Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:32 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
az írás és a nyomtatás azokhoz a dolgokhoz tartozik, amelyeket a szellemi lények, akikről most beszélünk, nem tudnak olvasni. Nem lehet könyvet olvasni a szellemi világban. Bár rövid ideig a halál után emlékezetből olvashatunk még könyvet, a magasabb Hierarchiák lényei azonban nem tudják könyveinket olvasni. És ha azt kérdezik, hogy vajon a Hierarchiák nem akarják-e elsajátítani az olvasás tudományát, tapasztalatomnak megfelelően be kell vallanom, hogy egyelőre úgy látszik, nincs kedvük hozzá, mert véleményük szerint, amit a Földön az írással és nyomtatással létrehoznak, az számukra nem szükséges és nem hasznos. A szellemi lények csak akkor kezdenek olvasni, amikor az emberek a Földön olvasnak könyvet, vagyis ha az, ami a könyvben áll, az emberek élő gondolatává válik. Akkor a szellemek olvasnak az emberek gondolataiban; de ami írás vagy nyomtatás, az a szellemi világ lényei számára sötétség. Ezért, ha írásra vagy nyomtatásra bízzuk mondanivalónkat, az az érzésünk a szellemi lényekkel szemben, hogy a hátuk
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:31
Lázításért tízperces adásszünettel büntették az egyik ellenzéki román hírtelevíziót
Erről szavazattöbbséggel döntött kedden a román médiahatóság, amely szerint a Realitatea műsorvezetője, illetve meghívottai megsértették a hiteles tájékoztatásra, a gyalázkodás, erőszakos felbujtás, bizonyítékok nélküli vádaskodás tilalmára, illetve a tények és vélemények elkülönítésére vonatkozó előírásokat.

Az augusztus 10-i demonstrációval kapcsolatos panaszok vizsgálata során a CNA arra a következtetésre jutott, hogy a szociálliberális kormányhoz közel álló Antena 3 hírtelevízió a vizsgált - augusztus 6. és 17. közötti - időszakban nem vétett a médiatörvény előírásai ellen, a szintén kormányközeli Romania TV-t pedig 15 ezer lejes (egymillió forint) bírsággal sújtotta, amiért a műsorvezető nem követelt bizonyítékokat vádaskodó interjúalanyaitól.

Kedden számolt be a bukaresti média arról is, hogy a román diaszpóra erőszakba torkollott tavaly augusztusi tüntetése ügyében vizsgálódó katonai ügyészek ellen fegyelmi vizsgálatot indított az igazságügyi felügyelet. A bírák és ügyészek szakmai
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 21:12
Szijjártó: EP-választásnak nem volt még ekkora tétje
A tárcavezető kifejtette: egyértelműen a bevándorlás van a középpontban, ezt mutatják a felmérések, emellett pedig az EU előtt álló történelmi kihívások közül a bevándorlási válság továbbra is a legveszélyesebb. Az európai polgárok az EP-választást használhatják fel, hogy elmondják a véleményüket arról, hogy a bevándorlást ellenző vagy támogató politikai pártoknak adnak lehetőséget Európa jövőjének alakítására - mutatott rá. Hozzátette: Magyarországon az emberek erről már többször véleményt mondhattak.

Úgy vélte, Magyarországon két párt van, amely ellenzi a bevándorlást - a Fidesz és a KDNP - , a többi "gyakorlatilag aláírt Soros Györgynek, és feliratkoztak a bevándorlást támogató pártoknak a platformjára".

Szijjártó Péter kitért rá: a hagyományos pártpolitikai családok közötti határvonalak átalakulnak, és már inkább ügyek, elsősorban a bevándorlás mentén húzódnak. Mind a bevándorlást ellenző, mind pedig az azt támogató pártok nemzetközi együttműködésre törekednek - közölte.

