Belépés
2020. február 23. vasárnap | 8. hét | 54. nap | 08:54 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Útravaló – 2020. február 14.
Különösképpen is összecseng az apostolok kettesével való útra bocsátása, valamint a szláv népek két apostolának, Cirillnek és Metódnak az evangelizációs tevékenysége, akiket a vérségi kötelékek is összekapcsoltak: testvérek voltak. Életükben az apostoli küldetés természetét látjuk meg: az Úrral megélt kapcsolat új testvériséget hoz létre, mely beteljesíti és felülmúlja a vérségi kapcsolatokat, azáltal, hogy felismerik a tőlük idegen emberekben is azt, akit az Atya ugyanúgy szeret, mint őket, és ez a közös tapasztalat új kultúrát, emberi közeget teremt. Imádkozzunk ma azért, hogy ennek a két nagy szentnek a példája és közbenjárása által megújuljon a szláv népekben identitásuknak ez a legmélyebb rétege.

Magyar Kurír
maroka, 2020. február 14. péntek, 09:32
Az ember
Az ember (...) nagyon magára hagyatott valami. Gyerek és szülő, szülő és gyerek, férj, feleség, szeretők, testvérek stb., vagy talán mondjuk így, vérségi kötelékek. Hát Istenem, a vallás és a társadalom kerítései kötnek és az ember nehezen vallja be, hogy például nincs köze az öccséhez. Tartja magát. Azt hiszi, hogy ez rosszaság. Megszokás. A vérségi köteléket úgy elhalványítja az idő, mint akár a faji hovatartozást. (...) Közeli rokonok tíz év után idegen emberként kerülnek össze s vagy megszeretik egymást, a vérségi kapcsolatoktól függetlenül, vagy nem.
Török Sándor
bordat, 2017. december 26. kedd, 19:05
Lelki család
Szétzüllött otthonok. Gyűlölködő, marakodó háznép. Egymás ellen támadó apák és fiak. Testvérharc. Torz világ. Sötét század. Korosztályok egymást taposása, melyben az öreg számára nincs szeretet s a fiatal iránt nincs megértés. Szomorú, kietlen reménytelenség. Éhenhaló, szomjanvesző, didergő lelkek, akik a vérségi kapcsolat bilincsében összeláncolva tépik, marcangolják egymást.
Hogy tudnak vágni azok a kötelékek! Milyen barázdákat vájnak a száj körül, milyen karikákat ütnek a szem alatt, hogy meggörnyesztik a hátat. Mivé lett közöttünk ez a csudálatos ajándéka az Istennek? Mivé lett szemünk láttára a családi élet? És vajon miért?
A kétségbeesett, beteg Ady Endre így kiált fel - ,,a vér be nyomorult, de ronda" - pedig a vér szent dolog. Az élet egyik legcsudálatosabb csudája. Az Élet fedezete, a titkok titka. Mennyi őrült hazugság, mennyi rémítő babona fűződik hozzá, s hogy hisz benne, hogy bízza rá magát ez a megkeményedett szívű, süket és vak emberiség. Mint egy halálos veszedelmet
kalmanpiroska, 2016. augusztus 02. kedd, 16:59
Milyen családi karmát cipelsz?
Olvasd el tibeti horoszkópod, és kiderül

Olvasd el tibeti horoszkópod, és kiderül Tudd meg, hogy győzheted le a múltban gyökerező negatív tapasztalataidat és késztetéseidet!

Ha emberi kapcsolataid - különösen a vérségi kötelékek - minden igyekezeted ellenére rosszul működnek, elképzelhető, hogy családi karmád áll a probléma hátterében.

Milyen családi karmát cipelsz? Tibeti horoszkópból kiderül

A gyerekkorodból, sőt, nemritkán előző megtestesüléseidből hozott tapasztalataid és késztetéseid ugyanis rendre akadályozhatnak a boldogulásban. A tibeti horoszkóp megsúgja, hogy esetedben mi jelenti a legfőbb visszahúzó erőt, hogy felülkerekedhess rajta, és kiteljesedett életet élhess.

Születési éved alapján keresd ki a táblázatból tibeti asztrológiai jegyedet, majd olvasd el a hozzá tartozó elemzést!
Fehér 1 - Parkha Kham: 1927, 1936, 1945, 1954, 1963, 1972, 1981, 1990, 1999, 2008.

