Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 07:26 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagyszerda 04.17
26,14-25
..........

Imádság
Úr Jézus, köszönjük, hogy közöttünk való jelenléteddel ajándékozol meg. Utunkon erősítesz és bátorítasz. Add, hogy mélyen tudatában legyünk jelenlétednek. Küldő szavadra örömmel válaszoljunk minden cselekedetünkkel. Adj nekünk bölcsességet és alázatot, hogy felismerjük jelenlétedet.

Máté szerinti változatát olvassuk, amelyből megismerhetjük a részleteket. Az árulás nem a véletlen műve, nem pillanatnyi megingás, hanem Júdás tudatos döntése, amelyért természetesen ő a felelős. Tudomása van róla, hogy a főtanács már elhatározta Jézus vesztét és rendeletet adtak ki, hogy aki tud tartózkodási helyéről, jelentse. Júdás úgy érzi, hogy a három éve tartó tanítványi létnek bizonytalan a folytatása, hiszen Mesterét immár halálra keresik. Korábban is tapasztalható volt a Jézus ellen irányuló rosszindulat és gyűlölet, de most már végleges döntés
maroka, 2019. április 17. szerda, 08:32
Nagyböjt 2. vasárnap 03.17
tudhatja, hogy melyik csata lesz a döntő ütközet, ezt majd utólag, a történészek fogják megítélni.
Az apostolok szemszögéből nézve az az élmény és esemény, amit Jézus színeváltozásakor átélnek, utólag nyeri el igazi értékét. Csak később, az Úr feltámadásának ismeretében és fényében értik meg, hogy a hegyen tulajdonképpen azt a dicsőséget láthatták meg egy rövid időre, amely dicsőségben a feltámadás által fog Jézus részesülni immár örökké tartóan. A három kiválasztott apostol, Péter, Jakab és János nem véletlenül hallgatnak különleges élményükről, ahogyan erről a történet lezárásából értesülünk. Ennek oka egyrészt az, hogy Jézus azt kérte tőlük, hogy feltámadásáig ne beszéljenek senkinek a történtekről. Máté evangéliumában ezt olvassuk: ,,Amint lejöttek a hegyről, Jézus megparancsolta nekik, hogy senkinek se beszéljenek a látomásról, amíg az Emberfia a halálból fel nem támad" (Mt 17,9). Márk művében is szó szerint ugyanezt olvashatjuk, de ő még azt is hozzáteszi, hogy a három apostol ,,a
maroka, 2019. március 17. vasárnap, 08:17
Isten szeretetének levele
Nektek minden szál hajatok számon tartják.
31 Ne féljetek hát! Sokkal többet értek a verebeknél.
(Máté 10,29-31)
*
Tudod, hogy a saját magam hasonmására teremtettelek téged?
Isten megteremtette az embert, saját képmására
(Teremtés könyve 1,27)
*
Anélkül hogy tudnád, Énbennem élsz, mozogsz, létezel.
Mert benne élünk, mozgunk és vagyunk
(Apostolok Cselekedetei 17,28)
*
Én formáltalak anyád méhében, és mielőtt megformáltalak már ismertelek. Nem a véletlen műve vagy tehát! Akartam, hogy megszüless!
Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek.
(Jeremiás 1,5)
*
Nem vagyok tartózkodó, sem haragos, hanem teljes szeretettel tekintek rád.
A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte a Fiát bűneinkért engesztelésül.
(1 János 4,10)
/
Ténylegesen az én gyermekem vagy!
Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok
maroka, 2019. március 12. kedd, 11:01
Isten szeretetének levele
minden szál hajatok számon tartják. 31Ne féljetek hát! Sokkal többet értek a verebeknél.
(Máté 10,29-31)

Tudod, hogy a saját magam hasonmására teremtettelek téged?

Isten megteremtette az embert, saját képmására
(Teremtés könyve 1,27)

Anélkül hogy tudnád, Énbennem élsz, mozogsz, létezel.

Mert benne élünk, mozgunk és vagyunk
(Apostolok Cselekedetei 17,28)

Én formáltalak anyád méhében, és mielőtt megformáltalak már ismertelek. Nem a véletlen műve vagy tehát! Akartam, hogy megszüless!

Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek.
(Jeremiás 1,5)

Nem vagyok tartózkodó, sem haragos, hanem teljes szeretettel tekintek rád.

A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte a Fiát bűneinkért engesztelésül.
(1 János 4,10)

Ténylegesen az én gyermekem vagy!

Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak
dandej, 2019. március 07. csütörtök, 18:26
The Washington Post: leállította az orosz trollgyár tevékenységét az amerikai kibervédelem a félidős választáso
A lap meg nem nevezett hírszerzési forrásokra hivatkozva kedden közölte az exkluzív információt az Internet Research Agency (IRA) nevű trollgyár elleni amerikai kibertámadásról, amely az első volt a maga nemében.

