Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 23:28 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cili néni receptjei
rudat formálni a masszából Vigyázva sütni Ha megsült csokival bevonni, másnap felszeletelni

Francia keksz
28 dkg porcukor 4 egész tojás 1 órán át keverni 6 g szalakáli 32 dkg liszt 24 órán át pihentetni 25 dkg lisztet hozzá adni Kisodorni, kiszúrni, Lassú tűzön sütni.

Forgács fánk
1 kg liszt 6 tojás sárgája Kis só 2 evőkanál jó savanyú tejföl 9 kanál ecet Zsírban kisütve

Vajas leveles tészta
25 dkg vaj 90 dkg liszt Kis só 3 részre osztani 10 dkg vaj a liszthez adni 18 dkg lisztből ecetes hideg vízzel rétes tésztát gyúrunk Kb. 1/4 órát dolgozzuk Ha a tészta 9 percig pihent a vajat a tészta közepére helyezzük, 4x összehajtogatjuk Kisodorjuk, 1 órát pihen Még 2x megcsináljuk a hajtogatást Kinyújtjuk, már csak fél órát pihentetjük Forró késsel vágjuk, lehet habtekercsnek, krémesnek használni

Csokoládé krém
1 l tejszín felforralni 1 kg csokoládét belefőzni Tűzről levenni, addig keverni, míg teljesen ki nem hül Bármilyen tortához, sütihez
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 12:56
Sajtos kifli
Tésztához: 70 dkg kevert liszt(fele-fele arányban), 1,5 dl tej, 2 evkanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 egész tojás, 2 dl kefir, 1 dl étolaj A lekenéshez: 2 teáskanál só, 25 dkg margarin, Tetejére: 1 tojás, kb 15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt megfuttattam a langyos, cukros tejben(zero), amikor megkelt hozzáadtam a liszthez a tojással, kefir helyett én natur joghurtot használtam, ez volt itthon, az étolajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jól összedolgoztam, én keménynek itéltem a tésztáját, ezért tettem még hozzá egy fél pohár joghurtot, majd 12 egyenlő részre vágtam fel a tésztát.
A margarint a sóval kikevertem, arra kell figyelni, hogy 6 egyforma adag legyen ebből majd a tésztára. A tésztából kb 30 cm átmérőjű köröket nyújtottam, egyszerre két tésztaadaggal dolgoztam. Az alját megkentem a sós margarinnal, majd a másik 30 cm átmérőjű kinyújtott tésztát rátettem, a széleit körbenyomkodtam és felszeleteltem 16 egyenlő részre. Amikor ez megvolt a cikkek oldalát is lenyomkodtam, hogy később a
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 12:29
Napóleon torta
A tésztához:
400 gr hideg vaj,
650 gr liszt ,
csipet só ,
150 ml viz,
2 ek ecet ,
1 ek vanilia kivonat ,
2 db tojás
1 ek méz

A lisztet elkeverem a sóval ,morzsásra daráltam az előzöleg felkockázott hideg vajjal , tálba öntöttem , a vizet elkevertem az ecetel a mézzel a vanilia kivonattal és tojásokkal . A vajas liszthez öntöttem és gyors mozdulatokkal összeálitottam a tésztát .
9 db egyenlő részre osztottam foliával letakarva hütőszekrénybe tettem 2 orát pihenni , majd kinyujtottam ( itt lehet kerek alakura vagy négyszögletalakura nyujtani ki hogy szeretné) majd 200 fokon 10-15 perc alatt megsültek a lapok ( szép aranybarnásra kell süljenek de vigyázat nehogy megégjenek mindig figyeljük miközben sül )

A krém :
9 db tojàssárgája ,
9 kanál liszt ,
1 pohàr cukor ,
2 vanilia esenc,
1, 5 Liter tej ,
200 gr vaj

