Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 21:34 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csodásan finom és puha puszedli.
jöhet! ( méz nélkül)

6 púpos evőkanál kristálycukor
2 dl hideg víz
25 dkg porcukor
3 tojássárgája
10 dkg margarin
90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen)
1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
1 csomag szalalkáli
0,5 dl olaj

a mázhoz:
3 tojásfehérje
kb. 30-35 dkg porcukor
citromlé ízlés szerint

A kristálycukrot megpirítjuk, majd a vízzel felengedjük és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a tojássárgákkal és a margarinnal habosra keverjük.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot is. Lefedjük, majd egy éjszakán át
suzymama, 2019. március 14. csütörtök, 18:24
Korhelyleves
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 közepes hagyma, kb. 15 dkg füstölt csülök vagy sonka, 1 darab kolbász, só, 3 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, egy-két csipet őrölt kömény, ízlés szerint törött paprika, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
tálaláskor: tejföl.

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát (ha nagyon hosszúak a szálak feldarabolhatjuk), a kockára vágott füstölt húst, a kolbászt, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Felengedjük kb. 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, és puhára főzzük.
Ezután híg rántást készítünk, megszórjuk törött paprikával, és berántjuk vele a levest.
Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
suzymama, 2018. december 28. péntek, 11:23
Csirkeraguleves
Csirkeraguleves


Hozzávalók kb. 4 literhez

6 csirkeszárny
2-3 evőkanál olaj
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
200 g zöldborsó
100 g csiperkegomba
2 krumpli
2-3 evőkanál kiskocka tészta


Elkészítés

A szárnyakat keresztben, a csontok találkozásánál háromfelé vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a kockára vagy karikára vágott sárgarépát és gyökeret, a felszeletelt gombát és a borsót.
Pár percig pároljuk, majd felengedjük vízzel.
Sózzuk, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, majd kicsivel később a tésztát is.
Ha minden alapanyag puhára főtt, pótoljuk az időközben elpárolgott vizet, és ha szükséges, még sózzuk.
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:21
Zalai betyárleves
Zalai betyárleves

Hozzávalók

50 dkg sertéscomb
1 db gombakonzerv
5 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 tk fűszerpaprika
2 ek finomliszt
4 ek napraforgó olaj

1 csokor kapor
2 l víz



Elkészítés

Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.
Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel. Amikor megpuhult a hús, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
vorosrozsa66, 2018. október 24. szerda, 18:50
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti
H.Kohut Katalin Bolognai spagetti

Hozzávalók:

30 dkg darált sertéscomb
1 ü (350 g) sűrített paradicsom
kb. 2 dl paradicsomital
2 nagy fej hagyma
2 cikk fokhagyma
olaj ízlés szerint
zellerzöldje
oregano ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
zellerzöldje
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a zellerleveleket összekötve, főzzük rövid ideig. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, beletesszük a paradicsompürét, paradicsomlével felengedjük. Jó sok oregánóval, bazsalikommal ízesítjük.
A kifőzött és leszúrt spagettiket hozzákeverjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

Nagyon finom egytálétel! Jó étvágyat
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 14:56
Kiskunfélegyházi kolbászos-krumplis tarhonya tepertőbörrel
Hozzávalók: 40 dkg tarhonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 db krumpli, 2 paradicsom, 2 paprika, 20 dkg sózott szalonna, 30 dkg kolbász, 20 dkg tepertőbőr, 4 evőkanál (liba) zsír, só.
A szalonnát hasábokra, majd szeletekre vágva lehetőleg öntöttvas edény aljába tesszük. A füstölt kolbászt a bőrével együtt - hogy ne essen szét főzés közben - 5-6 centis darabokban mellérakjuk. A vöröshagymát csíkokra vágva rászórjuk, 3-4 evőkanál zsírt csepegtetünk rá, és addig pirítjuk, amíg a szalonna zsírjára sül. Apróra vágott burgonyát adunk még hozzá, ezzel is összesütjük.
Beletesszük a tarhonyát. Folyamatosan kevergetve sütjük, amíg a tarhonya is megpirul. Ekkor felengedjük annyi langyos vízzel, ami a tarhonya mennyiségének háromszorosa.
Beledobjuk a tepertőbőröket, az összevágott paradicsomot és paprikát, majd ettől kezdve puhára főzzük. Menet közben megkóstoljuk, és amennyiben szükséges, ízesítjük sóval.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:08
Fertő - parti zöldségleves kapros húsgombócca
feketebors, 10 dkg rizs, fél kg
darált sertéscomb, 1 csokor kapor, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöldje
.
A zöldségeket megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet kevés
olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagyma felét, és üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a
zöldborsót, felöntjük egy liter vízzel
. Teáskanálnyi sóval, és egy kis borssal fűszerezve puhára főzzük. Közben a rizst két evőkanálnyi olajban megpirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük.
A darált sertéscombhoz vágott kaprot teszünk,hozzáadjuk a puha rizst, ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk, a maradék hagymakockákat, és a tojásokat is hozzáadjuk. Alaposan
összedolgozzuk.A megfőtt levesbe vizes kézzel gombócokat formázunk, és összefőzzük. A lisztet apránként simára keverjük a tejszínnel, és besűrítjük vele a levesünket. Tálalás előtt
megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével
bkisseva, 2018. július 28. szombat, 16:42
H.Kohut Katalin: Bolognai spagetti
sűrített paradicsom
kb. 2 dl paradicsomital
2 nagy fej hagyma
2 cikk fokhagyma
olaj ízlés szerint
zellerzöldje
oregano ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
só ízlés szerint
zellerzöldje
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Felengedjük kevés vízzel, beletesszük a zellerleveleket összekötve, főzzük rövid ideig. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk sóval, beletesszük a paradicsompürét, paradicsomlével felengedjük. Jó sok oregánóval, bazsalikommal ízesítjük.
A kifőzött és leszúrt spagettiket hozzákeverjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.

