Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 20:37 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hólabda torta
Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
3 dl cukor (25 dkg)
4 dl liszt (20 dkg)
1/2 csomag sütőpor
7 evőkanál olaj
1 vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
fél liter tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor

Máz:

3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
3 evőkanél kakaópor
5 dkg vaj

Díszítéshez:

kókuszreszelék

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába
(22 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre
sütjük /tűpróbát végezzünk/. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

A krémhez először a szokásos módon megfőzzük a pudingot, hagyjuk hűlni.
Közben a vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal elegyítjük.

Az így kapott krémet kenjük a lapok közé. Pici krémet hagyva a felső lapra
és a torta oldalára. A torta oldalát
klarika47, 2020. április 26. vasárnap, 14:29
Túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók
50 dkg félzsíros túró,
12,5 dkg vaj,
20-25 dkg porcukor,
3 evőkanál tejföl,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom leve és héja,
3 teáskanál zselatin,
1,5 dl tej,
1 csomag gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen),
tetejére gyümölcs ízlés szerint

Elkészítése
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.

A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt. A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.Hűtőben tároljuk.
Forrás :
pacsakute, 2020. április 08. szerda, 22:56
Olga szelet
HOZZÁVALÓK
A tésztához
25 dkg liszt
4 egész tojás
10 dkg zsír
1 dkg szalalkáli
5 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
4 evőkanál tej
Piskótatészta (4 tojásból készült.)
A krémhez
2 dl tej
2 evőkanál liszt
kevés vaníliás cukor
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
A mázhoz
lekvár
6 evőkanál cukor
1 kávéskanál kakaópor
5 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉSE

A 4 tojásos piskótatésztát készítünk. A barna lapot anyagait alaposan összegyúrjuk és 2 részre osztva megsütjük.
A krém készítése: 2 dl tejben 2 evőkanál lisztet és a vaníliás cukrot megfőzzük, majd a vajat porcukorral kikeverve hozzáadjuk és egyenletesre keverjük. A máz készítése: a cukrot tejben kakaóporral megfőzzük, majd a vajjal összekeverjük.
Összeállítás: A barna lap lekvárral megkenjük. Erre tesszük rá a piskótatésztát, amelynek felületét a krémmel megkenjük. Erre
koszegimarika, 2020. március 29. vasárnap, 16:36
Illatos narancsos kuglóf
Hozzávalók
6 adag
4 db tojás
28 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
240 ml olaj
2 db narancs reszelt héja
240 ml narancslé
300 g liszt
1 csomag sütőpor
Sütés után
120 ml narancslé
Porcukor

Elkészítés
60 perc
A tojásokat elkeverjük a cukorral. Hozzáöntjük az olajat, a reszelt narancsok héját és a narancslevet.

A lisztbe keverjük a sütőport és a vaníliás cukrot. Ezt apránként adagoljuk a masszához. Lágy, folyós állagú lesz, ne ijedjünk meg tőle. Kuglóf vagy 26 cm-es tortaformába öntjük. 160 fokra elmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.

Amikor kivettük a sütőből, locsoljuk meg narancslével. Várjuk meg míg teljesen kihűl, utána könnyen kiboríthatjuk a formából. Vaníliás porcukorral szórjuk meg a
suzymama, 2020. március 11. szerda, 14:13
Narancsos kevert suti
Hozzávalók :

4 nagy méretű tojás
300 gr cukor (ez egy elég édes sütemény lesz, aki kevésbe édeset akar, az tegyen 250 g cukrot)
240 ml olaj
2 narancs reszelt héja
1 pohár (240 ml) narancslé
300 gr sima liszt
1 zacskó sütőpor.

1 fakanál vagy habverő
1 tál amiben összekeverjük
26 cm átmérőjű tortaforma vagy bármi más. Nekem most nem volt kedvem kereket sütni, úgyhogy english cake formaban sutottem.

Sütés után:

120 ml narancslé meglocsolni a süteményt (elhagyható de én meglocsoltam és nem bántam meg)

Elkészítése :

A tojásokat feltörjűk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol osszekeverjuk. A lisztbe belekeverjuk a sutoport, majd 2-3 reszletben hozzakeverjuk a tobbi hozzavalohoz. Hig tesztat kapunk, nem kell megijedni ilyen kell legyen. A sutot kozben bemelegitjuk 160c. A masszat 26 cm
suzymama, 2020. március 05. csütörtök, 18:49
Békaszáj
A szaggatáskor leeső részeket nem gyúrjuk össze, hanem egymásra rakjuk és kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Ha összegyúrjuk nem lesz leveles.

