Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:24 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
vargányával
Hozzávalók: (8 főre) 3 kg vadhús vegyesen (gerinc, oldalas, lapocka, comb), 25 dkg
vargánya, 20 dkg házi füstölt szalonna, 30 dkg újhagyma (vagy vöröshagyma), 10
dkg sertészsír, 2 dl száraz vörösbor, 2 dl sűrű paradicsomlé, 2 tv-paprika, 4
babérlevél, 8 szem borókabogyó, 5 dkg őrölt paprika, só, őrölt feketebors, 4
gerezd fokhagyma.
A vadhúst lehártyázzuk, kisebb darabokra vágjuk a csontos részeket is, a faggyút
eltávolítjuk. Több vízben alaposan átmossuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk, és a bográcsban kisütjük a zsírját. A pörcöket kiszedjük.
A vöröshagymát felszeljük, majd a zsírban megfonnyasztjuk. Levesszük a tűzről, és
beleforgatjuk a vadhúst. Visszatesszük, és addig sütjük, míg a hús külsején kéreg
képződik.
A hideg sertészsírban elkeverjük az őrölt paprikát, majd apró darabkákban beleszeljük a
tv-paprikát. Paradicsomlével felöntjük, simára kidolgozzuk, félretesszük.
Egy kisebb
tinka1951, 2018. szeptember 16. vasárnap, 17:43
Mustáros, borsos karajszeletek sült hagymával és tükörtojáss
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj csont nélkül
5-6 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál mustár
őrölt fekete bors

étolaj
2-3 gerezd fokhagyma
liszt
4 db tojás
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk nagyon apróra vágott fokhagymával, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.
Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük. A tojásokból tükörtojást sütünk, és mindegyik hússzeletre teszünk egyet. . Párolt rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:27
Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccs
Csirkemájas zúzapörkölt petrezselymes, fokhagymás lebbenccsel
Hozzávalók: 80 dkg kacsa zúza, 3 közepes vöröshagyma, 8 dkg kacsazsír, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 tv-paprika, 50 dkg csirkemáj, 1 csokor zöld hagymaszár. Fűszerek: 1 evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1 teáskanál majoránna, 1 kávéskanál csípős paprikakrém, 1 kávéskanál őrölt feketebors. A körethez: 40 dkg lebbencstészta, só, 1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg kacsazsír.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd egy lábasban zsíron üvegesre pároljuk.
Az alaposan megtisztított, átmosott zúzát kisebb darabokban belekeverjük, és fedő alatt fehéredésig sütjük.
Közben a paprikát, paradicsomot, zöldhagymát, és a petrezselyem zöldjét is felaprítjuk.
A száraz lebbencstésztát kisebb darabokra tördeljük.
A zúzát fél evőkanál őrölt paprikával összekeverjük, majd felöntjük két dl vízzel. Őrölt borssal és sóval fűszerezve, lefedve kb. egy órán át főzzük. Közben néha átkeverjük, az elfőtt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:42
Aratóleves
fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük.
A kolbászt felkarikázzuk. A savanyú káposztát átmossuk, és kisebb szálakra aprítjuk.
A zöldségféléket - sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, fokhagymát - megtisztítjuk. A hagymákat kockákra, a gyökereket karikákra vágjuk.
Közben a bab mellé rakjuk a félbevágott paprikát, paradicsomot, savanyú káposztát és az átmosott árpagyöngyöt is. Ezekkel együtt fedő alatt puhítjuk tovább. Őrölt borssal és köménnyel ízesítjük.
A kaprot felaprítjuk. A megfőtt tarját kivesszük, főzőlevét a babhoz öntjük, majd a sárgarépát és petrezselymet is hozzáadjuk.
A tarját szeletekre, majd kockákra vágjuk.
Amikor a bab megpuhult, beletehetjük a kolbászt és a tarját
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:39
Betyár zöldbableves
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt.
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra szeljük. A pirosra sült szalonna pörcöket kiszedjük, és félretesszük. A bográcsba teszünk még egy fakanál zsírt, és megpároljuk benne a hagymát.
A többi zöldséget, és a tarját is kockákra vágjuk.
A megsült hagymára rászórjuk a tarhonyát, és együtt aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, zöldbabot, majd fűszerezzük őrölt paprikával, sóval, borssal, és dobunk bele 3 babérlevelet is. Felöntjük 2-3 liter vízzel, és összefőzzük. fél óra múlva hozzáadjuk a tarját.
A tejfölben simára keverjük a lisztet, majd a levesből veszünk ki keveset, és átmelegítjük vele. Ezzel a
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:45
Paradicsomos cukkinikrém télire, ha ezt megkóstolod, többé n
paprika
5 gerezd fokhagyma
1,5 kg paradicsom
2,5 teáskanál csípős pirospaprika
100 g cukor
2 evőkanál só
200 ml olaj

Elkészítés:

A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük.


A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le.


A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk.


A répát meghámozzuk, ledaráljuk és a többi zöldséghez keverjük.


A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk és jól
menusgabor, 2018. június 28. csütörtök, 16:30
tardi kaszáspecsenye
Hozzávalók:
40 dkg sertéslapocka,
20 dkg kenyérszalonna,
2 evőkanál étolaj,
10 dkg vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg lángolt kolbász,
5 dkg fűszerpaprika,
2 dkg őrölt feketebors
1 dkg őrölt kömény,
5 dkg só, 1 paprika,
1 paradicsom.