Fekete 2 - Parkha Khön: 1926, 1935,
lenke1964, 2016. április 09. szombat, 14:39
Székely-, csángó-, palóc-, besenyő- és jász-magyarokról a Ká
meg. A besenyő szövetség nyolc törzsből állt, az pedig negyven részre, törzsenként öt-öt nemzetségre tagozódott, amelyek élén kisebb fejedelmek álltak. Ezek a nemzetségek már nem a társadalmi vérségi alapon létrejött egységei, hanem a nemzetségi arisztokrácia irányítása alatt álló területi szervezet csírái voltak. A hatalom a néptől különvált nemzetségek kezében volt, a méltóságviselők közülük kerültek ki. A IX. században a főhatalmat a Javdi-Erdim törzs vezetője képviselte, de a X. századra a törzsi kötelékek meglazultak; a XI. században már 13 törzsről értesítenek a híradások. Belső-ázsiai haditechnikájuk azonos volt a magyarokéval, fő fegyverük a visszacsapó reflexíj volt. Nagyállattartók voltak, de a sík terepeken intenzív földművességet folytattak. Sírjaikat nehéz megkülönböztetni a honfoglaló magyarokétól, hiszen halotti szokásaik (pl. a részleges lótemetkezés) azokéval szinte teljesen azonos volt. A besenyők a középkori Magyarország egyik etnikai csoportjának maradékai 1500 táján enyésztek el, ezt
klementinagidro, 2016. február 14. vasárnap, 18:10
Imádság családomért, rokonságomért
Istenem, magamban vagyok. Nem vesznek körül szeretteim, mert a betegség gondját most nekem kell viselnem. Mégis most értük könyörgöm, akik távol vannak tőlem: családomért, rokonságomért, akikkel vérségi kötelékekkel kötöttél össze az életben. Mennyit tettek értem, aggódnak sorsom miatt, együttérzésük megkönnyebbülést jelent nekem. Tudom, hogy szeretnek és szeretettel gondolnak rám nehéz óráimban. Uram, most fájdalmaimat, szenvedéseimet fogadd el értük is. Az elviselt szenvedések érdeméből gazdagítsd őket is. Erősítsd őket hitükben, erkölcsükben, adj nekik bátorságot, hogy Téged soha el ne hagyjanak, Hozzád hűtlenek sose legyenek. Add, hogy betegségemből tanuljanak ők is Téged egyre inkább szeretni most és mindörökké.
Ámen.

Forrás: Virtuális Plébánia
keresztenyhivek, 2014. december 07. vasárnap, 15:27
Tiszteletbeli konzuli konferencia - Kövér: a tiszteletbeli konzulok segítenek összetartani a magyarokat
ezt továbbra is azzal, hogy tájékoztatják a magyarokat a választási regisztrációról.

Úgy fogalmazott, az elmúlt 25 évben a tiszteletbeli konzulok hatékonyan támogatták a külképviseletek munkáját, pótolhatatlan támogatást nyújtottak, ezért Magyarország hálás nekik. A tiszteletbeli konzulok segítenek összetartani a magyarokat, és a kormány továbbra is számít rájuk a külföldi közösségek összefogásában - hangoztatta.

Kövér László elmondta: vannak olyan tiszteletbeli konzulok is, akik "vérségi kötelékek nélkül érzik közel magukat a magyarokhoz". A házelnök köszönetet mondott nekik is, amiért külföldön segítenek megismertetni a magyarok értékeit, és barátokat szereznek az országnak. A munkájukra továbbra is szükség van - tette hozzá a házelnök a konferencia zárszavában.

Az Országgyűlés sajtóirodája korábban közölte: a tiszteletbeli konzuli intézmény évszázadokig a szokásjog alapján működött, míg a konzuli kapcsolatokról szóló, 1963-ban Bécsben elfogadott nemzetközi egyezmény kodifikálta. Az
velemenyezd, 2013. szeptember 17. kedd, 17:06
**CSALÁD*&*csodás**BÖLCSESSég*
Az ember (...) nagyon magára hagyatott valami. Gyerek és szülő, szülő és gyerek, férj, feleség, szeretők, testvérek stb., vagy talán mondjuk így, vérségi kötelékek. Hát Istenem, a vallás és a társadalom kerítései kötnek és az ember nehezen vallja be, hogy például nincs köze az öccséhez. Tartja magát. Azt hiszi, hogy ez rosszaság. Megszokás. A vérségi köteléket úgy elhalványítja az idő, mint akár a faji hovatartozást. (...) Közeli rokonok tíz év után idegen emberként kerülnek össze s vagy megszeretik egymást, a vérségi kapcsolatoktól függetlenül, vagy nem.

Török Sándor
bubszi, 2011. szeptember 14. szerda, 05:48
Kibogozni a szálakat...
szerepjátékot, amikor a személy fejében megszólaló különféle hangoknak úgy adunk ,,testet", hogy egyszer az egyik, azután a másik székre ül a személy, és eljátssza, hogy az első széken ő a saját édesanyja, amint éppen korholja valamilyen hibájáért, a másik széken pedig önmaga, akinek ez nagyon rosszul esik.

