Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 12:36 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Berlinale - A magyar animáció új nemzedéke a Collegium Hungaricum Berlinben
rajzanimáció szerepelt, mások mellett Zénó Mira, Mákó Borbála és Buda Flóra Anna alkotásai. Valamennyi a magyar animáció fiatal nemzedékét képviseli. Bemutatkozásukhoz az adta az apropót, hogy a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjába - amelybe világszerte négyezernél is több alkotással pályáztak - bejutott két magyar munka is, Buda Flóra Anna Entropia és Tóth Luca Lidérc úr című animációja.

Nemcsak a Berlinalén, hanem több más nagy szemlén, például Cannes-ban is "szeretik a magyar animációt, ami nem a véletlen műve, hanem az utóbbi évek munkájának az eredménye" - mondta Fülöp József, a MOME rektora, a diplomamunkaként készült Entropia egyik producere.

A Berlinalén "nagyon sok fesztiváligazgató és programszervező nézi a filmeket, így az itt megjelenő munkák útja az újabb fesztiválokhoz szinte ki van kövezve" - tette hozzá Fülöp József.

A MOME válogatásában többnyire nők alkotásai szerepelnek, ami a Berlinaléhoz kapcsolódó CHB-s programsorozat másik fő jellemzője. Dieter Kosslick, a fesztivál
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 07:04
Értékes vagy
,,...,foglald el a helyed! Fogadd el különleges szerepedet! Élvezd, hogy kiaknázhatod az erősségeidet anélkül, hogy önsajnálatban fetrengenél a hiányosságaid vagy másságod miatt, vagy megengednéd magadnak, hogy fenyegetésnek érezd azokat a vonásokat, amelyeket ünnepelned kellene az általad csodált emberekben. Nem tévedés vagy, nem a véletlen műve! Teremtésedet természetfeletti módon felügyelte a Mindenható Isten. Egészen különlegesen fontos vagy.
Ne törekedj arra, hogy lenyűgözz vagy túlteljesíts másokat, és ne szégyelld azt, amid nincs, amit nem tudsz megtenni, hanem inkább élvezd a lehetőséget, hogy élő, két lábon járó, lélegző példa vagy arra, mit tehet Isten kegyelme egy olyan nővel, akit mindenestől, gyengeségeivel együtt elkülönített, hogy szent edény legyen az Ő szolgálatára! Egyedi célt szolgáló étkészlet vagy. Ünnepelni való remekmű. Nincs benned semmi hétköznapi."

-Priscilla Shirer-
kalmanpiroska, 2019. február 03. vasárnap, 19:43
Hamvas Béláról írt esszéit gyűjtötte kötetbe Weiner Sennyey Tibor
író és gondolkodó, aki általában kétféle reakciót vált ki az emberekből. Az egyik a teljes, már-már elvakult rajongás, a másik a totális elutasítás. A kétféle hatás sokszor találkozik politikai nézetekkel is, egy baloldali ember, aki a Hamvasról megsemmisítőnek szánt kritikát író Lukács Györgyöt nagyra tartja, valószínűleg nem fogja Hamvast sokra becsülni. Egy jobboldali ember Hamvas írásaiban pedig elsősorban azt látja, hogy a hagyomány híve volt.

Mindkét politikai olvasat helytelen, Hamvas nem véletlenül írta, hogy "ne üljetek füstparipára", hogy a művészet előbbre való, mint a politika, és a művész fontosabb szereplő a politikusnál. Az igazság az, hogy Hamvas nem volt orákulum, nem volt ezoterikus szerző vagy New Age-pápa, de nem volt a legnagyobb magyar író sem, ettől ő maga is biztosan elhatárolódott volna. Életművéről egyszerűen lepattanak a kategóriák - mondta Weiner Sennyey Tibor. Hozzátette: Hamvas központi állítása, hogy van egy közös őstudás, amit hagyománynak nevezünk, ehhez vissza lehet
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 14:52
A boldog emberek tudják
kínálkozó lehetőségeket.


12 A boldog emberek, nagy álmodozók


13 ,,"Amíg hiszünk álmainkban, nincs semmi, ami a véletlen műve lenne"
Richard Bach


14 A boldog emberek társas lények, szeretik az embereket, mindig
nyitottak.


15 A boldog emberek hisznek abban, hogy befolyásolni tudják az
menusgabor, 2018. december 19. szerda, 22:00
Csalódott mese
Az alábbi írás kitalált történet. Bármilyen hasonlóság valós személyekkel, vagy eseményekkel, csak a véletlen műve.

Rási András - Csalódott mese

Egyszer volt, hol nem volt... Ez most nem a megfelelő kezdés, mert a történetek, amik így szoktak indulni, a legtöbb esetben boldog véget érnek...
Ez pedig egy csalódott mese...

Történt egyszer, hogy az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, meglátta a segítséget kérő felhívást.
Élményeket, és anyagi támogatást kértek a 3 éves gyógyíthatatlannak mondott gyermeknek, akinek az orvosok 3 hónapot jósolnak.

