Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 07:29 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilva süti
Ezt a sütit a Szarvasi szilvafesztiválra készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek. Közönség szavazat győztese lett. A kosarat Narancshéjból én fontam.
Kiss Imréné Magdi

Tészta hozzávalói:
20 dkg vaj margarin (puha)
30 dkg porcukor
1 db egész tojás
1,5 dl tej
8 dkg liszt + 70 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor

Töltelék:
20 dkg margarin
3 egész tojás
8 dkg cukor
10 dkg darált dió
1-2 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 rumaroma vagy rum ízlés szerint
3-4 evőkanál szilvalekvár
8 szem aszalt szilva
tészta kivájt közepe

Színezni:
piros és kék gél ételfesték
kicsi langyos víz
kristálycukor

1. Puha
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:08
5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs A lédús és
percre ajánlott fejjel lefelé állítani az üvegeket, majd pedig újságpapírba csomagolni őket. A lekvárokat ezután helyezd egy meleg takarókkal, párnákkal bélelt kosárba, hogy minél lassabban hűljenek le. Két-három nap múlva, amikor már teljesen kihűltek, ki lehet szedni a száraz dunsztból. Az elkészült lekvárok ezután akár évekig is elállnának a kamrában, ha csak nem fogynának el addig.

Baracklekváros rácsos süti

A tésztához való 50 dkg finomlisztet, 20 dkg kristálycukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 25 dkg margarint, 1 csomag sütőport és 2 tojást tedd egy nagy tálba. Az összegyúrt tésztát 2/3-1/3 arányban oszd ketté. A nagyobb tésztát lapítsd fél centi vastagra, és tedd egy kikent, kilisztezett tepsibe. Miután elegyengetted, kend be a házi lekvároddal.

A kisebb tésztát is fél centisre nyújtsd. Vágd kisujjnyi csíkokra és rácsozd be vele a tészta tetejét, majd felvert tojással kend be. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 percig
koszegimarika, 2019. július 11. csütörtök, 09:14
Hozzávalók: tésztához: 6 tojás 3 dl tej 2 dl olaj 22 dkg l
Hozzávalók:

tésztához:

6 tojás
3 dl tej
2 dl olaj
22 dkg liszt
30 dkg cukor
7 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor

A krémhez:

15 dkg fehér csokoládé
12 dkg kókuszreszelék
5 dl tej
2 tojássárgája
1 teáskanál étkezési keményítő
15 dkg cukor
3 dl habtejszín
15 dkg meggy (befőtt)
1 tasak zselatin
A tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
2 tasak vaníliás cukor

Tepsi méret. 30x36 cm egybe sütöm a kakaós lapot, kihűlés után kettévágom a tésztát.

Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 40 perc

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajt, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a másik
koszegimarika, 2019. július 07. vasárnap, 22:16
Tejszínes-barackos túródesszert
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg túró
50 dkg őszibarack
2 dl tejszín
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, és villával törd át. Add hozzá a cukrot, a vaníliát
és a citrom reszelt héját. Egy másik edényben verd fel a tejszínt, és
forgasd a túrós masszához. Kanalazd a túrókrémet tálkákba, és tedd a
hűtőbe legalább egy órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
A barackot mosd meg, vedd ki a magját, és vágd kisebb darabokra.
Tálalás előtt rakj gyümölcsöt a túrókrémre.
klarika47, 2019. július 02. kedd, 14:12
Meggykrémleves meggydarabokkal
Hozzávalók:

60 dkg magozott meggy
5 evőkanál cukor
őrölt fahéj
2 evőkanál citromlé
fél tasak vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín

A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk
a cukrot, a fahéjt, a citromlét és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3
evőkanálnyit kiveszünk, majd ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük.
A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez
öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd ha
kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.

Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk.
klarika47, 2019. június 10. hétfő, 16:54
Pillekönnyű,joghurtos gyümölcsös süti
Pillekönnyű,joghurtos gyümölcsös süti: a legegyszerűbb, bögrés változat <>

2 bögre liszt1.5 bögre joghurt1.5 bögre gyümölcs1 bögre cukor10 dkg vaj1 csomag vaníliás cukor1 csipet só2 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A puha vajat habosítsd fel, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a joghurtot. Egy másik edényben mixeld a lisztet, a sót és a sütőport, majd forgasd a vajas keverékhez. Ha szükséges, a gyümölcsöt vágd kisebb darabokra, és forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen a tészta aljára.

A masszát egyengesd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szórd bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Ha sütés közben nagyon pirulna a teteje, takard le fóliával. Tűpróbával ellenőrizd, azaz szúrj a sütibe egy tűt, és, ha nem ragad rá massza,
suzymama, 2019. május 30. csütörtök, 20:54
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
áztassuk legalább egy napon keresztül.

Másnap sűrűszövésű géz anyagon szűrjük át, majd a bodzavirágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük szárazdunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba.


Bodzás palacsinta

Hozzávalók:

bodzavirágok
porcukor

A palacsintatésztához:

liszt, cukor
1 tojás
1 vaníliás cukor
kevés olaj

tej

Elkészítése:

A bodzavirágokat megmossuk, lecsepegtetjük. A többi hozzávalóból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a bodzavirágokat egyenként belehelyezzük, és ráöntünk kb. 3 evőkanálnyi palacsintatésztát. Úgy is megpróbálhatjuk, hogy a virágot megmártjuk a tésztában. Ha átsült az egyik oldala, megfordítjuk. Miután mindkét oldala megsült, kivesszük, a felesleges olajat lecsepegtetjük, és
lilagondolatok, 2019. május 12. vasárnap, 14:47
Epres finomságok
hatásúak.