Nagyon finom egytálétel! Jó étvágyat kívánok!

2018. június 2.
katalinkohut, 2018. június 02. szombat, 10:50
Csirkezúza pörkölt recept
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg csirkezúza
» 3 ek disznózsír
» 5 db vöröshagyma
» aó ízlés szerint
» bors ízlés szerint
» babérlrvél ízlés szerint
» fűszerpaprika ízlés szerint
» 17.5 dkg tejföl
» 1 db hegyes erős paprika (ízlés szerint)

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágjuk.
A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk.
Levesszük a tűzről és belerakjuk a fűszereket ízlés szerint.
Hozzáadjuk a zúzát és besózzuk, majd felengedjük kb. 5 dl vízzel.
Lassú tűzön főzzük 90 percig úgy, hogy a szaftja jól besűrűsödjön.
Utólag még fűszerezhetjük, hozzáadjuk a tejfölt és még egyszer felfőzzük.
mamucika, 2018. május 03. csütörtök, 14:16
Tojáspörkölt
Hagymát megfonnyasztunk zsíron, kevés pirospaprikát teszünk hozzá, majd kevés vízzel felengedjük és a hagymát puhára pároljuk. A párolás után kevés sót, törött borsot teszünk hozzá és ráütjük a tojásokat.
Nem keverjük össze, egészben hagyjuk főni.
Amikor a tojás keményre főtt, tejfellel leöntjük és körettel tálaljuk.
(Marosvásárhely, 1960-as évek)
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 11:21
Kapros-túrós csirkemell
Hozzávalók: 4 személyre
- 1 póréhagyma
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 adag rizs
- őrölt bors
- só
- 1 csokor kapor
- 2 evőkanál tejföl
- étolaj
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dkg füstölt szalonna
- 70 dkg csirkemell

A csirkemellet a szokásosnál kissé vastagabbra felszeleteljük, a szeletekbe kis zsebet vágunk, majd a húst besózzuk. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, azután hozzáadjuk a túrót, a tejfölt meg a felaprított kaprot. A tölteléket sóval és őrölt borssal ízesítjük, és kiskanál segítségével a zsebekbe töltjük. A húst a szokásos módon - lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva - bepanírozzuk, és bő, közepesen forró olajban kisütjük. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és egy evőkanálnyi olajon kissé megpirítjuk. Felengedjük két bögre vízzel, hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát, megsózzuk, azután fedővel letakarva, a forrástól számítva 10 percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, majd
suzymama, 2018. április 11. szerda, 12:51
Tallóztam
szeret/

Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában a karikára vágott hagymát elkezdjük dinsztelni, de resnek, életesnek kell maradnia, mert még tovább fogjuk főzni. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljük, 3-4 perc múlva megszórjuk az őrölt pirospaprikával, ízlés szerint lehet csípős is. Most tesszük bele még a csípős paprikát is és a szalonnadarabkákat. Nem soká levet is fog ereszteni.

Meglátásunk szerint tovább pároljuk, és úgy 1,5 dl vízzel felengedjük, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a darabolt paradicsomot és a pürét. Most fogjuk sózni, borsozni, és hozzáadjuk a cukrot is. Rotyogtatjuk, kóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük ízlésünk szerint. A paradicsomot azért adjuk ilyenkor hozzá, mert a sava visszafogja a további puhulásban.

Amikor majdnem kész, akkor tesszük bele a karikára vágott lecsókolbászt is.

Kevésbé gyakorlottak:
-külön félig megfőzik a 3 tojásból a nokedlit, és lemosás nélkül átteszik
horvathnemagdi, 2018. április 10. kedd, 10:04
1/168
Képek, videók
CSODÁSAN--VILLOG--ARAN Y.g
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 12:18
Legyen csodásan szép esté
borigit
2017. július 07. péntek, 13:23
Legyen csodásan szép a na
borigit
2017. július 07. péntek, 12:45
Csodásan szép napokat kív
borigit
2017. június 24. szombat, 14:57
csodásan szép napot.gif
suzymama43
2016. március 02. szerda, 10:49
csodásan szép napot.gif
borigit
2016. február 29. hétfő, 10:53
Legyen csodásan szép a na
jucinenadov
2015. szeptember 23. szerda, 00:27
csodásan szép napot.jpg
suzymama43
2015. július 24. péntek, 19:23
Csodásan szép estét.jpg
suzymama43
2014. november 27. csütörtök, 17:25
Csodásan szép napot kíván
suzymama43
2014. október 25. szombat, 15:23
Legyen csodásan szép esté
suzymama43
2013. október 24. csütörtök, 15:08
Az Úr csodásan működik
sacimama
2013. augusztus 30. péntek, 03:24
kristálycukros zacskó
lacipecsenye
2011. január 22. szombat, 18:43
Címkék
vízzel felengedjük, húst besózzuk, karikákra vágott, felét hozzákeverjük, csípős paprikát, maradék lisztes, HKohut Katalin Bolognai, nagy lábasban, megmelegített tejbe, szokásosnál kissé, tarhonya mennyiségének, vöröshagymát csíkokra, puha rizst, felaprított kaprot, kikevert vajhoz, tojás keményre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.