Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 16:10 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Candidás fertőzésre - bergamottolaj
A frissítő és hangulatjavító bergamottolajat a valószínűleg Indiából származó bergamott termésének zöld, éretlen héjából vonják ki. Ma a kb. 5 méteres magasságot is elérő növény Olaszországban, Calabria megyében él. Több mint 200 kg héjból 1 liter értékes illóolajat nyerhetünk. A bergamottolaj linalil-acetátot tartalmaz, amely a levendulaolajban is megtalálható, és ennek köszönhető a vírusellenes hatása.

A bergamottolajat előszeretettel használják bőrápolási termékekben, acne és bőrhibák esetére, mert a limonén nevű anyag antiszeptikus hatású, ráadásul feszessé teszi és ápolja a bőrt. A benne található nerol megőrzi a bőr savköpenyének sértetlenségét. Soha ne vigyük azonban a bergamottolajat közvetlenül és hígítatlanul a bőrre, mert úgynevezett foto-szenzibilizáló hatása van. Ez azt jelenti, hogy erős napsugárzás hatására nemkívánatos bőrreakciók (barna foltok) léphetnek fel. Egy arcpuhító gőzfürdő azonban legalább oly kevéssé rejt efféle veszélyeket, mint egy kis mennyiségű bergamottolaj egy-egy
pacsakute, 2019. április 08. hétfő, 22:06
Természetes gyógymódok a nagyvilágból
gyógyszernek ismerik el a tömjénből készült termékeket.
Sáfrány Iránból
Hasonlóan a tömjénhez, a jóféle sáfrányról is elmondható, hogy voltak korok, mikor még az aranynál is értékesebb volt ez a fűszernövény, de értékét egész jól tartja manapság is, hiszen a legdrágább fűszer a világon és Irán egyik legfontosabb exportcikke is. 45 dkg ára 2000-10.000 dollár között mozog, nem véletlen nevezik ,,vörös aranynak". Ez az ország adja a sáfránytermelés 90%-át. Miért is olyan értékes? Valószínűleg azért, mert évente egyszer, egy hét alatt lehet a krókuszok bibeszálát learatni. - írja a Euronews. Nem csoda, hogy iráni éttermekben alig kapni olyan ételt, vagy akár teát, ami ne tartalmazna egy kis ínyenc sáfrányt, jellegzetes illata mellett gyógyító hatásáról is ismert. Védi a szívet, antidepresszáns, idegnyugtató, csökkenti a koleszterinszintet, segíthet a látásproblémákkal küzdőknek, és köhögési rohamokra is használható. Nagy mennyiségben azonban mérgező és halálos is lehet.
Olívaolaj
gabfe, 2018. június 22. péntek, 15:39
Kanszu kincsei
maradt, Ezer Buddha-barlangok néven ismert buddhista emléke, amely fénykorában több mint ezer fülkéből állt.

A kez­detben csak szerzetesi lakóhelynek használt barlangok később istentiszteleti célokat szolgált, gazdagon díszített templomüregek lettek. A művészeti együttes a maga 45 ezer négyzetméternyi falfestményével és több mint 2000 stukkó szobrával a világ legkülönlegesebb buddhista mű­vészeti galériája. A barlangok közül ma 492 látogatható.