A
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 08:11
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
ablaküvegek betörtek és így tovább. ,,Biztos szellemlények műve volt, mondták az emberek." - Nekem a leginkább az tűnt fel a történetben, amit szintén megemlítettek - jóllehet csak arról lehet nyilatkozni, amit látott is az ember -, hogy egy egész csapat macskája volt a ház lakóinak. Ha ebből csak kettő-három lett veszett, már érthető, hogy mi állt e ,,kísérteties jelenségek" mögött. De ahogyan mondtam, pontosan kell ismernünk a körülményeket, csak akkor alkothatunk véleményt a dolgokról.

Egyszer nagyon nógattak, hogy vegyek részt egy spiritiszta ülésen. Azt mondtam, megteszem, mert az efféle dolgokat csak akkor lehet megítélni, ha közelről vesszük szemügyre. Volt ott egy médium, egy rendkívül híres médium, és miután az emberek elhelyezkedtek, valami zenétől egy kissé elernyedtek, amit ott játszottak nekik, és mindenki bódultan ült: a médium szavára, teljesen az emberek várakozásának megfelelően, virágok kezdtek esni a levegőből. Minden médium úgynevezett
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
Törvénnyel erősítették meg Romániában, hogy tanítók is oktathatják a román nyelvet a kisebbségi tannyelvű elemi
szenátusban december 10-én elfogadott törvény a kormány szeptemberi sürgősségi rendeletét erősíti meg, és annak a botránynak a végére tesz pontot, amelyet Valentin Popa korábbi oktatási miniszter okozott egy augusztusban hozott intézkedésével. Popa a tanévnyitó előtt néhány héttel - a tanítók helyett - szaktanárokra bízta a román nyelv oktatását a kisebbségi tanítási nyelvű elemi iskolákban, anélkül, hogy erről kikérte volna a kisebbségi érdekképviseletek vagy a kisebbségi oktatásért felelős államtitkár véleményét.

Az intézkedés nagy felháborodást váltott ki a kisebbségek körében. A szociálliberális kormánykoalícióval a parlamentben együttműködő RMDSZ elérte a - magyar tanítókat hátrányosan érintő - rendelet visszavonását. Popa lemondott miniszteri mandátumáról, mert nem értett egyet a rendelet hatálytalanításával, de nem akarta a kormány stabilitását saját "lelkiismereti" problémáival veszélyeztetni.

A kormány azonnal hatályossá váló sürgősségi rendelete már szeptember végén véget vetett a tanév
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 12:42
Vesztergom Andrea : Életünkben akkor éreztünk először...
ellenségeket, se haragosokat. Én mindenkit ismerek, kérem, engedje, hogy segítsek beilleszkedni. Majd bemutatom az embereknek. Mellettem mindenki kedvelni fogja, elhiheti.
Miklós igyekezett elhárítani a számára olyan idegenül hangzó ajánlatot. - Kérem, szép kisasszony, én most sem szándékozom elmenni semmiféle bálba. Az édesanyám itt fekszik betegen, nem szívesen hagynám magára.
Viola legyintett: - Hiszen itt van Dorottya, ő szívesen marad, akár éjjelre is. Megbeszéltem vele, neki is az a véleménye, hogy ne haragítsa magára a falut ezzel a visszahúzódásával. Ő is jó ötletnek tartja, ha velem jön el. Csak ő ezt nem meri mondani, tudja, milyen félénk. S kérem, ne is beszéljen vele erről, mert megbántanánk vele, ha kiderülne, hogy elmondtam.
Miklós elgondolkodott. Dorottyának valóban ez a véleménye? Annak a tündéri, jóravaló lánynak márpedig ő elhinne mindent. Az eszébe se jutott, hogy Dorottya vajon miért nem jár bálba soha.
- Akkor hát - mondta megadón Miklós -, köszönöm. Szívesen
lilagondolatok, 2019. január 07. hétfő, 10:54
Brexit - Theresa May: a megállapodás ellenzői álljanak elő alternatív megoldással
végett, és vannak, akik "a számukra tökéletes Brexitet szeretnék látni".

