Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 17:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs

A lédús és édes sárgabarack a nyár igazi sztárja. Imádjuk a fáról szedve, imádjuk lekvárban, süteményben, smoothie-ban és joghurtban is. Még jó, hogy egy szuperegészséges gyümölcsről van szó

Antioxidáns

C-vitamin-tartalma igen magas. Ez azért is jó hír, mert a C-vitamin egy természetes antioxidáns, ami hozzájárul az immunrendszer egészségéhez, és még a bőr öregedését is késlelteti.

Béta-karotin
A sárgabarack az A-vitamin probiotikumát, a béta-karotint tartalmazza. Két-három szem már fedezi a napi A-vitamin-szükségletünket. Ennek pedig rengeteg jótékony hatása van: segíti a látás és az immunrendszer egészségének megőrzését, és serkenti a máj méregtelenítő működését. De a bőr, a fogak és a csontrendszer is meghálálják.

Víztartalom

Rendkívül magas víztartalma miatt (kb 85 százalék) hidratál és méregtelenít. A sok víz miatt ráadásul a kalória is igencsak kevés benne, így az egyik
koszegimarika, 2019. július 11. csütörtök, 09:14
Hozzávalók: tésztához: 6 tojás 3 dl tej 2 dl olaj 22 dkg l
Hozzávalók:

tésztához:

6 tojás
3 dl tej
2 dl olaj
22 dkg liszt
30 dkg cukor
7 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor

A krémhez:

15 dkg fehér csokoládé
12 dkg kókuszreszelék
5 dl tej
2 tojássárgája
1 teáskanál étkezési keményítő
15 dkg cukor
3 dl habtejszín
15 dkg meggy (befőtt)
1 tasak zselatin
A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor

Tepsi méret. 30x36 cm egybe sütöm a kakaós lapot, kihűlés után kettévágom a tésztát.

Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 40 perc

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajt, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik
koszegimarika, 2019. július 07. vasárnap, 22:16
Tejszínes-barackos túródesszert
[bHozzávalók 4 személyre:

50 dkg túró
50 dkg őszibarack
2 dl tejszín
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, és villával törd át. Add hozzá a cukrot, a vaníliát
és a citrom reszelt héját. Egy másik edényben verd fel a tejszínt, és
forgasd a túrós masszához. Kanalazd a túrókrémet tálkákba, és tedd a
hűtőbe legalább egy órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
A barackot mosd meg, vedd ki a magját, és vágd kisebb darabokra.
Tálalás előtt rakj gyümölcsöt a túrókrémre.
klarika47, 2019. július 02. kedd, 14:12
Meggykrémleves meggydarabokkal
Hozzávalók:

60 dkg magozott meggy
5 evőkanál cukor
őrölt fahéj
2 evőkanál citromlé
fél tasak vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín

A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk
a cukrot, a fahéjt, a citromlét és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3
evőkanálnyit kiveszünk, majd ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük.
A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez
öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd ha
kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.

Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk.
klarika47, 2019. június 10. hétfő, 16:54
Pillekönnyű,joghurtos gyümölcsös süti
Pillekönnyű,joghurtos gyümölcsös süti: a legegyszerűbb, bögrés változat <>

2 bögre liszt1.5 bögre joghurt1.5 bögre gyümölcs1 bögre cukor10 dkg vaj1 csomag vaníliás cukor1 csipet só2 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A puha vajat habosítsd fel, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a joghurtot. Egy másik edényben mixeld a lisztet, a sót és a sütőport, majd forgasd a vajas keverékhez. Ha szükséges, a gyümölcsöt vágd kisebb darabokra, és forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen a tészta aljára.

A masszát egyengesd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szórd bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Ha sütés közben nagyon pirulna a teteje, takard le fóliával. Tűpróbával ellenőrizd, azaz szúrj a sütibe egy tűt, és, ha nem ragad rá massza,
suzymama, 2019. május 30. csütörtök, 20:54
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
áztassuk legalább egy napon keresztül.