Magyarok Kanszuban

Valószínűleg az 1897-es Széchenyi-expedíció tagjai vol­tak az első magyarok, akik a lábukat Kanszu földjére tették. Ennek tapasztalatairól és eredményeiről az ori­entalisták 1902-os konferenciáján Léezy Lajos magyar földrajztudás számolt be, aki részletesen leírta a se­lyemút fontos állomásaként isméid Tunhuang melletti buddhista barlangiéin p lomokat is. Azzal hogy felhívta rájuk a figyelmet, elősegítette a félig elfeledett neveze­tesség újra fölfedezését. Előadása ugyanis kíváncsivá tette Steiu Aurél Kelet-kutatót,
gabfe, 2017. augusztus 07. hétfő, 14:52
Trópusi gyümölcsök a megfázás ellen
a hosszú hajóutak félelmetes C-vitamin hiánybetegségéből adódó skorbutot elkerüljék.
Így vált az évekig tartó hajóutakon megbecsült kísérővé a citrom. A citrusnemzetségbe örökzöld fák és cserjefajok tartoznak, illatos viráguk és aromás, lédús termésük van. A közönséges citrom egy legfeljebb 7 méter magasra növő fa, kicsi, fogazott levelekkel és sárgára érő terméssel. Eredetét tekintve tipikusan déligyümölcs. A trópusi, szubtrópusi éghajlat jellegzetes növénye. Őshazája pontosan nem ismert, valószínűleg Indiából vagy Kínából származik, és az idők folyamán terjedt el a Földközi-tenger medencéjében. Hidegebb, északi éghajlaton kifagyna, a gyenge napfényben nem érne be a termése.

Termésének külső része szárított állapotban spirál szalagokban vagy kockára vágva kerül a gyógykereskedelembe. Illóolajat, heszperinglikozidot, keserűanyagokat, cserzőanyagot tartalmaz.
A gyógyászatban gyomorerősítőnek és ízjavítónak használják. Komolyabb fizikai megterhelés,
sportolás előtt nagyon hatékony,
skorpiolilike, 2017. február 05. vasárnap, 19:40
Leopárd (Panthera pardus)
leopárd (Panthera pardus japonensis) - mérsékelten fenyegetett
ceyloni leopárd (Panthera pardus kotiya) - veszélyeztetett
jávai leopárd (Panthera pardus melas) - súlyosan veszélyeztetett
arab leopárd (Panthera pardus nimr) - súlyosan veszélyeztetett
amuri leopárd (Panthera pardus orientalis) - súlyosan veszélyeztetett
DNS-vizsgálatokkal nem igazoltan, de potenciálisan elkülöníthető alfajok:

zanzibári leopárd (Panthera pardus adersi) - valószínűleg kihalt
anatóliai leopárd (Panthera pardus tulliana) - kihalt
Korábban alfajként leírt, de a DNS-vizsgálatok alapján nem külön alfajok:

sínai leopárd (Panthera pardus jarvisi) - a perzsa leopárdhoz sorolták
berber leopárd (Panthera pardus panthera) - az afrikai leopárdhoz sorolták

Zsákmányszerzés, táplálkozás[szerkesztés]
A leopárdok nagyon sikeres ragadozók, melyek sokkal többféle afrikai zsákmányállatot vadásznak, mint a többi afrikai nagymacska,
charlotteani, 2016. november 17. csütörtök, 22:34
Kaviár
kerül.

Osetra: aranyszínű, illetve barnás árnyalatú szürkés, 2-3,5 milliméteres ikrák, szolid dió- és narancsaromákkal. Igen megbecsült csemege, 100 gramm 50-80 ezer forintba kerül. A beluga után ennek van a legnagyobb presztízse.

Sevruga: kisebb, 1,5-2,5 milliméteres szürkés-barnás ikrák, enyhe dióaromákkal, a belugánál valamivel sósabb ízzel. 100 grammjáért 55-65 ezer forintot kérnek.

Sterlet: az Eurázsiában őshonos kecsegéből kinyert ikrák aranyszínűek; valószínűleg ez az oka, hogy sokáig az uralkodók csemegéje volt. Ennek ellenére egy időben a sterlet szinte teljesen eltűnt; ma a Litvániában tenyésztett kecsegékből nyerik ki. Régen Szászhalombattán tenyésztették a viza és a kecsege hibridjét, a vicsegét; ebből készült a belugát és a sterletet keresztező kaviár is. 100 gram sterlet kaviár 70 ezer forintba kerül.