A lap szerint a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz köthető egyik oligarcha, Jevgenyij Prigozsin által működtetett trollgyárat tavaly november 6-án, a félidős választások napján "kiiktatták az internetes térből".

Az IRA célja az volt, hogy befolyásolja az amerikai választást. Ennek eléréséhez a cég alkalmazottai amerikaiként jelenítették meg magukat a közösségi portálokon és terjesztettek álhíreket.

Az amerikai védelmi minisztérium kiberháborúval foglalkozó részlege és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) - amely együttes erőfeszítésekkel igyekszik gátat vetni az internetes térben elkövetett bűncselekményeknek - nem kívánta kommentálni a lap értesüléseit. A kiberháborúval kapcsolatos információk mindig titkosítottak, csak nagyon ritkán hoznak nyilvánosságra vonatkozó
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 07:04
Fenyő László versei
lidércek s bányavíz -
diák vagyok, de nem a friss diák,
az igazi, ki a jövőbe hisz.
Ó, megdézsmálta már a szél reményem,
e szép pillangó hímporát.
Reményt foltozni, pilleszárnyat?
Kifoghatod-e hálóval az árnak
egy rezzenő, sógyöngyös mosolyát?

Kultúra 1935Óda

Téged dícsérlek sokszínű szédület,
pokol hintája, ingatag és tüzes,
sikos véletlen: vizi-palló,
sorssal vemhes meredek szeszély te!

Gyöngyházsejtelmű villanó vakmerés,
érzem már, mérged lassudan átitat,
mérged sötét, tükrös bogyói -
s mindenem egy remegő remény már.

Veszély, száguldni havas lejtőiden,
törött si-talpon szállani, hullani,
boldog rabként korbács-suhogtát
borzongni a gyönyörű iramnak.

Mielőtt megáll: lengjen a szív nagyot,
halk vízesése ezüstös robaját
öntse ki a világ fülébe,
a szürke fagy
menusgabor, 2019. február 22. péntek, 20:00
Berlinale - A magyar animáció új nemzedéke a Collegium Hungaricum Berlinben
rajzanimáció szerepelt, mások mellett Zénó Mira, Mákó Borbála és Buda Flóra Anna alkotásai. Valamennyi a magyar animáció fiatal nemzedékét képviseli. Bemutatkozásukhoz az adta az apropót, hogy a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjába - amelybe világszerte négyezernél is több alkotással pályáztak - bejutott két magyar munka is, Buda Flóra Anna Entropia és Tóth Luca Lidérc úr című animációja.

Nemcsak a Berlinalén, hanem több más nagy szemlén, például Cannes-ban is "szeretik a magyar animációt, ami nem a véletlen műve, hanem az utóbbi évek munkájának az eredménye" - mondta Fülöp József, a MOME rektora, a diplomamunkaként készült Entropia egyik producere.

A Berlinalén "nagyon sok fesztiváligazgató és programszervező nézi a filmeket, így az itt megjelenő munkák útja az újabb fesztiválokhoz szinte ki van kövezve" - tette hozzá Fülöp József.

A MOME válogatásában többnyire nők alkotásai szerepelnek, ami a Berlinaléhoz kapcsolódó CHB-s programsorozat másik fő jellemzője. Dieter Kosslick, a fesztivál
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 07:04
Értékes vagy
,,...,foglald el a helyed! Fogadd el különleges szerepedet! Élvezd, hogy kiaknázhatod az erősségeidet anélkül, hogy önsajnálatban fetrengenél a hiányosságaid vagy másságod miatt, vagy megengednéd magadnak, hogy fenyegetésnek érezd azokat a vonásokat, amelyeket ünnepelned kellene az általad csodált emberekben. Nem tévedés vagy, nem a véletlen műve! Teremtésedet természetfeletti módon felügyelte a Mindenható Isten. Egészen különlegesen fontos vagy.
Ne törekedj arra, hogy lenyűgözz vagy túlteljesíts másokat, és ne szégyelld azt, amid nincs, amit nem tudsz megtenni, hanem inkább élvezd a lehetőséget, hogy élő, két lábon járó, lélegző példa vagy arra, mit tehet Isten kegyelme egy olyan nővel, akit mindenestől, gyengeségeivel együtt elkülönített, hogy szent edény legyen az Ő szolgálatára! Egyedi célt szolgáló étkészlet vagy. Ünnepelni való remekmű. Nincs benned semmi hétköznapi."

-Priscilla Shirer-
kalmanpiroska, 2019. február 03. vasárnap, 19:43
Hamvas Béláról írt esszéit gyűjtötte kötetbe Weiner Sennyey Tibor
író és gondolkodó, aki általában kétféle reakciót vált ki az emberekből. Az egyik a teljes, már-már elvakult rajongás, a másik a totális elutasítás. A kétféle hatás sokszor találkozik politikai nézetekkel is, egy baloldali ember, aki a Hamvasról megsemmisítőnek szánt kritikát író Lukács Györgyöt nagyra tartja, valószínűleg nem fogja Hamvast sokra becsülni. Egy jobboldali ember Hamvas írásaiban pedig elsősorban azt látja, hogy a hagyomány híve volt.

