Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 18:24 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diós krémes
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
8 dkg cukor
10 dkg dió (darált)
10 dkg babapiskóta (darált vagy összetört)
5 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 tk sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
3 db tojássárgája
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
5 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 ek porcukor
3 dl habtejszín

elkészítés

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd
koszegimarika, 2020. január 11. szombat, 09:13
Vanília krém
Hozzávalók:

350 g vaj
2 tojássárgája
300 g cukor
200 ml tej
2 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál rumaroma

Elkészítés:

A tejet öntsük egy edénybe és adjuk hozzá a felvert tojássárgáját,
tegyük bele a cukrot és a vaníliás cukrot, lassú tűzön kezdjük el főzni.
Folyamatosan kavargassuk, nagyjából 3 percig főzzük. Folyékony lesz,
de mikor összekeverjük a vajjal, megdermed. Fontos, hogy ne főzzük
tovább, mint 3 perc, különben a cukor miatt darabos lehet. Vegyük le a
tűzhelyről, takarjuk le alufóliával és hagyjuk hűlni, amíg szoba hőmérsékletű
lesz. A vajat kavarjuk habosra és öntsük hozzá a krémet, adjunk hozzá
1 teáskanál rumaromát és keverjük össze. Már kész is a krém.
klarika47, 2019. december 14. szombat, 08:00
Narancsos mézes krémes
megmossuk a narancsokat és lereszeljük a héját, de a fehér része ne kerüljön bele, az keserű! Két narancsnak kifacsarjuk a levét, ezt kiegészítjük annyi tejjel, hogy 8 dl folyadékot kapjunk.
A négy tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, egy kis folyadékot és simára keverjük. Felöntjük a maradék narancsos tejjel és közepes hőfokon folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Ha nem lenne csomómentes a krém alapja nyugodtan szűrjük át és utána főzzük meg! A krémet tegyük félre hűlni.
Közben keverjük habosra a puha vajat a porcukorral. Adjuk hozzá a kihűlt krémet és jól keverjük össze, majd belekeverjük a narancsok reszelt héját.
A kész krémmel töltsük meg a lapokat. A vajat, porcukrot, tejet felmelegítjük folyamatos keverés közben. Tűzről levéve elkeverjük benne a kakaóport és a kanálnyi tojásfehérjét. Kicsit hűtjük, többször átkeverjük és a sütemény tetejét bevonjuk vele. 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.


Forrás:
koszegimarika, 2019. november 24. vasárnap, 14:44
Kavart almás
töltelékhez:

kb. 1,5 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez,
mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés
szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn
lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal
(esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig,
míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint)
és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor,
a 2 dl tej, amivel szintén összekeverjük.
Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és simára keverjük
a tésztát.
A tészta egyik felét vajazott/lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírral
bélelt tepsibe) kanalazzuk egyenletesen, erre rákanalazzuk a
reszelt almát, majd a tészta másik felét. (Érdemes egy
klarika47, 2019. november 05. kedd, 05:51
Francia diós mézes finomság!
szódabikarbóna

Diós piskóta:

6 db tojás,15 dkg cukor,3 ek víz,0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt,1/2 cs sütőpor,10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája,15 dkg kristálycukor,2 cs vanília puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj

A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:06
Narancsos mézes krémes
megmossuk a narancsokat és lereszeljük a héját, de a fehér része ne kerüljön bele, az keserű! Két narancsnak kifacsarjuk a levét, ezt kiegészítjük annyi tejjel, hogy 8 dl folyadékot kapjunk.
A négy tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, egy kis folyadékot és simára keverjük. Felöntjük a maradék narancsos tejjel és közepes hőfokon folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Ha nem lenne csomómentes a krém alapja nyugodtan szűrjük át és utána főzzük meg! A krémet tegyük félre hűlni.
Közben keverjük habosra a puha vajat a porcukorral. Adjuk hozzá a kihűlt krémet és jól keverjük össze, majd belekeverjük a narancsok reszelt héját.
A kész krémmel töltsük meg a lapokat. A vajat, porcukrot, tejet felmelegítjük folyamatos keverés közben. Tűzről levéve elkeverjük benne a kakaóport és a kanálnyi tojásfehérjét. Kicsit hűtjük, többször átkeverjük és a sütemény tetejét bevonjuk vele. 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Szabókiné Jung Andrea
koszegimarika, 2019. október 11. péntek, 22:15
Rigó Jancsi
hozzávalók / 10 adag
A tésztához
8 db tanyasi vagy bio tojás
8 ek porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál finomliszt
A krémhez
900 ml habtejszín
150 g porcukor
1 ek vaníliás cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek zselatin
100 ml tej
A tetejére
200 g étcsokoládé
50 g vajelkészítés