Az állatok mikor reagálnak a harag helyett depresszióval?
- erősebb egyeddel szemben - hiszen elkerüli a biztos vereséggel járó sérülést, esetleg halált
- vérségi kötelékekben - hiszen nem tesz kárt a ,,saját génállományában"
- szövetségesekkel szemben - hiszen nem bomlik fel a nyereséges kapcsolat

Mi okozhatja?

A depresszió, amivel hétköznapi helyzetekben találkozhatsz, az ún. reaktív depresszió. Ez azt jelenti, hogy a depressziós állapot mögött tisztán fellelhető egy ok. Érdemes elgondolkodni, hogy vajon mi az ok, ami miatt depressziószerű állapotba kerültél. Gyakran arról van szó, hogy egy olyan veszteséggel kell szembe
gaby13, 2011. június 03. péntek, 21:43
Egyházpolitikája
Krónikája (a magyar történelem egyik fontos dokumentuma, amely 1358-1370 között íródott) szerint ezüst dínárokkal teli erszényt hordott az övén, és mikor szegényt látott, saját maga gondoskodott róla.

Gazdaságpolitikája
**************************

Míg az államalapításig külföldi pénzeket, de leginkább állatpénzt (tinót) használtak, ekkortól már magyar pénzeket is vertek, a fő forgalmi pénz az ezüstdénár lett. Átalakította a magyar birtokrendszert, amely addig vérségi kötelékeken nyugvó földközösségként működött. A földek nagy része királyi birtok lett, amelyekből adományokat és ezen felül tisztségeket (ispánságokat) juttatott híveinek. Ezzel magához tudta kapcsolni őket, mert a tisztségeket épp ilyen könnyen el is lehetett veszíteni, így kialakult egy modernebb, területi alapon megszervezett rendszer.

Külpolitikája
***************

István egész uralkodását az ország belső egységének a megteremtése, illetve a kereszténység elterjesztése jellemezte.
cserhat3, 2010. augusztus 17. kedd, 22:07
DNS vizsgálat a Tutunhamonnal
-
DNS-vizsgálat a Tutanhamonnal eltemetett magzatokon
2008. augusztus 7. Múlt-kor

Egyiptomi kutatók DNS-vizsgálatnak vetik alá azt a két mumifikált magzatot, amelyeket Tutanhamon sírkamrájában talált a temetkezést 1922-ben felfedező Howard Carter brit régész.

Mint az Egyiptomi Régiségek Főtanácsa közleményében leszögezte, ez a vizsgálat segít megállapítani, hogy vérségi kötelékek fűzték-e a két lánymagzatot az ifjú uralkodóhoz, esetleg Tutanhamon halva született gyermekei lehettek. A közlemény idézi Zahi Hawasst, a szervezet vezetőjét, aki szerint a DNS-teszt segít meghatározni Tutanhamon családfáját, az uralkodó származása ugyanis sok bizonytalanságot rejt. "Ezeket az eredményeket összevetjük egymással, valamint Tutanhamon DNS-leleteivel" - nyilatkozta Hawass.

Tutanhamon volt a XVIII. dinasztia egyik legutolsó fáraója, az ókori Egyiptom igen vészterhes időszakában uralkodott. Nincs semmiféle régészeti bizonyíték, amely arra engedne következtetni, hogy az ifjú
korall44, 2008. augusztus 07. csütörtök, 10:51
1/2
Képek, videók
magyar kurír fotó0527.jpg
maroka
2019. május 27. hétfő, 23:45
Kettesével jönnek
szeva953
2009. december 25. péntek, 18:22
kettesével közelről
bobci
2007. szeptember 30. vasárnap, 22:38
O.V.-népek java.jpg
agica2004
2015. február 07. szombat, 17:45
népek és a motiváció.jpg
dnemethk
2013. május 26. vasárnap, 18:54
békéért népek szabadságáé
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 11:24
hőfokok és népek.jpg
dnemethk
2012. október 03. szerda, 22:32
Különböző népekhez tartoz
pacsakuti
2012. augusztus 21. kedd, 13:03
lipcse népek bar.emlékmű
lacipecsenye
2011. november 19. szombat, 20:16
Apró népek.gif
zsokaoldala
2011. február 18. péntek, 19:27
lipcse népek barátsága em
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 22:52
NepekUra.jpg
edinacska84
2010. december 15. szerda, 16:33
NEPEK.JPG
maxxx
2007. november 30. péntek, 18:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.