500 g liszt,350 g vaj,150 ml tejföl
1 db egész tojás,1 db tojássárgája,1 csipet só
150 g savanykás lekvár(amennyi szükséges)
2 evőkanál porcukor 1 csomag vanília

Elkészítés 60 perc
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. A tojást a tejföllel és a sóval elkeverjük, majd a lisztes massza közepébe öntjük. Egy kanállal eldolgozzuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk, fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A sütőt bekapcsoljuk. Az egyik cipót lisztes deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Nagyobb köröket szaggatunk (nálam 8 cm átmérőjű), közepére lekvárt teszünk, összehajtjuk, a szélét finoman ujjainkkal összenyomjuk (ne nagyon, hogy sütés közben ki tudjon nyílni). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180-190 fokon kb. 12-14 perc alatt megsütjük (sütőfüggő). Még melegen, de nem forrón
suzymama, 2020. január 17. péntek, 21:47
Citromos szelet
hozzávalók / 4 adag
Piskóta
6 db tojás
20 dkg cukor
1 dl forró víz
1 dl napraforgó olaj
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
Krém
2 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
25 dkg vaj
1 citromból nyert citromlé
Máz
20 dkg porcukor
1 citromból nyert citromlé
2 ek forró víz

elkészítés

Piskóta
A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük.
Fokozatosan hozzákeverjük a forró vizet és az olajat.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport.
A végén óvatosan belekeverjük a fehérjéből vert habot.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180-200 fokon megsütjük. A kész piskótát két egyforma részre vágjuk.
Krém
A tejből, cukorból és a vaníliapudingból sűrű krémet főzünk.
Lehűtjük. Hűtés közben megkeverjük.
Hozzátesszük a citromból nyert levet, és a vajjal együtt
koszegimarika, 2020. január 11. szombat, 20:24
Vanília krém
Hozzávalók:

350 g vaj
2 tojássárgája
300 g cukor
200 ml tej
2 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál rumaroma

Elkészítés:

A tejet öntsük egy edénybe és adjuk hozzá a felvert tojássárgáját,
tegyük bele a cukrot és a vaníliás cukrot, lassú tűzön kezdjük el főzni.
Folyamatosan kavargassuk, nagyjából 3 percig főzzük. Folyékony lesz,
de mikor összekeverjük a vajjal, megdermed. Fontos, hogy ne főzzük
tovább, mint 3 perc, különben a cukor miatt darabos lehet. Vegyük le a
tűzhelyről, takarjuk le alufóliával és hagyjuk hűlni, amíg szoba hőmérsékletű
lesz. A vajat kavarjuk habosra és öntsük hozzá a krémet, adjunk hozzá
1 teáskanál rumaromát és keverjük össze. Már kész is a krém.
klarika47, 2019. december 14. szombat, 08:00
Szaloncukor süti
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta

A diós töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola

A mákos töltelékhez:
- 7 dkg darált mák
- 5 dkg cukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 0,6 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fél citrom reszelt héja

A tészta nyújtásához:
- liszt a tészta megkenéséhez:
- 1 egész tojás
Először elkészítjük a töltelékeket, mindkettőnél ugyanúgy járunk el. A tejet felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a darált mákot vagy a diót, ezenkívül a mazsolát, a zsemlemorzsát és a reszelt citrom héját. Levesszük a tűzről és teljesen kihűtjük.
A készen vásárolt, egy darabban lévő leveles tésztát félbevágjuk, majd lisztezett munkalapon egyenként 45,5x25 cm-es téglalapra nyújtjuk. Derelye- vagy pizzavágóval felvágjuk 6,5x12,5 cm-es darabokká. A tölteléket
suzymama, 2019. december 02. hétfő, 13:52
Mákos -Diós bejgli / Azonnal készíthető/
Ez egy olyan bejgli recept amit nem kell keleszteni,csak gyúrom-nyújtom és sütöm.