A liter tejet odateszem melegedni , a megmaradt fél literhez keverek 9
suzymama, 2018. április 10. kedd, 15:57
A tésztasütés törvényei
különben íztelen lesz.
- Hígabb tészták sütése előtt a tepsit vajjal és porcukorral kenjük ki, a sűrűbbnél vajjal, liszttel.
- A vajas tésztákat erősebb lángnál, a kevert tésztákat mérsékelt lángon süssük.
- Ha nem vagyunk biztosabb abban, hogy megsült-e a tészta, szúrjunk bele kötőtűt, villát, vagy fogvájót. Addig kell sütni, amíg a tűt tisztán, ragacsosság nélkül húzzuk vissza.
- Élesztős tésztához használjunk friss élesztőt, és langyos tejjel dolgozzuk el. Minden fél kiló liszthez egy deka élesztőt számítsunk.
- Ha kelt tésztát sütünk, a sütő ne legyen nagyon forró, amikor a tésztát beletesszük, mert a külseje megég, a belseje pedig nyers marad.
- Omlós tészta esetében a sütő forró legyen, a sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert a tészta összeesik.
- Zsírban sült tésztáknál a zsír legyen bő és forró, a tésztát kevés cukorral készítsük, különben magába szívja a zsírt.
- A tortának való tésztát bármilyen formában is készítjük, csak akkor vágjuk ketté, ha teljesen
lizawolf, 2018. március 23. péntek, 18:12
Tiroli gesztenyés szelet
habfixáló
2 ek rumaroma

Díszítés:

5 dkg csokireszelék
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
10 dkg kandírozott meggy

Elkészítése:


Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott csokoládét is.

Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

Krém készítés:

A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával és a kakaóporral kemény habbá verjük. Adjuk hozzá a habfixálót és a gesztenye
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:31
Két krémes mézes krémes
tasak tejszínízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor

A mázhoz

1 db tojásfehérje
1 fél citromból nyert citromlé
20 dkg porcukor

elkészítés

Első lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25 x 35 cm), feltekerjük a sodrófára és az
bkisseva, 2018. február 13. kedd, 12:04
Karácsonyi receptek
csipetnyi só, 2 tojássárga.
Diós töltelék: 30 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, másfél db reszelt alma, 5 dkg sárgabaracklekvár, 5 dkg mazsola, 8-10 dkg apróra vágott birsalmasajt.
Mákos töltelék: 30 dkg darált mák, 25 dkg porcukor, 7 dkg mazsola, 1 zacskó vaníliás cukor, 2,5 dl tej, csipetnyi só, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 3 szem összetört szegfűszeg.
A lisztet a vajjal elmorzsolom. Az élesztőt belekeverem egy dl tejbe a cukorral együtt, majd 5 percnyi várakozás után hozzáöntöm a vajas liszthez. Hozzáteszem még a tészta összes alkotórészeit, és alaposan összedolgozom. Ha már sima, akkor 4 kis cipóba osztom és lisztezett deszkán, a tetejét is belisztezve, konyharuhával letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával, valamint a sárgabaracklekvárral jól összekeverem. A mákos töltelékhez a tejbe belekeverem
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Mézes krémes
vaj (a tepsi kikenéséhez)
A krémhez
2 tasak tejszínízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
A mázhoz
1 db tojásfehérje
1 fél citromból nyert citromlé
20 dkg porcukor

elkészítés

Első lépésben a krémet készítjük el: megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük, külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül) és jól összedolgozzuk.
Majd két felé osztjuk és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt a kutya nem vette észre :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25 x 35 cm), feltekerjük a sodrófára és az
faciendum, 2017. november 23. csütörtök, 19:24
Csokis, HÓPELYHES SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
100 g vaj vagy margarin
150 g cukor
200 g liszt
késhegynyi sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
csipetnyi só
2 evőkanál kakaópor
1 tojás
5-6 ek. tej
100 g csokoládé

A tetejére:
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál cukor
2-3 evőkanál víz
2 dkg vaj