Kaluga: a kaluga tokhal Oroszország és Kína határvidékén él. Nem túl régóta készítenek belőle kaviárt, de nagy
megyerimihaly, 2015. november 24. kedd, 22:21
Ricinusolaj és a nyirokrendszer
mai napig nem ismerik, vagy nem fogadják el az egészségügyben dolgozó szakemberek. Két oka lehet:

Az első, hogy túl egyszerű. Nehezen elképzelhető, hogy a ricinusolaj csomaggal kiváló eredményeket lehet elérni bármely egészségügyi probléma esetén.

Második, hogy a jelenleg egészségügyi rendszerben az önmagában pozitív eredmények nem érik el azt a kritikus tömeget, mellyel megalapozható, hogy az ilyen kezeléseket befogadja az egészségügyi rendszer.

Mindenki, kivéve valószínűleg a szegényebb embereket, a kezelést figyeli aggodalommal, és nem azt, hogy hatásos-e.

Számos AIDS beteg képes volt növelni T-sejtjeinek mennyiségét és számtalan más problémát megszüntetni a következőkben leírt technikával. Mások hasznosnak találták az epilepsziával járó krónikus problémák, a hiperaktivitás, a máj és epebetegségek és a krónikus folyadék-visszatartás megszüntetésében.
Szerencsére nem kell megértenünk a működését.

Megfelelően használva, a ricinusolaj pakolás
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 09:51
Törpék - a mesében léteztek, vagy a valóságban?
délre élnek.

Az utolsó eleven törpe

Jacques Bergier szerint Európában 1138-ban láttak utoljára eleven törpét, amikor egy német kolostor pincéjében elfogtak egyet. Ez a törpe teljesen fekete volt, és semmilyen nyelven sem beszélt. Végül elengedték, hogy lássák, mit csinál: visszatért a pincébe, ahol találták, felemelt egy követ, és bebújt egy olyan alagútba, ahová senkinek sem sikerült utánamenni. Az alagutat kereszttel zárták le, és az ügy ennyiben maradt." Jacques Bergier valószínűleg nem ismerte (vagy nem tartotta hihetőnek?) a XVII. században élt francia Beausoleil házaspár beszámolóját, mert ennek ismeretében minden bizonnyal néhány száz évvel későbbre helyezte volna az európai törpékkel való utolsó találkozás dátumát.

Jean de Chastelet, Beausoleil bárója és felesége a XVII. század legtanultabb, legtehetségesebb és legsikeresebb mineralógusai voltak. Bejárták egész Európát, és varázsvesszős kutatásaik révén nagy hírnevet szereztek maguknak. Csupán Franciaországban
anna4459, 2015. május 21. csütörtök, 18:25
Ezekről a furcsa indiai titkokról még te sem tudtál
Legendák, titkok, mítoszok, rejtélyes esetek: érdekes történeteket hoztunk nektek Indiából.

Az ikrek falva

Kodinhi titka nem éppen rejtett. Sőt, tulajdonképpen mindenki látja. A település ugyanis arról híres, hogy elképesztően magas ott az ikrek aránya.

Csupán 2 000 család él ott, de a hivatalosan nyilvántartott ikerpárok száma 250-re rúg. Sőt, valószínűleg többen vannak: a szakértők 350 párra becsülik ezt az adatot.

Ráadásul ez a szám évről évre nő, ám senki sem tudja, miért. Ez azért felettébb különös, mert Indiában egyébként csak a szülések 4 ezreléke eredményez több babát, míg Kodinhiben ugyanez a ráta 4,5%!

