Belépés
2019. április 20. szombat | 16. hét | 110. nap | 08:33 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
túrós bukta
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
fél kk só
2 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
2 ek cukor
1 cs van.cukor
1 egész tojás
10 dkg olvasztott vaj + a kenéshez
Töltelék:
25 dkg túró
2 ek cukor
1 cs van.cukor
1 egész tojás

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet a sót és a cukor kétharmadát összekeverjük. A maradék cukorral a tejben felfuttatjuk az élesztőt hozzákeverjük a tojást, a liszthez adjuk az olvasztott langyos vajjal együtt.

Jól kidagaszjuk. Duplájára kelesztjük.

Kb fél cm vastagra nyújtjuk, köröket szaggatunk, közepére tesszük a tölteléket és gombócokat formázunk belőle. Kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) formába tesszük úgy, hogy az oldalát is lekenjük olvasztott vajjal, hogy ne süljenek össze, majd a tetejét is lekenjük. A formában kelesztjük még kb 30 percig. 180 fokon sütni kb 25 percig Kb 19 db
faciendum, 2019. február 28. csütörtök, 13:19
Diós patkó
Karácsonyi sütinek is kiváló, előre elkészíthető, akár két hétig is eláll ( ha el nem fogy addig).

Diós patkó

Hozzávalók:
25 dkg darált dió,
20 dkg Nagyi titka búza finomliszt,
40 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
Mártogatáshoz:
10 dkg étcsokoládé, ( én Tibi étcsokit használtam)
2 dkg vaj

Elkészítése:
Mindent összekeverünk a vaj kivételével, amikor jól elkevertük a hozzávalókat, akkor adjuk hozzá a vajat és egy masszává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságúra sodorjuk. Kb. 8-10 centisre daraboljuk, patkó alakúra hajtjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben (170 fokon), kb. negyed óráig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal együtt.
Amikor kihűlt a tészta, olvasztott csokoládéba mártjuk a patkók mind a két végét, porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!

U.I.:
Dió helyett földimogyoróval, mákkal, vagy kókusszal is finom!
suzymama, 2019. február 10. vasárnap, 14:30
Sörkifli
Hozzávalók

50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojás + 1 a kenéshez
2-3 ek tejföl
1 csapott ek só
1 ek cukor
1,5 dl olaj
olvasztott vaj
A tetejére:
szezámmag
köménymag
sajt

Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk. Rugalmas, könnyű tésztát kapunk. Ha ragad, akkor még egy kis lisztet adunk hozzá. 1 órán át kelesztjük.
Átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, ezeket kb. 0,5 cm vastag kerek lappá nyújtjuk, majd 8háromszögrevágjuk (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk). Megkenjük olvasztott vajjal, majd a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 10-15 percet kelesztjük még. Megkenjük a felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmal,
koszegimarika, 2018. december 29. szombat, 23:50
Habos finomságok
keksz
10 dkg apróra tört dió
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszínhab

A középső réteghez

10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej

A krémhez:

1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix

A tetejére:

5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor

Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral
együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú
sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a
tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a
habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a
kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a
tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 05:58
Vaníliás túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók az alaphoz:

25 dkg kakaós keksz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál baracklé
5 dkg mazsola

A töltelékhez:

1 vaníliás pudingpor
4 evőkanál barna cukor
4 dl tej
40 dkg tehéntúró
1 evőkanál natúr joghurt
2 tasak vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja

Elkészítése:

A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel
összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába
tesszük. Jól meg kell nyomkodni, hogy összeálljon. A pudingport és a cukrot
összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük a pudingot. A túrót és a joghurtot
összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kihűtött pudingot, majd a
kekszes alap tetejére halmozzuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Ezt követőn szeletelhetjük is.
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 17:13
Különleges bejgli karácsonyra
........
Tészta alaprecept
Ezzel a finom tésztával könnyen tudsz majd dolgozni és bármilyen töltelékkel remekül kombinálhatod.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1,5 dl tejföl
1 dl tej
25 dkg vaj
2 kisebb tojás
5 dkg porcukor

1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A tejet 1 teáskanál cukorral langyosra melegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, de nem dolgozzunk vele túl sokáig, különben a vaj felolvad a kezünk melegétől. Adjuk hozzá a porcukrot, a tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ha sokáig gyúrjuk, ugyanaz érvényes: a vaj felolvad és a tészta túl puha lesz. Kb. 25 dkg-os cipókat formáljunk az összeállított tésztából. Fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 15-20 percre.
A tésztát ezután 20-25 cm-es téglalapra nyújtsuk. Mehet rá a
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 08:51
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta
dkg meggy
15 g zselatin
1 dl víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg meggy
3 db mandarin
4 db kivi


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a tojásos masszába szitáljuk az 1 mokkáskanálnyi sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.
A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A liszthez 1 mk sütőport adunk, majd beleszitáljuk a tojásos masszába. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kiborítjuk a tepsiből, levesszük róla
vorosrozsa66, 2018. november 05. hétfő, 19:28
15 db sütés nélküli desszert...
dió,
10 dkg darált keksz
20 dkg aszalt sárga barack
1 ek lekvár,
1 ek porcukor
1 cs vanília
2 ek narancslé,
citrom héja
1 kk rumaroma
fél tábla csoki
1 kk. tejszín
1 kk. olvasztott vaj
Elkészítése:

A barackot apróra vágjuk,és beáztatjuk a narancslébe,aztán ha megpuhult,egy tálba összekeverjük,az összes hozzávalót. Ha nem áll össze,még egy kis narancslé. Golyókat formázunk,tálcára rakjuk,és hűtőbe pár órát. Aztán csokit olvasztunk,a vajjal,tejszínnel, és belemártogatjuk a golyókat,majd dióval megszórjuk.

