Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 00:51 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtkrémleves
2-3 tömlős sajt
1 kis fej vöröshagyma
vajas rántás /világos/
0.5 dl tejszín

bors
szerecsendió
2 húsleves kocka,vagy ételízesítő
petrezselyem
pirítós kenyér,vagy levesbetét
10 dkg trappista sajt

Készítünk egy vékony világos rántás,beletesszük az apróra vágott vöröshagymát,egy kicsit még pirítjuk. Tömlős sajtot elkeverjük benne , - aki szereti lehet vegyesen füstölttel is - egy ki vízzel felengedjük,beletesszük a sót,borsot,szerecsendiót,petrezselyem zöldet,leveskockát vagy ételízesítőt.Tejszínt hozzáöntjük és ezen felül amennyi vizet kíván. Összefőzzük. Tálalásnál tehetünk bele reszelt sajtot,ez is lehet vegyesen is. Pirítóst kenyeret,vagy levesbetét
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:27
Csodásan finom és puha puszedli.
jöhet! ( méz nélkül)

6 púpos evőkanál kristálycukor
2 dl hideg víz
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
10 dkg margarin
90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen)
1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 csomag szalalkáli
0,5 dl olaj

a mázhoz:
3 tojásfehérje
kb. 30-35 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint

A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot is. Lefedjük, majd egy éjszakán át
suzymama, 2019. március 14. csütörtök, 18:24
Korhelyleves
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 közepes hagyma, kb. 15 dkg füstölt csülök vagy sonka, 1 darab kolbász, só, 3 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, egy-két csipet őrölt kömény, ízlés szerint törött paprika, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
tálaláskor: tejföl.

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát (ha nagyon hosszúak a szálak feldarabolhatjuk), a kockára vágott füstölt húst, a kolbászt, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Felengedjük kb. 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, és puhára főzzük.
Ezután híg rántást készítünk, megszórjuk törött paprikával, és berántjuk vele a levest.
Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
suzymama, 2018. december 28. péntek, 11:23
Csirkeraguleves
Csirkeraguleves


Hozzávalók kb. 4 literhez

6 csirkeszárny
2-3 evőkanál olaj
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
200 g zöldborsó
100 g csiperkegomba
2 krumpli
2-3 evőkanál kiskocka tészta


Elkészítés

A szárnyakat keresztben, a csontok találkozásánál háromfelé vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a kockára vagy karikára vágott sárgarépát és gyökeret, a felszeletelt gombát és a borsót.
Pár percig pároljuk, majd felengedjük vízzel.
Sózzuk, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, majd kicsivel később a tésztát is.
Ha minden alapanyag puhára főtt, pótoljuk az időközben elpárolgott vizet, és ha szükséges, még sózzuk.
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:21
Zalai betyárleves
Zalai betyárleves

Hozzávalók

50 dkg sertéscomb
1 db gombakonzerv
5 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 tk fűszerpaprika
2 ek finomliszt
4 ek napraforgó olaj

1 csokor kapor
2 l víz



Elkészítés

Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.
Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel. Amikor megpuhult a hús, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 18:50
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti

Hozzávalók:

30 dkg darált sertéscomb
1 ü (350 g) sűrített paradicsom
kb. 2 dl paradicsomital
2 nagy fej hagyma
2 cikk fokhagyma
olaj ízlés szerint
zellerzöldje
oregano ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
zellerzöldje
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a zellerleveleket összekötve, főzzük rövid ideig. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, beletesszük a paradicsompürét, paradicsomlével felengedjük. Jó sok oregánóval, bazsalikommal ízesítjük.
A kifőzött és leszúrt spagettiket hozzákeverjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

Nagyon finom egytálétel! Jó étvágyat
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 14:56
Kiskunfélegyházi kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbörrel
Hozzávalók: 40 dkg tarhonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 db krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 20 dkg sózott szalonna, 30 dkg kolbász, 20 dkg tepertőbőr, 4 evőkanál (liba) zsír, só.
A szalonnát hasábokra, majd szeletekre vágva lehetőleg öntöttvas edény aljába tesszük. A füstölt kolbászt a bőrével együtt - hogy ne essen szét főzés közben - 5-6 centis darabokban mellérakjuk. A vöröshagymát csíkokra vágva rászórjuk, 3-4 evőkanál zsírt csepegtetünk rá, és addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírjára sül. Apróra vágott burgonyát adunk még hozzá, ezzel is összesütjük.
Beletesszük a tarhonyát. Folyamatosan kevergetve sütjük, amíg a tarhonya is megpirul. Ekkor felengedjük annyi langyos vízzel, ami a tarhonya mennyiségének háromszorosa.
Beledobjuk a tepertőbőröket, az összevágott paradicsomot és paprikát, majd ettől kezdve puhára főzzük. Menet közben megkóstoljuk, és amennyiben szükséges, ízesítjük sóval.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:08
Fertő - parti zöldségleves kapros húsgombócca
feketebors, 10 dkg rizs, fél kg
darált sertéscomb, 1 csokor kapor, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöldje
.
A zöldségeket megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet kevés
olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagyma felét, és üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a
zöldborsót, felöntjük egy liter vízzel
. Teáskanálnyi sóval, és egy kis borssal fűszerezve puhára főzzük. Közben a rizst két evőkanálnyi olajban megpirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük.
A darált sertéscombhoz vágott kaprot teszünk,hozzáadjuk a puha rizst, ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk, a maradék hagymakockákat, és a tojásokat is hozzáadjuk. Alaposan
összedolgozzuk.A megfőtt levesbe vizes kézzel gombócokat formázunk, és összefőzzük. A lisztet apránként simára keverjük a tejszínnel, és besűrítjük vele a levesünket. Tálalás előtt
megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével
bkisseva, 2018. július 28. szombat, 16:42
H.Kohut Katalin: Bolognai spagetti
sűrített paradicsom
kb. 2 dl paradicsomital
2 nagy fej hagyma
2 cikk fokhagyma
olaj ízlés szerint
zellerzöldje
oregano ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
zellerzöldje
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a zellerleveleket összekötve, főzzük rövid ideig. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, beletesszük a paradicsompürét, paradicsomlével felengedjük. Jó sok oregánóval, bazsalikommal ízesítjük.
A kifőzött és leszúrt spagettiket hozzákeverjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

