvárral megkenjük. Erre tesszük rá a piskótatésztát, amelynek felületét a krémmel megkenjük. Erre
koszegimarika, 2020. március 29. vasárnap, 16:36
Jojó fánk Mézes Otthontól
hozzávalók / 6 adag

A tésztához

5 db tojás
20 dkg porcukor
22 dkg finomliszt
30 dkg finomliszt
15 g szalalkáli

A krémhez

7 dl tej
3 db tojássárgája
8 dkg finomliszt
2 csomag bourbon vaníliás cukor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
A tetejére
5 dkg csokoládé

elkészítés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk 22 dkg lisztben elkevert szalakálit.
Reggelig letakarva pihentetjük, majd hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és jól összegyúrjuk.
Nagyon vékonyra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú szaggatóval kiszaggatjuk.
(Én most kisebb szaggatót használtam.)
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük, vigyázva, mert nagyon
hamar sül a tészta.
A tejet, a lisztet és a tojássárgát csomómentesre kikavarjuk és sűrű krémet főzünk
belőle, majd hagyjuk hűlni.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, és több részletben hozzákeverjük
klarika47, 2020. március 04. szerda, 09:22
Kijevi krémes – Puha, egyszerű és mennyei
Hozzávalók

40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 ek tejföl
20 dkg Rama
4 tojássárgája
1 sütőpor

Habhoz

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg darált dió

Krémhez

2 cs vaníliás puding
1/2 liter tej
25 dkg Rama
25 dkg kristálycukor
Elkészítés

1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és megsütjük.
3. A vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a Ramát a kristálycukorral kikeverjük.
4. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, majd a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet.
Forrás: finomreceptek.com
suzymama, 2019. augusztus 31. szombat, 15:24
Rigó Jancsi
hozzávalók / 10 adag
A tésztához
8 db tanyasi vagy bio tojás
8 ek porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál finomliszt
A krémhez
900 ml habtejszín
150 g porcukor
1 ek vaníliás cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek zselatin
100 ml tej
A tetejére
200 g étcsokoládé
50 g vajelkészítés


A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a kakaót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, és a habból 1-2 evőkanállal is hozzáadva elkeverjük. Ezután az összes tojáshabot beletesszük, és óvatosan keverve beledolgozzuk.
Kipapírozott tepsibe simiítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
Ha megsült, kivesszük, lehúzzuk a sütőpapírt, kihűtjük, és keresztben, vízszintesen
koszegimarika, 2019. augusztus 22. csütörtök, 21:00
Hozzávalók: tésztához: 6 tojás 3 dl tej 2 dl olaj 22 dkg l
Hozzávalók:

tésztához:

6 tojás
3 dl tej
2 dl olaj
22 dkg liszt
30 dkg cukor
7 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor

A krémhez:

15 dkg fehér csokoládé
12 dkg kókuszreszelék
5 dl tej
2 tojássárgája
1 teáskanál étkezési keményítő
15 dkg cukor
3 dl habtejszín
15 dkg meggy (befőtt)
1 tasak zselatin
A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor

Tepsi méret. 30x36 cm egybe sütöm a kakaós lapot, kihűlés után kettévágom a tésztát.

Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 40 perc

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajt, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik
koszegimarika, 2019. július 07. vasárnap, 22:16
Orchidea szelet
Nem rég fedeztem fel! Ha valaki szereti a mákot, aztán ha bejönnek a krémes, könnyű sütemények, no meg a mascarpone is garancia, akkor készítsük el!

Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
2 kanál liszt
fél csomag sütőpor

A KRÉMHEZ
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 kis doboz mascarpone
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej 1
narancs leve

A TEJSZÍNES KRÉMHEZ
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
2 kanál porcukor

TETEJÉRE 10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
fél dl étolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:21
Húsvétra KINDER MAXI torta
Nos ez az a torta, ami mindenkit levesz a lábáról. Hideg, krémes és olyan ízek köszönnek vissza, amit nem lehet nem szeretni! Igazi ünnepi finomság!