"Nekik üzenem: ne engedjék, hogy a tökéletesre irányuló törekvés a jó ellenségévé váljon, mert ez azzal a veszéllyel jár, hogy egyáltalán semmiféle Brexit nem lesz" - fogalmazott Theresa May a BBC vasárnapi interjúműsorában.

Arra a kérdésre, hogy ha a parlament megszavazna egy esetleges indítványt az EU-tagságról szóló újabb referendumról, akkor ő kiírná-e a népszavazást, a brit miniszterelnök kijelentette: személyes véleménye szerint nem lenne helyénvaló ismét népszavazást rendezni a brit EU-tagságról, mivel az megosztaná az országot.

Hozzátette: a népszavazást már nem lehetne megtartani a brit EU-tagság megszűnésének március 29-i időpontja előtt; egy ilyen döntés nyomán ki kellene terjeszteni a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelye alapján zajló tárgyalási folyamat határidejét.

A kilépési folyamatot szabályozó cikkely, amelynek aktiválását Theresa May 2017. március 29-én jelentette be, kétévi tárgyalási folyamatot
velemenyezd, 2019. január 06. vasárnap, 13:50
Kamaszkor
hányas busszal érjen haza, egyedül vagy kísérettel menjen valahová, stb...

2. Fogadd el, hogy a gyereked máshogy látja a dolgokat, mint te! Másképp öltözködik, két számmal nagyobb pólót hord, nem lát ki a haja alól, vagy 12 évesen sminkelni szeretne. Nem kell minden igényét kielégítened, de elutasítás helyett köss vele kompromisszumot!

3. Direkt irányítás helyett inkább mutass irányt! A gyerekeknek kamaszkorban is irányításra van szükségük, csak nem a korábbi formában. Mondd el a véleményed, és igyekezz meggyőzni egy-egy ötlet következményeiről: nem biztos, hogy a 12 éves melírozott haja osztatlan sikert arat majd a tanároknál, a hajmeresztő felirat a pólón pedig esetleg megbánthat valakit.

4. Ne fenyegesd, és soha ne mondd neki, hogy fel is út, le is út! A kamasz ezt sokszor komolyan veszi és útnak indul vagy épp elszökik otthonról, mert összetéveszti a fizikai távollétet a lélek függetlenségével.

5. A látszat ellenére nagy szüksége van a családjára, ne felejtsd
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:53
IM: az emberi jogi biztos nem ismeri a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt
A biztos véleménye "vélhetően sajtóinformációkon alapul", állításai azt tükrözik, hogy nem ismeri "sem a szabályozás hátterét, koncepcionális elemeit, sem az elfogadott törvény szövegét" - írták a tárca péntek esti, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az IM arra reagált, hogy Dunja Mijatovic, az ET emberi jogi biztosa Áder János államfőhöz fordult pénteken a közigazgatási bírósági rendszer tervezett létrehozása ügyében, arra szólítva fel a köztársasági elnököt, hogy aláírás helyett küldje vissza az Országgyűlésnek a héten elfogadott, erről szóló törvénycsomagot.

Az IM kiemelte: az elkülönülő közigazgatási bírósági szervezet felállításának szükségességét az elmúlt harminc évben a magyar jogtudományban szakmai egyetértés övezi. Azt írták: "2014 óta köztudott, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter - mint a téma nemzetközileg elismert professzora - elkötelezett a szervezetileg elkülönült közigazgatási bíráskodás megteremtése mellett". Ennek első lépéseként a közigazgatási perrendtartás
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 21:27
Berlusconi szerint rövid életű lesz az olasz kormány
Silvio Berlusconi szerint a jelenlegi római kormány rövid életű lesz. A volt olasz miniszterelnök konkrét lehetőségnek nevezte, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga közti szerződéssel június elsején felállt kormány a közeli jövőben megbukik.

A Ligát vezető Matteo Salvini az M5S-szel a kormányszerződés betartására kötelezte el magát, de választási ígéretet a jobbközép szavazóknak tett - mondta Silvio Berlusconi.