Nagyon finom egytálétel! Jó étvágyat kívánok!

2018. június 2.
katalinkohut, 2018. június 02. szombat, 10:50
Csirkezúza pörkölt recept
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg csirkezúza
» 3 ek disznózsír
» 5 db vöröshagyma
» aó ízlés szerint
» bors ízlés szerint
» babérlrvél ízlés szerint
» fűszerpaprika ízlés szerint
» 17.5 dkg tejföl
» 1 db hegyes erős paprika (ízlés szerint)

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágjuk.
A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk.
Levesszük a tűzről és belerakjuk a fűszereket ízlés szerint.
Hozzáadjuk a zúzát és besózzuk, majd felengedjük kb. 5 dl vízzel.
Lassú tűzön főzzük 90 percig úgy, hogy a szaftja jól besűrűsödjön.
Utólag még fűszerezhetjük, hozzáadjuk a tejfölt és még egyszer felfőzzük.
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:16
Tojáspörkölt
Hagymát megfonnyasztunk zsíron, kevés pirospaprikát teszünk hozzá, majd kevés vízzel felengedjük és a hagymát puhára pároljuk. A párolás után kevés sót, törött borsot teszünk hozzá és ráütjük a tojásokat.
Nem keverjük össze, egészben hagyjuk főni.
Amikor a tojás keményre főtt, tejfellel leöntjük és körettel tálaljuk.
(Marosvásárhely, 1960-as évek)
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 11:21
Kapros-túrós csirkemell
Hozzávalók: 4 személyre
- 1 póréhagyma
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 adag rizs
- őrölt bors
- só
- 1 csokor kapor
- 2 evőkanál tejföl
- étolaj
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg füstölt szalonna
- 70 dkg csirkemell

A csirkemellet a szokásosnál kissé vastagabbra felszeleteljük, a szeletekbe kis zsebet vágunk, majd a húst besózzuk. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, azután hozzáadjuk a túrót, a tejfölt meg a felaprított kaprot. A tölteléket sóval és őrölt borssal ízesítjük, és kiskanál segítségével a zsebekbe töltjük. A húst a szokásos módon - lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva - bepanírozzuk, és bő, közepesen forró olajban kisütjük. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és egy evőkanálnyi olajon kissé megpirítjuk. Felengedjük két bögre vízzel, hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát, megsózzuk, azután fedővel letakarva, a forrástól számítva 10 percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, majd
suzymama, 2018. április 11. szerda, 12:51
1/168
Képek, videók
sajtkremleves-150x150. jpg
sarkadykati
2012. április 23. hétfő, 15:01
sajtkrémleves.jpg
veronika74
2009. december 09. szerda, 23:27
moz világos kék.jpg
durcimarcika
2020. május 15. péntek, 10:01
Világosság fénylik
dandej
2020. március 28. szombat, 21:13
0 a sötét és világos -9y8
lovaszmarika
2019. február 27. szerda, 19:24
Világoskék rózsa.jpg
pacsakute
2019. január 20. vasárnap, 10:26
Szép világoskék ruha
pacsakute
2018. október 14. vasárnap, 17:54
én vagyok a világ világos
menusgabor
2018. október 11. csütörtök, 18:12
en-vagyok-a-vilag-vila gos
menusgabor
2018. október 11. csütörtök, 18:11
Ösvényemnek világosága
dandej
2018. szeptember 02. vasárnap, 11:43
világosság-kép.jpg
katolikusokoldala
2018. június 22. péntek, 12:59
Az igazi világosság
dandej
2017. december 19. kedd, 17:33
Világos barna.jpg
barklara
2017. április 24. hétfő, 20:20
Örök világosság fényesked
sacimama
2017. január 04. szerda, 18:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.