Mindkét politikai olvasat helytelen, Hamvas nem véletlenül írta, hogy "ne üljetek füstparipára", hogy a művészet előbbre való, mint a politika, és a művész fontosabb szereplő a politikusnál. Az igazság az, hogy Hamvas nem volt orákulum, nem volt ezoterikus szerző vagy New Age-pápa, de nem volt a legnagyobb magyar író sem, ettől ő maga is biztosan elhatárolódott volna. Életművéről egyszerűen lepattanak a kategóriák - mondta Weiner Sennyey Tibor. Hozzátette: Hamvas központi állítása, hogy van egy közös őstudás, amit hagyománynak nevezünk, ehhez vissza lehet
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 14:52
A boldog emberek tudják
kínálkozó lehetőségeket.


12 A boldog emberek, nagy álmodozók


13 ,,"Amíg hiszünk álmainkban, nincs semmi, ami a véletlen műve lenne"
Richard Bach


14 A boldog emberek társas lények, szeretik az embereket, mindig
nyitottak.


15 A boldog emberek hisznek abban, hogy befolyásolni tudják az
menusgabor, 2018. december 19. szerda, 22:00
Csalódott mese
Az alábbi írás kitalált történet. Bármilyen hasonlóság valós személyekkel, vagy eseményekkel, csak a véletlen műve.

Rási András - Csalódott mese

Egyszer volt, hol nem volt... Ez most nem a megfelelő kezdés, mert a történetek, amik így szoktak indulni, a legtöbb esetben boldog véget érnek...
Ez pedig egy csalódott mese...

Történt egyszer, hogy az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, meglátta a segítséget kérő felhívást.
Élményeket, és anyagi támogatást kértek a 3 éves gyógyíthatatlannak mondott gyermeknek, akinek az orvosok 3 hónapot jósolnak.

Példátlan összefogással megmozdult nagyon sok ember, hogy a gyermek utolsó 3 hónapját élményekkel tarkítsák.

Az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, abból kiindulva, hogy hasonló esetben járt már sikerrel, mentett már meg gyermek életet, megkereste a szülőket, és térítésmentesen felajánlotta segítségét... egy feltétele volt csak... hogy a háttérben maradhasson...

Tette
suzymama, 2018. december 15. szombat, 18:50
Philip Pocock fotóművész világhírű berlini sorozata először látható Magyarországon
portréja.

A berlini sorozaton belül is külön csoportot képviselnek az úgynevezett kettős vagy többes expozíciók és nagyítások, az olyan képek, amelyeken egy filmkockára kétszer fotózott a szerző, illetve egy fotópapírra két, vagy több felvételt nagyított. A kettős exponálások alapja a berlini sorozatban nem a technikai kísérletezés volt. Pocockot a Stazi munka közben letartóztatta, kameráját és filmjeit elvették, és amikor a tekercseket visszakapta, az egyik, csodával határos módon épen maradt alapanyagot véletlenül visszatette a gépébe. Így fényképezett egymásra két jelenetet egy kockában. A véletlen a megosztott város pszichózisát és szürrealitását tökéletesen szemléltető technikát nyitott meg előtte, amelyet később szándékosan is használt.

Philip Pocock 1954-ben Ottawában született, eredetileg a kor vezető filmes akadémiáján, a New York Universityn többek közt Jim Jarmusch-sal és Spike Lee-vel egy időben filmezést tanult. Pocock életműve a fotográfiától a videón, performanszokon, installációkon,
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 13:01
1/184
Képek, videók
NAGYSZERŰ.gif
bobecili
2017. szeptember 15. péntek, 17:16
Óh, nagyszerü szerelem 01
chillik
2016. augusztus 16. kedd, 16:42
Óh, nagyszerü szerelem 02
chillik
2016. augusztus 16. kedd, 16:41
Óh, nagyszerü szerelem 03
chillik
2016. augusztus 16. kedd, 16:40
ÚK-ÚJ-NAGYSZERŰ.L.png
keresztenyhivek
2015. november 15. vasárnap, 12:20
Nagyszerű dolog....jpg
pacsakute
2013. július 27. szombat, 12:20
egyszerű-nagyszerű.png
dnemethk
2013. június 16. vasárnap, 16:30
Egy sikeres és nagyszerű
hegyesne
2011. november 08. kedd, 06:53
ez nagyszerü
drciccancs
2011. augusztus 03. szerda, 00:21
Di nagyszerű hetet kívánt
charlotteani
2011. január 23. vasárnap, 21:48
nagyszerű
jerne
2010. december 05. vasárnap, 13:05
A tükör nagyszerű, segít
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:15
véletlen nincs.jpg
sz719eszter
2018. április 30. hétfő, 16:17
1.Vak véletlen - v. 2..pn
anci-ani
2016. július 26. kedd, 10:35
Vak véletlen.jpg
anci-ani
2016. július 23. szombat, 13:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.