Eperkehely
Hozzávalók: 30 dkg eper, 2 evőkanál cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50 dkg eper, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál málnaszörp, 2 dl tejszín, 10 dkg vaníliás cukor.

Tejberizst főzünk. Az eperből tegyünk félre néhány szemet, a többit osszuk ketté, az egyik részt törjük össze villával vagy mixerben, és keverjük el a mézzel és málnaszörppel. A másik részt vágjuk apróra. A tejszínt verjük habbá a cukorral. A hab kétharmadát, valamint a darabos és pépes epret vegyítsük össze a rizzsel, és rakjuk üvegtálra vagy talpas poharakba. A tetejét a maradék tejszínnel és a félretett eperszemekkel
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Pillekönnyű, joghurtos, gyümölcsös süti:
Ebben a joghurtos, kevert sütiben az a nagyszerű, hogy télen-nyáron elkészítheted. Bátran variálhatod benne a gyümölcsöket, sőt, befőttel is kiváló. A tésztája nagyon puha, szinte a piskótánál is könnyebb.

Joghurtos, gyümölcsös süti
Hozzávalók
24 szelethez
2 bögre liszt1.5 bögre joghurt1.5 bögre gyümölcs1 bögre cukor10 dkg vaj1 csomag vaníliás cukor1 csipet só2 teáskanál sütőpor

előkészítési idő: 10 perc elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A puha vajat habosítsd fel, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a joghurtot. Egy másik edényben mixeld a lisztet, a sót és a sütőport, majd forgasd a vajas keverékhez. Ha szükséges, a gyümölcsöt vágd kisebb darabokra, és forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen a tészta aljára.

A masszát egyengesd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szórd bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Ha sütés közben nagyon pirulna a teteje, takard le fóliával. Tűpróbával ellenőrizd,
eva6, 2019. május 05. vasárnap, 15:44
Püspök szelet
nagyszerű sütemény és a mai kor emberének az ízlésvilágát követi. Krémes, könnyű, habos, míg a leveles tésztától enyhén roppanós a kakaótól és a fahéjtól különlegesen illatos. Minden követelménynek eleget tesz.

Hozzávalók:

1 csomag (25 dkg) leveles tészta
1 ek holland, cukrozatlan kakaópor
1 kk fahéj

Krém:

250 ml habtejszín
25 dkg mascarpone sajt
1 csomag zselatinfix por
4 ek porcukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 csipet só

Elkészítése:

A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a keverék másik felével. Kezünkkel egyengessük el rajta.

A kinyújtott tésztát függőlegesen vágjuk 3 részre, és tegyük sütőpapíros tepsire. A tetejükre helyezzünk egy újabb réteg sütőpapírt, és tegyünk rá egy másik tepsit. Ez a lépés
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:38
Ferdinánd tekercs
Semmi különlegességet nem takar a neve, egyszerű vaníliás csigák, DE az az ellenállhatatlanul finom fajta. :) Sok kelt tésztát készítettem már, de nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy ez lett az egyik legfinomabb, és a tejszínnek köszönhetően a tésztája puha és zaftos.
Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni senkinek. :)

Hozzávalók a tésztához:

- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- csipetnyi só
- 3 tojássárga
- 5 dkg vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vanília cukor

Hozzávalók a locsoláshoz:

- 2 dl tejszín
- 1 cs vanília cukor

+ vaj az edény kikenéséhez
+ cukor az edény szórásához

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit, a vaj
suzymama, 2019. április 23. kedd, 20:36
Epres joghurtos
Hozzávalók:

1 cs. babapiskóta
folyékony édesítő vagy porcukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín (állati eredetű)
2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala)
35 dkg + 40 dkg eper
1 cs habfixáló

Elkészítés:

A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot,
édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően. Jól összekeverjük. A kétféle
tejszínt egy edénybe öntjük jól felverjük és hozzáadjuk a habfixálót.
Hozzáadjuk az epres joghurtos keverékhez és összekeverjük.
A maradék epret kisebbekre feldaraboljuk .
Egy tálat kibélelünk folpackka, aljára összedarabolt epret teszünk, erre
jön a krém, eper következik, babba piskóta, ismét krém (amiből egy kicsit
hagyunk az aljára), eper, babapiskóta és erre kenjük a kevéske krémet,
hogy az alja is átpuhuljon teljesen.
Legalább egy éjszaka hűtőbe tesszük. Tálalásnál egy tálcát teszünk a
doboz tetejére és
klarika47, 2019. április 20. szombat, 06:59
1/800
Képek, videók
imrenév,,.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:25
Varga Imréné
irmus
2015. augusztus 06. csütörtök, 17:23
SzKT-Huszta Imréné.jpg
agica2004
2015. június 29. hétfő, 18:09
Varga Imréné
irmus
2014. augusztus 08. péntek, 20:32
Jakucs Imréné Erzsike U.g
ladylys
2010. november 30. kedd, 20:36
Jakucs Imréné Erzsike szp
ladylys
2010. november 30. kedd, 20:35
Jakucs Imréné Erzsike.gif
ladylys
2010. november 29. hétfő, 20:29
Imrének küldjük,egészsége
potymami
2008. december 10. szerda, 08:13
Molnár Imre és Imréné
cipello
2008. május 05. hétfő, 22:24
Balogh Imréné_2007,08,22.
prokajkalman
2007. november 25. vasárnap, 16:52
Imréné,Lenner Katalin
magdaseppa
2007. március 10. szombat, 22:03
gyertyaontes narancshéjba
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:43
Kristálycukor
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:44
kristálycukor.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 06. péntek, 12:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.