A jodhpuri robbanás

2012. december 18-án hirtelen fülsüketítő robbanás ijesztett rá Jodhpur város lakóira. A semmiből jövő jelenség arra a hangrobbanásra hasonlított, amit a hangsebességet átlépő repülőgép okoz
anna4459, 2015. március 09. hétfő, 19:18
Titkok
győzelméről. Az 1960-as években a teljes komplexumot nemzetközi összefogással arrébb helyezték, hogy az Asszuáni-gát építésekor létrehozott Nasszer-tó el ne nyelje.ÉpítéseAz Abu Szimbel-i templomokat - a Nagy Templomot és a Kis Templomot - délen, Núbiában emeltette Ramszesz, minden lakott helytől távol. A hely, ahol a templom épült, már korábban is szent helynek számított, már Horemheb is emelt itt egy szentélyt. A helyszín kiválasztásában valószínűleg nagy szerepet játszottak a vidék adottságai. A komplexum a fáraó hosszú uralkodása alatt Núbiában épült hét sziklatemplom legnagyobbika volt. Szerepe minden bizonnyal az volt, hogy emelje Egyiptom tekintélyét a birodalomnak ebben a távoli szegletében a déli szomszédok előtt és egyben megerősítse az egyiptomi vallás helyzetét a régióban. A templomok építése Ramszesz ötödik uralkodási évében kezdődött és mintegy húsz évig tartott; a 24. uralkodási évben szentelték fel, de az építkezés még a 35. évig
piroska0101, 2014. augusztus 27. szerda, 09:41
Minek - kinek tartod Istent, Jézust az emberrel szemben?
Mózes csak egy a törvényhozók hosszú sorában. Indiában Manou volt a nagy törvényhozó. Krétán Mínosz hozta le Dicta hegyéről Zeusz törvényeit, míg Egyiptomban Mises volt, aki kőtáblákon hozta el Isten törvényeit. Manou, Mínosz, Mises, Mózes.

Ami a Tízparancsolatot illeti: az egyiptomi Holtak Könyvének 125-ik litániájából származik. A Holtak Könyve-beli "Nem loptam"-ból "Ne lopj!" lett. "Nem öltem"-ből "Ne ölj!". "Nem hazudtam"-ból "Ne hazudj!", és így tovább. Az egyiptomi vallás tehát valószínűleg a judeo-keresztény vallás alapja.

Keresztelés, halál utáni élet, végítélet, szűz általi szülés, feltámadás, keresztre feszítés, szövetség, körülmetélés, megváltó, áldozás, özönvíz, Húsvét, Karácsony, újbóli eljövetel, és még sok más, mind megfelel az egyiptomi vallás elméleteinek, bőven a kereszténység születése előtt.

Jusztin mártír, az egyik legelső kereszténység-kutató és védelmező szerint: "Amikor azt mondjuk, hogy Jézus Krisztus, a tanítónk testi egyesülés nélkül fogant,
kicsoda57, 2014. augusztus 26. kedd, 16:13
1/6
Képek, videók
Bergamottolaj.jpg
pacsakute
2019. január 11. péntek, 11:44
Valószínűleg itt csapódot
vargaspace
2012. november 24. szombat, 15:19
090823 30-04 valószínűleg
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 13:06
090823 30-03 valószínűleg
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 13:06
090823 30-02 valószínűleg
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 13:06
090823 30-01valószínűleg
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 13:05
Akkor valószínűleg a csal
sarkadykati
2010. március 11. csütörtök, 09:13
valószínűleg a legnagyobb
csigamalac
2009. október 09. péntek, 20:35
A gyaloglás hatásai.jpg
pacsakute
2018. március 16. péntek, 10:05
viz-hatasai.gif
sz719eszter
2017. november 26. vasárnap, 17:26
a szeretet hatása.jpg
bbbarbara
2016. október 17. hétfő, 22:23
Az üdítő hatásai.jpg
pacsakute
2015. november 27. péntek, 17:51
Az uborka jótékony hatása
irmus
2015. szeptember 22. kedd, 06:58
Albán masszázs hatása.jpg
felfedezo2
2015. augusztus 12. szerda, 18:27
Szeretet hatása
anna4459
2015. augusztus 10. hétfő, 08:46
Címkék
ikrek aránya, település ugyanis, Steiu Aurél Kelet-kutatót, ori­entalisták 1902-os, gyenge napfényben, ricinusolaj csomaggal, lábukat Kanszu, tanítónk testi, utolsó eleven, egyiptomi vallás, hangrobbanásra hasonlított, helyszín kiválasztásában, sterletet keresztező, ricinusolaj pakolás, Sáfrány Iránból, kaluga tokhal,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.