Másnap sűrűszövésű géz anyagon szűrjük át, majd a bodzavirágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük szárazdunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba.


Bodzás palacsinta

Hozzávalók:

bodzavirágok
porcukor

A palacsintatésztához:

liszt, cukor
1 tojás
1 vaníliás cukor
kevés olaj

tej

Elkészítése:

A bodzavirágokat megmossuk, lecsepegtetjük. A többi hozzávalóból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a bodzavirágokat egyenként belehelyezzük, és ráöntünk kb. 3 evőkanálnyi palacsintatésztát. Úgy is megpróbálhatjuk, hogy a virágot megmártjuk a tésztában. Ha átsült az egyik oldala, megfordítjuk. Miután mindkét oldala megsült, kivesszük, a felesleges olajat lecsepegtetjük, és
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Epres finomságok
hatásúak.

Eperkehely
Hozzávalók: 30 dkg eper, 2 evőkanál cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50 dkg eper, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál málnaszörp, 2 dl tejszín, 10 dkg vaníliás cukor.

Tejberizst főzünk. Az eperből tegyünk félre néhány szemet, a többit osszuk ketté, az egyik részt törjük össze villával vagy mixerben, és keverjük el a mézzel és málnaszörppel. A másik részt vágjuk apróra. A tejszínt verjük habbá a cukorral. A hab kétharmadát, valamint a darabos és pépes epret vegyítsük össze a rizzsel, és rakjuk üvegtálra vagy talpas poharakba. A tetejét a maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Pillekönnyű, joghurtos, gyümölcsös süti:
Ebben a joghurtos, kevert sütiben az a nagyszerű, hogy télen-nyáron elkészítheted. Bátran variálhatod benne a gyümölcsöket, sőt, befőttel is kiváló. A tésztája nagyon puha, szinte a piskótánál is könnyebb.

Joghurtos, gyümölcsös süti
Hozzávalók
24 szelethez
2 bögre liszt1.5 bögre joghurt1.5 bögre gyümölcs1 bögre cukor10 dkg vaj1 csomag vaníliás cukor1 csipet só2 teáskanál sütőpor

előkészítési idő: 10 perc elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A puha vajat habosítsd fel, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a joghurtot. Egy másik edényben mixeld a lisztet, a sót és a sütőport, majd forgasd a vajas keverékhez. Ha szükséges, a gyümölcsöt vágd kisebb darabokra, és forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen a tészta aljára.

A masszát egyengesd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szórd bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Ha sütés közben nagyon pirulna a teteje, takard le fóliával. Tűpróbával ellenőrizd,
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 15:44
Püspök szelet
nagyszerű sütemény és a mai kor emberének az ízlésvilágát követi. Krémes, könnyű, habos, míg a leveles tésztától enyhén roppanós a kakaótól és a fahéjtól különlegesen illatos. Minden követelménynek eleget tesz.

Hozzávalók:

1 csomag (25 dkg) leveles tészta
1 ek holland, cukrozatlan kakaópor
1 kk fahéj

Krém:

250 ml habtejszín
25 dkg mascarpone sajt
1 csomag zselatinfix por
4 ek porcukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 csipet só

Elkészítése:

A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a keverék másik felével. Kezünkkel egyengessük el rajta.

A kinyújtott tésztát függőlegesen vágjuk 3 részre, és tegyük sütőpapíros tepsire. A tetejükre helyezzünk egy újabb réteg sütőpapírt, és tegyünk rá egy másik tepsit. Ez a lépés
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:38
Ferdinánd tekercs
Semmi különlegességet nem takar a neve, egyszerű vaníliás csigák, DE az az ellenállhatatlanul finom fajta. :) Sok kelt tésztát készítettem már, de nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy ez lett az egyik legfinomabb, és a tejszínnek köszönhetően a tésztája puha és zaftos.
Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni senkinek. :)

Hozzávalók a tésztához:

- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- csipetnyi só
- 3 tojássárga
- 5 dkg vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vanília cukor

Hozzávalók a locsoláshoz:

