Belépés
2020. május 25. hétfő | 22. hét | 146. nap | 14:46 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Urunk mennybemenetele 05.24
kedves Teofil, elbeszéltem, mi mindent tett és tanított Jézus egészen addig a napig, amelyen megbízást adott a Szentlélek által kiválasztott apostoloknak, és fölvétetett a mennybe. Szenvedése után sokféleképpen bebizonyította, hogy él: negyven napon át ismételten megjelent nekik, és beszélt az Isten országáról.
Amikor egy alkalommal együtt étkezett velük, megparancsolta nekik, hogy ne hagyják el Jeruzsálemet, hanem várjanak az Atya ígéretére, amelyről, mint mondta, tőlem hallottatok: ,János csak vízzel keresztelt, de ti néhány nap múlva a Szentlélekkel fogtok megkeresztelkedni." Az egybegyűltek erre megkérdezték: ,,Uram, most fogod helyreállítani Izrael országát?" Ő azt felelte: ,,Nem a ti dolgotok, hogy ismerjétek az időpontokat és az alkalmakat. Ezeket az Atya szabta meg a saját tetszése szerint. De amikor leszáll rátok a Szentlélek, erő tölt el benneteket, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Szamariában, sőt egészen a föld végső határáig." Miután ezeket
maroka, 2020. május 23. szombat, 16:24
Otthoni gyógymódok csontritkulásra (oszteoporózisra)
megismétli, pozitív változásokat észlelhet.
- Főzéshez is használjon szűz kókuszolajat.

4. Mandulatej
A mandulaolaj rengeteg kalciumot tartalmaz. Flavonoidokban is gazdag, amely csökkenti a szervezetben található szabad gyökök számát. Ezen felül magnéziumban, mangánban és káliumban is gazdag, ezek elengedhetetlenek az erős csontozat kialakításában és megtartásában.

- Áztasson be egy csésze mandulát éjszakára. Másnap hámozza meg majd helyezze robotgépbe 2-2,5 csésze vízzel. A géppel keverje őket krémessé, majd adjon hozzá fahéjat és mézet. A kapott keveréket szűrje le egy csomagolóvászon segítségével. Fogyassza ezt a mandulatejet naponta. A mandulatejet kész formában is megvásárolhatja.
- Áztasson be 10 mandulát éjszakára, majd hámozza meg és robotgépben keverje el egy csésze meleg tejjel (lehetőleg kecsketejjel). Adjon hozzá egy csipetnyi sáfrányt, kardamomot és őrölt gyömbért, majd naponta kétszer fogyassza reggeli és elalvás előtt.

5.
pacsakute, 2020. május 21. csütörtök, 23:03
Fokhagymával a hasi zsír ellen
gerezdeket egyenként válasszuk szét, húzzuk le róla a legfelső védő réteget, majd mossuk meg. Az így előkészített fokhagyma gerezdeket vágjuk fel kis szeletekre. Hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a sós-almaecetes keverékhez. A fokhagyma szeletek merüljenek el a lében, a befőttes üveget szorosan zárjuk le, majd helyezzük a hűtőszekrénybe.

Pácoljuk legalább 14 napig!

Készítsünk revitalizáló elixírt

1 evőkanál fokhagyma levet hígítsunk fel 2-3 evőkanál tisztított vízzel.

A titok tehát ennyi: azok, akik szeretnének megszabadulni a fokhagyma erős, csípős ízétől, de szeretnék megőrizni annak immunrendszer erősítő, antibakteriális és vírusölő tulajdonságait, pácolják be a fokhagymát, s a páclével együtt bátran fogyasszák.

A pácolt fokhagyma kiváló ellenszere a megfázásnak, influenzának, megelőzi és gyógyítja is a fertőző betegségeket. Fogyasszunk belőle minden nap!
Forrás :
pacsakute, 2020. május 21. csütörtök, 17:27
Mai harmónia kártyám
sérelmeid

A tó állóvíz, vagyis a mozdulatlanság jellemzi. Vagy mégsem? Felszínén bizonyára! A föld alatti vizek, vagyis a tudat alatti tartalmak táplálják. Kifelé állandónak tűnik, a mélyén azonban gazdag és változatos élet zajlik. A tó jelzi régi sérelmeid lakhelyét, a mély érzéseket, amik az ösztönös, ősi világból törnek elő. A képen hazánk legnagyobb tava, a Balaton látható, melyre ugyanaz a szélsőségesség jellemző, mint Magyarország egészére. Hirtelen jönnek a viharok, de a jellemző klímája nagyszerű minden vízzel kapcsolatos sporthoz és a borok termeléshez is.