HOZZÁVALÓK
Tésztához:
8 db tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk szerecsendió
1 tk citromlé
1 csipet só

A krémhez :
5 dl tejszín
50 dkg mascarpone
2 tk vanília aroma
Ízlés szerint porcukor

A karamellhez:
2 ek víz
6 ek cukor
4 ek vaj
4 ek tejszín
Bevonáshoz
10 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a tojások fehérjét, a cukor 2/3- val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig, habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk óvatosan a fehérjét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre laza mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formában két
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Mámorító főtt diókrémes sütemény – mindenki rajong ért
A diós krém teszi csodássá ezt a süteményt! Gyors és egyszerű recept, mindenki meg tudja csinálni!

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni
suzymama, 2019. április 06. szombat, 21:32
Kávéhabos sütemény
Hozzávalók:
az alaphoz: 4 db tojás, 4 ek. cukor, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, késhegynyi sütőpor, só.

A krémhez:

1/4 kg cukor, 1 dl nagyon erős feketekávé, 10 tojásfehérje.
Elkészítés:
Az alaphoz elkészítjük a piskótát, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. A krémhez a cukorból és az erős feketekávéból szirupot főzünk, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habhoz. Ezt a krémet ráöntjük a tésztára, és sütőben nagyon alacsony hőmérsékleten még 30 percig sütjük, inkább szárítjuk.
Miért egészséges? Mert a kávé króm tartalma segít hasznosítani az inzulint, így a vércukor szintünket szabályozza.
suzymama, 2019. április 02. kedd, 16:17
Habos Raffaelló szelet
Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 fél kiskanálnyi sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A belocsoláshoz:
0,5 dl víz
2 tasak vaníliás cukor

A krémhez:

3 dl tej
20 dkg fehér csokoládé
15 dkg kókuszreszelék
0,5 liter tejszín
habfixáló

A tetejére:

10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját
kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd
belekeverjük a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük és 25 percen át sütjük
180 fokon. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk
vele. A csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött
felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük.
klarika47, 2019. február 10. vasárnap, 11:40
Csokikocka
Bámulatos finomság, ha egyszer elkészíted, biztosan a család kedvence lesz, megéri kipróbálni!

piskóta:,6 db tojás,6 ek cukor,1 csomag vaníliás cukor
6 ek liszt,1 csomag sütőpor,1 csipet só,

a krémhez
2 csomag vaníliás v csokis pudingpor,6 dl tej
8 ek porcukor,25 dkg vaj

csokikrém
20 dkg ét tortabevonó,10 dkg porcukor,10 dkg ráma maragrin
2 ek olaj,2 ek kakaópor

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. A tortát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ez sárga piskóta de ha
suzymama, 2019. január 29. kedd, 17:02
1/369
Képek, videók
Hólabda torta
irmus
2018. augusztus 15. szerda, 05:48
Hernyó tészta
dandej
2019. december 06. péntek, 22:33
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Pestós tészta
irmus
2018. január 25. csütörtök, 08:39
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Pestós tészta olasz pesto
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
HUSOS TESZTA 01.JPG
gurmika
2017. március 15. szerda, 12:21
Sertéspörkölt tésztával
irmus
2017. március 07. kedd, 07:19
Sertéspörkölt tésztával t
irmus
2017. március 06. hétfő, 07:17
Pörkölt tésztával savanyú
irmus
2017. február 04. szombat, 13:48
Ránctalanító krém.jpg
pacsakute
2018. december 27. csütörtök, 15:01
Francia mákos krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 04. vasárnap, 13:20
Kekszes-krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 03. szombat, 15:54
Oreós-tejszínes krémes.jp
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 15:52
Címkék
sütőporral összegyúrjuk, tojások fehérjét, lisztet összekeverjük, cukros masszába, kakaós lapot, kihűlt pudinggal, torta oldalára, vaníliás pudingot, tojásfehérjéket kemény, 22*30 cm-es, Húsvétra KINDER MAXI, Rigó Jancsi, sütőben hagyjuk, cukorral habbá, fehérjéhez adjuk, tojások sárgáját,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.