Kijelentette, hogy a kormányválsághoz az M5S parlamenti képviselőinek elégedetlensége vezethet, akik a FI és a Liga soraiba fognak átülni. Berlusconi nem titkolta, hogy a FI szoros kapcsolatot igyekszik fenntartani elsősorban az M5S szenátoraival, hogy esetleges kormányválságkor csatlakozzanak a FI és a Liga képviselte jobbközéphez egy "autonóm felelős kormány" megalakítására.

Az olasz politikában éppen Silvio Berlusconi terjesztette el azt a gyakorlatot, hogy mindenkori politikai vetélytársat képviselőinek elcsábításával gyengítette.

A római parlamentben az M5S-nek
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 10:02
Önálló közigazgatási bírósági rendszer jön létre
esélyegyenlőséget a bírósági és nem bírósági pályázók között. Kérelmére minden közigazgatási perben ítélkező bíró, bírósági titkár és a joggyakorlati idő legalább felét kitöltő fogalmazó a törvény erejénél fogva külön pályázat és válogatás nélkül átkerül a közigazgatási bíróságokra.

A bírói testületek két szinten jönnek létre: az egyes közigazgatási bíróságok mellett összbírói értekezlet és közigazgatási bírói tanács, országos szinten Országos Közigazgatási Bírói Tanács létesül. A bírói testületek alapvetően véleményező, javaslattevő és konzultációs feladatokat látnak majd el, elsősorban a bírói életpályával, a bírák előmenetelével összefüggésben és a bíróságok működésének garanciális jellegű kérdéseiben - például személyi kérdések, ügyelosztási rend, költségvetési források biztosítása.

A valamennyi közigazgatási bíróságot érintő ügyekben a Közigazgatási Felsőbíróság elnöke kap jogköröket.

A miniszter igazgatási jogkörei kiterjednek a költségvetés közigazgatási bírósági fejezetére, a
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 12:21
Bizalmi szavazást akarnak a belga kormánnyal szemben a koalícióból kilépő flamand nacionalisták
Peter De Roover frakcióvezető közölte, hogy Charles Michel miniszterelnöknek be kellene mutatnia programját a törvényhozás előtt, majd a képviselők szavaznának a kisebbségbe szorult kormányáról, és ha nem kapnak bizalmat a parlamenttől, akkor előrehozott választásokra van szükség.

A politikus elengedhetetlennek nevezte a voksolást, minthogy szerinte új kormánya van az országnak, amely nem folytatása a pártok színei alapján a helyi sajtóban "svédnek" nevezett korábbi koalíciónak.

Ezt a véleményt osztja a flamand Másik Szocialista Párt (sp.a) és a flamand zöldpárt (Groen) is, amelyek szerint logikus lépés a bizalmi szavazás.

A 2014-ben létrejött koalíciónak az N-VA távozásával három tagja maradt: Michel pártja, a vallon liberális Reformer Mozgalom (MR), a flamand kereszténydemokraták (CD&V) és a szintén flamand liberálisok (VLD). A lemondó politikusok feladatait több más kormánytag között osztották szét.

Az ország legnagyobb pártjának számító N-VA azután lépett ki a koalícióból, hogy a
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 15:52
1/330
Képek, videók
Rudolf Steiner
ludysi
2007. október 07. vasárnap, 04:49
20HubbleArp148kölcsönh ató
charlotteani
2016. június 16. csütörtök, 16:00
Nyomtatásban is megjelent
majusfa
2015. május 10. vasárnap, 20:39
12 pont nyomtatása11.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:18
12 pont nyomtatása10.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:18
12 pont nyomtatása09.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:17
12 pont nyomtatása08.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:17
12 pont nyomtatása07.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:17
12 pont nyomtatása06.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:17
12 pont nyomtatása05.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:17
12 pont nyomtatása04.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:17
12 pont nyomtatása03.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:17
12 pont nyomtatása02.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:17
12 pont nyomtatása01.JPG
kompetencia
2010. március 03. szerda, 10:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.