Gesztenyés tekercs sütés nélkül
Tészta:
25 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál kakaó
rumaroma ízlés szerint
pici tej,ha szükséges
Krém:
25 dkg gesztenyemassza
10 dk porcukor
12 dkg margarin
1 teáskanál kókuszreszelék
rumaroma ízlés szerint
Máz:
15 dk étcsokoládé
3
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Mesés almatorta
Hozzávalók:

180 g liszt
4 alma
2 tojássárgája
140 g cukor
50 g vaj
125 ml tej
4 g sütőpor
csipet só

Elkészítése:

A cukorból tegyél félre 3 kanálnyit, a többit a tojássárgájával együtt tedd egy tálba. Robotgéppel verd fel, addig amíg a tojás kifehéredik. Az olvasztott vaj felét öntsd hozzá, a tejjel együtt és kavard össze. A sót, a lisztet és a sütőport is szórd bele és kavard addig, amíg tészta lesz belőle. Egy tortaformát bélelj ki papírral és öntsd bele a tésztát. Az almát hámozd meg és vágd szeletekre. Nyomkodd bele az almaszeleteket a tésztába úgy, hogy a magház felőli részük kerüljön a masszába. A maradék olvasztott vajjal locsold meg és szórd rá a félretett 3 evőkanál cukrot. Melegítsd elő a sütőt és 180 fokos sütőben süsd nagyjából 30 percig.
koszegimarika, 2018. október 05. péntek, 15:51
H.Kohut Katalin: Aranygaluska
tejet, amiben a sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük az anyagokat a kovásszal együtt. Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen és hozzáöntjük a langyosra olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen egy óráig kelesztjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, zsírozott tepsibe, vagy sütőpapírra helyezzünk belőle egy sort és mindegyiket kenőtollal kenjük be vajjal. Minden sor tésztát hintsünk meg bőven cukros dióval. Újból kelesztjük kétszeresére a tepsiben, majd lassú tűznél sütjük. Ha megsült, tépjük, majd vanília, vagy csokoládés sodót adunk hozzá.

Vanília és csokoládé sodó, hozzávalók:

1/2 liter tej
1 kávéskanál liszt
2 tojás
8 dkg cukor
2 cs. vaníliacukor, vagy 1/2 rúd vanília
2 dkg vaj

Elkészítés:

A tojássárgát 1 dl tejjel, a cukorral és liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliával
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:21
Cukkinis muffin
Cukkinis muffin, kaporral és fokhagymás tejföllel,
Hozzávalók:
125 g bacon,
3 evőkanál liszt,
1 cukkini,
2 db tojás,
1 csipet cukor,
fél kiskanál só,
fél kiskanál sütőpor,
1 evőkanál majonéz,
1 hagyma,
zöld kapor,
olaj.

Elkészítés:
Tisztítsuk meg majd vágjuk össze a hagymát, a bacont is szeleteljük fel apróra és a hagymával együtt pirítsuk meg forró olajban. A cukkinit tisztítsuk meg, majd reszeljük le, keverjük össze a tojással, a majonézzel, a liszttel, sóval, cukorral, a sütőporral, az apróra vágott zöld kaporral, a pirított baconnel és a hagymával. Kenjük ki vajjal a muffin formákat és tegyük bele az elkészített masszát. Előmelegített sütőben, 220 fokos sütőben süssük amíg megpirul. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Kínáljunk mellé fokhagymás tejfölt, vagy mártogatós szószokat.
irmus, 2018. július 13. péntek, 10:08
Diós tejszínszelet
vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszínhab

A középső réteghez

10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej

A krémhez:

1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix

A tetejére:

5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor

Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék krémet
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 16:27
1/121
Képek, videók
turos bukta.jpg
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:12
Túrós Bukta
bellykonyhaja
2009. szeptember 08. kedd, 07:02
túrós bukta
iraziviki
2009. július 15. szerda, 11:16
turós bukta
iraziviki
2009. július 08. szerda, 15:12
Túrós bukta!
maryenne
2009. június 19. péntek, 20:32
Turos bukta!
maryenne
2009. május 14. csütörtök, 18:10
Túrós bukta.jpg
oldlady38
2009. április 10. péntek, 15:00
túros bukta
kartika
2009. március 12. csütörtök, 21:37
túrós bukta
lujza56
2007. október 29. hétfő, 21:44
O.V.-kétharmad.jpg
agica2004
2015. augusztus 15. szombat, 17:55
kétharmad.jpg
dnemethk
2015. március 04. szerda, 18:58
kétharmad--.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:31
kétharmad.jpg
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:30
9 OV mint a kétharmad fej
lovaszmarika
2012. szeptember 24. hétfő, 14:39
jól bevált kétharmad.JPG
kozmagyongyi
2009. május 28. csütörtök, 19:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.