Példátlan összefogással megmozdult nagyon sok ember, hogy a gyermek utolsó 3 hónapját élményekkel tarkítsák.

Az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, abból kiindulva, hogy hasonló esetben járt már sikerrel, mentett már meg gyermek életet, megkereste a szülőket, és térítésmentesen felajánlotta segítségét... egy feltétele volt csak... hogy a háttérben maradhasson...

Tette
suzymama, 2018. december 15. szombat, 18:50
Philip Pocock fotóművész világhírű berlini sorozata először látható Magyarországon
portréja.

A berlini sorozaton belül is külön csoportot képviselnek az úgynevezett kettős vagy többes expozíciók és nagyítások, az olyan képek, amelyeken egy filmkockára kétszer fotózott a szerző, illetve egy fotópapírra két, vagy több felvételt nagyított. A kettős exponálások alapja a berlini sorozatban nem a technikai kísérletezés volt. Pocockot a Stazi munka közben letartóztatta, kameráját és filmjeit elvették, és amikor a tekercseket visszakapta, az egyik, csodával határos módon épen maradt alapanyagot véletlenül visszatette a gépébe. Így fényképezett egymásra két jelenetet egy kockában. A véletlen a megosztott város pszichózisát és szürrealitását tökéletesen szemléltető technikát nyitott meg előtte, amelyet később szándékosan is használt.

Philip Pocock 1954-ben Ottawában született, eredetileg a kor vezető filmes akadémiáján, a New York Universityn többek közt Jim Jarmusch-sal és Spike Lee-vel egy időben filmezést tanult. Pocock életműve a fotográfiától a videón, performanszokon, installációkon,
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 13:01
Ősszel érdemes elültetni a tulipánt
Ősszel érdemes elültetni a tulipánt


Ősszel is van dolgunk a kertben, és ha szeretnénk elérni azt, hogy a téli hónapok után, amikor elolvad a hó és megjelennek az első zöld levelek, élvezzük a kert szépségét, akkor most kell elültetnünk a tulipánt is!

Ősszel kell a tulipánt elültetni

Szinte minden kertben láttam az idei évben tulipánt, ez nem véletlen, ugyanis egy nagyon szép virágról van szó, aminek üde megjelenése és gazdag fajtaválasztéka népszerűvé teszi. A szürke téli hónapok után nyíló tulipán mesés, szívet melengető látványt nyújt.


Érdekességek a tulipánról

A tulipán fajok nagy része Közép-Ázsiában található meg vadon, de őshonosak Észak-Afrikában, a Közel-Keleten, Távol-Keleten és Európában is. Ezeken a vidékeken mintegy 125 vad faját ismerjük. Feltehetően a Tien-san és a Pamír-Altaj környékén kezdték termeszteni, ott, ahol mintegy 1000 km sugarú körben 51
vorosrozsa66, 2018. november 13. kedd, 12:01
Megtérés
,,A hívő boldogan veheti tudomásul, hogy megtérése nem véletlen, hanem Isten műve, egy örök terv része, hiszen Isten eleve elhatározta, hogy megáldja őt a bűntől való szabadítás ingyenes ajándékával; végül pedig Isten azt is szentül elhatározta és megígérte, hogy tervét véghezviszi, s ezt semmi sem akadályozhatja meg, hiszen hatalma mérhetetlen."

-J. I. Packer-
kalmanpiroska, 2018. november 01. csütörtök, 11:23
Hiba szó jelentése
lelki alkatbeli hiba.

5. Tökéletlenség egy dologban, csorba, elszakadt, eltörött rész; egy termékben, eszközön megmutatkozó olyan hiányosság, ami annak rendeltetésszerű használatát gátolja, akadályozza, illetve a megjelenés, alak, forma hiánytalan szépségét lerontja.

Az asszony észreveszi, hogy a vasalóban hiba van, nem melegít rendesen. Az autó hibáját a motornál keresi s szerelő. A lány arcán levő hiba egy pattanás volt.

6. Népies: Tévedés, mulasztás, egy véletlen folytán előálló gátló körülmény, baj, szerencsétlenség.

- Siess haza, mert ebből hiba lesz! - mondja a fiú a lánynak a találka végén. A gazda felfedezi az állatoknál, hogy hiba történt az etetésükben: túl keveset kaptak.

7. Népies: Hiány, szükség, fogyatkozás. Olyan körülmény, tényező vagy bekövetkezett eredmény, ami károsan hat egy fennálló állapotra.

- Az asszony beszélni tud, abban nincs hiba, de amit mond... - panaszkodik a szomszédnak
eposz, 2018. október 16. kedd, 13:50
A dió és a gránátalma - érdekesség
Semmi sem írja le jobban, milyen csodálatos a természet, mint az, hogy számos gyógyhatású táplálék kinézetre hasonlít a belső szervekhez.
Habár leggyakrabban az emberek azt gondolják, hogy csak a véletlen műve, és ezért nem is nagyon foglalkoznak vele, a dió érdekes, különleges alakja mégis hátborzongatóan emlékeztet a koponyára, amely körülveszi a zsírsavban gazdag, két agyféltekéből álló dió "agyat".