- 2 dl tejszín
- 1 cs vanília cukor

+ vaj az edény kikenéséhez
+ cukor az edény szórásához

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit, a vaj
suzymama, 2019. április 23. kedd, 20:36
Epres joghurtos
Hozzávalók:

1 cs. babapiskóta
folyékony édesítő vagy porcukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín (állati eredetű)
2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala)
35 dkg + 40 dkg eper
1 cs habfixáló

Elkészítés:

A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot,
édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően. Jól összekeverjük. A kétféle
tejszínt egy edénybe öntjük jól felverjük és hozzáadjuk a habfixálót.
Hozzáadjuk az epres joghurtos keverékhez és összekeverjük.
A maradék epret kisebbekre feldaraboljuk .
Egy tálat kibélelünk folpackka, aljára összedarabolt epret teszünk, erre
jön a krém, eper következik, babba piskóta, ismét krém (amiből egy kicsit
hagyunk az aljára), eper, babapiskóta és erre kenjük a kevéske krémet,
hogy az alja is átpuhuljon teljesen.
Legalább egy éjszaka hűtőbe tesszük. Tálalásnál egy tálcát teszünk a
doboz tetejére és
klarika47, 2019. április 20. szombat, 06:59
A vanillin nem vanilia!
A vanillin és az etilvanillin mesterségesen előállított vegyületek, ezek vannak a bolti "vaníliás" cukrokban. A vaníliarúd pedig egy orchideafajta termése, az ezzel ízesített cukor a valódi vaníliás cukor.

Mi a különbség vanília és vanillin között?

Mi a vanília?

A vanília a kosborfélék (Orchidaceae) családjába tartozó mexikói eredetű kúszónövény, a vaníliacserje gyümölcse. Közép-Amerikában és Mexikóban őshonos, ma már Madagaszkáron, a Comore-szigeteken és Réunion szigetén termesztik, innen származik a legjobb minőségűnek tartott bourbon vanília.

A vaníliarúd egy orchideaféle hosszúkás, csőszerű toktermése, amely virága sárgásfehér vagy zöldes színű, meglehetősen kicsi, beporzásukat a természetben kolibrik végzik.

A vanília a világ egyik legdrágább fűszere, nem véletlenül, hiszen az ültetvényeken termesztett vaníliát kézzel, bambuszpálcikával porozzák be. A beporzás után 6-8 hónap alatt fejlődnek ki a rúd alakú toktermések, amelyeket szintén kézzel,
pacsakute, 2019. április 08. hétfő, 21:52
1/800
Képek, videók
sárgabarack.jpg
durcimarcika
2018. július 07. szombat, 18:08
Sárgabarack
irmus
2018. július 02. hétfő, 07:24
sárgabarack 1
taltos1
2017. július 13. csütörtök, 23:42
Sárgabarack leves
irmus
2017. június 27. kedd, 17:39
Sárgabarack.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 11:26
Sárgabarack a fán.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 11:25
Egy tál sárgabarack.jpg
pacsakute
2016. július 28. csütörtök, 11:25
Sárgabarackos kókusz goly
cipello
2016. június 05. vasárnap, 14:46
Sárgabarack szárítás
dandej
2015. november 05. csütörtök, 19:42
Három dolog
eva6
2019. július 23. kedd, 11:28
Három dolog
anna4459
2018. július 02. hétfő, 20:08
az egyik legjobb dolog.jp
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 08:19
Három dolog az életben
csalogany13
2018. május 21. hétfő, 21:29
10 dolog....jpg
cipello
2018. május 18. péntek, 14:48
van három dolog.jpg
sz719eszter
2018. április 28. szombat, 12:52
Címkék
túrókrémet tálkákba, pudingporhoz adjuk, vajas keverékhez, egyik legfinomabb, immunrendszer egészségéhez, edény szórásához, egyik részt, epres joghurtos, beporzás után, fahéjat keverjük, félretett eperszemekkel, ízlésvilágát követi, maradék epret, vaníliacserje gyümölcse, napon keresztül, többit osszuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.