A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a kakaót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, és a habból 1-2 evőkanállal is hozzáadva elkeverjük. Ezután az összes tojáshabot beletesszük, és óvatosan keverve beledolgozzuk.
Kipapírozott tepsibe simiítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
Ha megsült, kivesszük, lehúzzuk a sütőpapírt, kihűtjük, és keresztben, vízszintesen
koszegimarika, 2019. augusztus 22. csütörtök, 21:00
Orchidea szelet
étcsokoládé
5 dkg vaj
fél dl étolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd kis lángon pár pillanat alatt sűrűre főzzük. A margarint a mascarponéval és a narancs levével habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémhez forgatjuk. A krémnek teljesen ki kell hűlnie!
A tészta tetejére rákenjük a krémet, majd elkészítjük a tejszínes krémet is.

A tejszínből és a porcukorból kemény habot verünk, majd a gőz fölött felolvasztott és visszahűtött csokit belekeverjük a felvert tejszínhabba és a pudingos krémre tesszük.
A csokit állandó keverés mellett gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és az olajat (ettől szép fényes lesz), kicsit visszahűtjük és a tejszínre
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:21
Húsvétra KINDER MAXI torta
cukor
1 tk szerecsendió
1 tk citromlé
1 csipet só

A krémhez :
5 dl tejszín
50 dkg mascarpone
2 tk vanília aroma
Ízlés szerint porcukor

A karamellhez:
2 ek víz
6 ek cukor
4 ek vaj
4 ek tejszín
Bevonáshoz
10 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a tojások fehérjét, a cukor 2/3- val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig, habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk óvatosan a fehérjét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre laza mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formában két részben kisütjük. 180 fokon tűpróbáig kell sütni.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét, a porcukorral és a vanília aromával kikeverjük, majd a tejszínhabbal összekeverjük. Hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a karamellt. A vizet a
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Boszorkánypogácsa boszorkányosan finom módra :)
Hozzávalók:

10 dkg dió,
1 citrom
25 dkg lágy vaj v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár


Elkészítés:

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).

Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:44
Kávés hókifli
Mutatok is egy könnyen elkészíthető és finom aprósüteményt, amit még az ünnepi asztalon is eltudok képzelni. :)

Hozzávalók:

- 10 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojássárga
- 2 ek instant kávé
- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- szükség esetén kb. 2 ek lefőtt erős kávé

Hempergetni: - vaníliás cukor

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd a tojássárgákat egyenként hozzáadva alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a kávéval és sóval elkevert lisztet majd egy egynemű, sima tésztát gyúrunk. Ha nem állna össze, akkor annyi evőkanálnyi lefőtt kávét adunk hozzá, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk (nekem 2 evőkanál kávéra volt szükségem).

A kész masszát folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe tesszük pihenni.

Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, majd újabb 10-10 részre és mindegyiket hengerré sodorjuk. Megformázzuk kifli alakúra, majd sütőpapíros tepsire
suzymama, 2019. április 04. csütörtök, 18:08
Diós sütemény
Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése...

Hozzávalók:

A két laphoz:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
9 dkg porcukor,
csipetnyi só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarjuk a tészta másik felével.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék habját is. Ezt a
suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:07
1/454
Képek, videók
Krémes diós szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:36
csokis-dios-kremes-alo m.j
lilagondolatok
2015. december 12. szombat, 03:48
Francia-diós-krémes.jp g
yvett789
2015. január 31. szombat, 21:21
dios-piskotas-kremes.j pg
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 20:39
diós krémes.jpg
erzsikepuskas
2013. december 16. hétfő, 19:35
diós-krémes-süti.jpg
skorpiolilike
2011. május 08. vasárnap, 10:26
diós krémes kocka !
ibolya58
2011. január 13. csütörtök, 13:31
Diós krémes sütés nélkül.
katicafeher
2010. augusztus 19. csütörtök, 13:57
Isten útját készítjük elő
sacimama
2017. november 21. kedd, 01:09
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
Hagyma cukorral
sanci81
2014. december 30. kedd, 19:29
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
kávé cukorral.png
sakira
2013. december 15. vasárnap, 11:30
KÁVÉ CUKORRAL
jegesmedve21
2012. március 07. szerda, 15:08
kávé cukorral.jpg
jpiros
2012. február 02. csütörtök, 11:26
Címkék
22*30 cm-es, tejet öntsük, tészta egyik, első felét, darált babapiskótát, diós piskótához, tojásokat kettéválasztjuk, kihűlt krémet, kihűlt pudinggal, kész masszát, krémet tegyük, maradék narancsos, krém alapja, tojássárgákat habosra, tojássárgákat egyenként, pudingos krémre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.