A Magyarok kártyájaként a lap elsősorban olyan változásokat jelöl az országnak, mely eltitkolt dolgokat hoz felszínre. Ugyanígy az egyén számára is meglepetéseket, különleges élményeket hozhat.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek üzeni, hogy ne ítélj felszínesen egy új ismeretség során. Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat mélységeinek megéléséről, egymás eltitkolt, vagy eddig nem ismert tulajdonságaink felszínre
eva6, 2020. május 20. szerda, 10:01
Mai harmónia kártyám
át.
Tűz- Őselem: a meghajtó és a pusztító energia.

Légy óvatos, törekedj az önuralomra. Eredetiség és fellobbanó értelem, ötletek jellemzőek a tűz energiájára. Vigyázz, mert ami kiég, az megsemmisül. Csak ami lángol, az létezik energiája teljében. Ez a lap arra figyelmeztet, hogy a lángoknak táplálásra van szükségük. A tűz az életerő, a szenvedély a megtisztulás, a bűnhődés szimbóluma. Alkotóerőt, tettvágyat, esetleg meghasonlást is jelenthet. Egyike a négy őselemnek. Ellentétével, a vízzel együtt az univerzum poláris princípiumai. A tűz a maszkulin, az aktív, a jang - a víz a feminin, a passzív, a jin. Együtt alkotják minden élet forrását. Pusztító ereje képes mindent az ősállapot egységébe visszarendezni. Kapcsolatba hozható a fénnyel, a szellemi erők ébredésével is, ám a pokol oldaláról - a tisztítótűz purgálása arra utal, hogy nem egyszerű az utadnak ez a lépcsője.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek szerelem kezdete, a lángoló érzelmek ébredése. Párkapcsolatbn élőknek, a
eva6, 2020. május 10. vasárnap, 08:36
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: elindult az idősotthonok ellenőrzése, a Pesti úton még tart a vizsgálat
arról is, hogy ha valaki rosszul van, de nem szorul lélegeztetésre, akkor is kezelik, ennek protokollja meghatározott.

Egy kérdésre válaszolva megerősítette, hogy távoktatás keretében oktatják az orvosokat az intenzív ápolásra szoruló betegekkel kapcsolatban.

A társasházak lakóitól, kezelőitől a fokozott takarítást, tisztítást javasolta, a naponta sokszor megfogott felületek - mint a korlát, lift, nyomógomb, bejárati kilincs, postaláda - fertőtlenítését emelte ki, valamint a padlóét, hipós vízzel.

A házi- vagy cérnakesztyűk használatával kapcsolatban azt mondta, ezek a nagyobb szennyeződéstől védenek, és az egészségügyben használt gumikesztyűk is csak addig védenek, amíg sértetlenek. Mint mondta, semmilyen kesztyű nem helyettesíti a gyakori alapos, szappanos kézmosást.

Egy kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta: a rendelkezések egyértelműek, akinek életmentő műtétre, sürgős beavatkozásra van szüksége, amelynek elmaradása károsan befolyásolná egészségi állapotát, a beavatkozást el
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 13:02
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: több mint 100 fertőzött és öt halott egy fővárosi önkormányzat által fenn
gyógyultan távoztak a kórházakból, újabb öt embert tudtak levenni a lélegeztetőgépről, és ők már intenzív ellátásra sem szorulnak. Jelenleg 59 beteget kell lélegeztetni - ismertette.

A szakember kiemelte, a következő napokban a kormányhivatalon keresztül kétmillió sebészi maszkot és 300 ezer pár kesztyűt juttatnak el a bentlakásos idős otthonokba.

Müller Cecília a húsvét előtti nagytakarításhoz adva segítséget elmondta, a vírus a klórra érzékeny, tehát az e szerrel mosható felületeket érdemes hipós vízzel átmosni, letörölni. Az egyéb felületeket pedig vírusölő szerrel vagy kendővel érdemes lemosni. Az allergiások hordjanak maszkot takarításhoz, az ehhez használt szivacsot, törlőruhát a munka végeztével ki kell dobni.