Hozzávalók: ( 3 rúd van belőle )

Pohár:2 dl
1 pohár tejföl (20 dkg)
1 pohár szoba hőmérsékletű sertés zsír (20 dkg)
2 egész tojás
3 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál só
3 dkg élesztő
kb 60 dkg liszt

Kenéshez :
1 tojás

Mák töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg mák
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni lehet :
reszelt citromhéj
mazsola
aszalt gyümölcsök
birsalmasajt

Dió töltelék ( 3 rúdhoz )
50 dkg dió
40 dkg cukor
tej
2 cs van.cukor
Ízesíteni ugyanazokkal lehet mint a mákost.

1, Előre elkészítjük a tölteléket ,mivel nem kell keleszteni.

2, Mákhoz vagy dióhoz hozzáadjuk a cukrot,van.cukrot pici tejet ,( én nem szoktam főzni )vagy a hozzávalók között felsorolt anyagokat ki melyiket szereti belőle. A töltelék mennyiségei 3 rúdhoz van
suzymama, 2019. november 11. hétfő, 18:03
Hideg szilvakrémleves habgaluskával
Hozzávalók 4 személyre:
1 biocitrom
600 g érett, magvaváló szilva
150 g kristálycukor
1 dl félédes fehérbor
kisujjnyi fahéj
4 szegfűszeg
1 tasak vaníliás pudingpor
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 ek. pirított mandulaforgács
néhány mentalevél vagy -bóbita

1.. A citromot megmossuk, 2 kisujjnyi sárga héjat vékonyan levágunk róla, levét kinyomjuk és átszűrjük. 4 nagyobb szem szilvát félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, kimagozzuk, vékony kisebb darabokra vágjuk.

2. A cukrot felforrósított lábasba szórjuk, folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, (ha megég, keserű lesz tőle az étel!), azonnal felöntjük a citromlével és a borral. Hozzáadjuk a szilvát, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget, mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára főzzük (5-7 perc). A citromhéjat és a fűszereket kidobjuk.

3. Elkeverjük a pudingport 7,5 dl vízzel és a tejföllell. Botmixerrel péppé-krémmé zúzzuk a szilvát, hozzáadjuk a pudingos
suzymama, 2019. november 06. szerda, 13:24
Illatos, tejszínes szilvaleves
Olyan finom, hogy akár desszert is lehetne
Az intenzív ízű szilvaleves vaníliás pudingporral habarva finom sűrű, selymes lesz.


Ez az egyik legzamatosabb gyümölcsleves, a szilva mellé a fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező. A tejszíntől pedig fantasztikusan krémes lesz. Használd ki, hogy a következő hetekben friss szilvából is elkészítheted, azután pedig bátran használj hozzá befőttet vagy mirelit gyümölcsöt.

Tejszínes szilvaleves
Hozzávalók:
60 dkg szilva
10 dkg cukor
2 dl tejszín
2 evőkanál pudingpor
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom

Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, vágd kisebb darabokra, és rakd egy lábosba. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Ízesítsd cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel. Reszeld hozzá a citrom héját,
suzymama, 2019. november 06. szerda, 13:18
1/801
Képek, videók
Hólabda torta
irmus
2018. augusztus 15. szerda, 05:48
Hernyó tészta
dandej
2019. december 06. péntek, 22:33
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
Diós-kávékrémes-tésztá ja.
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:55
Pestós tészta
irmus
2018. január 25. csütörtök, 08:39
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Pestós tészta olasz pesto
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
HUSOS TESZTA 01.JPG
gurmika
2017. március 15. szerda, 12:21
Sertéspörkölt tésztával
irmus
2017. március 07. kedd, 07:19
Sertéspörkölt tésztával t
irmus
2017. március 06. hétfő, 07:17
Pörkölt tésztával savanyú
irmus
2017. február 04. szombat, 13:48
Ránctalanító krém.jpg
pacsakute
2018. december 27. csütörtök, 15:01
Francia mákos krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 04. vasárnap, 13:20
Kekszes-krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. november 03. szombat, 15:54
Oreós-tejszínes krémes.jp
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 15:52
Címkék
lapok közé, torta oldalát, vajat porcukorral, cukrot tejben, vaníliás cukrot, szegfűszeg szinte, szaggatáskor leeső, lisztbe keverjük, tortára öntjük, elég édes, tejszíntől pedig, sütőt bekapcsoljuk, lisztbe belekeverjuk, lisztes massza, tobbi hozzavalohoz, citromból nyert,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.