Érdekes, mert olyan, mintha az anyatermészet beleszőtte volna a metaforát, a többletjelentést és a magas fokú és bonyolult koevolúciós elméletet a dolgok természetébe.

A dióról köztudott, hogy aránytalanul nagy mennyiségben tartalmaz zsírsavakat, különösen EPA/DHA omega-3 zsírsav alapú alfa-linolén savat, amely szükséges az agy optimális egészségének fenntartásához. Továbbá közismert, hogy a dióban neuroprotektív vegyületek találhatóak, például a galluszsav, E-vitamin izomerek, melatonin, folsav és polifenolok.

Egy kicsit olyan, mintha a természet direkt próbálná felhívni
pacsakute, 2018. október 09. kedd, 19:24
H.Kohut Katalin: Érzelmi tökély
ágat, vagy másféle tudományos elméletet, vagyis alkalmas arra, hogy tanítson, erkölcsi példát mutasson, felfedezéseket tegyen. Az individualista embert sokan gondolják öntetszelgőnek, aki jól elvan magában, vagyis nincsen szüksége társra, holott egészen mást mutat életük azon nagyságoknak, akik eddig is sokat tettek országukért, a világért.

Nézzünk egy énekes művészt, aki tiszta szívből űzi hivatását, vagyis megállapíthatjuk róla, hogy a szívében benne vannak az emberiességi törvények, nem véletlen az, hogy bárkiről meg lehet állapítani, milyen tudatossági szinten él, amikor meghalljuk kedvenc énekeit. Kodály Zoltán mottója az, hogy mondd meg mit dalolsz, megmondom ki vagy, ez minden időben és mindenkire vonatkozik. A tömegek igényeit hagyjuk azokra, akik az értéktelenségbe hajlamosok belefúlni, ezek elméletben elvesznek, nem képviselnek semmilyen művészi és másféle szellemiséget, nem akarják jobbá tenni a közösségüket, a világot, sőt minden jó törekvés ellenére jöttek létre. A tiszta szívű
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:04
H. Kohut Katalin: Aranygarádics
nem rendezi a problémákat. Itt gondolok vétlenségekre, ha valakit megbánt akarat nélkül jóváteszi, vagy ha összeveszik valakivel, megbeszéli halkan, érvekkel támasztva alá saját igazát. Az őszinteség minden kapcsolat alapja, enélkül az emberi együttélés lehetetlen.

A kilencvenes évek elején volt egy álmom, mely mindig vissza-visszatért. Egy aranylépcsőn mentem felfelé, s mikor félúton jártam, mindig megfogott valaki és visszaküldött azzal, hogy nekem még tisztulnom kell a cigarettától. Nem véletlen talán, hogy ennyi bűnöst ültetnek a vádlottak padjára, s hogy ez annyi művészt foglalkoztatott, mint mindig visszatérő probléma. Az emberek általában nem cigarettáznak, mert nincsen különösebb hibájuk, legfeljebb annyi, amennyit a szüleiktől örökölnek. Nem ismerik a rosszat, ezért összezavarodnak, amikor a képviselőivel összetalálkoznak. Nem értik a viselkedésüket, s nem képesek logikával sem megfejteni a gonoszságot. Ellenkezik a tökéletes természettel a dohányzás, az ember vét a saját szervezete
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:22
1/184
Képek, videók
Hungaricum.jpg
agica2004
2013. december 21. szombat, 12:43
Log_Regnum_Hungaricum. jpg
dandej
2009. április 17. péntek, 22:58
Hungaricum
kimi075
2007. március 24. szombat, 19:04
husveti-animacio-kepes lap
vorosrozsa66
2018. március 29. csütörtök, 19:46
animációs tüzijáték
cuppika59
2017. december 31. vasárnap, 06:55
Animáció
sanci81
2017. július 08. szombat, 20:14
érdekes animáció
szicu
2016. december 18. vasárnap, 09:52
animáció.gif
szicu
2016. november 21. hétfő, 08:59
animáció1.gif
szicu
2016. november 21. hétfő, 08:58
animacio023.gif
strongradios
2016. augusztus 17. szerda, 01:14
optikai animáció.gif
szicu
2016. június 12. vasárnap, 18:19
véletlen nincs.jpg
sz719eszter
2018. április 30. hétfő, 16:17
1.Vak véletlen - v. 2..pn
anci-ani
2016. július 26. kedd, 10:35
Vak véletlen.jpg
anci-ani
2016. július 23. szombat, 13:41
Nem véletlenül.....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:59
Címkék
művészet előbbre, anyatermészet beleszőtte, zsírsavban gazdag, úgynevezett kettős, Spike Lee-vel, tömegek igényeit, alábbi írás, tiszta szívű, autó hibáját, Hamvas Béláról, emberek általában, dolgok természetébe, Kohut Katalin, Dieter Kosslick, kilencvenes évek, vádlottak padjára,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.