A szalonnából négy szeletet készítünk, ezeket kakastaréjnak felvágjuk, és az olajon szép színesre sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra szeljük. A lapockát először érmékre szeleteljük, majd felcsíkozzuk.
A kolbászt keresztben elfelezzük, egyik részét kakastaréjnak felvágjuk, és a szalonna mellett kisütjük. A másikat először hosszában félbe, majd fél karikákra szeljük.
A kolbásztaréjt, és a kisült szalonnákból kettőt kiveszünk, a többire rászórjuk a hagymát. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, és beleborítjuk. Téli időszakban ezeket lecsóval helyettesíthetjük.
Pár perces sütés után rátesszük a húst. Ízesítjük
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:32
Tallóztam
Nem lehet kihagyni, nyers cseresznye és meggy

Két évig is eláll, nem puhul meg A teljesen érett, de még kemény meggyet vagy cseresznyét na­gyon jól megmossuk, majd szárától megtisztítjuk, de vigyázzunk, nehogy a gyümölcs húsát megsértsük.

Elkészítés

Egy hét decis, csavaros üveget a gyümölccsel félig megtöltünk, az üveg alját óvatosan megveregetjük, hogy minél több férjen bele, majd két evőkanál kristálycukrot szórunk rá.

Ezután az üveget a gyümölccsel tele­töltjük, egy késhegynyi tartósítót és még két kanál kristálycukrot (így összesen négy evőkanál cukor lesz egy üvegben) szórunk rá.

Szódavízzel teletöltjük, és a kupakot az üvegre csavarjuk, vagy csavaros üveg hiányában két réteg celofánnal lekötjük.

Két évig is eláll, nem puhul meg. Íze olyan, mintha rumos gyümölcs lenne.

Hasonlóak:

Ropogós őszibarackbefőtt - Egyszerűen mindent visz!

Az őszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és
horvathnemagdi, 2018. május 31. csütörtök, 19:59
9 vendégváró saláta recept!
cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük össze.
----------------------------------------------------
Burgonyasaláta tejföllel
Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesítünk.
-----------------------------------------------------
Paradicsomsaláta
Fél kg paradicsomot megmosunk, megtisztítjuk (egy pillanatra forróvízbe is márthatjuk, hogy a héja könnyebben lejöjjön) és karikákra szeleteljük. Éles késsel karikázzuk, különben összetörik. Utána megsózzuk. vizes, ecetes, cukros páccal leöntjük, és a tetejére olajat locsolunk, majd meghintjük egy késhegynyi törött borssal.
--------------------------------------------------
Hagymasaláta
Télen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
Receptek túróval!
sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk és a túróval együtt tálaljuk.

Túrótorta
************
Hozzávalók:
1 kg túró, 50 dkg gyümölcs (ami éppen van), 1 doboz tejszín, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:
A túrót szitán (vagy tésztaszűrőn) átnyomkodjuk, elkeverjük a gyümölccsel, a
suzymama, 2018. május 15. kedd, 14:06
Muszaka
fekete bors

50 dkg paradicsom vagy 50 dkg paradicsompüré
10 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db tojásfehérje
1 db egész babérlevél
1/4 tk. fahéj
4 db egész szegfűszeg
10 db mentalevél
1 kis csokor petrezselyem

A mártáshoz:
1 liter tej
4 ek. liszt
szerecsendió
5 dkg vaj
2 db tojássárgája


Kezdjük az elején. A padlizsánokat felszeljük körülbelül fél cm vastag szeletekre. A burgonyát megtisztítjuk és szintén hasonló vastagságúra vágjuk. A padlizsánokat megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és néhány perc alatt a padlizsánok és a burgonyák oldalát megpirítjuk. Nem kell átsütni, csak egy kis színt adunk nekik és nem lesznek olyan kemények. Ha ezek kész vannak, akkor félrerakjuk ezeket.

A következő lépés a hús elkészítése. A darált húst egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a felaprított vöröshagymát és a felaprított
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:58
Tallóztam
Padlizsánkrém receptek

Hozzávalók

2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg),
1 nagy fej vöröshagyma,
fél dl olaj,
3 gerezd fokhagyma, citromlé,
só és törött fekete bors ízlés szerint

Elkészítése

A padlizsánt megmossuk, héjastul karikákra vágjuk, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig állni hagyjuk, addigra a keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A padlizsán levét leszűrjük, és szűrőben le is öblítjük. Ha lecsöpögött, ugyancsak felkockázzuk.

A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk. Turmixgép poharába tesszük, kevés citromlevet ráöntünk, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, és pépesre törjük.

Ha már teljesen kihűlt, megkóstoljuk, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítjük. Zárható üvegbe tesszük, és hűtőszekrényben tartjuk. Sokáig eláll. Pirított
horvathnemagdi, 2018. április 13. péntek, 12:44
1/108
Képek, videók
Smoothie receptek.jpg
pacsakute
2016. május 06. péntek, 20:19
Kepes receptek1__37.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:54
Kepes receptek1__36.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__35.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__34.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__33.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__32.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__31.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__30.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__29.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__28.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
Kepes receptek1__27.jpg
erzsikepuskas
2013. október 10. csütörtök, 00:53
vadhús pörkölt 0817.jpg
maroka
2019. augusztus 21. szerda, 17:59
vadhus_94949575_n.jpg
tvnati
2012. november 16. péntek, 07:52
vadhús és halételek1200ft
hollygergo
2008. november 25. kedd, 21:04
Címkék
kolbászt keresztben, húst serpenyőben, krumplit leszűrjük, túróval együtt, pillanatra forróvízbe, többi zöldséghez, szalonnából négy, pácolást végezzük, sárgarépát megtisztítjuk, szalonna mellett, héja könnyebben, levesből veszünk, késhegynyi törött, salátát megmossuk, többire rászórjuk, kolbászt felkarikázzuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.