Leírás
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, a cukrot beletesszük,elkeverjük, hozzákeverjük a tojást.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, csipet sót, beleszitáljuk a kakaóport és elkeverjük.
A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas-cukros masszához, hozzáadunk 5-6 evőkanál tejet és alaposan elkeverjük.
Belekeverjü a kis kockára vágott csokoládét
Formába tesszük a tésztát, vagy kis halmokat teszünk a sütőpapírra. Az enyémek mini muffin formában készültek.
Légkeveréses sütőben 180 fokon, 13-15 perc alatt megsülnek.
Míg kihűl, addig elkeverjük a kakaóport a cukorral és a vízzel, majd állandó keverés mellett főzzük amíg a cukor
suzymama, 2017. november 06. hétfő, 11:00
Kétkrémes mézes - Pihe - puha mézeskrémes
citromlé
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
A mázhoz:
1 tojásfehérje
fél citrom leve
20 dkg porcukor
ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: Első lépésben a megszokott módon pudingot főzünk, majd jól kihűtjük, közben külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.

A tésztához a szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzá keverjük a 2 evőkanál tejjel összekutyult kakaóport. A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen 4 lapot sütünk.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25 x 35 cm), feltekerjük a sodrófára, és az előmelegített (felforrósított) és jól bevajazott tepsire fektetjük, és kb. 10 perc alatt megsütjük.

Amíg
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 10:23
Leveles tészta
Az ízesítésének és a formázásának csak a fantáziánk szabhat határt. Általában 200 C fokon sütöm 20 percig, de ez függ a tölteléktől is, és attól, hogy a tészta milyen vastagra van nyújtva. Ha kb. fél centiméteresre nyújtjuk, akkor ez a sütési idő pont megfelelő.

Elkészítés

A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre.

2
Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojások sárgáját, a vajat, az ecetet és a hideg vizet, majd egy fakanállal összedolgozzuk.

3
Egy alaposan belisztezett felületen átgyúrjuk. Még kb. 80-100 g lisztet felvehet, de ez függ az alapanyagoktól is. 20 percig pihentetjük.

4
A tésztát kissé kinyújtjuk, majd rátesszük a közepére a vajas részt.

5
A tészta felső egyharmad részét a vajas részre hajtjuk, majd az alsót is.

6
Ráhajtjuk a két oldalsó fület
horvathnemagdi, 2016. november 07. hétfő, 15:59
Sós teasütemény
50 dkg liszt
25 dkg vaj
3 csapott kávéskanál só
2 tojássárgája
1,5 dl tejszín
a tetejére:
1 tojásfehérje
magok (szezámmag, lenmag, köménymag, mák)
reszelt sajt
kevés só

A liszthez adjuk a sót, és az apró kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk. A tejszínt elhabarjuk a tojássárgájával, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a vajas liszttel. A tésztát lisztezett deszkán ujnyi vastagra nyújtjuk, tálcára emeljük, és folpackba csomagolva fél-egy órára mélyhűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Onnan kivéve éles késsel kb 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A felvert tojásfehérjével megkenjük, enyhén sózzuk, és magokkal vagy sajttal megszórjuk mindet. A teasüteményt sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Több napig eláll, sőt másnap még finomabb, mint
bkisseva, 2016. október 20. csütörtök, 14:52
1/13
Képek, videók
Nagyanyáink receptjei
idvigjanos
2013. április 26. péntek, 22:21
Kézzel írott receptjeim
sarkadykati
2011. július 18. hétfő, 04:51
A Főtér Receptjei.hu.jpg
rambobby
2007. március 07. szerda, 07:16
erős masszázs :-)
gabipapa
2018. március 09. péntek, 14:10
Masszáda.jpg
pacsakute
2017. május 11. csütörtök, 18:55
tradicionális thai masszá
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:46
Budapest thai masszázs
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:43
eredeti thai masszázs 13.
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:42
eredeti thai masszázs Heg
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:41
thai masszázs terápia
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:40
thai masszázs terápia bud
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:39
Arc és haj masszázs után
felfedezo2
2017. január 30. hétfő, 05:29
Ránctalanító masszage pon
pacsakute
2017. január 23. hétfő, 20:49
After Office masszázs.jpg
felfedezo2
2017. január 17. kedd, 07:47
Dancoly márkájú masszázso
felfedezo2
2016. november 13. vasárnap, 11:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.