Hozzátette, a mosható gyerekjátékokat is érdemes áttörölni, a plüss figurákat pedig mosógépben kimosni. A fürdőszobát és a mellékhelyiséget célszerű a szokásosnál alaposabban fertőtleníteni, és a kozmetikai eszközöket is érdemes áttörölni fertőtlenítős kendővel. A konyhában inkább
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 14:12
Új vatikáni dokumentum természeti erőforrásunkról, a vízről
által márciusban, a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan kiadott dokumentum, amelynek címe: Aqua fons vitae (A víz az élet forrása).
.............
A víz az élet és az üdvösség forrása az ember és bolygónk számára - ebből indul ki a dokumentum, majd a pápák társadalmi tanítását állítja párhuzamba a helyi egyházakban végzett munkával.
Az Aqua fons vitae három fő szempontot tárgyal a vízzel kapcsolatban. Az első az egyéni emberi felhasználás szempontja; a második a víz mint természeti erőforrás felhasználása a különféle emberi tevékenység során, mint például a mezőgazdaságban és az iparban; a harmadik a víz mint a természet része, vagyis a folyók, föld alatti vízrétegek, tavak és főként az óceánok és tengerek. Valamennyi szemponthoz kapcsolódva sorra veszi a dokumentum a kihívásokat, valamint javaslatokat is tesz, melyek célja a problémák tudatosítása és a helyi elkötelezettség növelése. A
maroka, 2020. április 03. péntek, 19:06
Békebeli ropogós kifli
olajozott felületen szép vékonyra nyújtható. Próbáljuk meg minél vékonyabbra nyújtani és szorosan felcsavarni úgy, hogy közben kifelé sodorjuk a tenyerünkkel.
Szilikonos sütőpapíros tepsin kelesztjük őket úgy, hogy a vége mindig alulra kerüljön különben sütés közben “kinyílik" a kiflink.

220 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen. A sütő aljába tetszünk 1 dl vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent)

Mielőtt a sütőbe tolnánk lespricceljük vízzel a kiflik felületét úgy, hogy sehol ne maradjon lisztes, mert ahol nem kap vizet ott nem lesz szép színe.

Ha nagyon meleg van a konyhában, akkor csak addig kelesztjük a megformázott kifliket, amíg melegszik a sütő, de télen van hogy 30 perc is kell nekik.

10-15 perc sütés után (nálam 13 perc), amikor már látszik, hogy elkezdett pirulni levesszük a hőmérsékletet 200 fokra és bekapcsoljuk a légkeverést.

Innentől kezdve 3-5 perc alatt (nálam 4 perc) szép pirosra sütjük
eva6, 2020. március 30. hétfő, 10:29
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2020-03-24)

Kedves eva6!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Átélés hatja át.
Kenyér - Anyagi és szellemi táplálék, beavatás

Az életerő jelképe. A kenyér a beavatottak isteni szimbóluma is. A magból kikelt napérlelte búza, ami átment minden megpróbáltatáson, kövek alatt töretett, találkozott tűzzel, vízzel és levegővel, hogy végül a táplálkozás alapja lehessen. Ahogy a tégla a házat, a kenyér a testet építi. Az elengedhetetlen élelemforrás. A kenyér az élet, az egység szimbóluma, mert sok gabonaszemből készül. Szinte minden földművelő kultúrában alapvető élelemforrás, így a vele kapcsolatos munkákkal egyetemben a szakrális életben is kiemelt szerepe van. Bizonyos kultúrákban szerencsehozónak tulajdonítják, míg máshol a kalász és a kenyér a változás
eva6, 2020. március 24. kedd, 11:59
1/594
Képek, videók
urunk mennybemenetele0524
maroka
2020. május 23. szombat, 16:30
Mária Mennybemenetele
cipello
2015. augusztus 15. szombat, 12:57
Jézus mennybemenetelére
sacimama
2015. május 17. vasárnap, 12:05
Jézus mennybemenetele
sacimama
2014. szeptember 14. vasárnap, 00:42
Mária mennybemenetele.jpg
rochlitzne
2009. október 11. vasárnap, 07:38
Jézus mennybemenetele.jpg
szilvi1113
2009. július 22. szerda, 06:33
Krisztus mennybemenetele.
nemarika
2006. október 26. csütörtök, 21:40
ha minden alkalommal.jpg
jpiros
2012. május 29. kedd, 14:41
társaság egybegyült
ribizli87
2008. március 20. csütörtök, 22:18
nézés és ivás tetszés.jpg
kicsoda57
2015. május 21. csütörtök, 16:50
Billy Graham - Végső búcs
dandej
2018. március 02. péntek, 21:12
Egy végsö, igaz szót.jpg
chillik
2017. december 07. csütörtök, 05:20
küzdj a végsőkig.jpg
yvett789
2015. május 27. szerda, 20:13
Végső búcsú - In memorian
anci-ani
2013. október 31. csütörtök, 14:27
Óbuda végső nyughely.jpg
agica2004
2011. november 09. szerda, 12:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.